Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 20:59   #661
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

http://allegro.pl/lozeczko-safari-zy...722386674.html ja poluję na takie łóżeczko <3

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:00   #662
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Ja też w swoim nic sensownego ciążowego nie widzę. A wydanie 100 za sztuke na rzeczy w ktorych pochodzę kilka miesięcy to dla mnie abstrakcja.
To mnie dobija w cenach odzieży ciążowej O ile coś jest takie, że dopasowuje się do brzuszka ale i bez niego jakoś będzie wyglądało to jeszcze okej, ale spodni z pasem przez kilka sezonów po ciąży męczyć nie będę... Mimo to zainwestowałam w dwie pary z H&M po 79,90 bo nigdzie taniej nie znalazłam stacjonarnie (niestety wszystko muszę przymierzyć, w necie kupuję tylko rzeczy, które wcześniej widziałam na żywo).

jutro czeka mnie pobudka o 6:30 a dzisiaj jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:02   #663
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
To mnie dobija w cenach odzieży ciążowej O ile coś jest takie, że dopasowuje się do brzuszka ale i bez niego jakoś będzie wyglądało to jeszcze okej, ale spodni z pasem przez kilka sezonów po ciąży męczyć nie będę... Mimo to zainwestowałam w dwie pary z H&M po 79,90 bo nigdzie taniej nie znalazłam stacjonarnie (niestety wszystko muszę przymierzyć, w necie kupuję tylko rzeczy, które wcześniej widziałam na żywo).

jutro czeka mnie pobudka o 6:30 a dzisiaj jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia
o jej nie pamiętam kiedy bym wstawała o 6,30
masakra ;d a kiedyś 0 5 wstawałam a teraz nie wyobrażam sobie ;p
ale będzie ten czas gdy wrócę do pracy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-26, 21:11   #664
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja kupuje w końcu ten kojec motherhood bo tez niewygodnie mi sie śpi

To moja wish lista z lamillou a o śpiworku zapomniałam, potrzebny jest? Nie wystarczy kocyk do wózka w marcu?

I moj wymarzony wozek Załącznik 5824073Załącznik 5824074Załącznik 5824075Załącznik 5824076Załącznik 5824077
Super lista! będziesz na pewno zadowolona kiedy planujesz zakupy? ja intensywnie zacznę na koniec listopada

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja jutro wstaję i do lumpka idę bo w poniedziałek mają niemowlęce ubranka przecenione za 1 zł pewnie znowu coś się trafi
hej ja mam taki sam plan wstaję z rana i jadę na łowy u mnie nowy towar

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jeszcze nawiazujac do zakupow dla naszych skarbuszkow: jaki macie plan na lozeczko? Ja chcialam najpierw zaopatrzyc sie w kosz mojzesza, potem dopiero w lozeczko.
Ja od razu zakupuje łóżeczko

Cytat:
o jej nie pamiętam kiedy bym wstawała o 6,30
masakra ;d a kiedyś 0 5 wstawałam a teraz nie wyobrażam sobie ;p
ale będzie ten czas gdy wrócę do pracy
ja jak wstawałam do robity to 4.40! na nogach! jak zooombie a teraz chrapie ile się da przez ostatnie 2 dni, zasypiałam suoper moze minęła mi ta bezsenność

Dziewczyny, WY tez macie schizy??? że np. wiem, ze to nienormalne, ale np. super się czujecie, i nie poczujecie np. nawet mini kłucia itp. i juz schizyjecie się?? czy tylko ja tak mam wszytsko jest OK, a ja wmawiam sobie, ze nie!!!!!

za duzo naczytałam sie głupot w necie( powinni je blokować)
Stary 2014-10-26, 21:13   #665
Michiru
Zakorzenienie

Kiedyś pewnie trzeba będzie wrócić. Ja mam nadzieję, że już do innej pracy, niewymagającej zostawiania dziecka na 12h.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:15   #666
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze nawiazujac do zakupow dla naszych skarbuszkow: jaki macie plan na lozeczko? Ja chcialam najpierw zaopatrzyc sie w kosz mojzesza, potem dopiero w lozeczko.
Też myślałam o koszu ale gondola mojego wózka jest tkim koszem i to z możliwością użycia jako kołyska więc problem rozwiązany. A mam jeszcze kołyskę, tak do 6 m-cy będzie a może i dłużej. Na później mam zamiar kupić-zamówić łóżeczko "rosnące".

A dziś dostałam leżaczek, dokładnie taki http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-...721778374.html
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:16   #667
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Dziewczyny, WY tez macie schizy??? że np. wiem, ze to nienormalne, ale np. super się czujecie, i nie poczujecie np. nawet mini kłucia itp. i juz schizyjecie się?? czy tylko ja tak mam wszytsko jest OK, a ja wmawiam sobie, ze nie!!!!!

Maaam i tak już chyba pozostanie na zawsze, cokolwiek niepokojącego dotyczącego dzieciątka i ja już w strachu Czy nie jest to nazywane potocznie matczyną miłością? Po prostku tak każda z nas pragnie, aby było wszystko dobrze, dzidzi zdrowe i ja głęboko wierze w nasze maluszki !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 21:24   #668
Alunia79
Wtajemniczenie

Lesyeux
To normalne
Tylko trzeba z tym walczyć, starać się sobie tłumaczyć i odpędzać złe myśli.
Stary 2014-10-26, 21:24   #669
niunia_ona
Zakorzenienie

dobranoc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-26, 21:34   #670
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kosz Mojżesza? O rety cóż to?
Wychlalam z TŻ 2 litry pepsi;/
To wiklinowy kosz na stelazu, ktory pelni tez role kolyski. Podobno noworodki dobrze sie w nim czuja, bo maja malo miejsca. Takie lozeczko jest lekkie, mizna je postawic kolo lozka na noc, a w dzien zdejmujesz kosz ze stelaza i mozesz nosic po calym domu. W kuchni jak gotujesz czy w salonie. A dzudzia moze spac
Kupie używany, wydam wtedy kolo 200zl. Potem lozeczko

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Tez o nim myslalam

Cytat:
My już kupiliśmy łóżeczko. Zwykłe szczebelkowe, regulowane na 3 poziomy. Podobno kosz to rozwiązanie na chwilę,potem i tak potrzeba kupić łóżeczko, więc po co zwlekać

gdzies wyczytalam, ze dzidzia moze w nim spac do 5 miesiaca. A ja do tego czasu pojade do rodziny na drugi koniec polski, gdzie bedzie idealnym rozwiazaniem

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

Łóżeczko ja mam jeszcze po sobie dobrze zakonserwowane, tatuś kiedyś sam robił . Planujemy odmalować na biało, tylko muszę pochodzić po sklepach i popytać o odpowiednią farbę dla dzidzi! Chyba że wy coś na ten temat wiecie?
No takie lozeczko z sentymentem jest najlepsze
O farbie nic nie wiem, ale napisze gdy sie dowiem.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:40   #671
Alunia79
Wtajemniczenie

200zł?? Kochna zobacz na OLX, znajdziesz duuużo taniej.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Niunia kolorowych snów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 21:40   #672
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Kiedyś pewnie trzeba będzie wrócić. Ja mam nadzieję, że już do innej pracy, niewymagającej zostawiania dziecka na 12h.
wow! z tym tematem to ja ostatnio nawet miałam koszmary. ja nie wyobrażam sobie, pójścia do pracy.... jeżeli dadzą najniższą krajową, a za taką robiłam i miałabym dawać z tego 300zł na paliwo( mieszkam na wsi) + przedszkole dla dziecka ok. 600 zł ( ponieważ teraz pracuje się w takich rozbieżnych godzinach, że w państwowym przedszkolu, zapewne bym nie miała co szukać, bo np. do 18 nie pracują...) oj ciężko z tym będzie ... i już mnie to martwi... bo teraz mam tą kasę z ZUS a po porodzie klops! jedynie z Urzędu Pracy zasiłek na pół roku, a później dalej klops.... do tego mamy jedno auto, mąż ma autobus pracowniczy ja tylko jestem mobilna, i tylko ja bym mogła odebrać dziecko z przedszkola.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Maaam i tak już chyba pozostanie na zawsze, cokolwiek niepokojącego dotyczącego dzieciątka i ja już w strachu Czy nie jest to nazywane potocznie matczyną miłością? Po prostku tak każda z nas pragnie, aby było wszystko dobrze, dzidzi zdrowe i ja głęboko wierze w nasze maluszki !
Najgorsze jest to, ze nic mnie nie boli, nie kłuje nie ciągnie a ja już schiza!!! ze coś nie tak. a powinnam się cieszyć że właśnie nic mi nie dolega ja to durna jestem może jak wreszcie doczekam się ruchów dzidzi będe spokojniejsza, ale zapene wtedy bede sie schozowac, czy wystarczajaco dzidzia mnie pokopałą w ciągu dnia
oj oj oj

