|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy u nich ubezpieczone mieszkanie.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, jak dobrze! Uważaj tam na Was
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina całe szczęście, że wszystko ok i już jesteś w domu
Odpoczywaj zatem
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Paulina super, że już w domu
|
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze Lenka sie cieszy, zreszta moja tez ![]() wspolczuje problemow z zelazem......a to w pl rodzic nie bedziesz? Cytat:
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - super, że kobieta Cie uratowała, bo duużo kasy posżłoby w błoto przez ten mandat.
![]() Bomba wieści od diabetolożki! Justana - a Twój TŻ malował łóżeczko czy takie już kupiliście? Ela - pierwsze "rozstania" z mamą zawsze sa trudne dla takich maluchów i dla mam też. Ale później jak dziecko już wyczuje towarzystwo, będzie znało dobrze miejsce, to zobaczysz, że mały nie będzie chciał stamtąd wyjść Tez muszę iść podciąć włosy a jutro robię sobie hennę na głowę.Sweet - ja chce miec wszystko już 6 tyg. przed terminem z uwagi na moją sytuację ale swoją torbę pakuję w 33 tc.haha rozbawiłas mnie tym pytaniem o zzo PRzepraszam Tak, kochana, czuje sie nogi i czuje się każdą inną część ciała. To nie jest podpajęczynówkowe Podpajęczynówkowe to jest takie jakby głębokie znieczulenie w plecy własnie też (igła wbijana jest głebiej niż do zzo), ale wykonywane do zabiegów/operacji np. do cc, no i w nim nie czuje się od pasa w dół (ja nie czułam brzucha, bioder, tyłka, nóg, z tym, że akurat np. stopy były bezwładne, ale czułam dotyk itp. bólu nie). Przy ZZO igłę wbijają płycej i te uczulenie działa inaczej - czujesz ciało, ale nie czujesz bólu, niestety jak sie trafi bardziej wrażliwa osoba to może też przez to tak skurczy nie czuć i efekt jest taki, że poród sie wydłuża, bo kobieta ma problem z partymi, prze częśto na znam położnej a nie wtedy, gdy normalnie by czuła...słoneczko - o Boże... 2 tyg... masakra! aleksandretta - niestety sporo szpitali nadal nie ma/nie chce dawać zzo... takie znieczulenie ma dwie strony medalu niestety. Z tego, co nam położna mówiła często wydłuża poród, więc i dla kolejnych pacjentek czekających na salę jest to więszy stres - czy sala się zwolni, czy też nie.. manieczka - kurcze mnie to stresują takie rozmowy przez tel. jak ja coś chcę (np. tę listę), bo nie lubię gadać z niemiłymi ludźmi, a tacy w szpitalach się często zdarzają :/ i nigdy nie wiadomo na kogo trafisz po drugiej stronie. Ja im chyba maila skrobnę Nie wiem natomiast kogo zapytac o radzaj szczepionki jednej... bo w Pl najczęściej są 2 i jeden jest dla mnie ok, a drugi nie i wtedy dokupię swoją.Hmm też położnej? Gonia - napisz do gemini. Ja pisałam jak zabrakło jednej rzeczy i babka mi odp., że w ndz mają dostawę, to moge poczekac ![]() Paulina - to dobrze A coś więcej powiedzieli dlatego tamte ktg było złe?Lola - hehe ja po ekg tez zawsze mam takie ślady Czytam właśnie plan porodu... "Chciałabym użyć własnego lusterka, dzięki któremu będę mogła widzieć pojawiającą się główkę dziecka." aaaaa ![]() A ja zjadłam zupkę krem brokuł-groszek z ryżem
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-18 o 15:54 |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara zadzwonilam o dziwo odebrala bardzo mila polozna
o te szczepienia to mozesz tez polozna pewno spytac
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina super ze juz w domku. Odpoczywaj i pachnij
![]() kasia dobrze ze obylo sie bez insuliny. Ja po wizycie wszystko cacy mala dalej posladkowo ulozona. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Po wizycie wysprzatalam chalupe na blysk bo od jutra gosci mamy. Tez chce miec wszystko gotowe w polowie pazdziernika. Do kupienia zostalo malo.
