|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Jak mi ruszyly jelita po tym sniadaniu
![]() Oooooo jak dobrze.
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Legginsy kosztowały 35,9 zł. Te jasne spodenki 45 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Mniammmm. Nie rób smaka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie tez dzis ciasto z truskawkami, tyle ze na delikatnym biszkopcie i w galaretce
przyjezdza chrzestna tz wiec tesciowa zrobila. A na kolacje kielbaska z grilla, ale pogoda do d upy wiec grill bedzie chyba z piekarnika.
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w za duzym też nie jest komfortowo, bo się plącza rękawki i nogawki. Ale ogólnie, widać gołym okiem, że wasze realia są całkiem inne. U nas trzymając dziecko w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimie, nieubrane, miała byś na głowie pomoc społeczną albo groziłoby ci odebranie dziecka Ogólnie, to ja bym się takimi rzeczami nie chwaliła.
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dramatyzowania, to Ty jestes specjalistka ;-) tak, nie mam sie czym chwalic, stwierdzam jedynie fakt. Wyobraz sobie, ze tu tez sa wizyty patronazowe, wiec o dzieci sie nie martw ;-) Za maly rampers jest przykrotki, za dlugi - mozna podwinac. Miedzy dzieckiem nieubranym a z bosymi stopami jest tez "niewielka" roznica, prawda? |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą widzisz, ja piszę o tym, że ubrania za małe robią się ciasne, a ty jak echo powtarzasz to samo, że będzie tylko za krótki i nie bedzie to przeszkadzać - aby tylko udowodnić, na siłę, że ktoś nie ma racji. A "dziecko nieubrane" nie musi oznaczać dziecka gołego, to jest kwestia tego jak się to zinterpretuje, albo chce zinterpretować. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ciasto smakowo pyszne, ale po upieczeniu ze względu na luźny wkład strasznie sie rozjeżdża, następnym razem zrobię je z bokami. Może jak ostygnie to trochę bardziej zwarte będzie.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-24 o 14:50 |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dworze owszem, co prawda to rzadkosc, zadaj sobie pytanie, ile w takim razie moze byc w domu. Raczej nie sadze, ze bedziesz miec chlodniej i stad wnioskuje, ze dziecko bez skarpetek naprawde moze sie obyc ;-) |
|
|
|
|
#638 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
Chociaż body mam zakładane przez głowę, ale pewnie dokupię też kilka takich rozpinanych nie tylko w kroku, ale i na długość. Cytat:
Chociaż w sumie jak jest upał to maluch może i leżeć w samym bodziaku i skarpetkach. Pewnie jak zobaczę jakiś słodki rampers na wyprzedaży wakacyjnej to się skuszę Ale stawiam raczej na pajace Cytat:
Ja używałam na początku kosmetyków Hippa, i pewnie teraz też kupię. Mają fajny skład, nie są też tak kosmicznie drogie jak większość emolientów. Czasem do kąpieli dodawałam trochę swojego mleka, super działa na skórę malucha
Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-05-24 o 16:08 |
|||
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
hello.
wybrałam się na wybory i ledwo wróciłam, tzn. do domu odwiózł mnie brat. W domu z dwie godziny dochodziłam do siebie. Ja leżałam, a moje dziecię w brzuszku imprezka Cytat:
a co do rozmów czy za ciepło, czy za ciasno, to przecież każda mama i tak będzie ubierać po swojemu. A doświadczone mamy mogą się zdziwić, bo przecież każde dziecko jest inne i to że wcześniejszemu np. w czymś nie było za gorąco, albo szybko marzło nie znaczy, że przy drugim i trzecim będzie tak samo ![]() z tą listą i liczeniem ubranek i tego co już mamy, to nie taki głupi pomysł, policzyłam i myślę, że nic nie muszę kupować, a i tak jeszcze będę dostawać. W rozmiarach na 0-3 miesiące mam:20 bodziaków na długi rękaw, 19 na krótki rękaw 16 pajaców. 2 bluzy, 2 pary spodenek 9 sztuk getrów i 5 półśpiochów, 1 kombinezonik dla noworodka i 3 na 3 miesiące. Mam tez 2 sukienki, 2 sweterki, 2 pary spodenek, 5 kaftaników, 4 bluzeczki, No i duża torba Ikea z ubrankami powyżej 3 miesięcy |
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Znowu omdlalam
poszlam do kosciola, dzieciaczki wyraznie baly sie dzwieku organow, pokopaly mnie jak nigdy dotad, mnie bylo duszno i zaraz zime poty i ciemno przed oczami ![]() ja juz prawie zakonczylam kompletowanie wyprawki nie wykluczam, ze jak zobacze cos piekego to kupie, ale raczej juz wiecej nie potrzebuje, szczegolnie, e jeszcze paczka jedna idzie, tesciowie cos kupili, a i od kolezanki mam dostac cos. Pozostal do kupienia aspirator, przescieradla i ewentualnie kosmetyki.i cos dla mnie, bo juz przestaje sie miescic w ubrania sprzed ciazy lub zal mi je rozcigac |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko kupione czy dostałaś?Ja dostałam po szwagierkach trochę rzeczy ale musze to wszystko policzyć ile nam czego na jaki rozmiar. Mama też już mi coś kupiła Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rampersiki, jak się trafią na wyprzedaży, to może lepiej kupić na zapas na przyszły rok? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- sporo kupiłam, ale też i teraz sporo dostaję |
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten kaftanik i tak z czymś na dol prawda?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo u nas w szkole rodzenia polozna tez mowila, że poki kikut nie odpanie to kaftanik i spodenki. A kuzynka jak urodzila miesiac temu to wrecz pilelgniarki i polozne chodzily sprawdzac czy dzieci maja ubrane kaftaniki a nie bodziaki
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
japierdziu co za jełop dzisiaj z wiertarką walczy??? i żeby to jeszcze raz coś wiercił, a to już 5 wiercenie
|
||
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółką ma 4tyg bliźnięta.chłopiec nie lubi ciepła a dziewczynka uwielbia być opatulona.
Stara szkoła mówi ze dziecko powinno mieć jedna warstwę więcej na sobie niż mama.Nie wiem jak Wy ale ja nie wyobrazam sobie noworodka czy niemowlęcia trzymać bez skarpet.Ale każdy uważa po swojemu.ja mogę sobie chodzić bez bo się ruszam ale taki maluch? ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Ile lykacie tabl magneb6
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby miał ciepłe nóżki to czemu nie?
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sugerowałabym się tym ile kto łyka magnezu
To zależy od zawartości magnezu w tabletce, niekiedy wystarczy 1 tabletka na dzień, niekiedy 5. Ja biorę 2x dziennie tabletkę ze 100mg magnezu.
|
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzieci jeszcze nie mam, ale uważam, że wszystko zależy od pory roku, od warunków w mieszkaniu itd itp. Jakby moje dziecko miało ciepłe syrki to bym raczej skarpetek nie ubierała. Ale z drugiej strony jakby miało skarpetki i ciepłe stópki to nie oznacza też , ze je przegrzewam. Ja nosze skarpetki nie tylko dlatego gdy mi zimno w stopy
![]() co do starej szkoły wspomnianej wyżej, uwazam, ze tez nie zawsze działa jedna warstwa więcej niż ma mama, bo ja np ubieram stanik, koszulkę/top i na to bluzkę ![]() nie z zimna, z przyzwyczajenia, bo nie lubie jak mi stanik się odznacza itd itp więc taka troche staroświecka metoda ubierania dzieci o jedna warstwe więcej może doprowadzić do zagotowania naszego dziecka A tak serio, ja liczę na swoją intuicje i wyczucie
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np nie lubię skarpetek i jak nie musze to nie noszę. Lubie mieć boje stopy. Jak ktoś jest zmarzlakiem to ba pewno ubiera dziecko cieplej niz taka osoba jak ja, bo inaczej odczuwamy temperature
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak ale pytalam o konkretny magnezb6
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam spis co mam ![]() Body krutki rękaw: 50-1 56-10 62-13 68-4 Body długi rękaw: 50-10 56-11 62-11 68-11 74-2 Pajace i rampersy: 50-8 56-14 62-1 68-8 74-5 Spodnie, leginsy i półśpioch: 50-7 56-6 62-1 68-5 Bluzki krutki r.: 50-1 68-3 74-2 Bluzka długi r.: 50-2 56-2 62-3 68-4 74-1 Śpiochy: 50-1 56-1 Bluza, swetry: 50-1 56-1 68-1 Kombinezon: 50-1 56-1
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie tak ostro wkurzucie macie ochotę cos rozwalic ?
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej kup taki co bierze się tylko raz dziennie. Ja tam jakis kupiłam i jeden mam 4x1 tabl :/ i nie biorę go wcale/ ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wróciłam z dziczy, internet wieje mi w twarz aaaaa! Naszły mnie wątpliwości, czy któraś z Was mogłaby mi napisać jak krowie na rowie 3 rzeczy: 1. Jak to jest z położną na NFZ - muszę się do którejś zapisać czy nie? Fajne to jest tak w ogóle? 2. Ta wizyta patronażowa to jest właśnie realizowana przez tą położną do której jestem zapisana na NFZ czy nie? Jak to w ogóle wygląda, gdzie, jak i kiedy? 3. Jak to jest z zapisaniem dziecka do pediatry - teraz to muszę zrobić z dzieckiem w brzuchu? Czy po urodzeniu muszę odbywać jakieś wizyty u pediatry czy dopiero jak coś się dzieje? Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jesteś zapisana do przychodni to tam w deklaracji wybiera się położna.u mnie była tylko raz położna.
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Po porodzie zapisujesz dziecko
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 27 tygodniu Przegapiłam moją studniówkę - mam już 98 dni do porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

A w za duzym też nie jest komfortowo, bo się plącza rękawki i nogawki. Ale ogólnie, widać gołym okiem, że wasze realia są całkiem inne. U nas trzymając dziecko w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimie, nieubrane, miała byś na głowie pomoc społeczną albo groziłoby ci odebranie dziecka
Ogólnie, to ja bym się takimi rzeczami nie chwaliła.

jednak tak sobie leze i zaczełam się dalej zastanawiac nad butelkami i nie wiem czy wybrac plastikowe czy szklane? myslałam nad butelkami Avent, ale one są chyba tylko plastikowe?
i żeby to jeszcze raz coś wiercił, a to już 5 wiercenie