|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
cytrynka jak ktos pisze ze do przezycia to lepiej mi, ale niektorzy pisza ze jak amputacja konczyny albo niewiadomo jeszcze co
![]() Jadłam musli na sucho i jak na zlosc odlamal mi sie kawalek zęba ,którego z poltora roku temu mialam doklejonego, nie boli mnie ani nic,a najwczesniejsza wizyta dopiero 26 marca, moze dotrwam, a jak nie to dopiero po porodzie pojde, to chyba znak z niebios pt opamietaj sie kobito nie jedz tyle, bo wszystkie zęby Ci wypadną ![]() my dzis jemy leczo, jest taki gar ze dopki TZ nie zmęczy tego co jest to nie gotuje.
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cześć kobietki!
Melduję się w nowej części wątku. Gratulacje dla nowych mamuś!!! ![]() ![]() U nas wszystko w porządku, Milenka grzeczniutka, kochaniutka, prawie w ogóle nie płacze, czasem pomarudzi między karmieniami. Ja niestety nie mam za dużo pokarmu i muszę małą dokarmiać, ale przystawiam za każdym razem najpierw do piersi i walczę laktatorem. Może się coś ruszy. Najważniejsze, żeby niunia była szczęśliwa ![]() Tak Was czytam jak próbujecie przyspieszyć poród i zaraz mi się przypomina moja walka... Niestety na mnie nie działał żaden naturalny sposób przyspieszenia porodu ![]() Dziewczyny rozpakowane - czy wciągnąl się już Wam brzuch? Mój już wyglada nie najgorzej w porównaniu do tego co było zaraz po porodzie... ale ciągle pępek mam jak lej po bombie i cały dół spuchnięty jakby mnie ktoś skopał ( ale to chyba efekt po cc). Ciekawe kiedy dojdę do jako takiej formy... I jeszcze mam pytanko - moja Milenka ma strasznie suchą skórę na stópkach, aż jej się łuszczy, smaruję czym się da, ale nie pomaga - czy Wasze maleństwa też tak mają?? Dzisiaj chcemy wyjść na pierwszy spacer, tak na 20 minut do pół godziny. Ciekawe jak się będzie Milcia zachowywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko ja nie mam żadnej lżejszej kurtki, w którą bym się zmieściła niż płaszcz zimowy i pewnie zaraz mi w nim będzie za gorąco ![]() ![]() ![]()
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze pogoda taka że chciałoby się wyjśc, a ja się muszę w domu kisic, by jeszcze bardziej mnie nie rozłożyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy dzisiaj pogoda, ciśnienie jest takie do d... czy to ja mam zły dzień?? BO niby jest słoneczko, a ja nie mam na nic siły.... jeść mi się nie chce, biegam co chwilkę do toalety, głowa mnie boli (chyba pierwszy raz w ciąży), mam potworną zgagę, oczy mnie pieką i w ogóle chyba sobie popłaczę....choć nie bardzo mogę, bo w kuchni stolarze wykańczają kuchnię i co chwilka przychodzą, żeby zapytać czy tak ma być, czy coś inaczej sobie życzę...
A może to depresja wiosenna mnie dopadła.,... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez dzis idziemy na pierszy spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My idziemy jutro na pierwszy spacer a dzisiaj mam zamiar wietrzyc Adasia przy otwartym balkonie-chociaz kilka minut. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |||
Gang Iren
|
Bylam na "malych" zakupach,co skonczylo sie tym,ze wydalam wszystko co mialam.Jak zwykle.Nie umiem oszczedzac.I nie wiem jak kiedys moglam zyc jak gotowka wplywala raz w miesiacu (bo z mezem mielismy w ten sam dzin wyplaty).Teraz to jakas abstrakcja.
Cytat:
![]() Nie wiem ile w tym prawdy,ale bede miala okazje sie przekonac.I mam nadzije,ze cos w tym jest. Cytat:
Ciekawe ile z rodzacych kobiet mialo cos amputowane,ze maja tekie porownanie ![]() A amputacji raczej sie nie czuje,bo nie robia tego bez znieczulenia. Cytat:
To milego spacerku wam zycze! Ja tez nie mam kurtki,w grubszej bluzie chodze,bo sie tylko w to mieszcze.Ciuchy sprzed ciazy,to wiekszosc mam dopasowanych.
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
melduje sie na nowym watku, strasznie ostatnio pedzicie, jeszcze nie nadrobilam koncowki poprzedniego! Jestem 'na wyjezdzie' i staram sie byc na biezaco, ale juz pisac nie mam sily i weny ![]() No ale musze sie podzielic radoscia, bo w srode byl moj 'ostatni' dzien w pracy. wiec juz zaczelam oficjalnie macierzynski, choc do terminu jeszcze dobre 24 dni. W planach mam jeszcze duzo rzeczy do zrobienia przed porodem, zobaczymy jak mi bedzie szlo z motywacja i wykonawstwem ![]() MoniaHan! wielkie gratulacje! Nameczylas sie pewnie bardzo ale masz juz swoja Hanie. Czekamy na twoj powrot i zdjecia malej! Co kupilas Gosia? |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nie wiem co napisac ![]() Dzis pasuje mi rodzic, bo maz ma wolne az do poniedzialku, wiec mialby wiecej wolnego na rozpieszczanie corci no i mnie ![]() ![]() Ale staram sie o tym nie myslec, bo mam wrazenie ze corcia robi nam na przekor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O to długo nie wychodziliście na spacerek. Ile maluszek już ma? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Pojechalam na male zakupy spozywcze,bo wielkie zakupy byly dwa dni temu,ale oczywiscie jak zwykle gdy chodze po sklepie jestem glodna i na wszystko mam ochote,wiec za samo jedzenie 100f poszla,chociaz lodowka i szafki pelne byly.Oprocz tego jakies pojemniczki,garnek,reczni k,przescieradlo,kremiki,b lyszczyki,tusz do rzes,bluzeczki dla mlodej.No i ponad 200f zostawilam. Tak juz mam,ze wychodze z zalozenia,ze pieniadze sa po to zeby wydawac.No i przez to ile bym ich nie miala,to miec nie bede i tak,bo wydam ![]()
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
ja bym porodu nie porównała do amputacji....
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
![]() ja podziwiam kazda kobiete, ktora rodzi dzieci ![]() Cytat:
a teraz jak mi odeszly wody, to tez odechcialo mi sie wszelkiego poruszania... zreszta przez to, ze wody byly zielone polozna wolala mnie miec w pozycji lezacej... a nie mialam przeciez znieczulenia i urodzilam w pozycji bocznej... bo na inna nie zdarzylam zmienic ![]() jaka dieta? ![]() generalnie jem normalnie i wszystko na co mam ochote... tzn unikam wedzonek, z owocami staram sie nie przesadzac, na czekolade ani jakies slodycze nie bardzo mam nawet ochote i codziennie wypijam ok 1 l herbatki koperkowo-anyzowo-kminkowej
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Od Nas własnie wyszła położna... fajna babka dużo wie... Powiedziała, że kupki wodniste i żółte mogą być i to zależy od tego co zjem... Powiedziała też, że dziś tak ciepło, że spokojnie możemy powerandować maluszka na balkonie na słoneczku a jutro iśc na spacer ![]() ![]() ![]() A wy mamusie kiedy zaliczyłyście pierwszy spacer?? Moj Tymonek dziś ma 10 dobę...nie wiem czy nie za wcześnie? Co do diety: No i nadal nie wiem jakie surówki i sałatki mogę? buraczki i marchew można! pekińska średnio...kiszona odpada!... mizeria chyba byłaby ok! Brakuje mi czekolady i pomarańczy...bardzo!!!!!! ostatnio jem jabłka, banany, krówki ![]() Myślę, że będzie teraz dobra pora na różne zupy... a unikam: czekolady ![]() ![]() w sumie muszę się zagłębić w ten temat bardziej... poczytać i zrobić sobie rozpiskę ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-03-16 o 11:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj to bylam na spacerze kilka godzin ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
u nas np po marchewce u Sandry mielismy luzne kupki (a mowia, ze marchewka moze powodowac zaparcia ![]() buraczki tez jadlam i bylo ok z mizerja musisz sprobowac sama... ja np nawet nie bede probowac, bo mnie sie po ogorkach zawsze mocno odbija... niewiadomo jak to mogloby wplynac na malenka ![]()
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tez o swoje siły martwie bo osłabiona jestem troszkę... przed chwilka myslałam, że zemdleje, zalały mnie poty i duszno mi było a teraz mi zimno! mało mam energii jeszcze ide po krówke to nadrobie troszke ![]()
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak sobie juz pozwalam, bo czuje sie naprawde swietnie... nie tak jakbym rodzila 12 dni temu, a juz 2 miesiace temu ![]()
![]() |
#649 |
Gang Iren
|
O cukierkach krowkach mowisz?
Zjadlabym ![]() Wczoraj zjadlam cala pake rafaello,no mloda zjadla dwa,a maz sie juz nie zalapal ![]()
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Balbinka super, że z dzidzią wszystko w porządku...ciekawe kogo tam nosisz pod serduszkiem
![]() A przyjazdu gości w takim czasie to nie zazdroszczę...ale może nie będzie tak źle..pewnie będzie wesoło.. Tynka najważniejsze że z Tobą i synkiem wszystko w porządku...spory Ci urósł jeśli rzeczywiście waży juz 3800 ![]() I zazdroszczę hemoglobiny....moja lewo 10 osiąga z lekami ![]() A u gina sporo kaski zostawiłaś...dobrze ze już niedługo koniec ta częstych wizyt... Lenka i Tikki współczuje kataru ![]() Aguska witaj kochana ![]() Szymonek śliczny i rzeczywiście podobny do Filipka..no i najważniejsze że masz mleczko a synek chce ssać..szkoda że Filipek jest mały zazdrośnik, ale na pewno szybko przywyknie do nowej sytuacji w domu, na poczatu to wiadomo, że dla niego szok, że nie ma mamusi tylko dla siebie... Karo super że po wizycie wszystko ok i że nie masz paciorkowca.. Mag super, że maluszek rośnie na twoim mleczku i brawo za odpadnięcie kikuta ![]() Cytat:
![]() Zia udanego wypoczynku..nalezy Ci się bo i tak długo wytrzymałaś w pracy ![]() Gosia zakupowa rozpustnico ![]() ![]() Ja znowu całą noc nie spałam z powodu bezsenności i strasznego zgagonka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Moja ma 8 dób i dziś idziemy na pierwszy spacer. Pogoda superowa, więc na 20 minut nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dietę to staram się jeść tak żeby nie zaszkodzić małej, zrezygnowałam z miodu i cytrusów bo tak poradzili w szpitalu, smażonego nigdy dużo nie jadłam bo ogólnie nie jestem bardzo mięsożerna ![]() ![]()
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
![]() Ja tylko na chwilę i idę odpoczywać. Jednak wczoraj mnie jeszcze zostawili w szpitalu i wyszłam dopiero dziś o 12. Miałam przez ten czas co kilka godzin robione KTG które wychodziło książkowo. Lekarz nawet się dziwił że nie czuję ruchów bo Oskar ciągle wierzgał i kopał. Powiedział że może to być spowodowane dużą ilością wód i dlatego słabo odczuwam ruchu. Test Manninga (chyba tak się to pisze) wyszedł bardzo dobrze ![]() Oskar waży 2300g. Myślałam że puszczą mnie wczoraj do domu ale chcieli abym została i liczyła ruchy po każdym posiłku. Tak więc w odróżnieniu od środy wczoraj i dziś było ich więcej choć faktycznie słabe. Ale powiedziano mi że wszystko jest dobrze syn rozwija się prawidłowo i ciągle się rusza ![]() ![]() To tak po krótce ![]() Może uda mi się Was nadrobić ale naprodukowałyście ponad 20 stron ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki za kciuki okazały się pomocne ![]() ![]() Aaaa i przepisali mi luteinę (z tego co wiem jest na podtrzymanie ciąży) powinnam się tym martwić? szczególnie gdy usłyszałam że wszystko jest OK Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-16 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
Ja mam oszczedzanie chyba we krwi
![]() ![]() ![]() U nas tez dzis przepiekna pogoda, pol godziny na balkonie sie opalalam ![]() ![]() Cytrynka super ze dodalas te zalecenia ze szpitala, zapisalam sobie . Flower ja tez sie boje, bo czesto z bolu np podczas okres wymiotowalam i mialam mega biegunke , ale i tak bardziej boje sie bolu ![]() Niki dobrze ze z maluchem wszystko w porzadku, a ty tearz bedziesz spokojniejsza ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-16 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
ja rano poszłam na miasto, zrobić resztę badań potrzebnych do porodu, typu morfologia, mocz, które ważne są 2 tygodnie i jeszcze jakieś... Piękna pogoda, ubrałam sobie kurteczkę wiosenno-jesienną, przeszłam w sumie nie tak dużo, ale wróciłam do domu prawie mokra bo tak jest gorąco. ![]() ![]() ![]() potem poszłam odebrać wyniki na paciorkowca i tutaj lipa ![]() z wymazu z odbytu wyszedł posiew dodatni, natomiast z pochwy nie, co nie zmienia faktu że ta gadzina się przyplątała ![]() ogólnie interpretacja wyników jest taka: Wyhodowany drobnoustrój ... może świadczyć o nosicielstwie. Interpretacja wyniku zależy od objawów i stanu klinicznego pacjenta. ![]() Ale żeby było ciekawiej, to jak pamiętacie zażywałam antybiotyk, który teoretycznie mógł się tego paciorkowca pozbyć, ale żeby to sprawdzić, musiałabym czekać do przyszłego czwartku, żeby jeszcze raz zrobić wymaz, ze względu że dopiero co skończyłam stosować ten antybiotyk. Dla pewności zadzwoniłam do szpitala, zapytałam co mam robić-pani mi powiedziała, żebym badań nie powtarzała, oni i tak mimo wszystko podadzą mi profilaktycznie ten zastrzyk, bo może być tak, że nie zdążę tych badań odebrać. no i ogólnie jestem smutna i zła, że to takie skomplikowane wszystko ![]() Ja dzisiaj też pomysłu na obiad nie mam, więc będą pierogi. ja ruskie, mąż z mięsem ![]() p.s. zapomniałam napisać, na mailu cudne dzieciaczki, wszystkie bez wyjątku, bardzo urocze ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-16 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Nikii super że cie wypuścili i że wszystko w porządku, przynajmniej jesteś spokojniejsza że nic złego się nie dzieje
![]() mój synek dziś znów ma spokojniejszy dzień a wczoraj szalał, więc nie wiem co 2 dzień wygląda na to że odpoczywa, może zbiera siły na poniedziałkowy poród ![]()
#658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Madzia też jakby miała suchą skórę, ale kąpię ją w Oilatum bo miała wysypkę po płynie Nivea, to bardzo nawilża i połóżna nie kazała już niczym smarować żeby potówek nie było więc chyba wszystko ok, z resztą mam wrażenie że ten pierwszy naskórek musi zejść bo taki schodzący pojawia się prawie na całym ciele. Położna ost nic nie mówiła, a oglądała przecież małą.
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.