Alunia fajny bujaczek

ja dostane w spadku od siostry taki wehikuł jest extra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product.jpg (26,4 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-10-26, 21:41   #673
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Niedawno wróciliśmy z naszego weekendowego wyjazdu. Bardzo fajnie spędziliśmy czas, duzo spacerowalismy i zwiedzaliśmy, ogólnie dobrze spędzony czas mam nadzieje, ze jeszcze niedługo to powtórzymy

Mimo weekendu sporo napisalyscie spróbuje to nadrobić i poodpowiadać na to co slychac u Was

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:44   #674
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
200zł?? Kochna zobacz na OLX, znajdziesz duuużo taniej.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Niunia kolorowych snów
tout-petit-fille yhymmm tez radze na OLX lub allegro poszperać a napewno w atrakcyjnej cenie kupisz

ok, uciekam bo mąż woła hihi

do jutra Kolorowych snów

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-10-26 o 21:45
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:49   #675
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Kosz Mojżesza to świetna sprawa, ja niestety nie kupuje bo tylko łóżeczko ja razie mi sie zmieści w sypialni i na nim przewijak, ale te kosze i takie kołyski sa prześwietne!!

Cytat:
Ja też w swoim nic sensownego ciążowego nie widzę. A wydanie 100 za sztuke na rzeczy w ktorych pochodzę kilka miesięcy to dla mnie abstrakcja.

a ja myśle czy nie kupic drugich spodni w hm bo kupiłam jeansy niebieskie a teraz czarne moze? Ale nei wiem czy nie poprzestanę na rajstopach ciazowych z gatty i spódniczkach zakladanychnpod brzuch i kozakach
Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Super lista! będziesz na pewno zadowolona kiedy planujesz zakupy? ja intensywnie zacznę na koniec listopada

hej ja mam taki sam plan wstaję z rana i jadę na łowy u mnie nowy towar

Ja od razu zakupuje łóżeczko

ja jak wstawałam do robity to 4.40! na nogach! jak zooombie a teraz chrapie ile się da przez ostatnie 2 dni, zasypiałam suoper moze minęła mi ta bezsenność

Ja pewnie koło grudnia, czekam na rzeczy od znajomych, nie chce kupowac za dużo

A łóżeczko będe miała turystyczne podobno ma swoje zalety - jak dzidziuś zaczyna sie kręcić to nie obija sie o szczebelki i zawsze mozna je ze sobą zabrać w podróż

Ja dzisiaj cały dzien czytałam o szpitalach i gadałam ze znajoma o porodzie. Zdecydowałam sie na szpital na żelaznej plus wynajęta polozna. Mam od koleżanki foty z porodówki, sale poporodowe 2 osobowe, podobno jak w hotelu i łazienki w salach, to jest ważne dla mnie. I szpital jest za ochrona krocza, nei nacinają bez powodu ImageUploadedByWizaz Forum1414360101.414153.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414360112.711077.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414360122.924340.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414360132.042176.jpg
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 21:52   #676
mon9
Zakorzenienie

Fajny bujaczek zwróćcie uwagę zeby w tych leżaczkach bujaczkach była możliwość rozłożenia na płasko bo wtedy dziecko moze pospać w takim leżaczku.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 22:07   #677
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już mogę to powiedzieć bo to chyba TO.. LUDŹ SIĘ RUSZA WE MNIE I CHYBA TO CZUJĘ! 😆😆😆
Super teraz możesz być spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja też tak mam, już zaczynam myśleć, że sobie wolę odmówić, a dla dziecka na coś wydać pamiętam, jak mi mama mówiła po ślubie: kupuj sobie teraz, bo jak tylko dziecko się pojawi w Waszym życiu, to będziesz najpierw o jego potrzebach myśleć, potem o swoich. No i racja
a kurtkę pożyczyłam od teściowej mojej siostry, brzuchol mi w nią wejdzie, D

Mam identycznie
Sobie mogę odmówić duzo rzeczy ale synkowi juz nie

Pytałas sie o wiek młodego, za tydzien kończy 2 lata i 3 miesiące

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 22:09   #678
Alunia79
Wtajemniczenie

Lesyeux
Stper ten bujaczek, taki hamak
No ja idę w przyszłym tygodniu zapisać moją malutką do żłobka.. u nas jest tylko jeden państwowy a na prywatny mnie nie stać.

Mon
Też myślałam o turystycznym i kupiłam ale takie małe jak gondola od wózka Ten bujaczek zmienia pozycje

Ewka
Stper, że weekend udany oby więcej takich
Stary 2014-10-27, 04:59   #679
Michiru
Zakorzenienie

ewka5891, super, że spędziliście fajnie weekend nie ma to ja wypad daleko odstresować się

mon9, widzę, że nie tylko ja już myślę o porodzie na zdjęcoiach fajnie się ta porodówka prezentuje. Ja zdecyduję się najprawdopodobniej na szpital położniczy w gliwicach, choć opinie na jego temat są podzielone. Przejdziemy się tam i popytamy. Mi zależy głównie na dostępie do znieczulenia i 1ce, która nie kosztuje 1tys wzwyż.

lesyeux, mi właśnie sprawa żłobka i przedszkola spędza czasami sen z powiek. Prywatne strasznie drogie, a do państwowego dostanie sie czasami graniczy z cudem. Dziadkowie pracują, więc raczej w tym nie pomogą. A my z TŻtem jak idziemy do pracy to na 6-18, ewentualnie on ma jeszcze nocki. Nie ma nas 12h i nie ma zmiłuj, że pójdę na 8h nawet przy niepełnym etacie. Zresztą zarabiać bd tyle, że wydam na żłobek i dojazdy i niewiele z mojej wypłaty zostanie. Nie licząc tego, że jestem prawie pewna, że jak mi umowa wygaśnie w grudniu 2015 to przedłużenia nie dostanę. Już i tak firma nam pocięła etatu i wszystko wskazuje na to, że im sie to po prostu nie opłaca. Na zleceniu wielkie h mi będzie przysługiwać. A tak to wykorzystam macierzyński podstawowy, dodatkowy i zacznę rodzicielski jeszcze jak bd miała umowę, a potem przejmie mnie ZUS.

Nie mogę spać. Ba, całą noc sie budziłam, bo bolał mnie brzuch, szczególnie przy przewracaniu się z boku na bok. O 5 TŹ wyszedł do pracy, zwierzaki oczywiście się obudziły, kot zaczął szaleć, a pies warczeć, że mu spać nie dają. Jak tak dalej pójdzie to budzik nastawiony na 8 mi potrzebny nie będzie.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-10-27 o 05:28
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 05:30   #680
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam. Ja juz nie mogę spać 💤

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 05:33   #681
smv
Zakorzenienie

Ja tez juz nie śpię po 5 się obudziłam
Dzidzi daje znać z rana koło pępka dzisiaj heh fajne uczucie (tak mi sie wudaje ze to dzidek)
Jem kanapki z nutella mniammm
Stary 2014-10-27, 05:43   #682
olasia
Zadomowienie

Mon9 - to jest szpital prywatny? Kurcze u mnie to nie ma szans na takie warunki. W Lubaniu gdzie rodzilam to po porstu bida z nyndza.... wszystko obskurne, obdrapane...jedyna nowa rzecz w miare to lazienki i w sali poporodowej dozownik na mydlo hehe mimo wszystko spedzilam tam najpieknieksze chwile w zyciu
Musze zreknac jakie sale maja w Zgorzelcu.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-10-27 o 05:45
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 05:53   #683
smv
Zakorzenienie

U mnie też szpital w opłakanym stanie... Taka umieralnia. Sale chyba 2 osobowe WC jedna na cały oddział neonatologiczno polozniczy. Jedynie pacjentki z infekcjami albo dziećmi np z zoltaczka mają jedynkę ale warunki masakra.
Bardzo ale to bardzo się boję bo jednak jakiś komfort chciałabym czuć a tu we, po wszystkim odkazaj ręce bo niestety nie każda kobieta jest higieniczna a Już niektóre nawet WC po sobie nie sprzatna tylko jak nasikala na deskę tak niech zostanie bleh...
Ale mnie lydka boli.. A po wczorajszej Pepsi TWIST myślałam że zejdę taka byłam pobudzona ;/

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 05:57   #684
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba mutsy evo, ale opinie ma tragiczne, dziś w smyku maż łapał za x-landea move i chyba taki zostanie. Bardzo zwrotny, ma 4 pompowane koła i idealny do spacerów w "terenie". Lekko przeraziły mnie gabaryty wózka, no bo lekki i najmniejszy nie jest, ale przy domku jednorodzinnym to chyba nie problem?
Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Juz pisalam kiedys o wozku mutsy. Jestem srednio zadowolona. Stelaz jest ok (ten z czteroma pompowanymi kolami). Ale gondolka i spacwrowka miala te pare lat temy sporo wad i nie wiem czy producent cos pozmienial. Jak wybiore sie do wrocka na przeszpiwgi to sobie posprawdzam bo wozek prowadzi sie super jesli chodzi o teren wiejski a i w miescie daje rade chociaz dosc szeroki jest i w waskich alejkach sklepowych bywalo ciasnawo.
Zasmuciłyście mnie. Ja myślałam o mutsy 4rider, czytałam na jednym blogu dość dobre opinie. Ale dziś jedziemy po wizycie do dużego sklepu z wózkami, mam nadzieje, że na żywo już porównam co i jak. I wreszcie na jakiś się zdecydujemy. Bo joolz mi się podoba (oprócz ceny), ale dużo osób mi go odradza.

mon9 Ja chce rodzic na zelaznej duzo osob poleca, tam też się wybieramy na szkołę rodzenia.

Dziewczyny widzę, że padł temat bujaczków. Ja miałam żadnego nie kupować, bo w książkach, blogach i na forach piszą, że bardzo żle wpływają na układy nerwowe u niemowlaczków. Co o tym myślicie? Czy zamierzacie je traktować jako takie foteliki, bez używania tych bujakowo-wibrujących funkcji?

Łóżeczko będziemy kupować w ikei, te z tych za 299. Całą sypialnie mamy w ikei, więc będzie pasować.

Wczoraj byliśmy w kinie na Bogowie. Polecam, świetny film i rola Kota.

Dziś wizytujemy i jak zawsze przed wizytą luzik był, to teraz tak jestem zestresowana, że masakra. Napisałyście w wątku o tylu przykrych zdarzeniach, a ja nie czuje ruchów dziecka i mam ochotę się rozpłakać. Niektóre z nas nie czują, ale większość rodzi pod koniec marca, a ja mam termin na początek i nic. Boje sie, ze cos nie tak.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 06:08   #685
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez juz nie śpię po 5 się obudziłam
Dzidzi daje znać z rana koło pępka dzisiaj heh fajne uczucie (tak mi sie wudaje ze to dzidek)
Jem kanapki z nutella mniammm
Smaczne śniadanie xd o ruchy są a tak się zamartwialas

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 06:14   #686
smv
Zakorzenienie

Marcia mi lekarka powiedziała że ok. 20-21tyg będę dopiero czuła a u mnie dopiero takie pykanie czuje ale coraz częściej jestem świadoma że to jednak Dzidzius.. Więc spokojnie..

Eh poniedziałek - nie lubieeeee ;(
Stary 2014-10-27, 06:28   #687
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja nie lubiłam poniedziałku gdy chodziłam do pracy. Teraz luz mam wolne. Kurde nie wyobrażam sobie iść do pracy a dziecko 9 godzin beze mnie smutno.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 06:29   #688
smv
Zakorzenienie

Ja tez.. A myślicie nad macierzyńskim rocznym czy 6 miesięcznym?
Bo słyszałam że żeby iść na rok macierzyńskiego to tata musi iść na miesiąc tacierzynskiego... Prawda to?
Stary 2014-10-27, 06:30   #689
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez.. A myślicie nad macierzyńskim rocznym czy 6 miesięcznym?
Ja napewno roczny. Dziecko wg mnie za małe po pół roku by ktoś z nim zostawał.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-27, 06:34   #690
ojustyna
Zadomowienie

Dziewczyny ratujcie mnie od sennych koszmarów Pisałyście o tych wcześniakach i co? I ja w śnie urodziłam malusią dziewczynkę z warkoczem Jedyne co fajne w tym śnie, to że poród nie bolał, ale później okazało się że macica się nie obkurcza i mieli mi ją wyciąć i że nigdy dzieci już mieć nie będę i tak mnie pocieszali że wszystko będzie dobrze, że przecież urodziłam córeczkę i wwystarczy i nagle zaczęło się coś z nią dziać. Ja wogle nie miałam dostępu do dziecka, do domu mi nie chcieli oddać, bo nie mieliśmy fotelika i jak jej przewieźć, jak się wreszcie udało to nie miałam jej czym nakarmić, bo zero mleka w cycach ;( poszłam do sklepu po mleko jakieś to mnie jakieś matki żule prosiły o pomoc a jak pomogłam to okradły i pobiły i leżałam taka cała zewsząd krwawiąca i konająca chyba zaprzestane czytania czegokolwiek bo już mi to na złe wychodzi

Kobiety w ciąży mogłyby spokojnie pisać scenariusze do filmów na podstawie swoich snów, przez które budzą się o 5 rani i leżą zastanawiając się o co chodzi?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości