Michael Kors - miłośniczki łączmy się :) cz. II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 19:56   #661
Mariola13
Zakorzenienie

Dot.: Michael Kors - miłośniczki łączmy się :) cz. II

Cytat:
Napisane przez Wind33 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny!
Pierwszy raz jestem na tym wątku i mam pytanie do was - expertek
Czy któraś z was zamawiała torebki ze str.Michael Kors?
Jeżeli tak, to jak z cłem i z czasem oczekiwania ?
Do Polski wysyłają ? Pierwsze słyszę
Cytat:
Napisane przez maaite Pokaż wiadomość
Zapłaciłam ponad 700 zł. Ale nie wiem już sama, czy oryginał czy nie
Jak możesz to go zwróć i nie zastanawiaj się czy nie kupiłaś podróbki i zapoluj na Amazonie czy w Swiss. Będziesz miała pewność, że płacisz za Korsa, a nie jego replikę.
Stary 2014-01-02, 20:04   #662
maaite
Raczkowanie

Ha! właśnie ze sprzedawcą jest duży problem się skontaktować, a w sklepie, gdzie sprzedawane są zegarki MK twierdzą, że nie są pewni. Więc nie wiem już sama! Jak Was się wydaje? Chcę mieć pewność, bo zgłaszam wtedy sprawę na policję.
maaite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:29   #663
Nika_2000
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapłaciłam ponad 700 zł. Ale nie wiem już sama, czy oryginał czy nie

no to dość sporo, ja też bym zwróciła - i polowała na niego, np. podczas weekendów z rabatami, wtedy cena w salonie pewnie nie będzie wiele wyższa

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ha! właśnie ze sprzedawcą jest duży problem się skontaktować, a w sklepie, gdzie sprzedawane są zegarki MK twierdzą, że nie są pewni. Więc nie wiem już sama! Jak Was się wydaje? Chcę mieć pewność, bo zgłaszam wtedy sprawę na policję.
dobrze by było znaleźć kogoś , kto się na tym zna, jeśli nie są pewni to poszukaj kogoś innego, dziwne to trochę, ani nie oryginał ani nie podróba to co?
Stary 2014-01-02, 20:33   #664
maaite
Raczkowanie

zegarek wygląda dobrze, ale moje podejrzenia padły na niego, jak zobaczyłam, że wysłany został z Hong Kongu oraz, że z tyłu, gdzie znajduje się bateria, wygrawerowane jest *S. Oprócz reszty napisów. Pod numerem modelu znajduje się *S.
Stary 2014-01-02, 21:06   #665
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie, wyglada na autentyk. Tez mam S pod spodem

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a widziałyście te nowe malusie torebusie?
Daję słowo, jeszcze trochę, a wbrew wszelkiej torebkowej logice, kupię sobie jakiegoś malucha. Nosić w niej będę tylko tik-taki, bo chyba nawet portfela tam nie dopcham.
Ale pieknooosci! Czy ja aby nie potrzebuje malej torebusi? Bo gigantow mam kilka... Nie, nie, nie! A kysz! A kysz!

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:18   #666
maaite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, wyglada na autentyk. Tez mam S pod spodem

Ale pieknooosci! Czy ja aby nie potrzebuje malej torebusi? Bo gigantow mam kilka... Nie, nie, nie! A kysz! A kysz!
Wybacz, że zapytam. Ale kupiłaś przez internet czy w jakimś autoryzowanym sklepie godnym zaufania? Mi na pierwszy rzut oka wygląda ok. Ale jakoś nie umiem się przekonać, że tym razem jest ok.
Stary 2014-01-02, 21:37   #667
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Po co Ci portfel Wystarczy karta lub sponsor przy boku
Hahahaha kupuje to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 21:48   #668
Wind33
Przyczajenie

GG do Wind33

Ja zamówiłam 2 dni temu .
Cło i vat po mojej stronie- tak jak piszesz. Zastanawiam się tylko czy te koszty dodatkowe mnie nie ominą. Pierwszy raz zamawiam , więc mam sporo obaw,
Wind33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:54   #669
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, że zapytam. Ale kupiłaś przez internet czy w jakimś autoryzowanym sklepie godnym zaufania? Mi na pierwszy rzut oka wygląda ok. Ale jakoś nie umiem się przekonać, że tym razem jest ok.
Kupowalam na Forzieri kliiiik! Sklep godny zaufania. Podrobki tego modelu, z tego co widzialam, maja deczko inna 2 i 4 na cyferblacie

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:00   #670
Mirindo
Zadomowienie

Zalando odrzucili mi reklamacje

Szanowna Pani,

Z przykrością informujemy, że nie możemy pozytywnie rozpatrzyć zgłoszonej reklamacji.
Wady produkcyjne ujawniają się w początkowym okresie użytkowania od 1 do 6 miesięcy.
Reklamowana wada artykułu nie powstała w wyniku zastosowania nieodpowiedniego materiału czy błędu produkcji, ale jest wynikiem naturalnego użytkowania.
Cykliczne tarcie spowodowało starcie się powłoki.

Pozdrawiamy,

Ewa Wojcik

Dostałam odpowiedz 10 minut po wysłaniu zdjec

Onazakupoholik prosze napisz co im odpisać dalej
Mirindo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:06   #671
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirindo Pokaż wiadomość
Zalando odrzucili mi reklamacje

Szanowna Pani,

Z przykrością informujemy, że nie możemy pozytywnie rozpatrzyć zgłoszonej reklamacji.
Wady produkcyjne ujawniają się w początkowym okresie użytkowania od 1 do 6 miesięcy.
Reklamowana wada artykułu nie powstała w wyniku zastosowania nieodpowiedniego materiału czy błędu produkcji, ale jest wynikiem naturalnego użytkowania.
Cykliczne tarcie spowodowało starcie się powłoki.

Pozdrawiamy,

Ewa Wojcik

Dostałam odpowiedz 10 minut po wysłaniu zdjec

Onazakupoholik prosze napisz co im odpisać dalej
chyba mamy synchronizację myśli
właśnie wysłałam Ci mail
DOKŁADNIE TO SAMO CI ODPISALI CO MI
DODALI tylko to co ja im napisałam,że wada się pojawia do 6 miesięcy. U mnie 3 miesiąc.
Ile masz Hamiltona, może być gorzej..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 13:53   #672
Mirindo
Zadomowienie

Odpisałam im.
To moja pierwsza reklamacja w życiu i nie mam doświadczenia ale mam nastawienie bojowe

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź od nich.
Stary 2014-01-03, 13:57   #673
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisałam im.
To moja pierwsza reklamacja w życiu i nie mam doświadczenia ale mam nastawienie bojowe

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź od nich.
Wyślij mi PW co odpisałaś.
Stary 2014-01-03, 13:59   #674
Mirindo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Wyślij mi PW co odpisałaś.
Odpisałam

Szanowni Państwo,

Towar objęty jest dwuletnią gwarancją, – co za tym idzie w moim rozumieniu z torebką w tym czasie nie ma prawa absolutnie nic się stać a ja w całym tym okresie mam prawo żądać naprawienia szkody bez względu czy powstała ona miesiąc po zakupie czy rok.
Torebka jest produktem premium a co za tym idzie, jakość materiałów powinna być doskonała, żadne zużywanie się materiału przy sporadycznym używaniu nie ma prawa występować – tak jak wspomniałam torebka jest używania sporadycznie, bardzo o nią dbam i przechowuję starannie. Michael Kors jest marką luksusową, producent deklaruje swą polityką handlową doskonałą jakość i ja takiej jakości oczekuję kupując torebkę za ponad tysiąc złotych.
Farba z okuć ściera się nawet przy skórzanym pasku, który jest materiałem miękkim. Strach pomyśleć jak okucia będą wyglądały za 2-3 lata.
Skóra straciła swą sztywność – producent nie dołączył absolutnie żadnej informacji, że taki proces może występować, co dla mnie jest równoznaczne z gwarancją zachowania właściwości skóry naturalnej i niezmiennego stanu w dniu zakupu. Torebka się deformuje, robi się z niej worek – takie rzeczy nie mają prawa się dziać!
Również w sprawie ścierania się farby z okuć nie widzę żadnej informacji czy ostrzeżenia, że takie zjawisko może występować. Brak takiej informacji jest równoznaczne z wprowadzeniem klienta w błąd i tu mam mocne podstawy twierdzić, że towar jest niezgodny z umową.
Czy osoba, która udzieliła mi odpowiedzi i odrzuciła moje zgłoszenie reklamacyjne jest rzeczoznawcą, który po wnikliwej analizie miał podstawy by reklamację odrzucić? Wnioskuję, że nie gdyż nie widzę takiej informacji. Niestety odpowiedź od osoby, która nie posiada odpowiednich kompetencji by właściwie ocenić produkt jest dla mnie bezwartościowa.
W związku z tym oczekuję usunięcia niezgodności poprzez skuteczną naprawę lub wymianę towaru, w terminie 14 dni od daty zgłoszenia reklamacji lub zwrotu pieniędzy. Bezskuteczny upływ ww. terminu będzie równoznaczny z odstąpieniem przeze mnie od przedmiotowej umowy i żądaniem zwrotu równowartości uiszczonej ceny.

Z poważaniem...
Stary 2014-01-03, 14:03   #675
maaite
Raczkowanie

Bardzo dobrze napisałaś. Takie rzeczy tylko w Polsce. Za granicą takie traktowanie jest nie do pomyślenia. Polacy mają jakąś dziwną mentalność.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 14:37   #676
martita_26
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisałam

Szanowni Państwo,

Towar objęty jest dwuletnią gwarancją, – co za tym idzie w moim rozumieniu z torebką w tym czasie nie ma prawa absolutnie nic się stać a ja w całym tym okresie mam prawo żądać naprawienia szkody bez względu czy powstała ona miesiąc po zakupie czy rok.
Torebka jest produktem premium a co za tym idzie, jakość materiałów powinna być doskonała, żadne zużywanie się materiału przy sporadycznym używaniu nie ma prawa występować – tak jak wspomniałam torebka jest używania sporadycznie, bardzo o nią dbam i przechowuję starannie. Michael Kors jest marką luksusową, producent deklaruje swą polityką handlową doskonałą jakość i ja takiej jakości oczekuję kupując torebkę za ponad tysiąc złotych.
Farba z okuć ściera się nawet przy skórzanym pasku, który jest materiałem miękkim. Strach pomyśleć jak okucia będą wyglądały za 2-3 lata.
Skóra straciła swą sztywność – producent nie dołączył absolutnie żadnej informacji, że taki proces może występować, co dla mnie jest równoznaczne z gwarancją zachowania właściwości skóry naturalnej i niezmiennego stanu w dniu zakupu. Torebka się deformuje, robi się z niej worek – takie rzeczy nie mają prawa się dziać!
Również w sprawie ścierania się farby z okuć nie widzę żadnej informacji czy ostrzeżenia, że takie zjawisko może występować. Brak takiej informacji jest równoznaczne z wprowadzeniem klienta w błąd i tu mam mocne podstawy twierdzić, że towar jest niezgodny z umową.
Czy osoba, która udzieliła mi odpowiedzi i odrzuciła moje zgłoszenie reklamacyjne jest rzeczoznawcą, który po wnikliwej analizie miał podstawy by reklamację odrzucić? Wnioskuję, że nie gdyż nie widzę takiej informacji. Niestety odpowiedź od osoby, która nie posiada odpowiednich kompetencji by właściwie ocenić produkt jest dla mnie bezwartościowa.
W związku z tym oczekuję usunięcia niezgodności poprzez skuteczną naprawę lub wymianę towaru, w terminie 14 dni od daty zgłoszenia reklamacji lub zwrotu pieniędzy. Bezskuteczny upływ ww. terminu będzie równoznaczny z odstąpieniem przeze mnie od przedmiotowej umowy i żądaniem zwrotu równowartości uiszczonej ceny.

Z poważaniem...
Trzymam kciuki za Ciebie!
martita_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:44   #677
Mirindo
Zadomowienie

Czyli dobrze to ujęłam?
Studiuje właśnie prawo w internecie... zaraz będę specjalistką

Edytowane przez Mirindo
Czas edycji: 2014-01-03 o 14:46
Stary 2014-01-03, 15:09   #678
saandy
Wtajemniczenie

Co za chamy, już 3 reklamacja w krótkim czasie tej samej torby, a wciąż twierdzą, że uszkodzenie mechaniczne
Stary 2014-01-03, 15:14   #679
Nicole`_
Zakorzenienie

Podejrzewam, że pierwsza odpowiedź w 90% jest na nie Dopiero później ją na poważnie rozpatrują. Nie wiem czy tak jest, ale tak podejrzewam. Wiele osób nie będzie walczyć i odpuszcza...

Stresuję się tym Hamiltonem, bardzo lubię tę torebkę... mam małe ryski wokół kłódki, ale póki co takie sobie mogą być, nie widać ich. Gorzej jak to się całkiem wytrze, "do czarnego"... tego nie zaakceptuje absolutnie. No i na łańcuchy przy pasku też trzeba uważać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 15:17   #680
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość
Co za chamy, już 3 reklamacja w krótkim czasie tej samej torby, a wciąż twierdzą, że uszkodzenie mechaniczne
u mnie też tak twierdzili trzeba się kłócić
Ja dzisiaj im napisałam,że kurier zabrał paczkę i liczę na szybki zwrot środków
Stary 2014-01-03, 15:17   #681
Mirindo
Zadomowienie

Tez tak uważam bo odpowiedz ze reklamacje odrzucają dostałam 20 minut po wysłaniu zdjec i opisu wady - no śmieszne. W 20 minut Pani konsultantka oceniła zasadność wniosku?
Stary 2014-01-03, 15:18   #682
sylion
Raczkowanie

Dziewczyny pokażcie zdjęcia swoich toreb w kolorach dark khaki.
Jestem ciekawa faktycznego koloru.
Stary 2014-01-03, 15:19   #683
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylion Pokaż wiadomość

Szczególnie, że z khaki to nie ma nic ten kolor wspólnego
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 15:22   #684
Nicole`_
Zakorzenienie

Z prawdziwmy khaki ma dużo wspólnego Przyjęło się, że khaki to kolor zielony, a w rzeczywistości to kolor "piaskowy"

Ja też chętnie zobaczę wasze fotki dark khaki... właśnie się zastanawiam czy na wiosnę wziąć medium selmę w vanilla czy dark khaki Jakieś sugestie?
Stary 2014-01-03, 15:24   #685
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Z prawdziwmy khaki ma dużo wspólnego Przyjęło się, że khaki to kolor zielony, a w rzeczywistości to kolor "piaskowy"

Ja też chętnie zobaczę wasze fotki dark khaki... właśnie się zastanawiam czy na wiosnę wziąć medium selmę w vanilla czy dark khaki Jakieś sugestie?
A to jeśli tak, to faktycznie ten dark khaki na żywo ma sporo wspólnego z piaskowym. Dla mnie to taki lekko zlotawy beżyk, piękny.
Ja bym się tylko bała, że tak jasną torebkę szybko pobrudzę
Stary 2014-01-03, 15:27   #686
martita_26
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak uważam bo odpowiedz ze reklamacje odrzucają dostałam 20 minut po wysłaniu zdjec i opisu wady - no śmieszne. W 20 minut Pani konsultantka oceniła zasadność wniosku?
Rzeczywiście to zachowanie nie jest OK! Robią wszystko, żeby człowiek się zniechęcił i nie podjął dyskusji, licząc że odpuści i będzie sidział cicho

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:

Chętnie popatrzę na jakieś real foto
martita_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:27   #687
Nicole`_
Zakorzenienie

Mam podobne obawy, szczególnie, że pofarbuje mi od dżinsów. No, ale jakoś mi się tak "ubzdurało" że to najlepsza torebka na wiosnę i lato Nie za duża, nie za mała... no i piękna
Stary 2014-01-03, 15:27   #688
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martita_26 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście to zachowanie nie jest OK! Robią wszystko, żeby człowiek się zniechęcił i nie podjął dyskusji, licząc że odpuści i będzie sidział cicho

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Chętnie popatrzę na jakieś real foto
ta sama ekspertka co u mnie
Stary 2014-01-03, 15:29   #689
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobne obawy, szczególnie, że pofarbuje mi od dżinsów. No, ale jakoś mi się tak "ubzdurało" że to najlepsza torebka na wiosnę i lato Nie za duża, nie za mała... no i piękna
Też się właśnie o dżinsy boję
Chociaż jak jest ciepło to rzadko je zakładam, ale nie chcę mieć torebki, której się będę bała używać.
Dlatego myślałam o dark dune jeszcze
Stary 2014-01-03, 15:32   #690
caleczka
Moda

Cytat:
Napisane przez sylion Pokaż wiadomość
Ja moge zrobić fotki, ale dopiero jutro bo dziś już ciemno jest a kolor najładniej uchwyce w świetle dziennym

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Pokaż wiadomość
A to jeśli tak, to faktycznie ten dark khaki na żywo ma sporo wspólnego z piaskowym. Dla mnie to taki lekko zlotawy beżyk, piękny.
Ja bym się tylko bała, że tak jasną torebkę szybko pobrudzę
Ale safiano czyści się rach ciach wystarczy woda + mydło

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Pokaż wiadomość
Też się właśnie o dżinsy boję
Chociaż jak jest ciepło to rzadko je zakładam, ale nie chcę mieć torebki, której się będę bała używać.
Dlatego myślałam o dark dune jeszcze
Tez piękny kolor POLECAM równie mocno co dark khaki

caleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości