Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-22, 18:21   #661
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

J..j. jakis.. JAKISNICK!
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:11   #662
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Dziêkujê, dziewczyny

Cukiereczek, ja kupi³am ostatnio Remington pro - air turbo i ma te wszystkie bajery

Dajcie mnie ludzie tak± gêsto¶æ w³osów jak u Krolewny-smieszki!
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 19:46   #663
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 207

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Nie chce mi siê tych w³osów isæ myæ, my³am w sobotê
To tak jak dla mnie, ale zaraz pójdê.
Tylko jak dzisiaj nie pójdê, to pewnie umyjê w pt, albo i w sobotê.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 20:20   #664
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

A ja ostatnio swego w³osia nie poznaje. Miêkkie, b³yszcz±ce (nawet na zdjêciach z fleszem i bez flesza wygl±daj± jak z reklamy!) i czêsto s³yszê, jak sta³y siê tak genialne z tej mojej strzechy. Zakocha³am siê w nich obecnie straszne, mimo, ¿e jako¶ wielce nie dbam - raz w tygodniu maska lub olej, co mycie od¿ywka, mycie szamponem biovaxa albo oliwkowym.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 20:41   #665
Konto usuniête

Ja swoje dopiero zaczynam poznawaæ jak kupi³am ¿el. Chyba z miesi±c nie mia³am, bo po drodze mi nie by³o. To bez ¿elu tak mocno siê nie b³yszcza³y i bardziej odstawa³y pojedyncze w³oski. Nie znalaz³am ¿elu artiste w naturze to mam z rossmana zielony 500 ml. Zaopatrzy³am siê jeszcze w Joanny styling tym razem bardzo mocny. Mam gdzie¶ jeszcze resztki mro¿±cego.
Mro¿±cego lubiê u¿yæ tylko czasem, bo po nim do¶æ sztywne w³osy s± jak chcê je zwi±zaæ, ciê¿ej zrobiæ warkocz itp.
Zauwa¿y³am jak w³osy minê³y okolice ramion to mniej siê rozdwajaj± na koñcach. Jeszcze tylko w najkrótszej warstwie pojedyncze koñcówki co¶ marudz±.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 20:54   #666
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Haha, Jakisnick, a ja patrzac na Twoje zdjecie mysle sobie, ze chcialabym miec taka objetosc jak Ty. Ogrodek u sasiada zawsze wydaje sie bardziej zielony.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:04   #667
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Klaudenc, od kilku(nastu) stron nawijasz o stresie. ¯ycie daje mocno po dupie i my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ dziewczyn tego do¶wiadczy³a i, osobi¶cie, nie znam ¿adnej osoby, która by³aby wolna od stresów. Nie obra¼ siê, bo dobrze Ci ¿yczê i naprawdê radzê Ci by¶ odpu¶ci³a, bo takie skupianie siê na stresie, wrêcz obsesja na punkcie tego, ¿e ¿yje siê w stresie, to nic zdrowego. Musisz zaakceptowaæ fakt, ¿e stres to element ¿ycia - powiem wiêcej, potem bêdzie jeszcze gorzej - i stresowanie siê tym, ¿e do¶wiadcza siê stresu, raczej do niczego nie prowadzi, chyba ¿e do depresji i do hipochondrii. Poczytaj, poogl±daj filmy, seriale, znajd¼ pracê, zacznij zag³êbiaæ tajniki kuchni - wspomina³a¶, ¿e chcia³aby¶ siê zdrowo od¿ywiaæ, to szukaj nowych przepisów, modyfikuj, testuj - bo chyba masz za du¿o czasu by siê stresowaæ stresem.

Czasami fajnie jest tak co¶ us³yszeæ o sobie od kole¿anki kole¿anki... Kole¿anka zapyta³a siê swojej kole¿anki która pracuje ze mn± w jednej firmie, czy kojarzy tak± rud±, krêcon± dziewczynê i ta odpowiedzia³a: To ta co ma tak du¿o za☠☠☠istych w³osów! . Jako¶ tak od razu milej mi siê sz³o do pracy, choæ osobi¶cie bym powiedzia³a, ¿e jest ich za☠☠☠i¶cie ma³o, ale czasami potrafi± oszukaæ, zw³aszcza jak siê im za dobrze nie przygl±da.

Dziewczynom, które maj± problem ze swêdzeniem skalpu, polecam wypróbowaæ wcierkê z tymianku: w dodatku ma zapobiegaæ te¿ wypadaniu i wspomagaæ wzrost w³osów. Zapach jest znacznie przyjemniejszy od kozieradki. Na pewno u mnie zadzia³a³ na swêdzenie, dalsze testy w toku.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-10-22 o 21:06
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 21:21   #668
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
Klaudenc, od kilku(nastu) stron nawijasz o stresie.
Ja czyta³am o tym ju¿ kilka w±tków temu. Tak jak Doe mówi, ka¿dy ma jakie¶ stresy, problemy, ale nie ma co siê a¿ tak na tym skupiaæ, bo do niczego dobrego to nie prowadzi.
Cytat:
Czasami fajnie jest tak co¶ us³yszeæ o sobie od kole¿anki kole¿anki...
Na mnie kilku kolegów na uczelni nazywa "Loczek"
Stary 2014-10-22, 21:28   #669
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Klaudenc, od kilku(nastu) stron nawijasz o stresie. ¯ycie daje mocno po dupie i my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ dziewczyn tego do¶wiadczy³a i, osobi¶cie, nie znam ¿adnej osoby, która by³aby wolna od stresów. Nie obra¼ siê, bo dobrze Ci ¿yczê i naprawdê radzê Ci by¶ odpu¶ci³a, bo takie skupianie siê na stresie, wrêcz obsesja na punkcie tego, ¿e ¿yje siê w stresie, to nic zdrowego. Musisz zaakceptowaæ fakt, ¿e stres to element ¿ycia - powiem wiêcej, potem bêdzie jeszcze gorzej - i stresowanie siê tym, ¿e do¶wiadcza siê stresu, raczej do niczego nie prowadzi, chyba ¿e do depresji i do hipochondrii. Poczytaj, poogl±daj filmy, seriale, znajd¼ pracê, zacznij zag³êbiaæ tajniki kuchni - wspomina³a¶, ¿e chcia³aby¶ siê zdrowo od¿ywiaæ, to szukaj nowych przepisów, modyfikuj, testuj - bo chyba masz za du¿o czasu by siê stresowaæ stresem.

Czasami fajnie jest tak co¶ us³yszeæ o sobie od kole¿anki kole¿anki... Kole¿anka zapyta³a siê swojej kole¿anki która pracuje ze mn± w jednej firmie, czy kojarzy tak± rud±, krêcon± dziewczynê i ta odpowiedzia³a: To ta co ma tak du¿o za☠☠☠istych w³osów! . Jako¶ tak od razu milej mi siê sz³o do pracy, choæ osobi¶cie bym powiedzia³a, ¿e jest ich za☠☠☠i¶cie ma³o, ale czasami potrafi± oszukaæ, zw³aszcza jak siê im za dobrze nie przygl±da.

Dziewczynom, które maj± problem ze swêdzeniem skalpu, polecam wypróbowaæ wcierkê z tymianku: w dodatku ma zapobiegaæ te¿ wypadaniu i wspomagaæ wzrost w³osów. Zapach jest znacznie przyjemniejszy od kozieradki. Na pewno u mnie zadzia³a³ na swêdzenie, dalsze testy w toku.
Zgadzam sie z tym odnosnie stresu. Kazdy ma stresy, ja rozne okresy w zyciu mam kiedy stres mi towarzyszy, ale nie zastanawiam sie nad tym, ze moje zycie takie stresujace. Po prostu jak sytuacja nawet na chwile sie stabilizuje, jeden spokojny wieczor mam to z tego korzystam i sie relaksuje, czlowiek wtedy spokojniejszy i szczesliwszy. No i odpowiednie odzywianie bardzo lagodzi negatywne dka organizmu skutki stresu
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:24   #670
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
i
Ale¿ nie obra¿am siê wcale, a stres akceptujê od 6 lat jako¶ i z tym ¿yjê a z moim mentalnym zdrowiem wszystko w porz±dku. Zajêcie mam, w kuchni spêdzam wiêkszosæ dnia zaraz po szkole (wczoraj wklei³am ma³y przepis na froum) i sprawia mi to radosæ, sama szko³a równie¿ i w sumie czasu nie mam du¿o, mam co robiæ Interesujê siê naprawdê wieloma rzeczami które mi wype³niaj± czas i cieszê siê czasem spêdzanym z lud¼mi. Je¶li sprawiam wra¿enie nostalgicznej i rozdartej osoby co to ci±gle siedzi i buczy no to proszê mi wybaczyæ, mimo wszystko zapewniam ¿e taka nie jestem i non stop gêba mi siê szczerzy. Czasami jak co¶ mnie dorwie to marudzê, przyznajê.
TheUnlike - to ¶wietnie, ¿e z nimi lepiej. ja Ci kibicujê ¿eby takie super pozosta³y bo s± bardzo ³adne a d³ugie bêd± siê pewnie lepiej falowaæ.

Mnie kiedy¶ na wakacjach ludzie nazywali K³aczor, uroczo prawda? Doe, a mo¿e jaki¶ olejek eteryczny na to swêdzenie? z drzewka herbacianego na przyk³ad, on ma silnie dzia³anie na grzybki i bakterie i mnie zainteresowa³ równie¿, ale na twarz
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 22:26   #671
april_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 018

Kto poleci dobrego fryzjera w Warszawie który potrafi zaj±æ siê krêconymi w³osami?

Wysy³ane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 22:48   #672
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Kto poleci dobrego fryzjera w Warszawie który potrafi zaj±æ siê krêconymi w³osami?

Mysia. Prowadzi bloga o nazwie Kokardka mysi, ale nie podam linka, jak wklepiesz w google to od razu znajdziesz i bloga i kontakt do niej
Stary 2014-10-22, 22:56   #673
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Mnie TZ nazywa czasami "Chocholkiem". :p
A tak to znajomi mowia na moje wlosy "afro" lub "sprezynki".
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-22, 23:01   #674
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Mysia. Prowadzi bloga o nazwie Kokardka mysi, ale nie podam linka, jak wklepiesz w google to od razu znajdziesz i bloga i kontakt do niej
Dziêkujê

Stary 2014-10-22, 23:03   #675
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Haha, Jakisnick, a ja patrzac na Twoje zdjecie mysle sobie, ze chcialabym miec taka objetosc jak Ty. Ogrodek u sasiada zawsze wydaje sie bardziej zielony.
U mnie w³osy dobrze udaj± gêste Jakbym zaczesa³a w³osy bardziej do ty³u, to ¶wiat³o dzienne ujrza³yby prze¶wity i zakola. Ale jak siê nie ma, co siê lubi, to siê lubi to, co ma
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 00:24   #676
Joanku
Zadomowienie

Jakisnick, Moje tez ¶wietnie udaja objêto¶æ a cm moze z 9/10 w kucyku...

Co do Mysi to nie s±dzê, ze bedzie mia³a jaki¶ wolny termin wkrótce (dzwoni±c 1maja uda³o mi siê dostaæ na koniec wrze¶nia)
Ja mimo wszystko wci±¿ szukam MOJEGO fryzjera bo np. Mysia ciela mnie na mokro i tak wszystko wyrówna³a, ze jak w³osy wyschna to jedna strona jest widocznie krótsza ni¿ druga i w sumie sama juz nie wiem czy lepszy efekt wizialny/estetyczny czy techniczny...
Warto bylo sprawdziæ kimze jest Ta slawna Mysia, ale osobi¶cie wydaje mi siê ze sprawdza siê najlepiej w przypadku dziewczyn na pocz±tku wlosomaniaczej drogi.

Doe ja te¿ zaczê³am tymianek. Zobaczymy
Stary 2014-10-23, 06:32   #677
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Nie wiem tylko czy lepsze jest takie tradycyjne oleiste serum czy mleczko z silikonami np. z Marion. Zale¿y mi te¿ na przyzwoitej cenie bo nie chcê za jaki¶ olejek na koñcówki 40z³ wywalaæ.
Ja wolê z silikonami i mam wra¿enie, ¿e lepiej chroni± ni¿ same oleje.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48634739]
Zauwa¿y³am jak w³osy minê³y okolice ramion to mniej siê rozdwajaj± na koñcach. Jeszcze tylko w najkrótszej warstwie pojedyncze koñcówki co¶ marudz±.[/QUOTE]

Te¿ tak mia³am, ale teraz ju¿ nie mogê zapu¶ciæ za biust, bo muszê podcinaæ. Niszcz± siê bardzo, g³ównie od zaczepiania o krzes³a, torebkê, itd.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 08:48   #678
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ

Ja by³am u tej Pani 9mcy temu i polecam!To artystka;-).Tnie w³osy do Twojej Twarzy,urody..Umówi³am siê znowu.Patrycja D³ugosz przyjmuje na ul.Wilanowskiej.Na fb te¿ j± znajdziesz..Bardzo mi³a kobieta.Za³ujê ,¿e ostatnio posz³am do kogo¶ innego bo wyje¿dza³am a do niej nie by³o terminów.Fryzjer spieprzy³ mi fryzurê i mam nadziejê,¿e Pani PArtycja jako¶ naprawi ten b³±d.Wizyta 150z³.Tnie na mokro a potem dosusza i na sucho patrzy jak siê krêc± i docina gdzie trzeba,¿eby poprawiæ skrêt albo kszta³t fryzury.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-23 o 08:51
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 09:31   #679
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ

Co do Mysi to nie s±dzê, ze bedzie mia³a jaki¶ wolny termin wkrótce (dzwoni±c 1maja uda³o mi siê dostaæ na koniec wrze¶nia)
Ja mimo wszystko wci±¿ szukam MOJEGO fryzjera bo np. Mysia ciela mnie na mokro i tak wszystko wyrówna³a, ze jak w³osy wyschna to jedna strona jest widocznie krótsza ni¿ druga i w sumie sama juz nie wiem czy lepszy efekt wizialny/estetyczny czy techniczny...
Warto bylo sprawdziæ kimze jest Ta slawna Mysia, ale osobi¶cie wydaje mi siê ze sprawdza siê najlepiej w przypadku dziewczyn na pocz±tku wlosomaniaczej drogi.

Zawsze znajdzje sie ktos, kto nie bedziew 100% zadowolony, ale biorac pod uwage ile dobrych opinii na jwj temat slyszalam sadze, ze jest godna polecenia. A tak swoja droga Joanku, jakie Mysia ma wlosy?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 09:46   #680
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ja wolê z silikonami i mam wra¿enie, ¿e lepiej chroni± ni¿ same oleje.
No ja chcê z silikonami,chodzi o to ¿e s± takie olejki mieszane z silikonami i kosmiczne ceny maj±. A s± te¿ takie fajne mleczka silikonowe np. do prostowania i my¶lê czy w³a¶nie by nie kupiæ bo mia³am kiedy¶ i by³o bardzo fajne

Joanku - przecie¿ taka objêtosæ to du¿o w kucyku, wiele kobiet ma poni¿ej tego
Stary 2014-10-23, 10:05   #681
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Ale¿ nie obra¿am siê wcale, a stres akceptujê od 6 lat jako¶ i z tym ¿yjê a z moim mentalnym zdrowiem wszystko w porz±dku. Zajêcie mam, w kuchni spêdzam wiêkszosæ dnia zaraz po szkole (wczoraj wklei³am ma³y przepis na froum) i sprawia mi to radosæ, sama szko³a równie¿ i w sumie czasu nie mam du¿o, mam co robiæ Interesujê siê naprawdê wieloma rzeczami które mi wype³niaj± czas i cieszê siê czasem spêdzanym z lud¼mi. Je¶li sprawiam wra¿enie nostalgicznej i rozdartej osoby co to ci±gle siedzi i buczy no to proszê mi wybaczyæ, mimo wszystko zapewniam ¿e taka nie jestem i non stop gêba mi siê szczerzy. Czasami jak co¶ mnie dorwie to marudzê, przyznajê.
- To dobrze, bo z Twoich wypowiedzi wynika³o, ¿e Twoje ¿ycie krêci siê wokó³ stresu i tylko stresujesz siê stresem i fiksujesz na tym punkcie.

Cytat:
Doe, a mo¿e jaki¶ olejek eteryczny na to swêdzenie? z drzewka herbacianego na przyk³ad, on ma silnie dzia³anie na grzybki i bakterie i mnie zainteresowa³ równie¿, ale na twarz
- Przetestowany, jak równie¿ laurowy, lawendowy i wiele innych. Nic nie daje d³ugotrwa³ego efektu, a pó³ godziny bez swêdzenia to ¿aden efekt. Tak wiêc skoro na tê chwilê tymianek dzia³a, nie widzê powodów, by co¶ zmieniaæ i szczerze polecam, zw³aszcza ¿e ziele tymianku to koszt kilku z³.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:32   #682
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak mia³am, ale teraz ju¿ nie mogê zapu¶ciæ za biust, bo muszê podcinaæ. Niszcz± siê bardzo, g³ównie od zaczepiania o krzes³a, torebkê, itd.
Zanim ja zapuszczê za biust to nie wiem kiedy to bêdzie. Proste s± ju¿ dawno za, a krêcone s± do pach, wiêc tak szybko poruszanie im w dó³ nie idzie.

Ostatnimi czasy mam ju¿ dosyæ ich czesania. Teraz odkry³am, ¿e Kallos siê pieni. Nak³adam po myciu kallosa+ jak±¶ inn± od¿ywkê. Pocieram trochê w³osy, zostawiam na 10 min, potem znowu pocieram i mam du¿o piany kallosowej i ³atwiej siê mi czesze.
Stary 2014-10-23, 10:36   #683
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- To dobrze, bo z Twoich wypowiedzi wynika³o, ¿e Twoje ¿ycie krêci siê wokó³ stresu i tylko stresujesz siê stresem i fiksujesz na tym punkcie.

- Przetestowany, jak równie¿ laurowy, lawendowy i wiele innych. Nic nie daje d³ugotrwa³ego efektu, a pó³ godziny bez swêdzenia to ¿aden efekt. Tak wiêc skoro na tê chwilê tymianek dzia³a, nie widzê powodów, by co¶ zmieniaæ i szczerze polecam, zw³aszcza ¿e ziele tymianku to koszt kilku z³.
Nie, po prostu mam teraz powa¿ny problem z czym¶ i czujê siê bardziej ni¿ zwykle przygnêbiona, a moje cia³o i tak o wiele bardziej od psychiki nawala. To akurat normalne, mniejsze problemy mnie nie ruszaj±

Mi jedyne co pomaga³o na swêdzenie nie na g³owie tylko gdzie indziej to taka ma¶æ clotrimazol 2%, o ile problem dotyczy grzybków. To dobrze ¿e masz ju¿ co¶ co dzia³a bo takie swêdzenie bywa nie do zniesienia, a na w³osy taka wcierka jest wygodniejsza ni¿ mazid³a, które trzeba zmywaæ i siê z tym papraæ.
Stary 2014-10-23, 10:41   #684
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Zawsze znajdzje sie ktos, kto nie bedziew 100% zadowolony, ale biorac pod uwage ile dobrych opinii na jwj temat slyszalam sadze, ze jest godna polecenia. A tak swoja droga Joanku, jakie Mysia ma wlosy?
Ale¿ ja nikomu nic nie odradzam i nie ujmuje Mysi mowie tylko z wlosomaniaczej perspektywy bo u mnie byla stylizacyina klapa choæ profesjonalne badanie skóry g³owy siê przydalo.
Mowie z perspektywy osoby ktora tam by³a a nie naczytala sie cudów w internetach
Co do w³osów to byly spiête w gustowny koczek i nie widzia³am d³ugo¶ci ale byly zadbane, b³yszcz±ce ma blond pasemka, mysia w ogóle jest b. ³adn± kobiet±. Z reszta pogadalysmy sobie o fiksacjach pewnej grupy wlosomaniaczek bo mysia tez wychodzi z za³o¿enia ze mo¿na farbowac i mieæ. Ze suszarka to nie twór piekie³, posmialysmy siê ze niektórzy to ju¿ w paranojê popadaj± i na baczno¶æ ¶pi±- bo w³osy.
Ona jest fajna, rozs±dna babeczka. Bo przyznam, ¿e trochê siê ba³am ze na mnie nakrzyczy albo skomentuje moje farbowanie a jedyne co powiedzia³a to, ze kolor rewelka i czym mazam ;p

Eeej mi te¿ od roku ciê¿ko zapu¶ciæ ; (
Bo ta d³ugo¶æ siê o wszystko wyciera
Stary 2014-10-23, 10:50   #685
Konto usuniête

Ja szczerze powiem, ¿e mi by siê nie chcia³o jechaæ tyle drogi do fryzjera i jeszcze umawiaæ siê z takim wyprzedzeniem.
Zwykle pójdê gdzie¶ pod blokiem, zap³acê 30 z³, zetnê same rozdwojenia i te¿ jestem zadowolona.
W przypadku wiêkszej ilo¶ci warstw to szuka³abym ju¿ gdzie¶ opinii, bo kiedy¶ ju¿ wysz³am z 'ogonkiem' i oddzielaj±c± siê warstw±, ale to do¶æ dawno by³o.
Stary 2014-10-23, 10:53   #686
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Joanku - Krótkie w³osy s± jeszcze trudniejsze do ogarniêcia i upierdliwie, wiêc nie wiem czy jest sens ¶cinaæ bo i zapuszczanie potem mêczy. Mi siê wcale nic nie uk³ada, mam rogi po bokach i ¶miesznie to wygl±da ale chyba przez to wypadanie i w ogóle doceniam fakt ze mam te w³osy i ¿e wcale nie s± z³e. Mam wra¿enie, ¿e za bardzo niektórzy panikuj± - skrêt to nie koniec ¶wiata, jak siada to mo¿na chodziæ w rozprostowanych i nic siê z³ego nie stanie, albo spi±æ albo co¶.

Moja mama po jednej stronie w³osy ma a po jednej nie bo jej wypad³y, musi chodziæ w peruce i cieszy³aby siê gdyby w tym ³ysym miejscu mia³a chocia¿ trochê tych swoich cienkich w³osów. Mi teraz po roku w³osy zaczê³y siê nieco krêciæ i falowaæ znowu, boki mam proste jak druty i nawet nie mogê sobie pozwoliæ na d³ug± fryzurê ale lubiê to jakie moje w³osy s±, moze same w sobie nie s± piêkne ale ³adne wystarczaj±co by mnie jako¶ upiêkszyæ w ca³okszta³cie. Wiêc jakby co to siê nie obra¿aæ bo tylko mówiê co my¶lê i ¿e nie ma co rozpaczaæ. ¯adne w³osy nie s± idealne, nie wszystkie s± takie ³atwe do wspó³pracy, czasami z natury nie mamy tak super jak inni ale grunt w tym, ¿e jest nam ciep³o w czachê i mamy unikatow±, naturaln± ozdobê. A gadanie typu 'najlepiej obciaæ' nie ma sensu bo to problemu nie za³atwia i tyle ^^
Raczej nikt z nas nie zamknie siê przed ¶wiatem maj±c nawet kopê siañska, momentami mam wra¿enie jakby ludzie celowo sobie wmawiali jakie to maj± co¶ badziewne mimo ¿e nie maj± a¿ wreszcie w to zaczynaj± wierzyæ. Wiem ¿e jako kobiety czujemy siê momentami ¼le bo cos nie wygl±da ¿e nawet ryczymy z tego powodu no ale jak siê popatrzy na to co mamy fajne albo z pozytywnej strony to siê robi lepiej ;D
Nie jestem pewna czy to by³o do mnie bo nie jest podczepione ale nie traktuj mojego narzekania na w³osy zbyt powa¿nie. To co piszê - to raczej z przymru¿eniem oka. To forum o w³osach, dlatego piszê o w³osach i z niego stety nie dowiecie siê o ca³ej kupie powa¿nych problemów, przez które przechodzê czy tam przechodzi³am. Nie czujê siê z tym komfortowo, unikam oftopów jak ognia. Piszê to bo nie chce aby kto¶ postrzega³ mnie jako p³ytk± osobê przez pryzmat bo jak mówiê - to forum o w³osach, tu mogê pojêczeæ na w³osy, co nie zmienia faktu,¿e w prawdziwym ¿yciu nie skupiam siê na nich za bardzo.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-23 o 10:54
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:30   #687
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jestem pewna czy to by³o do mnie bo nie jest podczepione ale nie traktuj mojego narzekania na w³osy zbyt powa¿nie. To co piszê - to raczej z przymru¿eniem oka. To forum o w³osach, dlatego piszê o w³osach i z niego stety nie dowiecie siê o ca³ej kupie powa¿nych problemów, przez które przechodzê czy tam przechodzi³am. Nie czujê siê z tym komfortowo, unikam oftopów jak ognia. Piszê to bo nie chce aby kto¶ postrzega³ mnie jako p³ytk± osobê przez pryzmat bo jak mówiê - to forum o w³osach, tu mogê pojêczeæ na w³osy, co nie zmienia faktu,¿e w prawdziwym ¿yciu nie skupiam siê na nich za bardzo.
O tio tio!
Nic dodaæ nic uj±æ. Podczepiam siê.
Stary 2014-10-23, 12:31   #688
Wizazanka5000
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48640417]Ja szczerze powiem, ¿e mi by siê nie chcia³o jechaæ tyle drogi do fryzjera i jeszcze umawiaæ siê z takim wyprzedzeniem.
Zwykle pójdê gdzie¶ pod blokiem, zap³acê 30 z³, zetnê same rozdwojenia i te¿ jestem zadowolona.
W przypadku wiêkszej ilo¶ci warstw to szuka³abym ju¿ gdzie¶ opinii, bo kiedy¶ ju¿ wysz³am z 'ogonkiem' i oddzielaj±c± siê warstw±, ale to do¶æ dawno by³o.[/QUOTE]
Ale dziewczyna pytala o fryzjera w Warszawie. Ja u Mysi bie bylam i sie nie wybierambo w Warszawie nie mieszkam
Stary 2014-10-23, 14:05   #689
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ

Dzwoni³am i nie umówi³a mnie bo nie ma ju¿ wolnych terminów, kaza³a dzwoniæ pod koniec listopada. Teraz nie wiem czy czekaæ czy szukaæ innego fryzjera.

Stary 2014-10-23, 14:39   #690
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Ale ja Ciê nie postrzegam za p³ytk± osobê, ani nikogo tutaj. Ju¿ napisa³am co mia³am na my¶li, a ¿e to internet to nigdy nie wiesz czy osoba przejmuje siê w³osami jakby to by³ koniec ¶wiata czy traktuje to lajtowo. Ka¿da z nas czasami wyolbrzymia, a macie przepiêkne loki i a¿ czasami zdziw jak która¶ pisze, ¿e najlepiej ¶ci±æ na krótko itd. ;D wiêc tyko taki sens by³ mojej paplaniny.

By³o piêknie i cudownie, a dzi¶ puszek - dla odmiany ^^
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.