|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
J..j. jakis.. JAKISNICK!
![]()
![]() |
#662 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Dziêkujê, dziewczyny
![]() Cukiereczek, ja kupi³am ostatnio Remington pro - air turbo i ma te wszystkie bajery ![]() Dajcie mnie ludzie tak± gêsto¶æ w³osów jak u Krolewny-smieszki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 207
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
A ja ostatnio swego w³osia nie poznaje. Miêkkie, b³yszcz±ce (nawet na zdjêciach z fleszem i bez flesza wygl±daj± jak z reklamy!) i czêsto s³yszê, jak sta³y siê tak genialne z tej mojej strzechy. Zakocha³am siê w nich obecnie straszne, mimo, ¿e jako¶ wielce nie dbam - raz w tygodniu maska lub olej, co mycie od¿ywka, mycie szamponem biovaxa albo oliwkowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Konto usuniête
|
Ja swoje dopiero zaczynam poznawaæ jak kupi³am ¿el. Chyba z miesi±c nie mia³am, bo po drodze mi nie by³o. To bez ¿elu tak mocno siê nie b³yszcza³y i bardziej odstawa³y pojedyncze w³oski. Nie znalaz³am ¿elu artiste w naturze to mam z rossmana zielony 500 ml. Zaopatrzy³am siê jeszcze w Joanny styling tym razem bardzo mocny. Mam gdzie¶ jeszcze resztki mro¿±cego.
Mro¿±cego lubiê u¿yæ tylko czasem, bo po nim do¶æ sztywne w³osy s± jak chcê je zwi±zaæ, ciê¿ej zrobiæ warkocz itp. Zauwa¿y³am jak w³osy minê³y okolice ramion to mniej siê rozdwajaj± na koñcach. Jeszcze tylko w najkrótszej warstwie pojedyncze koñcówki co¶ marudz±. |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Haha, Jakisnick, a ja patrzac na Twoje zdjecie mysle sobie, ze chcialabym miec taka objetosc jak Ty.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Klaudenc, od kilku(nastu) stron nawijasz o stresie. ¯ycie daje mocno po dupie i my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ dziewczyn tego do¶wiadczy³a i, osobi¶cie, nie znam ¿adnej osoby, która by³aby wolna od stresów. Nie obra¼ siê, bo dobrze Ci ¿yczê i naprawdê radzê Ci by¶ odpu¶ci³a, bo takie skupianie siê na stresie, wrêcz obsesja na punkcie tego, ¿e ¿yje siê w stresie, to nic zdrowego. Musisz zaakceptowaæ fakt, ¿e stres to element ¿ycia - powiem wiêcej, potem bêdzie jeszcze gorzej - i stresowanie siê tym, ¿e do¶wiadcza siê stresu, raczej do niczego nie prowadzi, chyba ¿e do depresji i do hipochondrii. Poczytaj, poogl±daj filmy, seriale, znajd¼ pracê, zacznij zag³êbiaæ tajniki kuchni - wspomina³a¶, ¿e chcia³aby¶ siê zdrowo od¿ywiaæ, to szukaj nowych przepisów, modyfikuj, testuj - bo chyba masz za du¿o czasu by siê stresowaæ stresem.
Czasami fajnie jest tak co¶ us³yszeæ o sobie od kole¿anki kole¿anki... Kole¿anka zapyta³a siê swojej kole¿anki która pracuje ze mn± w jednej firmie, czy kojarzy tak± rud±, krêcon± dziewczynê i ta odpowiedzia³a: To ta co ma tak du¿o za☠☠☠istych w³osów! . Jako¶ tak od razu milej mi siê sz³o do pracy, choæ osobi¶cie bym powiedzia³a, ¿e jest ich za☠☠☠i¶cie ma³o, ale czasami potrafi± oszukaæ, zw³aszcza jak siê im za dobrze nie przygl±da. Dziewczynom, które maj± problem ze swêdzeniem skalpu, polecam wypróbowaæ wcierkê z tymianku: w dodatku ma zapobiegaæ te¿ wypadaniu i wspomagaæ wzrost w³osów. Zapach jest znacznie przyjemniejszy od kozieradki. Na pewno u mnie zadzia³a³ na swêdzenie, dalsze testy w toku. Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-10-22 o 21:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#668 |
Konto usuniête
|
Ja czyta³am o tym ju¿ kilka w±tków temu. Tak jak Doe mówi, ka¿dy ma jakie¶ stresy, problemy, ale nie ma co siê a¿ tak na tym skupiaæ, bo do niczego dobrego to nie prowadzi.
Na mnie kilku kolegów na uczelni nazywa "Loczek" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
![]() TheUnlike - to ¶wietnie, ¿e z nimi lepiej. ja Ci kibicujê ¿eby takie super pozosta³y bo s± bardzo ³adne a d³ugie bêd± siê pewnie lepiej falowaæ. Mnie kiedy¶ na wakacjach ludzie nazywali K³aczor, uroczo prawda? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 018
|
Kto poleci dobrego fryzjera w Warszawie który potrafi zaj±æ siê krêconymi w³osami?
Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2
#672 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Mnie TZ nazywa czasami "Chocholkiem". :p
A tak to znajomi mowia na moje wlosy "afro" lub "sprezynki". |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2
![]() |
#675 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Jakisnick, Moje tez ¶wietnie udaja objêto¶æ a cm moze z 9/10 w kucyku...
![]() Co do Mysi to nie s±dzê, ze bedzie mia³a jaki¶ wolny termin wkrótce (dzwoni±c 1maja uda³o mi siê dostaæ na koniec wrze¶nia) Ja mimo wszystko wci±¿ szukam MOJEGO fryzjera bo np. Mysia ciela mnie na mokro i tak wszystko wyrówna³a, ze jak w³osy wyschna to jedna strona jest widocznie krótsza ni¿ druga i w sumie sama juz nie wiem czy lepszy efekt wizialny/estetyczny czy techniczny... Warto bylo sprawdziæ kimze jest Ta slawna Mysia, ale osobi¶cie wydaje mi siê ze sprawdza siê najlepiej w przypadku dziewczyn na pocz±tku wlosomaniaczej drogi. Doe ja te¿ zaczê³am tymianek. Zobaczymy ![]()
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48634739] Zauwa¿y³am jak w³osy minê³y okolice ramion to mniej siê rozdwajaj± na koñcach. Jeszcze tylko w najkrótszej warstwie pojedyncze koñcówki co¶ marudz±.[/QUOTE] Te¿ tak mia³am, ale teraz ju¿ nie mogê zapu¶ciæ za biust, bo muszê podcinaæ. Niszcz± siê bardzo, g³ównie od zaczepiania o krzes³a, torebkê, itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-23 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Joanku - przecie¿ taka objêtosæ to du¿o w kucyku, wiele kobiet ma poni¿ej tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
- Przetestowany, jak równie¿ laurowy, lawendowy i wiele innych. Nic nie daje d³ugotrwa³ego efektu, a pó³ godziny bez swêdzenia to ¿aden efekt. Tak wiêc skoro na tê chwilê tymianek dzia³a, nie widzê powodów, by co¶ zmieniaæ i szczerze polecam, zw³aszcza ¿e ziele tymianku to koszt kilku z³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Ostatnimi czasy mam ju¿ dosyæ ich czesania. Teraz odkry³am, ¿e Kallos siê pieni. Nak³adam po myciu kallosa+ jak±¶ inn± od¿ywkê. Pocieram trochê w³osy, zostawiam na 10 min, potem znowu pocieram i mam du¿o piany kallosowej i ³atwiej siê mi czesze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Mi jedyne co pomaga³o na swêdzenie nie na g³owie tylko gdzie indziej to taka ma¶æ clotrimazol 2%, o ile problem dotyczy grzybków. To dobrze ¿e masz ju¿ co¶ co dzia³a bo takie swêdzenie bywa nie do zniesienia, a na w³osy taka wcierka jest wygodniejsza ni¿ mazid³a, które trzeba zmywaæ i siê z tym papraæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowie z perspektywy osoby ktora tam by³a a nie naczytala sie cudów w internetach ![]() Co do w³osów to byly spiête w gustowny koczek i nie widzia³am d³ugo¶ci ale byly zadbane, b³yszcz±ce ma blond pasemka, mysia w ogóle jest b. ³adn± kobiet±. Z reszta pogadalysmy sobie o fiksacjach pewnej grupy wlosomaniaczek bo mysia tez wychodzi z za³o¿enia ze mo¿na farbowac i mieæ. Ze suszarka to nie twór piekie³, posmialysmy siê ze niektórzy to ju¿ w paranojê popadaj± i na baczno¶æ ¶pi±- bo w³osy. Ona jest fajna, rozs±dna babeczka. Bo przyznam, ¿e trochê siê ba³am ze na mnie nakrzyczy albo skomentuje moje farbowanie a jedyne co powiedzia³a to, ze kolor rewelka i czym mazam ;p Eeej mi te¿ od roku ciê¿ko zapu¶ciæ ; ( Bo ta d³ugo¶æ siê o wszystko wyciera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Konto usuniête
|
Ja szczerze powiem, ¿e mi by siê nie chcia³o jechaæ tyle drogi do fryzjera i jeszcze umawiaæ siê z takim wyprzedzeniem.
Zwykle pójdê gdzie¶ pod blokiem, zap³acê 30 z³, zetnê same rozdwojenia i te¿ jestem zadowolona. W przypadku wiêkszej ilo¶ci warstw to szuka³abym ju¿ gdzie¶ opinii, bo kiedy¶ ju¿ wysz³am z 'ogonkiem' i oddzielaj±c± siê warstw±, ale to do¶æ dawno by³o. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-23 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic dodaæ nic uj±æ. Podczepiam siê.
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48640417]Ja szczerze powiem, ¿e mi by siê nie chcia³o jechaæ tyle drogi do fryzjera i jeszcze umawiaæ siê z takim wyprzedzeniem.
Zwykle pójdê gdzie¶ pod blokiem, zap³acê 30 z³, zetnê same rozdwojenia i te¿ jestem zadowolona. W przypadku wiêkszej ilo¶ci warstw to szuka³abym ju¿ gdzie¶ opinii, bo kiedy¶ ju¿ wysz³am z 'ogonkiem' i oddzielaj±c± siê warstw±, ale to do¶æ dawno by³o.[/QUOTE] Ale dziewczyna pytala o fryzjera w Warszawie. Ja u Mysi bie bylam i sie nie wybierambo w Warszawie nie mieszkam |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2
![]() |
#690 | |
Moderator
|
Cytat:
By³o piêknie i cudownie, a dzi¶ puszek - dla odmiany ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.