Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 19:17   #661
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jak jesteś zapisana do przychodni to tam w deklaracji wybiera się położna.u mnie była tylko raz położna.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Po porodzie zapisujesz dziecko
Co do przychodni to pójdę zapytać bo nie pamiętam co ja tam wypisywałam...

A co do dziecka to właśnie słyszałam że musi być przed porodem bo się przy porodzie mówi gdzie jest wybór pediatry i tam wysyłają dokumenty po porodzie...
Stary 2015-05-24, 19:17   #662
201701300931
Konto usunięte

owieczka masz dostęp do zip? Bo ja tam widzę do jakiej położnej jestem zadeklarowana. Mi babka w przychodni mówiła, że po narodzinach dziecka idę je zapisać do przychodni, dostaję numer położnej i się z nią umawiam. U mnie przychodzi trzy razy. Ale jeszcze nie wiem czy tam zapiszę dziecko czy gdzie indziej.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:25   #663
agu23gda
Wtajemniczenie

owieczka dziecko do pediatry na wizytę zapisuje się po porodzie. Dlatego wskazujesz przy porodzie przychodnie gdzie mają wysłać dokumenty, żebys później mogła iść zapisac tam maluszka na wizytę. Co do położnej to wybierasz ją obojętnie gdzie chcesz nawet w przychodni na 2 końcu miasta, a nawet jeśli teraz jestes do jakiejś zapisana a chcesz miec inną to możesz 3 razy w ciągu roku zmienić, wypisujesz tylko deklaracje. Patronazowa wizyta i to jak gdzie i kiedy... po porodzie, w Twoim mieszkaniu prawdopodobnie będzie to ta sama połozna, która wybierzesz. Chociaż z moją bratową był przypadek, że miala położną w Gdańsku a mieszkala 35 km dalej i położna przyjechała inna, z jakijś przychodni bliżej. Ale teraz mieszka na Jasieniu a ma położną w Przychodni Świętokrzyskiej i stamtąd przyjechała do niej jej polozna do domu.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 19:28   #664
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
owieczka masz dostęp do zip? Bo ja tam widzę do jakiej położnej jestem zadeklarowana. Mi babka w przychodni mówiła, że po narodzinach dziecka idę je zapisać do przychodni, dostaję numer położnej i się z nią umawiam. U mnie przychodzi trzy razy. Ale jeszcze nie wiem czy tam zapiszę dziecko czy gdzie indziej.
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
owieczka dziecko do pediatry na wizytę zapisuje się po porodzie. Dlatego wskazujesz przy porodzie przychodnie gdzie mają wysłać dokumenty, żebys później mogła iść zapisac tam maluszka na wizytę. Co do położnej to wybierasz ją obojętnie gdzie chcesz nawet w przychodni na 2 końcu miasta, a nawet jeśli teraz jestes do jakiejś zapisana a chcesz miec inną to możesz 3 razy w ciągu roku zmienić, wypisujesz tylko deklaracje. Patronazowa wizyta i to jak gdzie i kiedy... po porodzie, w Twoim mieszkaniu prawdopodobnie będzie to ta sama połozna, która wybierzesz. Chociaż z moją bratową był przypadek, że miala położną w Gdańsku a mieszkala 35 km dalej i położna przyjechała inna, z jakijś przychodni bliżej. Ale teraz mieszka na Jasieniu a ma położną w Przychodni Świętokrzyskiej i stamtąd przyjechała do niej jej polozna do domu.
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi.

Dana - dostępu do ZIP nie mam bo nigdy mi się nie chce iść do NFZ po te tam kody czy coś. Ale pewnie jestem zapisana do mojej przychodni bo gdzie indziej?

Agu - właśnie jestem w Przychodni Świętokrzyskiej zapisana ale sama nie wiem czy tutaj zapisać dziecko bo opinie o pediatrach są takie sobie... A bratowa ma jakąś opinię na temat tej położnej co przyjechała?
Stary 2015-05-24, 19:35   #665
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Agu - właśnie jestem w Przychodni Świętokrzyskiej zapisana ale sama nie wiem czy tutaj zapisać dziecko bo opinie o pediatrach są takie sobie... A bratowa ma jakąś opinię na temat tej położnej co przyjechała?
Jeśli chodzi o opinie o tej położnej to nie wiem, nie pytałam, a jesli chodzi o pediatrę to na Świętokrzyskiej przyjmuje dr. Mig, Mik czy cos takiego nie wiem jak się pisze ale nazwisko specyficzne, chodzi do niej z dziecmi i moja siostra i wlasnie bratowa i sa z niej zadowoleni. Zdarzało mi sie 2 razy być u niej z dziecmi siostry i byla bardzo uprzejma, mowi zawsze do chlocow, zagaduje ich w czasie badania, jak którys strzeli bekse to pociesza

sprawdziłam w necie... jednak MIK

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-24 o 19:38
Stary 2015-05-24, 19:39   #666
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o opinie o tej położnej to nie wiem, nie pytałam, a jesli chodzi o pediatrę to na Świętokrzyskiej przyjmuje dr. Mig, Mik czy cos takiego nie wiem jak się pisze ale nazwisko specyficzne, chodzi do niej z dziecmi i moja siostra i wlasnie bratowa i sa z niej zadowoleni. Zdarzało mi sie 2 razy być u niej z dziecmi siostry i byla bardzo uprzejma, mowi zawsze do chlocow, zagaduje ich w czasie badania, jak którys strzeli bekse to pociesza

sprawdziłam w necie... jednak MIK
Dzięki! To do niej zapiszę jeśli będzie taka możliwość, najwyżej zmienię jak mi naciśnie na odcisk jakoś szczególnie.
Stary 2015-05-24, 20:11   #667
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzieci jeszcze nie mam, ale uważam, że wszystko zależy od pory roku, od warunków w mieszkaniu itd itp. Jakby moje dziecko miało ciepłe syrki to bym raczej skarpetek nie ubierała. Ale z drugiej strony jakby miało skarpetki i ciepłe stópki to nie oznacza też , ze je przegrzewam. Ja nosze skarpetki nie tylko dlatego gdy mi zimno w stopy

co do starej szkoły wspomnianej wyżej, uwazam, ze tez nie zawsze działa jedna warstwa więcej niż ma mama, bo ja np ubieram stanik, koszulkę/top i na to bluzkę nie z zimna, z przyzwyczajenia, bo nie lubie jak mi stanik się odznacza itd itp więc taka troche staroświecka metoda ubierania dzieci o jedna warstwe więcej może doprowadzić do zagotowania naszego dziecka Bo ja musialabym ubierać bodziak, pajac i jeszcze coś

A tak serio, ja liczę na swoją intuicje i wyczucie
Z ubieraniem dzieci trzeba poprostu wyczuć, co to za typ. Choć ja myślę, że jak zdrowe dziecko, to wystarczy normalnie ubrać i wiadomo jak leży to kocykiem przykryć.

no i od moich rodziców cały czas słyszę, że mojego brata przegrzali, miał zapalenie płuc. I po tym mnie zimnym chowem trzymali. I efekt taki brat często choruje, dużo ciężej przechodzi infekcje. A ja praktycznie nie choruje (w szkole to była moja zmora)

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jak sie tak ostro wkurzucie macie ochotę cos rozwalic ?
Oj często ostatnio czymś trzaskam

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Witam się w 27 tygodniu Przegapiłam moją studniówkę - mam już 98 dni do porodu

Mnie żebra bolą co raz bardziej, w nocy to istna masakra się robi

Aaaaa, wczoraj dostałam od siostry ten 'szlafroczek' Jest totalnie słodki A jaki masz rozmiar/ilość cm śpiworka?
Gratuluję stódniowki!
Aż ciarki przechodzą, bo to znaczy, że coraz bliżej ten dzień; )
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 20:17   #668
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

A co do dziecka to właśnie słyszałam że musi być przed porodem bo się przy porodzie mówi gdzie jest wybór pediatry i tam wysyłają dokumenty po porodzie...
Nie przy porodzie a przy wypisie Puki nie wyjdziesz ze szpitala, to oni nic nie mogą wysłać, bo dokumentacja jest na bieżąco uzupełniana.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Cytat:
Do tej pory było tak, że po wysłaniu dokumentów przez szpital do przychodni, położna sama się kontaktowała z matką. Wybór przychodni był jednoznaczny z wyborem położnej, bo każda przychodnia ma swoją. Tzn większość ma. Nie slyszałam o tym, żeby ktoś sobie wybierał położną środowiskową.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:22   #669
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie przy porodzie a przy wypisie Puki nie wyjdziesz ze szpitala, to oni nic nie mogą wysłać, bo dokumentacja jest na bieżąco uzupełniana.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Do tej pory było tak, że po wysłaniu dokumentów przez szpital do przychodni, położna sama się kontaktowała z matką. Wybór przychodni był jednoznaczny z wyborem położnej, bo każda przychodnia ma swoją. Tzn większość ma. Nie slyszałam o tym, żeby ktoś sobie wybierał położną środowiskową.
U nas jest taka możliwość wyboru, bo w mojej przychodni sa np 3 położne. I ja chodzę tylko do jednej - tej która sobie wybrałam. I ona powiedziała mi, ze to ona bedzie u mnie na wizycie domowej po porodzie

znalazłam też info w necie:
"Najlepiej umówić się na wizytę położnej 2 dni po wyjściu ze szpitala. Wybór położnej należy do ciebie, nie obowiązuje rejonizacja. Najlepiej zająć się tym jeszcze w ciąży. Możesz zdecydować się na położną współpracującą z twoim lekarzem rodzinnym, ale możesz też wybrać tę poleconą przez koleżankę. Przed porodem zadzwoń i uprzedź, że będziesz chciała skorzystać z jej usług"

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-24 o 20:31
Stary 2015-05-24, 20:29   #670
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nie, i czy w ogóle coś wpisywałam... a jeśli tak to co teraz? Nawiedzi mnie jakaś położna znienacka po porodzie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-24, 20:35   #671
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja tez nie, i czy w ogóle coś wpisywałam... a jeśli tak to co teraz? Nawiedzi mnie jakaś położna znienacka po porodzie?
myślę, że nie. Z położna umawiasz się telefonicznie. Albo ty dzwonisz albo ona. No i nie masz tez obowiązku w ogóle odbycia takiej wizyty. Nie wjedzie Ci baba na chatę jesli sobie tego nie zyczysz no ale wtedy bierzesz na siebie wszelkie odpowiedzialności w "razie czego"

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-24 o 20:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 20:43   #672
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest taka możliwość wyboru, bo w mojej przychodni sa np 3 położne. I ja chodzę tylko do jednej - tej która sobie wybrałam. I ona powiedziała mi, ze to ona bedzie u mnie na wizycie domowej po porodzie

znalazłam też info w necie:
"Najlepiej umówić się na wizytę położnej 2 dni po wyjściu ze szpitala. Wybór położnej należy do ciebie, nie obowiązuje rejonizacja. Najlepiej zająć się tym jeszcze w ciąży. Możesz zdecydować się na położną współpracującą z twoim lekarzem rodzinnym, ale możesz też wybrać tę poleconą przez koleżankę. Przed porodem zadzwoń i uprzedź, że będziesz chciała skorzystać z jej usług"
Czyli jednak zmiany, albo kiedyś się o tym nie mówiło Ja to nie będę nikogo wybierać, przeważnie w tym luxmedzie są bardzo fajne, młode dziewczyny.

Cytat:

Nie no co ty, musi się z tobą umówić telefonicznie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
myślę, że nie. Z położna umawiasz się telefonicznie. Albo ty dzwonisz albo ona. No i nie masz tez obowiązku w ogóle odbycia takiej wizyty. Nie wjedzie Ci baba na chatę jesli sobie tego nie zyczysz no ale wtedy bierzesz na siebie wszelkie odpowiedzialności w "razie czego"
No ciekawa jestem, czy można odmówić Bo ja np nie chcę, żeby przychodziła. Była przy pierwszej, więcej nie potrzebuje, żeby mi ktoś mówił, jak mam pępek myć.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 20:47   #673
mama_izka
Raczkowanie

W szpitalu gdzie rodzilam pierwszego syna po porodzie przyszla pielęgniarka i zapytala do kogo dziecko chce zapisac i oni wyslali dokumenty. W drugim (na madalinskuego) wszystko dostalam do reki i musialam dac poloznej na patronazowej wizycie. Ale najpierw isc do wybranej przychodni umowic sie na nia.

U mnie byla raz. Stwierdzila ze skoro drugie dziecko to sobie poradzimy. Wiec nie namawialam :-D

Kurde. Od rana siedze jak na szpilkach a tu jeszcze trzeba czekac na ogliszenie wynikow. Ehh

Edytowane przez mama_izka
Czas edycji: 2015-05-24 o 20:50
mama_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:53   #674
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ciekawe jakie to są...
Cytat:
Napisane przez mama_izka Pokaż wiadomość
Kurde. Od rana siedze jak na szpilkach a tu jeszcze trzeba czekac na ogliszenie wynikow. Ehh
Też mnie to wkurza, bo chcę iść spać...
Stary 2015-05-24, 20:54   #675
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja zamierzam zapisać dziecko w pakiecie Mecicover. Stamtąd chciałabym tez położna. Moja przychodnia z przydziału ma fatalne opinie i moja noga w niej nie postanie

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 21:03   #676
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Możesz wybrać, ale zazwyczaj są przypisane do przychodni i jeśli nie wnikasz to, to sami Ci przypisują. Ja nawet nie wiem jaką mam

Cytat:
A ja myślałam, że te wizyty są obowiązkowe

Aakkzzii chciałam Ci powiedzieć żebyś miała się na baczności, bo Cię gonię - wczoraj wymierzyłam 100 cm w brzuchu

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 21:06   #677
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Wcinam właśnie jogurcik z borowkami ☺
Stary 2015-05-24, 21:13   #678
agu23gda
Wtajemniczenie

Moim zdaniem... a raczej jestem prawie pewna, ze wizyty te nie są obowiązkowe. Moja siostra o ile dobrze pamiętam ich nie miała przy swoich chlopcach, ale jeszcze jutro jej zapytam. Myslę, ze to jest tak jak sa obowiązkowe jedne szczepienia a inne nie i to rodzic decyduje czy się na nie zdecyduje czy też bierze odpowiedzialność na siebie i nie zdecyduje.

Pewnie działa to na zasadzie... że nie chcesz wizyty - ok. Ale jak coś się stanie to bedzie wina rodziców "bo nie chcieli wizyty położnej, która by pokazała jak tego uniknąć" . Ja osobiście jesli stwierdzę sama, że idzie nam ok, nie będę miala jakiś problemów to nie bede chciala wizyty patronażowej.

znalezione w necie:
"Z pomocy położnej rodzinnej ma prawo skorzystać każda kobieta po porodzie, niezależnie od wieku czy liczby urodzonych dzieci. Wizyta położnej jest bezpłatna.
Opieka położnej środowiskowej jest przywilejem, z którego możesz, ale nie masz obowiązku korzystać."

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-24 o 21:23
Stary 2015-05-24, 21:44   #679
Mten
Rozeznanie

Muszę sprawdzić do jakiej przychodni należę w ogóle aktualnie :-P
Choć i tak z małym będziemy chodzić do Enel medu bo Tz ma tam pełna opiekę.

To już wiemy kto prezydentem
Uciekam spać bo rano do labka na tsh i ft4, a we wtorek już wizyta! Jupiiiiiii :-D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 21:51   #680
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Wrócił mi apetyt na słodkie ale staram się nie jeść za dużo.

Melduje ze kefir i jabłka zrobiły swoje Wizyta w wc zaliczona.

Wylicytowałam sobie sukienkę na lato http://allegro.pl/lindeczarna-morski...352644846.html
A ja znowu się nażarłam jak głupia i brzuch mi pęka

Cytat:
No ladniutka. Piekny kolor
a no to na slodkie ja mam chec od poczatku. Wczoraj batona popilam woda z cytryna .. to dopiero dziwactwo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A ja bym chciala zwykla ciazowa spudniczke jeansowa. Szkoda ze nigdzie takich nie ma tylko w internecie ...
Są ale drogie

Cytat:
Ale ten kaftanik i tak z czymś na dol prawda?

Ja to chcę jak będzie ciepło w mieszkaniu żeby mała trochę leżała np w samym kaftaniku i bez pieluchy
A na dół można i dresy, półśpiochy albo śpiochy
Cytat:
no nie bo na poczatku i tak nawet pampersa trzeba wywijać troszke w dol zeby nie przykrywal kikuta, wiec spodenki/polspiochy tez mozna albo wywinąć lekko albo po prostu zsunac troszke poniżej pepuszka
Pampersy teraz już mają dziurę na kikut
Cytat:
Moja przyjaciółką ma 4tyg bliźnięta.chłopiec nie lubi ciepła a dziewczynka uwielbia być opatulona.
Stara szkoła mówi ze dziecko powinno mieć jedna warstwę więcej na sobie niż mama.Nie wiem jak Wy ale ja nie wyobrazam sobie noworodka czy niemowlęcia trzymać bez skarpet.Ale każdy uważa po swojemu.ja mogę sobie chodzić bez bo się ruszam ale taki maluch?

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Ile lykacie tabl magneb6
Ja nie do końca lubię te stare szkoły
Cytat:
Ha! Ogólnie przestałam chodzić na razie do kościoła, ale mój mnie ostatnio ostro wysyła. A ja powiedziałam, że nie będę latać pół godziny przed czasem, żeby zająć sobie miejsce siedzące bo nie mam na to siły, poza tym, ciekawa jestem, kto będzie mnie cucić. Z Bogiem sobie moge i w domu porozmawiać, bez słuchania o polityce.

Zrobiłam spis co mam
Body krutki rękaw:
50-1
56-10
62-13
68-4

Body długi rękaw:
50-10
56-11
62-11
68-11
74-2

Pajace i rampersy:
50-8
56-14
62-1
68-8
74-5

Spodnie, leginsy i półśpioch:
50-7
56-6
62-1
68-5

Bluzki krutki r.:
50-1
68-3
74-2

Bluzka długi r.:
50-2
56-2
62-3
68-4
74-1

Śpiochy:
50-1
56-1

Bluza, swetry:
50-1
56-1
68-1

Kombinezon:
50-1
56-1
Ja chodzę i nie mdleję, siedzę sobie i obserwuję też maluchy
Cytat:
Jak sie tak ostro wkurzucie macie ochotę cos rozwalic ?
Ja bardziej płakać

Cytat:
Jak jesteś zapisana do przychodni to tam w deklaracji wybiera się położna.u mnie była tylko raz położna.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Po porodzie zapisujesz dziecko
Ooo ja to pewnie nikogo nie wybrałam tam

Cytat:
No właśnie ciekawe jakie to są...

Też mnie to wkurza, bo chcę iść spać...
Są już

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 21:52   #681
petel
Raczkowanie

Cześć

czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od początku, ale długo się zbierałam. Nie udzielałam się nigdy na żadnych forach i jakoś tak nie mogłam się zdecydować. A potem stwierdziłam, że dołączę, jak nadgonię ze wszystkimi postami i w końcu się udało

Mam na imię Anna, mam 33 lata i czekam na pierwsze dziecko - syn ma się pojawić na świecie 24 września.

PS. aakkzzii, Ty pytałaś o dżinsowe spódnice? Są w C&A, największy wybór mają na stronie (choć one w sumie różnią się tylko kolorem, nie krojem), ale niektóre ich salony mają linię dla kobiet w ciąży.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 21:57   #682
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Cześć

czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od początku, ale długo się zbierałam. Nie udzielałam się nigdy na żadnych forach i jakoś tak nie mogłam się zdecydować. A potem stwierdziłam, że dołączę, jak nadgonię ze wszystkimi postami i w końcu się udało

Mam na imię Anna, mam 33 lata i czekam na pierwsze dziecko - syn ma się pojawić na świecie 24 września.

PS. aakkzzii, Ty pytałaś o dżinsowe spódnice? Są w C&A, największy wybór mają na stronie (choć one w sumie różnią się tylko kolorem, nie krojem), ale niektóre ich salony mają linię dla kobiet w ciąży.
Witaj

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 21:58   #683
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Witam nowa Mamusie

Ludzie są naiwni. Juz widzę jak obniżają wiek emerytalny plus 500 zl na dziecko ktoś dostanie.
Kaktus mi na dłoni wyrośnie!
Stary 2015-05-24, 22:01   #684
agu23gda
Wtajemniczenie

Kissmisiaa moim zdaniem ani ta obietnica, ani wiekszość obietnic Bronka też by sie nie spełniła. Wiec wątpie, że ludzie liczą na cud.

Jednak mnie rozdrażniły masowe posty na fb typu "pora sie pakować" , "bilet zabukowany" itd itp. po pierwsze uważam, że sporo z tych osób wgl nie była głosować, a po drugie, żeby chociaż 1/3 z tych osób naprawdę się spakowała i wyjechała...dotrzymując słowa to też będzie cud. droga wolna w sumie... po co pisac o tym na fb w kółko... niech sie taki delikwent spakuje i wyjedzie - do widzenia!
Stary 2015-05-24, 22:08   #685
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kissmisiaa moim zdaniem ani ta obietnica, ani wiekszość obietnic Bronka też by sie nie spełniła. Wiec wątpie, że ludzie liczą na cud.

Jednak mnie rozdrażniły masowe posty na fb typu "pora sie pakować" , "bilet zabukowany" itd itp. po pierwsze uważam, że sporo z tych osób wgl nie była głosować, a po drugie, żeby chociaż 1/3 z tych osób naprawdę się spakowała i wyjechała...dotrzymując słowa to też będzie cud. droga wolna w sumie... po co pisac o tym na fb w kółko... niech sie taki delikwent spakuje i wyjedzie - do widzenia!
Agu masz rację!
Ja nie liczę na nic z strony Państwa, bo jak to mówią, jak się sam nie dorobisz bądź nie ukradniesz to nic za darmo nie dostaniesz.
Stary 2015-05-24, 22:14   #686
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Pampersy teraz już mają dziurę na kikut
a widzisz, nawet nie wiedziałam jak byłam u kuzynki 2 tyg temu w szpitalu jak jej mala sie urodziła, to polozna podeszla do malej zeby sprawdzic kikutka i pampers byl podwinięty. A nawet jesli jest dziura na kikut...to i tak trzeba wywinac spodenki,polspiochy czy co tam mamy albo obnizyc... tak czy siak

petel jesli nadrobilas forum od samego poczatku...to pełen szacun
Stary 2015-05-24, 22:24   #687
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Witam się w 27 tygodniu Przegapiłam moją studniówkę - mam już 98 dni do porodu

Mnie żebra bolą co raz bardziej, w nocy to istna masakra się robi

Aaaaa, wczoraj dostałam od siostry ten 'szlafroczek' Jest totalnie słodki A jaki masz rozmiar/ilość cm śpiworka?

Ja też nie mogłam koło szlafroczka przejść obok. Przyda się do kangurowania.

Kupiłam dwa śpiworki. Pierwszy na 68 cm i ma oznaczenie 0-6 i drugi, bo była wyprzedaż na 80 cm na 6-12 miesięcy

Tu widać ten drugi. Coś koło 30 zł kosztował ten większy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6875.jpg (66,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-05-24, 22:25   #688
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Cześć

Witaj

Jak mi zle nie moge sie ulozyc

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 22:38   #689
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak mam się z nią skontaktować skoro nawet nie wiem czy ja wybrałam wkurzają mnie takie głupoty, w tym kraju nic nie jest jasne i klarowne.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Witam nowa Mamusie

Ludzie są naiwni. Juz widzę jak obniżają wiek emerytalny plus 500 zl na dziecko ktoś dostanie.
Kaktus mi na dłoni wyrośnie!
Bardzo lewicowe postulaty jak na prawicowego kandydata

Stary 2015-05-24, 22:41   #690
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Nie znam się na polityce, ale uważam że jak i jeden i drugi obiecywali coś na co państwo nie jest stać.

Z innej beczki?
Gdzie warto jechać na wakacje nad Polskie Morze?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości