|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
teraz doczytałam chodzi o znieczulenie ale widzę , że jesli powie się dentyście, że się karmi to da jakieś specjalne znieczulenie, które nie szkodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
hej hej
Aniołku a gdzie w tesco takie przeceny? Lubie ubranka z tesco, nie raz sa bardzo przecenione a i gatunkowo nie najgorsze. a jeszcze bardziej lubie lumpki, ale na to trzeba mieć czas...
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tam się pomysł z info w klubie bardziej podoba, to wtedy też będzie można wrzucać info o fajnych aukcjach (np dla mnie nie ten kolor czy coś) i nikt obcy by nam nie przebijał i o konkursach, trochę się wczoraj nakręciłam na konkursy i losowania (co prawda wylosowałam jedyną nagrodę, której nie chciałam, ale zawsze to coś ![]() ![]()
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakos przeżyłam bez ![]() ![]()
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podzielę się historią o grzybach, która wydarzyła się w mojej rodzinie 22 lata temu, dokładnie chodzi o ciocię i wujka. Była sobie jesień i poszli na grzyby... Po pierwsze zbierali je do reklamówki, po drugie jak wrócili do domu to one na całą noc i następny dzień sobie w tej reklamówce leżały. Później włożyli je w tych reklamówkach do lodówki na kolejny dzień a później przebrali i usmażyli. I wiecie co... oboje stracili wzrok na tydzień. Grzyby były dobre, ale pochłonęły toksyny z tych reklamówek. A co najgorsze ciocia była w ciąży, na podobnym etapie jak my teraz. Moja kuzynka urodziła się (w lutym) w poważnym stanie, długo leżała w szpitalu i była bardzo malutka. Ale później było z nią wszystko ok. Rodzice mi to w niedziele opowiedzieli bo ja nie wiedziałam. Tak sobie myślę... masakra nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a masz dobry przepis na pieczeń z dzika? bo jednak kiedyś moja mama zrobiła, ale wyszła dziwnie (podejrzewam, że przez przyprawy) ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- u, porządna wyprawka ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
a wyzysk zdecydowanie ![]() powiedzcie czy dobrze wszystko widać na tym 3/4d? bo chyba jednak będę musiała na połówkowe sama jechać, a wtedy bym chciała coś wziąć dla męża, tylko jak tam nie będzie za wiele widać, to trochę szkoda kasy
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze pogadam jutro z lekarką, że mi na widoku 3d czy na płytach nie zależy
![]() Myślę, że kombinuje, żeby mieć więcej kasy A w tej przychodni to w ogóle dezinformacja - na stronie internetowej i w przychodni podane inne godziny przyjęć tej lekarki (13-18), a jak mailowo pytałam, to podali inne (8-18). Dla pewności jeszcze rano dzwoniłam i potwierdziły się te z maila.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-17 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musieli najeść się strachu, bo najpierw wzrok a potem ich malutka córeczka... brr... Ja uwielbiam zbierać grzyby a jeść nie koniecznie ![]()
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2013-09-17 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny kiedy zapisałyście się do szkoły rodzenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze, dziewczyny, boję sie trochę, boli mnie ząb (zaplombowany) i to chyba jest kanał... Zadzwoniłam do stomadentu, terminy na październik, ale powiedziałam o co chodzi, mogę dziś przyjechać. Ale myślę, ze bez antybiotyku sie nie obejdzie..i znieczulenia...juz bym chciała być po i teraz wiem, co czuły niektóre z.Was, jesli chodzi o zeby... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
bella w dekadzie w tesco . Jest wieszak na przeciwko ciuszków dla niemowląt nie wiem co dokładnie tam wisiało ale trochę ciuszków było . wieszak jest dość nisko i dla mnie trochę taki schowany więć trzeba dobrze się rozejrzeć . W C&A były też przecenione kurteczki i widziałam większe na dziewczynki więc tam też warto zobaczyć
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- dobra uciekam trzymajcie kciuki za wizytę u dentysty by nic nie bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kasuje 150 zł ale pokazuje buźkę dzieciaczka i chyba nawet daje zdjęcie. ale nie wiem czy nagrywac będziemy bo z dziewczynami do Łodzi jeździliśmy to płyta była w cenie.
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- czyli że to tylko ja mam taki język niewyparzony (jak zwykle zresztą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a zresztą po 2 dniach w torbie... no może... tyle to lepiej i bez tej historii nie trzymać
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przecież grzybów po pierwsze nie nosi się w woreczkach, po drugie temp. mrożenia powinna być niższa niż nasze zamrażalki mogą, po trzecie jeśli już chcemy mrozić to najpierw wrzuca się do wrzątku z solą. Tak mnie uczono przynajmniej.
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musilam czekac 2 godz.i potem znowu pobranie krwi. Oczywiscie w miedzy czasie nie wolno nic jesc i pic. Mowie Ci sama przyjemnosc to badanie ![]() A co do szkoly rodzenia, teraz jestem w 25tyg.i ide dzisaj na pierwsze zajecia, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
ja i zbierać i jeść
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
no i to, że u kuzynki działało niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie (niech potwierdzą mamy dwóch lub więcej brzdąców, że nawet dzieci z tej samej rodziny mogą mieć inne upodobania czy problemy). a o tych kropelkach też słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- na pierwsze widziałam już Ci dziewczyny odpisały, więc nie będę powtarzać ![]() co do SR to zadzwoniłam w 20 tc, ale u mnie chodzi się po 24 tygodniu, więc zaczynam w październiku
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my tu różne jesteśmy ![]() a co do zęba to współczuję ![]()
![]() |
#684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najpierw o 3, potem o 5 i jeszcze o 7, żeby nam za dobrze nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
Ja lubię zbierać. To takie fajne uczucie jak się nad tym zastanowić... Chodzisz sobie, szukasz a jak znajdziesz to jest Twoje i możesz sobie zabrać...
![]() Lubię zupę grzybową i jajecznicę z maślakami. No i kanie czasem jak się trafi takowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
co do herbatek dla maluchow,to sa tez bez cukru,a na kolki dziewczyny ode mnie z watku sciagaly hurtowo z de Sab simplex.jest w sprzedazy czeski,ale on ponoc nie dziala
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.