|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
tak, hexa zawiera wszystko
![]() antoinette, w sumie z tymi szczepieniami do końca nie wiadomo, ja też czytałam że te pojedyncze szczepionki zawierają więcej rtęci, niż skojarzone.... jak zwykle temat szczepień jest zawsze burzliwym tematem |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Zerknęłam na stronę Gymboree
![]() ![]() ![]()
#663 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lepiej dawać zwykły jogurt naturalny i wblendować do niego np. suszone morele. Alergolog mi zabroniła dawać dziecku te bezlodówkowe i danonki - one mają inny sposób fermentacji i wcale bezpieczniejsze nie są, o danonkach nie wspominam nawet. Ogólnie przewód pokarmowy musi do wszystkiego dorosnąć, bo te alergie pokarmowe u maluszków wynikają głównie z jego niedojrzałości - żołądek enzymów trawiennych nie produkuje odpowiednich. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ja też ostatnio zerknęłam - kolekcja blooming nautical wyprzedawana taniej ![]()
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
danonkow nie daje, niezbyt zdrowe.
tez zgadzam sie, ze naturalne najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to jak z tym pneumokoki jest? w kalendarzu mam ostatnie szczepienie na pneuomo 13-14 miesiąc i to jest 4 szczepienie pneumo w kalendarzu. u mnie to będzie jako jedno szczepienie, bo wczesniejsze swiadomie upuscilam, a chce dać bo maly pojdzie do przedszkola ale dopiero za poltora roku, jak skonczy 2,5 latka. To dopiero wtedy dac? czy teraz tak jak w kalendarzu? a te odry swinki rozyczki wlasnie chce odwlekac mozliwie najdluzej, chociaż moje kolezanki nie szczepily dzieci ta szczepionka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do odry, swinki, rozyczki - nie czytalam nic na temat szkodliwosci, dziecko zaszczepiłam i jest wszystko w porzadku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nugat dla mnie sam fakt szczepienia dziecka na świnkę jest już dyskusyjny, bo się zdarza bardzo często, że szczepieni chorują jako nastolatki/dorośli i wtedy jest problem i choroba dużo cięższa i powikłań się wcale nie uniknie. Do tego bardzo często dzieci chorują po jej przyjęciu. Czyli faktyczne po drugim roku i dobrze pamiętam z pneumokokami.
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-03-14 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Ja na pneumokoki, meningokoki itp dziadostwa nie szczepiłam.
Pamiętam, że miałam straszny mętlik bo na każdej wizycie lekarka mi mówiła, że powinnam zaszczepić małą na te dziady... Poprosiłam ciotkę o wypytanie tam znajomego pediatry jak to wyglada z jego punktu widzenia i czy ma to sens. Powiedział krótko-nie szczepić. W stanach te szczepienia były obowiązkowe i niedawno się z nich wycofali. Podobno nie są dobrze przebadane i jakieś dziwne akcje po kilku latach się dzieją. Ja nie mam na ten temat wiedzy-co lekarz to inna bajka, ale wolałam nie szczepić no i nie żałuję. Moja mała przeszła z poważniejszych chorób ospę i zapalenie płuc i tyle. Ma 7 lat i dopiero teraz wylądowałyśmy w szpitalu z tym wirusowym zatruciem... Z małym pójdę tą samą drogą - szczepienia skojarzone i też nie będę go szczepić na pneumokoki, meningokoki itp...
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
właśnie sprawdziłam sobie szczepienia na pneumokoki-kiedy i tak jak piszecie przed przedszkolem 1 szczepienie, tak więc jeszcze poczekam
![]() czyli teraz muszę kombinować jak odwlec tą świńską trójcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też nie szczepiłam córki bo mialam wątpliwości i na kazdej wizycie kontrolnej też słyszałam że "powinnam", tak jak teraz ochłonęłam to faktycznie ten lekarz jest do d... za każdym razem pyta czy była szczepiona na grypę ![]() ![]() mój mąż jak po wypadku stracił palca to też padło pytanie czy był już Pan w tym roku szczepiony ![]() co do szczepionek jestem też tego zdania że trzeba rozsądnie do tego podchodzić znaleźć specjalistę, który szczerze doradzi i się na tym zna ![]() co do rozstępów.. z córką miałam rozstepy nawet na kolanach, łydkach, na plecach, dosłownie wszędzie, ominęło tylko brzuch - byłam na to przygotowana bo genetyka robi swoje, ale żal minął dopiero tak po roku, trudno było się do nich przyzwyczaić zwłaszcza że córka urodziła się na koniec marca i latem było wszystko widać.. a teraz chociaż dużo schudłam na początku ciąży to pojawiły mi się 3 rozstępy na nodze i na razie koniec, mam nadzieję że już się nie pojawią w tak wielkiej ilości. Brzuch no cóż, mój mąż kiedy zaszłam w ciążę zaczął tyć i teraz mamy takie same brzuszki ![]() ![]() Can czy mogłabyś sprawdzić które dokładnie czerwone balerinki Matalan udało Ci się zamówić dla mnie wczoraj, bo były dwie opcje z góry dziekuje ![]() Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-03-14 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
super
![]() choroby dzieciaków, to najgorsze co może być. Ja jak byłam w podstawówce chorowałam na odrę (pomimo szczepionki), chorowalam masakrycznie przez 2 tygodnie, z gorączką >40 stopni, kiepsko spadającą po lekach. Ciekawe (a może i nie) jakby było bez szczepień. W Polsce ostatnio było kilka stwierdzonych przypadków odry - podobno przyniesiona ze wschodu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy, lekarz nas przekonał do skojarzonej 6w1, mam nadzieje, że to dobra decyzja... ale płakała
![]() ![]() teraz śpi biedactwo
#674 |
Zadomowienie
|
Ja tą sprawę zgłoszę tylko spokojnie sobie zaczekam przed samym wyjazdem do matki zagranice..Mojej przyjaciółki koleżanka pracuje u rzecznika praw pacjenta i mówiła, że te sprawy są na prawdę starannie badane. Więc na pewno się tym zajmę, na razie obawiam się, że ta pani może nam robić jakieś problemy bo to mała miejscowość.
Ja także nie daję małemu danonków, monte itd. Tylko jogurty z okręgowych mleczarni gdzie skład jest jak najbardziej odpowiedni dla dzieciaczków. Dlatego uczulam Was jeśli lekarz nie chce dać skierowania na badanie a wy czujecie, że coś jest nie tak to trzeba się postawić i takiego zażądać albo postraszyć, że się sprawę zgłosi ![]() ![]() Mój dostał tą szczepionkę o której piszecie, że szkodliwa. Nie wiedziałam, że takie rzeczy się dzieją. W sumie jak sobie przypomnę to on nigdy nie miał powikłań po szczepieniu. W ogóle dopóki go męczył reflux to chorował, ale teraz to okaz zdrowia. Ostatnio ta angina, ale już po 2 zastrzyku śladu po gorączce nie było. Dobrze, że dorwałam czopki z nurofenu bo u nas paracetamol nie działa zbyt dobrze.
#675 | |
Wtajemniczenie
|
super
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Can jak tam next?
![]() ![]() Tak swoją drogą na halensie jest fajnie, bo pod wieloma rzeczami są komentarze co do rozmiaru i nawet wymiary ludzie podają ![]()
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-03-14 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja już dziś szaleje w zerówce-mam nadzieję, że pamięta o piciu bo zatłukę ![]() ![]() Te drugie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ospy to ja mam tak z różyczką - nie byłam szczepiona, a w ciąży się okazało, że nie wiadomo skąd mam przeciwciała - najprawdopodobniej przeszłam bez wysypki w ogóle i Mama nie .wiedziała, że to była różyczka
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nexta już bym do niej nie robiła bo to nie ma sensu ![]() Siedzę na allegro i próbuję dokończyć kompletowanie wyprawki ![]() Nienawidzę przebijać się przez te wszystkie super oferty ![]() Chyba zamiast tego po prostu posprzątam w kuchni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
ja też tak myslałam, ale można wybrać pojedyncze szczepionki tylko innych firm, niż te nfz'towskie bez rtęci i za te się płaci, o takiej opcji właśnie myślałam
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Can, posprzątałaś kuchnię? ![]() Wróciłam z młodym z klubokawiarni dla dzieci, ale pobiegał po placu zabaw w pomieszczeniu, pobawił się innymi zabawkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
polecam sandałki geox bo cena okazyjna
http://www.wojcikonline.com/index.ph...ptaWFyeT05Mg== w ubiegłym roku miałyśmy ten sam model i sprawdziły się rewelacyjnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Co do szczepień to ja moją szczepiłam jeszcze inaczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
O rany jak czytam te przejścia z lekarzami .. itp. to aż się włos na głowie jeży . Ja niestety należę do mega panikar i po szczepieniu to mierzylam malemu temperature co pol godziny, jak kiedyś miał podniesiona temperaturę przez chwile to od razu byłam u lekarza a okazało się ze był przegrzany ale wychodzę z zalozenia ze lepiej byc nadgorliwym niż coś zaniedbać.
Ja szczepiłam 6w1 bo również bałam się tych kilku wkłuć (i to był glowny argument w wyborze tej szczepionki, bo sama boje się igły ..) zresztą zawsze odwracałam głowę bo patrzeć nie mogłam jak to biedne maleństwo klują. Na pneumo i rota również zaszczepiłam bo nasza lekarka polecała wiec jej zaufałam- mimo iż wiele czytałam na ten temat to jakoś ciężko w tym natłoku informacji za i przeciw zdecydować samemu- i mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Jak na razie mamy wszystkie szczepienia za sobą następne dopiero po skończonym 1 roku . A z przyjemniejszych tematów to mam jeszcze link do sklepów w uk z calkiem fajnymi rzeczami http://www.mandco.com/ wysylka do polski £7.50 , http://www.marksandspencer.com/ ci licza sobie calkiem sporo bo £15, http://www.debenhams.com/ ten skelp natomiast do Pl nie wysyła. Co prawda ceny w funtach nie są przyjemne jak w dolarach no ale zawsze coś można powybierać jak będzie ten przymusowy odwyk od zakupów w USA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Jeśli mogę to wyrażę również swoją opinie na temat szczepień. Kiedy ja szczepiłam córkę to przed pneumokokami oraz meningokokami radzono szczepić dzieci na ospę- ponieważ jest bardzo dużo powikłań neurologicznych a wtedy królowała wiosną. Zaszczepiłam na wszystko prócz rotawirusów( nie zdążyłam) i baaaardoooo żałuje. Przez tą infekcję córka była przez 3 tygodnie w szpitalu. Podczas hospitalizacji naprawdę było widać które dziecko było szczepione a które nie- te szczepione o wiele szybciej dochodziły do siebie.
Jesli chodzi o zastrzyki to jest to ostatnia rzecz na jaką bym się zgodziła- jest bardzo dużo powikłań: porażenie nerwów i tym podobne, moim i wielu wielu lekarzy- już lepiej dziecko położyć do szpitala i podawać leki dożylnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja do dziś lubi "kulki" szczególnie ten plac zabaw w złotych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Jeśli znajdą się chętne na M&S, to chętnie zorganizuję
![]()
#690 | |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że się znajdą - nie tylko na dziecięce pewnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.