![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
No właśnie Dodka tego się obawiałam...... Tym bardziej, że ja mam tendencję do anemii, boję się że mój organizm nie byłby z takiej głodówki zadowolony.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Dodka ma rację,taka głodówka służy tylko oczyszczeniu organizmu.Kiedyś póbowałam ale na drugi dzień wieczorem bolała mnie strasznie glowa,było mi niedobrze.Mąż sie zdenerwował
![]() ![]() Lepiej Dorinko ograniczmy co nam nie służy ![]() wylądujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ale u was pięknie tak biało
a co do głodówki 3 dni niejeść to nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przecież racjonalnie patrząc, wystarczy trzymać dietę i brzuch jest naprawdę płaski. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Wiedźma
|
Kurczę... Mnie się zdarza przez dwa dni nie jeść. Nie z powodu głodówek, tylko dlatego, że nie mam czasu, nie mam ochoty, zapominam, nie chce mi się iśc do sklepu, nie chce mi się szykować, nie lubię jeść sama (niepotrzebne skreslić), choć ostatnimi laty żadko. Kiedy mieszkałam sama było to nagminne. Ciągnęłam głównie na kawie i byłam chuda jak szczapa. Brrr... Ale za to zdrowa. No... Teraz dalej nic mi nie dolega, więc to chyba nie była zasługa głodówek
![]()
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewitar dałaś radę tym kartonom ![]() Biało,biało u nas wszędzie, a najbardziej na południu Polski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
nie piszę nic bo nie mam czasu, ale wieczorami czytam o czym plotkujecie..
![]() gdzie się podziałaś Świtezianko ? |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję kochane moje że Switezianka za jakiś czas sie odezwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
To co siędzieje w moim mieszkaniu to przypomina pole bitwy 3 dzieci [jedno porzyczone] wchodzą do kartonów a ja sobie pisze i popijam Ricore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wiedźma
|
Może Ją trzeba jakoś zanęcić, jak to nimfę?
Jakieś kwiatki? Wino? Może podstawić chłopca pięknego i młodego? Na co biorą Świtezianki?
#701 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Moje Njukochańsze: Niko, Dorinko, Lewek. Maro, Tata Taka, Sabbath, Ewitar, Dodko......
dopiero dotarałm i pierwszą moją czynnościa "służbową" było odczytanie Waszych słów - najcieplejszych dla mnie na świeci i pełnych troski o moja skromna , aczkolwiek - bardzo dla Was upierdliwą osobę. Doła mam strasznego, bo: i tu niemiłośiernie długa lista, którą nie mam sumienia Was zanudzać, ale wymienie choć najbardziej przytłaczajace mnie elementy codziennej - mojej - rzeczywistości; -jest zima - nie lubię, nie chcę, nienawidzę - jest mi zimno, mokro, smutno i ogrom roboty spada na mnie - chociażby wymiana opon, naprawa różnych pierdół, co to porzymarzaly w samochodzie, ruszenie z zaśnieżonego parkingu - na szczęscie znalazło sie kilku litościwych dżentelmentów - popchnęli - oczywiście samochód - niestety nie mnie ![]() -poza tym prac - cały czas cos i nawał obowiązków, spotkania , pisania itp, itd. -nic nie schudłam - jestem sfrustrowana - waga stoi na 58 kg, a ten luz w spodniach wcale nie jest taki jakiego oczekiwała, a odżywiam się zgodnie ze wskazówkami dietetycznymi - ale dziś jestem marudna. bardzo Was przepraszam Moje Kochane. Najważniejsze, co chciałam Wam powiedzieć, to to, że bardoz za Wami tęsknilam, może to wydac się Wam badrzo dziwne, ale stalyście się częścią mojego zycia i to jest jedyny pozytywny aspekt tej zimy. Ale mi sie zaraz od Was dostanie za moje malkontenctwo!!!!:rolleye s: Całuję Was mocno i ściskam serdecznie i bardzo cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath Kochana,
![]() barakowało mi Twojego "pióra" - tarfiłaś Kochana w dziesiątkę, nimfy na takie wabiki włąśnie się biorą, ale miast chłopca młodego- w dziwaczności swojej wielkiej - starszawego nieco bym wybrała - oczywiście byle by sie ruszał i kasę zarabiał - na mnie oczywiście!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
Pożerałam też warzywa z patelni - codziennie - najlepsze dla mnie - to te Hortexu z przyprawami włoskimi - dzieki Niko Kochana za podopowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozmawiałam z koleżanką, dowiedziałam się że nasza koleżanka wspólna UWAGA !!! SCHUDŁA 5 KG. PRZEZ 2 TYGODNIE
![]() Na diecie South Beach, nie wiem czy znacie czy stosowałyście?????? Właśnie czytam o tej diecie, kurcze 2 tygodnie tylko brzmi kusząco. Ale należy bezwzględnie zrezygnować z pieczywa, produktów mlecznych, owoców wszystkich, warzyw niektórych i alkoholu wszelkiego. To wszystko przez dwa tygodnie................. Zastanawiam się od poniedziałku ![]() Później trochę lepiej, tylko trochę............. Co Wy na to??? |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wiedźma
|
A my na to postukamy się po głowie.
Dwa tygodnie masz przezyć na czym własciwie?! Skoro nie jesz produktów mlecznych, mącznych, owoców, warzyw... To co jesz? Mięso?! Olej pijesz? Bleeeee... Nie mówiąc już o tym, że efekt jo-jo po czymś takim murowany! Pooglądaj sobie tę sprytną koleżankę za parę miesięcy.
#706 |
Zakorzenienie
|
No wiem Sabbath moja pierwsza reakcja też była taka, a teraz zaczynam zgłębiać tajniki
![]() Więc można: Chuda wołoina- polędwica Drób bez skóry Wieprzowina chuda-gotowana szynka i polędwica Cielęcina Sery (cheddar, twaróg chudy, feta, mozarella) Jaja bez ograniczeń Warzywa- karczochy, szparagi, brokuły, kapusta, ogórek, sałata, grzyby wszystkie, szpinak, pomidory) Rośliny strączkowe (wszelka fasola i groch) Tłuszcze- olej rzepakowy i oliwa z oliwek Ryby i owoce morza- wszystkie. Z tego 6 małych posiłków dziennie Tyle przez dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Witaj Świtezianko! Nasza Ty delikatna Kobietko
![]() ![]() Pomyśl, że zima ma trwać raptem tydzień, a i tak tyle czasu nas omijała. Jesli chodzi o kilogramy, to jak stosujesz deitę to tylko kwestia czasu kiedy Ci ubędą. A bez pracy to byłoby jeszcze gorzej - wiec dobrze jak w ogóle jest! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
Oj Lewek Kochana, jak Ty dobra dla mnie jesteś
![]() Dietę stosuję, jem dużo mniej i cześciej, produkty niskoklaroczne, owoce, warzywa, zaczełam nawet robic brzuszki i nic, jestem zła na siebie, ale wierze Twoim słowom - jeszcze poczekam zanim pożrę ze złości całą, moją ulubiona czekoladę i - po co ja sie tak katuję????? Całuję Cię cieplutko Kochana, a praca , rzeczywiście dobrze, że jest, bo zachowuje choć kontakt z ludźmi, bez tego zupelnie już bym zdziczała - choć nawet teraz juz niewiele mi brakuje - mam dzis dzien samokrytyki - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, że Maro wyjechała na pzredłużony weekend, ale co z naszą Neską - czy czuje się już dobrze - jakoś się nie odzwya?
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Dziwne... Przeżyć na mięsie? Blee.... No i podtrzymuję swoje mroczne proroctwa dotyczące efektu jo-jo. Szybka utrata wagi bez zmiany stylu życia? Ale zaznaczam - ja się na tym nie znam. Jem Nutellę łyżką z wielkiego słoika. ![]() edit: Bo bez cukru rozumek kiepsko pracuje.
![]() |
#711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że już jesteś i jestem dumna z Ciebie że tak sumiennie wypełniasz obowiązki służbowe ![]() Cytat:
![]() Ale widzę kochana że trochę humoru Ci zostało z czego bardzo sie cieszymy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Witaj switezianka niemartw się podobno śnieg jeszcze tylko pare dni. Staram się być z wami na bieżąco ale pakowanie a jak by tego mało Natalia ma temperature 39.5 wjęc jeszcze do lekarza :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Też nie wiem dlaczego akurat te a nie inne produkty, chodzi tam Sabbath o jakiś indeks glikemiczny
![]() ![]() aLE Sabbath, co ja Ci tu będę wyłuszczać jak Ty szczęściaro możesz nuttellę łychą zajadać ![]() Świtezianko wreszcie jesteś, nie martw się jak też niecierpię zimy ![]() ![]() Też nie mam zadowalających efektów w diecie i się wkurzam od rana ![]() Muszę jednak bardziej rygorystycznie, np. bez pieczywa w ogole jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj z moją bylam(12lat)ale pomimo kaszlu okazało sie że to przeziębienie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za owocami morza nie przepadam,lubię tylko małże,i to na bardzo ostro. ![]() A jajka w każdej postaci czy na twardo,to lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Niko, Dorinko, Ewitar Kochane,
raźniej mi z Wami i na duszy cieplej, chociaz ziąb za oknem i paskudnie. Kochane Moje , ja doprawdy rygorystycznie tej naszej wspólnej diety pzrestrzegam i nie widząc efektów mam ochote powrócic do dawnych , nieprzyzwoitych wręcz nawyków zywieniowych, powstrzymuje mnie przed tym jedynie moja silna wola i Wasza motywacja. Pieczywa prawie wcale nie pożeram, ziemniaków tez nie, może od tej swojej złości taka napęczniała jestem? Niestety coraz mniej też lubie siebie!!! a tak się szykowałam na tryumfalny powrot do rozmiaru 36 - chyba brakuje mi pozytywnego myslenia i samooceny!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Nie dotarłam do gotowych przepisów (jest ponoć specjalna książka kucharska o tej tematyce
![]() Ale np. przykładowy jadłospis: Śniadanie- 02, litra soku pomidorowego jajecznica z dwóch jaj, z pieczarkami dwa plasterki wędliny bezkofeinowa kawa lub herbata ze słodzikiem ![]() II sniadanie Kawałek chudego sera mozarella Obiad Sałata z sosem light i plastem szynki z indyka ![]() Podwieczorek 0,5 szklanki chudego twarożku oraz 0,5 szklanki pokrojonych ogórków Kolacja ryba + warzywa gotowane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie grzeszysz po cichu ![]() ![]() Ale biorę się, obiecuję Wam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Z powodu częściowego unieruchomienia czuję się taka zmulona i ociężała, ale ponieważ moja noga ma się już dobrze ![]() Pojęcie "indeks glikemiczny" gdzies mi się rzeczywiście o uszy obiło. Miejmy nadzieję, że coś w tym jest... Cytat:
Usiłowałam ostatnio znaleźć jakieś ZALETY ZIMY. I oto do czego doszłam: 1. Widać Oriona - już samo to wystarczy, by warto było jednak tę zimę przetrwać. 2. Nie ma komarów (ani much). 3. Woda w kranie jest naprawdę zimna (myję rano twarz w zimniej, a wieczorem biorę zimny prysznic i nie lubię, jesli lecą z niego takie letnie siuśki) 4. Na święta są makówki. I już. Więcej zalet nie pamiętam. ![]() Ewitar - choroba Twojej córci to rzeczywiście smutna sprawa i nie mam pomysłu, co pozytywnego mogłabym napisać. Mnie osobiście dobija, kiedy moje dziecię się męczy. Tyle, że skoro ma taką wysoką temperaturę to znaczy, że organizm jest silny i się broni. To daje nadzieje na szybkie wyzdrowienie. ![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() wtam nową koleżankędodkkę ![]() ![]() ![]() co do diet podczas których chudnie się diametralnie to niestety one działają jednorazowo a potem efekt jojo nie dajcie się na to nabrać ![]() co do głodówek to wiem że mogą stosować je ludzie w pełni zdrowi pod kierunkiem lekarza,podobało mi się to co powiedział jaden pan doktor że każdy człowiek może raz w tygodniu pojechać przez cały dzień na sokach i wodzie, powoływał się na piątkowy post co do diet oczyszczających to moim zdaniem mit. lekarze twierdzą że prawidłowo funkcjonujące wątroba i nerki doskonale oczyszczają organizm z toksyn a diety oczyszczające to tylko moda mająca na celu wyłudzić kasę Ewitar mam nadzieję że dziecię Twoje szybko dojdzie do siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.