Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 09:46   #661
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Marciar pyli a to jedyna wziewna alergia jaka mam, za to nie wiedzieć czemu i ja i łobuz znosimy w tym roku wyjątkowo źle, a tz nie ruszyło :/
Mój tz też w pierwszej kolejności trawy i zboża a w drugiej brzoza i jak ledwo żyję co roku o tej porze tak póki co nic go nie bierze.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 09:47   #662
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Witam, dawno mnie tu nie było
My wczoraj po bilansie. Mały waży 6,860 i ma 62 cm
Lekarz stwierdził,że wszystko w porządku, mi się wydawało że ma mocno spłaszczoną główkę z jednej strony, ale lekarz powiedział że jest wszystko ok. Dostał znów szczepionkę 6w1 i na rotawirusy. Kolejne szczepienia za miesiąc..
Kurczę i mam dylemat, przeprowadzam się pod koniec miesiąca do innego miasta, do pediatry będę miała ok 10 km i nie wiem czy jeździć, czy zmieniać na innego bliżej ...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 10:07   #663
Lola2828
Zadomowienie

Może poczytaj opinie innych mam gdzieś w internecie na temat lekarzy pediatrów 😀 warto sprawdzić niż jeździć 10 km choć to nie jest aż tak daleko jak masz do niego zaufanie
Stary 2016-04-21, 10:47   #664
siasia13
Rozeznanie

U nas od rana wszystko nie tak, poszlam zaprowadzic M do szkoly nie umyta bo mi J nie dala. Dobrze, ze zdazylam choc troche sie ogarnac by nie straszyc Za to nocki u nas lepiej od kiedy sa kolki, o ironio losu. Zasypia kolo 23 i budzi sie kolo 5, M mi tak spala jak miala 6 miesiecy a nie 6 tygodni

Wlos ma okreslona dlugosc zycia wiec te co nie wypadly w 3 trymestrze musza wypasc. Tylko potem jest kwestia czy beda odrastac czy sie przerzedza Ja teraz biore kozieradke na laktacje ale podobno dziala tez na wlosy, no zobaczymy.

Paula a nie mozesz sobie gotowac na drugi dzien jak tz wraca? Kurcze bo ty sie zajedziesz. Ja jem trzymajac J na reku jak musze. Moze nie jest to wygodne no ale ja nie potrafie chodzic glodna, zaraz jestem zla
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 11:02   #665
marciar7
Zakorzenienie

Ja juz mówiłam ze ja jem bujajac albo wozac Zoske w lezaczku a jest na kolkach :-P a gotuje wlaczajac na ful okap i ja wsadzajac do lezaczka. Jeczy ale co zrobie?co raz ja uspokajam ba chwilę pomaha cos zrobie i tak w kolko :-D
Stary 2016-04-21, 11:09   #666
Caramel 85
Rozeznanie

Rudziutka jak jak jakiś fajny pediatra to warto dojeżdżać.

U nas w ośrodku ostatnio się zmienił pediatra i jestem strasznie nie zadowolona :/ Byłam u niej w ostatni wtorek, spojrzała u mojego starszaka na ślady po pogryzieniach zrobione przez młodszego brata i wmawiała mi że to alergia Młody płakał na początku wizyty i w poleciał mu gil zmieszany z taką maleńką domieszką, nawet nie kropelką krwi i dostaliśmy od razu skierowanie do laryngologa Natomiast nie zajrzała mu w ogóle do buzi, nie obejrzała co ze stulejką itp a ja z wrażenia zapomniałam jej o tym przypomnieć Za to była wielce zdziwiona, że dziecko ma prawie 3 lata i płacze u lekarza. No kurde ciężko żeby nie płakało, skoro jest w obcym miejscu i oglądają go obcy ludzie, poza tym młody był u lekarza ostatnio rok temu więc mógł nie pamiętać gabinetu, albo wręcz przeciwnie pamiętać szczepienie.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 11:48   #667
joann_
Raczkowanie

Hej
Wspolczuje alergii..

Z tymi włosami to pewnie macie racje, te co maja wypaść, to i tak wypadna. Ja w ciąży bralam witaminy i biorę je do teraz cały czas i chyba nie maja specjalnego wpływu na włosy.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hejka u nas też dobra nocka a ja właśnie kawkę pije a młoda walczy ze slimakiem dyskusja trwa ) Paula siostra widać ma magiczna moc na Samary baw się dobrze i odpocznij Paumyd u nas metoda z wieczorna butelka opatentowana od dawna i mała dużo lepiej śpi jak zje więcej i naraz i nie zmęczy się tak zje i pada zwykle koło 180 ml zjada a czasem potrafi cycem poprawić Magadzińska to życzę kolejnego takiego spokojnego dziecka jest szansa na rodzeństwo dla Zuzi ja przez miesiąc mówiłam że nie chce już więcej ale już doszłam do siebie ) i chce min jedno... Nie chce żeby Nina była sama
Miałam dokładnie tak samo przez miesiąc mowilam, ze więcej dzieci mieć nie będę, ale jak się ogarnelam to wiem, ze nie chce zęby Przemo był sam.

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Witam, dawno mnie tu nie było
My wczoraj po bilansie. Mały waży 6,860 i ma 62 cm
Lekarz stwierdził,że wszystko w porządku, mi się wydawało że ma mocno spłaszczoną główkę z jednej strony, ale lekarz powiedział że jest wszystko ok. Dostał znów szczepionkę 6w1 i na rotawirusy. Kolejne szczepienia za miesiąc..
Kurczę i mam dylemat, przeprowadzam się pod koniec miesiąca do innego miasta, do pediatry będę miała ok 10 km i nie wiem czy jeździć, czy zmieniać na innego bliżej ...
Ale duży jeśli pediatra fajny, ja bym nie zmieniala.
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja juz mówiłam ze ja jem bujajac albo wozac Zoske w lezaczku a jest na kolkach :-P a gotuje wlaczajac na ful okap i ja wsadzajac do lezaczka. Jeczy ale co zrobie?co raz ja uspokajam ba chwilę pomaha cos zrobie i tak w kolko :-D
U nas wygląda to identycznie obiad się właśnie robi, a Malý przysypia w bujaczku. Oczywiście go bujam

Byliśmy na spacerku, Przemo nawet nie płakał bardzo jak go wkladalam do wozka, za to nadrobił jak wracalismy :P
W ogóle może jestem okropna ale zrobilo mi sie dzis jakos lzej na sercu. jak wyszlam z małym na ulice i mijalam dom sąsiadów to uslyszalam ze płacze u nich dziecko. Z nimi to tak dziwnie, bo blisko mieszkają, a wcale ich nie znam, nawet nie wiedzialam ze ona w ciąży była, a urodziła tydzień przede mną, co mi zresztą powiedziała położna jak wracalam po godzinie na syrenie do domu to u nich nadal to dziecko ryczalo. I pomyslalsm sobie, ale fajnie, ze nie jestem sama
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 12:07   #668
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do włosów to u mnie zaczęły wypadać 3 czy 4 miesiące po urodzeniu Tusi i to podobno jest normalne,że mniej-więcej wtedy się to dzieje, bo to ma coś wspólnego z gospodarką hormonalną. Koleżanki też się zaczynają skarżyć właśnie po takim czasie. Więc u mnie póki co jest spoko, ale spodziewam się niebawem

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Mi pediatra mowiła,że właśnie podczas kangurowania to podnoszenie głowy się nie liczy i trzeba dużo kłaść na płaskim,żeby dzieć ćwiczył.

U nas problem w tę stronę,że bardzo mocną ma górę, bardzo wysoko podnosi głowę i bardzo dużo przez to przewraca się na plecy. A to może być objaw tego wzmożonego napięcia...no nic, zobaczymy co powie neurolog.

A widziałam,że pisałyście o szczepionkach. Na co z nierefundowanych szczepicie?

Ja Tusię szczepiłam na pneumo i rota, miałam tak szczepić Zosię ale jak tak poczytałam i pogadałam, to chyba jednak pneumo i meningo. Jest na nie narażona przez to,że starsza chodzi do przedszkola, a meningo są jednak o wiele bardziej niebezpieczne niż rotawirusy,
Nie chcę jej szczepić na wszystko i tak ładować...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a w dzień daje się odlożyć do łóżeczka, popatrzy sobie na coś i sama się czymś zajmie?czy totalnie nieodkładalna?

Na ćwiczenie główki jeszcze można nosić dziecko na ręce, główka opiera się na dłoni a reszta ciałka leży na ręce.Taki samolot. Tusia bardzo lubiła
Co do szczepień ja byłam antyszczepionkowa do wizyty patronażowej ☺
Też się zastanawiam nad pneumo i meningo a rota chyba odpuszczę. Ale muszę jeszcze z lekarzem pogadać jak te szczepionki wyglądają tzn. kiedy i za ile 😉

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:03   #669
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć laski, ja na szybko.

Robiłam dziś test ciążowy Wiadomo, niby niemożliwe blablabla, ale od dwóch dni mam takie mdłości, że wolałam sprawdzić No i negatyw

DZIĘKUJĘ wszystkim za słowa wsparcia. Kusi mnie by odblokować nr Bo wiecie, moja mama zawsze była okrutna w słowach i wymogach, ale co jak co w czynach zawsze była bardzo pomocna i się poświęcała Dlatego jestem rozdarta, bo jej niecierpię za to co mówi i jak tnie serce słowami, ale jestem bardzo wdzięczna za pomoc Masakra z tym jest.

Co do szczepionek ja obecnie jestem na stanowisku nic poza obowiązkowymi. Ale może też dlatego, że nie mamy styczności z przedszkolami i tak dalej póki co...

Z Hanią ok, tamto pogorszenie zachowania było albo po szczepieniach, albo Delicol wszystko rozwiązał. Zasypiać w ciągu dni zasypia maks 2x dziennie, ale to i tak coś, a w nocy super śpi od 21-22 do 8 także dziecko udane

W ogole z tym delicolem masakra, mam w poblizu trzy apteki i rozkmincie w jednej opakowanie 23 zł, w innej 36 (!!!), a jeszcze innej uwaga 51 zł!!!! Jak mnie to wku*, jak można zarabiać na lekach Nikt tego nie kupuje dla przyjemności...

Składała któraś już papiery do żłobka?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ola - spozniona odpowiedz - super, super, ze juz jestescie w domku Kochane wy dziewczynki

Paula - a powiedzialabys, ze Mia jakas poprawe zachowania ma na mm?

My ciagle mieszamy mm z kp, chyba zostalam jedyna z tym problemem, niesamowite, ze juz 3 trygodnie trwa ten kryzys. Powiedzialabym, ze 60% kp, a 40% mm. Ale to tez wynikas z tego, ze Hania malo spi w dzien i je co godzine i cycki nie nadążają :P

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:12   #670
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć laski, ja na szybko.

Robiłam dziś test ciążowy Wiadomo, niby niemożliwe blablabla, ale od dwóch dni mam takie mdłości, że wolałam sprawdzić No i negatyw

DZIĘKUJĘ wszystkim za słowa wsparcia. Kusi mnie by odblokować nr Bo wiecie, moja mama zawsze była okrutna w słowach i wymogach, ale co jak co w czynach zawsze była bardzo pomocna i się poświęcała Dlatego jestem rozdarta, bo jej niecierpię za to co mówi i jak tnie serce słowami, ale jestem bardzo wdzięczna za pomoc Masakra z tym jest.

Co do szczepionek ja obecnie jestem na stanowisku nic poza obowiązkowymi. Ale może też dlatego, że nie mamy styczności z przedszkolami i tak dalej póki co...

Z Hanią ok, tamto pogorszenie zachowania było albo po szczepieniach, albo Delicol wszystko rozwiązał. Zasypiać w ciągu dni zasypia maks 2x dziennie, ale to i tak coś, a w nocy super śpi od 21-22 do 8 także dziecko udane

W ogole z tym delicolem masakra, mam w poblizu trzy apteki i rozkmincie w jednej opakowanie 23 zł, w innej 36 (!!!), a jeszcze innej uwaga 51 zł!!!! Jak mnie to wku*, jak można zarabiać na lekach Nikt tego nie kupuje dla przyjemności...

Składała któraś już papiery do żłobka?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ola - spozniona odpowiedz - super, super, ze juz jestescie w domku Kochane wy dziewczynki

Paula - a powiedzialabys, ze Mia jakas poprawe zachowania ma na mm?

My ciagle mieszamy mm z kp, chyba zostalam jedyna z tym problemem, niesamowite, ze juz 3 trygodnie trwa ten kryzys. Powiedzialabym, ze 60% kp, a 40% mm. Ale to tez wynikas z tego, ze Hania malo spi w dzien i je co godzine i cycki nie nadążają :P
A w jakiej aptece po 23 ib36 kupujesz?? Bo ja wszędzie trafiam na 51zl a butelka starcza na tydzień:-/ chociaż zmniejszyła trochę dawkę i jest ok więc może na dłużej starczy zwłaszcza że za 1.5thmyg Domiś kończy 3miesuqxe i czekam na obiecany cud

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 13:17   #671
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A w jakiej aptece po 23 ib36 kupujesz?? Bo ja wszędzie trafiam na 51zl a butelka starcza na tydzień:-/ chociaż zmniejszyła trochę dawkę i jest ok więc może na dłużej starczy zwłaszcza że za 1.5thmyg Domiś kończy 3miesuqxe i czekam na obiecany cud
Ja w aptece "bliska" za 29zł kupiłam..
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:19   #672
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Ja w aptece "bliska" za 29zł kupiłam..
Dziekuje poszukam w mieście u nas takiej

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 13:20   #673
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Zartujesz, że takie ceny?
Wlasnie wiem, ze na tydzien starcza i to jest masakra

Ta za 36 to taka "lokalna" apteka od stu lat i ona w ogole jest na maksa droga. Ta za 23 jest tania, internet ja nazywa "NOWA. APTEKA" ale jak bede tam bankowo w ciagu 2 dni to potwierdze. Jak cos polecam ceneo

http://www.ceneo.pl/9613967#tab=click

Pokazuje mi jakas apteke internetowa z wysylka za 25 zł

http://www.aptekaprima24.pl/delicol-...iemowlat-15-ml

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2016-04-21 o 13:21
Stary 2016-04-21, 13:20   #674
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Zartujesz, że takie ceny?
Wlasnie wiem, ze na tydzien starcza i to jest masakra

Ta za 36 to taka "lokalna" apteka od stu lat i ona w ogole jest na maksa droga. Ta za 23 jest tania, internet ja nazywa "NOWA. APTEKA" ale jak bede tam bankowo w ciagu 2 dni to potwierdze. Jak cos polecam ceneo

http://www.ceneo.pl/9613967#tab=click

Pokazuje mi jakas apteke internetowa z wysylka za 25 zł
Dziekuje za odp

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 13:23   #675
esor
Mamusia Luty 2016

Widzę, że oni mają w ogóle spoko ceny. CHyba zamowie z neta od nich + inne produkty, a zawsze to wygoda jak przyjdzie do domu

NanaR ciesze sie , ze moglam pomoc btw skad ten nick? Kojarzy mi sie z Rihanną, jak ona spiewa " O nana, what's ur name? o nana (...)"

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-04-21, 13:25   #676
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że oni mają w ogóle spoko ceny. CHyba zamowie z neta od nich + inne produkty, a zawsze to wygoda jak przyjdzie do domu

NanaR ciesze sie , ze moglam pomoc btw skad ten nick? Kojarzy mi sie z Rihanną, jak ona spiewa " O nana, what's ur name? o nana (...)"
Hihihi kiedyś pisaliśmy na gadu z 2 przyjaciół i jedno z nich tak szybko pisało że zamiast Anna wyszło Nana i tak im się spodobało że mnie przechrzcili i teraz do mnie mówią Nana

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 13:29   #677
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Hihihi kiedyś pisaliśmy na gadu z 2 przyjaciół i jedno z nich tak szybko pisało że zamiast Anna wyszło Nana i tak im się spodobało że mnie przechrzcili i teraz do mnie mówią Nana
Aaaaa fajnie Fajna odmiana od Anna GG kiedy byly te czasu

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-04-21, 13:31   #678
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa fajnie Fajna odmiana od Anna GG kiedy byly te czasu
Odeszły w niepamięć

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 13:57   #679
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dzisiaj przełom- M. nie przespał ciagiem całego dnia, miał nawet jedno czuwanie, ale gadał i smiał sie ze mną, razem wzieliśmy sie za gotowanie i tak to go zmęczyło, ze znów zasnął .
A ja się dziwię, czemu cebulka mi się nie podsmaża tyle czasu, poszłam sprawdzić i gaz nie włączony- pół godz. już czekam .

Zrobiłam wszystko, co zaplanowałam na dzis+ pomyłam okna, bo od tej brzozy całe szaro-zielone były .
Zrobie jeszcze placki ziemniaczane z gulaszem, bo został mi z wczoraj, zupa juz jest .

Aaaa, przyszło mi ubranko na chrzest, jest bardzo ładne, nic nie zniszczone, jak upiorę, to zrobię fotkę i Wam pokażę- i dobrze, ze bralam 68, bo jest akurat .
Pani sie pomyliła i nie wpisała na druku pobraniówki, kurier wziął tylko za samo ubranko, ale moja wrodzona uczciwość kazałą do niej zadzwonić i przypomniec, że byłaby stratna na 16,50 . Przeleje jej te pien. na konto .

Esorku- nie jesteś sama z mieszaniem mm z kp, ja dokarmiam czasem w ciagu dnia mm, tyle, ze u mnie to 2-3 razy na dzień, noc tylko i wyłacznie na cycu. ale sama nie jestes.
Kciuki, żebyś podjęła najlepszą decyzję odnosnie mamy- zrób tak jak mówi Ci serce i sumienie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:27   #680
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj przełom- M. nie przespał ciagiem całego dnia, miał nawet jedno czuwanie, ale gadał i smiał sie ze mną, razem wzieliśmy sie za gotowanie i tak to go zmęczyło, ze znów zasnął .
A ja się dziwię, czemu cebulka mi się nie podsmaża tyle czasu, poszłam sprawdzić i gaz nie włączony- pół godz. już czekam .

Zrobiłam wszystko, co zaplanowałam na dzis+ pomyłam okna, bo od tej brzozy całe szaro-zielone były .
Zrobie jeszcze placki ziemniaczane z gulaszem, bo został mi z wczoraj, zupa juz jest .

Aaaa, przyszło mi ubranko na chrzest, jest bardzo ładne, nic nie zniszczone, jak upiorę, to zrobię fotkę i Wam pokażę- i dobrze, ze bralam 68, bo jest akurat .
Pani sie pomyliła i nie wpisała na druku pobraniówki, kurier wziął tylko za samo ubranko, ale moja wrodzona uczciwość kazałą do niej zadzwonić i przypomniec, że byłaby stratna na 16,50 . Przeleje jej te pien. na konto .

Esorku- nie jesteś sama z mieszaniem mm z kp, ja dokarmiam czasem w ciagu dnia mm, tyle, ze u mnie to 2-3 razy na dzień, noc tylko i wyłacznie na cycu. ale sama nie jestes.
Kciuki, żebyś podjęła najlepszą decyzję odnosnie mamy- zrób tak jak mówi Ci serce i sumienie .

My też no i rano tylko kp, a wlasnie od tej 10 do 20 tak mieszam z mm, większość mm nie ukrywam, bo piersi szybko nie produkują mleka + mm wygodne bo szybko się napije mała i załatwione karmienie w 5 min. Chociaż dzisiaj karmiłam kp dokad sie nie wkurzala, ze piersi puste, czyli do ok 11, jest 15 i wlasnie wypila drugie mm i jak wroci ze spaceru z dziadkiem to kp.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-04-21, 14:45   #681
marciar7
Zakorzenienie

Esor zazdro ze ci tyle.spi .....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

U nas dzis alarm za alarmem. Masalra jakas. Moze z 5 min na macie polezala. Zaraz zjem obiad i pojde z nia na dwor.
Stary 2016-04-21, 14:48   #682
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Esor zazdro ze ci tyle.spi .....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

U nas dzis alarm za alarmem. Masalra jakas. Moze z 5 min na macie polezala. Zaraz zjem obiad i pojde z nia na dwor.
Wiem, że nie mam skrajnie źle, ale są laski tutaj, co mają lepiej

Mówisz na dwór W Krk się niby na pole mówi. A ja mowię na zewnątrz, bo żadne to pole, ani dwór

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-04-21, 15:51   #683
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
To tak jak i u mnie, mały ma drzemkę 20 min i to na reku a tak u niego nie ma w ogóle spania w ciagu dnia i tak juz od jakiegoś czasu
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:01   #684
NanaR
Zadomowienie

Mój śpi ładnie w dzień 2x po 3 h ale coś ostatnio się psuje :p zawsze go zmęczenie gadamy bawię się z nim grzechotka aż w końcu sam pada. Ale tak długo to śpi tylko na brzuchu np na plecach nie śpi dłużej niż pół h.
Ja też zastanawiam się na dokarmianiem. Ostatnio mały więcej je a moje cycki nie dają rady po 4h mimo że pije 2 karmi dziennie i felmatiker nie wiem tylko czy mogę kupić np bebilon pepti i sama mu dawać czy muszę skonsultować z pediatra??

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-21, 16:16   #685
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że nie mam skrajnie źle, ale są laski tutaj, co mają lepiej

Mówisz na dwór W Krk się niby na pole mówi. A ja mowię na zewnątrz, bo żadne to pole, ani dwór
No u nas mowi sie dwor :-D
Btw dobre z tym testem. Dawno tego nie bylo co?:-D
Zoska czy spacer czy dom czy na rekach to i tak nie spi. Drze sie dzis ze olaboga juz zaczynam olewac
Stary 2016-04-21, 16:19   #686
siasia13
Rozeznanie

Udalo mi sie jakims cudem ogarnac dzisiaj choc sie nie zapowiadalo. Musialam wziac mala ze soba do szpitala bo mialam wizyte u dermatologa. W poczekalni mala grzecznie sobie lezala w foteliku a jak weszlam do lekarza to ryk donrze, ze byla jakas mila pielegniarka i przyszla ja zabawic.

Ja tez niby dokarmiam mm, ale u nas to glownie szczury w kanalizacji Zazwyczaj jest tak, ze jak mala sie denerwuje przy cycu to ja juz lece robic mleko bo napewno glodna, po czym okazuje sie ze glodna jednak nie jest i idzie do zlewu W nocy tez u nas tylko kp i chwala bogu bo tak by mi sie nie chcialo isc na dol i robic. Chociaz teraz J budzi sie dopiero kolo 5 to juz nie jest tak strasznie jak o 3. Bierzemy tez butle na spacer w razie awarii ale do tej pory moze ze dwa razy wypila cokolwiek, a zazwyczaj to konczy w zlewie
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:46   #687
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
No u nas mowi sie dwor :-D
Btw dobre z tym testem. Dawno tego nie bylo co?:-D
Zoska czy spacer czy dom czy na rekach to i tak nie spi. Drze sie dzis ze olaboga juz zaczynam olewac
U nas też dwór

Marcia, a nie masz z kim choc na trochę zostawić Zosi? moze komuś udałoby sie uspokoić, a Ty byś odpoczęła

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Udalo mi sie jakims cudem ogarnac dzisiaj choc sie nie zapowiadalo. Musialam wziac mala ze soba do szpitala bo mialam wizyte u dermatologa. W poczekalni mala grzecznie sobie lezala w foteliku a jak weszlam do lekarza to ryk donrze, ze byla jakas mila pielegniarka i przyszla ja zabawic.

Ja tez niby dokarmiam mm, ale u nas to glownie szczury w kanalizacji Zazwyczaj jest tak, ze jak mala sie denerwuje przy cycu to ja juz lece robic mleko bo napewno glodna, po czym okazuje sie ze glodna jednak nie jest i idzie do zlewu W nocy tez u nas tylko kp i chwala bogu bo tak by mi sie nie chcialo isc na dol i robic. Chociaz teraz J budzi sie dopiero kolo 5 to juz nie jest tak strasznie jak o 3. Bierzemy tez butle na spacer w razie awarii ale do tej pory moze ze dwa razy wypila cokolwiek, a zazwyczaj to konczy w zlewie
Ja biorę torbę z termosem z gorącą wodą, pudełkiem z mm, 2 butelki- 1 pusta, 2 z zimna, wodą, gdziekolwiek się ruszam, ale na szczęście jeszcze nigdy się nie przydały tylko cyc .
W domu też czesto Tak jak Ty Siasia, robię na szybko mm, a on ma je w nosie a ja ciesze sie jak głupia, ze go jednak nie chce
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:54   #688
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas też dwór

Marcia, a nie masz z kim choc na trochę zostawić Zosi? moze komuś udałoby sie uspokoić, a Ty byś odpoczęła
No wlasnie jestem.u rodzicow wiec zostawilam na godzine i pojechalam na miasto do salonow slubnych w moim mieście i do urzedu. Okazalo sie ze musze i tak sie umawiac :-D ale mamie sie tak darla ze hoho. Teraz 10 min tata ja zabawia a ja pomagam.mamie sprzatac na chrzciny bo kilku gosxi na pewni bedzis w domu. A tz jutro wraca z wawy.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

A w ogole u nas nauka butli to jakas porazka. Juz sie zalamalan i nawet mi sie nie chce o tym myslec.. Stresuje sie tym co bedzie jal bede musiala dac mm i co? Masalra jakas. Dajac butle juz na wszystkie sposoby za każdym razem taka histeria jakby ja ktos ze skory obdzieral
Stary 2016-04-21, 17:20   #689
figa84
Zakorzenienie

Marciar a Twoja mama jej próbowała dac?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:52   #690
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Marciar a Twoja mama jej próbowała dac?
Tak, jak mnie nie bylo. Smoczek z boku na bok jezykoem przesuwala i za chwilę histeria. Teraz chwile mi posokala ale raz polknela reszta wylala sie z buzi...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości