|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
a jak dziecko będzie trochę starsze, to mu urządzimy prawdziwy pokoik dziecięcy i mebelki już z jednej bajki
|
|
#602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym kryterium "wzbudzac zaufanie" jest dla mnie trochę mało ścisłe
|
|
|
|
|
#603 |
|
Konto usunięte
|
Ta sama data TP co moja
![]() Tak, macierzyński wypłaca ZUS Mnie zwolnili jak tylko dowiedzieli się o ciąży więc nic mi się nie należy, a tym samym Tżetowi też nic. Jedynie 2 tygodnie ojcowskiego ![]() Ładowarka się popsuła, cały tydzień będę się nudzić bez laptopa i jak ja Was potem nadrobię |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42846965]
Mnie zwolnili jak tylko dowiedzieli się o ciąży więc nic mi się nie należy, a tym samym Tżetowi też nic. Jedynie 2 tygodnie ojcowskiego ![]() [/QUOTE] U nas podobnie. Ja mam "pseudomacierzynski" tzn. Nie muszę pracować, a dostanę pieniądze, czyli jak macierzyński, ale nie oficjalny zusowski. Wiec mężowi nie przysługuje tacierzynski ![]() A ta opcja bardzo by nam odpowiadała.
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie buty też martwią, bo już coraz większe problemy ze schylaniem... a jak zakładam spodnie, to czasem zaczepię o brzuch... ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- już nie będę cytować, ale spóźnione życzenia i gratulacje rocznicy/rocznic ![]() ale fajne po czwartku (połówkowym) może i ja się na coś skuszę![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
a co do reszty, to na pewno musisz się przyzwyczaić do nowej sytuacji- nikt tak nagle uziemiony nie może czuć się "jak zwykle". ja się na początku bardzo cieszyłam z odpoczynku, ale ile można? teraz w zastępstwie przerzuciłam się na kuchnię i gotuję wymyślne obiady lub coś piekę... teraz jest mój ulubiony czas- sezon dyni i grzybów- zawsze na takie zabawy mi brakowało czasu, a teraz akurat, i przy gotowaniu jest o tyle dobrze, że zawsze znajdzie się coś do zrobienia przy stole, jak za długo stoję (trochę mniej wygodnie się obiera czy szatkuje na siedząco, ale jak trzeba to trzeba) a w najgorszej sytuacji można wszystko zostawić na jakiś czas i iść drzemać tak że polecamewentualnie też korci mnie (ale to jeszcze za mało czasu mi zostaje po kuchni) to szydełkowanie - Mezaga jest w tym specjalistką, więc niech się szerzej wypowie, ale pozazdrościłam jej, i to nawet można na leżąco się tym zajmować i też akurat na jesienno-zimowe wieczory i dnie jest dobra aktywność
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było u rodziców- ją u siebie nie mam tesco. Cytat:
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mogę napisać o promocjach:
|
|
|
|
|
#608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyne, to przeczekać, albo znaleźć jej inne zajęcie (może zainteresować czymś?) a z laktatorem właśnie mam podobne zdanie jak Ty- nie chcę być całkiem uwiązana, szczególnie że przyzwyczaiłam się do roli najbardziej mobilnej osoby w rodzinie i męczy mnie nawet robienie listy zakupów mężowi i potem tłumaczenie co gdzie jest (jego też zresztą) i o ile zakupy to pestka, to jednak wszystkie urzędowe sprawy też są na ogół na mojej głowie, a gdzie jeszcze jakiekolwiek życie towarzyskie? przed ciążą byłam już tym nawet trochę zmęczona, ale teraz znów mi tego brakuje szczególnie że realnie patrząc prawdopodobnie nie będę mogła sobie pozwolić na roczny macierzyński a karmić wolałabym jak najdłużej, więc z tym też pewnie będzie sporo załatwiania (a wyjazd do mojej pracy to zawsze kilka godzin w plecy) ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
aż żałuję, że nie mogę sobie jednak pozwolić na nie, bo to pokoiki marzeń no cóż, ale zapisuję kontakt, a nuż wygram w totka?
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga ja przypadkiem zauważyłam był taki jeden wieszak schowany z ciuszkami patrze a tam przecena . Więc nieźle zamaskowany był w tesco a nie był w ogóle oznaczony . W C&A to samo akurat miałam farta i zauważyłam
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
uuu, dzik
szczęściara! jeszcze nigdy nie jadłam. a jakiś taki polowany, czy kupny?
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda koszmarna...aż się nie chce z domu wychodzić
![]() Byłam w Tesko i przeszłam się po dziale obiadkowym dla dzieci i kupiłam herbatkę z kopru włoskiego od pierwszego tygodnia. Kolejna rzecz z listy do usunięcia
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski: to moje marzenie - nie dość że bliźniaki, to jeszcze parka![]() dlaczego masz tylko miesiąc? to zgodne z prawem? jaką masz umowę? ze zdjęciami rozumiem, sama mam na tym punkcie małego hyzia
|
|
#613 | |
|
Przyczajenie
|
Boże dziewczyny jakie wy macie tempo z tymi postami
![]() mezaga Cytat:
![]() IR1988 [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42846965]Ta sama data TP co moja :[/QUOTE] |
|
|
|
|
#614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym miała czekać do domu, to bym padła, a nie wiem czemu nie pomyślałam i miałam jedzenie tylko słodkie. a tak i słone i ciepłe (niezła wymówka? ) )---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
dziś postanowiłam dołączyć do Waszego wątku jestem w tygodniu ciąży a termin mam na 17 stycznia 2014 widzę, że sporo nas tu jest
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy ten sam termin
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny,
ja standardowo wyprawiłam właśnie TŻ do pracy i zasiadam do kompa. Dziękuję wam bardzo za te kciuki i wspieranie, bo bardzo mi to pomogło. Rodzice to samo wczoraj, TŻ oczywiście cały czas i powiem wam ,że dzisiaj jest dużo lepiej. Wiem ,że nie znaczy to tragedii, i czekam cierpliwie na czwartek, aby się coś dowiedzieć.Bo spokój jest najważniejszy. Wczoraj się wybeczałam aż na oczy nie widziałam. TŻ powiedział po pracy ,że wyglądam jak po walce cała twarz zapuchnięta,a dzisiaj się śmieje i cieszę ze wszystkiego, bo trzeba być dobrych myśli.I tak między nami, to szczerze powiem ,że cały czas wydawało mi się ,że przecież dzidziuś musi być zdrowy, nic mu nie będzie i to takie oczywiste i chyba tez dlatego jakoś mocniej to wczoraj przeżyłam.Bo jednak nie miałam w głowie myśli ,że zawsze coś może być.Ale wierze ,że będzie dobrze i dziadostwo zniknie z główki mojego skarba. U mnie szaro, wietrznie i zimno. Aż się chce zostać pod kocem, z kubkiem herbaty.Więc to robię ![]() Witam nową mamusię Shizu gratuluję znalezienia mieszkanka.Dobrze wiem jak cieszy własny kąt Zazdroszczę Japonii. Naszym wspólnym marzeniem z TŻ jest odwiedzić Japonię, więc jak mogę to proszę o kilka zdjęć.![]() magnusia oj współczuje tego bałaganu remontowego.A nie możesz wyjść gdzieś na spacer pooddychać ?Przeżyłaś te butle i gaźniki? gosia no nie mów jaki śnieg, gdzie i kiedy ? Ludzie dopiero się lato skończyło. A pro po ja aż się boję jako ciężarówka w zime chodzić. Normalnie się ślizgam, potykam czy wywalam a z brzuchem to juz masakra. aira pewnie ,że pamiętamy.Fajnie ,że się odezwałaś.Mam nadzieję będziesz częściej zdawać relację co u ciebie i bobaska.Gratuluje też nowej pracy ![]() lidkaa dbaj o siebie i synka.Proszę mi ładnie zdrowieć i bez kataru chodzić. malaMigotkAaa a masz możliwość wymienić te spodnie? Bo jak tak to wysyłaj i zamień. Choć dziwne ,że masz takie wymiary jak kumpela a z ciebie wiszą, hmmm któraś tu chyba oszukuję ![]() perfuzja masz rację , nie opłaca się kupować dla malucha ,żeby potem przenosić.Choć z drugiej strony , ja bym nie wytrzymała i tak coś kupowała.A co nie ja to dźwigać będę ![]() tajeczka a ty się brzuchem nie przejmuj, nie rośnie to nie , dziecko na pewno miejsce ma. Ja się pytałam położnej.I mi mówi ,że jednym rośnie szybciej drugim wolniej. Jak ma miejsce dzieciak to po co ci duży brzuch.Mojej siostrze wyskoczył w 9 miesiącu np: hah ![]() ![]() ejani ja jestem na początku rozkoszowania sie wolnym, ale na bank do lutego wyjdzie mi ten odpoczynek i lenistwo o ![]() nattalli a ty to już nie masz o czym śnić . Hah chociaż ja też mam nieraz i z 5 snów a każdy taki dupny ,że masakra. No i nie mogę pospac i sie wyspac ehhh do kitu .![]() Marti gratuluję parki ![]() A pro po wy tez macie takie mocne paznokcie? Moje były różne raz mocne raz słabe, ale teraz to twardziochy normalnie długie , lśniące. Szkoda ,że włosy się za to sypią .No ale nie można mieć wszystkiego.
|
|
|
|
#619 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzę tylko do 2 lumpków: na diamentowej i na choinach koło biedronki. Różnie z tym jest-raz można trafić na wiele, a raz można wyjść z niczym. Witaj Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszła jedna z paczek które zamawiałam
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
em ma też fajny pomysł tylko czy dana osoba będzie miała czas ? Ale warto by było mieć info o najnowszych promocjach darmowych wysyłkach
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby Ci tylko nie dokarmiała maleństwa, jak się urodzi:/ a co na to Twój mąż? bo może jak ona ma takie podejście, to żeby Ci go nie przekabaciła? choć nawet jeśli, to zabierz go do jakiegokolwiek lekarza lub położnej (albo SR), żeby przypadkiem nie miał wrażenia, że krzywdzisz jego dziecko
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kla ski:
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, fajnie tu u Was... pisałam jakiś czas na innym forum ale tam jakoś dużo niemiłych odzywek i wtrącających się osób postronnych wiedzących lepiej wszystko
jestem mile zaskoczona w ogóle wyglądem forum, tak tu ślicznie i kolorowo trafiłam do raju w ogóle pierwsza strona forum mnie przekonała do tego, że będzie mi tu dobrze bo już widziałam listę rzeczy do szpitala, wyprawkę itp. a właśnie do tej pory miałam problem z tym co i kiedy będzie mi potrzebne
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem, że myślisz o tym, żeby nie zaszkodzić maluszkowi, ale jeśli nic innego nie działa, to chyba nie ma wyjścia. gorzej, jakby było napisane, że w ciąży kategorycznie nie można, to wtedy wiadomo, ale prawdopodobnie tu nie było robionych wystarczających badań i dlatego tak napisali
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
1 paczka wkładów poporodowych to zdecydowanie za mało. Tyle to w 1-2 dni zużyjesz
![]() A ja znowu bez połówkowego ![]() Oczekałam się ponad 1,5 godz i wyszło na to, że źle mnie poinformowano w rejestracji Powiedzieli mi, że przychodzi się normalnie na wizytę i mówi, że się przyszło na usg połówkowe, a tu się okazuje że wcale nie bo jest robione na innym sprzęcie i w innym gabinecie.Tyle dobrze, że nie muszę długo czekać - lekarka przyjdzie jutro wcześniej, więc mam być o 7,45. Tak to bym miała zrobione w sobote, ale skoro mam wizytę u prowadzącego w czwartek, to będzie poza grafikiem. No i trochę wyzysk, bo połówkowe podpinają pod 3d/4d więc liczą za nie więcej (250 zł zamiast 120 zl)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-17 o 13:06 |
|
|
|
#630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

poza tym kryterium "wzbudzac zaufanie" jest dla mnie trochę mało ścisłe

To samo z pokoikiem, już mi "łeb pęka" od szukania i porównywania
Najgorsze, że nie mogę zająć się czymś zajmującym fizycznie (bo czytanie i oglądanie filmów mi nie pomaga), bo mam się nie przemęczać 

Powiedzieli mi, że przychodzi się normalnie na wizytę i mówi, że się przyszło na usg połówkowe, a tu się okazuje że wcale nie bo jest robione na innym sprzęcie i w innym gabinecie.
. Niby miałam małą dziurkę w zębie ale nie wiem czy pozwolę coś zrobić . Ponieważ ja bardzoooo strasznie przeżywam wizyty u dentysty a raczej mam zdrowe żeby i czuję , że to byłby duży stres dla małego . Więc zobaczę co powie jeszcze dentysta ale chyba sobie daruję zeba .