|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Księzniczko: ile Ty tego masz ![]() ![]() Po fitnessie a przed pójściem do TŻ zużyłam: - peeling jabłkowy Joanny - żel pod prysznic Marrakech Sunrise Palmolive - Laktacyd ![]()
![]() |
#692 |
BAN stały
|
wreszcie skończyłam spis pięlegnacyjny
![]() jakby ktoś chciał zajrzeć to jest tutaj: http://docs.google.com/View?id=ddg3k4x5_2cwnjrghd ;] wrzucam go zaraz do podpisu. ale patrząc na niego to uważam, że jest w miarę ok, gorzej będzie przy kolorówce. to będzie wyzwanie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w tych drogeriach, w których bywam straszna bida z peelingami ![]() W Rossmanie tylko Lirene i Dax Cosmetics a w Tesco peelingi myjące Joanny i kokosowe w słoiczkach Bielendy -- taki mam wybór, że żaden jakoś mi nie podchodzi, wszystkie z nich już przetestowałam i żadnego nie chcę z powrotem .... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja bym zużywała powoli jak leci a kupowała tylko te kosmetyki, które się kończą aktualnie, a nie ma ich w zapasach ![]() Jeśli chodzi o próbki to u mnie dość szybko schodzą, albo można zabrać ze sobą na wyjazd jakiś i wrócić już bez nich ![]()
![]() |
#694 |
Konto usunięte
|
Orlico: Oj, strasznie mi przykro, wiem co to przewlekła choroba
![]() cuciola: Gratuluję stażu w związku! ![]() księżniczko: TŻ się spisał ![]() ![]() Koniku: Nie istnieje coś takiego jak miseczka A. Miseczka zawsze musi być przyporządkowana obwodowi, bo bez niego nic nie znaczy. Inna jest w 65A, a inna w 80A. Sweet Jelly: Ja też czasem tracę dech, gdy widzę spisy kosmetyków dziewczyn. Ale potrzeba redukowania kosmetyków jest subiektywna - dla mnie 3 balsamy do ciała to zdecydowanie za dużo, a dla innej z dziewczyn liczba optymalna. Odwykujemy się, żeby świadomie kupować kosmetyki, a nie jedynie zmniejszać ich ilość. Tradycyjnie gratuluję zużyć ( ![]() ![]() Sama zużyłam masło Rebuild Ziai. Kupiłam sobie w zeszłym miesiącu jedno na zapas, więc teraz je otwieram, bo to mój jedyny antycellu. Dziś skończy się też mydło po przysznic pomarańczowe Ziai. Zmuliło mnie pod koniec, nie dla mnie takie wielkie pojemności, wracam pokornie do Jardins du Monde. Widziałam się wczoraj z TŻ, więc humor mam dziś świetny, aż z rozpędu poodkurzałam, zmieniłam pościel i zrobiłam porządek w notatkach i książkach ![]() Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2009-11-11 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
novotna:
moje ulubione kosmetyki to cukrowy peeling DAXa ,ten czekoladowy a drugi to Lirene pomarańczowy na cellulit.lubie mocne ścieranie i ładne zapachy.oba maja takie własciwosci a na dodatek nie sa przesadnie drogie (daxa kupuje zawsze w promocji za 12zł)a ten lirene jest na dodatek wydajny. ide myć włosy i zuzywać maski.mam 4 i trzeba cos z tym zrobic ![]()
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego zużywania ![]()
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kremów do twarzy co prawda trochę dużo, ale 4 z nich to miniaturki, więc zostaje 5. Balsamy masz tylko 3, pielęgnacja włosów tez w normalnym stanie. A gdzie żele pod prysznic, peelingi do ciała, peelingi/kremy do stóp, maseczki do twarzy? Nie używasz? Cuciola: gratuluje tak długiego stażu w związku ![]() Ja z moim jestem dopiero 1,5 miesiąca, a najdłuzej byłam z kimś 2 lata (2 takie związki). Co do peelingów do ciała: tez bardzo przypadł mni do gustu Dax (miałam wanilia+pomarańcza, zakupie również czekoladowo-kokosowy, ale dopiero jak zużyję jeszcze conajmniej 2, bo mam sporo peelingów ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-11 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Zetafon, to sama rób peelingi, wystarczy gruboziarnista sól [jak na skórze nie ma podrażnień] lub cukier, dolewa się oliwkę, potem jakiś żel - jaki zapach lubisz, można dodać kilka kropel olejku aromatycznego i szorowanko
![]() Z Daxa uwielbiam czekoladowy właśnie ![]() Teraz mam marcepanowy ale zapach już mi tak nie odpowiada, jak skończę to znów wrócę do czekoladyyy ![]()
#699 |
Miss Pudernica
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15214125]
Sweet Jelly: Ja też czasem tracę dech, gdy widzę spisy kosmetyków dziewczyn. Ale potrzeba redukowania kosmetyków jest subiektywna - dla mnie 3 balsamy do ciała to zdecydowanie za dużo, a dla innej z dziewczyn liczba optymalna. Odwykujemy się, żeby świadomie kupować kosmetyki, a nie jedynie zmniejszać ich ilość. [/QUOTE] Super zdanie, mogłoby się stać mottem wątku ![]() Dla mnie celem jest pozbycie się zapasów i zminimalizowanie ilości niektórych kosmetyków. Mam teraz 4 maski do włosów, jedna spokojnie by wystarczyła, tak samo z kremami do twarzy. Ale balsamów mam zwykle 4-5, smaruję się codziennie rano i wieczorem, więc schodzą mi szybko. Podobnie mam z szamponami: na co dzień, do blondu, nawilżający i oczyszczający. Staram się nie porównywać ze zbiorami dziewczyn, bo wiem, że mi mogłaby wystarczyć mniejsza ilość kosmetyków i byłabym z tego zadowolona, a to najważniejsze. Cherry jak dla mnie to masz minimalistyczny zbiór pielęgnacji. Kosmetyki, które Ci się dublują używaj codziennie, a szybko pozbędziesz się zapasów. U mnie na razie zastój w użyciach. Wykończyłam sporo resztek, teraz ruszyłam nowe opakowania, więc pewnie dopiero w grudniu coś się skończy ![]() ![]() Fuksja też czasami wolę mieć mały zapas rzeczy, których używam stale, bo z gotówką tez u mnie różnie, czasami całą kasę pochłaniają książki czy nieprzewidziane wydatki. I też mi szkoda takich sum na kosmetyki, szczególnie kolorówkę. Chcę przejść na wyższą półkę, ale nie aż tak wyższą ![]() ![]()
#700 | ||||
Zakorzenienie
|
Fuksjaa gratulacje zdanego koła
![]() Cytat:
![]() Miałam masło pomarańczowe- zapach jakby jogurtowa pomarańcza, średnie, ale nie jest złe. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nam stuknie 8 lat związku 1 stycznia 2010 ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi w tym roku zamarzyła się obrączka, ale teraz stwierdziłam ,że to wpływ tego, że w tym roku 4 pary naszych znajomych wzięły ślub, jedni się zaręczyli, a Tżta brat spodziewa się dziecka - chyba to wszystko podświadomie wywarło na mnie takie parcie ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim zużyć! ![]() ![]() Idę się edukować, a jutro przyjadą do mnie kumple ze specjalizacji i będziemy wspólnie się uczyć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie maseczkę na włosy z maseczki Gloria,mocznika,koncentra tu aloesowego,panthenolu.zob aczymy jaki bedzie efekt.
![]() ![]() od 01.11.2010 oszczędzam ![]() Edytowane przez zetafon Czas edycji: 2009-11-11 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Zuzylam krem do ciala jablkowo-cynamonowy Bottega Verde
![]() cherry juz zerkam na twoj spis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
mnie się szykują duże zakupy...mam zamair kupić:
-peeling do twarzy -peeling do ciała -maseczkę na naczynka -maseczkę czyszczającą/ glinke -samoopalacz -emulsje matująca Iwostinu -Humektan -Ruboril bądz Rubialine -No-scar -balsam do ciała -cos do biustu nie wiem skąd wezmę na to kasę.....chyba musze rozłożyc na 2 miesiące te zakupy i jeszcze troszke wytrzymać
#705 |
Zakorzenienie
|
Dziś skończyło się mydło w płynie (dopisuje do listy bo przy zakupie też dopisałam)
Gratuluje wszystkim zużyć. Ja mam dziś pierwszy wolny dzień (poza niedziela) od 14 września ![]() ![]() ![]() Możecie polecić mi jakąś oliwke do ciała ? |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie!
![]()
#707 |
Zakorzenienie
|
Zabiłaś mnie ilością
![]()
#708 |
Raczkowanie
|
CherryPie masz tego naprawdę mało. Kiedyś i ja się zbiorę i to wszystko spiszę. Mam pytanko do was dziewczyny już drugie dziś
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez kaya xD Czas edycji: 2009-11-11 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Pudry w kuleczkach a la meteoryty można kupić na tej stronce http://www.apc-cosmetics.com/, ja sobie zamówiłam i w sumie byłam zadowolona dopóki nie spróbowałam w drogerii prawdziwych meteorytów
![]() ![]()
#712 |
Zadomowienie
|
też kiedyś miałam taki wielki balsam Yves Rocher malinowy, do ciała się nie nadawał kompletnie bo był tak rzadki że ściekał z dłoni, zużyłam go jako krem do rąk
![]() ![]()
#713 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;15206633]Wrzuciłam ziółka i zalałam gorącą wodą, choć nie wrzątkiem. Sauna sama w sobie też szybko to podgrzewa do wrzenia i działa "pełną parą"
![]() ![]() Możesz w sumie wlać i sam napar, ale jak to Księżniczka pisała - działanie ziół będzie wtedy mniejsze, ale nie będziesz miała całej sauny uświnionej 'fusami' ![]() dziękuję Ci bardzo za poradę ![]() ja dziś nie poszłam do pracy bo chora jestem ( zresztą tam się zaraziłam bo wszyscy prawie pracownicy chorzy) cały dzień śpię dopiero się obudziłam i weszłam na wizaż , pewnie doczytam Was i znów wyrko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4417 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4428
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to baciki się należą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#716 |
Miss Pudernica
|
Zużywam tak Kallosa latte, dobrze mi idzie
![]()
#717 |
Zadomowienie
|
a czemu Ci Kallos nie podszedł?
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.