Koty perskie - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 13:47   #691
sylvana0
Raczkowanie

Dot.: Koty perskie

[IMG]file:///C:/Users/dawid/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]

takiego bym chciała ale za dalekoo a koszt 500
sylvana0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 15:45   #692
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvana0 Pokaż wiadomość
[IMG]file:///C:/Users/dawid/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]

takiego bym chciała ale za dalekoo a koszt 500
czyli od pseudo

--------------

dlaczego kupujecie od pseudo a potem udajecie, że macie persa

to nie pers to dachowiec .... jak pokażecie rodowód to powiem, że to pers

nie lepiej poszukac na DT albo adoptować
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 18:58   #693
sylvana0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunshain Pokaż wiadomość
czyli od pseudo

--------------

dlaczego kupujecie od pseudo a potem udajecie, że macie persa

to nie pers to dachowiec .... jak pokażecie rodowód to powiem, że to pers

nie lepiej poszukac na DT albo adoptować

o co ci chodzi? więc kazda rasa jest dla ciebie dachowcem tylkko dlatego ze nie ma rodowodu?

podoba mi się w tym kocie wszystko jest idealny, piękna siersc, kolor i tyle i nawet gdyby to nie pers i tak bym się zdecydowała na tego kota gdyby była mniejsza cena i w dupie bym miała ze to nie pers a tym bardziej bym nie udawała i sciemniała ze to pers
sylvana0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 20:05   #694
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvana0 Pokaż wiadomość
o co ci chodzi? więc kazda rasa jest dla ciebie dachowcem tylkko dlatego ze nie ma rodowodu?

podoba mi się w tym kocie wszystko jest idealny, piękna siersc, kolor i tyle i nawet gdyby to nie pers i tak bym się zdecydowała na tego kota gdyby była mniejsza cena i w dupie bym miała ze to nie pers a tym bardziej bym nie udawała i sciemniała ze to pers
każdy kot czy pies bez rodowodu to mieszaniec; rodowód mówi o przynależności do danej rasy

i tepie ludzi popierajacych pseuduchów

widzę, że nic nie rozumiesz; takie postępowanie jak twoje to raczej powód do wstydu niz chwalenia sie tym po forach

a skąd wiesz, ze jest idealny ... znasz wzorzec rasy aby tak mówić

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2011-01-10 o 20:08
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:52   #695
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta mam persza szynszylowego tzn kotkę, która ma 6 miesięcy i jest b. duza. Zastanawiam się ile taka kotka może ważyć gdy dorośnie?
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 07:56   #696
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Dziewczęta mam persza szynszylowego tzn kotkę, która ma 6 miesięcy i jest b. duza. Zastanawiam się ile taka kotka może ważyć gdy dorośnie?
Moja waży ok 5kg, a ma już 2lata.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 13:33   #697
eS_Ce_Pe
Przyczajenie

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy może mi ktoś wytłumaczyć zachowanie mojej kotki-brudaski, już mam jej dosyć, jest okropną brudaśnicą załatwia się po kątach, a nawet ze dwa razy w pościel, kuwetę ma czystą, co drugi dzień jest sprzątana i raz w tygodniu myta, nie wiem co mama z nią zrobić....Ma około ośmiu miesięcy, mój pies znalazł ją w kojcu w połowie września, była malutka, na początku załatwiała się do kuwety a teraz......... koszmar!!!! POMOCY!!!!!!!!!

Edytowane przez eS_Ce_Pe
Czas edycji: 2011-01-21 o 13:39
eS_Ce_Pe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 14:00   #698
trojka
Zakorzenienie

Kotka-brudaska???!?! Żartujesz sobie chyba, ona jest mega czyścioszkiem! Przecież ona ma brudno dlatego pokazuje Ci że w syfie nie będzie się załatwiać. Ja sprzątam 4 razy dziennie, a miałam kota co po jednym załatwieniu się już nie wszedł do brudnej kuwety, trzeba było momentalnie sprzątać, spróbuj regularnie czyścić kuwetę i wtedy zobaczysz czy są zmiany czy też nie.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 17:07   #699
eS_Ce_Pe
Przyczajenie

Po każdym załatwieniu trzeba sprzątać??? Wcześniej miałam dwa koty i czyściłam im kibelek co drugi dzień i nie miałam takich problemów, tym bardziej, że ona przychodzi z dworu i rypie po kątach, nie mów mi, że na dworze nie ma gdzie się załatwiać.....
Stary 2011-01-21, 17:32   #700
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eS_Ce_Pe Pokaż wiadomość
Po każdym załatwieniu trzeba sprzątać??? Wcześniej miałam dwa koty i czyściłam im kibelek co drugi dzień i nie miałam takich problemów, tym bardziej, że ona przychodzi z dworu i rypie po kątach, nie mów mi, że na dworze nie ma gdzie się załatwiać.....
Niektóre koty wychodzące nie lubią się na dworze załatwiać i tylko do kuwety to robią, nie znam Twojego kota, ale bym testowała różne metody, na początek zobacz czy częstsze sprzątanie wyeliminuje załatwianie się poza kuwetą w domu.
Kot może też być chory i w ten sposób może dawać znaki, żę coś jest z nim nie tak.

Jeden z moich kotów jak mu tylko coś brzydko pachnie z kuwety to daje mi znać sikając na moje buty i tak mnie nauczył często sprzątać :P

Edytowane przez trojka
Czas edycji: 2011-01-21 o 17:37
Stary 2011-01-21, 19:55   #701
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy może mi ktoś wytłumaczyć zachowanie mojej kotki-brudaski, już mam jej dosyć, jest okropną brudaśnicą załatwia się po kątach, a nawet ze dwa razy w pościel, kuwetę ma czystą, co drugi dzień jest sprzątana i raz w tygodniu myta, nie wiem co mama z nią zrobić....Ma około ośmiu miesięcy, mój pies znalazł ją w kojcu w połowie września, była malutka, na początku załatwiała się do kuwety a teraz......... koszmar!!!! POMOCY!!!!!!!!!
A masz zakrywaną kuwetę? Może zdejmij górę, albo same drzwiczki. Może się po prostu boi tam wchodzić.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 22:53   #702
kycia1
Wtajemniczenie

Moj Jasiu (dachowiec) tez załatwiał sie czasami poza kuweta, ale zaczełam MYĆ kuwete co 2 dni + zmiana zwirku + kocimietka w sprayu- po problemie (tfu, tfu)

Przedstawiam Wam Ulę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00186.jpg (86,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 82d74623ff.jpg (34,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-01-24, 16:14   #703
eS_Ce_Pe
Przyczajenie

Witam!
Dziękuję za odpowiedzi-podpowiedzi, wybieram jej teraz codziennie z kuwety nieczystości, ale chyba znalazłam problem, mam Hjustonkę od połowy września i żywiłam ją wyłącznie jedzeniem przygotowanym przeze mnie, a ostatnio poszłam na łatwiznę i dawałam jej kupne (puszki, sucha karma), znowu zaczęłam jej gotować (od piątku) i na razie nie nabrudziła poza kuwetą, może to było to, zobaczymy
Pozdrawiam
Stary 2011-01-24, 17:46   #704
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Dziękuję za odpowiedzi-podpowiedzi, wybieram jej teraz codziennie z kuwety nieczystości, ale chyba znalazłam problem, mam Hjustonkę od połowy września i żywiłam ją wyłącznie jedzeniem przygotowanym przeze mnie, a ostatnio poszłam na łatwiznę i dawałam jej kupne (puszki, sucha karma), znowu zaczęłam jej gotować (od piątku) i na razie nie nabrudziła poza kuwetą, może to było to, zobaczymy
Pozdrawiam
O widzisz . Koty nie lubią zmian - moze to byc powód
Stary 2011-02-12, 14:03   #705
nimrodel
Rozeznanie

Witam! Aktualizuje foteczki mojej Miki. Chcialam sie z wami podzielic tym, jak urosla.

Ktos wspominal cos o problemie obcinania pazurkow: polecam wszystki jak najszybsze oswojenie kotka z podcinaniem pazurkow - moja na poczatku nie lubila (zaczelam jak miala 4 miesiace), ale teraz siedzi cichutko, troszke ja przytrzymuje, i czeka az skoncze.

Pierwsze dwie fotki Mika malutka, w srodku Mika jako nastolatka, ostatnie Mika ma roczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Re-exposure of IMG_0630.jpg (76,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_1236.jpg (74,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Re-exposure of IMG_2388.jpg (92,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Re-exposure of IMG_1043.jpg (129,3 KB, 21 załadowań)

Kobiece Zen - Strefa dla Ciała i Duszy (grupa FB)
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-21, 14:36   #706
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Hej dziewczyny Także muszę się pochwalić moim citkiem Mam go od Paździenika urodził się w Lipcu także ma już prawie 7 m-cy. Nie wiem czy załadowały się zdjęcia a jak nie to spróbuję jeszcze raz..Jest słodki, kochany i nie zamieniłabym go na żadne inne zwierzątko!! Jest jak mój synuś chodzi za mną krok w krok także nie mam prywatności nawet w ubikacji ale wcale mi to nie przeszkadza )
Na zdjciach widać jak śpi zgnieciony na kanapie, jak ogląda TV (uwielbia świat wg kiepskich..nie wiem czemu tak sobie upodobał jełopa Ferdka ) generalnie jego ulubione zajęcie to leżenie do góry brzuszkiem leniuszek mój kochany..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (49,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (50,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (38,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (36,0 KB, 17 załadowań)
Ewelynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 14:45   #707
bleblonka
Przyczajenie

kochani potrzebuję porady,od wczoraj mamy małą puchatą kuleczkę,najpierw przedstawie ją

Jeszcze bez imienia,zastanawiamy się nad nim dopiero

Może panikuje,ale mała od wczoraj nic nie je,wiem że rozstanie z mamą,tatą i jej towarzyszami zabaw to ogromny stres,ale w nocy przyszła do nas do łóżka i spała z nami,najpierw ze mną na poduszce a potem na brzuchu mojego faceta

Już nie wiemy jak jej dogodzić,ma royal canin,mokre i próbowaliśmy z szynką...
bleblonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 09:04   #708
Klaudia953
Przyczajenie

Mam pytanie do was posiadam persa kotkę i okropnie wypada jej sierść jak ubiorę coś czarnego to jest zawsze wszystko od jej sierści nie wiem może ją źle karmię dostaje Purina One i nie kiedy Gurmet Gold a teraz nawet od weterynarza kupiłam takie krople Wita-Vet. Ale jak narazie to lepiej nie wygląda ?
Klaudia953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 11:34   #709
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleblonka Pokaż wiadomość
kochani potrzebuję porady,od wczoraj mamy małą puchatą kuleczkę,najpierw przedstawie ją

Jeszcze bez imienia,zastanawiamy się nad nim dopiero

Może panikuje,ale mała od wczoraj nic nie je,wiem że rozstanie z mamą,tatą i jej towarzyszami zabaw to ogromny stres,ale w nocy przyszła do nas do łóżka i spała z nami,najpierw ze mną na poduszce a potem na brzuchu mojego faceta

Już nie wiemy jak jej dogodzić,ma royal canin,mokre i próbowaliśmy z szynką...
Myślę, że kotek już na pewno je, musiał być zestresowany i tyle nowości wokół, nowych zapachów i przedmiotów, a przecież wiadomo,że koty nienawidzą niespodzianek i to go mogło zestresować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 12:55   #710
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Klaudia953 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do was posiadam persa kotkę i okropnie wypada jej sierść jak ubiorę coś czarnego to jest zawsze wszystko od jej sierści nie wiem może ją źle karmię dostaje Purina One i nie kiedy Gurmet Gold a teraz nawet od weterynarza kupiłam takie krople Wita-Vet. Ale jak narazie to lepiej nie wygląda ?
a szczotkujesz regularnie kicię? to powinno trochę pomóc, ale radzę zaopatrzyć się w rolki "odkłaczające" i pogodzić się z "problemem"
ja już dawno zrezygnowałam z czarnych ubrań, a mój jedyny czarny golf, pomimo regularnego odkłaczania zawsze jest trochę "obleziony"

nimrodel, Ewelynka88, bleblonka jakie macie cudeńka
Essentiales Twój Misiu wygląda jak mój Arasz

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 19:54   #711
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
a szczotkujesz regularnie kicię? to powinno trochę pomóc, ale radzę zaopatrzyć się w rolki "odkłaczające" i pogodzić się z "problemem"
ja już dawno zrezygnowałam z czarnych ubrań, a mój jedyny czarny golf, pomimo regularnego odkłaczania zawsze jest trochę "obleziony"

nimrodel, Ewelynka88, bleblonka jakie macie cudeńka
Essentiales Twój Misiu wygląda jak mój Arasz
aga_tka_2 dzięki w imieniu kici
co do kłaczków też mam ten problem ale kupiłam rolkę i jak wychodzę to roluje siebie i kitka on to lubi choć na początku nie czaił o co mi z tym chodzi a teraz mam wrażenie że więcej mu wychodzi bo możliwe że już zmienia sobie sierść na wiosnę...
to w sumie dobrze wróży - że może niedługo będzie ciepło..nie trzeba oglądać prognozy pogody jak się ma takiego miśka w domu

U mnie jest największy problem z Citkiem taki że jak się załatwi to nie umie zakopać tego co zrobił ..on jak najbardziej sprząta..a jak, w końcu porządny z niego koleś!! zasuwa mi łapkami po płytkach, po brzegach kuwety, po podłodze i to tak starannie, nieraz wręcz tworzy tymi łapami robiąc mi mozaiki na płytkach... no ale niestety nie po żwirku i nieraz wlezie to w to co zrobił i roznosi po domu...zauważyłam ostatnio że zdarza się to rzadziej no ale jest.. i wiecie ... jest to duży problem bo potem z brudnymi łapami -bryk po łóżku czy po całym domu, i np goście przyjdą a tu wchodzisz do domu i nie wiesz od czego zacząć...
Wet powiedziała że mam pokazać mu że ja to zakopuję...że niby jestem jego matką i później będzie mnie naśladował.
No więc wzięłam trochę papieru i zakopuję kupę kitką, skończyło się że ja się cała w tym umazałam , kitek patrzył na mnie jak na debila...i dalej zasuwał po płytkach ...ehh nie mam chyba zdolności pedagogicznych...
Stary 2011-02-28, 06:05   #712
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Ewelynka88 Pokaż wiadomość
aga_tka_2 dzięki w imieniu kici
co do kłaczków też mam ten problem ale kupiłam rolkę i jak wychodzę to roluje siebie i kitka on to lubi choć na początku nie czaił o co mi z tym chodzi a teraz mam wrażenie że więcej mu wychodzi bo możliwe że już zmienia sobie sierść na wiosnę...
to w sumie dobrze wróży - że może niedługo będzie ciepło..nie trzeba oglądać prognozy pogody jak się ma takiego miśka w domu

U mnie jest największy problem z Citkiem taki że jak się załatwi to nie umie zakopać tego co zrobił ..on jak najbardziej sprząta..a jak, w końcu porządny z niego koleś!! zasuwa mi łapkami po płytkach, po brzegach kuwety, po podłodze i to tak starannie, nieraz wręcz tworzy tymi łapami robiąc mi mozaiki na płytkach... no ale niestety nie po żwirku i nieraz wlezie to w to co zrobił i roznosi po domu...zauważyłam ostatnio że zdarza się to rzadziej no ale jest.. i wiecie ... jest to duży problem bo potem z brudnymi łapami -bryk po łóżku czy po całym domu, i np goście przyjdą a tu wchodzisz do domu i nie wiesz od czego zacząć...
Wet powiedziała że mam pokazać mu że ja to zakopuję...że niby jestem jego matką i później będzie mnie naśladował.
No więc wzięłam trochę papieru i zakopuję kupę kitką, skończyło się że ja się cała w tym umazałam , kitek patrzył na mnie jak na debila...i dalej zasuwał po płytkach ...ehh nie mam chyba zdolności pedagogicznych...
mój "pers" też nie sprząta po sobie namiętnie "wyciera" łapy o ściany kuwety (mamy krytą) na szczęście mój drugi kocur jest dyżurnym "dziadkiem klozetowym" i jak tylko Arasz wyjdzie z kuwety to Gacek idzie i zakopuje nie roznosi odchodów na łapkach za to żwirek znajduję ciągle w łóżku, ostatnio nawet na i pod poduszką
największym jak dotąd problemem było jak Arasz dostał biegunki i obesrał sobie całą ogon i portki nie wiem czy próbowałaś kiedyś kąpać kota... nie polecam
raz na 5-6 miesięcy zabieramy go do fryzjera i golimy, mamy spokój na dłuższy czas z wszędobylskimi kłakami i innymi niespodziankami

Stary 2011-02-28, 16:58   #713
Klaudia953
Przyczajenie

tak codziennie ją czeszę bo ona to bardzo lubi ale i tak wypadają a Czym karmicie swoje koty bo zastanawiam się czy czasem kupuję jej nieodpowiednią karmę dla persów...Chciałam Royal Canin Persian ale ona jak na razie to jest za droga kupuje jej Purina One.. zdjęcia ivanki na moim profilu. A waszym persom też sierść wypada???[COLOR="Silver"]

Edytowane przez Klaudia953
Czas edycji: 2011-02-28 o 16:57
Klaudia953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 18:52   #714
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Klaudia codzienne szczotkowanie może tylko zmniejszyć wypadanie sierści, ale go nie wyeliminuje całkowicie. Taki jest urok posiadania kota czy psa. Ja sama mam 4 koty więc wiem coś o tym radzę: szczotkować kota, rolkować ubrania i odkurzać mieszkanie to powinno troszkę pomóc w walce z kłakami
Ja swoje koty karmię RC Sterilised no i koniecznie podawaj persowi pastę żeby się nie zatkał kłakami. Powodzenia

Stary 2011-03-01, 10:27   #715
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Cytat:
mój "pers" też nie sprząta po sobie namiętnie "wyciera" łapy o ściany kuwety (mamy krytą) na szczęście mój drugi kocur jest dyżurnym "dziadkiem klozetowym" i jak tylko Arasz wyjdzie z kuwety to Gacek idzie i zakopuje nie roznosi odchodów na łapkach za to żwirek znajduję ciągle w łóżku, ostatnio nawet na i pod poduszką
największym jak dotąd problemem było jak Arasz dostał biegunki i obesrał sobie całą ogon i portki nie wiem czy próbowałaś kiedyś kąpać kota... nie polecam
raz na 5-6 miesięcy zabieramy go do fryzjera i golimy, mamy spokój na dłuższy czas z wszędobylskimi kłakami i innymi niespodziankami

O noo widzisz to chociaż tyle że ten starszy robi porządki A Citka raczej nie kąpę, koty to czyste stworzenia, raczej same dbają o swoja higienę i wg mnie nie ma co męczyć zwierzaka na siłę - jeszcze domowy kociak to już w ogole..no ale czeasem muszę umyć mu łapki jak właśnie wlezie w to wszystko
A dziś myślalam że zawału dostanę... siedziałam też na ubikacji no i kitek też w swojej kuwetce - zawsze tak jak ja - mój TŻ się smieje kiedy nas zobaczy tak No i ja taka patrzę a kitek sobie wykopał dziurę w żwirku no i zasiadł i ...oczywiście nie trafił do kuwety..stwierdziłam że w locie już nie zdążę nic podłożyć no i patrzyłam tylko jak to wszystko się dzieje..w sumie nic w danej chwili sama nie mogłam zrobić a potem Citek jeszcze w to wlazł ...o niech skonammm... wzięłam gamonia pod pachę i do wanny, papier,mop i do roboty a za chwile miałam wychodzić do pracy ...uwielbiam te poranne sprawy fizjologiczne mam nadzieję że nie obrzydziłam Wam drugiego śniadania ??
Stary 2011-03-01, 21:51   #716
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Ewelynka88 Pokaż wiadomość
O noo widzisz to chociaż tyle że ten starszy robi porządki A Citka raczej nie kąpę, koty to czyste stworzenia, raczej same dbają o swoja higienę i wg mnie nie ma co męczyć zwierzaka na siłę - jeszcze domowy kociak to już w ogole..no ale czeasem muszę umyć mu łapki jak właśnie wlezie w to wszystko
A dziś myślalam że zawału dostanę... siedziałam też na ubikacji no i kitek też w swojej kuwetce - zawsze tak jak ja - mój TŻ się smieje kiedy nas zobaczy tak No i ja taka patrzę a kitek sobie wykopał dziurę w żwirku no i zasiadł i ...oczywiście nie trafił do kuwety..stwierdziłam że w locie już nie zdążę nic podłożyć no i patrzyłam tylko jak to wszystko się dzieje..w sumie nic w danej chwili sama nie mogłam zrobić a potem Citek jeszcze w to wlazł ...o niech skonammm... wzięłam gamonia pod pachę i do wanny, papier,mop i do roboty a za chwile miałam wychodzić do pracy ...uwielbiam te poranne sprawy fizjologiczne mam nadzieję że nie obrzydziłam Wam drugiego śniadania ??
ja tam obrzydliwa nie jestem a może kuwetę ma za małą? i dlatego nie trafia?

Stary 2011-03-02, 10:13   #717
Ewelynka88
Raczkowanie

GG do Ewelynka88

Cytat:
ja tam obrzydliwa nie jestem a może kuwetę ma za małą? i dlatego nie trafia?

hehe chyba brzydliwa obrzydliwa na pewno nie jesteś! No kuwetke ma sporą, zazwyczaj trafia, tak mu się po prostu zdarzyło ale zastanawiam się czy nie kupić tej zamkniętej kuwety żeby te zapachy tak nie fruwały po domu, albo też myślalam żeby poexperymentować i nauczyć łobuza korzystać z ubikacji, widziałam takie nakładki specjalne na wc..masz jakieś doświadczenia w tym temacie ze swoimi kitkami?? hehe śmieszne by to było przychodzę do domu a kot na kibelku siedzi - najlepiej z gazetą ciekawe czy da się wkręcić w takie coś (załatwianie się do wc), pewnie cięzko będzie bo jak cały czas kuwetka to może nie będzie mu to odpowiadać
Stary 2011-03-02, 10:51   #718
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

z przyuczaniem kotów do korzystania z wc nie mam doświadczenia kuwety mam 4 i wszystkie kryte, ale w każdej ściągnięte drzwi ze względu na jednego kocura, który jak były zamontowane drzwi to wejść potrafił, ale wyjść to już nie albo kładł się w kuwecie, bo myślał, że z drzwiami to chyba transporterek jest, a nie kuweta

Stary 2011-03-03, 18:07   #719
pompommi
Raczkowanie

Wiecie może od czego zależy czy kot załatwi się do kuwety czy gdzieś w innym ciekawym miejscu? czasem gdy rano się obudze zastaje kupe bynajmniej nie w kuwecie.. i zastanawiam się jak go tego oduczyc.Dodam ze ma jakieś 4mce.
pompommi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 17:29   #720
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Wizażanki, potrzebuję pomocy

Może mi któraś przesłać linka , jak powinna wyglądać hodowla kotów (najlepiej perskich, ale niekoniecznie ) ? Nie, nie, nie zamierzam rozmnażać, ani nikt ze znajomych nie ma takiego pomysłu. Potrzebuję informacji typu:

- do ilu miotów w roku może mieć kotka?
- co trzeba sprawdzić zanim dopuści się kocura do kotki ( np. zaświadczenie od weterynarza,że reproduktor nie ma żadnej choroby zakaźnej itp )
- ile można trzymać kotów: tzn: raczej nie powinno trzymać się niekastrowanego kocura i niekastrowanej kotki
- i ogólnie jak powinno wyglądać pomieszczenie hodowlane, tzn: nie jakaś piwnica, kotłownia, komórka itd
- w jakich warunkach powinny być trzymane koty ( szukam obszerniejszych wypowiedzi, nie tylko, że ' w sterylnych, zadbanych')
- co jaki czas kotka /kocur przeznaczona/ y do rozpłodu powinna /powinien być badany przez weterynarza ?

I tym podobne.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości