Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 14:46   #661
blond bunny
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w jaki sposób pozbywacie się włosków z nóg? Ja już chyba wszystkiego próbowałam-wosk-boli i nie rwie, pasta-nie umiem się nią obsługiwać, maszynka-zaraz odrasta i zawsze cała krwawię, teraz po raz setny kupiłam krem i jestem ciężko zdziwiona, bo rzeczywiście ładnie usunął wszystkie włoski, ciekawe, jak szybko odrasta
ja lydki robie depilatorem - 1-2x w tyg ok 20 minut podczas ogladania tv wloski mam ciemne, prawie czarne i mocne maszynka musialabym golic pod mini codziennie.
zima golilam...raz w tyg
uda- poniewaz sa czulsze i boli depilator gole maszynka raz w tygodniu- bo mam tam malo i jasne wloski.

bikini pelne plus okolice odbytu traktuje kremem do depilacji (tz mi pomaga wiadomo). raz w tyg, max 2x.

rak nie depiluje.
pachy maszynka codziennie.

chyba wszystko?
aha po kremie odrasta dosyc szybko u mnei tyle co maszynka plus jakas doba wiecej czyli musialabym nogi kremowac co ok 3 dni to juz max- dla mnei nieoplacalne ale ja mam swira na punkcie idealnei gladziutkich nog.

Edytowane przez blond bunny
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:27
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:07   #662
Ninedin
Zakorzenienie

A ja ręce depiluję woskiem u kosmetyczki Nogi zrobiłam kilka razy, ale się nie sprawdziło Bolało no i wiadomo trzeba czekać aż odrośnie żeby zrobić kolejny raz. Włoski nie odrastają równo- w lecie to bez sensu kisić się w długich spodniach i czekać aż włosy odrosną
Wróciłam do maszynki, codziennie wieczorem bo lubię mieć gładkie nogi. Trochę to uciążliwe- włoski odrastają ze ściętymi końcami i wydają się grubsze.
Depilatora nigdy nie próbowałam to się nie wypowiem- wzięłam udział w konkursie może mnie wylosują i przetestuję
Pachy maszynką, ale widać takie kropki Przed ważną okazją to depiluję woskiem u kosmetyczki - idealnie gładko jest i nie widać kiełkujących włosów
Okolice intymne maszynką. Głupio na wosk iść i się za przeproszeniem rozkraczać przed koleżanką Kremu na te miejsca nie próbowałam bo się trochę boję uczulenia.
Krem na nogi się nie sprawdził bo usunął połowę, a reszta została (próbowałam Veet i Vanita) Vanity używam do twarzy - jak tam gdzieś jakiegoś włoska niechcianego zobaczę
Zastanawiałam się nawet nad usuwaniem włosów laserem, ale to drogie i w moim przypadku nie da efektu bo mam raczej jasne włoski. Szkoda , byłam już na konsultacji i byłam mentalnie przygotowana na to Nie wykluczam, że kiedyś pójdę zrobić pachy właśnie tym laserem Pod pachami mam dość ciemne
Stary 2013-05-15, 17:07   #663
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, w jaki sposób pozbywacie się włosków z nóg? Ja już chyba wszystkiego próbowałam-wosk-boli i nie rwie, pasta-nie umiem się nią obsługiwać, maszynka-zaraz odrasta i zawsze cała krwawię, teraz po raz setny kupiłam krem i jestem ciężko zdziwiona, bo rzeczywiście ładnie usunął wszystkie włoski, ciekawe, jak szybko odrasta
ja nogi raczej robie maszynką ale jak mam jakies wyjscia wieksze albo wyjazdy to depilatorek bo na dłuzej starcza i robi lepszy efekt kremy u mnie sie wogole nie sprawdzały- wg mnie to jest wogole nieopłacalne.

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
kolor ci poprawimy jak juz zielen teraz nie wyjdzie to dobierzemy do odrostow i bedzie pieknie

dziewczynki rzadko bede bo... dam tylko tu wam znac, bo czas mnei goni- bedzie ten slub i wczoraj wszystko ruszylo z kopyta mamy date, mamy obraczki wybrane i zaproszenia sie juz drukuja
jestem szczesliwa
aha zapraszam na bloga jesli lubicie moje skandaliki
caluski piekne
No to cieszymy się twoim szczęściem

a o aferze czytałam na blogu masakra
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:23   #664
novelove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Ja używam przeważnie depilatora, na szczęście mam wysoki próg tolerancji bólu Ale czasami, jak muszę szybko pozbyć się włosków, to używam maszynki.
A dlaczego krwawisz po maszynce? Az tak się zacinasz? Może słaba maszynka, albo słabo nawilżasz nogi do golenia?
A kremu jakiego używasz? Jeszcze do depilacji nóg kremu nie używałam. Na nogi to pewnie sporo tego kremu idzie.
A i nowe maszynki i te już używane tną mi nogi masakrycznie. Jedynie te z wyższej półki (podkradzione ojcu takie z wibratorem w rączce) to jest spoko, a jak to krwotooook. A nogi mam suche jak wióry, więc może dlatego.
Teraz kupiłam z bielendy jakiś 'laser na nogi'. Ładnie usunął, tylko teraz kwestia odrastania. Chociaż ja się tak wycwaniakowałam, że nałożyłam na jedną łydkę, potem z tej łydki przeniosłam na udo to samo, więc może w ten sposób dałoby radę obskoczyć całe nogi, by troszkę przyoszczędzić.

Bunny
tak cichaczem bikini kremem lecisz na zero? Bo ja tam mam twarde włoski masakrycznie i nie wiem, czy to rzeczywiście usuwa wszystko?
Stary 2013-05-15, 18:44   #665
shizaxa
Wtajemniczenie

ja głównie maszynkę elektryczną nie zacina ostatnio kremem bo tracił ważność

Bunny super że sprawy do przodu poszły idę na bloga

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:12   #666
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Hejo
alez jestem ztyrana
wczoraj 13h dzisiaj 10h...padam na twarz...
ale jutro wolne no i wielkimi krokami zbliza sie urlop majowo-czerwcowo-urodzinowy

Bunny jak bede miala chwile tozrobie zdjecie sobie w tym staniku i Ci wstawie zebys mogla zobaczyc jak lezy

Ex trzymam kciuki za wielkie zmiany

Kitka grubasku co tam u Ciebie

Ja kiedys probowalam kremem ale calkowicie jesli chodzi o depilacje sie u mnie niesprawdzil
Ja standard,maszynka i heja...

w sobote albo niedziele bede wlosy Perla farbowac i nie wiem czemu ale czuje obawy,zreszta jak zawsze przy zmiane farby
Nie wiem,moze boje sie tego,ze jest tania i dlatego
Wiem ,ze to glupie kryterium oceniania ale...raz sie zyje
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:29   #667
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
aha zapraszam na bloga jesli lubicie moje skandaliki
caluski piekne
Wiedziałam, że się nie oprzesz

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 19:36   #668
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
A i nowe maszynki i te już używane tną mi nogi masakrycznie. Jedynie te z wyższej półki (podkradzione ojcu takie z wibratorem w rączce) to jest spoko, a jak to krwotooook. A nogi mam suche jak wióry, więc może dlatego.
Teraz kupiłam z bielendy jakiś 'laser na nogi'. Ładnie usunął, tylko teraz kwestia odrastania. Chociaż ja się tak wycwaniakowałam, że nałożyłam na jedną łydkę, potem z tej łydki przeniosłam na udo to samo, więc może w ten sposób dałoby radę obskoczyć całe nogi, by troszkę przyoszczędzić.

Bunny
tak cichaczem bikini kremem lecisz na zero? Bo ja tam mam twarde włoski masakrycznie i nie wiem, czy to rzeczywiście usuwa wszystko?
jezeli dotad golilas maszynka to pierwsza depilacja kremem do zera i pelnej gladkosci nei bedzie. zejdzie jakies 90% wloskow, zostana te najtwardsze krociutkie w skorze jakby...
dopiero po 2-3 depi kremem jak juz odrastaja wloski mieksze i ciensze- bo krem tez to powoduje jak depilator elektryczny i jest mega roznica- gwarantuje! to bedzie 99% łyso jesli jakis tam wlosek zostaje to ja po prostu golac paszki go niweluje czasem krem sie niedokladnie polozy czy cos...
ale komfort bez porowniania jesli chodzi o miekkosc ciala, nie ma podraznien i krostek jak przy goleniu bikini i wloski odrastajace nie ciagna o bielizne
a roznica w jakosci wloskow odrastajacych ja poznalam tak, ze wzgorek raz ogolilam maszynka, dalej wszystko kremem i jak odrastaly to te po maszynce grube, ostre i ciemne, a te po kremie jasne, miekkie iciensze o polowe
i tak: z kremow nei sprawdzil mi sie rossmannowski, bielenda srednio, za to eveline mega
tylko trzeba bardzo uwazac zeby sie nie poparzyc- jak polozysz krem na sluzowke to kilka minut i jak nacisniejsz szpatulka sciagajac krem na skore to peka i krew sie leje jak z cholera no i piecze z dobe wiec jak tylk ocie piecze to trzeba sciagac, ale z eveline to u mnie 5-7 minut i ogolone ja nakladam lezac na lozku z lusterkiem w rece, a potem tz doklada tu gdzie sama nie moge
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Hejo
alez jestem ztyrana
wczoraj 13h dzisiaj 10h...padam na twarz...
ale jutro wolne no i wielkimi krokami zbliza sie urlop majowo-czerwcowo-urodzinowy

Bunny jak bede miala chwile tozrobie zdjecie sobie w tym staniku i Ci wstawie zebys mogla zobaczyc jak lezy

Ex trzymam kciuki za wielkie zmiany

Kitka grubasku co tam u Ciebie

Ja kiedys probowalam kremem ale calkowicie jesli chodzi o depilacje sie u mnie niesprawdzil
Ja standard,maszynka i heja...

w sobote albo niedziele bede wlosy Perla farbowac i nie wiem czemu ale czuje obawy,zreszta jak zawsze przy zmiane farby
Nie wiem,moze boje sie tego,ze jest tania i dlatego
Wiem ,ze to glupie kryterium oceniania ale...raz sie zyje
to czekam na fote bedzie dobrze, farba powinna dac rade

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że się nie oprzesz
nie moglam
Stary 2013-05-15, 19:44   #669
novelove
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli dotad golilas maszynka to pierwsza depilacja kremem do zera i pelnej gladkosci nei bedzie. zejdzie jakies 90% wloskow, zostana te najtwardsze krociutkie w skorze jakby...
dopiero po 2-3 depi kremem jak juz odrastaja wloski mieksze i ciensze- bo krem tez to powoduje jak depilator elektryczny i jest mega roznica- gwarantuje! to bedzie 99% łyso jesli jakis tam wlosek zostaje to ja po prostu golac paszki go niweluje czasem krem sie niedokladnie polozy czy cos...
ale komfort bez porowniania jesli chodzi o miekkosc ciala, nie ma podraznien i krostek jak przy goleniu bikini i wloski odrastajace nie ciagna o bielizne
a roznica w jakosci wloskow odrastajacych ja poznalam tak, ze wzgorek raz ogolilam maszynka, dalej wszystko kremem i jak odrastaly to te po maszynce grube, ostre i ciemne, a te po kremie jasne, miekkie iciensze o polowe
i tak: z kremow nei sprawdzil mi sie rossmannowski, bielenda srednio, za to eveline mega
tylko trzeba bardzo uwazac zeby sie nie poparzyc- jak polozysz krem na sluzowke to kilka minut i jak nacisniejsz szpatulka sciagajac krem na skore to peka i krew sie leje jak z cholera no i piecze z dobe wiec jak tylk ocie piecze to trzeba sciagac, ale z eveline to u mnie 5-7 minut i ogolone ja nakladam lezac na lozku z lusterkiem w rece, a potem tz doklada tu gdzie sama nie moge
Matko boska! do tego momentu czytałam i już chciałam do łazienki lecieć eksperyment robić, ale teraz to nie wiem. Dobra, i tak spróbuję. Do szału mnie doprowadza, jak odrastają potem włoski tam po maszynce. Boli, swędzi, twarde, wkurza. No nic, zobaczę
Teraz kupiłam bielendę laser expert do nóg i jestem w szoku, bo kiedyś robiłam veetem i masakra była, bo może z 50% włosków ruszało (na dodatek drogie jak nie wiem dziadostwo), a ten b. dobrze się sprawdza.
A eveline, to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-jedwabiu.html ?

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:46
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:48   #670
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

to czekam na fote bedzie dobrze, farba powinna dac rade

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

nie moglam
dziekuje
jak cos pojdzie na tak to ns farbowanie c10 wyrowna mi to bedzie gitara
Stary 2013-05-15, 19:54   #671
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Wlosy rosna, kondycja nieciekawa, bo 3/4 to rozjasniacz, po wakacjach ciecie na prosto, bd schodzic z cieniowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop.jpg (36,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0113.jpg (16,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130514_160847.jpg (16,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0078.jpg (21,4 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Skarb90
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:56
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:57   #672
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Matko boska! do tego momentu czytałam i już chciałam do łazienki lecieć eksperyment robić, ale teraz to nie wiem. Dobra, i tak spróbuję. Do szału mnie doprowadza, jak odrastają potem włoski tam po maszynce. Boli, swędzi, twarde, wkurza. No nic, zobaczę
Teraz kupiłam bielendę laser expert do nóg i jestem w szoku, bo kiedyś robiłam veetem i masakra była, bo może z 50% włosków ruszało (na dodatek drogie jak nie wiem dziadostwo), a ten b. dobrze się sprawdza.
A eveline, to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-jedwabiu.html ?
po prostu staraj sie nie przetrzymywac kremu.
ja sie pierwszym razem z eveline poparzylam bo pamietalam cholerny veet czy rossmann ze musialam je przetrzymac ponad czas to i tu zignorowalam ze max 10 minut i potrzymalam chyba z 15... palilo ogniem i jak tz zaczal krem sciagac to krew zaczela leciec, ale bolu nie czulam, splukalam chlodna woda i pieklo jak np siusialam (wiadomo mocz slony ) ale to z dobe max i zagoilo sie w 2-3 dni.
sprobuj moze na poczatku na wloski na sam wzgorek- zebys okreslila ile minut ci potrzeba az zaczna wloski odchodzic- u mnie po 5 sugerowanych schodzily ale nei wszystkie, po 7min juz wszystko.
i dopiero jak znasz swoj czas smaruj nizej- przy okazji zobaczysz czy czasem nie masz uczulenia. staraj sie omijac sluzowke przy wargach mniejszych- bo sie szybko parza
mialam to samo po maszynce- odrastaly to swedzialo, jak potarlam recznikiem np to zaraz czerwone, piekace, gorace cialo potem ciagnely o bielizne kilka dni... a jak juz bylo niezle to oczywiscie znow nalezalo golic no i na stojaka w wannie nei umialam ogolic 100% bo jak sie tak powyginac
tak to ten z eveline tylko cena w ross to jakies 8zl z groszami wiec sie oplaca.
aha i jak sciagasz wloski to nie cisnij na sile szpatulki do ciala- byc moze ze mi krew wtedy leciala bo tz mocno mnie podrapal ta szpatulka- myslal ze to trzeba z calej sily dociskac jak grzytwe bo juz potem nigdy wiecej nie krwawilam... ani nie bylam czerwona jak rak a lepiej je pod prysznicem wykruszyc(wloski skremowane) myjac sie gabka czy łapkami ale skora po osuszeniu tam jest mieciutka, nei sucha, zupelnie inna jak po maszynce

Cytat:
dziekuje
jak cos pojdzie na tak to ns farbowanie c10 wyrowna mi to bedzie gitara
dokladnie
Stary 2013-05-15, 20:30   #673
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Hej
Bunny widziałam notkę na blogu ale najlepsze jest to,że ostatnio pokazałam TŻ,że płyn wycofują i jedna blogerke nakupowała sobie kilkanaście sztuk a on do mnie czy mi kupić? No to mówię to kup mi jeszcze jeden, a on na drugi dzień dzwoni i mówi "Kochanie kupiłem Ci 4 ostatnieeeee" haha padłam a on później do mnie jeszcze mówi "pochwal się dziewczynom na wizażu"
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:56   #674
shizaxa
Wtajemniczenie

ja chyba też spróbuję "tam" kremem bo mnie wkurza to odrastanie po maszynce, szczypanie, kłucie!! tylko na początek bo tych najintymniejszych miejsc bo sie poparzenia boję

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-15, 21:45   #675
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
ja tylko i wyłącznie maszynkami jednorazowymi i to wilkinson muszą być zadnych innych moja skóra nie toleruje
Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Hej
Bunny widziałam notkę na blogu ale najlepsze jest to,że ostatnio pokazałam TŻ,że płyn wycofują i jedna blogerke nakupowała sobie kilkanaście sztuk a on do mnie czy mi kupić? No to mówię to kup mi jeszcze jeden, a on na drugi dzień dzwoni i mówi "Kochanie kupiłem Ci 4 ostatnieeeee" haha padłam a on później do mnie jeszcze mówi "pochwal się dziewczynom na wizażu"
kabareciarz z niego

Bunny super że ze ślubem wszystko się ruszyło już nie mogę się doczekać fotek

u mnie wszystko ok. włoski sie wypłukują i jest jaśniej i bardziej rudawo przez co wołają na mnie ,,ruda" chociaz ja, aż tak tego nie widze kolor nadal mi się podoba choć wolałabym ciemniej czekam teraz na @ bo zaraz po planuję poprawić tym świetlistym ciemnym blondem .odrost wogóle nie rzuca się w oczy, a minęło już 10 dni nie tak jak przy jaśniutkich co po 5 dniach już czarnuch wyłaził
ostatnio je nawet naolejowałam bo już dawno tego nie robiłam

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:38   #676
novelove
Zakorzenienie

W ogóle to wam powiem, że postanowiłam podjąć wyzwanie i przez 30 dni stosować dietę wegetariańską. Koleżanka jest i zawsze mi truje dupę, że zjadam trupy (a to jedna z najlżejszych wbit ), więc postanowiłam, że właściwie czemu bym miała nie spróbować. Zobaczymy, co to będzie!
Stary 2013-05-16, 08:24   #677
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka ja pipa jestem
wczoraj wieczorem pomyslalam "a co mi szkodzi,poloze sobie sama farbe w koncu dziewczyny tak robia to czemu ja nie moge..."
i co...stchorzylam
umylam wlosy odzywka, dalam maske garniera i czekam potulnie do soboty lub niedzieli az mi mama zafarbuje...
jestem zalosna

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-05-16 o 08:26
Stary 2013-05-16, 09:30   #678
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj wieczorem pomyslalam "a co mi szkodzi,poloze sobie sama farbe w koncu dziewczyny tak robia to czemu ja nie moge..."
i co...stchorzylam
umylam wlosy odzywka, dalam maske garniera i czekam potulnie do soboty lub niedzieli az mi mama zafarbuje...
jestem zalosna
nie jesteś żałosna po prostu boisz się, że sama możesz nie dać rady... a czasem lepiej poczekać trochę i mieć lepszy efekt niż na szybko farbować samemu. Ja niby sama sobie farbuje włosy w domu ale czasem ciężko mi z tyłu nałożyć farbę i proszę Tż lub mamę o pomoc....

Cytat:
W ogóle to wam powiem, że postanowiłam podjąć wyzwanie i przez 30 dni stosować dietę wegetariańską. Koleżanka jest i zawsze mi truje dupę, że zjadam trupy (a to jedna z najlżejszych wbit ), więc postanowiłam, że właściwie czemu bym miała nie spróbować. Zobaczymy, co to będzie!
ojj ja bym tak nie mogła jestem mięsożercą i uwielbiam jeść mięsko

wkońcu się opaliłam i to na naturalnym słoneczku cała buzia i dekolt mnie piecze
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-05-16, 10:32   #679
shizaxa
Wtajemniczenie

ja sama farbuje tylko w ekstremalnych sytuacjach np odrost mnie maxymalnie wkurza a w najbliższym tygodniu nikt nie ma dla mnie czasu by farbować więc Kylie nie masz co panikować
Muszę zakupić coś zamiast garnier awokado karite bo włosy się przyzwyczaiły chyba coś z tych fructisów co ostatnio zachwalałyście

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-16, 11:29   #680
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

ja tylko i wyłącznie maszynkami jednorazowymi i to wilkinson muszą być zadnych innych moja skóra nie toleruje

kabareciarz z niego

Bunny super że ze ślubem wszystko się ruszyło już nie mogę się doczekać fotek

u mnie wszystko ok. włoski sie wypłukują i jest jaśniej i bardziej rudawo przez co wołają na mnie ,,ruda" chociaz ja, aż tak tego nie widze kolor nadal mi się podoba choć wolałabym ciemniej czekam teraz na @ bo zaraz po planuję poprawić tym świetlistym ciemnym blondem .odrost wogóle nie rzuca się w oczy, a minęło już 10 dni nie tak jak przy jaśniutkich co po 5 dniach już czarnuch wyłaził
ostatnio je nawet naolejowałam bo już dawno tego nie robiłam
no bo w sumie... to teraz jestes ruda wiadomo ze przy ciemniejszych odcieniachto chociaz spokoj z czestym farbowaniem...
Cytat:
i co...stchorzylam
umylam wlosy odzyka, dalam maske garniera i czekam potulnie do soboty lub niedzieli az mi mama zafarbuje...
jestem zalosna
nie jestes zalosna raczej zabawna spoko tydzien w ta czy w ta
Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja sama farbuje tylko w ekstremalnych sytuacjach np odrost mnie maxymalnie wkurza a w najbliższym tygodniu nikt nie ma dla mnie czasu by farbować więc Kylie nie masz co panikować
Muszę zakupić coś zamiast garnier awokado karite bo włosy się przyzwyczaiły chyba coś z tych fructisów co ostatnio zachwalałyście
ja tez farbuje sie sama tylko jak tz nie moze czy sie z nim pokloce nie chce mi sie wysilac

bierz maseczki fructis
Stary 2013-05-16, 11:32   #681
Ninedin
Zakorzenienie

Hej, hej
ja zawsze sama farbowalam nawet długie włosy, albo u fryzjera. Farbuje juz 17 lat, przez ten czas raz zapuscilam na naturalne i za tydzień rozjasnialam
Jak się nabierze wprawy to wszystko się uda kylie kiedyś musi być pierwszy raz miałam 15 lat, jak zaczęłam farbować, mama ma dwie lewe ręce, rodzeństwa nie mam to musiałam sama na własnych bledach się nauczyć. Raz mi wyszły zielone z 16 lat wtedy miałam i od tego czasu wiem, że są ciepłe o zimne blondy Internetu wtedy nie było

Wyszłam miasto w japonkach i mam dwa pęcherze, po jednym na każdej stopie. Nakleilam plaster, ale może wy znacie jakiś sposób żeby się nie robiły? Mam z tym problem jak jest ciepło w lecie
Stary 2013-05-16, 13:48   #682
kitkulka
Zakorzenienie

Hej

Kylie dziękuję, że pytasz nadal ciągle śpimy, już mnie to dobija wczoraj byłam pospacerować po lesie, dotleniłam swe dziecię Mama ciągle dzwoni do mojego Taty jak jest w pracy i mówi mu, że ma się wyrwać i pójść kupić jakieś ciuszki, bo ma niedaleko sklep dla dzieciaków
a jutro TŻ zabiera nas do domku na Kaszuby, więc dotlenimy dupki

Bunny doszła paczuszka?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 14:03   #683
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Hej

Kylie dziękuję, że pytasz nadal ciągle śpimy, już mnie to dobija wczoraj byłam pospacerować po lesie, dotleniłam swe dziecię Mama ciągle dzwoni do mojego Taty jak jest w pracy i mówi mu, że ma się wyrwać i pójść kupić jakieś ciuszki, bo ma niedaleko sklep dla dzieciaków
a jutro TŻ zabiera nas do domku na Kaszuby, więc dotlenimy dupki

Bunny doszła paczuszka?
kitka to super ze ty i maluch czujecie sie dobrze
mama widze sie wczuwa

paczuszki ani widu ani slychu mialam do ciebie pisac wlasnie- czy twoj brat dobrze pamietam? nadal ja priorytetem czy ekonomiczna?
bo jak priorytet to dziwne ze awizo nie mam nawet bede musiala pojechac jutro na poczte...
Stary 2013-05-16, 14:39   #684
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
kitka to super ze ty i maluch czujecie sie dobrze
mama widze sie wczuwa

paczuszki ani widu ani slychu mialam do ciebie pisac wlasnie- czy twoj brat dobrze pamietam? nadal ja priorytetem czy ekonomiczna?
bo jak priorytet to dziwne ze awizo nie mam nawet bede musiala pojechac jutro na poczte...
miewamy mdłości wieczorem, ale póki co obywa się bez zwracania, czuję się okropnie

Króliczku, mój brat wysłał w poniedziałek dopiero ale priorytetem, więc to chyba już powinno być? Widać, że chyba poczcie bez różnicy priorytet czy ekonomiczny, bo jedno i drugie idzie długo polecony priorytet poszedł na pewno może jutro dojdzie, jak nie to się będziemy martwić
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 15:12   #685
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
nie jesteś żałosna po prostu boisz się, że sama możesz nie dać rady... a czasem lepiej poczekać trochę i mieć lepszy efekt niż na szybko farbować samemu. Ja niby sama sobie farbuje włosy w domu ale czasem ciężko mi z tyłu nałożyć farbę i proszę Tż lub mamę o pomoc....

ojj ja bym tak nie mogła jestem mięsożercą i uwielbiam jeść mięsko

wkońcu się opaliłam i to na naturalnym słoneczku cała buzia i dekolt mnie piecze
boje sie plam i niedofrabowanych miejsc
ja tez dekolt na sloneczku na balkoniku opalilam

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ehhhh ja to jestem pipa i koniec tematu
Cytat:
no bo w sumie... to teraz jestes ruda wiadomo ze przy ciemniejszych odcieniachto chociaz spokoj z czestym farbowaniem...

nie jestes zalosna raczej zabawna spoko tydzien w ta czy w ta

ja tez farbuje sie sama tylko jak tz nie moze czy sie z nim pokloce nie chce mi sie wysilac

bierz maseczki fructis
Dzieki Bunny
Ja rowniez polecam maseczki fructisa.
sprobowalam dzisiaj tej nutri gladki po myciu odzywka i wlasnych wlosow nie poznaje
mieciutkie, zdyscyplinowane i przede wszystkim faktycznie wygladzone
Bunny a jak tam maska color resist?
Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Hej, hej
ja zawsze sama farbowalam nawet długie włosy, albo u fryzjera. Farbuje juz 17 lat, przez ten czas raz zapuscilam na naturalne i za tydzień rozjasnialam
Jak się nabierze wprawy to wszystko się uda kylie kiedyś musi być pierwszy raz miałam 15 lat, jak zaczęłam farbować, mama ma dwie lewe ręce, rodzeństwa nie mam to musiałam sama na własnych bledach się nauczyć. Raz mi wyszły zielone z 16 lat wtedy miałam i od tego czasu wiem, że są ciepłe o zimne blondy Internetu wtedy nie było

Wyszłam miasto w japonkach i mam dwa pęcherze, po jednym na każdej stopie. Nakleilam plaster, ale może wy znacie jakiś sposób żeby się nie robiły? Mam z tym problem jak jest ciepło w lecie
Ja farbuje od 14 roku zycia
zawsze farbowalam na ciemne kolory czyli czernie,brazy czasem czerwienie i te kolory bez problemu nakladalam sama, bo tam ewentualnego bledu nie widac, a przy blondzie i ciemnym odroscie boje sie niedociagniec i nie dofarbowanych miejsctylko o to chodzi.
Tym bardziej,ze wlosy mi sie bardzo zagescily i z tylu sama sobie faktycznie moge nie poradzic.
I jeszcze boje sie,ze mi w oko farba z oxy prysnie,a wtedy to umre ze strachu
Stary 2013-05-16, 15:14   #686
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
miewamy mdłości wieczorem, ale póki co obywa się bez zwracania, czuję się okropnie

Króliczku, mój brat wysłał w poniedziałek dopiero ale priorytetem, więc to chyba już powinno być? Widać, że chyba poczcie bez różnicy priorytet czy ekonomiczny, bo jedno i drugie idzie długo polecony priorytet poszedł na pewno może jutro dojdzie, jak nie to się będziemy martwić
Ja wiem,ze to glupio zabrzmi ale nie moge doczekac sie az bedziesz grubasna
zeby zobaczyc okraglego bebzolka
Stary 2013-05-16, 15:20   #687
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem,ze to glupio zabrzmi ale nie moge doczekac sie az bedziesz grubasna
zeby zobaczyc okraglego bebzolka
na pewno bedzie jej do twarzy z brzuszkiem

ja ostatnio rozmawiałam z taką moją znajomą z uczelni i pytam sie czy pracuje nadal a ona na to "nie bo mam teraz 9 miesięcy urlopu". no to ja do niej tak spontanicznie: "ooo 9 miesięcy to dosłownie jak ciąża" a ona "no co Ty to Ty nic nie wiesz? że ja w 4 miesiącu jestem?!" i uśmiałam się, bo ja tak sobie palnęłam i w życiu bym nie powiedziała że to już 4 miesiąc nic a nic po niej nie widać brzuszek ledwo sie odznacza
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2013-05-16 o 15:22
Stary 2013-05-16, 15:22   #688
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

oj mdlosci koszmar wiem bo ja mam ciagle i bez ciazy tz mnie do gastro goni a ja sie dygam
mam paczuszke tzn tz ma i juz domnie wiezie jak prace skonczy ale dlugo szlo fakt

