![]() |
#661 |
Konto usunięte
|
Dot.: niedziela bez zakupów
Jak wszyscy to wszyscy. Czemu pracownik elektrowni ma nie mieć wolnej niedzieli? Czemu masz mieć prąd w domu? Przecież jest niedziela, po co ci prąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
on tired little feet
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;61406166]Jak wszyscy to wszyscy. Czemu pracownik elektrowni ma nie mieć wolnej niedzieli? Czemu masz mieć prąd w domu? Przecież jest niedziela, po co ci prąd.[/QUOTE]
Szpitale też pozamykać, won spędzać niedzielę w rodzinnym gronie jak na Polaka przystało.
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zadbajmy też o służby mundurowe- policjanci i strażacy też nie są gorsi, dlaczego nie mogą posiedzieć w domu przed telewizorem jak uczciwy Polak? O ja głupia, przed jakim telewizorem, jak nie będzie prądu. a pracownicy telewizji też zasługują na wolne. Czy jest tu jakaś moderacja? Niedługo pewna Wizażanka będzie pleść swoje mądrości o studiach na wątku o pieluszkach dla niemowląt. Albo panna ma zaburzenia i brak jej atencji (jak to już tutaj zauważono ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
BAN stały
|
Tak tylko dajmy kasjera tyle co ma policjant,czy tam strażak to każdy będzie zawodowony
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Konto usunięte
|
To daj kasjerowi tyle co cieciowi, który w każdej firmie pilnuje dobytku, nie tylko w niedziele, ale święta ustawowo wolne też. Ciekawe czy wtedy też będzie tak marudzić na pracę na kasie.
Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2016-06-06 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Jestem za zamknięciem sklepów w niedzielę.
Ale nie na zasadzie nakazów i zakazów.Wystarczy że osoby które deklarują sie jako katolicy przestały robić wtedy zakupy. Spadłaby liczba klientów, a CH same by doszły do wniosku że kalkuluje im sią zmienić dni otwarcia sklepów. No ale nie wierze że do tego dojdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Tak, ale to tak na prawdę dzienne płatne studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
on tired little feet
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61414351]Właśnie o to mi chodziło. Nigdy nie spotkałam się ze studiami medycznymi, które rzeczywiście byłyby zaoczne czy chociaż wieczorowe. [/QUOTE]
Idę o zakład że znajomi Onnaa88 właśnie na takich studiują. Co Ty tam wiesz o życiu.
#671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A na poważnie, studenci to kolejny powód, żeby sklepy w niedzielę były otwarte. Weekend to często jedyny czas, kiedy część z nich może pracować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Cytat:
A propos tematu, nie jestem za tym, aby zamykać sklepy w niedzielę. Nie obchodzi mnie kto jest jakiej wiary. I nie mam ochoty, by kościół katolicki mieszał się do tak przyziemnych spraw. Ale słuszne jest porównanie sklepów do instytucji, zapewniających nam np. prąd. Służby ratujace życie to trochę inna działka. W każdym razie, ja, jako osoba bardzo zabiegana, na tygodniu często nie mam czasu, by zrobić zakupy. Soboty też mi często brakuje, więc zakupy często robię w niedzielę. Nie interesuje mnie życie kasjera, jego niedzielne obiadki z rodziną, czy oglądanie TV i jego zarobki. Może to brutalne, ale prawdziwe. Ode mnie w pracy będzie się wymagało najwyższych kompetencji, odpowiedzialności za ludzkie zdrowie i życie, a na początku swojej kariery zawodowej zarobię tyle, ile kasjer w Biedronce. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Naczelna Nastolatka
|
Sklepy sklepami. Ale naprawdę nie porównujcie innych zawodów do tych, które mają wpisane w nazwę "służba". To inna kategoria i dlatego nie wrzuca się ich do worka wolnych niedziel.
#674 |
Zadomowienie
|
Najlepiej i najuczciwiej byłoby przeprowadzić referendum. Niech się Naród wypowie czego chce. Tylko wprowadziłbym 1 modyfikację prawną: za brak udziału w głosowaniu bez ważnej i obiektywnej przyczyny jest sankcja finansowa.
Może wtedy KK przejrzałby na oczy i zobaczył ile realnie posiada owieczek... ![]()
#675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo lekarz ma żywić się powołaniem, a do pracy jeździć etyką ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;61406166]Jak wszyscy to wszyscy. Czemu pracownik elektrowni ma nie mieć wolnej niedzieli? Czemu masz mieć prąd w domu? Przecież jest niedziela, po co ci prąd.[/QUOTE]
To ja wnioskuje jeszcze o zamykanie całej branży hotelarskiej i wszystkich restauracji w niedziele. Niech na tyłkach siedzo, zamiast po świecie jeździć! ![]()
#678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Faktem jest jednak, że tak jest od dawna, że sklepy są otwarte, a urzędy zamknięte i jak się pcham do urzędu to się cieszę na wolne weekendy, a jak idę do pracy w sklepie, to wiem, że niekoniecznie będę je mieć. Mama przedszkolanka wie, że wakacje, święta i weekendy ma wolne, a tata elektryk zawsze wiedział, że ludzie mają takie fanaberię jak prąd w weekendy /święta i wolnym co weekend może się wypchać - ta sama zasada. Ja zmieniając pracę szukałam takiej z wolnymi weekendami, ale jakbym na przykład chciała być wykładowczynią akademicką, to wiedziałabym, że istnieją studenci zaoczni, no i dupa - taki mam zawód i zatrudniając się na uczelni mam świadomość, że nie będę miała weekendów wolnych. I wreszcie Ty, zatrudniając się w sklepie jako kasjerka, wiedziałaś, że każdy weekend wolny nie będzie (w przeciwieństwie do urzędniczki) i że zamiast tego będziesz miała 2 inne dni wolne. Zgodziłaś się na to i nie wiem, czemu teraz państwo miałoby to ustawowo zmieniać akurat Tobie, a nie mojemu tacie elektrykowi.
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
BAN stały
|
Nie a kto miał widzieć zaoczne medycynę?
Pewnie można iść na medycynę za dojazdy,i wiele innych potrzebnych rzeczy zapłaca Ci rodzice i pewnie będą Cie utrzymywać przez tyle lat ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2016-06-07 o 06:00 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Spoko, retorycznie odnośnie tematu wątku pytam, nie oczekuję odpowiedzi
![]()
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
OMG Znowu to samo
![]() Onnaa88 przecież banki często mają placówki w GH i wtedy też są otwarte piątek świątek i niedziela. Śmiało, korzystaj ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Już nie mówiąc o tym, że teraz praktycznie wszystko w banku da się załatwić przez infolinię (włącznie z wzięciem kredytu), na której ludzie pracują o wiele dłużej niż otwarty jest Twój sklep lub przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
ctrl alt delete
|
Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2016-06-07 o 06:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Piszess, ze sie z facetem nie mozesz zgrac przez pracujacy weekend. A noe czasem przez to ze mieszka w uk? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem sklepy w niedzielę powinny być otwarte. Każdy powinien mieć wybór czy iść zrobić zakupy czy nie, ale pracownicy powinni mieć więcej płacone za taki dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jestem jak najbardziej przeciw zamykaniu sklepów w niedzielę, bo a: mniej miejsc pracy b: możliwość pracy osobom dorabiającym w weekendy będzie odebrana a+b+inne ekonomiczne konsekwencje już dyskwalifikują ten pomysł c: znam wiele osób, które cenią sobie możliwość pracy w weekendy, bo w tygodniu mają wolne i może sobie spokojnie załatwić sprawy, fajnie ułożyć długie weekendy, korzystać z różnych atrakcji itd. bez tłumów; a no i dwie osoby pracujące na zmiany jak najbardziej mogą spokojnie znaleźć dla siebie jeden dzień w tygodniu wspólnie wolny, pod warunkiem tego, że sobie ogarną grafiki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
ctrl alt delete
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;61420321]więc argument o braku zgrania w przypadku kasjerek i sklepikarzy jest dla mnie bardzo mocno kulawy[/QUOTE]
IMHO argument o braku zgrania jest w ogóle z ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zgadzam się ogólnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
BAN stały
|
To nie ja to wymyśliłam tylko rząd,i to do niego możecie mieć pretensje.
Jak to wejdzie i sklepy pozamykane będą w niedzielę to co zrobicie?Nic nie zrobicie przecież. Swoją drogą to są osoby co pracują co mają wolny weekend i takie co muszą w ten weekend pracować to wiadomo,że będę się mijać. |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.