Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 18:35   #661
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Witam
Sorki ze dopiero teraz ale nie opuszczam Lennki na krok, chce z nią spedzić każda chwilę aby szybko do siebie doszła. Więc tak okazało się ze Lenka w drugiej dobie na intensywnej miała sepse! Nie wiedziałam o tym, dopiero przeczytałam na wypisie! W sumie teraz tak myśle ze dobrze bo pewnie bym sie załamała i juz myślała ze to koniec. Rok temu córka koleżanki zmarła na sepse po hemioterapii, miała 2,5 roku. Ogólnie na wypisie było napisane: Obustronne zapalenie płuc, posocznica, niewydolnośc krązenia, niewydolność oddechowa, i zapalenie wątropy, i jeszcze coś ale nie pamiętam. ogólnie niby wwszystko wróciło do normy, mała juz tez dochodzi do siebie za tydzień mamy kontrolne badania.
Agnieszka z całego serca gratuluje! Ale laska z Ciebie, nono

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Aha i najlepsze w wypisie było napisane: Dziecko naegatywnie reaguje na kontakty z personelem oddziału!!!!!
Moja krew, ja tez nienawidze szpitala!
To jest doskonała reklama dla personelu
A swoją drogą to nie jestem pewna czy mają prawo taką adnotację umieścić na wypisie. Co to ma do stanu zdrowia dziecka ?
Na szczęście już nie musicie ise tym przejmować
Stary 2011-10-21, 18:38   #662
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Sorki ze dopiero teraz ale nie opuszczam Lennki na krok, chce z nią spedzić każda chwilę aby szybko do siebie doszła. Więc tak okazało się ze Lenka w drugiej dobie na intensywnej miała sepse! Nie wiedziałam o tym, dopiero przeczytałam na wypisie! W sumie teraz tak myśle ze dobrze bo pewnie bym sie załamała i juz myślała ze to koniec. Rok temu córka koleżanki zmarła na sepse po hemioterapii, miała 2,5 roku. Ogólnie na wypisie było napisane: Obustronne zapalenie płuc, posocznica, niewydolnośc krązenia, niewydolność oddechowa, i zapalenie wątropy, i jeszcze coś ale nie pamiętam. ogólnie niby wwszystko wróciło do normy, mała juz tez dochodzi do siebie za tydzień mamy kontrolne badania.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Aha i najlepsze w wypisie było napisane: Dziecko naegatywnie reaguje na kontakty z personelem oddziału!!!!!
po co oni wogóle takie coś napisali

jak się czyta co było Lence to masakra,dobrze że wyszła z tego i jest zdrowa

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

a co z tą lekarką, która tak załatwiła Lenke?

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-21 o 18:39
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:25   #663
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra też do klubu ten przepis by sie przydał

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

ok. wpiszę
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki badan i wszystko dobrze Zosia ma super wyniki

teraz nie wiem czy iść jeszcze z nią do innego lekarza czy poczekać;/
może się na jakieś prześwietlenie przejdźcie , super że wyniki dobre
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
a tu kilka zdjec moich maluchow
Cytat:
cdn
boskie zdjęcia to z buziakiem najlepsze , boże kobieto weź Ty ludzi w kompleksy nie wpędzaj
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
madzia dla mnie to tez bylyby kokosy
ja chyba na innej polkuli zyje niz czesc z was:P
a ja to już całkiem z innej epoki
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
ja uwielbiam takie kiszone jabłka pamiętam jak babcia zawsze mi dawała
a w tej beczce mam ta kapuste ubijać czy gdzie ? ja nie mam wanny mam brodzik syfiasty :P bo teść z konkubina tam włażą i tak jakos nie uśmiecha mi się tam kapuchy pakować
ja wczoraj drewnianą bekę zakupiłam w bricomarche może być ? 50kg do tego worek fooliowy a jutro jadę po kapuchę na targ i bedzie zabawa
Tż jak zobaczył mnie z ta beką, to się za głowę złapał i uznał, że oszalałam
Tak kapustę ubijasz w beczce tylko najpierw wyściełasz ją tym workiem i do środka dajesz kapustę i ubijasz.
Ja kiedyś też mieszałam w mniejszych miskach,odmierz sobie w jakiejś miseczce tą sól co będziesz dawać i będziesz po trochę kapusty do miski i przesypuj sola wymieszaj ,do beczki i następna porcja, po teściu raczej by też nie mieszała w brodziku
O to fajna taka beka u nas nie było drewnianych tylko plastikowe i kamionkowe ale małe dosyć i strasznie drogie
Nie dziwię się tż-towi
Cytat:
Witam

Super że już dobrze strasznie brzmi ten wypis , może i faktycznie dobrze że nie wiedziałaś.
Swoją droga to niby jak miała reagować na obcych ludzi w obcym miejscu i bez mamy , moim zdaniem całkiem prawidłowo zareagowała , nie przejmuj się
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 19:42   #664
evitka21
Zakorzenienie

Lawenda, kopę lat! zostań juz z nami
A dzieciaczki cudne masz

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
o już nie mówiąc że takiej pupy to ja nigdy nie miałam, wiesz o co chodzi i sam zarys, bo normalnie jak stałam to miałam talie i biodra, ale brakowało trójwymiaru, czyli tej pupy jak i bokiem się stoia teraz juz jest..
no gratulujemy trójwymiarowej pupy
ja biegać nienawidzę, więc moja pozostanie dwuwymiarowa...

Cytat:
odebrałam wyniki badan i wszystko dobrze Zosia ma super wyniki

teraz nie wiem czy iść jeszcze z nią do innego lekarza czy poczekać;/
super wieści , ale do tego innego lekarza idź, co wam szkodzi,a będziesz spokojniejsza

agnieszka, ale cudne te twoje maluchy, a ty to jak zwykle piękność nad pięknościami

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Evitka - szukam polecanej przez Ciebie ksiązki w pdf "Dyscyplina bez krzyku i bicia" i za nic znaleźć nie mogę. Ty ją wyporzyczyłaś w bibliotece czy kupiłaś ?
ja ją wypożyczyłam w mediatece we Wrocławiu.
Możliwe że w bibliotekach pedagogicznych by była, ja nawet jestem zapisana do naszej i tak się też jak sójka za morze wybieram w poszukiwaniu czegoś ciekawego.
drcron jak będziesz we wrocku to bys mogła się do mediateki zapisać (koło opery, koło tej kawiarni co kiedyś byłyśmy jest)

Cytat:
ja tez szukałam i w bibliotece szukałam i w naszej księgarni ale nie ma nigdzie
tej drugiej tez nie ma

dziewczyny czy wy juz dzieciaczki wkładacie w śpiworki albo zakładacie te osłonki na nóżki do wózków? moja mama dzisiaj mi zrobiła awanturę, że jej nie chcę dac tego ocieplenia tej osłonki na nóżki, ale jak teraz Julce będzie takim ciepłym nogi przykrywała, to co ja zrobię zimą?! narazie przykrywa tylko cienkim polarkowym kocykiem i według mnie to wystarcza, ani nie jest zmarznieta, ani nie ma czerwonych rączek mimo, że jest bez rękawiczek, a dzisiaj juz założyłam jej zimową kurtkę, ale taką cienszą nie puchową, bo jak wyjeżdżałyśmy z domku to było -4 i ja sama miałam rękawiczki
ta druga to ta: http://www.empik.com/kieszonkowy-nie...FQODDgod70P_lw

http://www.empik.com/dyscyplina-bez-...FYNJ3godt29skA
http://www.ceneo.pl/29090

na spacer na razie używamy osłonki na nóżki z wózka lub kocyka polarowego, jak się zrobi zimniej to będzie najpierw osłonka +kocyk gruby akrylowy, a potem śpiworek (mamy z wełną, bardzo ciepły),
może niedługo założę jej sam spód żeby w pupke ciepło miała

Cytat:
mam spiworek ale do tego quinny to jak bede z Amelią ( chyba Amelia, no cholera waham sie caly czas!)
darusia, a jakie imię jeszcze rozważacie (rozważaliście)?

Cytat:
Ogólnie na wypisie było napisane: Obustronne zapalenie płuc, posocznica, niewydolnośc krązenia, niewydolność oddechowa, i zapalenie wątropy, i jeszcze coś ale nie pamiętam. ogólnie niby wwszystko wróciło do normy, mała juz tez dochodzi do siebie za tydzień mamy kontrolne badania.

oni to powaznie pier.dolnięci są
szkoda że nie napisali np,że nie chciała jarzynowej jeść

ale spis dolegliwości obszerny, faktycznie może lepiej, że nie wiedziałaś

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jest doskonała reklama dla personelu
A swoją drogą to nie jestem pewna czy mają prawo taką adnotację umieścić na wypisie. Co to ma do stanu zdrowia dziecka ?
Na szczęście już nie musicie ise tym przejmować
też sobie tak pomyślalam ( a moja duchowa sister izazula napisała jak zwykle za mnie)

Cytat:

a co z tą lekarką, która tak załatwiła Lenke?
będzie odwet jak dojdziecie do siebie?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:08   #665
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wlasnie zadnego:P
tylko to jakos obojgu nam sie spodobalo, tztowi to w ogole tylko takie sie podoba, ja sie zastanawialam nad Zuzią swojego czasu i Hania tez mi sie podobalo, ale tztowi nie , no i mnie jeszcze Amelka ale tak na 80%
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 20:13   #666
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

kurcze odebrałam dzisiaj wyniki mam niedoczynność tarczycy
po porodzie miałam nadczynność i zmieniło mi się w miedoczynność
i jescze gardlo czerwone od x miesięcy i musze isc zrobic wymaz,mam nadzieje,ze nie wyjdzie nic złego
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:03   #667
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
też sobie tak pomyślalam ( a moja duchowa sister izazula napisała jak zwykle za mnie)

sister

Cytat:
wlasnie zadnego:P
tylko to jakos obojgu nam sie spodobalo, tztowi to w ogole tylko takie sie podoba, ja sie zastanawialam nad Zuzią swojego czasu i Hania tez mi sie podobalo, ale tztowi nie , no i mnie jeszcze Amelka ale tak na 80%
Najlepiej to zrobić porównanie każdego imienia z każdym, podliczyć punkty a póxniej dacie zupełnie inne . Mój Tz zrobił macierz czy coś podobnego jak wybiaraliśmy imie dla Zosi. Najwięcej punktów miało imie kótrego w końcu nie dalismy bo mamy z nim tylko niemiłe wspomnienia

Cytat:
i jescze gardlo czerwone od x miesięcy i musze isc zrobic wymaz,mam nadzieje,ze nie wyjdzie nic złego
To trzeba leczyć i kontrolować teraz. Można z tym zyć.
Oczywiście koniecznie zrób ten wymaz i niech się okaże że to tylko jakaś bakteria do wyleczenia antybiotykiem
Zdrówka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 21:15   #668
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Widzisz Libra różnica między nami taka,że Ty sobie niewyobrażasz takiego domu,a ja jak najbardziej.Jakoś nie czuję,żeby moje dzieciństwo było gorsze tylko dlatego,że zapach ciasta się po chacie nie roznosił czy że słoiki nie brzęczały.Moja mama to taka ala Pop,pracuję na wysokim stanowisku,tata to samo i jakoś nie wyobrażam sobie mojej matki wracającej z pracy i lecącej do kuchni,żeby nam ciacho robić.Taki model rodziny.Tak samo moje babcie:kobiety zawodowo pracujące i non stop dokształcające się.Wolały pracować niż stać przy garach.Każdy lubi co innego.
U mnie też nikt nie stał przy garach poza babcią . i jakoś nie uważam że coś straciłam . ja nie cierpię gotować mam TZta od tego

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A trabią w tv i td.. że zawodówki zanikają a i braknie niedługo ludzi własnie typu kucharz, stolarz fryzjerka i setki podobnych bo wymyślaja jakies licea profilowane!!

Nie zawsze uważałam że wykształcenie wyzsze to nic... ale kiedys było faktycznie tak że na studia szli ci co chcieli i po to aby sie uczyc wiadomo z wyjatkami.. teraz.. studia jak zapłącisz to kazdy może mieć.
i w dzisiejszych czasach niestety nie mgr przed nazwiskiem stanowi o człowieku tylko to co soba repreezentuje i jak sobie w zyciu radzi ( to juz tak uogólniłam)

No niestety ale z drugiej strony ten mgr itd liczy sie u pracodawcy!!
Tylko że jak ktos sie nie nadaje to szybko wylatuje...

A ja musze przygotować na niedziele do szkoły scenkę aktorską - pokazac lustro. temat dowolny. Ja nie mam pojecia co i jak chodx facet pokazał wiwle możliwości to jakos tak daawno publicznie nie wystepowałam!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

to u was??????????? serio taaakie sa??
Magister liczy się u pracodawcy ale najlepiej taki co JUż w chwili uzyskania tytułu ma coś tam przepracowane , bo jak nic to mają go w nosie .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja z żadnym kierunkiem szkoły nie trafiłam. Powołania w tym nie odnalazłam, a o to chodzi. Tylko nie zawsze można iść na taki kierunek jakby się chciało, bo to jednak koszty. Ale brakuje mi ogólnie chodzenia do szkoły i uczenia Najchetniej to bym poszła dalej tym bardziej że mam stypendium gwarantowane, ale np dojazdy do Poznania przez następne 4 lata mi się nie uśmiechajaCo innego jakbym nie miała rodziny.

Dzisiaj dostałam propozycje pracy od pierwszego, może kokosów by nie było ale praca od 7-15 i 3 tyś na miesiąc.
To marnie jak na bank , choć pewnie jak na PIłę to niezła pensja

Cytat:
ja uwielbiam takie kiszone jabłka pamiętam jak babcia zawsze mi dawała
a w tej beczce mam ta kapuste ubijać czy gdzie ? ja nie mam wanny mam brodzik syfiasty :P bo teść z konkubina tam włażą i tak jakos nie uśmiecha mi się tam kapuchy pakować
ja wczoraj drewnianą bekę zakupiłam w bricomarche może być ? 50kg do tego worek fooliowy a jutro jadę po kapuchę na targ i bedzie zabawa
Tż jak zobaczył mnie z ta beką, to się za głowę złapał i uznał, że oszalałam

super prezent, ale jak bym chciała taka wycieczkę kupić mamie to i tacie bym musiała tez wykupić, a puki nie skończymy pierdzielonego remontu, ( jeszcze max 3 miesiące, bo tyle możemy mieszkać w leśniczówce ale o tym w klubie ), to nie mogę sobie pozwolić na takie drogie prezenty, ale na następne wakacje coś im zorganizuję

a ja znowu byłam bardzo motywowana przez mojego tatę do nauki i do przynoszenia dobrych ocen do domu ( nie licząc matematyki, bo on wiedział, że byłam dobra i że nauczycielka się na mnie uwzięła) za każdą 5 i 6 dostawałam kase i to przeważnie sporo kasy więc mnie to motywowało by się dobrze uczyć ale za każdą złą ocenę musiałam oddawać kasę więc wolałam jak to tato mi dawał pieniądze niż ja miałam mu oddawać i całą podstawówkę, liceum przebrnęłam na dobrych ocenach

DZIEKUJĘ

ale dobre wieści ja tez bym poszła do innego lekarza na konsultację

ale słodziaki

ja tez szukałam i w bibliotece szukałam i w naszej księgarni ale nie ma nigdzie
tej drugiej tez nie ma

dziewczyny czy wy juz dzieciaczki wkładacie w śpiworki albo zakładacie te osłonki na nóżki do wózków? moja mama dzisiaj mi zrobiła awanturę, że jej nie chcę dac tego ocieplenia tej osłonki na nóżki, ale jak teraz Julce będzie takim ciepłym nogi przykrywała, to co ja zrobię zimą?! narazie przykrywa tylko cienkim polarkowym kocykiem i według mnie to wystarcza, ani nie jest zmarznieta, ani nie ma czerwonych rączek mimo, że jest bez rękawiczek, a dzisiaj juz założyłam jej zimową kurtkę, ale taką cienszą nie puchową, bo jak wyjeżdżałyśmy z domku to było -4 i ja sama miałam rękawiczki
Ja nic nie wkładam bo Ola w wózki nie jeździ .
Co do ocen

Cytat:
zdrówka .

No i piątunio .
SZymek jutro idzie na basen .
Na zajęcia zobaczymy czy mu się spodoba .
Mamy zajęcia dla takich 3-5 lat .

Agnieszka pięknie wygladasz i mały śliczny
Stary 2011-10-21, 22:14   #669
P0P70
Zakorzenienie

Sara - fajnie że wyniki wszystkie są OK. Ja chyba też jednak poszłabym jeszcze do kogoś w celu weryfikacji.

Agnieszka - nie będę oryginalna i napiszę: wszyscy wyglądacie cudownie!!! Piękna mama i piękne dzieci

Cytat:
Witam

Tak z wypisów to zawsze można się wiele dowiedzieć. Tak to Cię uspokajają a potem czytasz jakie to poważne było. Chuchaj i dmuchaj teraz na małą.

A ja bym chciałabym zobaczyć dziecko chore, odcięte od mamy i bezpiecznego otoczenia które pozytywnie reaguje na personel. Oczywiście mówię o takim świadomym dziecku. Nie ma takiego.
Wg mnie Twoje dziecko zachowywało sie normalnie a personel to chyba jakiś z MArsa jest. A moZe oni pierwszy raz z dzieckiem mieli do czynienia

-----------------------------

Nie popieram dawania pieniędzy za stopnie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:39   #670
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madziwnia - STO LAT

Jesteś tylko 2 lata starsza od mojego siostrzeńca i on też dzisiaj ma urodziny
Stary 2011-10-22, 15:25   #671
mloda1989
Zakorzenienie

poszalalam dzisiaj troche w h&m... jakies obiznki dzisiaj u nas w pasazu... i zamiast zaplacic 155zl... zaplacilam 65.... tzn 85, ale 20zl dostalam na karcie na wykorzystanie na kolejne zakupy... tylko szkoda ze wszystko dla babla...nic na siebie tam nie moge znalesc;/

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

madziwnia ja rowniez najleszego zycze

a u nas 1,5 roczku dzisiaj mija akurat
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:30   #672
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia 100 lat w zdrowiu ,szczęściu i miłości
Młoda buziaki dla Dawidka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 19:45   #673
ania p
Zakorzenienie

Madziwnia wszystkiego naj naj .

JA też dziś byłam w HM ale u nas nie dawali kart
KUpiłam SZymkowi kurtkę za 60 zł . tą chustkę dla Any i na tym koniec w sumie . Jak zwykle był tłum

Ale się rozpisałyście dziś normalnie nie wiem kiedy to nadrobię
Stary 2011-10-22, 19:54   #674
anakazar
Zakorzenienie

Hehe ja też nie wiem kiedy was nadrobię za dzisiaj

Madziwnia wszystkiego najlepszego

Młoda Dawidek dzisiaj 1,5 roczku,a Ninka za parę dni-kiedy to zleciało?

Ja dzisiaj na zakończenie podłego dnia wlazłam przed swoja bramą wjazdową w mega wielkie psie gówno(dlaczego ja mam szczęście do gówień)i wtedy miarka się przebrała i się rozpłakałamNowe kozaki w gównie mnie do tej rozpaczy doprowadziły,ale tż już wraca to mi wyczyści,bo ja sama toI z tej rozpaczy postanowiłam się upićI kończe już pisać,bo zaraz bzdury napiszę i będzie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:31   #675
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja lubię chodzić do dentysty i chodzę co pół roku. W ogóle się nie boje, nigdy nie miałam znieczulenia. Mój tż bez znieczulenia nawet na fotel nie usiądzie

Zosia też uwielbia parówki od wszystkich sępi jedzenie
Bo jak się chodzi regularnie to leczenie nie boli. Gorzej jak ktos odwleka (z własnej głupoty jak ja) i zeby są tak popsute, ze trzeba leczyc np. kanałowo. ja raz tak zrobilam i teraz juz mam traumę. Poza tym mój dentysta mówi, że ja mam pecha bo moje zeby psują się w taki sposób, że na zewnątrz mała dziurka a w srodku już "locha" i dochodzi się do nerwa... takze zawsze boli...
Ale jak mam lekko nadpsuty ząb to dla mnie nic takiego. Wtedy też nie chce znieczulenia...

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nie wiem czy wam pisałam ale z nowości to moja się nauczyła, że jak ją pytam jaka będzie duża to podnosi rączki wysoki, po czym mówi "nie" opuszcza i mówi: "mała"
Lenka superowo zdania składa, moja zdań dwuwyrazowych jeszcze nie składa, chyba że "nie nie"
A moja "nie ma"

Dziś nauczyła się "kocham" i wciąz powtarza i całuje
I jeszcze jak słyszy domofon to mówi "alam"- czytaj- alarm

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ja się też dość ciepło ubieram bo nie nawidzę zimy i zimna .
Chciałabym żeby cały rok lato było .
Ja też tak chceeeeeeee....

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Witam!
Znalazłam Was na nowym wątku i jestem z siebie dumna
POoglądałąm zdjęcia pięknych Waszych pociech i mam dwie refleksje:
- dlaczego tak mało tych zdjęć?
- ale 'dorosłe' te Wasze dzieci!

Jesień nadeszła i nieuchronnie nadciąga zima. Plus jest taki, że będę częściej mogła tu zaglądać. Chociaż nie wiem czy na zdrowie mi to wyjdzie....
Bo zazdrość mnie zżera jak czytam ile Wasze dzieci potrafią już powiedzieć i o postępach w sprawach nocnikowych, że o kolejnych ciążach tudzież narodzinach nie wspomnę.

