Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 21:01   #661
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
serio, serio
na stronie www. wspólneodkrywanie.pl jest lista sklepów objętych promocją

Nie ma mojego miasta na liście

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dokladnie...

btw. Ubieracie choinki w tym roku? my sobie chyba darujemy.
My ubieramy, ale bedzie stała na stole. Choć na święta i tak nas prawie w domu nie bedzie, ale Zuzka będzie miała radochę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:03   #662
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Elmi: posprawdzalam, jest niedaleko, ale cenowo mi wyjdzie tyle co na allegro, wiec podziekuje - bo jestem leniwa i z all przyniosa mi do domu a tam musialabym isc - ale za propozycje

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:04   #663
Delicjanka
Zakorzenienie

Blogerko- boje się ze spadnie na nią, chyba ze jakas mala, ale nie mam za bardzo gdzie postawic

uciekam w kime, jutro na 8zajęcia;/ i jakas prezentacje mam ajjjjjjjjj buziaki.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:08
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:09   #664
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
o widzisz a ja zawsze chciałam siedzieć za biurkiem... skończyłam technikum ekonomiczne i naprawdę bardzo mnie to kręciło, najbardziej rachunkowość, tylko podatków nie lubiałam...no i nie dostalam sie na dzienne finanse a na zaoczne isc nie chciałam... zrobiłam rok przerwy i po nim miałam jeszcze raz składać papiery, ale stchórzyłam i nie poszłam, bo bałam się, że sobie nie dam rady... Mam nadzieję, że za parę lat finansowo będzie nam lżej i wtedy pójdę...

nasz Paulinka też mała sroczka
Też jedne z tych biedronkowych perfum mi się podobają... tylko, że od zajścia w ciąże tak mi prefumy przeszkadzają, że wogle ich nie używam... mam wdomu hugo bossa orane pół fiolki i jedną jeszcze w folii nie rozpakowaną.. Taki zapas zrobiłam i teraz stoi i czeka aż mi minie..

Kurde prawie wszystkie mają lwa a ja przegapiłam i nie dostanę..... szkoda....

aaaa i byłam niedawno w rossmanie... zaszalałam 41zł wydałam i poszłam do reserved, żeby mi dali zaświadczenie, że już u nich nie pracuję... no i tak mi się szkoda zrobiło... tak bardzo chciałabym tam wrócić... no, ale Paulina najważniejsza.... Nie mogę teraz pracować.....

Lecę fewciować mieszkanie... chyba teraz na mnie powinien przejść tytuł perfekcyjnej pani domu mam już doscyć codziennych porządków... takich dość generalnych.... Ale nie mogę przecież dopuścić do kolejnego napadu duszności.. bo szpitala nie zdzierżę psychicznie...

AAAAA i jutro idziemy do 3 lekarzy...
9.00 neurolog, bo wcześniak, kontrola
9.50 pediatra, bo kupki jeszcze się nie unormowały i niech da jakąś maść na receptę porządną, bo pupka to jedna wielka rana... Dziś kupki już trochę lepsze (wczoraj wieczorem ost dawka antybiotyku), jeszcze nie są dobre, ale lepsze i tylko 2 dziś były...no i w piątek jak byliśmy to już znowu coś w płucach słychać.... gdybyśmy nie poszli do lekarza to pewnie byśmy już w szpitalu leżały...
11-13 pulmonolog, bo podejrzenie astmy.....

Piszecie, że macie śnieg.. Kocham jak biało za oknem... Tylko, że zaraz tź wyjedzie... dziś już samochód dostaje i dopiero to do mnie dociera, że same będziemy non stop... i co najgorsze musi zabrać laptopa, czyli zostaje odcięta od świata... tragedia....jak ja bez Was wytrzymam...

kciuki zza Paulinke

a moze tablet sobie zakup?
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny daje któraś dziecku Kubusia do picia ???
ja nie
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jestem, jestem
chodzi o to, że jestem kiepską matką, w zasadzie nic nam nie wychodzi ani jedzenie ani spanie ani rozwój ruchowy, nic, ja wiem, że zaraz powiecie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i każde jest inne. Ja to wiem tylko strasznie mi smutno, że u nas wszystko tak pod górę.
Jeszcze się z mamą pokłóciłam (powiedziała, że to przeze mnie Kubuś będzie rehabilitowany, bo go nie sadzałam, niby potem odwróciła kota ogonem, że to moje pierwsze dziecko i dlatego tak chucham dmucham ale i tak niesmak pozostał), poza tym nie tylko moja mama tak uważa, mój tż tak samo i podejrzewam, ze teściówka już suszyła głowę tż (przecież sama była od początku za sadzaniem) a teraz jak dodatkowo lekarz (specjalista neurolog i rehabilitacji dziecięcej) powiedział, że wolno sadzać, to już w ogóle jestem ta zła i najgorsza. I tak się właśnie czuję.
Wczoraj gadałam z tż do 2 w nocy, oboje widzimy, że w naszym związku źle się dzieje, w zasadzie tacy obcy ludzie mieszkający razem.
Nie wiem, co będzie i jak będzie. Rzuciłabym to wszystko w piździec i wyprowadziła się stąd, bo oboje mamy tego miejsca dosyć ale cóż kredyt na 30 lat sam się nie spłaci,
Do tego moja praca (wiem, że często o niej piszę i pewnie Was zanudzam) ale ja nie chcę tam wracać a nie mam pomysłu na coś innego.
To tyle moich wywodów
Kochana nie ma w tym Twojej winy,
moja starsza a tez od miesiaca pełza ale nie raczkuje

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, kiepską matką? Bo nie wychodzą Ci rzeczy, na które Ty nie masz wpływu? Przestań!
Co do rozwoju ruchowego, to moja Oliwka też była w tyle... No i nagle, z dnia na dzień, zaczęła wszystko nadrabiać... A jest przecież starsza od Kubusia... U Was też przyjdzie taki moment. A jeśli chodzi o obniżone/podwyższone napięcie mięśniowe, to wpływ ma ułożenie płodowe, a nie matka... Także tego, głowa do góry. U nas z jedzeniem jest tragedia (regres total, żadne obiadki nie wchodzą), ale ja machnęłam już na to ręką. No bo co poradzę? Nic. Podejrzewam, że przyjdzie moment, kiedy moje dziecko zacznie jeść normalnie. Oczywiście po cichu zazdraszczam mamusiom bezproblemowych jadków, no ale nic na to nie poradzę. Wolę czekać, niż zmuszać małą na siłę do jedzenia, bo to nie jest zdrowe ani dobre...

Co do związku, to najważniejsze, że rozmawiacie o tym. Rozmowa to już coś, to jest podstawa do rozwiązania problemów, bo gdy rozmawiacie, to sobie wszystko mówicie. Wiecie, gdzie jest pies pogrzebany. I można nad tym pracować. Nie dajcie się zwariować, kryzys minie.
popieram, bardzo ładnie napisane

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper;43877016[B
]w ramach przeprosin to on powinien się na księżyc wystrzelić [/B]

współczuję

*
albo małego odciac

Dziewczynki
po malu nadrabiam klub, szaja ewik tuulam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:20   #665
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To ja mam rodzinę na Śląsku. Może się kiedyś tam wybierzemy.

Co do typu urody, to najpierw spójrz na swoje żyły na nadgarstku - są wyraźnie zielone, czy niebieskie?
u mnie błękit, arystokracja

a dłonie mam mieszane, w ogóle mam takie męskie dłonie, mało kobiece

jestem ponoć latem

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Szajka-myślisz że dopiero teraz wyszło by mi coś na tle alergicznym? Predzej zdarzały się przypadki właśnie podrażnień między palcami i to ewidentnie od detergentów,a teraz to plus ta pękająca skóra tuż przy paznokciach. Strasznie to bolesne i widzę że kremy sobie z tym nie radzą,a może to one to powodują.

Aaaa słuchajcie,odnośnie 3dniówki Oskara. Jak mu wyskoczyły te krostki na plecach tak nic się z tym już nie dzieje. Ani ich więcej ani mniej. Nie powinno się to powiększać? I są takie trochę szorstkie/chropowate
oczywiście
ja ci polecam maść z wit A to co dla dzieci, ew. protopic na przykład, albo jeśli masz - to taka maść którą można na sutki stosować, z lanoliną coś

nie zawsze się powiększa, ale poszłabym do lekarza
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:33   #666
charlizz
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43885478]
oczywiście
ja ci polecam maść z wit A to co dla dzieci, ew. protopic na przykład, albo jeśli masz - to taka maść którą można na sutki stosować, z lanoliną coś

nie zawsze się powiększa, ale poszłabym do lekarza[/QUOTE]

protopic? szaja a idź Dermatolog mi to przepisał, jakie uczucie goraca po tym, o masakra pali skóra normalnie
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:34   #667
nancykenator
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, jesteście po prostu kochane
Debrah mnie przywołała esesmanem więc jestem
co do spotkania jestem za ale sobota u nas odpada (tż ma szkolenie cały dzień) ale niedziela jak najbardziej nam pasuje

Aga według mnie jeśli Zuzia otwiera buzię tzn, że jest głodna, jakby nie chciała jeść to by zamknęła buzię, zrobiła szczękościsk i byłby koniec tugezy
co do opryszczki to nie całuj Małej, smaruj swoją buzię, plasterki.

Yellow współczuje sytuacji z tż i rodziną, nie rozumiem, czemu Cię nie wspierają i nie stoją za Tobą murem...

gojka kciuki za wszystkie wizyty i za talent
ahaa i piękne buty

laurka już wysyłam adres na pw

Mała a o czym tak Twój tż dyskutuje zawzięcie?

ezzo kciuki za jutrzejsze usg

marsi biedny Leoś

nawijko tak, chciałabym/chcielibyśmy się wyprowadzić, męczy mnie mieszkanie w dużym mieście, gdzie wszędzie jest daleko, nie mamy tu w sumie nikogo bliskiego, rodziny, czasem potrzeba pomocy np przy Kubusiu a my sami jesteśmy
co do umiejętności innych dzieci to mnie też one osłabiają, bo mój jedynie co potrafi to poczęstować się chrupkiem z paczki...

Black no widzisz Twoja Oliwa, nie chce jeść a mój w ogóle ani jeść stałych pokarmów ani butli nie tknie, wiem, że głupio tak pisać/ w ogóle myśleć ale czuję się trochę jakbym była więźniem, nie mogę nigdzie wyjść bo po 2-3 h muszę wracać...
a sroczka - Oliwka mnie rozwaliła

szaja dziękuję za radę, żeby Młodemu brzuszek masowac jak jest na czworaka

szklanka już kolędy?? Przecież to dopiero po świętach...
no dobra, nie będę się biczować, faktycznie szkoda pleców

buziaki i najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich Kaś

w zasadzie dzień minął nam na umawianiu wizyt na rehabilitację i na usg przezciemiączkowe (Kubuś ma za małą główkę).
Nie wiem jeszcze jak się dostaniemy na rehabilitację, bo tż raczej nie da rady wziąć urlopu, tramwajem to w środku grudnia może być ciężko (dość daleko i kiepski dojazd z przesiadkami), wiecie może jak się przewozi takie maluszki taksówką? Rozumiem, że w foteliku , bo kiedyś ktoś mi mówił, że w taksówce nie...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 21:44   #668
nafiyqa
Zakorzenienie

nancy, rozumiem
Ale z drugiej strony zycie w miescie ma swoje zalety - jest latwiej o prace, wiecej szkol/przedszkoli itp, sklepy na miejscu...

Zaaaaaaaaasnął

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:47   #669
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, powodzenia jutro na wizytach!!!

Gojka, ale czaderskie smurfy!!!!!!! Jak zywe!!!
Ja to jestem antytalent totalny

Eno, ja to zartowalam z tym martwieniem babel dzisiaj jak siedzialam na kibelku z wrazenia chyba puscil sie i stal sobie 15sekund :P czasem bierze w lapki jakas zabawke i tak sobie stoi
Ale czadowe jest jak dzieciaki cos pchaja przefantastycznie to wyglada, nie moge sie doczekac jak moj bedzie pchal

Debrah, ale spory sie ten pchacz wydaje

Kupilam dzisiaj miernik do mm, mam nadzieje, ze sie sprawdzi, bo za kazdym razem albo wyleje wode na lozko, albo wysypie pol mleka i potem w tym spie masakejro

Ide spac, malz w lozku

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:52   #670
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzieki za odp
u nas do tej pory zeby pojawialy sie bezobjawowo dlatego pytalam...

tak dumam i dumam i moze kupie mlodemu na Mikolaja i gwiazdke pilota, bongosy i te ktywne klockiz FP... tylko musze obczaic czy z tym rabatem od lewka to sie oplaca czy lepiej cos innego zupelnie
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
O kurczę, smutna wiadomość
Michał też ma w upie lewka

Trzymaj się Marsi

Nic dodatkowego nie szczepię.
Pediatra Ci nie powie, że jest przeciw szczepieniu. Znam kilku lekarzy, którzy swoich dzieci wcale nie szczepią. To nawet nie chodzi o autyzm, są też inne bardzo groźne odczyny poszczepienne, są dzieci z różnymi problemami neurologicznymi i one wg mnie, powinny być nieszczepione, albo w bardzo ograniczonym zakresie i w o wiele późnieszych terminach. Tak na prawdę nie wiemy ile szkody w immunologicznym dziecka mogą wyrządzić szczepienia. Działa on całkiem inaczej niż dorosłych, jest bardzo niedojrzały, a już w 1 dobie atakowany przez wirusy No a szczepionki badane na dorosłych...

Wzajemne!

Kciuki za wizyty! Kurczę, biedna paulinka Obyście znaleźli przyczynę częstych infekcji.

eeee no co ty, sam cukier i żadnych wartości odrzywczych. Nawet karotenu w nim nie ma.

W dupkę chcesz? Jesteś wspaniałą mamą! Dawaj adres na pw postaram się w tym tygodniu książkę wysłać przynajmniej jeśli chodzi o jedzenie Kubusia, przekonasz się, że nie masz sobie nic do zarzucenia! Ba ogólnie nic sobie zarzucać nie powinnaś!

Szaja niezły filmik, puściłam mężowi to stwierdził że fotomontaż i że niemożliwe że facet tak robi chyba go trzepło, bo dziś stwierdził że paska do spodni nie potrzebuje więc w pasie szerszy No, ale rzucił palenie więc dlatego trochę go więcej pewnie, no ale on to chudzinka więc mu nie zaszkodzi

Michałek dziś bardzo marudny, sama nie wiem co mu się działo. Ciągle ręce i mamamamamama. Na szczęście jutro będę miała pomoc, mama przyjechała od siostry.
ale z 2 pediatrami to to byly prywatne rozmowy

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Lady widzę że nie widziałaś mojej prośby. Napisz mi proszę dokładnie i po kolei jak wyglądało odstawienie Pietraszka od uu i przekonanie go do butli
Jeszcze przegapiłam może i inna mama wybitnie cycowego dziecka już odstawiła????
tez mam wybitnie cycowa corka
i myse musle nad odstawianiem
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
allegro.pl/spodnica-cleo-goralska-folk-koronka-tiulowa-i3739381113.html Fewciu, ty pytalas o spodniczke Cleo?

Ill przepraszam, zapomnialam Ci odpisac
najpierw babel sie sam zaczal w dzien odstawiac, coraz mniej pil z uu, pare dni go przetrzymalam, zeby zobaczyc, czy faktycznie wytrzyma bez cycusia, nie bylo problemu, na zasniecie tez postanowilam go nie przystawiac zamiast uu dostawal kaszke z kubeczka treningowego. zwykle po 40min sie budzil na uu ale wtedy bral go malz, mocno przytulal w pozycji do karmienia i babel usypial. tak pare dni, az w koncu przestal sie budzic. najgorzej bylo wlasnie z tym, zeby zalapal butle, najpierw w nocy dawalismy mu z kubeczka kaszke, skoro potrafil z tego pic, potem sprobowalismy z butla, i wlasnie etap z butla byl koszmarny, nieraz sie zlamalam, zeby jednak dac mu uu, butle zalapal jak juz byl naprawde glodny w takiej pozycji, ze nie pytaj ale od tamtego czasu poprawilo nam sie w zasadzie wszystko a uu dostaje tylko raz dziennie, rano, na spacyfikowanie go jak malz wstaje do pracy
fajnie, ze sie udalo
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 22:06   #671
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Charlizzz, no protopic piecze ale to może być coś innego w ten deseń. A najlepiej jednak działają maści robione... i ryczałt, 8zł ale to by trzeba iść do dermatologa. I tak, spokojnie może się zrobić w dorosłym życiu alergia, jestem przykładem. Po porodzie Agatki: uczulenie na penicyliny, pyralginę, azs na skórze głowy (prawdopodobnie od mleka - bo od jakiegoś czasu prawie nie jadam mleka, a tak to jadłam codziennie na śniadanie płątki - i jest o wieeele lepiej), azs kontaktowe na dłoniach w postaci maleńkich, swędzących kropeczek gdzieniegdzie.

Nancy, Dorka też niezainteresowana nabywaniem wypasionych umiejętności o, smoczka mi wkłada i zaczęła podawać mi przedmioty i się cieszy jak wezmę i dziękuję.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 22:08   #672
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powodzenia jutro na wizytach!!!

Gojka, ale czaderskie smurfy!!!!!!! Jak zywe!!!
Ja to jestem antytalent totalny

Eno, ja to zartowalam z tym martwieniem babel dzisiaj jak siedzialam na kibelku z wrazenia chyba puscil sie i stal sobie 15sekund :P czasem bierze w lapki jakas zabawke i tak sobie stoi
Ale czadowe jest jak dzieciaki cos pchaja przefantastycznie to wyglada, nie moge sie doczekac jak moj bedzie pchal

Debrah, ale spory sie ten pchacz wydaje

Kupilam dzisiaj miernik do mm, mam nadzieje, ze sie sprawdzi, bo za kazdym razem albo wyleje wode na lozko, albo wysypie pol mleka i potem w tym spie masakejro

Ide spac, malz w lozku

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Nie, wlasnie jest maly, tak filmik wyszedl, znajde inne foto
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 22:12   #673
misiaeel
Wtajemniczenie

szklanko brawa dla Ewy za kosi kosi

Deli wiesz, że z rodzinką to najlepiej na zdjęciach nam wujek robił łazienkę, do tej pory sobie tego wybaczyć nie mogę:/

pstryczku kwaśne i żrące to może oznaczać zęby

mała
też mam tak często z Tż robi sobie ze mnie wolnego słuchacza

Debrah pięknie Amelka radzi sobie z pchaczem
a szczeniaczek był przeceniony w realu, my kupilismy za 100 z groszami, ale chyba już ich nie ma, w sumie nie wiem:/

ezzo kciuki za usg

gojka śliczne smerfy

a mówiłyście o choinkach, u nas już pod carrefourem stoi wielka, Hania nawet ma przy niej zdjęcie

a my jutro idziemy na mierzenie i ważenia. chociaż dzisiaj ważyłam Hanię na wadze łazienkowej i wyszło 11kg

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 22:38   #674
Debrah
Zakorzenienie

Lady : jeszcze raz, fotki, tutaj inna perspektywa - jest mniejszy niz sadzilam ze bedzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0969.jpg (86,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0971.jpg (69,3 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-11-25, 23:17   #675
bokeh
Zakorzenienie

Zabrłam się za nadrabianie ale tak mi się chce spaaaaać więc chyba pójdęa Wy nie piszcie nic do rana !

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
buszuję po allegro i opis spodni: "superaśne kobaltowe rurki..." - od razu mi się ze Pstrykiem skojarzyło
a tak w ogóle to wyszukuję jakieś fajne używki dla córeczki koleżanki i jej linki podsyłam i kurde, chyba dobrze, że mam Filipa, bo z dziewczynką bym zbankrutowała

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Heeeej.

Ano wczoraj zaczął RACZKOWAĆ i pomału siada. Co prawda jeszcze się rozjeżdża czasem i przeplata z pełzaniem, ale progres duży

Idę jeszcze trochę ponadrabiać. Weekend koszmarny - dziś tak się pokłóciliśmy z tż że masakra... I znów temat rozejścia się wrócił. My się kompletnie nie rozumiemy nie wiem czy on w ogóle mnie kocha... Ale to jak się zachowuje to przechodzi ludzkie pojęcie. Czuję się strasznie samotna

miała być fotka ale nie mogę załączyć.

Dobranoc

baardzo mi przykro my wczoraj sie pokłociliśmy też i byłam wsciekła, no ale minęło.....

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie,nie-absolutnie nie zamierzam. Ale wiesz powiem Ci że ma nawet dobre krycie. Mam po ostatniej opryszczce małą sino-czerwoną blizne koło ust (mam nadzieję że mi to zejdzie kiedyś ) i właśnie dla próby nałożyłam na to ten korektor i fajnie zakrył ten ślad,więc może uda mi się go zużyć do takich ewenementów

A pod oczy jaki polecasz? Bo muszę coś kupić. Muszę muszę muszę

Widzę że tylko ellmi,silver i ja cieszymy się ze śniegu?
healty mix fajne krycie i ładne jasne kolorki, do tego fajnie nawilża a nie wysusza i nie podkreśla suchości

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dokladnie...

btw. Ubieracie choinki w tym roku? my sobie chyba darujemy.

ubieramy mniejszą niż rok temu i postawię na biurku w salonie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43886561]Charlizzz, no protopic piecze ale to może być coś innego w ten deseń. A najlepiej jednak działają maści robione... i ryczałt, 8zł ale to by trzeba iść do dermatologa. I tak, spokojnie może się zrobić w dorosłym życiu alergia, jestem przykładem. Po porodzie Agatki: uczulenie na penicyliny, pyralginę, azs na skórze głowy (prawdopodobnie od mleka - bo od jakiegoś czasu prawie nie jadam mleka, a tak to jadłam codziennie na śniadanie płątki - i jest o wieeele lepiej), azs kontaktowe na dłoniach w postaci maleńkich, swędzących kropeczek gdzieniegdzie.

Nancy, Dorka też niezainteresowana nabywaniem wypasionych umiejętności o, smoczka mi wkłada i zaczęła podawać mi przedmioty i się cieszy jak wezmę i dziękuję.[/QUOTE]

Hania też te umiejętności ma ubogie, ale widzę że coś tam nieśmiało probuje więc trochę zluzowałam majty.

Umie :
-zrobić papa i czasem mówi w tym samym momencie
- pokazać gdzie świeci
- dać mi coś jak poproszę
- włożyć sobie smoka do buzi w sensie czaji już co to i jak leży gdzieś dalej to podejdzie usiadzie wsdzi i idzie dalej
- karmi mnie jak coś ma w rączce
- jak mówię "chodź tuli tuli" do przychodzi i się przytula
- mówi baba, tata, papa ale mama już jakoś mniej
- wali rączką jak mówimy bach bach
- jak jest u kogoś na rękach a ja albo tż mówimy takim "groźnym" głosem Ideeeee ideee idee to się "boi" i wczepia w tego kogoś i smieje
- rozwala budowle z klocków
- a kuku jak jej się zachce, sama zakrywa buzie i odsłania
- jak coś chowam to tego szuka (oczywiscie jak widzi gdzie schowam )
- umie naśladowac konika "kla kla kla"
- jak mówimy daj buzi to tak śmiesznie cmoka

ale
-nie umie pić z niekapka i w ogóle nie trzyma sobie butelki jak pije, czy powinna to umieć???
- nie pokazuje gdzie tata i mama, ale czekam cierpliwie :P

Lecę spać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 05:45   #676
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Zabrłam się za nadrabianie ale tak mi się chce spaaaaać więc chyba pójdęa Wy nie piszcie nic do rana !

baardzo mi przykro my wczoraj sie pokłociliśmy też i byłam wsciekła, no ale minęło.....

healty mix fajne krycie i ładne jasne kolorki, do tego fajnie nawilża a nie wysusza i nie podkreśla suchości

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Hania też te umiejętności ma ubogie, ale widzę że coś tam nieśmiało probuje więc trochę zluzowałam majty.

Umie :
- pokazać gdzie świeci
- włożyć sobie smoka do buzi w sensie czaji już co to i jak leży gdzieś dalej to podejdzie usiadzie wsdzi i idzie dalej
- jak jest u kogoś na rękach a ja albo tż mówimy takim "groźnym" głosem Ideeeee ideee idee to się "boi" i wczepia w tego kogoś i smieje

ale
-nie umie pić z niekapka i w ogóle nie trzyma sobie butelki jak pije, czy powinna to umieć???

Lecę spać
Tak się martwilas, a potrafi więcej niż Zuzka.
Piękne ma umiejętności już

Teraz to chyba ja się zacznę martwić

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 06:02   #677
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry.
Kolejna straszna noc za mną. Spalam dwa razy po 30minut. Jestem zmęczona. Na dodatek pobudka o 5 i nie sposób było Ją uspac. Wiecie,u nas od początku problem ze spaniem,dlatego tak się cieszyłam że Blanka lepiej śpi. Ale trwało to dwa tygodnie. Teraz jest znowu strasznie. Nie wierze że to minie. Już nie narzekam,nie ma to sensu.
Nie wiem kiedy będę,mam dola jak stąd do wieczności.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Jeszcze tylko chciałam podziękować lady za linki. Cena na allegro położyła mnie na łopatki.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 06:19   #678
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
poszło

no to wychodzi na to, że ja tylko lewka nie mam jeszcze
ja też nie kupowałam, nawet nie wiem jaki to jest nie interesowalam się jakoś nim

A, wogóle witam, zostawić Was na jeden dzień to nie macie serca

MISIA a gdzie się teraz przeprowadziliscie?

Nadrabiam dalej....

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Dziewczyny...o co chodzi z tym lwem...chyba coś przegapiłam o ja głupia:banghead::banghead :

Aaa..no i u nas zadnego śniegu jeszcze...
MARSI wracaj szybko-trzymaj się cieplutko.

Spóźnione ale szczere ...wszystkim Kasiom-buziaki

Yellow co u Was?

O dżizas..doszło do mnie ze trza sie brac za fewciowanie chaupy...co prawda duzo u nas nie ma..ale okna umyć, firanki zaslony uprac..prasować i pozakldac spowrotem.. nie lubię tego

To co z tym lwem

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Kolejna straszna noc za mną. Spalam dwa razy po 30minut. Jestem zmęczona. Na dodatek pobudka o 5 i nie sposób było Ją uspac. Wiecie,u nas od początku problem ze spaniem,dlatego tak się cieszyłam że Blanka lepiej śpi. Ale trwało to dwa tygodnie. Teraz jest znowu strasznie. Nie wierze że to minie. Już nie narzekam,nie ma to sensu.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Jeszcze tylko chciałam podziękować lady za linki. Cena na allegro położyła mnie na łopatki.

Przykro mi ze te nocki takie, ja nie powinnam się nawet ważyć zeby narzekać..jak Antoś się obudzi 2-3 razy...tule Cię mocno

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-26 o 06:17
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 06:34   #679
nancykenator
Zakorzenienie

witam, u nas nocka całkiem niezła (naskarżyłam wczoraj to proszę od razu lepiej ) pobudki dwie jedna koło 23 druga przed 3, wstaliśmy o 6:30
wczoraj też troszkę lepiej jadł, nie wiem może to od zęba tak wybrzydzał, bo zaraz po prawej górnej jedynce wyszła lewa górna jedynka. Także mamy czwartego ząbka wczoraj z tej radości mnie ugryzł jak mu zęby myłam
teraz sobie leży na podłodze, wyciąga wszystkie książki z bajkami, pewnie zaraz je zacznie konsumować

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
nancy, rozumiem
Ale z drugiej strony zycie w miescie ma swoje zalety - jest latwiej o prace, wiecej szkol/przedszkoli itp, sklepy na miejscu...

Zaaaaaaaaasnął
no niby masz rację tylko, że na państwowe przedszkole/żłobek nie mam co liczyć (oboje z tż pracujemy) a prywatne to już wychodzi koło 1000 miesięcznie. Jedynie co nas trzyma to praca tutaj, bo jednak oboje ją mamy.
Mi to się marzy domek na wsi, żeby mieć działkę malutką, swoje warzywka, takie sprawy
Cytat:
Lady : jeszcze raz, fotki, tutaj inna perspektywa - jest mniejszy niz sadzilam ze bedzie.
widzę, że Amelcia lalę wozi
Cytat:

Umie :
- pokazać gdzie świeci

ale

Lecę spać
piękne umiejętności
Cytat:
Dzień dobry.

biedna...
a co z tym żłobkiem?

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

neti tutaj się rejestrujesz i dostajesz za darmochę lewka wraz z kuponami rabatowymi
http://www.fisher-price.com/pl_PL/pl...ign/index.html
tylko widzę, że już się promocja skończyła

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

ooooo jestem sama

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-11-26 o 06:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 06:44   #680
misiaeel
Wtajemniczenie

Pobudka o 5.30, Hania zjadła mleko, śpiąca jak diabli ale nie po co spać jak można się bawić no więc ja w kuchni nagotowałam Jej 3 rodzaje zupek, a Ona biegała wokoło mnie z drewnianymi łyżkami, sitkami i lejkami Tż oczywiście nic nie słyszal

Cytat:

Umie :
- pokazać gdzie świeci
- jak coś chowam to tego szuka (oczywiscie jak widzi gdzie schowam)

ale
a kto tu niedawno płakał na brak umiejętnosci? Brawa dla Hanulki
Moja też butli nie trzyma:/ tzn wodę wypiję sama, mleko nie
Cytat:
Dzień dobry.

oj
właśnie też miałam pytać co z tym żłobkiem?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ja też nie kupowałam, nawet nie wiem jaki to jest nie interesowalam się jakoś nim

A, wogóle witam, zostawić Was na jeden dzień to nie macie serca

MISIA a gdzie się teraz przeprowadziliscie?

Nadrabiam dalej....

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Dziewczyny...o co chodzi z tym lwem...chyba coś przegapiłam o ja głupia:banghead::banghead :

Aaa..no i u nas zadnego śniegu jeszcze...
MARSI wracaj szybko-trzymaj się cieplutko.

Spóźnione ale szczere ...wszystkim Kasiom-buziaki

Yellow co u Was?

O dżizas..doszło do mnie ze trza sie brac za fewciowanie chaupy...co prawda duzo u nas nie ma..ale okna umyć, firanki zaslony uprac..prasować i pozakldac spowrotem.. nie lubię tego

To co z tym lwem

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Przykro mi ze te nocki takie, ja nie powinnam się nawet ważyć zeby narzekać..jak Antoś się obudzi 2-3 razy...tule Cię mocno

a Ty gdzie się podziewałaś miałam pisac o lewku ale już nancy Ci odp

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witam, u nas nocka całkiem niezła (naskarżyłam wczoraj to proszę od razu lepiej ) pobudki dwie jedna koło 23 druga przed 3, wstaliśmy o 6:30
wczoraj też troszkę lepiej jadł, nie wiem może to od zęba tak wybrzydzał, bo zaraz po prawej górnej jedynce wyszła lewa górna jedynka. Także mamy czwartego ząbka wczoraj z tej radości mnie ugryzł jak mu zęby myłam
teraz sobie leży na podłodze, wyciąga wszystkie książki z bajkami, pewnie zaraz je zacznie konsumować

no niby masz rację tylko, że na państwowe przedszkole/żłobek nie mam co liczyć (oboje z tż pracujemy) a prywatne to już wychodzi koło 1000 miesięcznie. Jedynie co nas trzyma to praca tutaj, bo jednak oboje ją mamy.
Mi to się marzy domek na wsi, żeby mieć działkę malutką, swoje warzywka, takie sprawy

widzę, że Amelcia lalę wozi

piękne umiejętności

biedna...
a co z tym żłobkiem?

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

neti tutaj się rejestrujesz i dostajesz za darmochę lewka wraz z kuponami rabatowymi
http://www.fisher-price.com/pl_PL/pl...ign/index.html
tylko widzę, że już się promocja skończyła

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

ooooo jestem sama
no pieknie przespał i brawa za ząbka!

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-11-26 o 06:46
Stary 2013-11-26, 07:04   #681
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Kurdę żałuje tego lewka.....pewnie to było pod moja nieobecność.... Przegapilam ..ale jestem zla

Wczoraj kupiłam małemu od tesciow jeździk na gwiazdkę..fajny jest http://allegro.pl/disney-jezdzik-pch...711006886.html
Tyko ze teściowa źle mi opisała i nie mogłam na all znalesc a jak pojechałam do reala to okazalo sie ze tam 30zl taniej niz w realu.... No ale cóż....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-11-26, 07:09   #682
Debrah
Zakorzenienie

Bry dzień~!

Wiem, że było pierdyliard razy ale... moglybyście napisać opóźnionej jakie modele fotelików samochodowych, tych drugich już , macie?
muszę kupić. Wiem, że deli ma Chicco..a reszta z was?
Stary 2013-11-26, 07:11   #683
misiaeel
Wtajemniczenie

Debrah ja mam Romer King Plus

neti fajny ten pchacz

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-26, 07:12   #684
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore dresy?
1. http://allegro.pl/dresowe-pumpy-spod...710825069.html
2. http://allegro.pl/spodnie-dresowe-zw...tml#tabsAnchor

Chce niedrogie, coby się z dzieckiem po podłodze móc wytarzać..
Chyba, że któraś widziała tańsze, co to w nich można do ludu też iść jakby coś?
Ale poniżej 4 dych to już się chyba nie da zejść.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-11-26 o 07:13
Stary 2013-11-26, 07:16   #685
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyny, ktore dresy?

Debrah dla mnie, pierwsze fajne..

Stary 2013-11-26, 07:20   #686
hope01
Zakorzenienie

Hej
Bokeh ale pierdzieliłaś jak potłuczona patrz jak Hania dużo umie! Więcej niż Dawid, bo młody nie mówi mama, tata, niepokazuje na nas. Tylko dadada, jajajaja, itp Ciesz się!
Debrah my mamy Caretero Scoope.

Ile dzieci wątkowych śpi z rodzicami? Pytam bo Dawid zasypia u nas, przekładam do łóżeczka, ale jak się budzi i... ja go z przyjemnością do siebie biorę, bo lubię się do niego tulać

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:37   #687
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ktore dresy?

jak dla mnie te pierwsze
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej
Bokeh ale pierdzieliłaś jak potłuczona patrz jak Hania dużo umie! Więcej niż Dawid, bo młody nie mówi mama, tata, niepokazuje na nas. Tylko dadada, jajajaja, itp Ciesz się!
Debrah my mamy Caretero Scoope.

Ile dzieci wątkowych śpi z rodzicami? Pytam bo Dawid zasypia u nas, przekładam do łóżeczka, ale jak się budzi i... ja go z przyjemnością do siebie biorę, bo lubię się do niego tulać
mój śpi ze mną tzn był ostatnio czas, że spał w łóżeczku ale potem znowu było pierdyliard pobudek i nieodkładalność wysokiego stopnia więc kam bek do łóżka i spanie z mamusią ale mi to nie przeszkadza, lubię go przytulać i lubię jak mnie rano budzi

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Debrah ja od siebie polecam sklep for kids, spory wybór fotelików dobrej klasy
tu masz stronkę
http://forkids-krakow.pl/o-nas
Stary 2013-11-26, 07:51   #688
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

echh...Fewciu ja jak czytam o Twoich sinusoidach, to skłaniam się jednak ku temu, że niektóre dzieci tak maja i tyle, u nas dzisiaj nocka za to morzenie, co prawda było około 5 pobudek, ale tak dobrze nie było od chyba 3 tygodni, bo ani razu nie wpadł w histerie, było popłakiwanie, ale łatwe do opanowania, wiec dawno nie byłam tak wypoczęta po nocy. U nas co prawda mniej lepszych nocek niz u Ciebie, ale też jest tak, że chwila spokoju i już myślimy, że znaleźliśmy sposób na lepszy sen, że idziemy ku lepszemu, a po kilku dniach powrót do codziennych koszmarów.

Dzień dobry wszystkim
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:03   #689
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Sylwietta Kochana Ty nasza. 100 lat
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:06   #690
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak wy się teraz karmicie? ile razy na dobę?

I co cię pcha ku odstawieniu?
No właśnie co mnie składnia ku odstawieniu....chciałabym odstawić do roku bo to moim zdaniem już odpowiedni wiek a później już będzie coraz gorzej jak dziecko coraz więcej rozumie. On jest bardzo cycowy....napisałabym nawet że BAAARDZO. Karmię go ostatni raz rano tak gdzieś 5-6. Jak wracam z pracy 15 to on aż się trzęsie i jak go biorę na ręce to aż do ramienia mi się przysysa niezaleznie od tego czy jadł coś godzinę temu czy 20 minut. I do wieczora najchętniej uu to by chciał co godzinę. Zaczyna sie wymuszanie płaczem, wytrącanie łyżeczki z rąk i machanie głową na boki jak mu daję coś innego. W weekend jak jestem cały dzień to nie chce jeść nic tylko się do mnie przysysa: do ramienia, do głowy, do twarzy i za bluzkę ciąga. Każda próba nakarmienia go kończy się tym że jak mu nakładę na tacce od krzesełka róznych rzeczy i się nimi zajmie to coś tam zje ale żeby sam z ochotą i bez zajęcia go zabawą to nie ma mowy. Jedyne co zje chętnie to bułeczkę albo chlebek I widzę że sytucja się pogarsza a juz jadl bardzo ładnie. Zasypia też na noc przy uu, w nocy budzi sę ze 3 razy.
Cytat:
Ill przepraszam, zapomnialam Ci odpisac
najpierw babel sie sam zaczal w dzien odstawiac, coraz mniej pil z uu, pare dni go przetrzymalam, zeby zobaczyc, czy faktycznie wytrzyma bez cycusia, nie bylo problemu, na zasniecie tez postanowilam go nie przystawiac zamiast uu dostawal kaszke z kubeczka treningowego. zwykle po 40min sie budzil na uu ale wtedy bral go malz, mocno przytulal w pozycji do karmienia i babel usypial. tak pare dni, az w koncu przestal sie budzic. najgorzej bylo wlasnie z tym, zeby zalapal butle, najpierw w nocy dawalismy mu z kubeczka kaszke, skoro potrafil z tego pic, potem sprobowalismy z butla, i wlasnie etap z butla byl koszmarny, nieraz sie zlamalam, zeby jednak dac mu uu, butle zalapal jak juz byl naprawde glodny w takiej pozycji, ze nie pytaj ale od tamtego czasu poprawilo nam sie w zasadzie wszystko a uu dostaje tylko raz dziennie, rano, na spacyfikowanie go jak malz wstaje do pracy
Dziękuję za odpowiedź

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości