Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 11:25   #661
Karolinka:):)
Raczkowanie

Dot.: Dąbki

hej Wybieram się w drugim tygodniu września nad morze, obawiam się pogody. Czy ktoś może był we wrześniu nad morzem i może coś o tym powiedzieć? ( jaka pogoda, czy duzo ludzi, czy jakieś fajne knajpki są jeszcze pootwierane? )
Karolinka:):) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 15:24   #662
zuczek89
Raczkowanie

przyłączam się do pytania czy ktoś może powiedzieć mniej więcej jak ciepłe będą teraz noce? Jutro wyjeżdżam do Kołobrzegu, mam załatwione noclegi w jakimś domku kempingowym, ale ja zmarzluch jestem i nie wiem jakie piżamki zabrać i czy można będzie jeszcze o tej porze kąpać się w morzu, bo słyszałam, że w Kołobrzegu jest najzimniejsza woda z całego wybrzeża..
Stary 2009-08-27, 16:06   #663
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuczek89 Pokaż wiadomość
przyłączam się do pytania czy ktoś może powiedzieć mniej więcej jak ciepłe będą teraz noce? Jutro wyjeżdżam do Kołobrzegu, mam załatwione noclegi w jakimś domku kempingowym, ale ja zmarzluch jestem i nie wiem jakie piżamki zabrać i czy można będzie jeszcze o tej porze kąpać się w morzu, bo słyszałam, że w Kołobrzegu jest najzimniejsza woda z całego wybrzeża..
ja wróciłam dziś z pobytu w Łebie i mimo, że pogoda dopisała bardzo i dni były upalne, niektóre noce były okropnie zimne!

Dlatego jeśli masz możliwość, to zabierz ciepłe ciuchy

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 21:07   #664
zuczek89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
ja wróciłam dziś z pobytu w Łebie i mimo, że pogoda dopisała bardzo i dni były upalne, niektóre noce były okropnie zimne!

Dlatego jeśli masz możliwość, to zabierz ciepłe ciuchy
ok, to trzeba się dopakować dzięki za informacje
Stary 2009-08-28, 05:05   #665
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Gaga ma rację, weźcie jakieś cieplejsze ubrania, bo noce bywają paskudne - przedwczoraj np. aż szczypała mnie skóra na dłoniach. Ale z drugiej strony taka niska temperatura nie jest regułą, bo dziś w nocy była cieplutko. Podobnie z wodą - spokojnie jeszcze można się pluskać. Dla uściślenia - mieszkam w Ustce

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2009-08-28 o 05:06
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 19:41   #666
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Wrześniowy schyłek dnia w Rewalu.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 23:15   #667
justys84
Przyczajenie

Wakacje 2010 Bałtyk

Witam piszę w sprawie porady powoli myślę o wakacjach 2010 nad Bałtykiem szczególnie rejony Trójmiasta chodż nie koniecznie, odpada Władek, Łeba i Ustronie Morskie, interesuję mnie pobyt w miejscowosci za bardzo nie zatłoczonej na plazy, zeby bylo blisko morze i centrum i równiez było gdzie wyjsc cos dobrze zjesc w miare przystepnej cenie, w razie braku pogody jakas inna forme wypoczynku jak wycieczka do trójmiasta lub innego wiekszego miasta i w miare dobra trasa rowerowa, a dyskoteki raczej bardzo mnie nie interesują, czekam na propozycje Pozdrawiam
justys84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 13:09   #668
duhovka
Raczkowanie

Dot.: Re: gdzie nad morze??

Mmm... Nie ma to jak Bałtyk! Ja zjeździłam chyba już całe wybrzeże, ale trudno mi wybrać jedno najpiękniejsze miejsce. Bardzo lubię wracać do Trójmiasta, zwłaszcza atrakcyjny jest, wiadomo, Sopot - to tam najlepiej wybrać się ze znajomymi, bogata oferta rozrywkowa bardzo kusi. Ze sprawdzonych noclegów w pobliżu jest świetnie usytuowany ośrodek o nazwie 'Kamienny Potok' (jest to dzielnica Sopotu), który znajduje się dokładnie na pograniczu Sopotu i Gdyni (ulica, na której się znajduje należy formalnie do Gdyni). Na terenie ośrodka znajdują się piękne, drewniane, w pełni wyposażone piętrowe domki z aneksem kuchennym, łazienką i salonem. Istnieje oczywiście możliwość wykupienia posiłków na stołówce - jest tam bardzo smaczne, domowe jedzenie. W skład 'Kamiennego Potoku' wchodzą również boiska, plac zabaw, miejsce na ognisko i płatne pole paintballowe. Całość znajduje się w cichym, ustronnym miejscu, kilka minut spacerkiem do plaży, kilkanaście minut pieszo do centrum Sopotu, około dziesięciu minut do Centrum Handlowego "Klif" w Gdyni (często robi tam zakupy Agnieszka Chylińska ), ale istnieje też świetne połączenie SKM (Szybkie Koleje Miejskie) - stacja znajduje się tuż obok ośrodka.
Jeśli jednak preferujecie całkowity odpoczynek na łonie natury, warto wybrać Rewal (np. ośrodek "Adria" z basenem), Niechorze (ośrodek "Gromada" - bardzo tani ze smacznym jedzeniem) lub Pogorzelicę (fantastyczny ośrodek "Dziejba Leśna" z basenem).
Wiele ośrodków przyjmuje grupy kolonijne, warto więc zapytać o to przed rezerwacją, by później nie złościć się na nocne hałasy .

P.S. O Bałtyku mogę pisać w nieskończoność, więc na pewno się tu jeszcze udzielę.
duhovka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 10:29   #669
Domincia_1987
Zadomowienie

A czy Wizażanki już planują wakacje nad Bałtykiem 2010?

My z TZtem zamierzamy wybrac sie do Międzyzdroji stad moje pytanie: czy warto i czy jest co robic w razie niepogody??

Przejrzalam forum jednak ta temat tego miasteczka jest nie za duzo informacji, kroluje Łeba

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 21:19   #670
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
A czy Wizażanki już planują wakacje nad Bałtykiem 2010?

My z TZtem zamierzamy wybrac sie do Międzyzdroji stad moje pytanie: czy warto i czy jest co robic w razie niepogody??

Przejrzalam forum jednak ta temat tego miasteczka jest nie za duzo informacji, kroluje Łeba

Dla mnie Międzyzdroje to niewypał - w sezonie mega-ciasnota nie tylko na plaży, ale także na wiosce, bo miasto to tycie.
O wiele lepiej jest w Świnoujściu, tylko jeśli pojedziecie samochodem to trzeba się liczyć z przejazdami promem (jeśli bedziecie na wyspie), na co w sezonie trzeba czasem czekać.
Fajnie jest też we Władysławowie, no i tam zdecydowanie jest co robić gdy pada, lub gdy nie chce się na plaży leżeć.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 20:40   #671
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Dla mnie Międzyzdroje to niewypał - w sezonie mega-ciasnota nie tylko na plaży, ale także na wiosce, bo miasto to tycie.
O wiele lepiej jest w Świnoujściu, tylko jeśli pojedziecie samochodem to trzeba się liczyć z przejazdami promem (jeśli bedziecie na wyspie), na co w sezonie trzeba czasem czekać.
Fajnie jest też we Władysławowie, no i tam zdecydowanie jest co robić gdy pada, lub gdy nie chce się na plaży leżeć.

Ja juz prawie jestem zdecydowana własnie na Międzyzdroje i bardziej mi chodzi o to czy jest tam co robic? gdzie pojsc wieczorem i w razie niepogody??

Dziekuje bardzo za opinie

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 19:14   #672
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Wczasy nad morzem z 1,5 rocznym dzieckiem - poleccie cos

Witam....czy mozecie mi polecic jakies fajne miejsce i pensjonat nad morzem gdzie mozna by bylo pojechac w lipcu z 1,5 rocznym dzieckiem wtedy ?? do tej pory bylam w Łebie, Wladyslawowie i przejezdnie w Sopocie wiec nie znam za bardzo nadmorskich miejscowosci wartych odwiedzenia Myslalam o Miedzyzdrojach albo Swinoujsciu a moze inne miejsca z gory dziekuje za pomoc
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 19:28   #673
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Dot.: Wczasy nad morzem z 1,5 rocznym dzieckiem - poleccie cos

Zajrzyj tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60856
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 21:14   #674
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzieki
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 13:43   #675
Strongmenka
Raczkowanie

Pamiętam, jak byłam dzieckiem, to jeździłam z rodzicami na wakacje do pogorzelicy i mam naprawde cudowne wspomnienia z tamtych chwil. Pewno od tego czasu trochę się zmieniło, ale mi się zawsze pogorzelica będzie kojarzyła z mała, spokojną wioską nad baltykiem, gdzie można naprawdę wypocząć. Pewnie dla tych co lubią nocne życie bedą lepsze duże miasta typu Sopot, Gdańsk, ale ja tam wole spokȯjJ
Strongmenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 11:28   #676
Mimilla
BAN stały

Arrow Co zabrać nad polskie morze?

Wiem że do wakacji szmat czasu ale chcę zrobić listę. Spróbuję wszystko jasno opisać. Mam 15 lat, jadę nad polskie morze, na 2 tyg. Wyjeżdżam zaraz po zakończeniu roku szkolnego, czyli 26 czerwca. Bardzo proszę o pomoc.
Mimilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 14:54   #677
Carmabella
Przyczajenie

Problem ze znalezieniem hotelu:)

Otóż wraz z moim narzeczonym szukamy miejsca na nasz wymarzony weekend, chodzi nam o dwuosobowy pokój o dobrym standardzie najlepiej nad samym morzem z własną łazienką i dobrą obsługą hotelową.
Szukaliśmy już chyba dosłownie wszędzie i jak się okazało ofert wcale nie jest tak wiele a jeśli są zazwyczaj im czegoś brakuje. Pomóżcie! może któraś z was była lub wie coś o takim miejscu. Prosze o sensowne odpowiedzi buziaki
Carmabella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 15:01   #678
martoosia247
Raczkowanie

GG do martoosia247
Dot.: Problem ze znalezieniem hotelu:)

Generalnie o tej porze roku ciężko jest coś wynająć nad morzem. Większość właścicieli pensjonatów/kwater nie włącza nawet ogrzewania, bo im się nie opłaca. Jedak nie wszyscy. Parę miesięcy temu byłam w Rewalu, pensjonat nazywa się Willa Wik (wpisz sobie w google i wejdź do nich na stronę). Było czysto, pokoje są zadbane, czyste, są również 2-osobowe pokoje. Polecam
martoosia247 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 17:49   #679
Carmabella
Przyczajenie

Dzieki
Nie dopisałam tylko ,że chodzi mi o sezon wakacyjny a konkretnie koniec czerwca
Carmabella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 18:50   #680
Mimilla
BAN stały

Arrow Wakacje w Polsce

Wiem że do wakacji daleka ale chcę zrobić sb listę rzeczy do zabrania. Mam 15 lat i jadę na 2 tyg nad Bałtyk. Bardzo proszę npiszcie co powinnam zabrać. Nie tylko ciuchy ale też dodatkowe rzeczy. Zwykle wakacje spędzałam za granicą w ciepłych krajach. Nie wiem co am zabrać. Dodam że jadę z kumpelą i rodzicami.
Stary 2010-03-15, 18:59   #681
ba9a4f73800a84c85468cc6c7dd5bf34c149f65b_5f5c01cf51b7a
Konto usunięte

Dot.: Wakacje w Polsce

Zabierz to, co zabierasz zwykle-jakieś kremy do opalania. ciuchy, ew. coś do zabawy (np. karty).. Polska nie jest krajem 3-go świata i nie wymaga specjalnego sprzętu czy innych rzeczy
ba9a4f73800a84c85468cc6c7dd5bf34c149f65b_5f5c01cf51b7a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 22:14   #682
carmen20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmabella Pokaż wiadomość
Otóż wraz z moim narzeczonym szukamy miejsca na nasz wymarzony weekend, chodzi nam o dwuosobowy pokój o dobrym standardzie najlepiej nad samym morzem z własną łazienką i dobrą obsługą hotelową.
Szukaliśmy już chyba dosłownie wszędzie i jak się okazało ofert wcale nie jest tak wiele a jeśli są zazwyczaj im czegoś brakuje. Pomóżcie! może któraś z was była lub wie coś o takim miejscu. Prosze o sensowne odpowiedzi buziaki
Jak byłam ostatnio w ustce, moją uwagę zwrócił Zajazd Dajana, nad samym morzem, super lokalizacja, niestety nie mogę powiedzieć nic więcej bo się tam nie zatrzymywałam, ale obiecałam sobie że kiedyś tam pojadę
carmen20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 08:33   #683
linaya
astro-loszka

Ja w to lato jak co roku wybiorę się do Katów Rybackich na Mierzei Wislanej. Ale pewnie zahaczę tez i o Trójmiasto, choćby na kilka dni.
Stary 2010-03-16, 14:48   #684
izka114
Przyczajenie

co spakowac :P pomocy

wyjeżdżam na miesiąc nad morze na praktyki będę mieszkać w hotelu czy może ktoś mi ktoś pomóc z lista:Pco wziasc ??? ehh niecierpie sie pakować
izka114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 15:45   #685
laponka
Raczkowanie

A ja zaklepałam pokój w Karwi, to blisko Helu. Musze już wpłatę zrobić. : )
laponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 17:41   #686
carmen20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laponka Pokaż wiadomość
A ja zaklepałam pokój w Karwi, to blisko Helu. Musze już wpłatę zrobić. : )
uwielbiam Karwie ! chociaż wieczorem nie ma gdzie potańczyć oprócz namiotu na plaży, gdzie jest odwieczny ścisk ale zawsze można pojechać do Jastrzębiej
carmen20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 10:18   #687
jovita85
Raczkowanie

GG do jovita85

Cytat:
Napisane przez Carmabella Pokaż wiadomość
A ja wam polecam Łebę, co prawda w Łebie pokój nad samiutkim morzem jest raczej niemożliwością, ale jest sporo naprawdę fajnych ośrodków/hoteli, w których można spędzić fajnie czas. Poza tym jest gdzie połazić
jovita85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 21:16   #688
Kiniolek91
Raczkowanie

Do wakacji jeszzce trochę czasu, ale i ja myślę juz gdzie jechać... W zeszłym roku byłam z TŻ w Łebie - super! Bardzo mi się podobało. W tym roku mamy kilka pomysłów, ale nie wiemy na co się zdecydować - Rewal, Władysławowo, Darłówko? Ja jestem za Władkiem, bo jest blisko Helu, gdzie jest fokarium i kilka innych atrakcji w pobliżu, ale słyszałam, że nie warto jechać, bo mega wysokie ceny i ścisk na plaży juz o 9 rano.... Może polecicie coś? Niekoniecznie z tego, co wymieniłam? Zalezy nam, żeby w razie niepogody była możliwość spędzenia ciekawie czasu, były jakieś knajpki na wieczorne potancówki, port z rejsami w morze... Ogólnie to nawet w nie moge znaleźć w intersujących mnie miejscowościach jakiś atrakcyjnych noclegów. Może znacie coś godnego polecenia? Tak za 50/60 zł za dobę? Pokój z łazienką, Tv. Fajnie gdyby serwowano śniadania...

Pozdrawiam =)

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 07:25   #689
Mimilla
BAN stały

Arrow Co mam wziąć nad morze?

Co wziąć nad morze?
jw. Wiem że do wakacji jeszcze dużo czasu ale wyjeżdżam tydzień wcześniej i chciałbym mieć listę rzeczy które zabiorę. Dodam że mam 15 lat i pierwszy raz wyjeżdżam na wakacje w Polsce a nie do Hiszpanii. Bardzo proszę o pomysły
Stary 2010-03-27, 12:47   #690
Fureyka
Wtajemniczenie

Dot.: Co mam wziąć nad morze?

Nad polskie morze? Plaszcz przeciwdeszczowy
A tak serio to to samo co nad hiszpanskie morze, tyle ze wiecej cieplych ubran i zwykle kremy do opalania a nie te z wysokim filtrem... Troche dziwne to pytanie...
Fureyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości