![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty perskie
[IMG]file:///C:/Users/dawid/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]
takiego bym chciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-------------- dlaczego kupujecie od pseudo a potem udajecie, że macie persa to nie pers to dachowiec .... jak pokażecie rodowód to powiem, że to pers nie lepiej poszukac na DT albo adoptować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o co ci chodzi? więc kazda rasa jest dla ciebie dachowcem tylkko dlatego ze nie ma rodowodu? podoba mi się w tym kocie wszystko jest idealny, piękna siersc, kolor i tyle i nawet gdyby to nie pers i tak bym się zdecydowała na tego kota gdyby była mniejsza cena i w dupie bym miała ze to nie pers a tym bardziej bym nie udawała i sciemniała ze to pers |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tepie ludzi popierajacych pseuduchów widzę, że nic nie rozumiesz; takie postępowanie jak twoje to raczej powód do wstydu niz chwalenia sie tym po forach a skąd wiesz, ze jest idealny ... znasz wzorzec rasy aby tak mówić Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2011-01-10 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta mam persza szynszylowego tzn kotkę, która ma 6 miesięcy i jest b. duza. Zastanawiam się ile taka kotka może ważyć gdy dorośnie?
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Moja waży ok 5kg, a ma już 2lata.
![]() |
#697 |
Przyczajenie
|
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Czy może mi ktoś wytłumaczyć zachowanie mojej kotki-brudaski, już mam jej dosyć, jest okropną brudaśnicą załatwia się po kątach, a nawet ze dwa razy w pościel, kuwetę ma czystą, co drugi dzień jest sprzątana i raz w tygodniu myta, nie wiem co mama z nią zrobić....Ma około ośmiu miesięcy, mój pies znalazł ją w kojcu w połowie września, była malutka, na początku załatwiała się do kuwety a teraz......... koszmar!!!! POMOCY!!!!!!!!! Edytowane przez eS_Ce_Pe Czas edycji: 2011-01-21 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Kotka-brudaska???!?! Żartujesz sobie chyba, ona jest mega czyścioszkiem! Przecież ona ma brudno dlatego pokazuje Ci że w syfie nie będzie się załatwiać. Ja sprzątam 4 razy dziennie, a miałam kota co po jednym załatwieniu się już nie wszedł do brudnej kuwety, trzeba było momentalnie sprzątać, spróbuj regularnie czyścić kuwetę i wtedy zobaczysz czy są zmiany czy też nie.
![]() |
#699 |
Przyczajenie
|
Po każdym załatwieniu trzeba sprzątać??? Wcześniej miałam dwa koty i czyściłam im kibelek co drugi dzień i nie miałam takich problemów, tym bardziej, że ona przychodzi z dworu i rypie po kątach, nie mów mi, że na dworze nie ma gdzie się załatwiać.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot może też być chory i w ten sposób może dawać znaki, żę coś jest z nim nie tak. Jeden z moich kotów jak mu tylko coś brzydko pachnie z kuwety to daje mi znać sikając na moje buty ![]()
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2011-01-21 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Moj Jasiu (dachowiec) tez załatwiał sie czasami poza kuweta, ale zaczełam MYĆ kuwete co 2 dni + zmiana zwirku + kocimietka w sprayu- po problemie
![]() Przedstawiam Wam Ulę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Przyczajenie
|
Witam!
Dziękuję za odpowiedzi-podpowiedzi, wybieram jej teraz codziennie z kuwety nieczystości, ale chyba znalazłam problem, mam Hjustonkę od połowy września i żywiłam ją wyłącznie jedzeniem przygotowanym przeze mnie, a ostatnio poszłam na łatwiznę i dawałam jej kupne (puszki, sucha karma), znowu zaczęłam jej gotować (od piątku) i na razie nie nabrudziła poza kuwetą, może to było to, zobaczymy ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
Witam! Aktualizuje foteczki mojej Miki. Chcialam sie z wami podzielic tym, jak urosla.
Ktos wspominal cos o problemie obcinania pazurkow: polecam wszystki jak najszybsze oswojenie kotka z podcinaniem pazurkow - moja na poczatku nie lubila (zaczelam jak miala 4 miesiace), ale teraz siedzi cichutko, troszke ja przytrzymuje, i czeka az skoncze. Pierwsze dwie fotki Mika malutka, w srodku Mika jako nastolatka, ostatnie Mika ma roczek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zdjciach widać jak śpi zgnieciony na kanapie, jak ogląda TV (uwielbia świat wg kiepskich..nie wiem czemu tak sobie upodobał jełopa Ferdka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Przyczajenie
|
kochani potrzebuję porady,od wczoraj mamy małą puchatą kuleczkę,najpierw przedstawie ją
![]() Jeszcze bez imienia,zastanawiamy się nad nim dopiero ![]() Może panikuje,ale mała od wczoraj nic nie je,wiem że rozstanie z mamą,tatą i jej towarzyszami zabaw to ogromny stres,ale w nocy przyszła do nas do łóżka i spała z nami,najpierw ze mną na poduszce a potem na brzuchu mojego faceta ![]() Już nie wiemy jak jej dogodzić,ma royal canin,mokre i próbowaliśmy z szynką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do was posiadam persa kotkę i okropnie wypada jej sierść jak ubiorę coś czarnego to jest zawsze wszystko od jej sierści nie wiem może ją źle karmię dostaje Purina One i nie kiedy Gurmet Gold a teraz nawet od weterynarza kupiłam takie krople Wita-Vet. Ale jak narazie to lepiej nie wygląda ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już dawno zrezygnowałam z czarnych ubrań, a mój jedyny czarny golf, pomimo regularnego odkłaczania zawsze jest trochę "obleziony" nimrodel, Ewelynka88, bleblonka jakie macie cudeńka ![]() Essentiales Twój Misiu wygląda jak mój Arasz ![]()
![]() |
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do kłaczków też mam ten problem ale kupiłam rolkę i jak wychodzę to roluje siebie i kitka ![]() ![]() ![]() to w sumie dobrze wróży - że może niedługo będzie ciepło.. ![]() ![]() ![]() U mnie jest największy problem z Citkiem taki że jak się załatwi to nie umie zakopać tego co zrobił ![]() ![]() Wet powiedziała że mam pokazać mu że ja to zakopuję...że niby jestem jego matką i później będzie mnie naśladował. No więc wzięłam trochę papieru i zakopuję kupę kitką, skończyło się że ja się cała w tym umazałam , kitek patrzył na mnie jak na debila ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() największym jak dotąd problemem było jak Arasz dostał biegunki i obesrał sobie całą ![]() ![]() ![]() raz na 5-6 miesięcy zabieramy go do fryzjera i golimy, mamy spokój na dłuższy czas z wszędobylskimi kłakami i innymi niespodziankami ![]()
![]() |
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
a szczotkujesz regularnie kicię? to powinno trochę pomóc, ale radzę zaopatrzyć się w rolki "odkłaczające" i pogodzić się z "problemem"
ja już dawno zrezygnowałam z czarnych ubrań, a mój jedyny czarny golf, pomimo regularnego odkłaczania zawsze jest trochę "obleziony" tak codziennie ją czeszę bo ona to bardzo lubi ale i tak wypadają a Czym karmicie swoje koty bo zastanawiam się czy czasem kupuję jej nieodpowiednią karmę dla persów...Chciałam Royal Canin Persian ale ona jak na razie to jest za droga kupuje jej Purina One.. zdjęcia ivanki na moim profilu. A waszym persom też sierść wypada???[COLOR="Silver"] Edytowane przez Klaudia953 Czas edycji: 2011-02-28 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Klaudia
![]() ![]() ![]() Ja swoje koty karmię RC Sterilised no i koniecznie podawaj persowi pastę żeby się nie zatkał kłakami. Powodzenia ![]()
![]() |
#715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O noo widzisz to chociaż tyle że ten starszy robi porządki ![]() ![]() A dziś myślalam że zawału dostanę... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe chyba brzydliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
z przyuczaniem kotów do korzystania z wc nie mam doświadczenia
![]() ![]()
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Wiecie może od czego zależy czy kot załatwi się do kuwety czy gdzieś w innym ciekawym miejscu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Wizażanki, potrzebuję pomocy
![]() Może mi któraś przesłać linka , jak powinna wyglądać hodowla kotów (najlepiej perskich, ale niekoniecznie ) ? Nie, nie, nie zamierzam rozmnażać, ani nikt ze znajomych nie ma takiego pomysłu. Potrzebuję informacji typu: - do ilu miotów w roku może mieć kotka? - co trzeba sprawdzić zanim dopuści się kocura do kotki ( np. zaświadczenie od weterynarza,że reproduktor nie ma żadnej choroby zakaźnej itp ) - ile można trzymać kotów: tzn: raczej nie powinno trzymać się niekastrowanego kocura i niekastrowanej kotki - i ogólnie jak powinno wyglądać pomieszczenie hodowlane, tzn: nie jakaś piwnica, kotłownia, komórka itd - w jakich warunkach powinny być trzymane koty ( szukam obszerniejszych wypowiedzi, nie tylko, że ' w sterylnych, zadbanych') - co jaki czas kotka /kocur przeznaczona/ y do rozpłodu powinna /powinien być badany przez weterynarza ? I tym podobne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.