|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj znów nie jestem w stanie Was nadrobić Tak jak KarolinaPW, świętuję dziś połowę ciąży Byłam dziś z mężem u lekarza, przedłużył mu kurację antybiotykową o 5 dni. Przy okazji chciałam uprosić zwolnienie z pracy na parę dni, bo czuję się bardzo zmęczona i dokuczają mi skurcze łydek i brzucha, ale usłyszałam tylko że ciąża to nie choroba i tyle A nie, przepraszam! Wziął mi próbkę moczu do badania na wypadek gdyby skurcze brzucha były wynikiem jakiejś infekcji i zmierzył ciśnienie :P No cóż, angielska służba zdrowia A ten lekarz to i tak najbardziej konkretny i troskliwy, w porównaniu do innych, z którymi miałam tu styczność... Dobrze że za miesiąc lecę do Polski, to przebadam się dokładnie ze wszystkich stron
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:44 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Już bliżej niż dalej
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Witam z wieczora
wczoraj mialam w miare dobry dzien,nie liczac dwoch incydentow. Jeden to taki ze nie moglam wam wyslac wiadomosci az w koncu net mi sie zupelnie zawiesil:\a drugi to to ze mialam wrazenie ze mdleje a bylam sama z Ama w domu. Ale na szczescie jak sie polozylam to po paru min przeszlo. Ogolnie zlapala mnie jakas chandra i nic mi sie nie chce. Moze pfzez ta pogode ktora coraz bardziej sie psuje Ale jutro juz musze sie wziac za porzadki bo do swiat sie nie wyrobie A jeszcze w niedziele zaprosilismy najblizsza rodzine na kawe i ciacho z okazji imienin malej. Fajnie ze tz chociaz ma wtedy wolne to sie wybierzemy tez do kosciola bo ja sama z mala nie pojde(slabo mi sie czesto robi) albo mam uczelnie caly dzien i nie ma jak Wczoraj jak przegladalam watek (ta i jeszcze stara czesc) to zauwazylam po tym ci pisalyscie w postach ze zfobilyscie liste NAPRAWDE potrzebnych rzeczy i chcialam ja poczytac tylko nie moge jej znalezc Nie wiem czy ja przeoczylam ten post,czy co
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w domu to są "męskie" spotkania na mecze, MMA, boks itp. już się przyzwyczaiłam do ich emocji czasami im coś dobrego zrobie do jedzenia ![]() Super |
|
|
|
|
#667 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() ad.2 Mam to samo a poza tym ileż można samemu zaczynać Ja się poprostu w pewnym momencie zbuntowałam a tż się zdziwił gdzie mój temperament Ale do bani dzień Dobrze, że już za mną. Wiało dzisiaj jak na halny i teraz widze, że ten wiatr przyniesie deszcz, ochłodzenie a w sobotę nawet śnieg i -10 w nocy Super! Napewno będe miała za....y nastrój
|
|
|
#668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo Wam dziękuję za słowa wparcia ale ja już tak mam że bardzo się stresuję,teraz też siedzę i ryczę, boję się że to jakoś negatywnie wpłynęło na moje kochane maleństwo
|
||
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam jakie fajne futerko mamy do chrztu
Tylko muszę nabić napy, żeby zatrzaski jakieś były ![]() A kiedyś wkleję te wszystkie ciuszki
|
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Ollcia głowa do góry
Musi być dobrze!
|
|
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
super
![]() Cytat:
![]() Cytat:
link do wyprawki Cytat:
|
|||
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyprawka się nazywa ten link
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#677 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję,kochane jesteście, naprawdę jesteście ogromnym wparciem Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-03-28 o 22:28 |
|||
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
czesc mamy! chcialam dzisiaj z wami dluzej posiedziec a niedawno dotarlam do domu...mialam bardzo napiety grafik dzisiaj....wiec nawet nie nadrobie... zdązylam tylko zobaczyc córunię Hanki!
Cytat:
Bo na zdjęciach tak wygląda jakby chciała koniecznie uciec z kojca
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Ollcciu bo musi być dobrze i musisz to sobie zakodować w głowie. Takie krakanie i złe myślenie wcale nie sprzyja ani Tobie, ani dzieciątku. Dlatego kilka głębszych wdechów i odpręż się. A my będziemy trzymać kciuki za to, żeby było ok I pamiętaj, że kciuki mamusiek lipcowo-sierpniowych '12 są magiczne
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
To już wiem dlaczego nie uprosiłam zwolnienia! Po prostu zapomniałam Was poprosić o trzymanie
![]()
|
|
|
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale macie rozrywkowe maleństwoaha chciałam jeszcze napisać że moja glukoza jednak wyszła ok (pisałam wczoraj że pielęgniarka przez przypadek pobrała mi krew po 1.40h zamiast po 2h)na czczo 64 a po tych niespełna 2h 106 ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz wybaczcie, ale umieram z głodu Idę na kolację i lulać. Dobranoc
|
||
|
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczęta !
![]() Dzisiaj zaczynam 26 tydzień! jakoś mi się dłuży chciałabym już mieć maleństwo na rękach nie w brzuchu... choć potem pewnie będę wspominać jak było cicho i spokojnie jak kopała tylko "od środka" Dziś sprzatałam trochę w szafie i robiłam miejsce na rzeczy córci. Znów poszła reklamówa do pawlacza rzeczy które są już za małe na mnie, a bynajmniej mocno nie korzystnie w nich wygladam Mierzyłam też sukienkę kupioną jesienią taką maxi dress... jeszcze się w nią mieszczę i mam sporo miejsca na brzuszek, tylko muszę skrócić z długości bo nosiłam do obcasów a teraz będę śmigała w płaskich sandałkach Dziękuję za rady co do kaszlu tylko że już prawie wszystie z tych polecanych metod przerobiłam... mam kaszel mokry i odksztuszam cały czas. Piłam już herbatki lipowe, miętowe, z majeranku,z miodem, do wszystiego daje soki z cytryny, aronii, maliny... robiłam syrop z cebuli i już go wypiłam, kończę syrop z prawoźlazu... nie wiem jak z tym syropem z dziewanny, bo czytałam ze niewskazany w ciaży, a pózniej na forum ciążowym czytałam że dziewczyna właśnie taki piła jutro spróbuje z tym chrzanem... ale może być taki ze słoiczka?? bo korzenia świeżego to ja chyba teraz nigdzie nie dorwę. Dzisiejsza noc była taka koszmarna że rano o 6 wstałam niewyspana i wściekła, co się położe to kaszel się nasila...W ogóle mam skierowanie na morfologie, mocz i gluoze, wybieram się w sobotę i już się boję jak będę reagować. Kurcze ja nigdy taka deliatna nie byłam, a teraz to rzygam, to słabo mi się robi i jeszcze ten chol.erny kaszel.. jak nigdy nie choruje to teraz w ciąży wszystko na raz! Idę Was doczytać.... trochę się pożaliłam i mi lepiej ![]() Ps.dziś na wieczór jak nigdy miałam mega głoda i nie mogłam normalnie się najeść ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Gratuluje zdrowego synusia cóż może córcia się trafi kolejnym razem jeszcze nic straconego może jest Ci pisane mieć tyle ślicznych kochanych dzieciaczków, a jak za szybko udałaby Wam się córcia to byście już nie planowali więcejA co do imienia mi się Cyprianek podoba, bo takie niepowszechne i nieoklepane no i ładnie współgra z Adriankiem![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#685 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam z kawa. mam nadz ze mnie ruszy
![]() wieczorem bolal mnie strasznie krzyz i brzuch wiec juz odpuscilam pisanie bo nie mialam humoru. przychodzi dzis do mnie kumpela, na herbatke musze isc jako tako ogarnac mieszkanko ![]() Dzis mam w planach posegregowanie rzeczy dla małej. mam kilka takich co sie nienadają bo sa brzydkie to je odstawie na bok(takie dostałam ,ale to jest zaledwie kilka sztuk , reszta boska) no i rozmiarami ![]() Chce isc dzis do rosmana po krem na cellulit dla kobiet w ciązy, i popatrzyc na jakies buciki. No i wczoraj stwierdziłam ze bym chetnie poszla do fryzjera na jakies sciecie tylko jak długosc chce zachowac, al co bym mogła zrobic, by ukladały sie tez kreconejak i proste? bo dawno w swoich lokach nie chodzilam, poprostu misie nieukladaja sa za ciezkie i te z podspodu sie niemogą skręcic![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z pracy przy kawusi
ledwo zdołałam was nadrobić jak wrócę do domu z pracy będę |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ja już po śniadanku, najadłam się jak nie wiem ![]() dziś mnie czeka praca od rana, więc zaraz się zabieram. a tym czas znalazłam coś takiego na temat śmierci Madzi http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/krz...de_248265.html ciekawe zobaczymy czy się sprawdzi.
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana herbatką
![]() dzisiaj zaczynamy 20tc bardzo się cieszę, ale ostatnio jakoś prześladują mnie lęki o dzidzie...muszę z nimi jakoś walczyć ![]() i mam dzisiaj w tyłku wieeelkiego lenia |
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zagaduj tylko lej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

ale dzisiaj jestem sama i przełączyłam i oglądam, TŻ mi napisał smsa czy siedze brzuchem do tv i czy blisko, żeby maluszek się uczył i słuchał 
Dzisiaj znów nie jestem w stanie Was nadrobić
A ten lekarz to i tak najbardziej konkretny i troskliwy, w porównaniu do innych, z którymi miałam tu styczność... Dobrze że za miesiąc lecę do Polski, to przebadam się dokładnie ze wszystkich stron
Już bliżej niż dalej
Ale jutro juz musze sie wziac za porzadki bo do swiat sie nie wyrobie

Ja się poprostu w pewnym momencie zbuntowałam a tż się zdziwił gdzie mój temperament
Dobrze, że już za mną. Wiało dzisiaj jak na halny i teraz widze, że ten wiatr przyniesie deszcz, ochłodzenie a w sobotę nawet śnieg i -10 w nocy
Super! Napewno będe miała za....y nastrój

Musi być dobrze!
Zdjęć chwilowo nie mam czasu robić bo zaraz mamy gości - nadrabiać będę później
I pamiętaj, że kciuki mamusiek lipcowo-sierpniowych '12 są magiczne