|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Jesteś jedenaczką? a ile mamy mieszkać z rodzicami? no ja niestety/ stety mieszkam z mężem właśnie u moich rodziców, więc się nie wyprowadziłam
|
|
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Wrzucam dowody ciąży Dzisiaj 19t2d
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
mam taki sam
a w 23 jestem![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- a może tak przechodzą menopauzę? |
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie sie wydaje, że mały mam :P W przeciągu kilku dni mnie tak wywaliło
Muszę zrobić porównanie z wcześniejszymi tygodniami
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny witam się w nowym wątku i chyba muszę się częściej odzywać bo widzę trafiłam już na listę mamusiek zaginionych
Przeczytałam po łebkach cały wątek, przez te 2 dni tyle naprodukowałyście! Widzę, że większość zna już płeć - a więc gratuluję wszystkich zdrowych dzidziusiów, poznanych płci i udanych wizyt. Ja ostatnio się śmieję, że moja ciąża to chyba urojona. Leci nam 19 tc - dokładnie 18t 5 d - a ja nie czuję ruchów, na wadze przybrałam 0,5kg, a brzuch urósł mi o 5 cm ... Wyglądam jakbym lekko przytyła. xxxMikixxx zazdroszczę pięknego ciążowego brzusia! Mi to tylko cycki rosną, niedługo to chyba eksplodują
|
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz co już będziesz miała? kiedy kolejna wizyta?
|
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
u mnie regularnie kazdego dnia od 15 tyg z 10 razy dziennie stawia sie macica w taki sposób że można by pomyśleć ze dziecko sie wypycha a przeciez ono ma dużo miejsca ze nie było by wstanie zrobić mi 7 centymentowego pagórka z prawej strony. poprostu tam gdzie jest bardziej wypukłe to dziecko jest pod spodem...
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hihi oby starczyło mi czasu my niestety nadal nie wiemy, nie widać
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula- zgrabny brzuszek.Ja w tej ciazy mam inny, jakbym pilke polknela.W rzeczywistosci wiekszy, czarny wyszczupla
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:02 |
|
|
|
#673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze mało czasu masz![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
rzadko widzę taki kształt brzuszka
|
||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was na raty - częściowo rano w przychodni, częściowo potem na tel, trochę teraz na kompie... Zatem z tego, co pamiętam:
babku Gratuluję synka! Super, że wszystko ok aksbarg, powiem Ci, że nie masz z mamą łatwo Wydaje mi się, że tylko jakaś terapia wstrząsowa ma rację bytu, tylko znając mamy - będzie obraza... A to będzie Cię męczyć pewnie jeszcze bardziej, niż obecna sytuacja. Nie wiem, co Ci poradzić, ale absolutnie rozumiem Twoją frustrację! ![]() metkaa, śliczne te ciuszki! ...moja pamięć w tym momencie odmówiła współpracy ![]() Oczywiście gratuluję wszystkim wizyt i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze! ![]() Ja dziś rano byłam na glukozie. Dziewczyny, te wszystkie krążące opinie o tym badaniu są zdecydowanie przesadzone i chyba bardziej można od samych opowieści, niż od badania. Owszem, nie jest to rarytas, smakuje jak rozpuszczony cukier puder... Ale jeśli nie wmówimy sobie samych złych rzeczy na ten temat, to źle nie będzie, tak uważam Także byłam, przeżyłam, wyniki jutro. I w końcu miałam czas, żeby usiąść do książki Robiłam też mocz, morfologię i WR (co to w ogóle jest? ) - ciekawe, jak tam moje parametry, czy witaminy trochę ratują, czy hemoglobina leci... ![]() Aha, spalanie musi być w spoczynku, więc te 2h należy siedzieć Aaa, ale po tej glukozie jak Nina się cudnie rozpychała!
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
beatka- moja mi caly czas powtarza, ze z dzieci sie nic nie ma, ze po co mi one (sama ma czworke i tylko z najmlodsza kontakt, bo rozpieszcza ja maks.). Przez to wpadlam w depresje, jak maly mial bunt bo slowa matki dzwieczaly mi w uszach.
ktosiula- u mnie podobnie -200m2, 800m2 ogrodu (a mam na jego punkcie bzika, wiec ciagle w nim grzebie) 2 persy, 200l akwarium i masa kwiatow. Ja sie nie nudze
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-04 o 14:56 |
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty chudziutka!
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie pracuję, za gorąco - nie wyrabiam postanowiliśmy zmienić mieszkanie na większe i okazuje się, że dużo z tym roboty ![]() A Ty Beatka już 23 tc? Czujesz ruchy? De pięękny brzusio! |
|
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ogródek masz spory, i wcale się nie dziwie że masz co robić, brakuje ci psa rybki już masz, a kto czyści akwarium?
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Koala Twoja macica nie ma 7cm, wybacz. I to o czym piszesz to dziecko.
Macica jest narządem, który nie stawia się punktowo i na pewno nie ustepuje po dotknięciu-to nie czary mary. Poczekaj jeszcze trochę to zrozumiesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero zacznę siać trawkę, i dalej nie wiem co mam robic:P Tak naprawdę to początkujący ze mnie ogrodnik, chociaż narazie nawet nie mam prawa nazywać się ogrodnikiem, dopiero zacznę
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powinno byc tak jak napisała NEmosek: tzn jej mąż wymyślił że powinno być w brzuszku takie przeźroczyste okienko żeby bobasa podglądać i miała racje ![]() a to faktycznie zajęta jesteś, ale teraz już luźniej będzie? A co myślisz że będzie? masz jakieś przeczucie? |
|
|
|
|
#684 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nie wracałam jak niektórzy w wakacje na 3 miesiące do domu tylko zawsze pracowałam na swoje widzimi się Cytat:
![]() a ja dziś zakupiłam piękną sukienkę, długą do kostek, odcinaną pod biustem, no cud malina
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż milo mi się czytało Twój opis Chłopaki górą ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ewidentnie jest dowód ![]()
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na poczatku przepisal duphaston ale po 3 tyg kazał odstawic, potem przepisał mi pimafucin a teraz gynofemidazol bo to moze sie stawiac przez infekcje i strasznie mnie drazni ze robi to tak na slepo. oczywiscie zadne z wyzej wymienionych nie pomaga. jak znowu mi cos przepisze bez jakichś podstaw to mu powiem ze nie mam zamiaru tego brac bo moze pomoze a moze nie. nie wydaje mi sie zeby takie cos bylo dobre dla dziecka
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :prosi :![]() ![]() ![]() I jeszcze do TRELE !!!!!!!! masz już zrobiony ten ogródeczek? pokaż nam Prosimyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyy
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napisałam ze ustepuje po 10 około sekundach a nie po dotknieciu, pozatym jak byłam w szpitalu z tego powodu to powiedzieli ze to normalne ze stawia sie nie równo i robia sie gule takie
27.10.2013 na świat przyszła Basia Edytowane przez koala19 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:12 |
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest dobrze wyprowadzić się wcześniej i pokazać wcześniej rodzicom że się radzi samodzielnie. Ja zostałam na studiach w tym samym mieście, ale żałuje, że się nie wyprowadziłam. Szybko zaczęłam sama zarabiać jakieś pieniądze, ale zawsze w domu rodzinnym byłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Dzisiaj 19t2d
a w 23 jestem

Wydaje mi się, że tylko jakaś terapia wstrząsowa ma rację bytu, tylko znając mamy - będzie obraza... A to będzie Cię męczyć pewnie jeszcze bardziej, niż obecna sytuacja. Nie wiem, co Ci poradzić, ale absolutnie rozumiem Twoją frustrację! 
od samych opowieści, niż od badania. Owszem, nie jest to rarytas, smakuje jak rozpuszczony cukier puder... Ale jeśli nie wmówimy sobie samych złych rzeczy na ten temat, to źle nie będzie, tak uważam
) - ciekawe, jak tam moje parametry, czy witaminy trochę ratują, czy hemoglobina leci... 
postanowiliśmy zmienić mieszkanie na większe i okazuje się, że dużo z tym roboty 
Ślub 25.08.2012