|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
http://allegro.pl/kanapa-sofa-lozko-...481201642.html
jak myslicie? od kiedy dziecko może spać na takiej sofie? |
|
|
|
#692 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
a ja wczoraj się wkurzyłam na Tż pierwszy raz od kilku lat i dzisiaj rano wygoniłam go do domu
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, nie było mnie wczoraj i w piątek tez wpadłąm na moment tylko...widzę, że znowu konflikty jakieś, docinki itp
ja tam wolę zignorować jak mi jakaś wypowiedź nie pasuje ( a dodam, że notorycznie jedna osoba mi działa na nerwy ), ale nie obrażam nikogo i nie wdaję się w kłótnie no w sumie to forum niby od tego jest, żeby gadać o wszystkim, ale jakoś mi to nie pasuje do naszego wątkuA tak wogóle to jakoś ostatnio mam wrażenie, że za bardzo "odstaję"od was i chyba zamilknę na jakiś czas będę czytać, bom uzależniona, i jestem z wami cały czas, ale jakoś tracę ochotę na udzielanie się...no nic, nie smucę wam już. Miłej niedzieli
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia - jak dla mnie to dziecko nie powinno w ogóle spać na tego typu kanapie. Ona już z wyglądu strasznie niewygodna i niezdrowa
Cytat:
.---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Nie znikaj . Skąd będziemy wiedziały jakie postępy są u przystojnego Kubusia??? Ty myślisz że możesz sobie tak tu pisać przez prawie dwa lata opisywać wszystkie postępy a potem zniknąć??![]() To nie jest w porządku. Proszę więc nie znikać. ![]() A konflikty czasami muszą się pojawić bo jesteśmy tylko ludźmi i czasami nasze poddenerwowanie z domu przenosi się tutaj. PS. Mnie osobiście nikt tutaj nie drażni . Ja Was wszystkie lubię niektóre za to że są takie podobne do mnie (w poglądach, czy postępowaniu, czy wieku ) a inne za to że są tak inne ode mnie.
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten słoneczny niedzielny poranek
![]() My mamy od paru dni przespane nocki i czuję się świetnie, muszę naładowac baterie bo jak ząbki zaczną wychodzic to już tak kolorowo zapewne nie będzie. Nasi sąsiedzi mieszkający nad nami zrobili sobie wczoraj imprezkę i wyobraźcie sobie że do 4 balowali 0czywiście Mała się przebudzała bo jakiś dupek darł się na cały głos ![]() Miłego niedzielnego leniuchowania
|
#696 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja raz jak byłam odważną 15-stką co to sobie myślała,że nic złego nie może mnie spotkać przelazłam wzdłuż nasze wielkie jezioro Teraz jak widzę ludzi śmigających po lodzie to aż sama się boję Cytat:
I jakoś sie nie przejmuję czy jeszcze powinna jeść z butli.Chcę to niech je.Jest jeszcze przecież taka malutka Cytat:
Jesteś z nami na codzień troszkę rzadziej i może dlatego wydaję Ci się,że odstajesz.Przecież Ty nasza jesteś A konflikty tutaj na forum to łatwo wytłumaczyć.Czasami nam się prywatnie nazbiera negatywnych emocji i łatwiej jest się tutaj wyładować,na kimś bądz co bądz przecież obcym. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Ale ja to wredna jestem ![]() Nawet w sylwestra chciałam dzwonić jak mi pod domem gnoje petardy odpalali-tylko wątpię,żeby akurat wtedy policja zareagowała
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie trzeba, bo przesypia cale noce ![]() dzisiaj np cala noc przespana - pierwsza od 4 dni
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku zostań
no nie zawsze tak jest że wszyscy wszystkim pasują |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam sie nie wtracam do tej wymiany zdań choć mam na ten temat swoje , ale lepiej go nie napiszę ![]()
|
|
#701 | |
|
Rozeznanie
|
cze dziewczyny
![]() Yoonka czytalam o tej 3 dniowce, moze i to miala ale wysypki nie bylo tylko katar coraz mniejszy .musze odebrac mocz jeszcze z analizy, a Jak sie twoja teraz czuje? pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
10-11 je sniadanie, parowka lib jajko z chlebkiem (malo) i na osobnym talerzyku daje sloiczek np, szpinak czy warzywka male zeby nie jadla tak na sucho, bo inaczej pluje chlebem. 14/15 obiad, ugotowany lub sloiczek ,(przewaznie kurczak , warzywa i kluski lub kartofle- niestety jeszcze nie cale bo srednio chce jej sie gryzc, ma 2 zeby dopiero, obiad jest pokrojony drobno w formie zupy) potem dester bannan lub sloiczek owockow okolo 17-18 , w miecdzyczasie ciastka itp. jak zje malo obiadu to musze poprawic butla przed drzemka ok 150ml. (ale zadko), potem kolacja okolo 20/20.30 kaszka na mleku w nocy jedna butla i cherbatka i rano znowu okolo 6 butla
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
JA dzisiaj od rana to jestem "kobieta prawie doskonała" wg. definicji faceta.
Wstałam nakarmiłam dziecko, posprzątałam kuchnię. umyłam na dole wszędzie podłogi, ugotowałam obiad, nakarmiłam zwierzaki, zrobiłam śniadanie dla siebie i TZ-a. Naprawdę zmieniam się - ewoluuję w stronę KURY DOMOWEJ Jeszcze jak dupy dam to już naprawdę będę "DOSKONAŁA"
|
#703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
masz satysfakcje, czy czujesz, ze robisz bzdury?
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - Demotywator dobry i jakże prawdziwy. Ja całe życie tak uważam
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop a tż przez Twoje samo udoskonalanie się pomieszania zmysłów nie dostał?? Bo ja go sobie wyobrażam siedzcego i obserwującego Ciebie z taką miną
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba niezbyt dobrze bo narasta we mnie wewnętrzny bunt że chyba już za dużo dzisiaj zrobiłam. Więc muszę teraz poleżeć i odpocząć .---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Ana - TZ spał więc nie widział. Ale jak wstał o 10-tej to zjadł i zajął się dzieckiem czyli ją uśpił .Ale wczoraj to ja spałam do 9 i on obudził mnie przynosząc mi śniadanie do łóżka. Były to gofry (razowe) z wiśniami plus sok ze świeżych owoców . A ja dzisiaj to jajecznicę zrobiłam
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Pop normalnie uwielbiam cie:P
|
|
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem tez ide poleżeć
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Pop to jest niesamowite :P jakoś łatka kury domowej mi do ciebie nie pasuje
Dana jak była amlutka tez miała powiększone węzły chłonne za uszkiem i przez to wyslali nas na mase badań a ja mam wyrzuty że tak potraktowałam Tżta i się biję z myślami czy zadzwonić i przeprosić czydalej trwać przy swoim ale wtedy zaś wyjdzie że on miał rację ze swoim zachowaniem |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
No ja od wczoraj non stop leżę,bo czuję,że przeslilenie wiosenne mnie przytłacza i nawet zbierający się kurz na meblami jakoś mi przestał przeszkadzać.
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Carolajka nie dzwoń.Niech sam z kwiatami przyjdzie i niech uwierzy,że to była jego wina
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
P0P co za odmiana co to wigilia idzie
![]() CAROLAJKA zadzwoń co będzie tak sam tam biedny ![]() Ana nie krakaj chcesz żeby zima wróciła ![]() juz Ci przesilenie przeszkadza---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- A jak się zaweźmie i nie przyjdzie z kwiatami |
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ta pogoda.W piątek pizgawica jak w Kileckim,a wczoraj i dzisiaj u nas plus 7-8 i wez nie zwariuj
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za co miałabyś przepraszać. Ewentualnie (w celu wybadania sytuacji) zrób tak jak Yoonka radzi ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Carolajka - a Ty to i tak dobra kobieta jesteś. Zdenerwował Cię wczoraj a dopiero rano go wyrzuciłaś.
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
wrócic wróci bo zostawił tu swoje dokumenty z firmy i laptopa tylko nie wiem że ja zamki zmieniłam bo Ala klucze zgubiła :P i się będzie dobijał
a my zaraz idziemy na całodniowy spacerek a ja wczoraj miała spotkanie z Dany przyszłą niedoszłą opiekunką myslałam że ta kobieta godna zaufania odpowiedzialna ale po wczorajszym to już jej do dziecka nie dopuszczę czasem mam dość i potrzebuję pobyc sama ze sobą i chciałam opiekunkę dla Danutki na 2-3 godziny w tygodniu bym mogła pójść do fryzjera czy kosmetyczki zwłaszcza że teraz Ali nie będzie z nami i zostane sama z dzieckiem wczoraj wpadli nasi znajomi wieczorkiem na drineczka i jak ta kobieta co miała się malą zajmować zaczęła mówić że jak będą same to ona już ją wyszkoli że będzie jadła wszystko łącznie z golonkami i kaszanką o słodyczach już nie wspomnę przyniesli słodkości i wręcz mnie zmuszali bym dała małej to delikatnie im powiedziałam że moje dziecko g****a nie będzie jadło i jak im smakuje to niech się częstują no i jak tak się nasluchałam tych jej opowieści co one nie będą robiły to postanowiłam znaleźć jakiś żłobek z monitoringiem co bym mogła w internecie oglądnąć co moje dziecko robi te 2-3 godzinki powiedzcie czy przesadzam ?? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Pop bo wczoraj jak bym go wywaliła to bym wyszła na zołzę jego kuzyn spał u nas z żoną bo mieli procenty w sobie i rano dopiero wrócili do siebie więc Tżta wywaliłam tuz pop ich wyjściu z domu
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
JUSTYS gratuluje
BAOBABEK to tak na rozluznienie![]() nie bylo mnie troszka.... bo w piatek tz byl w domku wiec korzystalismy z pieknej pogody jaka u nas byla,wczoraj w domu mnie nie bylo a noc nie spedzalam w domu ani z tz ![]() ![]()
|
#717 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej lachonki
My po śniadaniu i spacerze. Chłopaki w kościele byli. Zosia śpi, oni grają w eurobuissnes a ja mam wizaż .Po krze nigdy nie chodziłam i nie zamierzam. Strasznie nie lubię lodowatej wody i nie wierzę w grubość lodu. Zawsze jest za mała. madzia w spr bicia dziecii na ulicy wykazuje się obywatelską postawą i należy ją naślladować Cytat:
Jak się przebudzi to najpierw nocnik a później mleczko po czym jeszcze tulimy się na łóżku. Jak ja jem śniadanie to Zosia oczywiście też woła mniam i dostaje albo jajko albo kanapeczkę. Wieczorem na podwieczorko-kolację kaszka albo owoc albo kanapka i po kąpieli mleko. Dla pocieszenia - my też nie śpimy od ponad roku (bo jeszcze zachacza o ciążę ). Mogę na palcach jednej ręk policzyć ile razy Zosia przespała całą noc a nawet jeżeli spała to ja oczwiście nie spałam i ciągle zaglądałam czy nic się nie stało bo to przecież nienormalne jest żeby tak spała ("opóźniona" matka wariatka).Już chyba kiedyś pisałam że prawie 2-letni synek koleżanki przypomniał sobie że w nocy można pić mleko. Teraz o noc życzy sobie mleko 2x albo i 3x mimo że zjada kolację a po kąpieli dostaje mleko. Taki już chyba urok tyż naszych słodziaków Cytat:
U nas dosypanie czegokolwiek do mleka nocnego kończy się nocnymi bólami brzucha Cytat:
Niech się nie martwią. Wszystko będzie ok. Mały jest duży wiec będzie silny. Czasem do inkubatora wkłada się też dzieci urodzone o czasie. Tak bywa. Cytat:
A jeżeli już tradycyjne łóżko to trzeba pomyśleć o zabezpieczeniu boków żeby maluch nie spadł w nocy Cytat:
Cytat:
Sylwester odpada Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Yoonka to dobrze ze juz przechodzi , zycze szybkiego powrotu do zdrowia, ja mialam dawac antybiotyk jakby nie spadla goraczka ale spadla wiec sie wstrzymalam, Wczoraj bylam drugi dzien w pracy, ciesze sie ze juz wrocilam , zawsze to takie oderwanie od malej, no i przedszkole tez pozwala mi odpoczac. Dzis mamy piekny dzien , slonko 6 na plusie, jutro malowanie i wyjazd po malowaniu do centum na zakupy i na jakas rozrywke dla malej. Mam pytanie jakie posilki jedza wasze dzieci, bo nie ukrywam to moje menu jest takie monotnne i nie wiem co powinna jesc jak jej przyrzadzac zeby chciala probowac inne smaki, prosze o pare dan lub sniadanek jako przyklad dzieki
|
|
#719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi- widzę,ze nie jestem sama z tymi butlami i nieprzespanymi nocami- gorzej mają te, które potem rano muszą znikać do pracy i nie mogą się leniwie snuć po domu i paść z dzieckiem na drzemkę (ja nawet jeśli nie jadę w te dwa dni do szkoły to i tak ślęczę przy kompie więc pracuję)
twardy zawodnik a właśnie- JAK WASZE MALUDY JEDZA TE NIESZCZESNE KANAPKI? Bo Gabrysce jak sie da większe kawalki to cale wpycha na maxa do buzi siegajac od razu po kolejny a jak daje male pokrojone wszystkie na talerzuku to wpycha ile sie da, natomiast podawanie po malym kawaleczku przeze mnie skutecznie uniemozliwia mi zjedzenie wlasnego sniadania-albo ja durna jestem jakas. Cytat:
Ale moze nie znikaj, co? Cytat:
o, to o mnie Cytat:
matko! Kto tam mieszka niedaleko Opola? Poślijcie pogotowie, bo coś się PoP stało ![]() love you Cytat:
Cytat:
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało.
Pop - Ty niedobra kobieto. Dlaczego nie piszesz że jedziesz na wycieczkę do Katowic ? Przecież tak niedaleko jest Bytom. Mogłabym wreszcie na żywo pogadać. Ty mnie nie lubisz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

ja tam wolę zignorować jak mi jakaś wypowiedź nie pasuje ( a dodam, że notorycznie jedna osoba mi działa na nerwy
), ale nie obrażam nikogo i nie wdaję się w kłótnie
będę czytać, bom uzależniona, i jestem z wami cały czas, ale jakoś tracę ochotę na udzielanie się...

chociaz nie jestem pewna ale zima się jeszcze nie skończyła hola ! i moim zdaniem przez wiosnę spokojnie można , ewentualnie dopiero latem odstawka , Ani trza pytać

to tak na rozluznienie