|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |||||
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ale przejsc troche mialas,dobrze ze to juz za toba! Cytat:
A to pilas szalwie nie zeby zalkiem sie skonczyla laktacja,tylko zeby mniej lecialo,tak?Dobrze wiedziec,bo ja mialam tyle pokarmu po pierwszym porodzie,ze wykarmilabym trojaczki. A teraz troche sie martwie,bo wtedy mialam w ciazy duzo siary i wczesnie sie zaczelo,a teraz nic nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Adaikaka jak tak jest źle to może zadzwoń wcześniej do gina, niech zobaczy czy wszystko ok. Smutno mi, że musisz się tak męczyć
![]() MoniaHan Hania rzeczywiście drobinka, ale jaka słodka ![]() ![]() ![]() Mag_99 Filipek jak słodko śpi ![]() ![]() Właśnie naszła mnie ochota i upiekę chyba ciasteczka z ciasta francuskiego. Mam akurat jedno w zamrażalce, brat skoczy po czekoladę i zdziałam ![]() A TŻ już w drodze ![]() ![]()
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia Dziewczynki mogą mieć taką jakby miesiączkę , moja Nina miała, ale też może być chyba taki kolor moczu , tylko nie pamiętam dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro Adaś zaczyna 4 tydzien zycia ![]() ![]() Cytat:
Ale bym zjadla golabkow!! Narobilas mi ochoty!! ![]()
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. ![]() Adaś ur. 25.02.2012r. ![]() Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-03-16 o 14:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Monia Hania jest sliczna!A co robisz na tych zdjeciach,gdzie masz brzuszek odsloniety? Mag twoje malenstwo tez cudowne!
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno dasz rade, bo musisz, pomysl tylko ze te 2-3 tyg to juz nie tak dlugo i szybko zleci. Zycze Ci zebys nie musiala dluzej chodzic z brzuszkiem niz to konieczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A gołąbków to chyba jak karmisz piersią (nie pamiętam niestety czy tak) lepiej nie ryzykować - chyba należą do ciężkostrawnych potraw ![]() ![]()
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze warto zrobic na pierwszej stronie liste mamus zaginionych, bo jak tak patrze to sporo jest takich, niektorych nawet nie znam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w 9 części karolca też nie napisała już tych zaginionych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziękuję, chociaż w sumie pierożków nie było, zjadłam dwa krokiety z kapustą i grzybami i popiłam barszczykiem czerwonym ![]() ![]() Cytat:
![]() miłego popołudnia, uciekam do mamci pooddychać świeżym powietrzem ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektore z nich moze juz nawet urodzily ![]() Moze jeszcze inne dziewczyny niech sie wypowiedza co sadza na ten temat. Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-16 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Gang Iren
|
U mnie domowa pizza w piekarniku
![]() Zaraz Radek przyprowadzi Wiktorie ze szkoly i bedziemy jesc. Chyba ubiore juz dzis lozeczko i przygotuje ostatnie detale. Zrobie tez zdjecie przy lozeczku,bo w poniedzialek zaczynamy 38 tydzien,wiec juz powoli moze moje dziecie wychodzic. Boje sie,ale chyba bardziej juz bym chciala miec to za soba ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Co innego jak ktoras da znac,ze nie bedzie jej przez jakis czas,to wtedy wiemy co sie dzieje.
![]() |
#704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo czekamy na głos karolcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dostalam homeopatyczne globulki do ssania - Phytolacca d1 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwszy dzien 15 minut drugi pol h - z tym ze u nas jest cieplutko wiec korzystamy
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
dziękujemy!
my też się werandujemy - najpierw tak z 3 dni byliśmy po 10-15 minut na dworze, a dziś już 40 min. jest tak pięknie i ciepło, że szkoda nie skorzystać ![]() a jutro już z tatusiem wybieramy się na porządny spacer wózkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem i czytam regularnie ![]() Buźka dla wszystkich! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To przypomnij sie czasem i nie zapomnij napisac po porodzie co z wami ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Watek jest wspolny nie karolcy ![]() ![]() Zreszta nic juz nie mowie, nie chce przeciez nikogo wyrzucac tylko zeby jakis porzadek byl, a dziewczyny jak sie odezwa to sie znajda na swoim miejscu i jaki problem? ![]() Robta co chceta, ze tak powiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak sobie patrze na ta liste...duzo z Nas jeszcze zostalo do rozpakowania...bedzie co czytac i kogo wspierac...szkoda tylko, ze czasu tak malo teraz no i moj komp nadal nie smiga i pisze z telefonu do Was
![]() Co do karmienia to moj synek chyba sobie jeszcze nie wyreguliwal co ile chce papu... wvzesniej spal bawet po 4 h w ciagu dnia...w szpitalu tez...teraz sama go wybudzam delikatnie tak po 2,5 h zeby jadl maksynalnie co 2-3 h, tak nam polecila polozna...i czasami nie spi ponad godzine, gada sobie i mruczy...a czasami zasypia od razu! Dzis trzecia kapiel ![]() ![]() Jutro werandowanie...w niedziele tez a od poniedzialku spacerki ![]() **mamusie mam pytanie... czy macie wahania nastroju? Tzn jakies slabsze chwile...napady smutku lub wielkiej radosci?? Ja zauwazylam, ze pod wieczor u mnie zawsze zbiera mi sie na placz... tesknie za mezem pomimo, ze jes obok...boje sie o malenstwo...o rozne sprawy... i chce mi sie plakac nawet nie eien czemu dokladnie??...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-03-16 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||||||
Raczkowanie
|
Wróciłam z zakupów połączonych ze spacerkiem, chciałam w Rosmanie te pojemniczki na kosmetyki mini i oczywiście się skończyły
![]() Aaa, i jeszcze nie mam pościeli, no bo skoro dziecko i tak nie używa kołdry, ani poduszki to nie kupowałam. Mam tylko prześcieradła i 2 śpiworki na okres po rożkowy. A wy macie pościel i te ochraniacze do łóżeczka?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() głupie porównanie w ogóle progu bólu, bo ciężko porównywać tragedię życiową jakoś mimo wszystko to narodzin ukochanego dziecka wg mnie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po Antku miałam wahania nastroju i masakryczne chociaż częściej płakałam niż się śmiałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
na razie pochwalę się Wam moją kruszynką
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Agnes śliczna ta Twoja kruszynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Tz zabral mnie na spacer i lody
![]() ![]() ![]() Karolca chyba lepiej by bylo zeby nawet za mniejsza kase ,ale TZ byl na miejscu, zwlaszcza majac takie malutkie dziecko, mój TZ po naszym slubie wyjechal do niemiec na kontrakt , gdzie zarabiac mial 4 razy tyle co tu, ale wrocil po tygodniu, bo nie wyobrazalismy sobie rozłąki za żadne pieniadze. Wiem ze czasem po prostu nie ma wyjscia... Mamuski sie odezwaly ![]() ![]() Mag, Monia sliczne dzieciaczki ![]() ![]()
![]() |
#718 | |||||
Zakorzenienie
|
Werandowanie zaliczone
![]() Od razu mamuska tez sie powietrzyla ![]() Mam wrazenie ze sytuacja w piersiach sie normuje, w dzien od rana po oproznieniu piersi przez mojego malego ssaczka nie robia sie twarde, tylko dopiero czuje naplyw pokarmu jak biore malutka na rece do karmienia. Za to w nocy musialam go dwa razy obudzic, bo spal juz nawet 5 godzin a ja czulam kamienie w piersiach i go szybciutko rozbudzilam i do cyca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty bylas dzielna! Cytat:
Jednak zle sie czulam po tych tabletkach, mialam zawroty glowy i slabo mi sie robilo. Podobno to czeste skutki uboczne. Szalwia tez slyszalam ze dobra na zahamowanie laktacji. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wogole te wszystkie dzieciaczki takie kochane! Tez mam wahania nastroju, to normalne Malutka, nie martw sie, przejdzie to. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-16 o 16:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj super smacznego dorsza kupiłam na obiadek po prostu rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.