![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
hej migotka! pochwal się fotkami ze ślubu! No i zaglądaj do nas częściej!
koralik moje sowizdrzoły ![]() ![]() Idę odgrzać bigosu bo chłop z roboty wraca ![]() kurcze szkoda psiaka... ale może wyjdzie z tego!
![]() |
#692 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Karolinko słyszałam, że na święta ma nie być śniegu. I Twój mąż nie będzie musiał zasuwać do pracy ![]() Cytat:
![]() O której wstajecie rano? Moi wczoraj zasnęli o 21:30 i rano otworzyli oczka koło 9 ![]() Ale wolę stary mój scenariusz, o 19 w łóżkach ![]() Teraz na Wigilię i w Sylwestra będą mogli dłużej urzędować ![]() Bigos!!!!!!!!! Mniam , mniam, mniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Może tym razem uda mi się coś napisać bo wczoraj 4 razy się zabierałam i Majka zaczynała dawać po pupie wtedy...
mamz GRATULUJĘ ![]() koralik popierwsze to moooocno ucałuj Natalkę ode mnie i Mai z okazji urodzinek ![]() ![]() migotko no to moje gratulacje ![]() ![]() Farahh już opowiadam co u nas ![]() No więc jak wiecie 16 grudnia o 10.00 wylądowaliśmy w szpitalu... Wyjeżdżając z domu dowiedzieliśmy się że jeśli Maja nie zacznie współpracować to jednak jeszcze zaczekają.. No i chyba z nerwów dostałam skurczy w aucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś pierwsza noc w domu za nami.. Bardzo ciężka.. Maja spala po 20 minut i ciągle płakała że chce jeść później zmienić pieluchę.. Karmię co... godzinę ![]() ![]() ![]() Ale powiem wam że mimo wszystkiego jestem przeszczęśliwa ![]() ![]()
![]() |
#694 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że miałaś ochotę do mnie pisać ![]() Cytat:
![]() Tż spisał się na medal!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Ja chyba jakaś dziwna jestem ![]() Pierwsze dziecko, stres, komplikacje, długi pobyt w szpitalu przed i po porodzie,cc, mała waga urodzeniowa........ Nie chciałam karmić. Drugie dziecko, bez stresu, normalny poród, pokarm nawet był ![]() ale ze względu na mała masę urodzeniową przepisane od razu karmienie mm. Próbowałam ją dostawiać w szpitalu, jak dla mnie trudna sztuka, po nakarmieniu tak strasznie płakała, nałykała się powietrza, bo pewnie ja źle przystawiłam. I wtedy powiedziałam sobie dość. Ja tu rządzę i ja decyduje o moim dziecku( w moim szpitalu mają fioła na punkcie karmienia piersią) Dlatego Kamilko jestem z Ciebie dumna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam pierwsze dni w domu z córką... ![]() Smarowałam piersi po każdym karmieniu bepanthenem w maści-bardzo dużą ulgę mi to dało i nawet jak mi jedna brodawka pękła to mogłam wytrzymać i karmić-polecam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
Z naszym psem nie jest dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Kamilko życzę Wam duuuużo siły i wytrwałości ale z każdym dniem będzie lepiej, bo i Wy i dzieciątko przyzwyczajacie sie do siebie, poznajecie nawzajem. Początki chyba nigdy nie są łatwe. Co do karmienia, to smaruj brodawki, po jakimś czasie skóra się przyzwyczai i będzie ok. I tak jak wcześniej pisała Ci Farahh chyba, przystawiaj Maje często, to będzie tyle pokarmu ile potrzeba. Moja mała jak była na cycu jadła regularnie co 2 godź. więc jak zamierzasz karmić musisz wziąć to pod uwagę, że ciągle będzie Ci Majka wisieć na cycku, ale potem, to już nie przeszkadza
![]() ![]() Karolina mam nadzieje, że dołki Cię opuszczą na święta. Mąż na pewno sobie da rade z córką, nie zrobi jej przecież krzywdy, ani nie zagłodzi, nie możesz się tym martwic jak będziesz w szpitalu. Zresztą pomyśl, że to tylko parę dni i wrócisz do córeczki! ![]() Koralik przykro mi z powodu Waszego psiaka, ale może jeszcze z tego wyjdzie, lekarz daje szanse? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Wiadomo już coś? Mam nadzieję,że jakoś z tego wyjdzie
![]() Cytat:
A Ty oswajasz się z wynikiem testu? Jak reakcja najbliższych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Na razie powiedziałam tylko mężowi, myślał że sobie jaja robię, że pokazałam mu stary test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie mam siły pisać ![]() O 12 miał operację, usunęli śledzionę, połatali nadnercze, reszta narządów też jest poturbowana. Stracił dużo krwi, ma wstrząs.......... Teraz te 2 doby będą decydujące. Leczenie już wyniosło 1600zł, a to jeszcze nie koniec ![]() Dzieciaki się dopytują, chodzą ze zdjęciami swojego labradorka.... MASAKRA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No pięknie!!!!-czop śluzowy mi odszedł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedziała, że jest trochę lepiej. Tż o 12 jedzie odwiedzić naszego psiaka. Cytat:
![]() Pogodę prawie udało mi się załatwić, żeby Tż był w domku na Wigilię ![]() Ale z terminem porodu będzie gorzej ![]() Spróbuje mocno trzymać kciuki, żebyś zaczęła rodzić w starym roku,a Kacperek wyskoczy 01.01.2011r o godz oo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Farahh dziś już na bank robię pierniolki ![]() Coś się ociągam ![]() Kamilko Zaglądaj tu do nas!!!!!!!!!!!! TĘSKNIĘ ![]() mamz oszczędzaj się w pracy ![]() Karolka na jakim etapie jesteś z Kacperkiem? ![]() Tż wrócił ze spotkanie z Mobim(pies ![]() Może jutro zabierzemy go do domu. Dowiemy się rano jakie są wyniki i zadecydują. Jest jeszcze słaby, ogłupiony, trochę ma krwi w moczu, mocno wygolony, duża rana pooperacyjna.....długo będzie dochodził do siebie........... ALE ŻYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Zajrzę wieczorkiem, z kubkiem kawy i piernikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
koralik no to fajnie, że z psiakiem lepiej! Ważne, że żyje, a sierść odrośnie! A jak to się w ogóle stało, że go potrącił samochód?? Mieszkacie w bloku czy w domu? Ja też się zastanawiam z mężem nad kupnem labradora, ale to tak za 2-3 lata, jak dzieciaki podrosną...
karolina a Ty masz profil na NK?? Jak tak to podaj swoje dane w klubie to Cię zaprosimy do znajomych! Albo wstaw jakieś swoje fotki z brzusiem i córcią! A może jakbyś pod koniec grudnia urodziła to rozwiązałaby się sprawa z opieką nad córcią? Może wtedy by mężowi pasowało z nią zostać?? A mój Adaś dostał katarek, dzwoniłam do lekarki, kazała mu robić inhalację z mucosolvanu, wody i soli ![]() ![]() Ja dzisiaj gotowałam ogórkową na obiad ![]() Ciekawe jak Kamila, coś się nie odzywa, pewnie śpi, jak Maja śpi w dzień, żeby mieć w nocy siły na noszenie ![]() mamz a Ty jak? masz jakieś mdłości już? ![]() Dobra, idę legnąć przed TV... wieczorem zajrzę!
![]() |
#707 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwileczkę.
Farahh od 18 robię pierniki. Składniki z przepisu zrobiłam razy 4 ![]() Roboty mam teraz opór!!!!!!!!!!! Ale wyszły PYCHA!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
dziewczyny proszę o głosik
http://www.benc.pl/konkurs/z/1224/
![]() |
#709 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mąż nie ma wolnego od października do marca( często pracuje codziennie przez 2m-ce!) więc dla niego nie ma znaczenia czy urodzę w grudniu czy w styczniu. Załatwię mu od gina opiekę,więc będzie ze mna w domu po porodzie 2 tygodnie. Wczoraj byłam u siostry męża i ona zgodziła się wziąść małą na te parę dni jak będę w szpitalu. Życzę zdrówka dla Adasia!!! Jak to tylko katarek to pewnie przejdzie szybko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!!!!!!!!
Jak ma się Adaś? Zabieram się za świąteczne gotowanie.............. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jako, że jutro mogę nie mieć już czasu na internet (aczkolwiek postaram się
![]() Zdrowych, wesołych, szczęśliwych Świąt, aby były spędzone w rodzinnej atmosferze, przy dobrym jedzonku i pięknej choince!!!
![]() A wszystkim dzieciom pięknych prezentów i dużo uśmiechu na twarzyczkach!
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-12-23 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Chciałabym życzyć Wam
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Wszystkim życzę wesołych,pogodnych i spokojnych świąt!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Mamy pieska w domu
![]() Słaby ale jest już z nami!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Znalazłam chociaz 5 minut zeby do was zajrzeć
![]() koralik ja też za wami tęsknie, za rozmowami ale Maja jest baaardzo zajmujaca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karolinko w takim wypadku faktycznie musisz załatwić TŻ'owi opiekę. Ja nie wiem jakbym dała sobie radę bez R. w domu. Wszystko robi, pomaga przy małej poprostu jestemw szoku.. A gdybym miała tak zostać już sama to chyba bym sie zapłakała.. Chociaż w niedziele idzie już do pracy ale może moja mama przyjedzie na noc do nas.. Farahh nie ma szans na sen w dzień no chyba że tak godzinkę bo zawsze coś znajdę sobie do roboty ![]() ![]() ![]() mamz jak się czujesz?? Jakieś mdłości, senność?? U nas wszystko ok. Lekko spanikowaliśmy jak zobaczyliśmy u małej ropne wykwity w kilku miejscach i to takie 4x większe jak główka szpilki. Oczywiście jak na złość wczoraj pediatry nie było bo urlop, położna środowiskowa do stycznia urlop ![]() ![]() Maja z dnia na dzień się zmienia.. Kurde to normalnie niesamowite ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korzystając z okazji chciałam złożyć wam najserdeczniejsze życzenia zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej atmosferze przy pachnącej choince ![]()
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Kamilko musisz sobie ściągać pokarm, albo częściej malutką przystawiać, żeby Ci się guzki i takie "bulwy" nie porobiły, bo wtedy do zapalenia bardzo blisko.. masuj cycki obiema dłońmi, lekko uciskaj i po kilku minutach powinny kropelki zacząć lecieć... ale mówię- najlepszy laktator w tej chwili to Maja
![]() Koralik cieszę się, że psina z Wam spędzi Święta! ![]() Ja zmykam, bo zaraz idziemy do teściów na kolację wigilijną! A jeszcze muszę uszykować ubranka dla dzieci i mężowi ![]()
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
Witajcie świątecznie
![]() Zajrzałam tu, żeby zobaczyć czy Kamilka się do nas odezwała. No i uff..... JEST, NAPISAŁA ![]() ![]() ![]() Fajnie, że udaję się wygospodarować chwilkę dla siebie ![]() Poproś Majunie o osobną chwilkę na Wizaż ![]() U nas wczoraj był prawdziwy Gwiazdor ![]() Ale dzieciaki miały frajdę.......... Zajrzę później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
Udaje mi się coraz częsciej znaleźć czas dla siebie więc powoli wszystko opanujemy
![]() ![]() ![]() Majunia wczoraj przespała rozdawanie prezentów a dostała ich trooochę ![]() ![]()
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
Noooo... cicho tu i pusto, wszystkie się rozkoszujecie pięknymi świętami w gronie rodzinnym ![]() Mój mąż ma dzisiaj nockę, więc siedzę w towarzystwie dzieci.. Ale za to jutro i pojutrze ma wolne.. koralik u nas też był Mikołaj, dzieciaki zachwycone! karolinko jak u Ciebie? Daj znać czy czasami nie zaczynasz rodzić ![]() kamila fajnie, że Maja na Święta jest już z Wami i choć taka malutka to na pewno czuła wyjątkową atmosferę! No i trzymam kciuki, aby z Twoją raną po cięciu było wszystko ok!
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-12-25 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jakieś dwa miesiące będziesz pewnie odczuwała pewien dyskomfort w miejscu cięcia. Mi też to miejsce długo dawało się we znaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.