![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dąbki
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do pytania
![]() ![]()
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli masz możliwość, to zabierz ciepłe ciuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Gaga ma rację, weźcie jakieś cieplejsze ubrania, bo noce bywają paskudne - przedwczoraj np. aż szczypała mnie skóra na dłoniach. Ale z drugiej strony taka niska temperatura nie jest regułą, bo dziś w nocy była cieplutko. Podobnie z wodą - spokojnie jeszcze można się pluskać. Dla uściślenia - mieszkam w Ustce
![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2009-08-28 o 05:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
Wrześniowy schyłek dnia w Rewalu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
Wakacje 2010 Bałtyk
Witam piszę w sprawie porady powoli myślę o wakacjach 2010 nad Bałtykiem szczególnie rejony Trójmiasta chodż nie koniecznie, odpada Władek, Łeba i Ustronie Morskie, interesuję mnie pobyt w miejscowosci za bardzo nie zatłoczonej na plazy, zeby bylo blisko morze i centrum i równiez było gdzie wyjsc cos dobrze zjesc w miare przystepnej cenie, w razie braku pogody jakas inna forme wypoczynku jak wycieczka do trójmiasta lub innego wiekszego miasta i w miare dobra trasa rowerowa, a dyskoteki raczej bardzo mnie nie interesują, czekam na propozycje Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: gdzie nad morze??
Mmm... Nie ma to jak Bałtyk! Ja zjeździłam chyba już całe wybrzeże, ale trudno mi wybrać jedno najpiękniejsze miejsce. Bardzo lubię wracać do Trójmiasta, zwłaszcza atrakcyjny jest, wiadomo, Sopot - to tam najlepiej wybrać się ze znajomymi, bogata oferta rozrywkowa bardzo kusi. Ze sprawdzonych noclegów w pobliżu jest świetnie usytuowany ośrodek o nazwie 'Kamienny Potok' (jest to dzielnica Sopotu), który znajduje się dokładnie na pograniczu Sopotu i Gdyni (ulica, na której się znajduje należy formalnie do Gdyni). Na terenie ośrodka znajdują się piękne, drewniane, w pełni wyposażone piętrowe domki z aneksem kuchennym, łazienką i salonem. Istnieje oczywiście możliwość wykupienia posiłków na stołówce - jest tam bardzo smaczne, domowe jedzenie. W skład 'Kamiennego Potoku' wchodzą również boiska, plac zabaw, miejsce na ognisko i płatne pole paintballowe. Całość znajduje się w cichym, ustronnym miejscu, kilka minut spacerkiem do plaży, kilkanaście minut pieszo do centrum Sopotu, około dziesięciu minut do Centrum Handlowego "Klif" w Gdyni (często robi tam zakupy Agnieszka Chylińska
![]() Jeśli jednak preferujecie całkowity odpoczynek na łonie natury, warto wybrać Rewal (np. ośrodek "Adria" z basenem), Niechorze (ośrodek "Gromada" - bardzo tani ze smacznym jedzeniem) lub Pogorzelicę (fantastyczny ośrodek "Dziejba Leśna" z basenem). Wiele ośrodków przyjmuje grupy kolonijne, warto więc zapytać o to przed rezerwacją, by później nie złościć się na nocne hałasy ![]() P.S. O Bałtyku mogę pisać w nieskończoność, więc na pewno się tu jeszcze udzielę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
A czy Wizażanki już planują wakacje nad Bałtykiem 2010?
![]() ![]() My z TZtem zamierzamy wybrac sie do Międzyzdroji ![]() Przejrzalam forum jednak ta temat tego miasteczka jest nie za duzo informacji, kroluje Łeba ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie Międzyzdroje to niewypał - w sezonie mega-ciasnota nie tylko na plaży, ale także na wiosce, bo miasto to tycie. O wiele lepiej jest w Świnoujściu, tylko jeśli pojedziecie samochodem to trzeba się liczyć z przejazdami promem (jeśli bedziecie na wyspie), na co w sezonie trzeba czasem czekać. Fajnie jest też we Władysławowie, no i tam zdecydowanie jest co robić gdy pada, lub gdy nie chce się na plaży leżeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz prawie jestem zdecydowana własnie na Międzyzdroje ![]() Dziekuje bardzo za opinie ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Wczasy nad morzem z 1,5 rocznym dzieckiem - poleccie cos
Witam....czy mozecie mi polecic jakies fajne miejsce i pensjonat nad morzem gdzie mozna by bylo pojechac w lipcu z 1,5 rocznym dzieckiem wtedy ?? do tej pory bylam w Łebie, Wladyslawowie i przejezdnie w Sopocie wiec nie znam za bardzo nadmorskich miejscowosci wartych odwiedzenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wczasy nad morzem z 1,5 rocznym dzieckiem - poleccie cos
Zajrzyj tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60856 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Pamiętam, jak byłam dzieckiem, to jeździłam z rodzicami na wakacje do pogorzelicy i mam naprawde cudowne wspomnienia z tamtych chwil. Pewno od tego czasu trochę się zmieniło, ale mi się zawsze pogorzelica będzie kojarzyła z mała, spokojną wioską nad baltykiem, gdzie można naprawdę wypocząć. Pewnie dla tych co lubią nocne życie bedą lepsze duże miasta typu Sopot, Gdańsk, ale ja tam wole spokȯjJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
BAN stały
|
![]()
Wiem że do wakacji szmat czasu ale chcę zrobić listę. Spróbuję wszystko jasno opisać. Mam 15 lat, jadę nad polskie morze, na 2 tyg. Wyjeżdżam zaraz po zakończeniu roku szkolnego, czyli 26 czerwca. Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Przyczajenie
|
Problem ze znalezieniem hotelu:)
Otóż wraz z moim narzeczonym szukamy miejsca na nasz wymarzony weekend, chodzi nam o dwuosobowy pokój o dobrym standardzie najlepiej nad samym morzem z własną łazienką i dobrą obsługą hotelową.
Szukaliśmy już chyba dosłownie wszędzie i jak się okazało ofert wcale nie jest tak wiele a jeśli są zazwyczaj im czegoś brakuje. Pomóżcie! może któraś z was była lub wie coś o takim miejscu. Prosze o sensowne odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem ze znalezieniem hotelu:)
Generalnie o tej porze roku ciężko jest coś wynająć nad morzem. Większość właścicieli pensjonatów/kwater nie włącza nawet ogrzewania, bo im się nie opłaca. Jedak nie wszyscy. Parę miesięcy temu byłam w Rewalu, pensjonat nazywa się Willa Wik (wpisz sobie w google i wejdź do nich na stronę). Było czysto, pokoje są zadbane, czyste, są również 2-osobowe pokoje. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Przyczajenie
|
Dzieki
![]() Nie dopisałam tylko ,że chodzi mi o sezon wakacyjny a konkretnie koniec czerwca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
BAN stały
|
![]()
Wiem że do wakacji daleka ale chcę zrobić sb listę rzeczy do zabrania. Mam 15 lat i jadę na 2 tyg nad Bałtyk. Bardzo proszę npiszcie co powinnam zabrać. Nie tylko ciuchy ale też dodatkowe rzeczy. Zwykle wakacje spędzałam za granicą w ciepłych krajach. Nie wiem co am zabrać. Dodam że jadę z kumpelą i rodzicami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje w Polsce
Zabierz to, co zabierasz zwykle-jakieś kremy do opalania. ciuchy, ew. coś do zabawy (np. karty).. Polska nie jest krajem 3-go świata i nie wymaga specjalnego sprzętu czy innych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
astro-loszka
|
Ja w to lato jak co roku wybiorę się do Katów Rybackich na Mierzei Wislanej. Ale pewnie zahaczę tez i o Trójmiasto, choćby na kilka dni.
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
co spakowac :P pomocy
wyjeżdżam na miesiąc nad morze na praktyki będę mieszkać w hotelu czy może ktoś mi ktoś pomóc z lista:Pco wziasc ??? ehh niecierpie sie pakować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
A ja zaklepałam pokój w Karwi, to blisko Helu. Musze już wpłatę zrobić. : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Do wakacji jeszzce trochę czasu, ale i ja myślę juz gdzie jechać... W zeszłym roku byłam z TŻ w Łebie - super! Bardzo mi się podobało. W tym roku mamy kilka pomysłów, ale nie wiemy na co się zdecydować - Rewal, Władysławowo, Darłówko? Ja jestem za Władkiem, bo jest blisko Helu, gdzie jest fokarium i kilka innych atrakcji w pobliżu, ale słyszałam, że nie warto jechać, bo mega wysokie ceny i ścisk na plaży juz o 9 rano.... Może polecicie coś? Niekoniecznie z tego, co wymieniłam? Zalezy nam, żeby w razie niepogody była możliwość spędzenia ciekawie czasu, były jakieś knajpki na wieczorne potancówki, port z rejsami w morze... Ogólnie to nawet w nie moge znaleźć w intersujących mnie miejscowościach jakiś atrakcyjnych noclegów. Może znacie coś godnego polecenia? Tak za 50/60 zł za dobę? Pokój z łazienką, Tv. Fajnie gdyby serwowano śniadania...
Pozdrawiam =)
![]() |
#689 |
BAN stały
|
![]()
Co wziąć nad morze?
jw. Wiem że do wakacji jeszcze dużo czasu ale wyjeżdżam tydzień wcześniej i chciałbym mieć listę rzeczy które zabiorę. Dodam że mam 15 lat i pierwszy raz wyjeżdżam na wakacje w Polsce a nie do Hiszpanii. Bardzo proszę o pomysły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co mam wziąć nad morze?
Nad polskie morze? Plaszcz przeciwdeszczowy
![]() A tak serio to to samo co nad hiszpanskie morze, tyle ze wiecej cieplych ubran i zwykle kremy do opalania a nie te z wysokim filtrem... Troche dziwne to pytanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.