Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 16:26   #661
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Przyznaję się do grzechu. Maż przywiózł różne kawałki placka z Polski. Tak stał, chodziłam koło niego chodziłam i nie wytrzymałam, ukroiłam sobie kawałeczek 1,5 cm na 1,5 cm (pierwszy raz od początku diety) , przecież to tak niewiele. I co i cukier po godzinie 125 niby nie duże przekroczenie, no ale przecież to był tak malutki kawałek. A mały szalał podczas jedzenia strasznie, nie wiem czy mówił jakie dobre, czy mówił co Ty robisz, nie wolno Ci.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:31   #662
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga,raczej to pierwsze - dzieciaki lubią słodkie od początku

Casaa - 2 biorę Z preparatów magnezowych biorę: rano 1x Magnella, w południe 2x Aspargin i wieczorem znów 1x Magnella.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:31   #663
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja sobie na początku ciąży kupiłam dwa nowe staniki w Intimissimi i powiem Wam, że też się zawiodłam na nich bardzo. Kiedyś wszystko było super, a teraz po tych kilku miesiącach staniki wyglądają fatalnie Nadają się do wyrzucenia Nie dość, że się porozciągały to jeszcze się strasznie mechacą... Z Triumpha jakoś nigdy żadnego nie miałam więc nie wiem.
Najbardziej sobie za to te z Esotiq'a chwalę. No z nimi to się nic nie dzieje i są super wygodne

Pochwal się potem krówkami. Takie w kształcie serduszek będą na pewno urocze
zrobię foty krówek na pewno

a intimisimi też nie lubię, zwłaszcza, że nie mają dla mnie rozmiarów. ale mam jedne gacie i wrzynają mi się w tyłek. a to wielki minus ;P

ze staników ubóstwiam Freya'e - w UK kosztuje śmieszne pieniądze, więc czasem sobie zamawiam. nawet miękkie bardzo dobrze trzymają biust. Najbardziej cenię sobie linię Deco Honey. Mam 4ry staniki w róznych kolorach są gładkie, mięciutkie, ale sztywne. nie widać pod bluzkami, czy sukienkami. niektórym nie leżą, bo są dość zabudowane i mogą wychodzić przy większych dekoltach. ale to jak układają cycki...mój mąż je uwielbia
Lubię też marki Panache, Cleo, Masquerade (chociaż to chyba podmarka panache), a ostatnio (4ry miesiące temu) spodobały mi się staniki DKNY, które upolowałam za 54zł w TKmaxie. są ultra delikatne. ale nie mam pojęcia co to za model...
Stary 2015-11-27, 16:31   #664
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Przyznaję się do grzechu. Maż przywiózł różne kawałki placka z Polski. Tak stał, chodziłam koło niego chodziłam i nie wytrzymałam, ukroiłam sobie kawałeczek 1,5 cm na 1,5 cm (pierwszy raz od początku diety) , przecież to tak niewiele. I co i cukier po godzinie 125 niby nie duże przekroczenie, no ale przecież to był tak malutki kawałek. A mały szalał podczas jedzenia strasznie, nie wiem czy mówił jakie dobre, czy mówił co Ty robisz, nie wolno Ci.
Ja w tym tygodniu pozwoliłam sobie na wafelka + jakaś sałatka i po godzinie cukier 97. Zmierzyłam po 2 godzinach i było 93

Teraz szukać będę jakiegoś przepisu na zdrowe ciasteczka.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:32   #665
Dotka90
Zakorzenienie

Nebula, ja też kocham Freyę!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:32   #666
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
My też zawsze w piątki wieczorem jemy coś dobrego + oglądamy filmy
Co do wagi i aktywności i atrakcyjności - ja mam na plusie 7kg, przez ułożenie Małego ciężko mi się schylać itd. ale nie jęczę
Denerwuje mnie tylko ograniczenie aktywności fizycznej, w sensie wracam z nordic walking i musze już poleżeć żeby odpoczać, zrobię obiad, posprzątam i znów chwilę na kanapę a chciałabym robić więcej i szybciej i w ogóle, a czasem niezbyt się da
mnie twardnienie brzucha hamuje w intensywnym chodzeniu, ale w domu robię wszystko, zakupy też, dziennie 100-150km, co chwilę w remontowanym mieszkaniu coś do załatwienia, ogólnie niezbyt mam spokój. brzuch już duży wg mnie, dupa i uda mi przytyły, ramiona trochę, ale też nei wygladam jak kupa tłuszczu (za to tak się czuję). najlepiej się czułam przed ślubem, ważąc 71kg, a teraz 82 więc już sporo za dużo. pocieszam się że dziecko musi rosnąć itd, ale chciałabym jednak mieć w kimś wsparcie - a nie mam. strasznie to zabrzmi, ale czasem myślę że zaszłam w ciążę z niewłaściwą osobą.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:34   #667
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Już jestem po wszystkim. Nawet ze mną nie jest tak źle, ale jak sobie pomyślę to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo mi gula rośnie i muszę ją przełykać eh..
Jeszcze na koniec mi powiedziała "kocham Cię nianiu" hah Także nie ułatwiła mi tego wszystkiego. Mama się cieszyła z filmików, ogólnie pozytywnie zareagowała. No także no. Malutki się rusza i to mnie pociesza, że mam swojego potworka w brzuchu
Jedziemy na zakupy, połazić po galerii. Z tego wszystkiego pewnie sobie coś kupię a co!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 16:36   #668
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
zrobię foty krówek na pewno

a intimisimi też nie lubię, zwłaszcza, że nie mają dla mnie rozmiarów. ale mam jedne gacie i wrzynają mi się w tyłek. a to wielki minus ;P

ze staników ubóstwiam Freya'e - w UK kosztuje śmieszne pieniądze, więc czasem sobie zamawiam. nawet miękkie bardzo dobrze trzymają biust. Najbardziej cenię sobie linię Deco Honey. Mam 4ry staniki w róznych kolorach są gładkie, mięciutkie, ale sztywne. nie widać pod bluzkami, czy sukienkami. niektórym nie leżą, bo są dość zabudowane i mogą wychodzić przy większych dekoltach. ale to jak układają cycki...mój mąż je uwielbia
Lubię też marki Panache, Cleo, Masquerade (chociaż to chyba podmarka panache), a ostatnio (4ry miesiące temu) spodobały mi się staniki DKNY, które upolowałam za 54zł w TKmaxie. są ultra delikatne. ale nie mam pojęcia co to za model...
ja intimissimi też nie znoszę a Freya ma piękne staniki ale nie dla małobiuściastej mnie ja uwielbiam Audelle i Onlyher próbowałam jeszcze Gossarda ale trójkątne cycki mi robi:/
nie wiem co się dziś ze mną dzieje, nie mam zupełnie apetytu czuję jakby mi jedzenie zalegało w żołądku a wcale dużo nie zjadłam, ciągle mi się odbija czuję się jak gazownia jakaś

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-11-27 o 16:39
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:37   #669
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja w tym tygodniu pozwoliłam sobie na wafelka + jakaś sałatka i po godzinie cukier 97. Zmierzyłam po 2 godzinach i było 93

Teraz szukać będę jakiegoś przepisu na zdrowe ciasteczka.
97 to bardzo dobry wynik.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Już jestem po wszystkim. Nawet ze mną nie jest tak źle, ale jak sobie pomyślę to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo mi gula rośnie i muszę ją przełykać eh..
Jeszcze na koniec mi powiedziała "kocham Cię nianiu" hah Także nie ułatwiła mi tego wszystkiego. Mama się cieszyła z filmików, ogólnie pozytywnie zareagowała. No także no. Malutki się rusza i to mnie pociesza, że mam swojego potworka w brzuchu
Jedziemy na zakupy, połazić po galerii. Z tego wszystkiego pewnie sobie coś kupię a co!
Widzisz nie było tak źle, kup sobie coś, należy Ci się

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga,raczej to pierwsze - dzieciaki lubią słodkie od początku
.
Tak też sobie tłumaczę, że chociaż jemu przyjemność sprawiłam.
Stary 2015-11-27, 16:39   #670
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Casaa - 2 biorę Z preparatów magnezowych biorę: rano 1x Magnella, w południe 2x Aspargin i wieczorem znów 1x Magnella.

Dziekuje
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:40   #671
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No i od dziś już jestem bezrobotna. I czuję się trochę bezużytecznie no ale wiem wiem w cionzy jestem w końcu nie.. Eh ponarzekam sobie coś czuje..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 16:40   #672
candyyfloss
Zadomowienie

Kinga - wiem, wiem że dobry wynik. Ale przez to mam większą ochotę

Magda - nie żałuj sobie
Stary 2015-11-27, 16:41   #673
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
mnie twardnienie brzucha hamuje w intensywnym chodzeniu, ale w domu robię wszystko, zakupy też, dziennie 100-150km, co chwilę w remontowanym mieszkaniu coś do załatwienia, ogólnie niezbyt mam spokój. brzuch już duży wg mnie, dupa i uda mi przytyły, ramiona trochę, ale też nei wygladam jak kupa tłuszczu (za to tak się czuję). najlepiej się czułam przed ślubem, ważąc 71kg, a teraz 82 więc już sporo za dużo. pocieszam się że dziecko musi rosnąć itd, ale chciałabym jednak mieć w kimś wsparcie - a nie mam. strasznie to zabrzmi, ale czasem myślę że zaszłam w ciążę z niewłaściwą osobą.

Baby to nie brzmi strasznie. Co najwyżej strasznie smutno

Nie martw się jednak na zapas. Może po porodzie facet stanie na wysokości. Może sod boi. Nie bronię go, ale rozstać się prosto. Wrócić do siebie juz gorzej
Stary 2015-11-27, 16:42   #674
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Jedź na zakupki, od razu Ci się humor poprawi jak sobie kupisz choćby jakąś drobnostkę

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:44   #675
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedź na zakupki, od razu Ci się humor poprawi jak sobie kupisz choćby jakąś drobnostkę
dokładnie głupi kosmetyk potrafi poprawić humor
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:44   #676
hariett
Zadomowienie

Ewula dziękuję
U mnie właśnie rządzą micne kolory -intensywny żółty i zielony u małego, czerwony i nieco zielonego w innych pokojach plus skala szarości, czernie i biele. Pastelelubię, ale to zupełnienie moje kolory - źle w nich wyglądam i nie otaczam się nimi. Kot hm... Nie przeszkadza

Ja Was rozumiem dziewczyny leżące... Ja miałam tylko ograniczyć aktywność a średnio mi to wychodzi.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:52   #677
tygrysek83
Zadomowienie

MojaKaren gratki za wizyte i aby jednak sie przekręcił.

Jerzyczka, dla ciebie tez jest jeszcze szansa. To ze ten gin nie widział nie znaczy ze sie nie zdarza.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:53   #678
czarnulax
Zakorzenienie

hariett śliczne rzeczy

kinga nie jesteś sama Ja też nie usłyszałam nic niemiłego odnośnie wyglądu w ciąży. Wszyscy mi mówią, że ładnie wyglądam, że taką ładną piłeczkę mam. Nawet teściowa mi mówi, że piękny brzuszek, że chyba w ogóle nie przytyłam, a jak powiedziałam, że no w uda to trochę poszło, to mówi, że chyba tylko ja to widzę. Mąż to w ogóle jest zachwycony, mówi ciągle, że wyglądam pięknie. Jak narzekam na cellulit na udach, to mówi, że bzdury gadam

mojakaren gratuluję wizyty, maluszek rosnie I kciuki aby się odwrócił Ja jako takiego momentu przekręcania chyba nie czułam, ale wiem kiedy się to działo za każdym razem. (moja wiercipięta potrafiła być co tydzień inaczej ułożona, co usg potwierdzało zawsze) Ja się wtedy czułam jeszcze gorzej niż wcześniej, skurcze mnie łapały takie, że nie wstawałam z łóżka, a rano czułam małą inaczej. I lekarz mówił, że to mógł być właśnie ten moment. Ale ja mam w ogóle dużo atrakcji w ciąży z tym, więc tak spektakularnie to pewnie tylko mi się przytrafiło

Jerzyczka śliczny staniczek Ja się niestety też kiedyś trochę zraziłam do Triumpha, ale może od tego czasu jakość poprawili.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na konto i MAM WYPŁATĘ
Jutro tżta biorę do galerii na zakupy i po wanienkę
I zamawiam laktator
To będzie szaleństwo O mnie sobie też dzisiaj ZUS przypomniał

Cytat:
Ja się pochwalę, tym co mąż przywiózł i ten sweterek z koszulą co wczoraj kupiłam on jest na 4-6 miesięcy taki większy już. A w prześcieradle w myszki jestem zakochana sweterek jest na 7 miesięcy
śliczności mam te same czepeczki, ta w gwiazdki jest mega

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Niepozorna uwielbiam stare baby, które mają siłę szybciej biec do autobusu niż ja, a potem wzdychają w nim jedna raz wzięła laskę i popukała mnie nią w ramię z miną w stylu "Ty niegrzeczna dziewuchu, ustąp miejsca". Strasznie mnie wkurzyła, bo ja jestem z tych co zawsze, zawsze ustępują miejsca a jej nie widziałam. Zeszłam z tego miejsca, ale byłam wściekła
W ogóle to wolę ustępować miejsce starszym panom niż paniom Raz miałam sytuację w tramwaju na studiach, że taki dziadziuś wszedł. Ja mu ustąpiłam miejsca, a on do mnie co studiuję. Ja na to, że filologię angielską, a On "koleżanka po fachu, jam germanista", dał mi swoją wizytówkę, która była pełna jakiś orderów powojennych i powiedział, że jakbym miała jakikolwiek problem z tłumaczeniem po niemiecku to dla mnie za darmoszkę do dziś schowałam wizytówkę głęboko na pamiątkę miłej rozmowy z dziadkiem
Ja w takich sytuacjach nie schodzę Zawsze ustępowałam starszym ludziom w komunikacji miejskiej, a jak nie zauważyłam i ktoś poprosił to problemu nie było, ale na chamstwo odpowiadam tym samym. A dziadziuś fajny

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Niepozorna moja babcia się zawsze śmieje ze "starych bab" którym się właśnie wszędzie spieszy, bo są bardzo zajęte Pod koniec zawsze dodaje "Nienawidzę starych bab"

Cytat:
Najbardziej sobie za to te z Esotiq'a chwalę. No z nimi to się nic nie dzieje i są super wygodne
Ja też lubię Esotiq, dobrze leżą i nic się z nimi nigdy nie dzieje.
Stary 2015-11-27, 16:55   #679
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga - wiem, wiem że dobry wynik. Ale przez to mam większą ochotę
Tak to prawda, jakby mi dobry wyszedł to pewnie jeszcze bym się skusiła, a tak to tylko się upewniłam, że nie mogę i nie czuję już więcej potrzeby, ale fakt słodki to był.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 16:55   #680
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda za chwilę będziesz miała swojego urwiska

Baby, kuuurde piekielnie to smutne, a próbowałaś z nim gadac?

Dzięki dziewczyny za wsparcie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:56   #681
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

A propos, Baby, mieszkasz na Kanarach?
Stary 2015-11-27, 16:57   #682
czarnulax
Zakorzenienie

magda nie żałuj sobie
Stary 2015-11-27, 16:58   #683
kinga1701
Zakorzenienie

Dobrze, że mówicie, że są jeszcze ludzie którzy podniosą kobietę w ciąży na duchu, a nie tylko jakieś chamskie odzywki. Odzyskuje wiarę w ludzi. Bo ja czytam jak niektóre osoby się do was zwracając, to aż przykro się robi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 17:03   #684
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kiedyś myślałam, żeby kupić cycnik w intiminisi ale jak mówicie, że nie warto to nie będę wydawać kasy. Przed ciążą zaopatrywałam się w Etam, nie wiem czy znacie, ale uwielbiam ich bieliznę.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Aaaa w ogóle muszę się pochwalić, mama dzisiaj była w Jysk i kupiła mi zasłonki obniżka ze 119 na 35 kocham takie promocje

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-27, 17:11   #685
candyyfloss
Zadomowienie

Aaaa zaczęłam 35 tydzień
Stary 2015-11-27, 17:14   #686
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Kiedyś myślałam, żeby kupić cycnik w intiminisi ale jak mówicie, że nie warto to nie będę wydawać kasy. Przed ciążą zaopatrywałam się w Etam, nie wiem czy znacie, ale uwielbiam ich bieliznę.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Aaaa w ogóle muszę się pochwalić, mama dzisiaj była w Jysk i kupiła mi zasłonki obniżka ze 119 na 35 kocham takie promocje
o też znam i też lubię, ale tylko za bieliznę do spania ale siostra ma staniki i sobie chwali.
Stary 2015-11-27, 17:17   #687
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Aaaa zaczęłam 35 tydzień
gratulacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 17:18   #688
niepozorna
Zakorzenienie

Malwi znam Etam Ale mam od nich tylko koszulki i majtki.
Candy gratki

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:19   #689
MallaMi
Rozeznanie

niepozorna blok czekoladowy ale smaka narobiłaś u nas w domu jest tylko raz w roku na BN bo drogo wychodzi a znika w zastraszającym tempie
--
co do staników to fajne są też od Ewy Michalak, ale strasznie drogo wychodzą
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 17:19   #690
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Dobrze, że mówicie, że są jeszcze ludzie którzy podniosą kobietę w ciąży na duchu, a nie tylko jakieś chamskie odzywki. Odzyskuje wiarę w ludzi. Bo ja czytam jak niektóre osoby się do was zwracając, to aż przykro się robi.

Miałam kilka niemiłych sytuacji, ale było tez kilka zaskakująco miłych. NP starsza pani, co chciała mi ustąpić miejsca w tramwaju, młoda kobieta co w lidlu chciała mnie wpuścić przed siebie w kolejce, w superpharm w aptece place bez kolejki i ekspedientki zwracają uwagę na ciężarne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości