Golizna, artykuły i poziom na Wizażu. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-21, 11:47   #661
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Poziom artykułów na wizażu cz. 2

Wczoraj natknąłem się na reklamę jaj farmio na Wizażu. Redakcja chyba nie sprawdza co i jak reklamują, tylko bierze jak leci.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 11:52   #662
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Wczoraj natknąłem się na reklamę jaj farmio na Wizażu. Redakcja chyba nie sprawdza co i jak reklamują, tylko bierze jak leci.
Serwery z czegos trzeba utrzymac, wiec powieedzmy, ze to rozumiem. Ale wrzucenie jednego, dobrze znanego filmiku z yt jako artykulu? To chociaz dajcie z 10 albo poproscie wizazanke, niech nagra cos nowego, specjalnie dla wizazu cokolwiek, bo mam wrazenie, ze to sie odbywa wszystko za pomoca przycisku 'udostepnij', a nie w ramach procesu w redakcji
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 11:57   #663
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Temat juz byl, ale nic sie nie zmieniło, poza tym, ze jest jeszcze gorzej.

Pani dziennikarka/publicystka znajduje filmik na youtube i robi z tego artykuł. Znajduje pare zdjec na instagramie i robi artykuł. To jest przecież żałosne... Mając całe forum prac wizażanek, ktore pewnie by sie zgodziły na publikacje zdjęć w artykułach, wstawia się wszystkim i tak od dawna znane materiały.

Razi mnie to, bo Wizaż to nie tumblr, zeby robił galerie ze zdjęć znalezionych w necie. Zastanawiam się, czy w redakcji nie ma redaktora, ze dopuszcza takie 'artykuły'? Znalezienie cudzej pracy w subskrybcjach, i tak juz publikowanej przez kogos w wybranych przez niego social media, to nie materiał na ponowna publikacje jako swojego artykułu! Litości.

Jak juz przyjęto taka strategie, to chociaż mogliby zatrudnić kogoś, kto umie dobrze szukać w necie cudzych prac, albo wejść na watek youtubowy czy instagramowy, wizażanki pomogą. Już nawet nie chce poruszać tematu reklamy rodem z podstawówki, nowe konta z jednym postem. Zamiast zapłacić gimbusowi 15 zł, niech poprowadzi to konto troche, zanim zacznie komentować...

Musiałam to z siebie wyrzucić, może ktoś jeszcze ma ochotę coś dodać? Redakcja i tak nie słucha, wiec nie ma sensu tego na techniczne wrzucać.

O to to

Czytając niektóre artykuły na Wizażu mam dokładnie takie same wrażenie, jak ktoś przejechałby kredą po tablicy. Mam ochotę wydłubać sobie oczy widelcem.

Zadałam dwa tygodnie temu na Technicznym pytanie, dlaczego wyłączone są komentarze pod jednym z artykułów, swoją drogą strasznego gniota i dostałam odpowiedź, że taka była wola Redakcji.
Jeśli wiedzą, że to jest takie kiepskie, to po co umieszczają to na stronie, już lepiej, żeby nic nie było albo jakaś kolejna reklama.

Zgłaszałam kupę razy pewnego trolla, atak na użytkowniczki i nic. Trolle jak były to sobie nadal hasają.
Niestety to forum zamienia się powoli w parodię samego siebie, a szkoda bo lubię nadal je czytać choć może już nie tak często jak kiedyś
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 11:58   #664
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Serwery z czegos trzeba utrzymac, wiec powieedzmy, ze to rozumiem.
A ja nie. Reklama jaj farmio to ta, która straszyła GMO, a do tego kłamała, że inne jaja w PL są GM w przeciwieństwie do tych farmio. I jedna informacja (że GMO takie straszne) i druga (że inne jaja w PL są GMO) była kłamstwem, zresztą firma ta potem o ile dobrze kojarzę przegrała walkę w sądzie o tę sprawę.
Stary 2015-12-21, 12:05   #665
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Zadałam dwa tygodnie temu na Technicznym pytanie, dlaczego wyłączone są komentarze pod jednym z artykułów, swoją drogą strasznego gniota i dostałam odpowiedź, że taka była wola Redakcji.
Jeśli wiedzą, że to jest takie kiepskie, to po co umieszczają to na stronie, już lepiej, żeby nic nie było albo jakaś kolejna reklama.
zauwazylam, ze usuwaja twoje komentarze pod artykulami

ja mam wrazenie, ze tam siedzi po prostu ktos bardzo nierozgarniety, jak mozna wpasc na pomysl pisania pochwal z nowego konta?
Stary 2015-12-21, 12:06   #666
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Już nawet nie chce poruszać tematu reklamy rodem z podstawówki, nowe konta z jednym postem. Zamiast zapłacić gimbusowi 15 zł, niech poprowadzi to konto troche, zanim zacznie komentować...

Musiałam to z siebie wyrzucić, może ktoś jeszcze ma ochotę coś dodać? Redakcja i tak nie słucha, wiec nie ma sensu tego na techniczne wrzucać.

Aniołek twierdzi, że to są osoby, które się nie udzielają na forum, a wchodzą na portal jedynie dla artykułów tylko trochę dużo tych kilkupostowców i tylko oni wpadają w zachwyt pod dennymi artykułami. Przypadek?

Cytat:
zauwazylam, ze usuwaja twoje komentarze pod artykulami

ja mam wrazenie, ze tam siedzi po prostu ktos bardzo nierozgarniety, jak mozna wpasc na pomysl pisania pochwal z nowego konta?

Żartujesz? nawet nie zauważyłam, że znikają. Widzisz, prawda w oczy kole. Nie zdziwię się, że mnie zbanują za byle bzdetę w najbliższym czasie

Edytowane przez 201607121236
Czas edycji: 2015-12-21 o 12:08
Stary 2015-12-21, 12:07   #667
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Aniołek twierdzi, że to są osoby, które się nie udzielają na forum, a wchodzą na portal jedynie dla artykułów tylko trochę dużo tych kilkupostowców i tylko oni wpadają w zachwyt pod dennymi artykułami. Przypadek?
jak sa zalozone 'wczoraj' to chyba niebardzo
Stary 2015-12-21, 12:10   #668
201605301111
Konto usunięte

mnie tez wkurzają artykuliki typu
"najlepsze krótkie fryzury!"
wchodze obejrzec krótkie włosy, a tam włosy do ramion, ewentualnie dłuższe boby i jedna rzeczywiście krótka
dziękuje wizazu, dokladnie tego szukałam

https://wizaz.pl/Kuchnia/Nowosci-kul...m_campaign=NYT

to juz w ogóle najsłabsza reklama jaką widziałam. kto pisał tekst pod filmem? przedszkolak?

ja jestem ciekawa na ile youtuberki wiedzą, ze sobie wizaz zarabia na ich pracy

https://wizaz.pl/Moda/Wigilia-jak-si...czesna-klasyka
a temu mistrzowi painta chciałabym podpowiedziec, ze szare i białe tło sie nie zlewają :C

dno i żenada, dziwie sie ze paniom redaktorkom nie jest wstyd wstawiać własną twarz pod tymi koszmarkami
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 12:12   #669
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
jak sa zalozone 'wczoraj' to chyba niebardzo
Takich fejkowych kont sa setki
Stary 2015-12-21, 12:24   #670
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ja jestem ciekawa na ile youtuberki wiedzą, ze sobie wizaz zarabia na ich pracy
Tez mnie to zastanawia, za materialy sie placi, chociaz taka GW publikuje filmy z yt nieraz, moze wolno jednak?
Cytat:
Takich fejkowych kont sa setki
no jasna sprawa, ale normalny czlowiek/agencja reklamowa prowadzi takie konta, doprowadza je do pewnego poziomu wiarygodnosci i dopiero sie bierze za komentowanie
Stary 2015-12-21, 12:28   #671
201607121236
Konto usunięte

Dot.: Golizna i poziom artykułów na Wizażu

Ida na ilosc, nie jakosc
Stary 2015-12-21, 13:46   #672
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Temat juz byl, ale nic sie nie zmieniło, poza tym, ze jest jeszcze gorzej.

Pani dziennikarka/publicystka znajduje filmik na youtube i robi z tego artykuł. Znajduje pare zdjec na instagramie i robi artykuł. To jest przecież żałosne... Mając całe forum prac wizażanek, ktore pewnie by sie zgodziły na publikacje zdjęć w artykułach, wstawia się wszystkim i tak od dawna znane materiały.

Razi mnie to, bo Wizaż to nie tumblr, zeby robił galerie ze zdjęć znalezionych w necie. Zastanawiam się, czy w redakcji nie ma redaktora, ze dopuszcza takie 'artykuły'? Znalezienie cudzej pracy w subskrybcjach, i tak juz publikowanej przez kogos w wybranych przez niego social media, to nie materiał na ponowna publikacje jako swojego artykułu! Litości.

Jak juz przyjęto taka strategie, to chociaż mogliby zatrudnić kogoś, kto umie dobrze szukać w necie cudzych prac, albo wejść na watek youtubowy czy instagramowy, wizażanki pomogą. Już nawet nie chce poruszać tematu reklamy rodem z podstawówki, nowe konta z jednym postem. Zamiast zapłacić gimbusowi 15 zł, niech poprowadzi to konto troche, zanim zacznie komentować...

Dodam, że wtórność i podstawówkowy charakter artykułu uderza w powagę strony, którą uważa się za największą i o najwyższej klasie. owszem, dopóki użytkownik trzyma się forum- odwiedza perfumowe, zagląda na makijażowe, zapoznaje się z modowym czy kulturalnym. kiedy natomiast chce czerpać "u źródeł" dostaje jedno wielkie guwno z makiem.
a przecież dziołchy na forach mają taką wiedzę, że głowa mała
Stary 2015-12-21, 13:57   #673
Ninquelote
Wtajemniczenie

Dot.: Golizna i poziom artykułów na Wizażu.

Od niedawna wizaż ma nową dyrektorkę. Pozostaje mieć nadzieję, że ogarnie redakcję.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...tora-wizaz-pl#
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 14:06   #674
201605090949
Konto usunięte

Jeśli jesteście młodymi dziewczynami to sprawdźcie jaki chcecie dostać prezent: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Prezent...m_campaign=NYT

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

No i artykuł o 'androgynicznej modelce' - https://wizaz.pl/Moda/androgyniczna-...ove-Dubilewski - ciekawy temat ale artykuł krótki jak nagłówek i wprowadzenie bez właściwego tekstu.
Stary 2015-12-21, 14:21   #675
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Jeśli jesteście młodymi dziewczynami to sprawdźcie jaki chcecie dostać prezent: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Prezent...m_campaign=NYT

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

No i artykuł o 'androgynicznej modelce' - https://wizaz.pl/Moda/androgyniczna-...ove-Dubilewski - ciekawy temat ale artykuł krótki jak nagłówek i wprowadzenie bez właściwego tekstu.
Co masz na myśli?
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-21, 14:33   #676
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Co masz na myśli?
Artykuł w stosunku do tematu jest zdecydowanie za krótki. W tytule użyto słowa androgyniczna, a w artykule nie ma nawet wyjaśnienia co to w ogóle za przymiotnik i czym jest androgynia. To wygląda jak krótki news z jakiejś tabeli w stylu pudelka. Nie ma wstępu, a jednocześnie cały artykuł można traktować jako wstęp do czegoś, czego nie ma. Pisząc artykuł o androgynicznych modelkach warto byłoby poszukać więcej przykładów, opisać je itd. Aby wpis miał poza wstępem jakiś kontekst, tło. A konkretne już przykłady i ich opis, okoliczności, zdjęcia, jako główna treść artykułu.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-21 o 14:34
Stary 2015-12-21, 14:49   #677
201604250941
Konto usunięte

Tam byl chociaz tekst.

https://wizaz.pl/Makijaz/swiateczne-...m_campaign=NYT a tu? co to jest... poza tym kazdy zna elleandish, Promise Phan tez juz kazdy zna
Stary 2015-12-21, 14:57   #678
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Artykuł w stosunku do tematu jest zdecydowanie za krótki. W tytule użyto słowa androgyniczna, a w artykule nie ma nawet wyjaśnienia co to w ogóle za przymiotnik i czym jest androgynia. To wygląda jak krótki news z jakiejś tabeli w stylu pudelka. Nie ma wstępu, a jednocześnie cały artykuł można traktować jako wstęp do czegoś, czego nie ma. Pisząc artykuł o androgynicznych modelkach warto byłoby poszukać więcej przykładów, opisać je itd. Aby wpis miał poza wstępem jakiś kontekst, tło. A konkretne już przykłady i ich opis, okoliczności, zdjęcia, jako główna treść artykułu.
Tak sądziłam o co chodzi. Tylko że to jest artykuł z dziedziny rozrywkowej a nie popularno-naukowej, naukowej czy innego rodzaju dziennikarstwa. A Ty chyba jesteś do takiego stylu pisania przyzwyczajony No nie oszukujmy się, jak ktoś nie rozumie jakiegoś pojęcia, powinien sam sobie zajrzeć do słownika Jak na inne artykuły na wizażu ten ma dużo tekstu, a przy tym temat albo raczej sama modelka jest kontrowersyjna i o to chodzi, a nie, żeby pisać periodyk
Stary 2015-12-21, 15:08   #679
Luba
Zakorzenienie

Nie czytac po prostu, nie nabijac im wejsc.

Ja jak patrze na wizaz to za kazdym razem sobie mysle, ze ja jak ja, ale jak to wszystko widza Aga i Zlos, to dopiero sa bliscy wydlubania sobie oczu lyzeczka od herbaty...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 15:31   #680
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Tak sądziłam o co chodzi. Tylko że to jest artykuł z dziedziny rozrywkowej a nie popularno-naukowej, naukowej czy innego rodzaju dziennikarstwa. A Ty chyba jesteś do takiego stylu pisania przyzwyczajony No nie oszukujmy się, jak ktoś nie rozumie jakiegoś pojęcia, powinien sam sobie zajrzeć do słownika Jak na inne artykuły na wizażu ten ma dużo tekstu, a przy tym temat albo raczej sama modelka jest kontrowersyjna i o to chodzi, a nie, żeby pisać periodyk
Nie mówię, żeby od razu popularnonaukową rozprawkę pisać, ale mogłoby to mieć jakiś sensowny wstęp i tło, kontekst. Takie pisanie jak Ty mówisz to tylko ogłupia czytelników, którzy sami z siebie nie dostrzegają takich braków o jakich napisałem.
Stary 2015-12-21, 15:44   #681
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Takie pisanie jak Ty mówisz to tylko ogłupia czytelników, którzy sami z siebie nie dostrzegają takich braków o jakich napisałem.
Oczywiście, zgadzam się jak najbardziej, ale taki przekaz jest też łatwiejszy, szybszy w odbiorze i łatwiejszy do napisania Żeby było jasne, nie bronię artykułów tutaj zamieszczanych, sama piszę w zupełnie inny sposób, ale wg mnie masz po prostu za duże wymagania co do szybkiego artykułów w necie, szczególnie, że po prostu widać w którą stronę poszła redakcja
Stary 2015-12-21, 15:48   #682
201604250941
Konto usunięte

No akurat wybrales artykuly, ktore wyjatkowo maja jakis tekst XD
Stary 2015-12-21, 15:51   #683
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, zgadzam się jak najbardziej, ale taki przekaz jest też łatwiejszy, szybszy w odbiorze i łatwiejszy do napisania Żeby było jasne, nie bronię artykułów tutaj zamieszczanych, sama piszę w zupełnie inny sposób, ale wg mnie masz po prostu za duże wymagania co do szybkiego artykułów w necie, szczególnie, że po prostu widać w którą stronę poszła redakcja
Wolałbym aby powstawały wolniej, a były bardziej dopracowane i patrząc po tym wątku to chyba większość aktywnych Wizażanek tego chce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-21, 16:15   #684
Sweet_Leaf
Przyczajenie

Wszystko na psy schodzi...wizaż też, poziom artykułów coraz niższy ciężkie czasy
Stary 2015-12-21, 16:39   #685
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Wolałbym aby powstawały wolniej, a były bardziej dopracowane i patrząc po tym wątku to chyba większość aktywnych Wizażanek tego chce.
Tez bym tak wolala. Rzadziej ale lepiej. Niestety Redakcja ma nas w poopie.
Stary 2015-12-21, 17:46   #686
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie czytac po prostu, nie nabijac im wejsc.

Ja jak patrze na wizaz to za kazdym razem sobie mysle, ze ja jak ja, ale jak to wszystko widza Aga i Zlos, to dopiero sa bliscy wydlubania sobie oczu lyzeczka od herbaty...
Ale hajs sie zgadza.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 17:54   #687
201607110949
Konto usunięte

Pewnie wiele z was pamięta kultowe pismo dla nastolatek, jakim była Filipinka. Dość inteligentne, z ciekawymi tematami, wyróżniające się bardzo długo na tle pstrokatego, prostackiego chłamu. Do czasu, aż gazeta została sprzedana i wszystko sprowadzone do poziomu Bravo. Po czym i tak upadła. Tak mi się z wizażem skojarzyło
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 18:01   #688
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie wiem czy jakakolwiek mała i popularna firma zyskała na przejęciu przez wielką korpo...Tylko że niestety tutaj jest błędne koło, bo tzw. rzeczy na poziomie nie przynoszą zysków, a popularność jest związana z potrzebą większych nakładów finansowych. A większe nakłady wiadomo jak się zdobywa :/
Stary 2015-12-21, 18:09   #689
emenyx
Zadomowienie

Wredna biedronka- ja kiedyś skomentowałam artykuł a ty pod moim komentarzem napisałaś,,ze moje konto zostało tylko dlatego założone, aby pisać pochlebne komentarze. Jestem na wizażu kilka lat i udzielam sie w kilku wątkach, i twoj komentarz mnie wtedy zagiął. Wiec nie wiem, czy masz racje z tymi twoimi teoriami.
Ja artykułów na wizażu nie czytam, wchodzę tylko na forum. Jak raz na ruski rok cos przeczytam ze strony głównej to jest święto. Wole blogi dziewczyn , tam jest więcej informacji. A multum reklam naprawde działa na nerwy, zwłaszcza gdy trzeba je kilkakrotnie wyłączać
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 18:22   #690
201607110949
Konto usunięte

Ale jedno zmienili na plus. Filmiki wciśnięte pomiędzy recenzje na KWC co prawda nadal same się odpalają, ale już bez głosu.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości