|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
amor vincit omnia
|
Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III
każdy jest inny, owszem, ale sa pewne granice- granice zdrowego rozsądku, których trzeba bezwzględnie przestrzegać, żeby uchronić się przed przykrymi konsekwencjami, które w przypadku minthemy już się zaczynają- brak @...
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to nie wiem no, jakieś sugestie co o modyfikacji jadłospisu? nie wiem czy zastosuję bo naprawdę czasami czuję wyrzuty sumienia związane z tym co jem ale spróbować można ![]()
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Ja juz w pracy, ale systemy padły i nic nie działa wiec legalnie sie opierdzielam ![]() i oby nie działały bo lenia mam ![]() ![]() arnama dzieki za info o kwasach ![]() Kurcze kusza mnie, ale boje sie , ze cos pojdzie nie tak ![]() Zatsnawiam sie czy nie zamówic kilku kosmetyków z tej stronki http://www.biochemiaurody.com/ to serum mnie kusi http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Własnie kurier dzwonił ze dzisiaj przywiezie mi czólenka z deezee ![]() ![]() wogole zauwazylam, po waszych postach ze chyba tez za malo jem ![]() ![]()
#694 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Minthema: Twoje podejście do jedzenia, to wg mnie, kolejny "szczegół" wart zastanowienia. Nie wiem co powinnaś dodać, bo nie znam się dokładnie na takim zdrowym jedzeniu. Napisze mniej więcej jak ja jem, choć nie naśladuj bo zbyt dietkowe to nie jest ![]() Sniadanie: 2 kromki np z wędliną i serkiem Przekąska: 2 mandarynki, lub jabłko, lub grejpfrut Obiad: (wg tego co napisałaś, ilość jaką ja bym zjadła): 2 lub 3 łyżki ryżu, 1 mała pierś kurczaka i z 2-3 łyżki sałatki Kolacja: albo ser biały (prawie cała kostka- bo uwielbiam) 0%, albo bób- tak z pół opakowania ![]() Ja jem późno śniadanie, więc dla tego mieszczą mi się 4 posiłki w ciągu dnia. Agusia ja miałam robiony 12% 2 tyg temu ![]() ![]() ![]()
#695 |
Zadomowienie
|
noo hej hej ; *
tak jak obiecałam - grzecznie się melduje ![]() u mnie dzisiaj 1. kasza manna z połówką banana i żurawiną 2. serek homo 3. omlet + 2 gałki lodów ![]() ![]() będzie : 4. surówka z marchewki 5. wieśniak i chce dzisiaj zaliczyć 30 min ćwiczeń i 30 min hh ; ) minthema aa nie wazysz już za mało? moze to i dobra waga do Twojego wzrostu , ale może jednak organizm uważa inaczej?
#696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc, śniadanie chlebowe odpada bo chleba nie jadam, nie lubię za bardzo. A owsiankę kocham, królewskie, pożywne śniadanie ![]() ![]() ![]() I szczerze mówiąc uważam że mój jadłospis jest bardziej "pełny" i ma więcej wartości, energii... No, plus to że pierwszy posiłek jem o 6:30 ![]() Cytat:
jeszcze jest norma ![]() nie wiem co uważa organizm, póki co się dobrze czuję, ostatnio nawet nie mdlałam, poczekam na ten okres bo to mnie najbardziej póki co wkurza. zrobiłam sobię do obiadku surówkę z selera i jabłka, mniam ![]() Dzisiaj jadę do cioci na imieniny o czym dowiedziałam się 1,5h temu, jak wróciłam do domu ![]() ![]()
![]() |
#697 |
amor vincit omnia
|
już wiele razy było to mówione- BMI to żaden rzeczywisty wskaźnik, bo to są przeliczone średnie wartości dla konkretnego wzrostu. a przecież każdy jest inny- inna budowa, inne proporcje, inne geny, inne potrzeby...
Ty możesz czuć się dobrze, ale takie opóźnienie okresu to już znak od organizmu no ale rób jak chcesz. . Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2012-03-27 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Minthema ja móiłam ze lepiej mnie nie naśladować, bo to zdrowego zywienia to mi daleko
![]() Cytat:
Dokładnie to samo uważam, tym bardziej że wcześniej zdarzały się jakieś omdlenia ![]()
![]() |
#699 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
śniadania, jako ze jesteś na NIE z chlebem: - jajecznica z dodatkami (warzywa, chuda wędlina, słonecznik itd) - owsianka z dodatkami - naleśnik dukana np z twarożkiem i owocami - mieszanka płatków i otrąb z mlekiem (można dodać owoce lub bakalie) II śniadania: - przeróżne owoce + np garść bakalii (migdały, orzechy itd) - jogurt naturalny z owocami i otrębami - sałatka warzywna - twarożek -> może być z owocami lub warzywami obiady: - gotowane mięsko (kurczak, indyk, co lubisz) z warzywami i kaszą/ryżem - gęsta zupa warzywna - ryba pieczona/ na parze z warzywami i dodatkami - razowe pierogi - porcja pizzy dukana - zapiekanka (warzywa, kurczak, razowy makaron) podwieczorki: - twarożek z dodatkami - czasem jak wpadnie jakiś owoc- np grejpfrut- to nic się nie stanie - sałatka warzywka, sałatka z kurczakiem/tuńczykiem kolacje: - wieśniak z dodatkami (można dosypać słonecznik, siemię lniane) - jajka gotowane, chuda wędlina + warzywa to tylko przykłady tego jak można urozmaicać posiłki, a nie okrawać je ze wszystkiego. do wieśniaka, zwłaszcza gdy je się do wczesną porą można, a wręcz powinno się coś dorzucić. jako zę chleba nie lubisz- wrzuć jakieś warzywo, jakieś pestki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do propozycji, tak też właśnie jadam przecież, nie rozumiem o co chodzi... ![]() ok, zacznę brać do szkoły orzechy do wiejskiego. albo słonecznik.
Edytowane przez minthema Czas edycji: 2012-03-27 o 15:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
poza tym gdybyś faktycznie jadła tak jak mówisz- nie zauważyłybyśmy braków, nie uważasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
Właśnie wróciłam z pracy i biorę się za pisanie. Podam tylko mój dzisiejszy jadospis i wróce wieczorkiem: śn 4 sonko +serek twarowowy tartare+świerzytka zielona cebulka ![]() 2 śn owocowy jogusrt brzoskwiniowy obiad... niestety dziś zapomniałam zrobić zakupów i odmrozić mięsko więc zjadłam szklanke mleka 0,5% + 80gcrunchy+otręby+musli.. ..ale obiad ![]() na kolacje będzie filecik ze śledzia ![]()
Zapuszczam i regeneruje włosy ![]() Odchudzanie w trakcie ![]() ![]() 20.02.2012 - 93 ![]() ![]() ![]() ![]() 16.03.2012 - 80,8 ![]() ![]() ![]() 17.06.2012 - 73,7 ![]() ![]() ![]() jest : .... ![]() ![]() ![]() 175cm |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem pozycje z propozycji jakie mi podałaś, owsianka z dodatkami i otrębami, serek wiejski, jajka, jogurty naturalne z musli i owocami, twarożek z owocem, prawie zawsze na obiad mam jakieś mięso z surówką i ryżem/kaszą, tuńczyka jadam, pastę jajeczną, orzechów jem wuchtę, rodzice co tydzień kupują po pół kilo ziemnych i włoskich na tydzień. No może całości sama nie zjadam ale większość :P Więc co złego jest w tym? Co jest mało wartościowe? Nabiał, ryby, warzywa, owoce, pełne węglowodanów śniadanie?
![]() |
#704 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Kobietki moje drogie ![]() ![]() ![]() ![]() Jak sistra wyjedzie znów będę często bywać ![]() ![]()
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arnama widzę, że troszkę się znasz na kwasach. Owszem - ja nastawiałabym się na migdałowy. Tylko kurcze nie wiem, ile razy musiałabym sobie to zafundować by coś było widać. Marzy mi się jednolity koloryt buźki ![]() ![]() Piekielkoo ciesz się obecnością siostry ![]() ![]() ![]() Widzę, że się duskusja na temat jedzenia zrodziła. Ja wypowiadać się nie będę, bo daleko mi do dietetyka. Wyznaję zasadę - mż ![]() ![]()
#707 |
Rozeznanie
|
Migotka, z TŻ jest wszystko ok, to była tylko "głupia prowokacja". Może i dziecinne, ale jaki dało efekt
![]() ![]() Minthema, wydaje mi się, że traktujesz rady doświadczonych dziewczyn, trochę jak atak na siebie. Ale one, zresztą jak każda z nas, chcemy dla Ciebie jak najlepiej. Może nie warto od razu się denerwować, tylko popatrzeć na to z dystansem? ![]() P.S. Jestem z siebie dumna, bo byłam dziś biegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
No ja juz po pracy i po jajecznicce na kolacje
![]() ![]() ![]() Zrobiłam sobie jeszcze na jutro sałatke do pracy, bo jogurty mi jakos nie podchodza specjalnie ![]() Co do jedzenia to ja sie nie wypowiadam, bo zbyt sie nie orientuje poprostu jem mniej co 3-4 h , chleb tylko do południa, wiecej owoców warzyw no i kolacja białkowa ![]() Eldo fajnie ze dodałas ta rozpiske posiłkow napewno skorzystam ![]() tylko, ze powieczorek mi odpada, bo jem tak sniadanie przekaske w pracy i jak wracam jakies lekki obiad no i po cwiczeniach troszke wiesniaka albo tunczyka zeby nie siedziec głodna do pozniej ![]() agusia_264 jak Ci pisanie idzie? ![]() ![]() piekielkoo baw sie dobrze z siostra i wracaj szybko do nas ![]() PannaMigotkaa20 oj to sie napracowalas dzisiaj, takie porzadki strasznie meczace sa, tez sie bede musiala za nie wziasc i to pewnie w ten weekend, nie lubie tego, ale pocieszam sie ze troche kcal spale ![]() kalirona super ze poszlas biegac ![]() ![]() ![]() Wogole nie wiem co mam robic...zaczynam miec dosc tej pracy...chodze jakby na siłe...ludzie sa okej to fakt, ale powoli zaczyna sie tam robic mini oboz pracy wieczne pretensje itp itd w dodatku nie ma mozliwosci zadnego rozwoju ![]()
![]() M ![]() Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-03-27 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcę nikogo obrazić, bo wiem, że reszta też ćwiczy, ale Migotka ciągle coś robi to orbiterek, brzuszki itp. ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Aguś, to zabrzmi chamsko, ale ciesz się, że masz pracę! Rozumiem, że się w niej męczysz i nie zadowala Cię taka perspektywa, ale to zawsze jakiś stały dochód. Zanim podejmiesz jakąś decyzję, to poszukaj może lepszej i pewnej oferty ![]() Dam Ci przykład: moja najstarsza siostra (25l) przyszła pani magister (w tym roku się broni. Dokładnie nie wiem jak się nazywa jej kierunek, ale jest to związane z pedagogiką i resocjalizacją, np. kurator czy praca z trudną młodzieżą) w dodatku ma określony stopień niepełnosprawności, bo ma cukrzycę (II stopień, zastrzyki i te sprawy), więc TEORETYCZNIE dla pracodawcy to "luksus" bo płaci jej tylko połowę pensji, resztę państwo, jako, że jest osobą niepełnosprawną. I co? Ani Urząd Pracy, ani na własną rękę nie może niczego znaleźć... Z pracą jest ciężko, więc szczerze Ci radzę najpierw poszukaj czegoś dla siebie, a później podejmuj decyzje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko chwilowo jest nieciekawie....ale mimo wszystko mam nadzieje, ze jednak bedzie lepiej ![]() Ale jednak bede sie rozgladac za czyms innym przede wszystkim na umowe o prace nawet ze wzgledu na ubezpieczenie i odprowadzane składki ![]()
![]() |
#711 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o prace to pracuje w Poczcie Polskiej ![]() Nie przejmuj się pracą kochana jak nie jesteś z niej zadowolona to traktuj ją jako etap przejściowy. Myśle że w między czasie może Ci się trafić cos lepszego a przynajmniej narazie masz pracę i fundusze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Zapuszczam i regeneruje włosy ![]() Odchudzanie w trakcie ![]() ![]() 20.02.2012 - 93 ![]() ![]() ![]() ![]() 16.03.2012 - 80,8 ![]() ![]() ![]() 17.06.2012 - 73,7 ![]() ![]() ![]() jest : .... ![]() ![]() ![]() 175cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak się na ciacho skusiłam ![]() dzisiaj: -owsianka z łyżką otrębów, słodzikiem, orzechami włoskimi, połówką pomarańczy -serek wiejski -pół piersi kurczaka w ziołach smażonej bez tłuszczu, 2 łyżki ryżu, surówka z selera i jabłka -2 kawałki ciasta, orzechy ![]() +czerwone, zielone +1l wody
![]() |
#713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć po 10 zabiegach buźka jest jak nowa ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
BRAAAAAWOOOOO!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Ja sobie dziś zafundowałam koktajl z owoców lesnych ![]()
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
O boziu!! Kalirona dziękuje za to co na mój temat napisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga zgadzam się z Kalironą. Powinnaś dostrzec sam fakt, że pracujesz jako ogromny pozytyw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#715 |
Zakorzenienie
|
ojjjj ale mi narobiłaś smaka na taki koktajl, podziel się
![]() ![]()
#716 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilkę, żeby się pochwalić
![]() ![]() Teraz uciekam do pracy. Miłego dnia ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
agusia graatuluje ;*
Eldo koktajle to dobry pomysl na diecie?;P bo uwielbiam i nie wiem czy moge ja wczoraj wieczorem poleglam, ale dzisiaj juz ide na silownie to bede miec motywacje aby sie trzymac diety ![]() i wlasnie sobie jem owsianke z lyzka dzemu malinowego<3
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie mam wyjscia.... wogole to dzien dobry ![]() Śliczna pogoda dzisiaj ![]() ![]() Wogole wczoraj przyszły czółenka z DeeZee...śliczne sa, ale jakies mam dziwne wrazenie ze za wysokie ![]() Dzisiejszy jadłospis: 1.kanapki z szynka drobiowa i ogórkiem 2. mandarynki 2 sztuki 3.sałatka z kurczaka z warzywami 4.jabłko 5.serek wiejski z pomidorem Wogole chyba kupie sobie therm line ponownie, wczoraj rozmawiałam z pania z apteki i doszlysmy wspolnie do wniosku, ze zle sie czułam bo piłam wtedy po 3-4 kawy dziennie + kofeina w therm line to nic dziwnego ze mnie telepało...hmmmm zastanawiam sie jeszcze ![]()
![]() M ![]() Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2012-03-28 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż szpileczki ![]() Kofeina to może faktycznie przez te kawy niż Therm- przecież bez przesady, w nim sa tylko śladowe ilości ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Och niestety poszło wszystko... a mi było jeszcze mało ![]() Dziś lub jutro czas na malinowy może ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.