|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
#692 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chrzestna ma ubierać małą do chrztu? ![]() Cytat:
![]() a darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cholera, młoda od dawna gulga, a ja nie wpadłam na to że to nowy dźwięk ![]() ![]() No to dawaj szwaje w paszczę ![]() Cytat:
![]() ZNów mam zwrot z obu maili które wysyłałam do Ciebie ![]() A córa świetna, szalenie mi się podoba jak ją ubierasz ![]() Cytat:
Ja witaminę C daję też 5 kropli, ale juvik C, a nie cebion (nawiasem mówiąc dużo droższy, a to tylko witamina C przecież ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Również gratulejszyn! Cytat:
![]() No niektóre skoki są fajne, bo dużo dają w zamian ![]() Cytat:
![]() A odpowiedź jest na każdym opakowaniu ![]() Cytat:
W domu mam małą aptekę ![]() ![]() ![]() Zaczęłyśmy 17 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- CHolera, nie zacytowało mi wszystkich ![]() Kardashi - gratuluję wyprowadzki ![]() ![]() Zabobony teściowe - cudne, posmarkałam się ![]() Jamaica, coś ci napisać miałam, ale za cholerę nie pamiętam, bo mi nie cytowalo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620]
A odpowiedź jest na każdym opakowaniu ![]() Zaczęłyśmy 17 tydzień ![]() [/QUOTE] Tia, tylko ze mnie taka blondynka i jakoś myślałam o mleku krowim, anie modyf. ![]() ![]() Znalazłam lekką spacerówkę, tylko nie wiem jak te małe kółka się sprawdzą zimą. Jak będzie taka śnieżna jak poprzednia, to klapa. http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...tent=214-00050
#695 |
Zakorzenienie
|
Mój o dziwo jak zjadł o 17:00 tak pół godziny aktywności zaliczył i w drodze do drogerii w samochodzie zasnął
![]() o 20:10 zjadł i do tej pory leży sobie elegancko w łóżeczku, patrzy na karuzelkę ale nic nie gada ani nie płacze ![]() ![]() ![]() ![]() W ciągu dnia mały po ok 1h aktywności po jedzeniu zasypiał przy melodyjce z zabawki z biedronki ![]() ![]() ![]() Ohooo już mały ziewa ![]() ![]() Moi rodzice byli na weekend u babci i jestem z małym terrorystą dwa tygodnie bez wytchnienia ![]() A co najlepsze... moja babcia o tym że urodziłam dowiedziała się w sierpniu dopiero a jej się śniło w nocy z 12 na 13 lipca że urodziłam ![]() Jakież było jej zdziwienie jak się dowiedziała, że urodziłam faktycznie 12go! Babka medium ![]() Ohoooo już jest popłakiwanie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Wczoraj Malvina wszamala marchew-ziemniak bez grymaszenia i chyba marchew ja uczulila (wczesniej jadla samego kartofla).
Na pupie wyskoczyly jej czerwone plamy jak odpazenia. Dzisiaj juz sa mniejsze. To co ja mam robic z ta marchewka babeczki? Odczekac i znowu dawac? To jej naprawde smakowalo i tolerowala ja tak samo jak moje mleko...a tu jakies jaja.. Maz wyjechal, wraca w srode a ja jakos super zorganizowana jestem. Mala tez miala super dzien bez plakania. Spala duzo a ja posprzatalam, zrobilam soki jablkowe, posadzilam rosliny na mini skalniaku i zajelam sie troche psem.. Ide poczytac co u Was.
#697 |
Rozeznanie
|
ach nacytowalam i zniklo, dzis juz drugi raz, znakiem tego, juz nie bede dzis nic pisac tylko życze wszystkim spokojnych i przespanych smacznie nocek a sama lece sie wykąpusiac i luli luli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Kurna, prawie się popłakałam ze śmiechu
![]() Mały lezy cicho.. słyszę tylko jakieś ciumkanie i mlaskanie.. za chwilę ehe ehe ehe łeeee - kwęka i płacze ale za chwilę znowu cmok, cmok.. zaglądam do łóżeczka a mały tak wsuwa własną rączkę, że mu chyba rozmięknie zaraz ![]() ![]() Faaaajnie, że odkrył swoje rączki ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze?
![]() ![]() ![]() Już prawie kończę pierwsze opakowanie Cilest, i w ostatnim czasie zaobserwowałam , że non stop chce mi się jeść słodkiego, ja nie jem, ja żre .... ![]() ![]() Wczoraj wieczorem pożarłam 2/3 dużej czekolady Milka z orzechami i karmelem. ![]() I albo muszę te tabletki odstawić w ogóle, albo zmienić na inne. ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mała maggi czy jak się ją tam pisze jest najlepsza, ale poczekaj, aż odkryje do czego jeszcze można wykorzystywać rączki ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909022]Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze? ![]() ![]() ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.[/QUOTE] mi koleżanki mówiły (ah cholerne studia), że po m.in. cilest mają jazdy itd. ale to do gina i trzeba wyjaśnić, bo to średnio wróży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21909283]
mi koleżanki mówiły (ah cholerne studia), że po m.in. cilest mają jazdy itd. ale to do gina i trzeba wyjaśnić, bo to średnio wróży[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909404]
![]() to znaczy, że źle je tolerowały, właśnie jakieś łakocie, przybieranie na wadze. kwestia doboru pigułki to najczęściej metoda rób i błędów |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
skończę to opakowanie i pójdę po inne pigułki... bo w takim tempie pożerania tylu słodkich kalorii, już wkrótce będę wyglądać jak pulpet.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909574]skończę to opakowanie i pójdę po inne pigułki... bo w takim tempie pożerania tylu słodkich kalorii, już wkrótce będę wyglądać jak pulpet.
![]() tak coś na wykładach w szpitalu lekarze nam wspominali, że pigułkę dobiera się do masy ciała, zawartości tłuszczu i chyba jego rozłożenia w ciele (może o typy sylwetki im chodziło, bo od tego czasem zależy gospodarka hormonalna), ogólnego stanu zdrowia itd. ale średnio słuchałam, bo było tak zimno na poddaszu, gdzie jest sala wykładowa, że zastanawiałam się jak nie zamarznąć ![]() czyli w naszych realiach próby i błędy ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
może tylko dla spróbowania, czy to marchew była? samą ją podać, może to nie od warzywa problem był |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a u nas drugi dzień bez kupki, co można zrobić żeby ją wywołać (nieinwazyjnego) ? dodam, że bączki puszcza bez problemu ![]() a propo tabletek czy któraś z was brała cerazette? bo dostałam receptę i się zastanawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Leworęczni : Szybciej i łatwiej uczą się języków obcych. Mają wieksze zdolności wizualne, szczególnie zdolność widzenia przestrzennego. Lepiej znoszą apopleksję, ponieważ kazda z półkul mózgowych może przejąć funkcje drugiej. Z charakteru są ludzmi walecznymi, bo od małego muszą walczyć o siebie w świecie praworęcznych. Zdaniem naukowców, są ludzmi bardzo twórczymi. No i moja mała już teraz widzę, że ma mocniejszą lewą nóżkę jak kopie w przewijak i rączkę jak trzyma grzechotkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola zjada tak mniej więcej o 19.00,potem godzinę aktywności i do kąpieli, zje i śpi już do 2.00-3.00. Dziś np.spała do 20.00 wykąpałam ją o 20.30 zjadła i poszła spać. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909022]Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze? ![]() ![]() ![]() Już prawie kończę pierwsze opakowanie Cilest, i w ostatnim czasie zaobserwowałam , że non stop chce mi się jeść słodkiego, ja nie jem, ja żre .... ![]() ![]() Wczoraj wieczorem pożarłam 2/3 dużej czekolady Milka z orzechami i karmelem. ![]() I albo muszę te tabletki odstawić w ogóle, albo zmienić na inne. ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.[/QUOTE] Mogą a zwłaszcza cilest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak wogóle to dzisiaj byłam z maleńką u dermatologa...i co się dowiedziałam? NIC...Skasowała 7 dyszek i odesłała mnie na badanie mykologiczne..bo może coś złapała niedobrego... :/ Jeśli to grzybica, to masakra...skąd to sie mogło wziąć..już na różne sposoby próbuję sobie wytłumaczyć..ale nie wiem..może to przez tych wszystkich ludzi co ją dotykali..Jutro jadę do szpitala zrobić to badanie i wszystko będzie wiadomo..albo jak nie grzybek to znów NIC.... Załamka...mam już dość tych lekarzy.. :/ Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-09-06 o 22:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909022]Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze? ![]() ![]() ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.[/QUOTE] Jak brałam tabsy, to też żarłam słodkie, w ogóle to miałam na wszystko ochotę, tylko nie na sex ![]() ![]() Teraz nie będę nic brała. I tak za parę lat będę miała klimakterium ![]() Cytat:
![]() Nic nie rób. Jak gazy odchodzą, to jest ok. Poczekaj parę dni jeszcze. Luiza potrafiła nie robić 5 dni, ale jak zrobiła, to po pachy ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Lusia znowu zasnęła sama w łóżeczku ssąc kciuka ![]() ![]() Zaczęła mi się budzić ok.północy na papu ![]() Wstawiłam już pranie, pozmywałam podłogi. Dostałam wiadomość od koleżanki, że dostanę duuuużo ciuszków po jej córeczce ![]() ![]()
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909022]Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze? ![]() ![]() ![]() Już prawie kończę pierwsze opakowanie Cilest, i w ostatnim czasie zaobserwowałam , że non stop chce mi się jeść słodkiego, ja nie jem, ja żre .... ![]() ![]() Wczoraj wieczorem pożarłam 2/3 dużej czekolady Milka z orzechami i karmelem. ![]() I albo muszę te tabletki odstawić w ogóle, albo zmienić na inne. ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.[/QUOTE] Cilest to ja brałam całe 7 dni. W życiu nie czułam się tak źle, nie miałam takich nastrojów, humorów i w życiu nie płakałam z powodu bólu piersi. To chyba najgorzej oceniane tabsy hormonalne na rynku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedys dzownie do chłopa 9był w pracy), syn na drugim koncu mieszkania piszczy, a TZ do mnie: nie tzrymaj go przy słuchawce, bo nic nie słyszę, co mówisz. ![]() Decybelki dają po uszach, u ans na szczęście piszczenie juz trochę przechodzi. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
nie pzrejmuj sie gadaniem. Co do przekrecania sie i innych rozwojowych rzeczy - ja nawet nei wiem, co powinnod ziecko w którym tygodniu robić, kiedy ma sie pzrewracać i nei pzrejmuję się - zajrze raz na miesiac do jakiejs "mądrej" ksiażki" dot. rozwoju, ale jak sie spóźnia z czymś, to sie nie martwie. Każde dziecko am sój własny tok rozwoju. Mój syn pokochał turlanie na łóżku, tj. jak go po rpostu turlam, śmieje sie wtedy i piszczy jak oszalały. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21909873]
może tylko dla spróbowania, czy to marchew była? samą ją podać, może to nie od warzywa problem był[/QUOTE] chyba jednak od marchwi. Nie dostala nic innego a ziemniaka jadla juz kiedys i nic jej nie bylo. Cytat:
Ja dostalam carazette ale jeszcze nie mam okresu wiec nie zawracam sobie glowy. ![]() no wlasnie. Ja poczekam i moze w nastepnym tygodniu podam znowu marchew. *** U nas dzisiaj piekny dzien. Slonce swieci, 20 stopni. Chyba pogrzebie w ogrodzie jak mala pozwoli. Poki co zapowiada sie na marude ![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny jak dbacie o szyjkę? Tzn. co używacie do smarowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() i pelno sliny wszedzie, ja juz malej zakladam sliniaczki czasami ![]() Cytat:
![]() poczekaj poczekaj, kupa bedzie, moja odkad sie ochlodzilo, piej mniej wody/herbatki i robi co drugi dzien... za to taka ze całą ją musze przebierac... dzis walnęła az sie spociła i od razu zasnela jak tylko ją przebrałam, tak się umęczyła ![]() Cytat:
![]() potem budzi sie okolo 3 -4 no dzis wyjatkowo...okolo 2.30 juz... Cytat:
![]() ja dlugo nie musialam noc robic, bo Róża byla chudzina i nie miala faldek, teraz ma i w upaly mylam wacikeim dokladnie, zeby oczyscic ten pot, kurz i wogole ![]() a teraz to juz nie ma potrzeby, bo sie nie poci ![]() u nas nocka w miare, mala wstala na poapu wczesnei bo o 2.30 ale poszla grzecznei spac wiec oki teraz lezy sobei ale juz mnie woła wiec ide ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Konto usunięte
|
widać wszystkim wizaż szwankował, bo postów niewiele.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Byłyśmy u chirurga, jest lekki kręcz szyi, pokazał, jak masować, jak układać (na prawym boku, ciężar głowy sam ją będzie ustawiał odpowiednio), i koniecznie DUŻO na brzuchu - z ręcznikiem podłożonym pod klatkę piersiową, wówczas głowa jest wyżej, dziecko chętnie podnosi i prosto utrzymuje. Tyle, że tak się zastanawiam... czy tego samego nie mogła nam pediatra powiedzieć? ![]() Darianko, szczerze mówiąc, zażyłaś mnie tekstem o chorobie sierocej ![]() Młoda kilka razy wczoraj i dzisiaj pisnęła, i w szoku była ![]() Małż leworęczny i Agu chyba też będzie, tak mi się zdaje. Chociaż piąchę prawą dziamga ![]() Wczoraj młoda jadła o 16, przed 19 nie chciała. Nie, to nie, kąpiel i spać, najwyżej się wcześniej obudzi. No i fakt, o 20 pobudka i żarcie, za to potem sen do 7 (i to jeszcze ja ją budzić musiałam, bo do tego lekarza...). Tzn. mąż ją próował karmić po 24, ale rozdarła paszczę że chce spać i tyle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Szaju choroba sieroca kojarzy mi sie tylko z ssaniem kciuka.
Ssanie piastki z niczym mi sie nie kojarzy ![]() Tutaj w uk bardzo duzo widze dzieci i to nawet 5 letnich z tym kciukiem i bardzo mi sie to nie podoba. Mnie nie tylko wizaz szwankuje ale tez i nte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21914828]widać wszystkim wizaż szwankował, bo postów niewiele.
![]() dokladnie tak.... szaja, ja mam dla małej taka lekarke że pozal sie Boże... wszystko co sie mowi do niej ona przyjmuje do wiadomosci i tyle, zastanawiam sie nad przepisaniem Róży do innej... ale najwazniejsze ze wiesz juz co z Agatką robic ![]() bylysmy na spacerze, znowu w deszcz i znowu widzialm tylko jedna mamusie z wózkiem... wyciagnelam dawno nie chodzone baleriny zdziwiona czemu w nich nie chodze, ale po poltorej godzinie jak obtarłam sobie piętę, to mi sie przypomnialo... kupilam wreszcie te leginsy, oczywiscie na bazarku hehehe ładnie zapakowane, czytam etykietke a tam Leginsy/Getry/Rajtuzy Dla Damskie heheh Made In China oczywiscie... no cóż.. polska język-trudna język..... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-07 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Konto usunięte
|
Tzn wiesz, akurat skierowanie nie moja mi dawała, bo urlop miała. Ale kurka, wydaje mi się, że naprawdę spokojnie pediatra mógł takie zalecenia dać. To są PODSTAWY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.