Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 12:49   #661
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

teraz doczytałam chodzi o znieczulenie ale widzę , że jesli powie się dentyście, że się karmi to da jakieś specjalne znieczulenie, które nie szkodzi
Stary 2013-09-17, 12:49   #662
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej hej
Aniołku a gdzie w tesco takie przeceny? Lubie ubranka z tesco, nie raz sa bardzo przecenione a i gatunkowo nie najgorsze.
a jeszcze bardziej lubie lumpki, ale na to trzeba mieć czas...
Stary 2013-09-17, 12:51   #663
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A kiedy dostałaś dokładniejsze info o tych warsztatach? Ja się zapisałam i niby u mnie są za tydzień, ale oprócz maila tego o aktywacji nic mi więcej nie doszło, więc na ten moment nawet nie wiem w jakich godzinach to będzie.

Możemy stworzyć taką listę na pierwszej stronie wątku: tylko ktoś kto ma post na pierwszej stronie musiałby się tego podjąć. Wówczas można wysyłać privy do tej osoby, a ona by to edytowała "Aktualne promocje". Mogę też np potem w 2 poście wstawić link do tego pojedynczego posta.[COLOR="Silver"]
info o godzinach było (jednak) jak sie zapisywałam po kliknięciu na swoje miasto i miałam właśnie w tym mejlu po zapisie. + dzień wcześniej dostałam kolejnego mejla z przypomnieniem. jedyne, że w ostatniej chwili zmienili piętro, ale przy wejściu stała dziewczyna i o tym informowała wszystkie "brzuszki"

mi tam się pomysł z info w klubie bardziej podoba, to wtedy też będzie można wrzucać info o fajnych aukcjach (np dla mnie nie ten kolor czy coś) i nikt obcy by nam nie przebijał

i o konkursach, trochę się wczoraj nakręciłam na konkursy i losowania (co prawda wylosowałam jedyną nagrodę, której nie chciałam, ale zawsze to coś ) to wtedy my będziemy miały większe szanse
Stary 2013-09-17, 12:51   #664
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
teraz doczytałam chodzi o znieczulenie ale widzę , że jesli powie się dentyście, że się karmi to da jakieś specjalne znieczulenie, które nie szkodzi
Mi mój stomatolog powiedział,że przy zagrożonej ciąży nie podaja znieczulenia a tak normalnie tak.
Ale jakos przeżyłam bez na szczęście mam juz poleczone ząbki
Stary 2013-09-17, 12:51   #665
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Ale zimnoooo...siedzę z chorym synkiem w domu, a na domiar złego dziś wstałam z katarem i drapiącym gardłem. Muszę wysłać męża po prenalen jak wróci z pracy. Śmieje się że to przez to gadanie wszystkich że mam na siebie uważać bo nic nie moge brac
Ja swojego już wysłałam... głowa, gardło i coś zaczyna mi trzeszczeć w lewym uchu

Podzielę się historią o grzybach, która wydarzyła się w mojej rodzinie 22 lata temu, dokładnie chodzi o ciocię i wujka.

Była sobie jesień i poszli na grzyby... Po pierwsze zbierali je do reklamówki, po drugie jak wrócili do domu to one na całą noc i następny dzień sobie w tej reklamówce leżały. Później włożyli je w tych reklamówkach do lodówki na kolejny dzień a później przebrali i usmażyli.
I wiecie co... oboje stracili wzrok na tydzień. Grzyby były dobre, ale pochłonęły toksyny z tych reklamówek. A co najgorsze ciocia była w ciąży, na podobnym etapie jak my teraz. Moja kuzynka urodziła się (w lutym) w poważnym stanie, długo leżała w szpitalu i była bardzo malutka.
Ale później było z nią wszystko ok.

Rodzice mi to w niedziele opowiedzieli bo ja nie wiedziałam.
Tak sobie myślę... masakra nie?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:55   #666
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Upolowany, a jakże przez mojego własnego męża. Często jemy to, co z lasu przyniesie
no to powtórzę SZCZĘŚCIARA.

a masz dobry przepis na pieczeń z dzika? bo jednak kiedyś moja mama zrobiła, ale wyszła dziwnie (podejrzewam, że przez przyprawy)

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka Pokaż wiadomość
hej kobietki dziś postanowiłam dołączyć do Waszego wątku jestem w tygodniu ciąży a termin mam na 17 stycznia 2014 widzę, że sporo nas tu jest
witaj

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła jedna z paczek które zamawiałam
u, porządna wyprawka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A ja znowu bez połówkowego
Oczekałam się ponad 1,5 godz i wyszło na to, że źle mnie poinformowano w rejestracji Powiedzieli mi, że przychodzi się normalnie na wizytę i mówi, że się przyszło na usg połówkowe, a tu się okazuje że wcale nie bo jest robione na innym sprzęcie i w innym gabinecie.

Tyle dobrze, że nie muszę długo czekać - lekarka przyjdzie jutro wcześniej, więc mam być o 7,45. Tak to bym miała zrobione w sobote, ale skoro mam wizytę u prowadzącego w czwartek, to będzie poza grafikiem.

No i trochę wyzysk, bo połówkowe podpinają pod 3d/4d więc liczą za nie więcej (250 zł zamiast 120 zl)
oj, biedaku, a tak się nastawiłaś... tej osobie w informacji powinnaś chyba zrobić awanturę albo coś

a wyzysk zdecydowanie

powiedzcie czy dobrze wszystko widać na tym 3/4d? bo chyba jednak będę musiała na połówkowe sama jechać, a wtedy bym chciała coś wziąć dla męża, tylko jak tam nie będzie za wiele widać, to trochę szkoda kasy
Stary 2013-09-17, 12:57   #667
Hosenka*
Zakorzenienie

Jeszcze pogadam jutro z lekarką, że mi na widoku 3d czy na płytach nie zależy Wnętrzności i tak zobaczy tylko na 2d.

Myślę, że kombinuje, żeby mieć więcej kasy

A w tej przychodni to w ogóle dezinformacja - na stronie internetowej i w przychodni podane inne godziny przyjęć tej lekarki (13-18), a jak mailowo pytałam, to podali inne (8-18). Dla pewności jeszcze rano dzwoniłam i potwierdziły się te z maila.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:59
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 13:00   #668
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Ja swojego już wysłałam... głowa, gardło i coś zaczyna mi trzeszczeć w lewym uchu

Podzielę się historią o grzybach, która wydarzyła się w mojej rodzinie 22 lata temu, dokładnie chodzi o ciocię i wujka.

Była sobie jesień i poszli na grzyby... Po pierwsze zbierali je do reklamówki, po drugie jak wrócili do domu to one na całą noc i następny dzień sobie w tej reklamówce leżały. Później włożyli je w tych reklamówkach do lodówki na kolejny dzień a później przebrali i usmażyli.
I wiecie co... oboje stracili wzrok na tydzień. Grzyby były dobre, ale pochłonęły toksyny z tych reklamówek. A co najgorsze ciocia była w ciąży, na podobnym etapie jak my teraz. Moja kuzynka urodziła się (w lutym) w poważnym stanie, długo leżała w szpitalu i była bardzo malutka.

Musieli najeść się strachu, bo najpierw wzrok a potem ich malutka córeczka...
brr...

Ja uwielbiam zbierać grzyby a jeść nie koniecznie

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:01
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:01   #669
mo_nic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam dzisiaj na glukozie, samo wypicie i czekanie 2 godz.jakos wytrzymałam ale teraz się czuje koszmarnie!! Jest mi niedobrze i kreci mi się w glowie caly czas. Ide się polozyc , bo od dziś mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia i musze dojsc do siebie.
Do później
Też czeka mnie to badanie. Jak właściwie ono wygląda. Czytałam że najpierw krew potem należy wypić roztwór i wtedy kolejny pobór krwi....ale jak to wygląda....w laboratorium rozpuszczą mi glukozę i wtedy godzinę czekać Czy po prostu w domu wypijam mieszankę i jadę do laboratorium

Dziewczyny kiedy zapisałyście się do szkoły rodzenia?
mo_nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:01   #670
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja cie!!! poważnie? ale super, mój małż co najwyżej upoluje pierogi w garmażerce albo parówki na mięsnym ale potem ta mina zdobywcy...
No, poważnie. Zastanawiałam sie, czy sie z tym wychylac na tym wątku, wy takie "prozwierzece" jesteście i myślałam, ze zaraz zacznie sie dyskusja o mordercach z bronią czyhajacymi w lesie na niewinne sarenki. nie jest tak w przypadku mojego męża. Wytłumaczył mi to na samym początku, i teraz wiem, ze gdyby nie selekcja myśliwych, to w dużym skrócie kupowalibysmy chleb po 10 zł.

kurcze, dziewczyny, boję sie trochę, boli mnie ząb (zaplombowany) i to chyba jest kanał... Zadzwoniłam do stomadentu, terminy na październik, ale powiedziałam o co chodzi, mogę dziś przyjechać. Ale myślę, ze bez antybiotyku sie nie obejdzie..i znieczulenia...juz bym chciała być po i teraz wiem, co czuły niektóre z.Was, jesli chodzi o zeby...
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:04   #671
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella w dekadzie w tesco . Jest wieszak na przeciwko ciuszków dla niemowląt nie wiem co dokładnie tam wisiało ale trochę ciuszków było . wieszak jest dość nisko i dla mnie trochę taki schowany więć trzeba dobrze się rozejrzeć . W C&A były też przecenione kurteczki i widziałam większe na dziewczynki więc tam też warto zobaczyć

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

dobra uciekam trzymajcie kciuki za wizytę u dentysty by nic nie bolało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 13:04   #672
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeszcze pogadam jutro z lekarką, że mi na widoku 3d czy na płytach nie zależy Wnętrzności i tak zobaczy tylko na 2d.

Myślę, że kombinuje, żeby mieć więcej kasy

A w tej przychodni to w ogóle dezinformacja - na stronie internetowej i w przychodni podane inne godziny przyjęć tej lekarki (13-18), a jak mailowo pytałam, to podali inne (8-18). Dla pewności jeszcze rano dzwoniłam i potwierdziły się te z maila.

mój kasuje 150 zł
ale pokazuje buźkę dzieciaczka i chyba nawet daje zdjęcie.
ale nie wiem czy nagrywac będziemy bo z dziewczynami do Łodzi jeździliśmy to płyta była w cenie.
Stary 2013-09-17, 13:05   #673
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam dzisiaj na glukozie, samo wypicie i czekanie 2 godz.jakos wytrzymałam ale teraz się czuje koszmarnie!! Jest mi niedobrze i kreci mi się w glowie caly czas. Ide się polozyc , bo od dziś mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia i musze dojsc do siebie.
Do później
no w sumie ja się tak jak po glukozie czuję dość często, więc dla mnie pestka, ale nastawiałam się na jakieś omdlenia albo wymioty i dlatego mąż mi się z pracy zerwał. to podrzem sobie, powinno pomóc)

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
O Tym samym pomyślałam ale nie chciałam głośno tego mówić
czyli że to tylko ja mam taki język niewyparzony (jak zwykle zresztą )
Stary 2013-09-17, 13:08   #674
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Też czeka mnie to badanie. Jak właściwie ono wygląda. Czytałam że najpierw krew potem należy wypić roztwór i wtedy kolejny pobór krwi....ale jak to wygląda....w laboratorium rozpuszczą mi glukozę i wtedy godzinę czekać Czy po prostu w domu wypijam mieszankę i jadę do laboratorium
Pobierają na czczo krew, pijesz glukoze (w laboratorium) i tam czekasz 2 godziny. Po tych 2 godzinach znowu pobierają krew, gin może też zlecić dodatkowe pobranie krwi po godzinie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:09   #675
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ale ta herbatka ma w składzie głównie glukozę (ostatnio szukałam dla siebie czegoś na ciepło ale do zalania i tam zabłądziłam), więc tak w ciemno nie ma jej co dawać... takie rzeczy to lepiej kupować doraźnie, jakby pojawiły się kłopoty, bo podawać tylko dlatego, że są nie ma co!
Byłam z kuzynką i ona właśnie taką herbatkę podawała małej jak miała problemy z brzuszkiem,położna jej kazała i mówi że pomagało choć na typowe kolki doradziła mi kropelki bobotic ponoć rewelacyjne
Stary 2013-09-17, 13:12   #676
ejani
Zadomowienie

Cytat:

no masakra, ale to chyba nie od torebek, tylko może tam jednak był jakiś nie do końca dobry, który potem wyrzucili, ale przez ten czas sie przerzuciło z niego coś?

a zresztą po 2 dniach w torbie... no może... tyle to lepiej i bez tej historii nie trzymać
Stary 2013-09-17, 13:12   #677
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja cie!!! poważnie? ale super, mój małż co najwyżej upoluje pierogi w garmażerce albo parówki na mięsnym ale potem ta mina zdobywcy...
Haahahaha mój poluje z patelni
Stary 2013-09-17, 13:15   #678
forester
Zadomowienie

Cytat:
No, poważnie. Zastanawiałam sie, czy sie z tym wychylac na tym wątku, wy takie "prozwierzece" jesteście i myślałam, ze zaraz zacznie sie dyskusja o mordercach z bronią czyhajacymi w lesie na niewinne sarenki. nie jest tak w przypadku mojego męża. Wytłumaczył mi to na samym początku, i teraz wiem, ze gdyby nie selekcja myśliwych, to w dużym skrócie kupowalibysmy chleb po 10 zł.
ja znam więcej myśliwych niż nie myśliwych, psa mam myśliwskiego pracującego, ale co do tego chleba i czyhania w lesie, to bym się kłóciła, ale to nie miejsce i czas. Swoją drogą dzik super sprawa dla ciężarnej bo to bardzo zdrowie mięso a dobry gulasz to już w ogóle odlot
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:17   #679
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

O matko i córko! a mój teść oburzony, że ja grzybów w ciązy nie jem. Nie i koniec, nie ufam nikomu, w szczególności jak ktoś opowiada jak on to się na grzybach nie zna... a potem przynosi mi w reklamówce... i jeszcze zamroź sobie, po co je gotujesz przecież ja wrzucam do woreczka i zamrażalki. Aaaaaaaaaaaaaaa

Przecież grzybów po pierwsze nie nosi się w woreczkach, po drugie temp. mrożenia powinna być niższa niż nasze zamrażalki mogą, po trzecie jeśli już chcemy mrozić to najpierw wrzuca się do wrzątku z solą. Tak mnie uczono przynajmniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 13:17   #680
Le La
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny kiedy zapisałyście się do szkoły rodzenia?
Idziesz do przychodni ze swoja glukoza, pobieraja Ci krew na czczo, potem pielegniarka rozpuszcz to obrzydlistwo w cieplej wodzie i musisz to wypic w ciagu 10min.
Ja musilam czekac 2 godz.i potem znowu pobranie krwi. Oczywiscie w miedzy czasie nie wolno nic jesc i pic. Mowie Ci sama przyjemnosc to badanie

A co do szkoly rodzenia, teraz jestem w 25tyg.i ide dzisaj na pierwsze zajecia,
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:23   #681
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam zbierać grzyby a jeść nie koniecznie
ja i zbierać i jeść w tym roku mi nie dane zbierać (jednak to trochę chodzenia jest przy tym), ale za to i mama i teściowa to lubią zbierać a czyścić niekoniecznie, więc ja głównie teraz czyszczę, gotuję i jem)

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Byłam z kuzynką i ona właśnie taką herbatkę podawała małej jak miała problemy z brzuszkiem,położna jej kazała i mówi że pomagało choć na typowe kolki doradziła mi kropelki bobotic ponoć rewelacyjne
oj, wiem, to ten mój fiołek na punkcie cukru, ale na przykład wczoraj położna mówiła, żeby nie sugerować się tym co nam smakuje, bo dziecko ma inny smak... na pewno równie skuteczna byłaby prawdziwa herbatka z kopru (taka ekspresowa chociaż) wiem, że w aptekach są ale i w zwykłych supermarketach i w rossmanie też widziałam, a po pierwsze nie przyzwyczaja się dziecka do słodkiego a po drugie jak jest mniej cukru, są mniejsze problemy z zębami potem

no i to, że u kuzynki działało niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie (niech potwierdzą mamy dwóch lub więcej brzdąców, że nawet dzieci z tej samej rodziny mogą mieć inne upodobania czy problemy). a o tych kropelkach też słyszałam

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
ziewczyny kiedy zapisałyście się do szkoły rodzenia?
na pierwsze widziałam już Ci dziewczyny odpisały, więc nie będę powtarzać

co do SR to zadzwoniłam w 20 tc, ale u mnie chodzi się po 24 tygodniu, więc zaczynam w październiku
Stary 2013-09-17, 13:25   #682
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
a co to jest pseudomacierzyński??? chociaż podobny kwotowo?
a tatuś ma jeszcze 2 tygodnie ojcowskiego, więc choć tyle dobrze
To jest nieoficjalny macierzyński. Z grubsza dobra wola pracodawcy Dostaje 100% pensji przez 6 miesięcy.
Stary 2013-09-17, 13:26   #683
ejani
Zadomowienie

Cytat:

kurcze, dziewczyny, boję sie trochę, boli mnie ząb (zaplombowany) i to chyba jest kanał... Zadzwoniłam do stomadentu, terminy na październik, ale powiedziałam o co chodzi, mogę dziś przyjechać. Ale myślę, ze bez antybiotyku sie nie obejdzie..i znieczulenia...juz bym chciała być po i teraz wiem, co czuły niektóre z.Was, jesli chodzi o zeby...

my tu różne jesteśmy a moim zdaniem strzał w serce lub w czaszkę nie jest większym okrucieństwem niż to, co dzieje się w ubojniach, więc nie można demonizować myśliwych (szczególnie jeśli mieszkacie przy lesie) bo się pobrudzą...

a co do zęba to współczuję
Stary 2013-09-17, 13:27   #684
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
ja siedzę w jednym pokoju z całym dobytkiem i już mam dosyć- duszno w tym pokoju, śmierdzi mi wszystko- koszmar
Trzymamy kciuki żebyś to przetrwała!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Witam w ten zimny poranek.
Ponoć już śnieg zapowiadają...
(zdjęcia też poszły )

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Tak to prawda... zwłaszcza o 3 nad ranem
Najpierw o 3, potem o 5 i jeszcze o 7, żeby nam za dobrze nie było
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:27   #685
Negrid
Rozeznanie

Ja lubię zbierać. To takie fajne uczucie jak się nad tym zastanowić... Chodzisz sobie, szukasz a jak znajdziesz to jest Twoje i możesz sobie zabrać...

Lubię zupę grzybową i jajecznicę z maślakami.
No i kanie czasem jak się trafi takowa.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:27   #686
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

oj, wiem, to ten mój fiołek na punkcie cukru, ale na przykład wczoraj położna mówiła, żeby nie sugerować się tym co nam smakuje, bo dziecko ma inny smak... na pewno równie skuteczna byłaby prawdziwa herbatka z kopru (taka ekspresowa chociaż) wiem, że w aptekach są ale i w zwykłych supermarketach i w rossmanie też widziałam, a po pierwsze nie przyzwyczaja się dziecka do słodkiego a po drugie jak jest mniej cukru, są mniejsze problemy z zębami potem

no i to, że u kuzynki działało niekoniecznie musi się sprawdzić u Ciebie (niech potwierdzą mamy dwóch lub więcej brzdąców, że nawet dzieci z tej samej rodziny mogą mieć inne upodobania czy problemy). a o tych kropelkach też słyszałam

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Dziecko już rodzi się ze znajomością słodkiego smaku. To pierwszy smak jaki poznaje bo wody płodowe są słodkie, a mleko mamy również i to nawet bardzo Z koperkiem trzeba uważać, bo mojego synka jeszcze bardziej bolał po nim brzuszek, za to bobotic sprawdził się rewelacyjnie, ale u nas jakiś masakrycznych kolek nie było, młody urodził się aż 2 tyg po terminie i może dlatego z kupkami i bączkami radził sobie całkiem nieźle
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:27   #687
OlusiaS
Wtajemniczenie

co do herbatek dla maluchow,to sa tez bez cukru,a na kolki dziewczyny ode mnie z watku sciagaly hurtowo z de Sab simplex.jest w sprzedazy czeski,ale on ponoc nie dziala
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:29   #688
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Selekcja selekcją, ale to najbardziej humanitarnie otrzymane mięso jakie można jeść. Zdecydowanie wolę jeść szczęśliwą sarnę niz kurczaka z obciętym dziobem trzymanego w klatce.
Stary 2013-09-17, 13:32   #689
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Selekcja selekcją, ale to najbardziej humanitarnie otrzymane mięso jakie można jeść. Zdecydowanie wolę jeść szczęśliwą sarnę niz kurczaka z obciętym dziobem trzymanego w klatce.
Nigdy tym tak nie pomyślałam ale bardzo słuszna uwaga
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:33   #690
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ja i zbierać i jeść w tym roku mi nie dane zbierać (jednak to trochę chodzenia jest przy tym), ale za to i mama i teściowa to lubią zbierać a czyścić niekoniecznie, więc ja głównie teraz czyszczę, gotuję i jem)

na pierwsze widziałam już Ci dziewczyny odpisały, więc nie będę powtarzać

co do SR to zadzwoniłam w 20 tc, ale u mnie chodzi się po 24 tygodniu, więc zaczynam w październiku
Ja kupię jeszcze rumiankową,nie będę podawać dziecku co dzień do picia ale w razie czego będę miała pod ręką Kropelki też już zamówiłam czekam za dostępnością na dozie,wezmę jeszcze po drodze z aptecznych rzeczy oilatum do kąpieli i myślę jeszcze nad czymś w razie gorączki żeby coś bezpiecznego podać zanim dojadę do lekarza...co polecacie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości