|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
kardashi..... my ostatnio z męzem w jednym bylismy zgodni
trzymac sie z dala od mam i tesciowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Jak tak dalej będzie to wyląduje w jakimś zakładzie
![]() Staram sie wszystko co mówi krotko ścinać że i tak będzie tak jak ja chce ale te jej gadanie i zaboboniarstwo mnie dobija.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
wlasnie odebralam od sasiadki wozek spacerowke everflo
jest po 2 dzieciach!! a wyglada bardzo dobrze, nie zapalcilam ani grosika, jestem winna ciacho jakeis dobre ![]() wklejam fotki, co myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||
Zadomowienie
|
Śliczna
![]() Cytat:
![]() Ja mam w obie strony daleko, ale co tam. Oby tylko pogoda była. ![]() No u nas też rano chłodno i my znów dziś po 8 poszliśmy na spacer połączony z zakupami w Lidlu. Fajnie jak jest tak rześko. ![]() Cytat:
![]() A my dziś po wizycie u kumpeli ze studiów i jej Kamilka, co się urodził 5 maja. Przy nim mój maluch wyglądał jak chudzinka, ale co tam jest w normie więc ok. Pogadałyśmy sobie fajnie, pospacerowałyśmy. Teraz czas pomyśleć o obiedzie, bo po 15 wyjazd na rehabilitację. A i miałam napisać, że mój maluch dzisiaj oszalał - je dokładnie co 2 godziny. Od 3 w nocy. I marud okropny, chyba że zaraz po jedzeniu to się z łaski na uciechę uśmiechnie. Jutro zaczynamy 16 tydzień - czy wtedy też jest jakiś skok?? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile waży? Wiosną ocenisz jak się jeździ, czy mocno buczy na kostce, czy dzieckiem telepie itp. i daj znaka co wyszło. ![]() Szukam spacerówy lekkiej dla mamy mojej, ale wszystkie tak są objechane w ocenach, że aż żal. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, no siknę zaraz. ![]() Cytat:
![]() Chyba popuściłam... ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Mój mały pobił wszelkie rekordy
![]() Wczoraj jadł o 19:30.. nie spał, darł sie.. lulałam i bujałam.. zasnął na amen w momencie jak damian mu zrobił kolejną butlę.. chciałam nakarmić na śpiąco ale ani nawet raz nie cycnął, odłożyłam do łóżeczka i wstał o 7 rano!!! Więc 11,5h bez jedzenia wytrzymał a zjadł normalnie 130ml. ![]() Dziś po jedzonku już dwa razy zaliczył godzinę aktywności i po pół godzinki snu.. budzi się i za nic nie chce zasnąć dalej, woli gadać, brykać i.. płakać ![]() Ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka i usypianie :/ W sumie beczy przez połowę dnia.. albo z rana do samego popołudnia albo od południa do snu nocnego :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Jamaica fajny wózio
![]() Ładne ma kolorki ![]() Ja na następną wiosnę kupię jakąs parasolkę taką małą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
To ja z rzeczy mniej śmiesznych.
![]() Wczoraj moje dziecko odkryło piszczenie. ![]() ![]() Pare dni temu doszło gulganie, taki dźwięk śliny wibrującej w gardle, bardzo mu się podoba jak tak robi. ![]() A, i jeszcze wczoraj zajarzył, że same nogi uciekają z rączek, ale ubrane w śpiochy już nie i teraz je targa ciągle w łydkach za materiał. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kółek, sama jestem ciekawa, na pompowanych teraz musze delikatnie jezdzic bo malej łepek skacze a co mowic w takim... ![]() ja tez planowalam przeskoczyc ze spacerowki w ktora sie nasza gondola zmienia na parasolke bo mamy male mieszkanie ale skoro trafil sie ten za feeee to wzielam, wkurzajace sa te kola skretne ale da sie zablokowac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś zaczepiłam panią z takim wózkiem na piankowych kołach, Graco właśnie i żaliła się, że np. nie może spacerować w parku Chopina w naszym mieście, bo tam jest kostka z takimi okrągłymi brzegami, a w dziurkach nie zarosło na równo ziemią tylko są zagłębienia i dziecko aż skacze. Pojechałam tam sprawdzić z ciekawości, to w moim wózku na dużych pompowanych kołach czuć ten bruk nawet. ![]() No i chrupią na kamieniach, piasku, skaczą jak piłka na jakimś patyku np. No ale to też pewnie kwestia amortyzacji, której Graco prawie nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kardashi..wspólczuje i trzymaj sie!!! ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
w wawie chodze do skaryszewskiego, jest taki kawalek takiego bruku to ide zolwim tempem bo okropny do jazdy.... ten chyba tez nie ma amoryzat. ale co tam , jak mnie bedzie wkurzal to kupie inny, w sumie nic za niego nie zaplacilam, wiec nie bedzie zal jak sie nie sprawdzi poki co i tak musimy go do mojej mamy wywiezc, bo tu nie mamy miejsca nawet zeby go trzymac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
Witam po wakacjach!
Mam nadzieje, ze uda mi sie szybciutko nadrobic tych pare stron od ostatniego mojego wejscia. ![]() A u nas wszystko ok, Amelia rosnie niesamowicie, ma juz 3 miechy i ponad dwa tygodnie ![]() Czasami musze sobie odciagnac mleczko i zamrazam na wypadek potrzeby (do 4 miesiecy mozna przechowywac wiec spoko). Tak tez mi sie przydaly 2 butelki mleka zamrozonego w piatek jako,ze bylismy na weselu, nie musialam sciagac sukienki do karmienia ![]() Zastanawiam sie nad przerzuceniem malej do spacerówki, bo w gondoli ma jeszcze jakies 10 cm miejsca (na fotce), musze dokupic wklady/ worek do niej na zimne jesienne dni i zimowe i zastanawiam sie nad orginalnej od wózka lub materialowej... zalaczam na fotkach spacerówke oraz te wklady. Orginalny brazowy ma te zalete, ze mona rece i nogi wyciagnac na zewnatrz..
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-06 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dzis ubrane byłysmy koszulka na ramiączkach, bluzka przez głowe bawełniana rajstopy frotte spodnie jeansowe i na to sweter z włoczki z kapturem (kupiłam w tesco ![]() popatrzyła sie w moja strone i chyba zajarzyła ze za grubo dzieciaka ubrała olivka twoja bedzie miala wiecej niz 7 ![]() ![]() zwaz ja i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845245] Aaaa wiecie co? Agu zaczyna mi robić mostek ![]() ![]() hehe widok piekny co moja przy tym pokazuje swe niezadowolenie ![]() dzis sie opkupciała az po plecy ja ja myje a ona fik na brzuch ja ja na plecy i chwytam lekko podnosze nogi do góry a ona fik tyłek caly w górze tylko na barkach sie opierała ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21845274]Aha, a propos skoków rozwojowych facetów... Jeżeli twój facet rozrzuca skarpetki, rozlej w kuchni barszcz. Jeżeli twój facet po seksie zaczyna chrapać, zacznij chrapać w czasie seksu. Jeżeli twojemu facetowi nie podoba się twoja praca, zostań striptizerką. Jeżeli twój facet nie wstaje z kanapy, nie wychodź z toalety. Zobaczymy, kto pierwszy się złamie. Jeżeli twój facet kontroluje twoje zakupy, kontroluj jego wypady z kolegami. Jeżeli twój facet nie nosi podarowanych przez ciebie stringów w serduszka - powiedz jego kolegom, że on ma stringi w serduszka. Jeżeli twój facet podejrzewa, że udajesz orgazm - nie udawaj. Niech się stara.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() |
#678 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie mogę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj w pracy napisać pismo o przedłużenie macierzyńskiego o 2 tygodnie. Kurcze jak ten czas leci, za niecały miesiąc kończy mi się macierzyński ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- No co?Przejdziesz na spacerówkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no to swietnie ja tez tak chce ![]() ![]() ![]() ![]() o moja tez ma problem z przewrotem na brzuch wiem ze umie ale troche musze w tym jej pomóc trzymam ja za palec to tak wyglada jakby sie bała kurcze mam ja na kolanach i zeby móc pisac dałam jej na stolik smoka i gryzak zeby sobie go ładnie z blatu wzieła i sie pobawiła a ta mała skubana owszem podniesie ale z takim zadowoleniem ryp na podłoge ja znów ide umyc i połoze na stole ona to samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() po azali tez miałam takie krwawienia ale teraz zaczynam 3 paczke i od tego 1 krwawienia juz innego nie miałam czasem mnie poboluja jajniki własnie dziewczyny moze zadam głupie pytanie ale jesli ja sie nie zabezpieczałam przed ciaza tzn zanim zaszłam w Planowana ciaze z Amelka jest wieksze ryzyko ze jak nie bede sie teraz zabezpieczac szybciej zajde w ciaze ?? czy ryzyko jest to samo bo jak to samo to ja dziekuje 11 lat sie nie zabezpieczałam i było mi z tym dobrze ja ciagle zapominam o tych tabletkach wrrrr ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21855979] A w ogóle to dzisiaj tak patrzę - jj krosteczki powychodziły tylko w miejscach, gdzie trzyma piąstki i pcha je do paszczy - może ja w ogóle niepotrzebnie zamieszanie robię, może to od pchania łapek? Nie jestem w stanie ciągle ich myć... [/QUOTE] dałam sobie spokoj rano jak wstanie i jak rzeczywiscie mogła je upaprac czyms i wieczorem przy komieli tylko myje czytałam ze slina dezynfekuje dlatego na polikach dzieci maja obszczypane ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21856647]Wiecie, nad nami tylko dach i wieje, więc u nas ogromnie czuć różnicę między 19,5-20 a 22 ![]() ja mam tyle w pokoju tzn 19,5 ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21857128]Muzykalną masz dziurkę, że tak powiem ![]() Która na ochotnika rozwiesi pranie i następne wstawi? ![]() ok ja ale ty za mnie wyprasujesz ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21869703]Dziewczyny, a w ogóle to świadkiem takiej akcji dzisiaj byłam, że mało się nie zsiurałam ze śmiechu ![]() W Żabce. Weszłam po kawę, przede mną stoją takie 2 siksy, MOŻE 14-15 lat miały, nie więcej (aczkolwiek makijażem chciały nadrobić). No i słyszę coś a la angielski... nadstawiam uszu, a tu te laski do sprzedawczyni się odzywają "po angielsku" że chcą drinki kupić ![]() ![]() Brawo dla tych laseczek za pomysłowość ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- bidulka trzymamy z Amelka kciuki zeby mała szybko zdrowiała ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- jedna trzymam pod głowke druga myje ![]()
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moja córka przed chwilką po raz pierwszy przewróciła sie z brzuszka na plecy!!!!!!!!!!!!!! Trzy razy!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ale duza ![]() ![]() no ja tez sie zastanawiam nad spiworkiem do małej i niektóre ceny mnie zabijaja ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#685 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() To używasz dwóch. ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Cebion to dlaczego podajecie? W sensie jakie zalecenie? Pomoże na darcie japy małego?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
hej Wam!
nadrobiłam. trochę mnie nie było, bo albo małż okupuje lapka, albo netu brak (btw - w ciągu ostatnich 2 miesięcy Netia po raz drugi zrobiła nas w bambuko.. pierwszy raz skończył się interwencją rzecznika od spraw telekomunikacyjno-elektroniczno-informatycznych, korektą faktur i propozycją atrakcyjnego pakietu dla nas - teraz się okazało, że w tym pakiecie net nie działa - znów zrobimy z tego halo). u nas skok 12 tygodnia na tapecie. od kilku dni mamy max 3-4 drzemki po 30 minut z zegarkiem w ręku. do tego częste karmenia i albo cyrk przy cycku, albo długie wiszenie. ale efekty już są - pojawił się głośny śmiech - jeszcze na razie wymuszony, np. łaskotkami, ale coraz częstszy. na dokładkę mamy piszczenie i róźnego rodzaju okrzyki. ![]() mamy problem z przewracaniem się na lewy bok. jak się jej pomoże podając palec, to się obraca, ale głowa zostaje w miejscu, więc Ewcia jakoś tak nienaturalnie się wygina. martwi mnie to... bardzo się też wygina w łuk przy odbijaniu. czy to jakieś objawy zbytniego napięcia? |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas są teraz kupy codziennie, takie bobki ![]() My dzisiaj pożegnaliśmy gondolę, na razie wożę ja w foteliku. I wiem o czym mówisz, bo mi też jakoś tak smutno było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja to leniuszek ![]() ![]() Luizka dzisiaj była aniołkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Nikt nie odpowiedział na moje pytanie ![]() ![]()
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ech, a u nas ciezki dzien.. chyba mu to żelazo w syropie szkodzi bo nie chcial mi wogole jesc i było widac ze brzuch boli.
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszka bez mleka, zrobiona na wodzie nie zastąpi posiłku, to dietetyczne jedzenie. ![]() ![]() Jeśli napisali że robić na mleku, to robić na mleku. ![]() Wg instrukcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.