![]() |
#661 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
Patrzyłam na używane foteliki ale w moim mieście ani w pobliżu nikt na olx nie sprzedaje,będę obserwować właśnie tak żeby się umówić i odebrać osobiście. Dzięki :-* A kciuki trzymajcie z Gabi po 17 :-* odezwę się wieczorem. Cytat:
![]() Wydaje mi się ze mam wszystko co potrzebne ale może w wolnej chwili zrobię listę i powiecie co ewentualnie dodać lub wykreślić. Dziękuję kochane :-* Lecę do pracy w tą paskudna pogodę..Leje wieje co to ma być :-( |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a w ogóle warto kupować wcześniej jakieś leki? Nie skończy się tak ze leki będą stały w szafce a my z dzieckiem i tak pobiegniemy do pediatry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#664 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Zakupie napewno witaminy i coś na gorączkę w razie co.
Octanisept mamy w domu po laparoskopii jeszcze,a ma długi okres przydatności..Strzykawki i inne takie z racji tego że teściowa pielęgniarka a tz ratownik tez posiadam ![]() Żołądek nadal malutki,aczkolwiek zmienial objetosc kilka razy w ciagu badania,ilosć wód płodowych w normie i nic nie wskazuje żeby coś było nie tak.. Będziemy obserwować nadal ale p dr twierdzi ze może taka uroda malutkiej ze ma ten żołądek mniejszy niż inne dzieci w tym tyg.. Jak zwykle zdjęcia sobie nie dała zrobić bo nie dość że miała pepowine przy buzi to jeszcze zakrywala się rączkami.. Waży już 594g ♡♡ Dziękujemy za kciuki :-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My byliśmy z małym u okulisty, bo nas neurolog postraszyła, że jest coś nie tak z oczami, ale na szczęście wszystko dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
Bombka widzisz, lekarz uspokaja, to pewnie jest dobrze
![]() Moja mała na ostatniej wizycie też ważyła około 600 g ![]() ![]() Danae jak dobrze, że problem z oczami okazał się fałszywym alarmem ![]()
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Bombka super wieści
![]() ![]() Danae a na jakiej podstawie twierdziła, że coś nie teges z oczkami?? Kurde a my 24 listopada szczepimy:/ Aż się boję brrrr pewnie mi się ryczeć będzie chciało
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Danae Ty rodziłaś naturalnie? Jak można wiedzieć, czego używałaś po porodzie i w czasie połogu do higieny intymnej?
![]() |
#671 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie jest słaby, ale to przez to, że tak mało przybiera. Niedługo idziemy na rehabilitację, żeby go wzmocnić. Cytat:
Ogólnie do porodu i po koniecznie butelki z dzióbkiem do picia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#673 |
Konto usunięte
|
I oczywiście tony papieru toaletowego / ręcznika papierowego, bo tam się człowiek osusza delikatnie i dużo tego schodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Bombka, uff jak dobrze ze lekarz powiedział to co powiedział
![]() ![]() Danae, no coz, wszystkie wątpliwości trzeba sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne. Ale Szymon to twardy gosc ![]() My dziś zwiedziliśmy porodowke na borowskiej ale niestety wszystkie stanowiaka były zajęte przez rodzące :/ 3 boksy i 2 sale rodzinne. Chce sie jeszcze wybrać na brochow ale jeszcze nie ustalilam jak to się tam odbywa ![]() Danae, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Konto usunięte
|
Eleo jeśli masz fb to jest tam grupa Halo gdzie rodzić Wrocław i tam jest dużo opisów porodów, można też znaleźć informacje o zwiedzaniu szpitali itp. Jeśli chodzi o Brochów to nie jest polecany w przypadku karmienia piersią - nie ma doradcy laktacyjnego, wciskają mm...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można zamiast butelki z dziubkiem spryskiwacz taki mały. Na allegro kupowałam. Tylko że skończyło się CC. Do tego dziewczyny rozpuszczały sobie Tantum Rosa saszetki w tej wodzie
![]() |
![]() |
#677 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj uspokaja bardzo,oby juz nic sie po drodze nie wys.... ![]() No ciekawe ile wasza Amelka bedzie wazyc,moja w dwa tyg przybrala ponad200g Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze nie urodzilam a jak pomysle o szczepionkach to mnie tez trzesie.. Bedzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szymonek sie troche wzmocni i bedzie dobrze,napewno,a tak jak pisze Eleo lepiej dmuchac na zimne niz pozniej sie zamartwiac Cytat:
![]() No moja pani dr zawsze fajnie i racjonalnie podchodzi do tematu,ufam jej i mam nadzieje ze i tym razem sie nie myli.. Tak tz jest ratownikiem medycznym z wyksztalcenia a pracujacym jako strazak. Kiedys nawet porod odbieral na wyjezdzie wiec jakby co to nawet do szpitala nie musze sie spieszyc ![]() ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-11-18 o 20:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bombka super że z Malutką wszystko ok uffff ![]() To już teraz nudnej ciąży aż do rozwiązania ![]() Dana dobrze że z Szymusiem też ok. A rehabilitacja to prywatnie czy macie szczęście i macie na NFZ ? I oby rehabilitacja pomogła przy przybieraniu ciałka ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Bombka to faktycznie masz dobrze ze swoim mężem ![]() Przynajmniej nie musisz mieć obaw, że nie zdążysz do szpitala, bo w razie W TŻ będzie mógł przywitać córkę na świecie ![]()
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Dzięki Danae
![]() Jezu, jak bym chciała żeby to karmienie poszlo ok... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eleo ja to się boje bardziej tego kp niż porodu ;-) tak bym chciała karmić i nie poddać się,a jak wiemy różnie z tym bywa.. Ostatnio mnie łapią straszne skurcze łydek pomimo brania magnezu,pije kawę ale zamierzam odstawiac.. Ile magnezu mogę brać bez obaw? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Bombka, można brać nawet 800 jednostek magnezu, a nadmiar podobno i tak jest wydalany z organizmu. Musi to być też magnez dobrej jakości, najlepiej cytrynian magnezu w duzej dawce. Polecam magne b6 max, w gemini sporo tańsze niż w stacjonarnych aptekach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
Najlepiej zrobić badania bo niekoniecznie moze to byc niedobór mg
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- A tak w ogóle to gratuluje dziewczynki udanych wizyt ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny spytam jeszcze na kolejnej wizycie o te skurcze..Wczoraj i dzis wypiłam bezkofeinową wiec będę sprawdzać czy się skurcze pojawią. .
Eleo w moim jest w składzie stearynian magnezu i weglan magnezu wiec może po prostu kiepski magnez.. Zakupie ten co ty masz.. Emi to jak mała w dzień mało śpi to wieczory i nocki spokojniejsze co?czy to tak nie działa niestety? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Bombka najlepiej jakbyś sobie kupiła http://www.ceneo.pl/15220532 to i Aspargin. Aspargin ma tez potas i gin mi go przepisał. Możesz sobie brać np 2 tabletki Chela mag b6 Mama i 2 Asparginy. Ja brałam duuuże dawki i wierzę, że to pożegnało krwiaka
![]() ![]() EMI jaka już duuuuża ta Twoja córcia. Moja w piątek skończyła 6 tygodni to trochę młodsza stara baba ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Bombka czuje się jak nie w ciąży ![]() Zero objawów, no moze poza zaparciami, które sie zdarzają i wyostrzonym nosem ![]() Większość czasu spędzam w domu, jeszcze tak ostrożnie, bo po ostatnim wyjściu na drugi dzień zaczelam plamić ![]() ![]() A dzisiaj wyglądam jak klaun ![]() Mam na policzkach dwa czerwone rumieńce ![]() Motylku co tam u was słychać, jak sie czujecie ? Napisz cosik ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A i jeszcze co do magnezu. Kupowałam ten z Olimpa Chela Mag B6 MAMA, ostatnio w aptece dostałam taki sam, tyle że bez nazwy Mama i ma 60 kapsułek ! Wróciłam się do apteki i się pytam czy one się czmyś różnią poza napisem i ilością tabletek, babka czyta skład i mówi że nie. Więc lepiej kupić ten magnez bez napisu MAMA i ma się dwa razy więcej tabletek za 19 zł.
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja dziś rozpoczynamy 29 tydzień
![]() No i oraz bardziej narzekam na bóle krzyża. Zazwyczaj po nocy wstawałam bez nich i nasilały się w ciągu dnia, ale nie dziś. Teraz już boli od rana :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Ja się witam w 34
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
Tak, na rogalu do spania motherhood
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.