|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)
Znalazłam inne zdjęcie palety kolorów Matrixa i jakieś chyba za jadne te odcienie które wybrałam dla siebie.... może lepiej zostać przy samej 8N ???
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Maja55, ja mam farbowane włosy Matrixem. Farba jest fajna, włosy mam zupełnie niezniszczone, nie wysuszone, z połyskiem. Co do odcieni- wychodzą podobnie jak na palecie, ale trochę bardziej intensywnie. Co dla mnie ważne, nie wychodzą ciemniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
AniaAga - dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź
![]() Powiedz mi jeszcze - czy farbujesz włosy naturalne czy rozjaśniane ? I czy używasz ciemniejszych czy jaśniejszych farb? Ja na pewno wezmę coś z odcieni neutralnych ale nie wiem kompletnie czy poziom 7,8czy 9.....
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Miałam blond balejaż, swoje naturalne włosy mam ciemny blond/ jasny brąz, na poziomie 5/6. A teraz farbuję 8C, wychodzi taki karmelowo-rudy, nie żarówiasty, piękny.
A jaki kolor chciałabyś uzyskać? Masz może jakieś zdjęcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Ja bym na Twoim miejscu zwróciła bardziej uwagę na kolory popielate, farbowałam kiedyś 10N i wyszły żółte, nie przypominały nawet trochę odcienia do którego chcesz wrócić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobają mi się jeszcze takie kolory jak w załączniku. Odcnienie C czyli Cooper na pewno byłyby dla mnie zbyt ciepłe, za bardzo rude, ale poziom ciemne - jasne byłby podobny. Cytat:
A jakie miałaś wcześniej włosy? Ta 10N miała rozjaśnić Twoje włosy? bo przy rozjaśnianiu może być czasami żółtko...ale ja bym go zdecydowanie nie chciała. Czytałam, że te odcienie A - popielate są bure ![]() A ta 10N wyszła Ci oprócz tego, że żółta, to ciemna czy jasna? Dziękuję za odpowiedź!
![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
To już było jakiś czas temu, ale z tego co pamiętam to chciałam bardziej odświeżyć kolor na podobnym poziomie, ale może 8 czy 9 będą lepsze pod tym względem. Co do 10 to wyszła jaśniejsza niż na palecie. Farbowałam też kiedyś 8 AV w celu przyciemnienia i kolor był super, nie za ciemny i nie bury, ale ty chyba nie chcesz aż tak chłodnego odcienia (ta modelka ma włosy farbowane AV, nie wiem tylko który poziom). Po tych fotkach które wrzuciłaś to szukałabym popielato-złocistego odcienia, ale matrix nie ma takich kombinacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie ma takiego real foto na jakiejś wizażance ![]()
![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Ten kolor jest świetny! No właśnie, taki karmelowo- beżowy, bardzo mi się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście musiałam go rozjaśniać :/
![]() |
![]() |
#701 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałam Was zapytać o poradę. Aktualnie mam włosy farbowane Wella Koleston 12/1. Chciałabym wrócić do naturalnego mojego koloru, czyli takiego jak ma ta modelka. http://pu.i.wp.pl/k,NjQ1Nzc2ODUsNDcy...ond_medium.jpg Czy zejdę do tego koloru Kolestonem 8/03? Może macie jakieś porady, którą farbę najlepiej nałożyć i z jaką wodą? 9%? Pozdrawiam Was i będę wdzięczna za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-09-09 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
12 farbowałam 2 razy, wcześniej farbowałam 10 przez jakiś rok, wcześniej były rozjaśniane u fryzjera rozjaśniaczem, nie farbą. A moje teraz wyglądają tak jak na zdjęciu. Ogólnie ku mojemy zdziwieniu są mało zniszczone. Wiadomo, nie są w rewelacyjnym stanie ale w dość dobrym. Farbuję je średnio raz na 2 m-ce. Czyli zrezygnować z 9%. Lepiej 6% i 8/0? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Tak, wiem modelka ma wielotonowy bnlond ale ogólnie bardzo jest zbliżony do mojego naturalnego blondu. 12 farbowałam 2 razy, wcześniej przez jakiś rok 10, a jeszcze wcześniej rozjaśniałam u fryzjera, rozjasniaczem nie farbą. Farbuje raz na 2 m-ce, włosy są w dobrym stanie. Nie są zniszczone, a wyglądają tak jak widać na zdjęciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Przyczajenie
|
Chyba nie dodają się moje wpisy ;/
Wiem, modelka ma wielotonowy blond, ale mój jest bardzo podobny do tego właśnie ze zdjęcia. 12 farbowałam włosy 2 razy, wcześniej 10 przez około rok, a jeszcze wcześniej rozjaśniałam u fryzjera rozjaśniaczem, nie farbą. Włosy są w naprawdę dobrym stanie, ogólnie długo je już farbuję a mimo to są w dobrej kondycji. Farbę nakładam raz na 2 m-ce. Czyli darować sobie 9% wodę, lepiej 6%? i 8,0? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjerka mówiła mi o tym że jak już zdecyduję się na odcień (myślę o 8N Matrix) to użyje farby 3%, bo chcę przyciemnić włosy, więc mocniejsza woda jest zupełnie niepotrzebna.
![]() |
![]() |
#707 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Maju, nie miałam kontaktu z Matrixem, ale generalnie odcienie neutralne nie są zbyt ciepłe, w ogóle nie są ciepłe - bo są neutralne ![]() floe85 Myślę, że 6% to max jeśli efekt Cię zadowoli, następnym razem możesz użyć już 3% (albo 3% po długości a 6% na odrosty). Jeśli włosy nie są zniszczone myślę, że wszystko pójdzie dobrze, ale z odcieniami lepiej uważać, bo włosy rozjaśniane zawsze są trochę porowate. Jeśli będziesz chciała coś cieplejszego, to przy kolejnym farbowaniu możesz wybrać właśnie 8,30 lub 8,03. Włosy nabiorą już trochę pigmentu i moim zdaniem wtedy bezpieczniej nakładać nowy refleks. W związku z powtarzającymi się pytaniami: Uniwersalna zasada dotycząca każdej, bez wyjątku, emulsji utleniającej jest taka, że czym wyższe stężenie stosujemy, tym bardziej niszczymy (wysuszamy) włosy, więc jeśli nie potrzebujemy rozjaśnienia, to naprawdę nie warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
E tam, think positive! ![]() ![]() Na marginesie: Dziewczyny, jeśli tylko macie możliwość, wrzucajcie zdjęcia. Już kilka osób pytało tutaj o przyciemnianie włosów, więc taka prezentacja poglądowa byłaby bardzo przydatna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, podczytuję od jakiegoś czasu ten wątek i widzę, że znacie się na farbowaniu włosów lepiej niż niektórzy fryzjerzy
![]() ![]() ![]() No to namieszałam, mam nadzieję, że coś z tego wywodu zrozumiecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P.S O siwki nie ma się co martwić, odcienie naturalne ładnie chwytają siwiznę. Zależy też ile ich masz, jeśli ponad 50% włosów jest siwych, to producenci wielu farb zalecają zmniejszyć proporcję oksydantu, na przykład w przypadku Vitality's (tę farbę też Ci bardzo polecam gdybyś chciała spróbować) kiedy farbuję włosy mojej mamie (a ma spooooro siwizny) to mieszam farbę z oksy w proporcji 1:1 i łapie elegancko ![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-09-09 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
O dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie techniczne - czy marka oksydanta ma znaczenie dla jakości farbowania ? chciałam kupić na allegro farbę renee blanche, a sprzedawca nie ma oksydanta tej firmy; kupić inny czy raczej szukać tego samego?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że znalazłam ten wątek. zabieram się do farb fryzjerskich ale w końcu i tak kupuję pure paprica loreala... więc przy następnym farbowaniu zasięgnę waszej porady
![]()
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
wow, ale mnie dawno nie było...czytać było co
![]() Milena ale masz jasny kolor na moim kompie nawet w srebro wpada.... ![]() Dziewczyny mam pytanie czym roznią sie od siebie numery 8/01 a 8/1 czy to kwestia oznaczenia przez firme? czy jednak to zero ma jakies znaczenie? Dzieki za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Twojego pytania, u większości firm pierwsza liczba po przecinku oznacza kolor, druga refleks odcienia. Więc 8/01 to byłby blond naturalny z refleksem popielatym, zaś 8/1 to blond popielaty ![]() Co do mojego koloru to srebrny odcień widoczny jest zaraz po farbowaniu, tak z tydzień, potem już mniej. W ogóle jeszcze nigdy nie miałam tak jasnych włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melinko ja tak farbowałam (z własnej zachcianki) Kolestonem 8/71 +6% woda ![]() ![]() ![]() Ale przyszedł czas na ten popiel ![]() Szukam swojego odcienia ciagle.... ![]() A jak Ci sie wiedzie z Twoim kolorkiem na glowce? Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-09-14 o 15:52 Powód: zmiana nazwy farby |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurczę nie mogę znaleźć tego 8.01 na żadnej palecie Allwaves. Ale skoro jesteś zadowolona z Kolestonu to może przy nim zostań? Mnie się wiedzie dobrze, jestem zadowolona, uwolniłam się od heroicznej walki o kolor, jaką bezustannie musiałam toczyć przy rudości. Może nawet się kuszę na mieszankę z poziomem 8, ale musimy się zastanowić nad stężeniem oksy na odrosty, żeby nie wyszły jakieś rude kurczaki, może więc wezmę 9% ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.