![]() |
#661 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Fakt coraz więcej widzę i z każdym dniem się zastanawiam jak mogłam być, aż tak ślepa - aż tak zakochana??
A tak na wesoło to pan wczoraj próbował pranie zrobić, wrzucił do automatu wszystko białe, kolorowe, czarne i ustawił na gotowanie jak na ręczniki - no zwróciłam mu uwagę co i jak ma zrobić - posłuchał, choć dzięki nie wykrztusił. A pranie dalej leży w automacie, dziś je tylko wyrzuciłam na miskę i ciekawe cóż z nim dalej będzie - nawet mnie to trochę bawi (choć drażni mnie ta stojąca miska i bałagan powstały z reszty brudnych ubrań, ale dziś po pracy mam zajęte całe popołudnie, więc nie będę na to patrzeć) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
BAN stały
|
I tak jesteś święta. Ja bym mu nie mówiła, jak prać, chyba żeby o to sam zapytał...Co ze sprawami sądowymi? Jak sprawa ugody o podział u adwokatki? Rozmawiaj o tym z nią i z nim, niech się ona z nim i z tobą umówi na określony termin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jeżeli go nie spłaci, to nie zgodzę się na taki podział (słabo mu wierzę, ze dopilnuje sam w przyszłości spłaty reszty) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście, że się nie zgadzaj - albo spłacona koparka i jest jego, albo wszystko na pół i niech sobie radzi. Tylko nie czekaj bez słowa, a naciskaj. Pytaj - kiedy kasa. Przy okazji. Motor kupiony za waszego małżeństwa z waszych pieniędzy zarobionych po ślubie też jest wspólny, nawet jak zarejestrowany na niego. Jeśli tak jest - połowa kasy ze sprzedaży należy się tobie i warto to panu uświadomić. Jak i kwestię wywożonych mebli i innych rzeczy. Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2013-05-15 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Też mi się podoba ta zmiana. O kasie wspominam przy każdej okazji (wiem jest ich mało), żeby nie zapomniał.
A co do reszty to ja wiem, że masz rację, że mi się należy itd. Tylko że ja nie mam siły się z nim szarpać, a jak zacznę to on będzie tylko bardziej złośliwy. Hmm nie pamiętam kiedy kupił ten motor, muszę poszukać, ale chyba jeszcze przed ślubem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Konto usunięte
|
A powiesił pranie?
![]() (wybacz, że wpadam z tak głupim pytaniem, ale zaglądam czasami na Twój wątek i cieszę się, że znalazłaś w sobie siłę, aby zrobić to wszystko) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40832841]A powiesił pranie?
![]() (wybacz, że wpadam z tak głupim pytaniem, ale zaglądam czasami na Twój wątek i cieszę się, że znalazłaś w sobie siłę, aby zrobić to wszystko)[/QUOTE] Nie - teraz oczywiście znów go nie ma. A ja po raz kolejny znalazłam siłę, żeby szybko się wykąpać, wyjść z łazienki i je tam zostawić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
Odp: Problem z mężem...
Sily dopiero odnajdziesz
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Problem z mężem...
Autorko, jak sprawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Problem z mężem...
Autorko, co się dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | ||
High Quality Since 2007
|
Też mnie martwi ta cisza..
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Może jest lepiej, a może nie. Moe mąż autorki wywinął jakiś numer, może posiłkował się informacjami z tego wątku. Generalnie zadziwia mni optymizm w tym wątku.
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu całości - tego, co przeżyła a mimo wszystko się trzyma liczę na to, że autorka się nie ugięła i daje radę. Stąd właśnie taki wniosek - nadal tu była, opisywała co i jak i naprawdę odniosłam wrażenie, że jest już na tyle silna, by kopnąć dziada w tył. Oby to nie był nadmierny optymizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Jestem
![]() Myślę, że już mu się nie uda nic zrobić. Zdania nie zmienię, a on na dodatek każdego dnia pokazuje mi, jak słuszną podjęłam decyzję. Z ostatnich wydarzeń to w czwartek jak byłam na grillu u znajomych zadzwonił do mnie z pytaniem gdzie jest żelazko :P W piątek już o 10 rano wyszedł i wrócił ok 18 tak pijany że nie umiał wejść po schodach. Chciałam wykorzystać sytuację i pozaglądać do jego kom, ale wyobraźcie sobie, że on ma ustawione HASŁA żeby ekran odblokować (męczyłam się ale klapa)... Po 3 h - jak się przespał, chciał gdzieś autem jechać nadal ledwo stał na nogach (wsiadł za kierownicę, ruszył z otwartymi drzwiami, nawet mnie nimi przychaczył - ale ostatecznie zabrałam klucze, a po niego ktoś przyjechał i do teraz nie wrócił) Z czego się cieszę, bo mam luz i spokój. Dzięki temu spędziłam bardzo miły weekend, bardzo aktywny (byłam na maratonie zumby, basenie, u przyjaciółki, spacery z psem, bardzo długa trasa na rowerze). I tak jest mi zadziwiająco dobrze. I cały czas się uśmiecham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
No tak wspólny. Choć jak znam życie jak wróci to i tak znów je sobie przywłaszczy, a ja nie będę tracić swojej energii na kłótnie z tym palantem. Nic mi to nie da oprócz dodatkowego stresu i ewentualnie on może mieć satysfakcję, bo uwielbia mi sprawiać przykrość. Ostatnio widzę że moja obojętność bardzo bardzo go wkurza, próbuje prowokować, zaczepiać... Ale ja już nie jestem taka jak kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
ma zielone pojęcie
|
Jak to, „przywłaszczy”? On ma swój komplet kluczy, prawda? Ty nie masz żadnego obowiązku oddawania mu swojego kompletu. I nie rób tego, zwłaszcza, że jeszcze ostatnio żałowałaś, że nie masz dostępu do Waszego wspólnego samochodu.
![]() |
#681 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Uważam, ze będzie.
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
BAN stały
|
Trzymaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
Trzymam się, nawet lepiej niż mi się wydawało. Zdecydowanie mam więcej siły i optymizmu, jak nie myślę o nim i zajmuję się sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
BAN stały
|
A co w sprawie długu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||
High Quality Since 2007
|
ja bym go chyba permanentnie nagrywała na komórkę, zwłaszcza jak pijany wsiada do auta - policja by się ucieszyła
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Jeszcze nie wrócił.... To nie mam kiedy z nim pogadać. Ale pamiętam o tym. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- On nigdy tego nie robił, bardzo szanuje sobie prawko, a w tamtej sytuacji nie pomyślałam o tym. Byłam w szoku, po raz kolejny czułam sie jakbym go nie znała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | ||
High Quality Since 2007
|
Nie zmienił się. To Ci akurat pewnie większość z nas może powiedzieć z ręką na sercu.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#690 |
BAN stały
|
A ja myślę, że się boi i nie potrafi zareagować dojrzale. Zachowuje się więc jak potrafi - głupio. Pogubił się, bo mu baba - ofiara raptem się postawiła i wywija, "biedaczek"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.