|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
aniaa22 - to wlasnie wyczytałam
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
misiulka dziekuje za uspokojenie
![]() a ulewaniem tez sie nie martw, mojej tez zdarza sie ulac i to calkiem sporo...ale na szczescie tylko czasem ![]() wiecie co...pisalam Wam przed chwila o moich stanach podgoraczkowych- wlasnie zmierzylam temp i mam 37,9. tz wlasnie polecial do apteki po antybiotyk ( na szczescie tato zostawil recepte) a poza tym dzis odwazylam sie zajrzec TAM i powiem Wam, ze spodziewalam sie czegos okropnego,a mam wrazenie ze nic sie TAM nie zmienilo...przynajmniej z wygladu ![]() ![]() i jeszcze jedno: nie wiem czy tez tak macie-podczas porodu mialam straszna ochote na sex i mam straszna chcice od tamtego czasu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- juz wzielam ten antybiotyk, czekam az mala sie obudzi, bo spi od 20 i idziemy spac...mam nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
agravka mam nadzieje ze po antybiotyku goraczka minie ja mialam jedynie goraczke jeszcze w szpitalu ale to od tego zapalenia piersi
siala dobrze ze Sebus u babci sie wyciszyl a ty odpoczniesz idealne mysle ze pomysl z wyjazdem do rodzicow jak najbardziej trafny pomoga ci i nieco sie wyluzujesz aniaa wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() mnie tez bola plecy po cc
#695 |
Zakorzenienie
|
![]() my juz jestesmy wykonczeni. maly ryczy od 19.30 przestal na kapiel, jedzenie i jak sie go buja na rekach a tak to ryk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak smoczek się mu da to też płacze czy się uspokaja? Mnie majówki mówiły, że jak boli brzuszek to nie pomoże lulanie ani smoczek bo i tak brzuś będzie bolał. A herbatka z kopru też może pogorszyć sprawę, ja zrezygnowałam z niej na rzecz rumiankowej - ponoć bezpieczniejsza. Ja nie znalazłam sposobu na takie fanaberie małego. Dziś kwękał trochę ale nie był to ryk na całego - pomogło mu się wyciszyć jak leżał na boczku przytulony do mnie (i ja też na boczku) buźkę wtulił do cyca i zasnął - spał 4 godziny!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
smoczek pomaga ale na pare minut a potem dalej ryk. zasnal na szczescie, problem w tym ze powinien jesc teraz
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- idziemy spac puki on spi dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Aniu, jak sie wymęczył tak to pewnie prześpi nieco porę jedzonka, zje i padnie dalej
![]() ![]() Mam tu ciekawą dosyć stronkę na temat różnych "dolegliwości" maluszków: http://www.unipharm.pl/artykuly/wiek...zieciecego.pdf jest też o pleśniawkach, kolkach, ciemieniusze i innych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
nocka spokojna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Aniaa, a Ty już jesteś całkowicie na butelce? i co z Twoim pokarmem, zanika czy jak sobie radzisz?
mój gostek dziś wyrzygał (nie ulał) to co rano zjadł, i już znowu nie wiem co mam robić), któraś miała podobne przeboje? bo zastanawiam się czy nie przejść na butlę bo tak to nie wiem ile zjadł, czy iść do lekarza, boże żesz te problemy z jedzeniem, echhhhh A Szaja, dzięki za tego bloga butelkowego, jakoś lepiej od razu jak się czyta Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-07-27 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od wyjscia ze szpitala tylko butla karmie. a moj pokarm poszedl sobie. w szpitalu jeszcze mialam ale bardzo malo, jak sciagalam to z obu bylo 10-20 ml, a jak przyszlam do domu to sobie odpuscilam sciaganie. na drugi dzien troche bolaly cyce wiec sciagnelam (po 24 h z obu piersi 10 ml) no i zostawilam je samym sobie. po chyba dwoch dniach znow zaczely bolec i zrobily sie twarde, ale nie sciagalam. pojechalam po kapuste zeby robic oklady i jak wrocilam do domu to nagle piersi przestaly bolec i zmiekly ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
witam!!!
dzis nocka...dosc ciezka, bo mala pospala od 12 do 3.30 a potem marudzila do 6 prawie... nie wiem czy brzuszek ja bolal czy co...ale teraz spi jak anioleczek ![]() dziewczyny, ja jeszcze nie bylam na spacerku-chcialam to zrobic po wizycie poloznej, ale okazalo sie ze jutro musze isc do przychodni i to sama z mala. powiedzcie jak to zorganizowac?jestem przerazona, bo nie wiem jak to zorganizowac.nie wiem jak ja ubrac w takie zimno... myslalam o body, pajacyku i jakiejs bluzie grubszej i moze kocyk? ale nie wiem sama... boje sie tez ze mi sie rozwrzeszczy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dużego doświadczenia w spacerach nie mam, ale wczoraj zabrałam mojego gościa do przychodni w foteliku (bo chciałam szybko a z wózkiem trochę roboty). Więc tak nakarmić, czysta pielucha, ja ubrałam w body z długim rękawem i śpiochy, czapkę i kocyk na to - i chyba nie było mu zimno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
agravka ja jak mam kontrole u lekarza to zawsze staram sie wziasc malego najedzonego i z sucha pieluszka. ja mam do lekarza 20 minut jazdy samochodem robi sie glodny u lekarza wiec musze miec butle ze soba. wogole to jak gdzies idziemy to chocby jadl 10 minut wczesniej to "w gosciach" robi sie glodny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde ja malego tak na cebulke nie ubieram raczej ![]() a i jak podajecie espumisan? chodzi mi ile kropel ile razy dziennie. tam sa dawki ale powyzej miesiaca. wogole tam pisze ze dla dzieci powyzej pierwszego miesiaca ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Nie wiemjak espumisan ale ja esputicon daję od początku 2x2 krople - jak na opakowaniu. Też niby jest dla starszych dzieci. Pytałam położnej to powiedziała, że można podawać bez konsultacji z lekarzem tak jak jest na opakowaniu a jeśli chce się dawkę zwiększyć to po konsultacji
![]() A jak sie obawiasz to podawaj połowę dawki, jak będzie za mało to zwiększysz.
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po wizycie u lekarza, mała waży już 4kg ![]() ![]() Mala byla grzeczna, choc znow glodna i kupa byla ![]() ![]() Dostalam witamine D w kropelkach ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-27 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
mala sliczniutka i twoja fryzurka super
![]() 4 klio to juz duza babka ![]() ja czekam az maly wstanie zeby zjadl i spadamy na spacer. nie wiem tylko jak go ubrac, ale cos sie wymysli |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za to dziś masakra, sra, ulewa, rzygnął, sika na przewijaku już po wyczyszczeniu i spać nie chce - teraz usnął, ale na jak długo?. Tż go karmił i usypiał a jak nie usnął to powiedział "wychodzę" a ja cholera wyjść nie mogę, nie wiem, mam wrażenie, że sobie nie radzę i już jestem zła na Tymka, a na tżta najbardziej. On sobie chociaż w pracy odpocznie a ja (miało być tak pięknie, że będzie mi pomagał, a jak mu mówię jak mi źle i że potrzebuję więcej pomocy to słyszę, że cały czas się czepiam jaki on nie jest ch......owy) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
To ubierz tak by wrazie co mozna bylo rozebrac, jak u nas bylo 20 stopni to zalozylam kawtanik i spioszki i nakrylam kocykiem.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
karolciu pieknie wygladacie a mala jak widac rosnie jak na drozdzach
![]() entertete kazde dziecko ma lepsze i gorsze dni. poradzisz sobie. pomysl sobie ze my nie mamy tutaj zadnej rodziny i jakos zyjemy. a mojego meza teraz nie bede widziec prawie calymi dniami ![]() moj maz zalapal sie teraz na taka fuche teraz. z jednej roboty musi jechac od razu na druga wiec jak wychodzi o 6 rano to bedzie wracal o 10 wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() radzisz sobie nie gadaj glupot. pewnie jestes zmeczona po intensywnym dniu i to normalne ze zloscisz sie troche na malego. chyba kazda z nas to przerabia ze chwilami ma dosc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja bylam z malym na spacerze i znow wrocilam wykonczona ![]() ![]() a maly lezy obok i mi puszcza smierdzace baki ![]() a i pierwszy raz od drugiej doby zycia jest w rozku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A małżowi dogryzałam w rozmowach z synkiem.. karmiąc np mówiłam że tatuś dał smoka i ma nas gdzieś bo sobie śpi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
Dzięki za pocieszenia, wieczorem i w nocy było lepiej, wieczorem to tż nakarmił i uśpił, ranek taki sobie ale opanowany chwilowo
![]() Ile wasze dzieci średnio jedzą z butli, jak często i ile potem śpią? bo ja daję koło 90 -100 tak jak mam na opakowaniu, ale pory jeszcze są nieregularne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
moj teraz tak kolo 90-100 ml ale juz pare razy 120 wciagnal. przewaznie co 3 godziny jak w zegarku sie budzi ale ostatnio cos mu sie rozregulowalo. no i druga noc z rzedu przespal okolo 6 godzin bez jedzenia.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- wogole to martwie sie troche bo on codziennie ma problem zeby zrobic kupe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
karolcia228 jakie śliczne laseczki
Cytat:
Mamuśki czym czyścicie nosek dzidziulka ja mam tonimer w sprayu i sterimar też w sprayu ale wydaje mi się, że mają duży zakres rozpylenia i boję się niuniu psikać nimi, polecacie coś może???
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Mamusie a ja z innej beczki, mamy jakieś wieści od Farminki?? Bo ja stanęłam gdzieś na etapie, że miała wyjechać do rodzinki?? A u nas w Krakowie tak leje, że ta rzeczka która płynie koło Farminki znowu wylała... mam nadzieję, że nic nie pokićkałam... ale wydaje mi się że nie...
Ciekawe jak tam ona?? Mam nadzieję, że wszystko ok
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.