![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Ja różnie wlewam, czasami do bębna w nakrętce, albo tam gdzie proszek i to samo spływa do bębna. Odplamiacz wlewam zawsze do bębna. Kiedyś próbowałam orzechów do prania, ale jakoś nie przekonałam się do nich.
Już pierzecie wyprawkę? Ja jeszcze nie zabrałam się do wyciągnięcia ubranek po maluchu. Zostawiam to na styczeń ![]() Malutka urządza jakąś imprezę w brzuszku ![]() Synek zasnął o 22, a ja wyspałam się w dzień ![]() ![]() A propo liczenia ruchów, to wczoraj sciągnełam dwie aplikacje do liczenia. Wydają się ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minula jak sie nazywają te aplikacje? Co do prania to ja tylko w płynie piorę. Nie znam sie na proszkach i nigdy nie wiedziałam jaki kupic. Kapsułki wydają mi sie dosyć drogie. Ale mnie dzisiaj wszystko boli. Wyszlam na dwór i mi sie brzuch strasznie napisał. Mam nadzieje ze to tylko ćwiczenia macicy, chociaz czuje ból w kościach na dole jakby mi dziecko napierało i nie wiem czy to normalne. Na szczescie wizyta w sobote ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Ja wyprałam tylko raz w normalnym płynie ciuszki, które dostałam. W grudniu będę prac wszystko raz jeszcze w Loveli a nowe ciuszki wypiore 2 albo 3 razy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta pierwsza wydaje się ciekawsza. Kapsułki na promocji kupuje i wtedy wychodzi podobnie do płynów. Proszku nie używam, bo kiepsko się wyplukuje. Kapsułki są dla tż bo on potrafi pół plynu wlać na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, mała mi się rozchorowała, wczoraj byliśmy u lekarza, gardło zawalone, cały dzień marudzenia, oby dziś było lepiej
![]() Ale udało mi się załatwić pediatre dla bliźniaków, tą samą co ma Lena, lekarka jest tak oblegana, że w pobliskich szpitalach zabroniła podawania jej jako lekarz rodzinny, trzeba mieć od niej zgodę na papierku, nowych juz nie przyjmuje, ale że rodzeństwo, to się zgodziła ![]() Cytat:
![]() ![]() Ten co my mamy też się nie przykleja http://m.emag.pl/spin-master-kinetic...ntent=11970946 Mi też, w pierwszej ciąży to samo było, a w 9 miesiącu, już nawet nie podnosiłam,czekałam aż ktoś przyjedzie i podniesie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie i zaraz lecę nadrabiać
![]() Z małym wszystko ok, przykoksował waży 682 g z czego 82g to jak to powiedział lekarz to chyba przyrodzenie ![]() ![]() z OM był 24+2, z usg 24+1 także nadal rozjazdów z terminami u mnie nie ma ![]() Jeśli chodzi o mnie to trochę się zmartwiłam. Jakiś czas temu zauważyłam, że przy wstawaniu z pozycji leżącej kiedy napinają się mięśnie brzucha mój brzuch na środku układa się w stożek, zapytałam o to lekarza z myslą, że to pewnie nic takiego. Lekarz powiedział, że jest to rozejście się tym mięsni brzucha ![]() W domu na szybko wieczorem poczytałam i już sama nie wiem czy to już źle rokuje czy jednak to jest tak, że te mięśnie się rozchodzą, a kwestia czy po porodzie się zejdą czy nie ![]() Ktoś coś wie? zdjęcia na necie mnie lekko przeraziły... Lekarz oczywiście powiedział żeby się niczym nie martwić... No i dostałam już żelazo na receptę od jutra zaczynam. A tak to wszystko git ![]() Zmykam nadrabiać, bo pewnie mi na tym zejdzie. Strasznie mi przeszkadzają w pracy ![]()
#699 |
Rozeznanie
|
Tekst z przyrodzeniem najlepszy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co do szyjki,mi na ostatnich dwóch wizytach mierzyła szyjkę przez usg ![]() i wydaje mi się,że już na każdej wizycie będzie Krysilla,kciuki za nereczkę ![]() Jak pozostanie bez zmian to pewnie Hania po porodzie będzie kontrolowana, tak jak moja Daria ![]() Cytat:
![]() MalaMi, super,że z maluszkiem ok ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- lolita, zdrówka dla córki ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-22 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Nie chce mi się wstawać ![]() ![]() Zdałam sobie sprawę, że jako marcóweczka będę jedną z ostatnich do rozpakowania na wątku ![]() ![]() Ja mam 3 opakowania Lovelli 1.8kg za 12,89zł z Biedry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co so tego rozejścia to tez o tym troche czytałam i to takie niby nic takiego, defekt kosmetyczny, ale jak słyszałam ze powoduje bóle pleców to sie przeraziłam... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My właśnie wstaliśmy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Ja mam też szyjkę mierzoną dopochwowo,ostatnio miała 4 cm
#705 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taak, szczególnie, że po połówkowych mąż pomylił nogę z przyrodzeniem ![]()
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mięśni to mi również się rozeszły i też mam ten "stożek" u mnie to wygląda jak wałek. Takie mięśnie się same raczej nie zejda tzn. mi się nie zeszły od pierwszego porodu (ale ja nie ćwiczyłam ich jakoś specjalnie) . Z tego co wiem to są specjalne ćwiczenia,ale nie wiem na ile są one skuteczne. 23/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny; ) właśnie spędzam 2 najwspanialsze godziny mojego życia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na ostatnim usg też miałam szyjkę mierzona aparatem właśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie laska ![]() ![]() lekarz powiedział ze do CC nie ma wskazan, wiadomo jakiby mi balon jak piłke wywaliło to tak, ale jak jest jak jest to ne ma co sie martwić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jutro pierwsza wizyte w Poradni przy szpitalu klinicznym i zobaczymy co tam mi powiedza. Obawiam sie bardziej restrykcyjnego podejscia do diety. Chociaz jak na razie nie mam zadnych przekroczen (jem normalnie), wiec ciekawe co oni na to. Krysilla, Ty masz paski do mierzenia poziomu ketonów? Wczoraj wieczorem sprawdzalam tez wyniki badan i wszystko ok, oprocz hemoglobiny glikowanej (za niska). Za to "zwykla" podskoczyla mi ladnie, TSH ladne, w moczu nie ma zadnych bakterii, takze sie ciesze. Co do prania, od dawna uzywam plynu i wlewam tam gdzie proszek. On ucieka, ale trafia do bebna. To samo planuje z dzieciecymi ciuszkami, ale nie mam jeszcze kupionego plynu, a teraz nie bardzo mam sie jak wybrac. Planuje pierwsza partie uprac w grudniu, bo na polowe stycznia chcialabym miec wszystko gotowe. Milego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry Kochane ![]() ![]() ![]()
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś jadę do okulisty na konsultację cc/sn - miała któraś? Zastanawiam się co będą sprawdzać bo jak siatkówkę to pewnie mnie zakropią atropiną, ble. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Tak, że nikt poza mężem go nie widział od ponad 17 lat. Bym dała zdj. ale to nie jest miły widok, bo jeszcze mam brzydka pionową blizne po cc.
U mnie po napięciu mięśni brzucha na leząco wygląda tak. http://www.studiozdrowia.waw.pl/userimages/dsc_0003.jpg 23/40 it's a boy. |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Ja piorę tak:
- z lumpka w zwykłym proszku w 90 stopniach i podwójne płukanie. Potem się suszą i znów do pralki, tym razem w 40 stopniach i już z płynem dla dzieci. Proszku nie używam, wolę płyn / mleczko do prania. Plynu do płukania też nie używam (dla dziecka, bo dla siebie tak). - rzeczy nowe w 60 stopniach i podwójne płukanie. Tylko raz. Zabrałam się za to wczoraj, bo niedługo gorączka przedświąteczna, a w styczniu niewiadomo jak się będę czuła, więc wolę mieć wszystko gotowe. I prasuję wszystko 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że pewnie źle się z tym czujesz ale nie jesteś w tym sama. Trochę da się zrobić ćwiczeniami ale nie zlikwidować w 100%. Jak Ci to aż tak doskwiera to nie myślałaś o operacji po ciążach? To da się "poskładać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko materac i mamy wszystko, ale ulga i spokoj ducha😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() maławrednioszka Nieskromnie się uradowałam, że jednak nie będę ostatnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.