|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
AAAAAAAAAAAAA no to ładnie, a ja praktycznie cały czas jadę tylko na jogurtach, serkach i serach, kefirach, mleku, czyli na samym nabiale !!! Dlatego tak wolno chudnę, a ostatnio wręcz tyję !!! :/ świetnie, po prostu świetnie
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
kurde fajny pomysl
a powiedz jeszcze jogurt maly czy duzy?
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
małe opakowanie jogurtu
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki napewno sprobuje
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bo ja już trochę zgłupiałam cyt. książke:
kategoria ósma: chudy nabiał (jogurty, serki homo, twarażki niezawierające tłuszczu) produkty te stworzone są by ułatwić zdrowe i nietuczące odżywianie, sa prawdziwym nabiałem ...lecz nie zawierają tłuszczu. Ponieważ proces przetwarzania mleka w ser pozbawia je laktozy, jedynego cukru zawartego w mleku, chudy nabiał zawiera praktycznie tylko buałko, zatem jego znaczenie w kuracji uderzeniowej , gdy poszukuje się jak najczystszych białek jest ogromne. Wynika z tego, że serki i jogurciki 0% to czyste białko a o chyba w tej diecie chodzi no nie? domino gdzie przeczytałaś że nabiał nie może przekroczyć 30% dziennego spożycia, bo ja już teraz głupia jestem z tego... |
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja już też zgłupiałam, na tym wątku drugim o diecie Dukana piszą, że można do 1kg nabiału dziennie spożywać. Ja tego się właśnie trzymałam. A wogóle to podstawą tej diety miało być jedzenie wszystkiego z listy w ilościach jakie się chce... :|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
grewana myślę, że ten cytat odpowie na Twoje pytanie:
Dukan pisał też, że białka mięsa mają dłuższe wiązania, więc organizm potrzebuje więcej energii aby je strawić. Używając większej energii do spalenia białka, korzysta z zapasów tłuszczu z organizmu. Białka roślinne mają krótsze wiązania i organizm szybciej je rozkłada nie wkładając w reakcje większego wysiłku. Oczywiście każdy jada to, co uważa za stosowne, ale poczytaj sobie Dorotko posty, najmniej chudną te osoby które jedzą dużo jogurtów, serków itp. I chyba to nam wyjaśnia wszystko ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dokładnie grewana myślę tak samo i nic zmieniać nie bedę- ja np. wolę nabiał od mięska, także moje menu to nr. 1 nabiał, a potem mięsko- może odwrotnie szybciej bym schudła ale wolę wolniej a smaczniej
|
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Wyczytałam w drugim wydaniu,tym z przepisami.Nie jest to zakaz bezwzględny,uważam,że nie należy przesadzać i jeść to na co ma się ochotę.
Grewana-jemu chodziło raczej o zdrowie,że nie należy przesadzać z białkami w czystej postaci .Do chudnięcia jak najbardziej należy jeść chudy nabiał tylko nie przesadzać.
|
|
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak czytałam tego posta gdzieś
Po prostu ja studiuję i pracuję i często zwyczajnie nie mam sił i czasu na przygotowywanie jakiegoś mięska, dlatego najwięcej (niestety) spożywam jednak nabiału :/Rozumiem, że białko pochodzenia zwierzęcego byłoby 100 razy lepsze, ale po prostu zdziwiło mnie to stwierdzenie, że nabiał miałby stanowić tylko 1/3 całego dziennego menu, a reszta to same mięso i jaja?? Dla mnie to niewykonalne
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak teraz sobie myślę kochane, że chyba to sprawdzę na sobie
teraz jestem na P i będę jadła tak jak jadłam (bo na P jakoś widzę siebie jedzącą więcej mięska niż nabiału) a od wtorku zaczynam PW i postawię na mięsko (jest wiecej możliwości kulinarnych z mięskiem ) i zobaczymy jak to będzie wyglądało na wadze...
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
a propo nabialu to ja zostalam bez sera bialego
tylko do jednego sklepu mi go przywoza na zamowienie, ale nie bylo ostatnio na hurtowni i mi nie przywiezli.... nastepnym razem beda koncem tygodnia mam nadzieje ze mi przywioza... wiec musze wymyslec jakies nowe ciasto codziennie ostatnio mysle o slodkim...
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobiety odnośnie nabiału Dukan w małej książce na str. 128 pisze, cyt.
"....chudy nabiał... - można konsumować bez ograniczeń, o ile nie przekroczy się 700-800 gr dziennie." A w ogóle to witam w niedzielę. U mnie dzisiaj bez spadków ale na szczęście bez plusów na wadze.
|
|
#703 |
|
Przyczajenie
|
Czesc. Jestem nowa na forum. Swoją dietkę dukanową zaczęłam 6 dni temu
![]() Witam wszystkich serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Poza tym muszę zbadać to furum jak działa ![]() Ps. Od poniedziałku 01,03, jakieś ponad 2 kg w dół, tak sobie ale to dopiero początek. Udezeniówka trwała 5 dni jestem 2 dzień na fazie II ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ważę teraz ok 63,5 kg ważyłam jakoś 66 kg. Chcę mieć ok 57 kg
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Witaj asica- ładny wynik na uderzeniówce- oby tak dalej
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- hehe teraz zauważyłam, że chcesz zrzucić tyle samo co ja- 9kg ![]() karadka no teraz zaczniesz pewno muffinki, babeczki i herbatniczki robić ja chcę męża wyciągnąć do makro co by po zgrzewce pokupić serków jogurtów itp. bo idzie mi to w tempie expressowym
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
ewela jak to jest z zakupami w makro? Trzeba miec jakas karte czy cos? ile minimum trza kupic i czy wychodzi sporo taniej?
|
|
#706 |
|
Przyczajenie
|
OK 2 kg to jest dobrze na udezeniówce ?
a ja myślałam, że nie ![]() Ps. Czy najlepiej ważyć się rano? |
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się wydaje, że lepiej rano, bo w ciągu dnia to ważymy razem z jedzeniem, które pochłonęłyśmy.
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
megi - tak trzeba mieć kartę- kartę wydają tylko na firmę ale może masz kogoś znajomego kto może Ci udostępnić (pożyczyć)
dużo ludzi tak właśnie robi na zakupy nie masz żadnego limitu, że trzeba kupić za jakąś kwotę czy coś tyle, że wszystko tam jest w paczkach- nie na szt. co do cen- to owszem jest taniej ![]() asika- tak, najlepiej ważyć się rano na czczo, no ja uważam, że 2 kg w ciągu dni to dużo ja straciłam 1,5kg ale są dziewczyny które mają - 3-5kg wszystko zależy od organizmu i wagi wyjściowej
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
W ksiazce jest napisane, ze w pierwszej fazie zmiany wagi beda nastepowaly z godziny na godzine i zeby sie wazyc jak najczesciej. Na uderzeniowce nie mialam wagi, ale teraz mam drugi dzien P i jakos waga nie leci z godziny na godzine...
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
makro- to taka duża hurtownia jednym słowem
|
|
|
|
|
#711 |
|
Przyczajenie
|
Ja też od wczoraj na II fazie jestem
. Pytam o wagę bo zawsze rano jest mniejsza niż poprzedniego dnia a w dzień rośnie DZIĘKI---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- A mam pytanko forumowiczki jakie pieczywko jecie z tych dukanowych oczywiście? Które ma zblizony najbardziej smak do tradycyjnego ??
|
|
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Hej Asiu (Asico) witaj
ja robilam muffinki 2 razy, ale juz ich chyba wiecej nie zrobie a ogolnie jeszcze nic takiego nie robilam Buźki
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki ja akurat robię teraz ten :
Chlebek kukurydziany 175 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 150 ml chudego jogurtu w przepisie jest jeszcze 1 łyżeczka miodu i oleju. Ja nie dałam i też jest smaczny i urósł. Mieszamy składniki, żeby wyszło miękkie ciasto. Przekładamy do formy lekko posmarowanej tłuszczem(ja mam tylko okrągłą) i pieczemy w 200st, około 15 minut. Trzeba kontrolować bo może dla zrumienienia wymagać odrobinę dłużej Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ciekawa jestem jaki wyjdzie
|
|
|
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
Ale z tym białkiem(na str.128) chodzi już o kurację utrwalającą i o tzw. czwartek proteinowy bardzo ścisły dietowo więc chyba nie dotyczy naszej fazy...
Asica-ja już zapomniałam co to pieczywo ,raz tylko zrobiłam mini bułeczki 4szt za często= dużo węglowodanów (bo otręby)kahunia-nie będzie Ci leciała waga jak na uderzeniówce, dużo pisałyśmy o tym w poprzednich postach ![]() A ja dzisiaj po raz pierwszy od początku diety wypiłam colę light i wiecie co wypiłam 4 łyki i oddałam...po prostu była za słodka ....co ta dieta robi z człowieka
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe no to ładnie, ja colę light popijam dość często, chyba za często :P
a dziś to mnie tak ciągnie do .... piwka, jak pomyślę o takim zimnym kufelku tego wspaniałego napoju to mi się chce płakać, że jeszcze tak długo będę musiała wytrzymać bez niego ![]() Pocieszam się, że ta dzisiejsza "chcica" przejdzie mi pewnie do jutra ![]() W ogóle to w weekend byłam w domu u rodziców i okazało się, że siostra kupiła nową wagę. Wchodzę na nią i .... okazało się, że stara waga odejmowała prawie 3 kg <beksa> Tak więc nie ważę niestety 59 a 62 a tak się cieszyłam, że mam już piątkę z przodu No cóż o piątkę trzeba będzie jeszcze dłuuugo powalczyć
|
|
#716 |
|
Przyczajenie
|
Dlatego robie teraz bez otręb
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ja przykładowo tej skrobii nigdzie nie mogę znaleźć
|
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze gorzej,bo otręby są lepsze i zdrowsze od mąki, jak napisała elskede powinna być skrobia kukurydziana nie mąka. kochana przeczytaj cały wątek i dużooo Ci rozjaśni
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- grewana- mnie do piwa nie ciągnie ale winkiem białym nie pogardzę ![]() W moich marzeniach nawet nie myślę o 5 z przodu....to by było zbyt piękne żeby prawdziwe móc ważyć jak 15 lat temu
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-07 o 20:57 |
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie musisz pogardzić moja droga!
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
galloway - hej Piekna
a ja teraz żłopię colę light, po dwie szklanki dziennie, uzależniłam się jeszcze nigdy tak nie mialam, srednio lubilam cole, a teraz... wole nie myslec trzeba zaczac ja odstawiac
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

piłam czerwone wino ,mam nadzieję,że nie będzie to miało wpływu na dietę.

a powiedz jeszcze jogurt maly czy duzy?

Buźki

a tak się cieszyłam, że mam już piątkę z przodu