![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]()
No to ja już po. Mała się przekręciła
![]() Szyjka zaczyna pracować, minimalne rozwarcie. Przepływy OK. Szacowana waga 3,5kg, ale ma dużą głowę. Nie mam zielonego pojęcia, jak mam ją urodzić naturalnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
![]()
O kurcze a nie czulas tego?
![]() Nie wiem co doradzic. Nie chcesz rodzic SN ogólnie od zawsze czy tak sie nastawilas na CC przez to ,ze byla głową u gory? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#695 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
On jej się starał pomóc, przytulał ta się kładła cała na niego bo jej niewygodnie i się darła że jej łokieć wbija, potem że specjalnie brodą szarpie jej włosy ![]() ![]() Serio taki komentarz kto ma brzuch ciążowy bez ciąży ? To chyba bym się zapytała „a Ty który miesiąc” ![]() ![]() Cytat:
No serio te laski to ostro naburmuszone. Już pomijam ogólnie fakt, że niektórzy nie potrafią się zachować w miejscu publicznym. Drą te paszcze, koleś książkę dziecku na głos czytał i puszczał bajeczki. Nie wiem czy przeszkadzało mi to sto razy bardziej przez to, że mam wrażenie że mi zaraz głowa eksploduje z bólu ![]() Cytat:
Ehhh niestety ![]() ![]() Szyjka 3 cm, zero szans na poród na chwile obecna, dziecko duże. Nie podała wagi. KTG ok, skurczy brak, przepływy dobre. Mi jedynie ciśnienie skoczyło na IP do 140/90 gdzie w domu rano miałam 125/80 ![]() Ja się chyba zastrzelę ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ale tak mi szyjkę badała, że myślałam że się zesr..... z bólu, nigdy czegoś takiego nie miałam i teraz mnie podbrzusze pobolewa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja tez nigdy nie komentuje kogos wagi bo nic mi do tego, staram sie zwracac uwage na pozyttwne aspekty czyjegos wygladu jak juz zeby kogos podnosic do gory a nie dobijać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to Dzień dobry! ![]() ![]() No i tak w ogóle moglaby któraś zacząć rodzić. W nocy co się budziłam to sprawdzałam czy może któraś zaczęła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Rozumiem Cię, ja cały czas byłam nastawiona na SN, potem jak dowiedziałam się, że raczej to będzie niemożliwe i czeka mnie cc, to się trochę załamałam. A teraz, jak już poczytałam o cc, i nastawiłam się na jej konkretny termin, to przeszła mnie myśl jak sobie poradzę, jeśli córa jednak się obróci. Tak więc nie ma co się bać, to tylko kwestia nastawienia ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak, ostatnio miał 3650g, pomiar błędu +\- 533 g ![]() ![]() ![]() Ja się do 4.12 na pewno nie rozpakuje ![]() W ogóle babka ostro jechała po moim ginekologu, że terminu porodu nie umiał ustalić ![]() Dodatkowo stwierdziła, że liczenie ruchów po posiłkach to mógł tylko facet wymyślić, który w ciąży nigdy nie był ![]() ![]() Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień ![]() Ile możemy brać Apapu na dobę? Łącznie 4 g paracetamolu ? Łeb mi wybuchnie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A moim zdaniem nie masz co czekać tylko 4 zgłaszać się do szpitala a nuż Ci jakoś pomogą wypchnąć. Chyba, że masz inne ustalenia albo plany. Ja się zamierzam zgłosić 3, mają mi zbadać biodra itd czy w ogóle dam radę urodzić naturalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Spróbuj nie martwic sie na zapas, ale rozumiem Cię, kazda z nas chcialaby wiedziec co i kiedy nas czeka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#708 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi się mąż przyznał że żalił się w sobotę koledze że się do niego nie odzywałam przez półtorej godziny które jechaliśmy do moich rodziców i nie wiedzial o co kaman ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tez chodze do kobiety i ma w sobie tyle empatii ,ze chyba od najlepszej przyjaciółki tyle nie otrzymalam..jakie liczenie ruchów w ogole, po co. Matka wie kiedy będzie cos nie tak. A dziecko to nie maszyna. Jedno.rusza sie non stop inne mniej. A co do tych skurczow , czopow to wiesz, wcale sie nie musi nic dziac zebys urodzila okolo terminu . ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#710 | |
Raczkowanie
|
![]()
Najgorzej, że za pierwszym razem to niby człowiek oczytany z teorii a nie ma zielonego pojęcia o tym, jak to będzie wyglądało w rzeczywistości... i chyba to jest najgorsze, przynajmniej dla mnie, bo ja z tych planujących, wiecznie z kalendarzem w ręku itp. No nic, co ma być to będzie, od jutra trzeba okna myć czy coś.
Co do awarii, ja dzisiaj prawie puściłam pawia na leżance podczas USG ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Niby tak, ale jak tu żadnych objawów nie ma na poród i mówi to kolejny lekarz to człowiek sobie wkręca. Liczę, że zacznie się coś dziać w przyszłym tygodniu ![]() ![]() ![]() Chociaż szczerze ja od początku byłam nastawiona, że przenoszę przez tą moją mocarną szyjkę ![]() Cytat:
No fakt, zadziwiająco wiele nas łączy oprócz tego samego terminu ![]() ![]() W tym szpitalu gdzie chce rodzić, unikają CC stawiają na SN i waga nie jest niestety wskazaniem. Zobaczymy, na razie kolejne KTG w piątek, potem kolejne w przyszłym tygodniu jeśli to będzie ok. Bliżej 4.12 będę próbowała się dowiedzieć jaki mają plan, na razie czekam do terminu z usg ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No w sumie też na to liczę, bo ból był niezły ![]() ![]() Cytat:
Oby tak było! A Ty się nie martw, u mnie też główka ostatnio była już na poziomie 40 tc ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
Dzień dobry
![]() Ale dziś mi się super spało, nawet nie było ani jednej pobudki na toaletę ![]() ![]() Trochę Wam zazdroszczę tych ktg, mi gin powiedziała, ze nie mam żadnych wskazać do wcześniejszego ktg, dopiero w ptp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja z koleżankami gadałam o tym ile która przytyła ale to na zasadzie pogadania, a nie porównywania się ![]() Cytat:
Głowa do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może ona Ci zrobiła taki zalążek masażu szyjki, żeby ja zaktywizować troszkę? Dlatego tak bolało? Cytat:
Bo operacja zmniejszenia żołądka to pójście na łatwiznę, a to trzeba zmienić swoje życie, sposób odżywiania, aktywność fizyczna itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-11-26 o 10:17 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mi sie chyba tez kiepski nastrój udziela. Pije kawke i patrze na wozek. Maluch kopie powinnam jakos byc pozytywniej nastawiona a ja ledwo chodze.
#714 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja dziś mam ptp z miesiączki stąd to KTG, tak dopiero bym szła 4.12. Właśnie też tak pomyślałam, że coś za bardzo tam gmerała w tej szyjce, bo nigdy nie miałam takiego bolesnego badania i naprawdę głęboko wkładała ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale chyba powinna Cię o tym poinformować i spytać czy wyrażasz zgodę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tej mojej koleżanki, to zaraz po komentarzu o brzuchu pyta, czy mam rozstępy. Dzizas, chyba jej się nie spodobało jak jej powiedzialam, że nie mam ![]() No baby takie są, nic tak ich nie cieszy jak klęska bliźniego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Fajnie,ze do fryzjera ide w piatek bede miala humor lepszy bo te moje wlosy jakies takie szare , wypłukane. Mysle czy by nie skrócić z 15cm ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Jakoś w połowie zeszłego roku robily sobie jakieś badania jak tam wygląda u nich sytuacja z ewentualnym zajściem w ciążę (nie wnikalam za bardzo jakie robiły badania) ale po tym to chyba ze 3 miesiące nie było innego tematu, jak ten że absolutnie nie chcą mieć jeszcze dzieci ( a cała 6 już po 30). Potem jedna z nich zaszła w ciążę i się zaczęło wymadrzanie co najlepsze dla dzieci jakby wszystkie rozumy pozjadaly. W nowej pracy bezpośrednio współpracowałam z 3 chłopakami i to najlepsze co mi się trafiło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U mnie jest jedna taka matka Polka co to wszystko wie najlepiej jeśli chodzi o dzieci ![]() U mnie w pracy same baby, ale tylko ta jedna była taka przykra. Typowa patologia ![]() Cytat:
Nie wiem to chyba zależy od człowieka :/ mi to by do głowy nie przyszło komentować czyjś wygląd, wagę lub pytać o rozstępy. Dobrze, że o zatwardzenie jeszcze nie pytała ![]() Cytat:
No chyba tak, jedyne co mowiła to że zbada szyjkę i będzie nieprzyjemnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja sobie na takie tematy z bliskimi kolezankami rozmawiam a nie w pracy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.