|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]() ciuszki dla Dzidzi bardzo fajne, ladna kolorystyka i wzory, no i ceny są całkiem całkiem. Ja tylko przeglądam allegro na razie, no i łaże w h&m kolo bodziaka z koalą, ale ten miesiąc muszę sobie jeszcze odpuścic, usg 7 października i może wtedy się okaże dla kogo bedziemy zbierać ciuszki dla Janka czy Oli. wtedy też zobaczę czy to maleństwo , czy wielkolud ![]() ![]()
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam w Luboniu koło Poznania, jest jeszcze jedna mamuśka bodajze z komornik ![]() ![]() niemniej może się kiedys spotkamy na kawusie we trójkę?? aha a co brzusia, to w pierwszej ciąży dosłownie wyskoczył z dnia na dzień w 20 tygodniu, a tak to nic nie bylo widac.... Agacia_cz dobrze zrobiłaś, ze go pogonilas, należalo mu się.... a teraz to poważnie z nim pogadaj, bo taka sytuacja nie może sie powtórzyć... Cytat:
![]() i czekamy na relacje i foteczki ![]() jesli chodzi o ciuszki, to moja córcia jak się urodzila to miała 53cm i te najmniejsze ciuszki (56cm) były za małe po jakis 2-3tygodniach ona urodzila się w maju, ale ubierałam ją głownie w bodziaki z krótkim rekawem i na to pajac-to było dla mnie najwygodniejsze, albo bodziak z długim i do tego śpioch albo spodenki ze stópkami, potem wiadomo jak zrobilo się cieplej to odpowiednio lżej ja byłam bardzo zadowolona z bodziaków, a przy pępuszku nie przeszkadzały, niestety niektóre tylko zafarbowały sie lekko gencjaną... a kaftaników nie lubiłam, bo Iga to taki wiercipętek był (zreszta do teraz jest i w nocy ujeżdża po całym łózku), ze plecki ciągle na wierzchu by miała teraz myśle, ze też będzie wersja bodziak na krótki plus pajac, bo w mieszkanku mamy cieplutko... zdróweczka chorowitki ![]() ja juz wyszłam na prostą i póki co przeziębienie sobie poszło.... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-09-19 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() bylam u lekarza z malym wszystko ok, a ja mam wkur**;/ skierowania na nic nie da za wszystko trzeba placic;/ witaminy brac te ktore przedstawiciel ostatnio zareklamowal i prezencik dal;/ piperzona korupcja pieprzona polska;/ wszystko do dupy;/
#696 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Bo jak prywatnie to niestety ale skierowanie od takiego lekarza na NFZ nie jest honorowane i zapłacić musisz. Ale jeśli państwowy lekarz tak cię robi to tylko ![]() ![]() ![]() Ja w sumie mam ok. z tym, jak się dopiero dowiedziałam ![]() ![]()
![]() |
#697 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Milla świetny ten wózeczek, bardzo mi się podoba. ![]() Dziewczyny z UK Wy już wybrałyście jakieś wózki? Bo ja mam ciągle mętlik w głowie. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-09-19 o 14:38 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
mala_stopka super, że jesteś z okolic Poznania. Zawsze możemy się wymieniać informacjami. Chodzi do lekarza w Poznaniu?
Wiesz , jak patrzę na Twoje zdjęcie z córcią to bardzo przypominasz mi taką moją znajomą z Lubonia. Kiedyś chodziłyśmy razem do szkoły policealnej jeszcze zanim zaczęłam studia.... hm.. a może to Twoja siostra? Bo ta koleżanka ma dwóch synków, dlatego to na pewno nie ona. |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobną sytuację, tylko, że u mojego synusia wykryto cystę, która jest ulokowana gdzieś w miednicy. Lekarze też nie są w stanie powiedzieć skąd to się bierze i jakie może mieć konsekwencje, ale również mówią żeby się nie martwić. Staram się więc...Reszta badań też ok i wszystkie pomiary w normie. Mieszkam w UK, a tu ciąże prowadzi się troszkę inaczej niż w Polsce, np przewidziane jest tylko dwa USG w przypadku normalnie rozwijającej się ciąży. Ze względu na tą torbiel jesteśmy pod stałą opieką i USG mamy co 4 tygodnie. Dodam, że będąc niedawno na urlopie w Pl odwiedziłam moją gin i ona też powiedziała mi tylko tyle czego tu sie dowiedziałam. Trzymam mocno kciuki za zdrowe serduszko Twojego Synka. Nie napiszę Ci żebyś się nie martwiła bo sama doskonale wiem, że się nie da, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A malec nie kopie wiem czemu... "bo nie jest na zawołanie" ![]() ![]() ![]() A na gardło niech kupi sobie tantum verde- nie poznałam lepszego lekartwa ![]() ![]() A Ty weź zapobiegawczo mleko z czosnkiem, bo mogl Cie zarazic, a katarem mozna ![]() ![]() ![]() AgaMili współczuje ![]() ![]() ![]() ![]() agacia ojj nieciekawie... chyba zakazałabym mu widywania się z eks i żeby oddzielił ją grubą krechą... teraz Ty i maleństwo jesteście NAJWAŻNIEJSI!! ja mojego to bym wyśmiała i zrobiła taką awanturę, że by nie wiedział kim jest ![]() ![]() ![]() ![]() uska na nfz chodzisz? mi na nfz czy prywatnie dają skierowania ![]() renata czekamy na zdjęcia w klubie!!!! ![]()
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Czesc lasunie
![]() Spałam do 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na miejscu o 21.20 ![]() Inutil przekazała info ![]() Zajączek był grzeczny całą drogę, na dworcu troszkę kopał, bo chyba był niecierpliwy ![]() ![]() Tż czekał grzecznie i wypatrywał żonci ![]() ![]() ![]() Na portfel zaraeagował tak: "z zamknięciem????" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pearpearl - Wiesz co, ja sama nie wiedziałam, czy się wyrobię ![]() ![]() ![]() Czosnek zaprzestałam jeśc juz w pt bo mi się skończył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do płci... hmm... wiesz na początku była kiełbasa i ogórki kiszone, potem słodkie, a teraz znów słone, kwaśne i tak na zmianę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Pozycja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie Mamusie i brzusie
![]() Byłam dzis na wizycie i lekarz jest na 1000% przekonany (sama zreszta widziałam) ze bedzie SYNUŚ !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() kasik prosze o zmiane na liscie ![]() Obłęd hehe ![]() ![]() ![]() AA i zazdroszcze Wam pepco, u nas dopiero beda otwierac ale to jeszcze dlugo bo dopiero centrum buduja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Gratuluje Synusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
helloł
![]() nadrabiam Was ( z przerwami) od 8 rano :P masakra ![]() i tak: witam nowe Mamusie ![]() gratuluję poznanych płci ![]() MissZuzia i kropeczka spóźnione życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() kamciurka wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() renatko witaj w gronie mężatek ![]() ![]() ![]() yy i w ogóle masakra, tyle mnie nie było, że nie wiem już co pisać, tyle mi po głowie krąży ![]() pear ahh zauważyłaś, że mnie nie było ![]() ![]() ![]() ![]() super zakupy macie w ogóle, ja się zaczęłam stresować, że jeszcze nic nie mam, a jak ostatnio byłam u rodzinki w weekend w rzeszowie to zauważyłam, że jakoś moje siostry nie palą się do obdarowania mnie ![]() jedynie moja mama zapytała nas jaka forma pomocy najbardziej nam się przyda i że ona jest całkowicie do naszej dyspozycji co było strasznie miłe a tak to jakoś hmm średnio... a w ogóle to się strasznie za Wami stęskniłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
super ze dojechaliście juz na miejsce ![]() ![]() ![]() ![]() Ja muszę jeszcze poczekać 9 dni na mojego TZ. I juz się nie mogę doczekać ![]() A ja byłam dzisiaj u kardiologa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#711 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no to się działo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratuluję synka ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- a no i odebralam swoje wyniki własnie mocz ok, morfologia bez szału ale chyba tez bez tragedii bo podobna do poprzedniej... no i glukoza wyszła mi 123 po 2h i 75g glukozy....no i nie wiem...niby w necie piszą, że norma do 140. jutro do gina to się okaze... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny ![]() A chłopaki na naszym wtku rzeczywiście górą ![]() Ultra gratuluje braku przeciwskazań i zazdroszcze, ja prawdopodobnie bede miala cesarke bo ma za wąską mienicę, ale jeszcze bedą mi to sprawdzali w szpitalu jakims metalowym czymś ![]() Neska super ze wyniki w normie glukozą się nie przejmuj, mieści się spokojnie w normie więc bedzie dobrze, może jest wysoka bo miałaś tą większą dawkę glukozy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poszedł i wraca koło 20 bo muszą przelac $$ do Polska dla teściówki :/ jutro normalnie o 17 będzie ![]() Poza tym kaszel i katar doskwiera i czuję się taka bezużyteczna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz - 5?? ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Ultra to dobrze, ze u kardiologa ok. mnie tez czeka wizyta u okulisty. co prawda mam -2 ale to chyba nie tylko od ilosći dioptrii zalezy czy mozna rodzic sn
Agatku a jak tam warunki lokalowe u tz? macie swoj pokoik czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |||||
Zakorzenienie
|
Hi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i na dłużej starczą:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _______ Hi ![]() Miałam się już wczoraj odezwać, ale mi Mąż wlazł do kompa i zamknął stronkę ![]() Poprałam ciuszki dla bobo i sporo jeszcze brakuje ![]() ![]() W przyszłą środę mam wizytę i mam nadzieję, że dowiem się płci ![]() ![]() Aaaa... Mąż mi wyjeżdża na tydzień w góry jako opiekun - pracuje w szkole, gdzie nauczyciele raz w roku wyjeżdżają z uczniami. będę strasznie tęsknić, ale skoro i tak musi jechać, to lepiej teraz niż np. styczeń/luty ![]()
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny ja tez nie mam dla Małego nawet złamanej skarpetki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
AgaMili, ciesze sie, ze jestescie juz zdrowi. Straszny jest taki wirus - potrafi wykonczyc czlowieka. Na szczescie juz po wszystkim.
Co do zakupow, to tez sie pocieszam, ze jeszcze mamy czas, chociaz zaczynam od czasu do czasu panikowac, ale to ze wzgledu na niektore dziewczyny tutaj, ktore widac sa bardziej zorganizowane i tyle juz maja ![]() A Tobie zazdroszcze primarka. Jak mieszkalam w Londynie, to bardzo podobaly mi sie tam dzieciece ubranka, a najbardziej to cena ![]() Anulka86, no to Twoja Mama jest bardzo madra kobieta i brawa za podejscie ![]() ![]() Arm, witaj ![]() Bardzo mi sie podoba imie Stas. Jest to jedno z ladniejszych imion meskich i nie wiadomo, czy sama nie nazwalabym tak swojego drugiego synka, gdyby takowy nam sie przytrafil. Dla pierworodnego juz mam dawno wybrane i nie zmienie, chociaz i tak wszystko wskazuje na pierworodna ![]() Co do Twojego problemu, to nigdy o czyms takim nie slyszalam. Ja chyba na wszelki wypadek poszlabym po opinie do roznych lekarzy... Tak dla pewnosci. Milla, gratulacje rocznicy !!!! ![]() ![]() ![]() uf dobrze, ze nie jestem sama ostatnio o szybsze bicie serca przysporzyla mnie sciana smoczkow i butelek w smyku spieprzalam stmatad niczym strus pedziwiatr ![]() Agatku szalony, ja katar to mam od samego poczatku ciazy i tylko czasem jest troche mniejszy. Taka kolejna uroda mojego stanu blogoslawionego ![]() Mleko z czosnkiem pilam, ale byla to dla mnie katorga. Dla Tzta chyba jeszcze wieksza. Ja nie wiem, jak Ty mozesz to lubic :P Jestes jakas inna ![]() A maluch czy moze rczej maluszka w ostatni dzien pokopal/a starego ze az milo i sie tz jaral, ze chyba juz teraz go lubi. Nic nie zczail, ze wtedy wylaczylam muzyczke i dzieciak sie jej domagal ![]() Cytat:
jestes niczym znachorka ![]() Co do TZta to ![]() ![]() Fajnie, ze bejbi dobrze znioslo podroz. Teraz korzystaj z urokow malzenstwa ile wlezie. Na libido nie patrz i pozwol podkrecic je Mezulkowi, bo pozniej bedziesz zalowala :P Nie sprzataj tam za duzo, bo jak sie tak namachasz, to nic dziwnego, ze pozniej nie masz ochoty na nocne figle ![]() ![]() Co do plci, to ja chyba juz powoli nastawiam sie na dziewczynke. Jakos tak wszystkie znaki na niebie wskazuje na pimpuche. Jak bedzie zdrowa, to bede najszczesliwsza na swiecie. A jak okaza sie jajcuchy, to bede super mile zaskoczona. A jak z miesiem, jesz??? Masz ochote? Bo mnie az skreca, jak mam cos miesnego zjesc, ale teraz sie zmuszam, zeby pozbyc sie tej anemii. Podobno to kolejny znak, ze dziewczynka, bo z chlopcem w brzuchu kobiety bardziej maja ochote na miecho. Tylko ile w tym prawdy... ![]() Ale tez sie jaram, ze bedzie niespodzianka. Wszyscy beda do samego konca trzymani w niepewnosci ![]() Natisska, gratuluje synusia !!! Jajca zalaly nasz watek ![]() Niktynko, witaj z powrotem! ![]() A co Ty tak kursujesz miedzy Krakowem a Warszawa i przy okazji nas zaniedbujesz??? ![]() Neska, ![]() Renatko, wszystkiego naj na nowej drodze zycia. Szczescia, milosci i samych cudownych momentow !!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-19 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!
My na wekeend bylismy w odwiedzinki u rodzinki(u kuzynek TZ)dostalam pare rzeczy dla dzidzi w tym lezeczek Chicco.To sa moje pierwsze rzeczy dla dzidzi.Zakupy planuje wprzyszlym miesiacu. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Renatko,wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia.Wklej nam jakies fotki!! ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Jutro moj TZ ma gastroskopie i boje sie o niego.Widze jak to przezywa,pewnie nie bedzie dzisiaj spal z nerwow,ja chyba tez.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.