Tak wogóle to cieszę się, że ciągle tu jesteście i że zawsze, jakby co, można się odstresować zaglądając do Was. Żywię przy tym szczerą nadzieję, że nie usłyszę 'a sio! poszła won!'
Dla przypomnienia spróbuję wstawić swojego Apolla w wannie i na grzybach z siostrą
Kope lat!! Super, że wróciłaś. Masz prześliczne dzieci Jestem zauroczona...

Cytat:
ASIULEK avatarek bardzo mi sie podoba.juz wczesniej mialam napisac Wercia jest slicznanapatrzec sie nie moge na nia
Dziękujemy
Twoje dzieci sa prześliczne a Ty... zjawiskowa... i to kilka dni po porodzie ... SZOK!!

Cytat:
madzia dla mnie to tez bylyby kokosy
ja chyba na innej polkuli zyje niz czesc z was:P
ja na tej samej

Cytat:
ja jeszcze nie przykrywam jej niczym, bo pewnie by sie wkurzała i rozkopywała. Ona za dlugo w wózku nie posiedzi. Chce tylko chodzić.

A gdzie Wy dzisiaj się podziewacie?? Rozumiem, ze weekend ale bez przesady!!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

I jeszcze pytanie. Chcę zamówić na all zestaw mamuta. Ale jakoś dziwnie są widoczne te kolory na aukcjach. Wiecie może czy różowy stolik jest faktycznie jaśniejszy od różowego krzesełka? I czy zielony fajnie wygląda z tym rózem. Ja wolałabym połączenie tego ciemnego rózu z ta zielenią ale moze się mylę?

jakie Wy macie zestawienia?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 20:40   #676
anakazar
Zakorzenienie

Asia Ninka ma czerowny stolik i niebieskie krzesełko.Też brałam w ciemno z all.Na żywca te kolory są dużo ładniejsze niż na fotach allegrowskich-tam taka zgnilizna.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:44   #677
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia Ninka ma czerowny stolik i niebieskie krzesełko.Też brałam w ciemno z all.Na żywca te kolory są dużo ładniejsze niż na fotach allegrowskich-tam taka zgnilizna.
No właśnie, tam ta zieleń taka bura...

Ja mam firanki dla małej zakupione w odcieniach rózu i zieleni i tak chcialam jej skompletować ten zestaw ale nie wiem czy stolik zielony a krzesełko rózowe czy odwrotnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-22, 20:54   #678
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Asia ja mam zielony stolik rozowe jedno krzeselko i drugie niebieskie.
Rozowy stolik jak dla mnie byl ZA rozowy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 20:57   #679
ania p
Zakorzenienie

Asiulek ten różowy z zielonym super wyglada
Ja mam stolik niebieski i zielone krzesełko . jeszcze jedno muszę kupić i pewnie będzie różowe dla Oli
Stary 2011-10-22, 21:00   #680
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam czy kupic jedno czy dwa krzesełka ale chyba wezme 1 bo nie mam nawet miejsca na dwa. Póki co będzie on stał u nas w pokoju w rogu i ta ledwo się zmieści jedno :/ a jak już jej zrobimy pokoik to najwyzej dokupimy drugi. Choć jej pokoik malusi bedzie wiec się zobaczy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-22, 21:15   #681
ania p
Zakorzenienie

Mozesz sobie dokupić taboret , ja mam własnie krzesełko i ten taboret bo nie raz jak coś z małym robię to na nim siadam . a można go pod stolik schować także nie go nie widac i nie wystaje
Stary 2011-10-22, 21:50   #682
mloda1989
Zakorzenienie

o widzisz dziwne - chociaz oni te karty dodawali do zakupu dzianiny... u nas mega kolejka a pojechalam wymienic sweterek na mniejszy... no i wymeinilam a tezet wybral jeszcze jeden i stoi w kolejce zeby zaplacic - sweterek z wyprzedazy - 30zl - no i ze sweterek to dodatkowo daja ta karte.....dali karte a nie naliczyli mu tego rabatu 20% - poszedl zapytac o co chodzi jak juz mu uwage zwrocilam bo on nie skumal ze mniej mial zaplacic... bo raz naliczaja rabat a raz nie.... a ci naskoczyli ze przeciez karte upominkowa dostal - a dostaja wszyscy - i ze jak chce te 6zl to ma spowrotem w kolejce stanac... a koleja na 30 minut stania.... odpuscilismy..... ale niesmak po tym h&m pozostał....

dziekujemy za buziaki

nie mam pojecia kiedy to zlecialo.... masakra

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

i mam dylemat z butami dla babla.... grrr te http://allegro.pl/bartek-kozaki-r-22...891022751.html albo te http://allegro.pl/nowosc-2012-sniego...846005407.html w tych tezet troche przeciwny tej skore, ze beda z nia problemy, a one mi sie tak strasznie podobaja...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

aaa drcron bedziesz chciala cos z awanti?? bo moze sama zorganizuje tam zamowienie:P
Stary 2011-10-23, 05:04   #683
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Bo jak się chodzi regularnie to leczenie nie boli. Gorzej jak ktos odwleka (z własnej głupoty jak ja) i zeby są tak popsute, ze trzeba leczyc np. kanałowo. ja raz tak zrobilam i teraz juz mam traumę. Poza tym mój dentysta mówi, że ja mam pecha bo moje zeby psują się w taki sposób, że na zewnątrz mała dziurka a w srodku już "locha" i dochodzi się do nerwa... takze zawsze boli...
Ale jak mam lekko nadpsuty ząb to dla mnie nic takiego. Wtedy też nie chce znieczulenia...

A moja "nie ma"

Dziś nauczyła się "kocham" i wciąz powtarza i całuje
I jeszcze jak słyszy domofon to mówi "alam"- czytaj- alarm

Ja też tak chceeeeeeee....

Kope lat!! Super, że wróciłaś. Masz prześliczne dzieci Jestem zauroczona...

Dziękujemy
Twoje dzieci sa prześliczne a Ty... zjawiskowa... i to kilka dni po porodzie ... SZOK!!

ja na tej samej

ja jeszcze nie przykrywam jej niczym, bo pewnie by sie wkurzała i rozkopywała. Ona za dlugo w wózku nie posiedzi. Chce tylko chodzić.

A gdzie Wy dzisiaj się podziewacie?? Rozumiem, ze weekend ale bez przesady!!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

I jeszcze pytanie. Chcę zamówić na all zestaw mamuta. Ale jakoś dziwnie są widoczne te kolory na aukcjach. Wiecie może czy różowy stolik jest faktycznie jaśniejszy od różowego krzesełka? I czy zielony fajnie wygląda z tym rózem. Ja wolałabym połączenie tego ciemnego rózu z ta zielenią ale moze się mylę?

moja siostra ma właśnie różowy stolik i zielone krzesełka - ciemne. Stolik nie jest jakiś wściekle różowy bardzo fajnie wygląda to połączenie, mam gdzieś fotk, zaraz poszukam
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
o widzisz dziwne - chociaz oni te karty dodawali do zakupu dzianiny... u nas mega kolejka a pojechalam wymienic sweterek na mniejszy... no i wymeinilam a tezet wybral jeszcze jeden i stoi w kolejce zeby zaplacic - sweterek z wyprzedazy - 30zl - no i ze sweterek to dodatkowo daja ta karte.....dali karte a nie naliczyli mu tego rabatu 20% - poszedl zapytac o co chodzi jak juz mu uwage zwrocilam bo on nie skumal ze mniej mial zaplacic... bo raz naliczaja rabat a raz nie.... a ci naskoczyli ze przeciez karte upominkowa dostal - a dostaja wszyscy - i ze jak chce te 6zl to ma spowrotem w kolejce stanac... a koleja na 30 minut stania.... odpuscilismy..... ale niesmak po tym h&m pozostał....

dziekujemy za buziaki

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

i mam dylemat z butami dla babla.... grrr te http://allegro.pl/bartek-kozaki-r-22...891022751.html albo te http://allegro.pl/nowosc-2012-sniego...846005407.html w tych tezet troche przeciwny tej skore, ze beda z nia problemy, a one mi sie tak strasznie podobaja...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

aaa drcron bedziesz chciala cos z awanti?? bo moze sama zorganizuje tam zamowienie:P
mnie się bodobają te pierwsze bartkowe butki. Kubuś ma podobny fason, wczoraj pierwszy raz w nich wyszedł, chodzi ładnie, ale już minus zauważyłam - stopka była chłodna jak wróciliśmy - trzeba będzie skarpetę dodatkowo zakładać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 05:11   #684
Baobabek
Zakorzenienie

o tutaj widać - bardzo fajnie to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1641.jpg (89,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1643.jpg (63,1 KB, 38 załadowań)

Stary 2011-10-23, 08:34   #685
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Zosia ma ten okrągły stolik i on jest zielony. Miałam zamiar kupić ten kwadratowy, a on jest jasny różowy i mi się ten kolor nie podobał. Krzesła kupiłam dwa: jedno ciemno różowe i zielone. U nas w ikei te stoliki były tylko jasno różowe, niebieski i okrągły zielony.
Jak możesz to kup dwa krzesła albo stołek i krzesło. Nie raz jak coś robię z Zosią to mam na czym usiąść, a po drugie jak przychodzą znajomi to dzieciaki razem siedzą i się bawią.

Mogę Ci wstawić fotkę stolika i krzesełek.

Cytat:
Ja się zastanawiam czy kupic jedno czy dwa krzesełka ale chyba wezme 1 bo nie mam nawet miejsca na dwa. Póki co będzie on stał u nas w pokoju w rogu i ta ledwo się zmieści jedno :/ a jak już jej zrobimy pokoik to najwyzej dokupimy drugi. Choć jej pokoik malusi bedzie wiec się zobaczy...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
w naszej ikei nie było czerwonego stolika i krzesła. Dopiero teraz na all widzę, że są.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 09:11   #686
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

dziekujemy za buziaki

te pierwsze ponad 100 zł tańsze duża różnica
ń
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
moja siostra ma właśnie różowy stolik i zielone krzesełka - ciemne. Stolik nie jest jakiś wściekle różowy bardzo fajnie wygląda to połączenie, mam gdzieś fotk, zaraz poszukam
mnie się bodobają te pierwsze bartkowe butki. Kubuś ma podobny fason, wczoraj pierwszy raz w nich wyszedł, chodzi ładnie, ale już minus zauważyłam - stopka była chłodna jak wróciliśmy - trzeba będzie skarpetę dodatkowo zakładać
zimna ? Przecież nawet zimy nie ma .
Ja tam bartków jakoś nie lubię bez rewelacji dla mnie te buty .
SZymek miał albo emele albo elephanteny . tańsze niż bartki i nigdy mu nogi nie zmarzły . grubych skarpet nie posiadam .
MOże TY jakieś przejściówki kupiłaś a nie zimowe ?

Młoda u nas tez była taka kolejka ale na szczęście nie na 30 min 4 kasy były i jakoś szybko w miarę to szło .
Stary 2011-10-23, 09:42   #687
mloda1989
Zakorzenienie

no wiem ze roznica cenowa spora... ale tezet juz mnie skwitowal ze on na dziecku nie bedzie oszczedzal - w koncu jedne btuy na zime ma.... o bartkach mowil ze maja kiepsko podeszwe wylana, dol nie jest plaski tylko jakies jajko sie robi.... on najbardziej to by za ecco byl.... ale tam nic ciekawego nie bylo... chyba ze w outlecie dowiesli rozmiarowke do tych co nam sie spodobaly..... ale keeny sa sliczne.... masakra.... skorka juhtowa, fajna podeszwa... w tamtym roku mielismy tylko takie ocieplacze z naturalnym futerkiem, skórkowe i nozki mial cieplutkie

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-10-23 o 09:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 11:02   #688
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
te pierwsze ponad 100 zł tańsze duża różnica
ń

zimna ? Przecież nawet zimy nie ma .
Ja tam bartków jakoś nie lubię bez rewelacji dla mnie te buty .
SZymek miał albo emele albo elephanteny . tańsze niż bartki i nigdy mu nogi nie zmarzły . grubych skarpet nie posiadam .
MOże TY jakieś przejściówki kupiłaś a nie zimowe ?

Młoda u nas tez była taka kolejka ale na szczęście nie na 30 min 4 kasy były i jakoś szybko w miarę to szło .
no zimne, właśnie obawiam się co zimą będzie, one są zimowe, ocieplone w środku, mają kożuszek, a podeszwa taki mniejszy, jakby meszek.

Stary 2011-10-23, 18:57   #689
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
]i mam dylemat z butami dla babla.... grrr te http://allegro.pl/bartek-kozaki-r-22...891022751.html albo te http://allegro.pl/nowosc-2012-sniego...846005407.html w tych tezet troche przeciwny tej skore, ze beda z nia problemy, a one mi sie tak strasznie podobaja...
pomjając cenę, to wh mnie w tych drugich faktycznie może to być ta skórka na której każdą ryską widać i wtedy wyglądają takie buty jakby miały 100 lat.
No i zwróciłabym uwagę na rodzaj zapięcia-tam tylko sznurówki, a to (jak dla mnie) niezbyt wygodne, dla mnie lepsze yakie co dodatkowo mają zamek z boku.

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:35   #690
ASIULEK_23
Zakorzenienie

sara- wklej fotkę mamuta

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości