![]() |
#691 | |
Konto usunięte
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie powiedzenia wprost komuś "ej, jesteś za gruba, schudnij". Jeśli ktoś mnie poprosi o opinię, to mówię szczerze, ale innymi słowami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się że jestem żywym przykładem że odpowiednio dobrane leki, cudowny lekarz, troche wysiłku i można sie pozbyc kilogramów, jezeli sa one efektem rozwalonych gruczołów. Wiec skoro ja, która urodzilam sie juz duza (4,5kilograma 6,5 mies. ciazy, hiperbilirubinemia<tak sie to pisze?>) mialam nadwage cale swoje zycie, i jak sie okazalo z czasem, cale swoje zycie spaczona mialam gospodarke hormonalna, i w ogole moj lekarz uwaza mnie za ekstremalny przypadek, a jednak udalo sie zrzucic troche balastu, to sie pytam: Jakim cudem, Iksinska po glupich tabletkach antykoncepcyjnych roztyla sie jak tucznik? Ach tak, zatrzymuje wode. To niech Iksinska pojdzie do lekarza, kompetentnego lekarza, niech zrobi badania i zmieni tabletki. Bardzo często, osoby które chorują i przez choroby tyją, zwyczajnie wykazują zbyt mało determinacji w tym, aby byc zdrowszym. A przeciez mniejsza masa ciala = mniej mg leków, bo te zazwyczaj podaje mg/kg i watroba jest z nami pare lat dluzej ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 00:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to, co grubsza osoba ma prawo jesc czy nie. Zauwaz natomiast jak dziala ten watek: jak wszystkie inne. Jak widze taki watek, to od razu wiem, jak bedzie wygladal. Natychmiast bedzie mowa o anorektyczkach "bo przeciez chude nie jest >zegzi<" czytaj: dobrze miec zylion kilogramow nadwagi, bo chudosc jest zua (wspanialy, logiczny argument....), zaraz sie odezwa osoby z nadwaga, ze sie dobrze czuja w swojej skorze (w zwiazku z tym poznamy ich wymiary lacznie z rozmiarem stopy oraz to, ilu kawalerow sie ustawia z kwietkiem codziennie pod drzwiami "obfitej" panienki) no i oczywiscie koronne wymowki w postaci mamusi, nieregularnej pracy itd. ....... Cytat:
Cytat:
Kamera dodaje min 4 kg wiec ona JEST chorobliwi chuda. Niedowaga to choroba, a Rubij ma niedowage. W zwiazku z tym nie tobie decydowac, czzy jest chorobliwie, to jest stan medyczny i wg. wspolczesnej medycyny ta pani jest chora (ze pewnie na wlasne zyczenie to inna kwestia). Jesli dla ciebie choroba miesci sie w "normie", to juz twa sprawa. Cytat:
Witam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Santos ja nie wiem czemu ty się tak gorączkujesz tym tematem ![]() Nie widzę nic złego w tym, że osoba która ma dajmy na to 5 kg nadwagi ( co raczej jej zdrowia nie ruinuje) woli jeść tak jak lubi, poruszać się trochę i mieć te parę kilo więcej niż katować się dietami. Skoro akceptuje swoje ciało i jest szczęśliwa to czego się czepiać Co innego przy chorobliwej już otyłości. I nie usprawiedliwiam się bo ja mam akurat to szczęście, że jem czekolade dziennie a BMI i tak mam zawsze w dolnej granicy normy Ale na litość boską dajmy ludziom żyć jak chcą o ile nie prowadzi to do patologii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ten tak zwany "test mądrości" przeprowadzony był zapewne na kilkunastoosobowej grupie, dlatego jak już gdzieś wyżej wspomniałem nie można mu do końca ufać. Bo na jednych się sprawdza, na drugich nie. ![]()
![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Ten wątek doskonale ukazuje, jak ludzi "boli" i interesuje wygląd innych. Szkoda, że większość* nie poświęca takiej uwagi sobie, co innym.
* darujcie uogólnienie.
![]() |
#699 | |||
BAN stały
|
Cytat:
============== Ania Rubik jest zbyt szczupła, Beth zbyt gruba. Ania powinna dotyć, nie wiem, ile, 5? 10 kilo? Beth powinna zeszczupleć, też nie wiem ile 20 kilo? Ania miała już z 40tą czy 50tą sesję do Vougha, nie wiem, ile razy focono ją gdzieś półnagą, net jest pełen komciów dla roznegliżowanej Beth, że wygląda beznadziejnie. ============== Cytat:
Rozumiesz, o czym ja mówię? ja mówię o tym, że jedna Kowalska przyjdzie i założy wątek, z którego będzie wynikało, że facet jej nie szanuje, ale ona położy uszy po sobie i grzecznie wróci swojego życia pod patronatem szowinisty, inna nie potrafi się zmobilizować i rozwiązać problemu, bo uważa, czy wmawia sobie, jak kto woli, że ten ją przerasta, jeszcze inna Kowalska hoduje swoją melancholię, i ma myśli samobójcze; powiedzmy sobie, że wszystko to zwykłe, falszywe w dodatku, projekcje umyslu, należy brac dupę w troki i wymagać od siebie, a nie użalac się, a nie jeszcze angażować innych w swoje, nie wiem, lęki. ![]() ============== A mi się już naprawdę nie chce wojować ze zwykłą ludzką hipokryzją. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Sęk w tym Santos, że niewielu ludzi potrafi zmienić swoje życie, to, co im przeszkadza, niektórym tak całe zycie nawet mija, ''od jutra'' ;-); jesteś w niezbyt imponujacym procencie tych, ktorzy to potrafią, czy robią po prostu. Wymagasz od innych, w porządku, wymagasz od siebie, ale powiedzmy, ilu ludzi wymaga więcej od siebie niż od jakichś innych własnie... ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Nie chcę być wredna, ale ludzie naprawdę potrafia schudnąć 30 kilo, 40, też im się wydaje, że światem właśnie rządzą ;-), a potem to odbić i to z procentem. To nie jest tylko kwestia panowania nad gruczołami, ale przede wszystkim kwestia przeprogramowania się w mózgu. I dobrze też wiesz, że komórki tłuszczowe będą w środku cierpliwie na Ciebie czekały, aż znowu zmienisz zdanie i sobie poluzujesz. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 11:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprogramowanie moze byc prostsze od zaleczenia tych schorzen prowadzacych do otylosci, bo wlasnie chodzi o to, ze osoby majace otylosc od choroby nie "luzują" sobie, jedza normalnie bez obzarstwa mega ilosci slodyczy itp., a jednak waga rosnie. Dlatego mówie - kwestia dobrego lekarza, leków, i cholernego samozaparcia... Poluzowac nie mialabym czego... chyba kazdy normalny czlowiek je warzywa, ryz, makarony, miesa, owsianki, itp? Nie wiem no, moze normalni szczupli ludzie zjadaja na sniadanie 7 kanapek z bialego pieczywa, ale mi wystarcza teraz jak i przed "dieta" miseczka owsianki, czy dwie kanapki "full wypas" z ciemnego pieczywa (bieluch, wedlinka, salata, pomidorek, serek). Wiec nie wiem Hultajku co mialabym sobie luzowac. Znalezienie dobrego lekarza i leczenia jak i samo leczenie moze zajac sporo czasu, ale na wszystkich synów Setha, jest mozliwe.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 12:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze chciałabym dodac ze nie kulturalne jest wytykanie komuś że jest gruby tak samo jak chudym mówienie że jest wieszakiem.. to tak jakby śmiać się z trądziku, małego biustu czy krzywych zębów jak dla mnie.. co się mysli to sie myśli ale bez wyraźnego życzenia osoby ocenianej mozna trzymać dziób na kłódkę
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czy ja już nie pisałam, że problem otyłości uważam za nieco bardziej złożony (niż: a) zjem sobie leki i wszystko w normie b) nic nie robię tylko wcinam i obwiniam cały swiat, że lubię dobre ciasteczka). ![]() Chodzi o to;-), że wymagać to sobie możesz co najwyżej od siebie. Może Ci przeszkadzać gruby w samolocie i możesz się na to buntowac, więc albo lecisz, albo nie lecisz, albo robisz awanturę, ze zaplaciłas i chcesz mieć całe miejsce w swoim fotelu, ale to, jaki rozmiar dzinsów dana osoba nosi, to już nie jest Twój biznes. a co do tych grubych że bardziej/szybciej smierdzą, bo miejsca wilgotne, typu fałdy skóry, bardziej się pocą szybciej się rozwijają bakterie; jeśli doprowadzasz swoje ciało do stanu, że fałda na fałdzie leży, to raczej chyba musisz pilnować, by się cialo o siebie nie obcierało, bo raz, że ból, dwa, że trochę olewki czegoś takiego i zgnijesz żywcem. Nie kazdy gruby, nawet bardzo gruby, osobnik, musi być z fałd jak ludzik Michellin z opon, niektórzy wyglądają, jakby się bardziej nadmuchali ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WPROST nikomu nie dam odczuć że źle o nim myślę, o tuszy, a jak zauważyłaś wielokrotnie na forum wypowiadałam swoje zdanie o grubych ludziach i nie ukrywam że nie podoba mi się grube ciało. Nie podbiegam jednak do nikogo i nie krzyczę "ej grubasie, jedz mniej, bo wyglądasz ohydnie".
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Dawno nie czytałam tak pasjonującego tematu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
BAN stały
|
A poza tym, piszesz Santos do mnie jak do mnie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz Iksinska, która je, bo ma zaburzenie neurologiczne prowadzace do tego ze wpieprza ile moze az jej uszami wychodzi. To myslisz ze Iksińska która jest zwiazana emocjonalnie ze swoją wagą równie beztrosko bedzie zyla wazac 140 kilogramów? Nie. Dopoki Iksinska nie wazy tych 140 kilogramów i jest w stanie chodzić, powinna ruszyć pośladki do najblizszej profesjonalnej kliniki zajmujacej sie leczeniem otylości, gdzie cholerny IZiZ oferuje i dietetyka, i diabetologa i chyba nawet psycholog sie znajdzie. Ale do cholery, problem otylosci jest zlozony do pewnego momentu, staje sie prosty i beznadziejny, gdy tak jak ja, osoba chora osiaga wage POWYZEJ 130 kilo, nie moze zawiazac butów, ledwo lazi, toczy sie, i modli sie o to aby nie udusic sie w nocy. Wiec ja Cie prosze Hultaj, nie wymyślaj bzdur o zlozonym problemie otylosci... bo owszem jest zlozone do momentu - gdy jeszcze w miare mozna zyc w tym swiecie. W momencie gdy waga utrudnia takiej osobie zycie, jej psim obowiazkiem, bo kazdy czlowiek jest odpowiedzialny za swoje zdrowie i zycie, jest znalezc cholerna pomoc, moze to zajac tygodnie, miesiace a nawet rok, ale to co czuje osoba chora i w zwiazku z choroba otyla, po tym jak zrzuci pierwsze 5 kilo wynagradza wszystkie wylane lzy. Gdy chociaż przestanie tyc... Ile ja sie naklełam na lekarzy, ile ja szukalam dobrego lekarza który mnie nie oszczy, ile ja sie naryczałam biorąc leki których skutki uboczne doprowadzaly mnie do prawie ze szalenstwa, ile po tych lekach bede musiala sobie leczyc zeby, jak bardzo cierpialam przez zoladek i watrobe to tylko ja wiem... Ale warto bylo. Do cholery warto bylo pozegnac sie z 122cm w pasie i miec tych centymetrów 98, zalozyc rozmiar 48 i nie bać się że krzesło się pode mną zawali. A nie oszukujmy się, jeżeli otylosc jest powodowana przez chorobe, dopoki nie rozpocznie sie leczenia czlowiek bedzie tyc i tyc i tyc... Nie ma tu żadnego zlozonego problemu, jestem chora - moja choroba powoduje to i to - musze sie leczyc bo inaczej albo choroba albo jej skutki mnie zabije. Rozumiem że leczenie astmy, czy innej przewleklej choroby (bo wszystkie choroby doprowadzajace do otylosci sa przewlekle) rowniez jest zlozonym problemem? Rozumiem że osoba chora na astme, równiez ma jakis zlozony problem jeżeli nie idzie do lekarza gdy ataki sa silniejsze i czestsze? No co, przeciez to to samo, astma to choroba która może Cie udusic przez co umrzesz, choroby doprowadzajace do otylosci, doprowadzaja do otylosci przez co mozna umrzec. Powtorze po raz kolejny: Jeżeli czlowiek jest chory na chorobe X doprowadzajaca do otylosci, jego obowiazkiem jest zaczac sie leczyc... jezeli mu zycie niemile, niech po prostu sobie strzeli w leb, a nie sukcesywnie wykańcza siebie, przez co rodzina zaplakuje sie nad jego nieuchronną smiercią. Mama mojego kolegi byla bardzo zwiazana ze swoimi 180 kilogramami... do momentu az prawie zeszla na zawal nie leczyla schorzenia ktore do tego doprowadzalo... jak zrobilo sie ciemno przed oczami szukala pomocy wszedzie. Obecnie wazy 120 kilo, codziennie spaceruje z psem, zaczyna zyc. I przy okazji, znam a raczej juz nie znam, niestety przypadek czlowieka który wlasnie mial otylosc na tle chorób. Pochowali go w wieku 38 lat. Mial zawal wchodząc po 3 schodkach... Nigdy nie przyszlo mu do glowy, zeby poszukac innego lekarza, niz tego konowala, który go leczył calkowicie niedobranymi lekami. (uzyte przeze mnie duze ilosci kilogramów nie są przypadkowe, bo choroby doprowadzajace do otylosci zazwyczaj doprowadzaja do wagi powyzej 100) Ponieważ zjadłam obiad, ide wziac popoludniowe leki, dziekuje EOT, bo chyba już wyczerpałam temat który troche tyczył się mnie - osoby z otyłością wtórną.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 14:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||||||
BAN stały
|
no widzisz, ja trywializuję uregulowanie gospodarki hormonelanej, a Ty sraty taty bardziej złożlony problem, będąc nomen omen osobą grubszą. Rece opadają.
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę, dalej mi się już nie chce. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 14:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Pisałam, pisałam, ale ostatecznie uznałam, że nie chce mi się po prostu, bo nie mam nastroju na kolejne dyskusje
![]() Miłego dnia życzę wszystkim ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozmumem, czemu po raz zylionowy walkujemy ze "to problem zlozony". No zlozony, rozumiemy to, nie trzeba tlumaczyc jak krowie na rowie, co w zwiazku z tym, kazdy problem zlozony ma lezec odlogiem nierozwiazany, bo "ciezko"? Powiedzcie takie *******y chorym na nieuleczalne choroby, oni by sie chetnie zamienili na "zlozony problem" i "ciezko" w zamian za ich "beznadziejnie"....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
BAN stały
|
ogólnie ujmując, temat okazał się być wyborny, dowiedziałam się z niego, że wśród grubych mamy podział na kasty a najwyższą jest ta, której członkowie walczą z gruczołami. Mam ochotę się śmiać, ale jednak nie zaśmieję się z czegoś, co dla, tu i ówdzie, ludzi stanowi prawdziwy dramat, nieważne już , czy inni im prawda do przeżywania owego odmawiają, czy nie. Krótko mówiąc, nie Ty jedna Szpiegu ważysz czy ważyłaś sobie 130 kilo, żeby wypowiadać się z pozycji osoby, która wszystko o ludziach grubych najwyraźniej wie. Zaraz lub przed po Santos rzecz jasna. Serdecznie pozdrawiam uczestników pogadanki, jak i cichoczytaczy
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A ja nie rozumiem, czemu Ty zylionowy raz Santos też wałkujesz to samo, normalnie kojarzysz mi się z pasją wuefistki, która nie umie odróżnić przerwy i fajrantu od niekończącego się wygwizdywania na (nie;-)ćwiczące. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo, jak wychwalani sa ci, ktorym sie udalo schudnac z 200 kg, a szczupli maja stulic dziub, bo nie doprowadzenie sie w pierwszej kolejnosci do tego tragicznego stanu nie jest zadnym osiagnieciem.... Co szczupli wiedza o nadwadze, parafrazujac pytanie Hultaja? Wiedza, jak sie nie stac grubymi!!!!!!! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie w upalny dzien nie wisialo mi zimne piwo i cholera mnie brala ze nie moge sie napic - ale to juz kwestia czego innego a nie odchudzania. A poza tym, Santos o ile mnie pamiec nie myli nie moze maki pszennej - nie moze zjesc ptysia zrobionego z maki pszennej z kremem który jest napchany glutenem. Cytat:
I swoja drogą kiedyś tak miałam, że im bardziej na mnie naciskano, tym bardziej chcialam sobie wszamac snikersa. Cytat:
Cytat:
Poza tym serce mi sie kroi jak ludzie sie wykańczają przez własne zaniedbania, czy z wlasnej glupoty. No sorry, szkoda mi chlopaka który jechał 180 na godzine po pijaku. Dlatego bede mówić ludziom żeby nie prowadzili po alkoholu, bo moze sie to zle skonczyc. Teraz Ty mówisz o normalnych osobach bez chorób. Słuchaj, każdego czy chory czy nie, najezdzaja tak samo, jak nie wpasowywuje sie normy. Ale serio, to nie jest wymówka, to nie jest powód zeby zamknać sie w sobie. Jest tona jak nie wiecej miejsc które zajmują sie wspieraniem osob otylych. Hultaj, nie można nikogo glaskac po glowie, jezeli inni go gnebia. Nie mowie tez o tekstach "no to zrob cos z tym" ale mowie o szczerej autentycznej pomocy, a osoby które gadaja o zlozonosci problemu otylosci, wcale nie pomagaja. To samo tyczy sie anorektyczek,... pomożesz im glaszczac po glowie mowiac "ojej skarbie, przeciez ty masz zaburzenia wymagajace psychologa, jak oni moga cie gnebic". Przeciez nie zmienisz nastawienia spoleczenstwa, nie zmienisz tego ze ubrania w rozm 50-54 wisza w oddzielnych kątach sklepów. Ludzie są wredni, będą gnębić słabszych. Ja bylam gnebiona cale swoje zycie, w podstawówce dochodzilo do nadwagi smieszne nazwisko, bycie najwyzsza w klasie i mieszkanie ze sparalizowana babcia "Ale u Ciebie w domu smieeerdziii". Gnebiona bylam w gimnazjum, w liceum tez sie tacy ludzie zdarzyli. Ba, nawet kiedys pewna ginekolog mnie obrazila, a raczej moj tylek, tak samo lekarka ktora za 5 minut wizyty zainkasowala 100zlotych mowiaz zem zalana tluszczem mam po prostu przestac jesc i jak zaczne mdlec zjesc marchewke. Ale to nie zmienia dalej faktu, ze ktoregos dnia posluchalam sie mamy, ciotek i sasiadek i poszlam do tego "bardzo madrego nowego ginekologa w przychodni", który od razu stwierdzil "ale Pani jest to i to... czemu pani nie leczy? tutaj prosze skierowanie, numer telefonu, prosze sie na mnie powolac, to znajomy, doskonaly specjalista" i wbrew pozorom tacy lekarze, nie tylko jak ten, istnieja. Ktorzy chca pomoc. Takiego lekarza mozna znalezc, mozna znalezc tez na planecie ludzi którzy zwyczajnie wyrównaja rachunek gnebiacych. Zabrzmi dennie - ja znalazlam takich ludzi na wizazu. Dla mnie poddawanie sie takiemu gnebieniu, poddawanie sie chorobie, jest objawem zaniku instynktu samozachowawczego. Jezeli czlowiek sam sobie nie pomoze, to nikt mu nie pomoze, i wtedy wkracza selekcja naturalna, takich ludzi wykończy waga (za duza, lub za mala) albo choroba (psychiczna, nie psychiczna, jakakolwiek inna). Tekst o facecie - zaden ewenement, moge przytoczyc conajmniej dwie wizazanki sporych rozmiarów bedace w stalych zwiazakach, ktore poznaly swojego partnera bedac juz kawalkiem babki.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 15:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- No widzisz Szpieg. A ja nie usprawiedliwiam tego gnębienia. Po to jesteśmy ludźmi, istotami tzw. wyższymi, żeby można było nie chcieć pozwalać na cudzy prymitywizm. A, moim zdaniem, prymitywizm dzieci, to prymitywizm ich rodziców. Mnie moi rodzice nie musieli wiele uczyć -- że np. niepełnosprawności się nie wyśmiewa. Tego się w moim domu nigdy po prostu nie robiło. A do tego aby być silnym i umieć się przeciwstawić jesli się nie pasuje, trzeba zwyczajnie najpierw się ukształtować, zwyczajnie dorosnąć, a kto uchroni młody umysł. Potem się oczywiście nazywa, że co człowieka nie zabiło, to wzmocniło; geniusze, tym to dopiero jest ciężko. Ale teraz już kilkulatki potrafią się odchudzać, szczupłe, i to nie jest żaden moj wymysł. Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Mnie glaskanie po glowce przez mamusie i TZ (ktory zdecydowanie nie jest zbytnio szczesliwy z mojego nikniecia) że kochaja mnie taka jaka jestem, że przecież to oczywiste że jal ludzie mnie gnebia ja chce snikersa, doprowadzalo do tego, że czulam ze moge, mam prawo bo najblizszym to nie przeszkadza. Obecnie odnosze wrazenie ze matka i moj facet chcieli ze mnie zrobic tucznika o_O Mama do tej pory nie rozumie że nie, ja nie chce czekolady, nie chce loda, nie musi tego kupowac tyle, a poza tym to nie, bo jak mi kupi i odlozy na lepsze czasy, to mojemu TZtowi slinka pocieknie, a on sorry - ma gruby tylek z lenistwa, nikt go nie gnebi, bo raczej dorosli ludzie sie nie gnebia, no i facet moze byc gruby... A mnie juz wkurza jego zadyszka na II pietrze, i ten dziwny wzrok gdy robie juz 80 przysiad... Nie mozna przesadzac ani w jedna ani w druga strone. To ze cie gnebia jest zle, ale zle tez jest ze wpieprzasz piata paczke ciastek zagryzajac pizza z potrojnym serem, peperoni i bekonem, gdy lekarz orzekl ze masz juz cukrzyce II i podwyzszony cholesterol. Cytat:
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-24 o 16:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie juz tak maja, ze oceniaja po opakowaniu "pakiet" jaki moga otrzymac. Widzac gruba osobe mysla: 1 ) ze pewnie ma malo amcicji zeby ladnie wygladac, malo samozaparcia i/lub malo samodyscypliny. Trudno nie przyznac tu troszke racji, w koncu nikt sie nie spiera, ze nadwaga jest nieuleczalna (poza skrajnymi chorobowymi przypadkami i to przez nie takie postrzeganie jest przykre). Moze to okrotne, ale coz mozna rzec. Ni ma czasu spedzic z kazdym potencjalnym partnerem "testowych" kilku m-cy. Trzeba jakos selekcji dokonywac, i to jest czeste kryterium, czesto gesto wyciaga sie glebsze wnioski na podstawie widocznych atrybutow. 2) ze (tu w wypadku, gdy jest to facet nastawiony na seks) bedzie malo podniecajaca wizualnie, bo wiadomo, ze zgrabne, proporcjonalne cialo podnieca /pomijam tu amatorow obfitszych ksztaltow) Geralnie uwazam, ze skesowna to taka kobieta, z ktora duzo mezczyzn chcialoby uprawiac seks na podstawie jedynie jej atrybutow fizycznych. Dlatego odpowiedzialam, ze osoba z nadwaga nie jest seksowna ![]() Czy to okrotne? Moze, ale tak to wyglada.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, widziałam się dzisiaj ze starą koleżanką. Zawsze była dość bezpośrednia. Siedzimy sobie w kawiarni, ja zamawiam lody, ona kawę.
Przynieśli mi lody- wyglądały pięknie, z owocami i w ogóle, palce lizać. Ona patrzy na lody, potem na mnie, znowu na lody i mówi "Ja nie wiem, jak możesz sobie na to pozwalać. Będziesz grubsza!" Nie chciałam się kłócić. Może mi ktoś wytłumaczyć DLACZEGO robi się z NORMALNYCH ludzi grubasów? Fajnie, że dba się o zdrowie, żeby nie mieć miażdżycy, cukrzycy i innych chorób, ale po co "leczyć" zdrowych? Żeby wyglądali jak lansowane przez telewizję modelki (chodzi zwłaszcza o dziewczyny, facet może wszystko...)? A mnie się takie nie podobają! Mam BMI niecałe 21 i muszę się odchudzać, ograniczać? Jak można się czuć sexy będąc ciągle głodnym? Wszędzie widzę reklamy herbatek, tabletek odchudzających, o działaniu których opowiadają chude dziewczyny. Jeśli dalej świat będzie tak funkcjonował, to ja współczuję sobie i wszystkim.
![]() |
#718 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-08-24 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
żyjemy w takich czasach że jeśli tylko się chce można ładnie schudnąć jeśli się ma kilka kila za dużo, można też ładnie przytyć, jeśli ktoś ma za mało ciała.
Trzeba chęci !!!!!! DIETETYK - moje panie, w każdym mieście jest nie jeden, suplementy diety, jedzenie light w każdym sklepie, fitness cluby - trzeba chcieć coś zmienić, a nie siedzieć na forum i szukać dowartościowania przez komputer. Gruba kobieta nie jest sexi, za chuda też nie !!! I nie ma co sie oszukiwać...
![]() |
#720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czytam twoje posty i mam dziwne wrażenie że postrzegasz świat czarno-biało bez odcieni szarości. Ludzie dla Ciebie są albo szczupli, ciężko pracujący albo grubi i leniwi. Co do tego że szczupli ludzie wiedzą jak nie stać się grubym. Nie zgodzę się z tym. Wiele młodych kobiet zjada np. na śniadanie kanapkę z szynką (i to jest porcja białka), na obiad kurczaka z surówką, a na kolację jogurt. Między czasie podjadają batony i inne paskudztwa. Są szczupłe? Albo są ale z takimi nawykami żywieniowymi to raczej przypadek i dobre geny. Albo są i nie są zarazem - ważą po ok. 50 kilo ale mają okropnie wysoki poziom tłuszczu w organizmie tzw. "otłuszczone chudzielce". Więc jeżeli twoim zdaniem fakt, że ktoś nie waży 100 kg wystarczy żeby powiedzieć, że wie jak nie być grubym to ja nie mam pytań... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.