|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
BAN stały
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Niepubliczna Wyższa Szkoła Kosmetyczna Wrocław, studia niestacjonarne - do zobaczenia niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
![]() ![]() na maturze musisz zdac tylko obowiazkowe przedmioty. Oni nie liczą pkt. rekrutacyjnych ani nic. po prostu musisz ZDAC mature. są to studia za które płacisz (i to nie mało ![]() ja o tej szkole słyszałam dużo dobrego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Chyba się nie "nadaję" do klubu... Niestety studia kosmetologiczne w tym roku nie wypaliły i muszę się "zadowolić" szkołą policealną. Będę technikiem usług kosmetycznych. Zawsze coś ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakos nie sadze ze zle wybralam. Zle opinie slyszalam o kosmetologii..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
hej, przyłącze się
![]() ![]()
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
co złego słyszałas o kosmetologii? zawsze mnie ciekawią te opinie innych, wiec tak z ciekawości
![]() ja wybieram kosmetologie. osobiscie uważam że jest to .. hm.. bardziej ambitniejsze. oczywiscie to tylko moje zdanie, nie urażając studentek szkoły kosmetycznej itp. po prostu bardziej się widzę z tytułem licencjata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Hej ja tez bede studiowac kosmetologie
![]() Na am lublin dziennie
moja szafa https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660836 moja wish https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660841 bardzo prosze o odpisywanie u mnie,nie mam czasu na sledzenie innych watkow.dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja się wybieram w tym roku również na kosmetologię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaką szkołę wybrałaś? Pozdrawiam wszystkie przyszłe kosmetyczki! ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Przyczajenie
|
Ja od przyszłego roku chcę iśc na kosmetologie do wrocka albo na gwsh do katowic ale nic o tej szkole nie wiem jeszcze i dlatego się zastanawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
BAN stały
|
Jak do Wrocka to uważaj na WSF.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Przyczajenie
|
Ja to w sumie i tak ambitnie
ale wybralam Policealna =p (Studiuje jeszcze inny kierunek na UWM) w kazdym badz.... na TUKu mamy dziewczyne ktora zrezygnowala z kosmetologii wlasnie dla technika uslug kosmetycznych. Jak czasem opowiada to mowi ze wykladowcy nawet twierdzili ze to sie w sumie tylko tytulem różni a na TUKu to chociaz wiecej praktyki bedzie. Dla mnie to bardziej dorywcze chociaz dzienne =p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Przyczajenie
|
A słyszał może ktoś o Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o zdrowiu w Łodzi?? W tym roku kończę studium kosmetyczne i postanowiłam iść na studia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
BAN stały
|
Misia_sia to nie różni się tylko tytułem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Przyczajenie
|
Ja juz studiuje 2 rok na WSF we Wro zaocznie . Poziom jest faktycznie dosc wysoki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Można sobie bajać o wspaniałych perspektywach pracy w laboratoriach kosmetycznych ... ale chyba każdy rację przyzna, że 2 semestry podstaw z chemii na kosmetologii w takim kierunku to jak na lekarstwo hehee ![]() ![]() ![]() ![]() Ja osobiście uważam - chociaż nieskromnie stwierdzę, że moja wiedza zawodowa jest na całkiem wysokim poziomie - że, aby być dobrym kosmetologiem to są lata pracy, lata poświęcenia, doświadczenia własne, ciągłe podnoszenie kwalifikacji, szkolenia i wielka, przeogromna wiedza... z zakresu niemalże wszytskiego. Taka wiedza, której nie posiądziesz na studiach, ani na kursach ... Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2009-11-24 o 17:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow fajnie , ze sa tu takie pomocne osobki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
BAN stały
|
Mnie dołuje chemia i fizjologia... Akurat to w mojej szkole to zgroza ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
hej Wena90 mam pytanie, czy mogłabyś mi napisac jak odbywaja sie zajecia w trybie niestacjonarnym w niepublicznej wyzszej szkole kosmetycznej. chciałabym wiedziec czy w piatki tez sa zajecia i mniej wiecej ile godzin spedzasz na zajeciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE]Wena90 idealnie to ujęłaś
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy już Wam wiadomo, jednak w tym roku ma wejść w życie ustawa dotycząca podziału zakresu możliwości kosmetyczki oraz kosmetologa, zostanie ustalony dokładny podział co może a czego nie kosmetyczka i kosmetolog i z tego co mi wiadomo, kosmetyczki już nie będą mogły wykonywać tylu zabiegów co w tym momencie, pozostanie im słynne malowanie paznokci <na szczęście dla kosmetologów> ![]() Odnośnie Krk.. Znacie uczelnie na których można podjąć studia magisterskie uzupełniające po licencjacie z kosmetologii? Planowałam właśnie wybrać się do Krakowa, z tego co zauważyłam jest tam wiele możliwości podjęcia pracy w zawodzie kosmetologa, jednak byłam tam tylko dwa razy na Kongresie LNE & SPA i być może się mylę.. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Wena90 idealnie to ujęłaś
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy już Wam wiadomo, jednak w tym roku ma wejść w życie ustawa dotycząca podziału zakresu możliwości kosmetyczki oraz kosmetologa, zostanie ustalony dokładny podział co może a czego nie kosmetyczka i kosmetolog i z tego co mi wiadomo, kosmetyczki już nie będą mogły wykonywać tylu zabiegów co w tym momencie, pozostanie im słynne malowanie paznokci <na szczęście dla kosmetologów> ![]() [/QUOTE] pragne zauwazyc ze kosmetolog tez zajmuje sie manicure i nie raz tipsami ![]() Bez przesady kosmetyczka nie zajmuje sie tylko malowaniem paznokci- wiesz z praktyki czy jak? Ja sie tam nie czuje gorsza z racji ze bede kosmetyczka.. u mnie kosmetolodzy sa duzo nizej w miescie ![]() Duzo mniej klientow maja z racji cen..bo oni sa "kosmetologami" a robia to samo ![]() Ona zajmuje sie wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
no właśnie czy w Krk można roib magisterkę ?
![]() |
#718 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja od października wybieram się do studium w Poznaniu "Szkoła makijażu Profesjonalnego, wizażu i stylizacji Anity Folaron", może ktoś też się tam wybiera?? Co możecie powiedzieć o tej szkole? Warto do niej iść?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc, na innych uczelniach nie studiowałam kosmetologii poza moją, ale powiem Wam, że nasz kierunek (pewnie jak każdy inny)ma opracowany program odgórnie i każdy przedmiot ma wyszczególnione zagadnienia, których prowadzący musi nas nauczyć. Dlatego śmiem twierdzić, że poziom nauczania, to nie szyld, a kadra, która albo wymaga, albo nie. Poza tym, żeby mieć pozytywne oceny wszędzie uczyć się trzeba, a oceny będą sumowane (z wszystkich semestrów studiów) i wyliczona średnia na koniec pojawi się na dyplomie ukończenia
![]() Jeśli któraś ma pytania odnośnie kosmetologii na PWSZ w Nysie, to chętnie odpowiem w miarę możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
Hey
![]() ![]() Edytowane przez kasia1720 Czas edycji: 2010-01-31 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.