![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Laza - ostatnio wyszła bardzo pozytywna książka z przepisami wege - 'Nakarmić duszę' Joli Słomy i Mirka Trymbulaka. http://allegro.pl/item509645995_naka...rianskich.html Jest dosyć droga, ale słyszałam o niej mega dużo pozytywnych opinii (a dodatkowo: mój lokalny patriotyzm się odzywa - Jola i Mirek mieszkają w tym samym cudnym mieście co ja - Gdyyyniowo City ![]() Sam kupuję ją w przyszłym tygodniu (przed świętami, sama robię sobie prezent ![]() ![]()
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
no dzięki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Konto usunięte
|
u mnie to samo było, jeśli tyczy się "obsesji".
rozumieli, że mogę być wegetarianką, ale raz na x czasu, a nie ciągle ![]() ![]() ale przywykli, stali się bardziej "tolerancyjni" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam, Veris PS. Jeśli rodzina to uwierz mi, ja i moja rodzina jesteśmy idealnym przykładem na to, że..kropla drąży skałę. Moi rodzice uważali mój wegetarianizm za głupiutką fanaberię, ale ja postanowiłam udowodnić im, że to nie tak, że to dla mnie bardzo istotna i ważna sprawa...i teraz jest zupełnie inaczej. Mama robi zupy na warzywach, na stole coraz częściej lądują same warzywka itp. Warto się starać i warto działać ![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
popieram
![]() walczylam o to kilka miesiecy aż w konću ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeść
![]() czy jeszcze ktoś tu pisze? wegetarianka z hmm 8- czy 9cio-letnim stażem pomimo młodego wieku zgłasza się do Swoich ![]() przeczytałam tylko parę ostatnich stron, nie bijcie, bo już 23 są ![]() ![]() Edytowane przez caya Czas edycji: 2008-12-22 o 21:32 Powód: xD "zgładza" zamiast "zgłasza" napisałam ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() a no i miałam Wam powiedzieć, że mam wzorowe badania krwi, a kiedyś były problemy, więc niech się ci wszyscy, którzy mi odradzali wegetarianizm w nos pocałują ! xD cieszę się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
o jak super
![]() ![]() Witam więc! gratuluję wyników ![]() i pytania: czy pisałyście/pisaliście może o takich hmm podpuchach? w sensie na co trzeba uważać. Na przykład żółte sery - podpuszczka z żołądków cielęcych. Większość producentów nazywa to 'podpuszczką' po prostu. I ta jest w większości serów. Jedynie Mlekovita ma podpuszczkę mikrobiologiczną, czyli z grzybków, dlatego sery są dla nas bezpieczne. więc pisałyście jeszcze o takich sprawach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem
![]() ale mogę coś powiedzieć odnośnie tego ![]() podpuszczka nie znajduję sie w serach: *Mlekovita [mniam ;P] *Hochland [takie kwadraciki] *Carrefour no i na tym się moja wiedza kończy ^^ edit: chodzi o znajomosc serów bez podpuszczki zwierzęcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a iiinnne takie njusy?:P czerwień koszenilowa w słodyczach, konserwanty (cały spis ![]() wszystko co wiesz mów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
bo było na etykietce przecież
![]() aaa o innych takich to właśnie nie wiem ![]() a z nutellą ? ![]() żelatyna, ale to chyba oczywiste... *Zelki *Maoam *Pianki *Niektóe serki białe *niektóre jogurty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-19 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
eee...
aha ale ryboflawina jest nie tylko w produktach pochodzenia zwierzecego.. Cytat:
![]() ![]() zapomniałam jeszcze o żelatynie w otoczce lekarstw.. czasem kleje jakies.. Edytowane przez lisa009 Czas edycji: 2008-12-22 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | ||
Konto usunięte
|
witam nową wegetariankę na wątku
![]() Cytat:
![]() u mnie sytuacja była posobna, tyle że mamuśka poszła ze mną na odczyt wyników, żeby upewnić, że nic nie przekłamię ![]() ![]() Cytat:
![]() było o podpuszczce, że tą niezwierzęcą ma mlekovita i hochland (tyle że hochland w serach pleśniowych używa cielęcej, miało być wielkie wejście mikrobiologicznych podpuszczek do pleśniowców, ale wejścia nie widać ![]() chcesz coś jeszcze wyniuchać? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1017999 9]witam nową wegetariankę na wątku
![]() gratuluję ![]() u mnie sytuacja była posobna, tyle że mamuśka poszła ze mną na odczyt wyników, żeby upewnić, że nic nie przekłamię ![]() ![]() było, było na wizażu (bo nie wiem czy na tym wątku ![]() było o podpuszczce, że tą niezwierzęcą ma mlekovita i hochland (tyle że hochland w serach pleśniowych używa cielęcej, miało być wielkie wejście mikrobiologicznych podpuszczek do pleśniowców, ale wejścia nie widać ![]() chcesz coś jeszcze wyniuchać? ![]() ![]() E120 a bo to jedyne?:P mam całą listę. chcecie? i wypisujcie wszystko co wiecie. Całego wizażu przejrzeć się nie da. (próbowałam xD) że o lecytynie sojowej nie wspomnę. podobno w niektórych produktach jest otrzymywana z krwi, w innych z soi. To jeść czekoladę? Szczerze mówiąc nie jadłam przez rok. A serów przez póltorej, to dopiero był czas ![]() Swoją drogą jak czasem proszę w pizza hut'cie o pizzę bez sera... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Konto usunięte
|
a może dla odmiany jakieś przepisy... co pichcicie na święta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-19 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam takie paszteciki z kruchego ciasta z pieczarkami w srodku, ale nie wiem czy do wege sie to zalicza bo jest tam uzyte jajko
![]()
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
tzn. jajko jest wegetariańskie, ale nie wegańskie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez laza Czas edycji: 2008-12-23 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
nie znam na szczegółach, bo ja nie jestem ani wegetarianką, ani weganką
![]() jakos specjalnie za mięsem nie przepadam, ale od czasu do czasu zjem
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem ciacho i slodkie lenistwo
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
i Kevin sam w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
toz to tradycja juz-w zeszlym roku byly chyba swieta bez kevina w TV i nie powiem,strasznie to przezylam
![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() jeść rzeczy z tą ryboflawiną czy nie ? nie wiem, o co z nią chodzi... ktoś może powiedzieć?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://micro.org.pl/doku.php/grupa15...ja_ryboflawiny Cytat:
![]() ja mam 170 i ważę od zawsze 46-48 kg bez względu na to, czy jem mięso, czy jestem wegetarianką, czy weganką ![]() ![]() u nas na święta, jak zwykle wszystko wegańskie: - barszcz z uszkami z grzybów - pierogi z grzybami i kapustą - kutia - piernik z kremem orzechowym - tofu po grecku - kapusta wigilijna - kapusta z grochem - kompot z suszu - kisiel żurawinowy - sałatka szwedzka ![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
czyli JEŚĆ tą ryboflawinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
toś mnie zagieła a bo to jedna rzecz ma nazwę zupełnie od czapy? ![]() dzisiaj były na obiad placuszki z pieczarkami i sosem pomidorowym ![]() a tak osobiście to chyba nigdy bym nie spróbowała parówki sojowej albo szynki ![]() ...a dobre to? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nazwa nie zawsze jest bezpośrednia. ichti-wegetarianina też ciężko nazwać wegetarianinem, a nazwa podobna ![]() Cytat:
![]() myśleli, że tylko to jedzą "normalni" wegetarianie, że to "zastępuje" mięso ![]() dobre jak dobre, mi szczerze obrzydło, z resztą od początku byłam przeciwna jedzeniu cudów z pudełka, gdzie na siłę reklamowali np. autentyczny smak kurczaka. mnie to szczerze odpycha a nie zachęca, ale smakować ludziom może ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.