|
|
#670 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mnie te z babydream nie smakowaly ;-) jabłka najbardziej z bobovity a obiady z hippa ;-) Cytat:
najlepiej :-* Cytat:
Dziewczyny! M.dzielnie nawet się zdrzemnęła na leżakowaniu, wróciła z tż do domu radosna i powiedziała, że jutro też zostaje na leżakowaniu i ma ją odebrać ojciec :-D Ja po wizycie u okulisty. Dostalam zaświadczenie, że wskazanie do cc. Teraz już się nie wymigam. Na szczęście wizyta nie kosztowała mnie aż 200 pln. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nareszcie!!! ![]() martwiłyśmy się... powiedz coś więcej, co Ci tam powiedzieli dokładnie to teraz leż i to może na dole, żebyś po schodach w skarpetach łazić nie musiała ![]() uważajcie na siebie! a ja dziś od rana na telefonie wiszę, dziś jakiś dzień gadania mam co chwila ktoś dzwoni i pól godziny rozmowy, bo dawno nie gadałyśmy ![]() mało dziś zrobiłam w związku z tym... jutro jak odwiozę rano Jaśka to mam plan wrócić prosto do domu i zrobić coś, żebym mogła z mojej lodówkowej check listy wykreślić kolejną rzecz... no zobaczymy
|
|
#672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na dobrą sprawę nawet nie wiemy jak zostałot ow koncu rozwiazane i jakie były szkody.. hejka Cytat:
)kupione łóżeczko i z tego co słyszałam z wózkiem będzie podobnie, że będzie musiał trochę wywietrzeć bo tak sie zastanawiam, nic innego nie pachniałoby lakierem hmmm chyba że parapet bo mój małż niedawno przywiózł bo robiłdo pokoju ale wydaje mi się że bardziej łóżeczko
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to brawa dla M. :brawo: i oby już tak zostało
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
kasia super że insulina nie będzie potrzebna
Paulina cieszę się, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
żeby malutka się obróciła
|
|
|
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
Frau - uuuu a jaką masz wadę?
Ja mam minusy (-2,5 tzn. teraz -2,75), ale na szczęście akurat wzrok nie jest taki zły i okulista napisał mi brak przeciwwskazań do sn ![]() żadnego lustra, ja tam nie chcę zaglądac, ani nic macać jak będzie wystawało mi z krocza :P Nerka mnie dzis bolała tak jakoś wcześnie rano ok. 5 zaczęła i kilka godz. trzymała, ale na szczęście przeszło Tak to niestety dziś brzuch pobolewa jak się pionizuję, szybko mnie zaczyna łapać, także wyrabiam minimum i leżę.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz no to super, ze wizyta udana
![]() Frau a czemu cc? Ja mam wade -4,00 i -4,25 i mi mowili, ze wada nie jest wskazaniem do cc. Cc tylko wtedy gdy cos z budowa siatkowki jest nie tak i wada nie ma znaczenia.
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kiedy idziesz do gina? to pewnie juz bedziesz sie umawiac na termin
|
|
#678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to zzo jest na zyczenie czy tylko ze wskazan medycznych? bo mam takie info...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Frau - fajnie, ze M juz ogarnia przedszkole ![]() Ela - Jasiek tez juz coraz dzielniejszy ![]() Dziewczyny czy ma ktoras pojecie jak to u nas jest ze szczepieniami..? Czy oni w szpitalach pytaja czy sie chce wogole czy taka szczepionka itp..? Nie zdecydowalam jeszcze o szczepieniach ale caly czas rozwazam za i przeciw i zastanawiam sie jak to tez jest w praktyce? Silesiana a Ty zdaje sie tez rozwazalas kiedy szczepic? Jaka decyzja? Wczoraj uslyszalam opinie lekarki - pediatry- nieoficjalną... zeby nie szczepic.. Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-18 o 17:05 |
||||
|
|
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam kupic te saszetki z rossmana, w koncu nie bylam... A teraz to juz wogole... Ja mam chyba cos lekko grypowego... Lamie mnie troche w kosciach i niedawno mierzylam temp 37,1... Jak urosnie to musze chyba do ogolnego sie wybrac....tylko co on mi przepisze.... ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
Bedzie wszystko ok ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
. Moze mala sie jeszcze obroci z tego co tu pisza dziewczyny dziecko potrafi w ostatnich dniach fiknac do dolu ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
. Gdzie dzwonilas ?Co do szczepien wydaje mi sie ze pytaja i w ogole chyba sie podpisuje jakas zgode przed tym... Nie moga chyba tak bez zgody rodzicow szczepic... Bo mowimy o szczepieniach podstawowych ? |
||||
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżę, strasznie mnie dzisiejszy dzień zmęczył, wróciłam o 16 z pracy, a właściwie to mnie przywieźli, muszę wyciągnąć nogi na kanapie.
Jakie pyszne ciasto jadłam, mech się nazywa, jest zielone, bo z mielonym szpinakiem \Paulina, dobrze, że jesteś w domu, napisz coś więcej, strasznie się wszystkie martwiłyśmy. Teraz w szpitalu na wszystko podpisuje się zgodę, na szczepienia też. Ja szczepię, więc podpisuję.
|
#681 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam plusy, ale jestem po korekcie na mięśniach. Poza tym gin też chce mi zrobić cc ze względu na przepuklinę. Może i dobrze, przynajmniej wiem, czego się spodziewać ;-) Co do terminu, gin mówił mi ostatnio o tygodniu przed tp ale to raczej niezobowiująco chyba. Wolałabym po 16, po wyborach, żebym mogła do końca w sztabie działac ;-)Cytat:
||||
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie wrocilam od gin !
jestem pozapinana na 4 spusty i szyjka dluga i wysoka ![]() gin powiedzial ze dziec duzy ! ![]() wazy okolo 2400 !!!! ![]() az sie boje
Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-18 o 17:35 |
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina super, ze juz w domu
Ja po szkole rodzenia, polozna smiala sie ze dawno sie nie widzialysmy ![]() A przy wyjsciu mijalam prywatne gabinety i na ordynatora wpadlam, az sie smiac zaczal. Za czesto sie widzimy Zmykam do domu ogarniac szafe
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() az sie boje jaka waga malej oszacuje gin w poniedzialek
|
|
#685 | |||
|
Rozeznanie
|
w niedziele zamówione i zapłacone.... i właśnie kurier był u mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja jak na mój samochód spadło drzewo, które należało do spółdzielni mieszkaniowej (samochód był zaparkowany normalnie na parkingu).. 5 tys dostałam (a naprawiłam dach za 500zł) ale walka z ubezpieczycielem spółdzielni trwała pół roku... pisania...nerwów...telefo nów...etc... no ale warto było..Cytat:
Cytat:
Frau Gizela - kiedy miałaś ingerencję w mięśnie oka?? będę miała jeszcze dokładniejsze badanie robione... dna oka etc. - jak będzie coś nie tak to cc.. i do kolejnej wizyty mam ustalić z ginekologiem, czy są jakieś dodatkowe wskazania na do cc...wtedy da mi skierowanie Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-18 o 18:05 |
|||
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam w pracy, bo potrzebowały kilku moich parafek na dokumentach przed kontrolą, jeszcze się na ciacho zalapalam
Fajnie było, porozmawialam z koleżankami, a przyjechali po mnie i potem odwiezli pod sam dom. Tylko wyszłam o 7 i wróciłam przed 16.
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet zdrowka zycze
pij goraca herbatke ![]() Szybkawolna no to super, ze wszystko gra
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

i nie narzekam 

. W ogóle czuje sie jak bym was tu wszystkie znała a wy nawet o moim instnieniu nie wiedzialyscie , troche to dziwne
. A wiem od jednej babki tutaj ze jak ma sie to żelazo na poziomie 8 to przetaczają krew . No i teraz nie wiem czy słuchać sie tego mojego lekarza czy co robic 

23.06.2011
ale wydaje mi się że bardziej łóżeczko
żeby malutka się obróciła