Cytat:
boje sie plam i niedofrabowanych miejsc
ja tez dekolt na sloneczku na balkoniku opalilam

ehhhh ja to jestem pipa i koniec tematu

Dzieki Bunny
Ja rowniez polecam maseczki fructisa.
sprobowalam dzisiaj tej nutri gladki po myciu odzywka i wlasnych wlosow nie poznaje
mieciutkie, zdyscyplinowane i przede wszystkim faktycznie wygladzone
Bunny a jak tam maska color resist?

Ja farbuje od 14 roku zycia
zawsze farbowalam na ciemne kolory czyli czernie,brazy czasem czerwienie i te kolory bez problemu nakladalam sama, bo tam ewentualnego bledu nie widac, a przy blondzie i ciemnym odroscie boje sie niedociagniec i nie dofarbowanych miejsctylko o to chodzi.
Tym bardziej,ze wlosy mi sie bardzo zagescily i z tylu sama sobie faktycznie moge nie poradzic.
I jeszcze boje sie,ze mi w oko farba z oxy prysnie,a wtedy to umre ze strachu
color resist jest ciutke lzejsza, ale robi bardziej sliskie wlosy i miekkie- takie jak doczepiane w dotyku troszke takie idealnei miekkie jak aksamit i lsnia bardzo po plukance i tej masce to jakbym mial brokat we wlosach tak daja w sloncu ja zadowolona, fructisa nie zdradze
maska musi byc niezle kwasna ze wlosy sie takie robia, bedzie idealna po farbowaniu

choc w nasze miejsce...
Stary 2013-05-16, 15:47   #689
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
oj mdlosci koszmar wiem bo ja mam ciagle i bez ciazy tz mnie do gastro goni a ja sie dygam
mam paczuszke tzn tz ma i juz domnie wiezie jak prace skonczy ale dlugo szlo fakt

color resist jest ciutke lzejsza, ale robi bardziej sliskie wlosy i miekkie- takie jak doczepiane w dotyku troszke takie idealnei miekkie jak aksamit i lsnia bardzo po plukance i tej masce to jakbym mial brokat we wlosach tak daja w sloncu ja zadowolona, fructisa nie zdradze
maska musi byc niezle kwasna ze wlosy sie takie robia, bedzie idealna po farbowaniu

choc w nasze miejsce...
Dokupie jeszcze nutri obudowe i jakas odzywke z fructisa taka "codzienna" i bedzie fajnie.
Tylko fryzjera nie moge dobrego znalesc, a musze juz isc, bo na prawde nadaja sie do podciecia, a jeszcze pazurki chce przy twarzy zrobic i grzyweczke ta co Wam pokazywalam
ale jak podjedzie do mnie znowu z brzytwa to wyjde z tego salonu
moje wlosy absolutnie nie toleruja brzytwy, posza sie, lamia, rozdwajaja

Lece
Stary 2013-05-16, 16:16   #690
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja nie lubie takich ludzi Ja mieszkam z wege dziewczyną teraz, i nikogo nie nakłania ani nie udowadnia jak to jej przekonania sa słuszne. PEwnie ze czasem dyskutujemy na jakies tematy ale jak by mi truła że zjadam trupy to bym jej chyba trzasła
Zbilansuj tylko diete dobrze

Cytat:
i co...stchorzylam

jestem zalosna
A przestań, ja jakby miał mi kto pofarbować to bym na pewno sama sie nie meczyła.... Ale niestety

Wczoraj przyszły moje Londy, podziałke maja do dupy. I wogóle uwazam ze zle dziela te tubki zawsze Wiec nie wiem jak to na oko podzielic tak zeby miec tubke na 3 razy, wiecej nie mam sensu brac bo wywale farbe tylko.
A tam jest podziałka po 15 ml a ja bym chciała tak po 20ml.
Tak czy siak wydaje mi sie to nierowno podzielone jak zawsze w kazdej farbie, no ale nic, juz sie nie czepiam
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości