|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ja własnie znalazłam w domu kropelki olbas i się inhaluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
BAN stały
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dzien dobry,
Caly weekend spedzilam w lozku z grypa zoladkowa, zaczelo sie od malej, przyniosla wirusa z przedszkola w czwartek i cala noc wymiotowala i pol dnia. Zawiozlam ja do dziadkow i sie nia opiekowali zebym sie nie zarazila i mogla chodzic do pracy ale niestety w piatek sie zwolnilam i szefowa mnie odwiozla bo czulam sie okropnie i od 17. do 3. w nocy "rzygalam jak kot". Potem w sobote caly dzien w lozku bez wymiotow ale megaoslabiona , nie mialam sily reka ruszyc, maz mna sie opiekowal a dzis w nocy sam wymiotowal i teraz on lezy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatek bezpiecznej podrozy i milo spedzonego czasu z mezem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
AgaMili współczuję grypy!!!
ale na prawdę jakis paskudny wirus panuje. mnóstwo osób jest chorych... |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
helooooo
u nas znowu zimnooooooooo ![]() a ja musze pracowac i tak jeszcze caly czas prawie d konca grudnie ![]() Dzisiaj w nocy młoda dała mi tak polaic ze szok :/ wypiniała sie jak oszalała całym swoim ciałem tak ze jedna czesc brzucha miała twarda jak kamien a druga mieciutka w niektórych momentach mysałam ze mi sie przebije przez skóre w wypadnie :/ a no i oczewiscie siedziala na pecherzu ![]() ![]() Co do pieluszek to ja jestem tragiczny len i napewno nie mam zamiaru sie bawic z praniem ![]() wogole ja kupuje wszystko co ma mi ułatwić zycie hihi ale to jest naprwde wina mojego lenistwa :/ Aga niestety ale tak myslałam ze ty też możesz złapac to cholerstwo ![]() ale dobrze ze juz lepiej ![]() Agatak milej podrózy ![]() a i zobaczcie co sie wczoraj u nas działo ![]() ![]()
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
To była burza gradowa
![]() waliło 15 minut i zrobiło zime ![]() ![]()
#638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Smecta zadziałała... Dzieki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ufffff, nadrobilam. Dziewczyny, macie jakies motorki pomontowane w paluszkach czy co?
W ogole to poruta, bo zezarlo mi wiekszosc cytatow o zla jestem, bo po tylu dniach ciezko wszystko spamietac ![]() AgaMili, mam nadzieje, ze i corcia, i Ty czujecie sie juz lepiej ![]() Kamciurka, caly czas trzymam kciuki za Twoje lozysko. Musi byc dobrze... U mnie wizyta za 2 tygodnie i tez sie denerwuje, ale tak... "spokojnie" wlasnie, o ile to mozna tak nazwac ![]() Mijus, dziekuje !!! Jak tam koteczka? Mam nadzieje, ze wraca do zdrowka... Kropeczka, wielki cmok za Nietoperza ![]() Agatku, przeoczylam Twoj wyjazd,ale tylko na forum, bo tak to bardzo czesto myslalam sobie, jak tam Twoje chorobsko i przygotowania do spotkania z loverboyem ![]() ![]() ![]() Z ta mysza to naprawde masz przekichane. Podobal mi sie pomysl ktorejs z dziewczyn, zeby zwabic ja do pokoju tesciowej ![]() ![]() ![]() Jak to pisze, to moj Nietoperek mocniej kopie, wiec chyba Cie pozdrawia ![]() ![]() Powiem Ci, ze sa duze szanse na tego Twojego Sebusia. Cale 50% ! ![]() A tak powaznie, to skoro tak odrzuca Cie od slodkiego i jeszcze wszyscy komplementuja,ze ladnie wygladasz, to wniosek chyba jest prosty,he? Szykuj sie na jajca ![]() U mnie jednak wszystko wskazuje na dziolche i juz sama ja czesciej mysle o Nietoperku jako o niej, ale w ogole mi to nie przeszkadza. Tylko zeby bylo zdrowe i szczesliwe ![]() Inutil, o ile mnie pamiec nie myli, to Ty sie pytalas, co gin mowil o wynikach. Moj generalnie nigdy za duzo nie mowi. Powiedzial, ze wskazuja na aniemie, wyslala liste, co mam jesc, ale dodal, ze najbardziej pomoze mieso wolowe, watrobka i kaszanka, z czego dwoch ostatnich nie tkne za chiny. No wiec tez mam hemakryt ponizej normy, to samo z hemoglobina i jeszcze cos...podwyzszone mialam erytrocyty i tez cos dodatkowo... chyba leukocyty. Pozniej dopisze, ale na razie strasznie mi sie nie chce schodzic na dol po wyniki. Agawoo, dziekuje za mile slowko ![]() ![]() Nawojka, wiem, ze latwo powiedziec, ale moze faktycznie sporbuj im zaufac i nie brac tak tego do siebie? Dzidzia odczuwa wszystkie Twoje emocje i nie jest jej dobrze, kiedy Ty sie stresujesz. To powiedzialam Ci teraz cos nowego, he? ![]() A moze masz mozliwosc udania sie do innego lekarza? Lub nawet jakas telefoniczna konsultacja, zeby wiedziec, na czym stoisz? Moze jest tam jakis lekarz - Polak i moglabys sie wybrac do niego na wizyte? Z calego serducha zycze spokoju i wyjasnienia sytuacji ![]() Cytat:
![]() widzisz, kazdy znajdzie gdzies uznanie Cytat:
![]() Ciesze sie, ze nie ma opcji ![]() ![]() Co do anemii, to na razie nic mi nie przepisal. Mam jesc wiecej miesa i jeszcze zalecil mi kilka innych produktow, ale wiekszosc z nich jest bleee Anulka86, Magda83 witam nowe Mamusie !!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
/me przywolana ![]() a co do forum, to tzcik mi go nie przycmil, tylko spalam non stop, a jak juz sie budzilam, to glupio mi bylo siadac do komputera, zamiast pobyc ze swoim przyszlym, szczegolnie ze taki dobry dla mnie ostatnio jest ![]() Cytat:
ostatnio stalam kilka minut i marzlam kolo auta, bo zostawil kurtke w restauracji,a w kurtce kluczyki juz sie nie moge doczekac, az wszystko nadrobie i bede mogla poleciec do klubiku zobaczyc zdjecia Ciekawe, jak tam nasz slubna Renatka??? No i Nikotynki cos nie widac :/ Co do pieluszek, to u mnie tez wygrywa lenistwo, chociaz wiem, ze to bardzo nieladne podejscie. No, ale trudno. Wode przy myciu zebow zakrecam, reklamowek staram sie nie uzywac, swiatlo i wszystkie urzadzenia gasze, wylaczam, butelki plast. zgniatam, odkrecam i zawoze do specjalnego kontenera, ale niestety pieluchy beda jednorazowe. Tak oto moje dziecie troche za*ra ten parszywy swiat ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-18 o 15:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tak już wiemy z jakiej firmy łóżeczko jest dobre jakościowo, jaki wózek bierzemy pod uwagę, jak wyglądają na żywo kolory itp. Jedyna opcja jaką się tam opłacałoby to, że jest promocja producenta wózków na określony model, który jest u nas jednym z faworytów.... I teraz muszę przemyśleć sprawę (promo do końca września czas oczekiwania na wózek 6-8yg.) , zebrać opinię użytkowników drugiego wózka, jaki bierzemy pod uwagę, przede wszystkim porównać jego cenę za komplet z ceną tamtego z promocji itp. Siedzieliśmy w sklepie ze 2 h ![]() na zimę to i ja nie mam, ta jest taka półśrednia raczej, puchowej nie kupowałam bo bym musiała też coś na teraz kupić, żeby się nie ugotować. Więc liczę. że do początku stycznia zima będzie łaskawa a potem wlezę w jakąś swoją przedciążową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
łooooo matko ale masakra!!!
![]() |
#641 |
Wtajemniczenie
|
Co do chorobska, to zarazilyscie mojego TZta. Ja na szczescie na razie sie trzymam, chociaz to mi na razie odpuszczono
![]() ![]() I chociaz dzidzia caly czas uciekala i sie chowala, jak przykladal reke do brzusia, a jak tylko odchodzil, to dawala o sobie znac, to wczoraj w koncu sie ujawnila i zaszczycila go kilkoma delikatnymi kopniaczkami. Wczesniej spiewalismy jej piosenki, wiec moze sie zlitowala ![]() Polecam mleko z maslem i czosnkiem. Obrzydliwy smak jet wprost proporcjonalny do skutecznego dzialania.
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() cieszę się że smakowało!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
Anabellita idziesz szybciej na to połówkowe niż ja. Ja dopiero 13.10
![]() ale nie martw się... nie wolno. Trzeba mieć dobre myśli i będzie zawsze wszystko ok. ![]() ![]() A macie już imiona dla dziewczynki i chłopca? bo jeszcze nie wiesz.. ? my niby chłopaka będziemy mieli... ale p.doktor powiedziała ,że płeć do potwierdzenia. Tylko ,że ja chyba widziałam dokładnie, że to chłopak ![]() Dla chłopczyka mamy Hubert a dla dziewczynki Lilianna. tylko nie wiec co z tym Hubertem, choć wszyscy się już przyzwyczaili to moja tesciowa rzuca tekstami ,że Hubert to będzie dziecko opite.. jednym słowem pijus... a jej córka z mężem czyli mojego męża siostra mówi ,że Hubert to dziecko osmarkane... I powiedz mi jak tutaj można mieć dobre nastawienie?... wkurzają mnie tymi tekstami a najlepsze ,że ta siostra męża też jest w ciąży i jakoś nikt nie komentuje ich wyboru imienia. Przykre czasem... A ten pijus to wyszło z tego, że Hubert to patron myśliwych - Hubertus i oni to tylko pija i poluja i imprezuja tak mówi moja teściowa. Ale nie chciałabym aby do dziecka w wózku mówiła np. " jaki ty pijusek będzie" chyba wtedy nie wytrzymam!!!!! pozdrawiam i trzymacie się... Wszystkie te z katarkiem i przeziębieniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja od 5 rano na nogach bylismy z tztem na gieldzie ale nic nie kupilismy i auta tez nie sprzedalismy;/ wszyscy by chcieli za darmo;/
Agatek mam nadzieje ze podroz bedzie udana. Kasia ale grad masakra;/ Wszystkim chorym wysylam duzo zdrowka ![]()
#647 |
Wtajemniczenie
|
Uska, Twoja sesja... Woooooowww
![]() ![]() ![]() Anulka, i Ty masz zamiar przejmowac sie takim gadaniem? Nie bierz w ogole do glowy. Na kazdego mozna cos wymyslec i kazde imie mozna niby podczepic pod cos nieodpowiedniego. W koncu to Twoj synek bedzie zdobil imie, nie na odwrot ![]() I jeszcze sie pochwale, ze coraz bardziej czuje mojego Bobasa. Wierci sie i wierci. Czasami jak sie przekreca, to az musze przystanac lub skulic sie, bo wszystko mi sie tak jakby napina i naciaga. Poza tym ja mialam nadzieje,ze to bedzie taki spokojny bobo, a tu sie zapowiada niezly gagatek, tylko harce i swawole mu w glowie. Jak spi, to swieto ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-18 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Puściły mi nerwy dziś, zryczałam się na maxa, aż mi się ręce trzęsły. Tż nie wiedział już co ma zrobić żeby mnie uspokoić. Na szczęście już jest lepiej, Gabrysia też mnie pociesza bo wierci się jak szalona, brzuch mi skacze cały czas ![]() Wiem, że dla nie których to dziwne, że to tylko kot...ale co ja poradzę, że ja te moje koty traktuje jak członka rodziny. ![]()
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
U nas wszystko OK
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro zaczynamy 22/23 tydzień ciąży ![]() ![]() a teraz siedzę sama. Rodzice na imprezce u wujka i cioci z okazji 40 rocznicy ślubu ![]() ![]() Któraś z Was pisała u udręce z remontowaniem i budowaniem domu ![]() ![]()
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi nam o wielorazowe czyli cos w tym stylu http://www.pieluszkarnia.pl/pol_n_PI...AZOWE-100.html ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- co Inutil nie widac, Anankee tez dawno nie pisała i hjeszcze kilka dziewczyn |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Rozeznanie
|
Ja się zastanawiałam
![]() Jeszcze nie podjęłam decyzji. Niby jestem na L4 ale mam dużo mniej czasu, żeby do Was zajrzeć ![]() Co do smaków w ciąży, to ja na początku tylko ostre rzeczy jadłam a teraz ciągle mam ochotę na kinder bueno a dzisiaj to już w ogóle pełnia szczęścia była, bo był torcik ![]() ![]() Wczoraj widziałam też tygodniowego synka mojej szefowej ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj kupiliśmy dla niego w tesco śliczne śpiochy i body za 18,50 zł ![]() ![]() ![]() A w ogóle to w jakich cenach kupujecie np. body czy pajacyki? Po ile sztuk z każdego rozmiaru? |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Kropeczko ale w tych wielorazowych to te osłonki/otulacze czy jak to się tam nazywa tez są z takiego jakiegos tworzywa-tzn mają coś "foliowego" w sobie i tez w nich nie jest super chłodno... co do tego, ze pokolenie pieluch jednorazowych kjeszcze nie dorosło to się nie zgodzę- jesli chodzi o Polskę to tak, ale mam rodzinę w niemczech i tam juz moje pokolenie się wychowało w pampersach...i ciut starsze osoby tez wiec to nie do konca prawda (mysle ze to dotyczy wszystkich bardziej rozwinietych krajów).
a co do ubranek to ja mniej kupuję na 56 a 62 troszke więcej. najwyzej potem bede dokupowac jak braknie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Neska no właśnie dlatego sama nie wiem co mam myśleć o tych wielorazowych pieluszkach... Wiadomo, że wygodniej wziąć pampersa a nie bawić się w pranie i w sumie wiele osób mówi, że wielorazówki są zdrowsze, ale ja chcę mieć na to dowody, a nie tylko przypuszczenia. To samo tyczy się pampersów.
Pewnie moje lenistwo wygra i będę używała jednorazówek, ale jak na razie chciałabym się czegoś dowiedzieć o wielorazówkach ![]() A ile masz sztuk body, śpiochów, pajacyków na 56, 62? Ja kompletnie nie wiem czego i ile kupować... Ja mam ubrać takiego malucha? Kaftanik/bluzeczka, body, pajacyk? Jeny powinni dawać instrukcję obsługi dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | ||||||
Zadomowienie
|
Hejka. Ja już w domku po pracy....dzisiaj nikt mnie nie wpienił hihi
![]() Wybraliśmy już imie dla naszej kruszynki.....Milenka będzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w środe na wizycie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
AgaMili współczuję tej grypy żołądkowej...wracaj szybko do zdrowia...... ....i reszta mamusiek również!!
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-2 body -5 spiochów -1 półśpiochy -4 kaftaniki -1 pajac a na 62 -4 body -5 spiochów -2 półśpiochy -1 pajac -1 rampers mam tez trpszkę na 68 (ale to z paczki na all ![]() na pewno bodziaki muszę dokupic i pajace..ale tez nie wiem ile na 56 a ile na 62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
Neska a jak będziesz ubierała dziecko w domu? Koszulka/kaftanik, body i pajacyk? Koszulka/kaftanik, śpiochy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
u mnie w domu jest b. ciepło zimą i myślę, ze body kaftanik+śpiochy lub body długi rękawek plus półśpiochy...na noc body plus pajac.... nie mam bladego pojecia.... a kupiłam jezszcze skarpeteczki wiec pewnie bede mu skarpetusie zakłądac do tego...będę ubierac metodą prób i błędów i sprawdzac czy mu nie za ciepło albo nie za zimno....
muszą się doświadczone mamy wypowiedziec |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
generalnie jest chyba zasada, ze dzidziol powinien miec jedna warstwe ubranek wiecej niz dosrosły...u mnei zimą się w krotkim rękawku chodzi wiec tak jak napisałam wyzej jak go ubiore to chyba bedzie ok....
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
![]() nie było mnie trochę, zaraz nadrabiam, tylko napiszę, że dostałam sma od Agatka (nie wiem, czy któraś też dostała i już napisała, to było około 16: hej, jestem już za Szczecinem, po przesiadce w Wałczu bo na początku małym busikiem jechałam. Daje radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.