Matura 2010 - Studia cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 17:28   #691
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
Dot.: Matura 2010 - Studia cz. II

Cytat:
Napisane przez Martulla91 Pokaż wiadomość
mam dylemat: iść na turystykę na UAMie czy na gospodarkę przestrzenną na UP w Poznaniu? Nie mogę się zdecydować... Jak myślicie co lepsze?
Ja bym wybrała gospodarkę przestrzenną
Stary 2010-07-12, 17:34   #692
marbus
Przyczajenie

Cześć. Ja mam takie pytanie. Czy jeśli jestem na 290 miejscu na UKSW (na pedagogike) to moge się jeszcze łudzić że się dostanę czy pozostają mi tylko modły?? Zastanawiam się też jak to zrobić, a mianowicie: jestem na rezerwowej na tym 290 miejscu na uksw, na 1 na rezerwowej na UW i dostałam się na APS. Najbardziej chciałabym iść na UKSW więc powinnam złożyć im dokumenty. Ale wszędzie chcą oryginał matury (do 16.07). I tu rodzi się moje pytanie - czy ja musze składać papiery na UKSW jeśli jestem na rezerwowej czy nie??

PS Nie liczcie tak że jesteście np na 200 miejscu na rezerwowej, miejsc jest 150 wiec tylko 50 osob musi zrezygnować, bo to jest osobna lista (dowodem na to moje 1 miejsce na rezerwowej na UW)))
Pozdrawiam i PROOOOSZĘ o odp. )
marbus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 17:53   #693
kubaaa1
Przyczajenie

Witam wszystkie panie i nie tylko nie wiem czy jest tu duzo chlopakow mam pytanie i wiem ze takich pytan bylo juz duzo ale jestem na 87 miejscu na liscie rezerwowej na prawo na Uwr i chcialbym wiedziec czy mam jakies szanse w rekrutacji mialem brany podst. polski i mialem 131,9 na 190 pkt nie myslalem tak bardzo wczesniej o prawie ale teraz wiem ze chcialbym tam isc Dostalem sie na Uniwersytet Ekonomiczny do Wroclawia tam mialem 215 ptk ale wolalbym na prawo

Wiec czy mam szanse czy dac papiery na UE we Wroclawiu?
Zauwazylem ze przyjeli na prawo kolo 520 osob a miejsc jest chyba 300 ja jestem 87 na liscie rezerwowej wiec powiedzmy 300 osob musi zrezygnowac zebym sie dostal moze wiekszosc sie przeniesie gdzies indziej ale az tyle...

Jakbym wczesniej wiedzial to zdawalbym geografie zamiast roz. matmy bo z geo wystarczylo mi miec 48 % Z ROZ. i bym sie dostal

podzielcie sie doswiadczeniem i powiedzcie czy mozliwe zeby tyle osob zrezygnowalo

i moze ktos cos wie na temat UE we Wroclawiu oplaca sie tam studiowac? chyba ze przeniesc sie na prawo na Uwr za rok juz nic nie wiem
powiedzcie szybko prosze bo na UE dokumenty trzeba skladac do 14 lipca w tym chyba oryginał a na uwr II lista jest 15 i nie wiem co robic

dzieki za pomoc
kubaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:03   #694
Annabelle
Zadomowienie

Na pewno złóż papiery. W razie czego możesz je odebrać, a jeżeli ich nie złożysz, to nie daj losie, zostaniesz na lodzie. Ciężko powiedzieć z tym prawem, ale sam mówisz, że pewnie "poszerzą" kierunek, z pewnością kilkanaście osób odpadnie. Więc szansa jest zawsze

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:04   #695
siwunia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ile macie pkt na agh ? tak orientacyjnie pytam i chcialabym zobaczyc mniejwiecej jak macie

ja mam niecałe 600 kiepsko i nie dostane się na kierunek który chcę ale zobaczymy w środę

a Ty? na co się wybierasz?

Mam wrażenie, że chcesz podarować mi niebo!

POMÓŻ!
http://pl.unitedcats.com/stopkillingdogs/

siwunia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:08   #696
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sympathy Pokaż wiadomość
do środy trzeba dostarczyć papiery, ja próbuję się dostać na konto od piątku, teraz mam co chwilę zablokowane na 30 min jutro mam jedynie możliwość dostarczenia papierów ale nie mogę wydrukować podania i wpłacić za legitymację, jeszcze chwila i oszaleję
ja się dostałam w końcu
odrazu wszystko co potrzebne zapisałam sobie na kompa w razie gdyby znowu wszystko padło :P

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja na BN.

Haaalo, gdzie jest założycielka naszego tematu?
Niech robi listę w pierwszym poście osób i ich kierunków, to nie trzeba będzie się pytać wszystkich cały czas, kto co wybrał Bo teraz jest nasz dużo i chaos panuje
chętnie zrobię.

DZIEWCZYNY! Proszę na PW kierunki na które składacie/dostałyście się jeśli znacie wyniki i miasto/uczelnia będzie przejrzyście i nie będzie tylu postów i pytań która na co składa
Stary 2010-07-12, 18:09   #697
FeelingGood
Rozeznanie

Ja jak na razie UAM
Lista rezerwowa na Politechnice Poznańskiej (ale mam małe szanse się dostać) i lista rezerwowa na UJ Ale na UJ mam większe szanse się dostać niż na PP i na to liczę.

Gratuluję wszystkim którzy się dostali na wymarzone (albo i mniej:P ) studia.
A my z list rezerwowych stresujemy się dalej

I mam pytanko Jak myślicie ile mogą iść dokumenty na uczelnię przez pocztę? Muszę iść jeszcze wywołać zdjęcia :O a do poniedziałku mam czas. Jakoś nie widzi mi się jechanie przez pół Polski aby zawieść dokumenty.

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:11   #698
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siwunia_ Pokaż wiadomość
ja mam niecałe 600 kiepsko i nie dostane się na kierunek który chcę ale zobaczymy w środę

a Ty? na co się wybierasz?
600 i kiepsko To ja się nawet nie odzywam

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:15   #699
sweetiepie
Raczkowanie

jeszcze raz zapytam, moze ktos wie, jesli składałam tylko na studia dzienne na UW i na żadne sie nie dostałam, postanowiłam więc iść na wieczorowe to muszę sie na wieczorowe teraz zapisać i znów wnieść opłatę rekrutacyjna za te same kierunki?
sweetiepie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:22   #700
becia__15
Raczkowanie

Dostałam się na resocjalizację i na filologię polską na UJ oraz na pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną na UP.. I teraz nie wiem co zrobić

Na ukochaną psychologię niestety się nie udało
becia__15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:27   #701
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becia__15 Pokaż wiadomość
Dostałam się na resocjalizację i na filologię polską na UJ oraz na pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną na UP.. I teraz nie wiem co zrobić

a nie wiesz jaki był próg na psychologie na uj??
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:28   #702
nata_sha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetiepie Pokaż wiadomość
jeszcze raz zapytam, moze ktos wie, jesli składałam tylko na studia dzienne na UW i na żadne sie nie dostałam, postanowiłam więc iść na wieczorowe to muszę sie na wieczorowe teraz zapisać i znów wnieść opłatę rekrutacyjna za te same kierunki?
a nie dostałaś takiej info ?
"Uwagi: Z przykrością informujemy, że nie został/a Pan/i zakwalifikowany/a na studia z powodu braku odpowiedniej liczby punktów. Zapraszamy na kierunki niestacjonarne: europeistyka i stosunki międzynarodowe ze specjalnością integracja europejska , które jakością nie różnią się od studiów dziennych, a dają takie same możliwości startu w życie zawodowe, jak studia dzienne. Warunkiem przyjęcia na studia jest dostarczenie Komisji Rekrutacyjnej następujących dokumentów: oryginał lub odpis świadectwa maturalnego, 2 fotografie (zgodne z zasadami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych), podpisane podanie o przyjęcie na studia wydrukowane z osobistego konta rejestracyjnego kandydata w IRK, kserokopia dowodu osobistego, podanie o elektroniczną legitymację studencką (do pobrania ze strony https://irk.uw.edu.pl), dowód wpłaty opłat: rekrutacyjnej oraz za elektroniczną legitymację studencką. Dodatkowo od kandydatów spoza Unii Europejskiej wymagane jest aktualne zaświadczenie lekarskie. Dokumenty można składać do dnia 16 lipca 2010 r. w godz. 10.00-18.00 (sobota 10:00 – 13:00). O przyjęciu na studia niestacjonarne decyduje kolejność złożenia kompletu dokumentów. Złóż dokumenty i ciesz się wakacjami!" ??

nie musisz brać udziału w rekrutacji, od razu zanosisz ww papiery na odpowiedni wydział

edit: tam jest o SM i europeistyce bo to o ten kierunek chodziło ;p

Edytowane przez nata_sha
Czas edycji: 2010-07-12 o 18:30
nata_sha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:31   #703
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nata_sha Pokaż wiadomość
a nie dostałaś takiej info ?
"Uwagi: Z przykrością informujemy, że nie został/a Pan/i zakwalifikowany/a na studia z powodu braku odpowiedniej liczby punktów. Zapraszamy na kierunki niestacjonarne: europeistyka i stosunki międzynarodowe ze specjalnością integracja europejska , które jakością nie różnią się od studiów dziennych, a dają takie same możliwości startu w życie zawodowe, jak studia dzienne. Warunkiem przyjęcia na studia jest dostarczenie Komisji Rekrutacyjnej następujących dokumentów: oryginał lub odpis świadectwa maturalnego, 2 fotografie (zgodne z zasadami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych), podpisane podanie o przyjęcie na studia wydrukowane z osobistego konta rejestracyjnego kandydata w IRK, kserokopia dowodu osobistego, podanie o elektroniczną legitymację studencką (do pobrania ze strony https://irk.uw.edu.pl), dowód wpłaty opłat: rekrutacyjnej oraz za elektroniczną legitymację studencką. Dodatkowo od kandydatów spoza Unii Europejskiej wymagane jest aktualne zaświadczenie lekarskie. Dokumenty można składać do dnia 16 lipca 2010 r. w godz. 10.00-18.00 (sobota 10:00 – 13:00). O przyjęciu na studia niestacjonarne decyduje kolejność złożenia kompletu dokumentów. Złóż dokumenty i ciesz się wakacjami!" ??

nie musisz brać udziału w rekrutacji, od razu zanosisz ww papiery na odpowiedni wydział

edit: tam jest o SM i europeistyce bo to o ten kierunek chodziło ;p
dostałaś takie coś na maila?? czy na stronie IKR pisało??
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:33   #704
diamondy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja studiuję IŚ na AGH i wg mnie te dwa kierunki niczym się nie różnią po obu jest tytuł inżyniera. w 80% materiał się pokrywa. Większość wykładów i egzaminów mieliśmy z ochroniarzami praktyki też identyczne. Specjalizacje można wybierać z całego wydziału, nie są przyporządkowane tylko do jednego kierunku i koniec.
dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez becia__15 Pokaż wiadomość

hmmm moja mam jest po pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej.. i tak szczerze to po tym nie ma co robić, tzn może praca jest, ale zarobki koszmarne, i wcale lekko nie jest tak jak się wydaje...

już niedługo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:33   #705
nata_sha
Raczkowanie

na irk
Stary 2010-07-12, 18:44   #706
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Ja jak na razie UAM
Lista rezerwowa na Politechnice Poznańskiej (ale mam małe szanse się dostać) i lista rezerwowa na UJ Ale na UJ mam większe szanse się dostać niż na PP i na to liczę.

Gratuluję wszystkim którzy się dostali na wymarzone (albo i mniej:P ) studia.
A my z list rezerwowych stresujemy się dalej

I mam pytanko Jak myślicie ile mogą iść dokumenty na uczelnię przez pocztę? Muszę iść jeszcze wywołać zdjęcia :O a do poniedziałku mam czas. Jakoś nie widzi mi się jechanie przez pół Polski aby zawieść dokumenty.
a jakie kierunki?
Stary 2010-07-12, 18:44   #707
msuzie
Przyczajenie

a wybiera się ktoś na uniwersytet gdański? ^^ bo jadę tam całkiem sama co średnio mi się podoba..
msuzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:48   #708
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez msuzie Pokaż wiadomość
a wybiera się ktoś na uniwersytet gdański? ^^ bo jadę tam całkiem sama co średnio mi się podoba..
jak mnie nie przyjmą na UW w kolejnych turach, a dostanę się do Gdańska to też będzie Gdańsk szkoda tylko,ze dojazd mam kiepski

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:49   #709
olkaa162
Raczkowanie

nie dostalam się na politechnike rzeszowska na finanse i rachunkowosc a tam skladalam w razie czego jakbym nie dostala się gdzie indziej ;((( jestem 247 (?!) na liscie rezerwowej
olkaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:51   #710
skittless91
Raczkowanie

Ja dostałam się do Warszawy, ale jeśli dostanę się na UG to raczej wybiorę Sopot (tam jest mój wydział)
skittless91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 18:56   #711
pani lotniczka
Raczkowanie

Nie wiecie może czy są gdzieś dostepne listy rankingowe na UJ?
Stary 2010-07-12, 19:02   #712
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skittless91 Pokaż wiadomość
Ja dostałam się do Warszawy, ale jeśli dostanę się na UG to raczej wybiorę Sopot (tam jest mój wydział)
ja już głupieję... nawet nie wiem jakie miasto bym wolała. Zakładając, że dostanę się i na UW i na UG ( 'mój' wydział też jest w Sopocie) , to nie będę wiedziała co wybrać Z jednej strony stolica, lepszy dojazd (ok. 3h pociągiem i jestem), a z drugiej strony piękne Trójmiasto, morze i 6h pociągiem

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:07   #713
takajedna02
Przyczajenie

Cześć, mam pewien problem i jeśli możecie pomóc mi go rozwiązać to byłabym bardzo wdzięczna. Dostałam się na aps i muszę tam złożyć papiery do 17lipca,ale problem jest w tym,że złożyłyłam także papiery na sggw, nie dostałam się na jeden kierunek i zmieniłam na drugi(i na tym drugim przede mną jest 26 osób ,a rekrutacja będzie trwała do 26 lipca). Czy jęsli złożę papiery na aps to później będę mogła zrezygnować jeżeli dostanę się na sggw?

Proszę o pilną odpowiedź...
takajedna02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:09   #714
agus1315
Zakorzenienie

dobra dziewczyny, póki co zapisałam te które kojarze/mają w podpisie i te które wysłały mi dane jesli będziecie wysyłać to piszcie proszę wg wzoru na 1str, ułatwicie mi pracę :P
na zielono zaznaczyłam kierunki na które już się dostałyście jakby co
jakieś sugestie? coś pozmieniać?

w sumie podaje wzór odrazu, coby wszystkie nie szukały

agus1315 - fizjoterapia UM Poznań, ochrona środowiska UP Poznań

aaaaa i jeśli już się zdecydowałyście na jakiś 1 kierunek to piszcie tylko ten na który idziecie

Edytowane przez agus1315
Czas edycji: 2010-07-12 o 19:11
agus1315 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:14   #715
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
a jakie kierunki?
UAM i UJ- historia
a Poli. Pozn.- logistyka.

Cytat:
Nie wiecie może czy są gdzieś dostepne listy rankingowe na UJ?
Przez IRK wejdz do katalogu i tam na kierunek jaki chcesz i zakładka "wyniki".

Dziewczyny z czego to wyniki, że ja i jakaś osoba nade mną mamy tyle samo punktów (punktowany 1 przedmiot) to czemu ona jest wyżej niż ja??

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:15   #716
TwojaKokaina
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanie do tych, którzy składali na UAM wydział chemii - papiery zanosicie do siedziby wydziału chemii?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:16   #717
takajedna02
Przyczajenie

Jeśli się tym interesujecie to proszę o odpowiedź!
Stary 2010-07-12, 19:25   #718
shelby777
Raczkowanie

hej, hej
mozna dolaczyc ?

shelby777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:32   #719
nata_sha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takajedna02 Pokaż wiadomość
Cześć, mam pewien problem i jeśli możecie pomóc mi go rozwiązać to byłabym bardzo wdzięczna. Dostałam się na aps i muszę tam złożyć papiery do 17lipca,ale problem jest w tym,że złożyłyłam także papiery na sggw, nie dostałam się na jeden kierunek i zmieniłam na drugi(i na tym drugim przede mną jest 26 osób ,a rekrutacja będzie trwała do 26 lipca). Czy jęsli złożę papiery na aps to później będę mogła zrezygnować jeżeli dostanę się na sggw?

Proszę o pilną odpowiedź...
oczywiście, że będziesz mogła zrezygnować
Stary 2010-07-12, 19:34   #720
takajedna02
Przyczajenie

Wielkie dzięki a świadectwo złożyć oryginał czy mogę także odpis?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości