|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Marti slicznusi, ale jest roznica
Madzia pokaz swoj ![]() Tai dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Marti,
Śliczne brzuszki obydwa ![]() Ja tez tak mam nawet rano ze raz 6 miesiąc raz 4 ![]() Kwestia rozluźnienia mięśni i wyproznien. Po aquaareobiku rano nie mam brzucha prawie wcale, myśle ze mięśnie są wtedy bardziej napięte i lepiej przytrzymuja dzidzie. Today_Tommorow, Booski ![]()
#693 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
niby druga ciaza i powinien byc juz widoczny a on zamiast sie powiekszac to wklesa:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Today brzuszek mega wypaśny!!
![]() Marti rzeczywiście gdzieś sie dzidziuś u Ciebie schował. ![]() Ale mi sie nic nie chce, nie chce mi sie isc na urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Marti to zalezy od ciazy i kobiety nie powiedziane ze bedziesz od razu super wieksza niz w pierszej ciazy
![]() ![]() Mystiqque ja jeszcze sniadania nie jadlam, bez prysznica nic a musze jeszcze sklep zaliczyc, a ja nic nic zero energi a o ochocie to juz nie mowie ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-05-27 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Widze, że nie tylko ja taka leniwa
![]() Today ja bez śniadania mogłabym w ogóle z łóżka nie wstawac, bo zaraz mnie mdli ![]() Teraz mam dylemat w co sie ubrac, z żadnej sukience nie mieszczą mi sie bimbałki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie było mnie dwa dni a tu już 3 część wątku. Dziewczyny wczoraj jadłam grilla mniam mniam ![]()
#702 | |
Zakorzenienie
|
Swój pokazywałam tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=535
![]() Zawsze rano jest mniejszy a po śniadaniu już zaczyna rosnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę robić obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już widzę że druga. A właśnie dziewczyny, jak to jest, ostatnio słyszałam że w kolejnej ciąży później widać brzuszek i jest mniejszy ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2012-05-27 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Hej
Próbowałam Was nadrobić ale dałam sobie spokój bo kurde no nie mogę normalnie. A nie było mnie tylko w piątek i sobotę. U nas wszystko ok, czuję już małe jak się przemieszcza(póki co tylko wieczorami jak leżę na plecach). U nas nadal gorąco, sucho bleee wszystko wypalone jest. Do lidla nie dotarłam ostatecznie, ale w lumpku kupiłam sobie bluzę H&M, a małemu(starszemu) kilka koszulek.
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie czuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj nawet u nei weszlamn bo nie mailam kiedy przyjechala rodzina tża za godzinke beda znowu , jeszcze znajomi nasi nas odwiedzili wec siedzieli do 1ej w nocy i dzis od rana z nimi i ich dziecmi bylismy na rynku, nad warta itd ![]() nie wiem czasami mam takie glupe mysliczy wszystko jest ok z dzidzia skoro tak nic nie czuje wlasnie robie obiade dzis pomidorówka bo tesciowie jedza u babci michala wiec mam luz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
wiem tez bylam 8 lat w zwiazku bardzo bezsensownym z czlowiekiem nieodpowiedzialnym , niedojrzalym, pasozytem nawet slub z nm wzielam ale na szcescie w koncu oprzytomnialam i wnioslam o rozwod i dziekuje za o odzyskanie rozuemu bo dzieki8 emu mam eraz wspanialego partnara kolo siebie, nie jest idealny bo nikt nie jest ale nigdzie nei znalazlabym tyle milosci, uczucia i szacunku jak u neigo wiec mysle ze pewne rzeczy nei dzieja sie bez przyczyny i musialam przejsc to co przeszlam zeby miec teraz swojego rycerza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edzia- gratuluje ruchów maluszka ![]() Jeżeli chodzi o te ruchy to ja również się martwię.. zwłaszcza, że dzidzia jest o 4 dni większa niż wynika z OM. Chcialabym już ją poczuc, aby miec pewnośc, ze szystko ok.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
Też nie czuję ruchów, a to już niemal koniec 17 tyg, druga ciąża. Ale w pierwszej też b. późno poczułam. Co nie znaczy, że się nie martwię
![]() My już po obiadku i po seansie "Listów do M.", oczywiście się poryczałam, hormony ![]() Ma_majka cieszę się, że skorzystałaś z info o filmie ![]() Dziś też się lenię i nie mam ochoty wyjść z domu, chłopaki byli na placu zabaw chociaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- boski ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam straszny sen: zaczęła mi wypływać jakaś zielona maź. Miałam już jechać do szpitala, ale się obudziłam. Poszłam do toalety i odetchnęłam z ulgą.
Mam pytanie: czy jak długo siedzicie to jest Wam tak niewygodnie i często zmieniacie pozycję? Bo ja tak mam i zauważyłam, że wtedy wypycham brzuch do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
ale fajne brzusie! kiedy mnie tak wybrzuszy : >?
a jeśli chodzi o siedzenie to jak za długo siedze to mi pupa drętwieje ; p hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny z ruchami to jest roznie.wszytsko zalezy przedewszystkim od waszej tuszy(im jest sie drobniejszym tym wieksze prawdopodobienstwo szybszego odczuwania ruchow plodu)a drugi bardzo istotny czynnik to aktywnosc dzieciaczka-jesli jest spokojne i sie "nie rzuca" na tyle mocno zeby odczuc te delikatne ruchy to ich nie poczujecie w tak wczesnym stadium, no i wazne jest ulozenie malca bo jak lezy pleckami i macha w str jamy brzusznejo tez nie poczujemy.moja bratowa jest w ciazy za miesiac rodzi, to jej drugie dziecko a ruchy poczula teraz dopiero w 21tyg wiec nie stresowac sie.wiadomo im wczesniej tym dla nas lepiej bo sie nie martwimy.ja np bardziej odczuwama te kilka dni temu jak jeszcze meczyly mnie zaleglosci w jelitach.teraz od czasu do czasu cos czuje-ale o wiele delikatniej niz wczesniej.i tez moze to wynikac rownie ze zmiany ulozenia malucha.
Sola to mialas nieciekawy sen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- jak dlugo siedze to dretwieje mi tylek i nogi czasami. a wlasnie...wiecie ze juz nie powinnysmy spac i dlugo lezec na plecach??i na brzuchu tez nie wskazane bo uciskamy wtedy ciezka juz macica tetnice i dziecko ma mniejszy doplyw tlenu |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Madzius to widzialam ale wydawalo mi sie ze wieki temu pokazywalas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
no i do 2 trymestru jeszcze troche brakuje, ale lenia mam ciagle, mam nadzieje ze to sie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane.
Przepraszam, że się nie odzywałam tak długo, ale trafiłam na tydzień do szpitala, a tam nie miałam internetu. Od razu mówię, że z dzidzią wszystko w porządku. Trafiłam do szpitala, bo nagle skoczyło mi gwałtownie ciśnienie (170/100) i lekarze podejrzewali nadciśnienie ciążowe. Dostałam leki i wszystko się unormowało, ale mam leżeć i odpoczywać. Szpital sam w sobie bardzo przytulny i czysty, ale pobyt na patologii ciąży nie jest przyjemnym przeżyciem. Rozmawiałam z wieloma dziewczynami. Każda miała taką historię, że aż strach... Po tym wszystkim zmieniłam myślenie. Już nie potrafię tak bezstresowo i beztrosko cieszyć się. Mam gdzieś w tyle głowy zakodowane, że trzeba bardzo na siebie uważać, bo NIGDY NIC NIE WIADOMO! Dziewczyny.... myślałam, że jak minie I trymestr, to już nic się nie może stać. Błąd... Koleżanki z oddziału uświadomiły mnie, że w ciąży nie ma bezpiecznego okresu. Zawsze coś się może wydarzyć. Dla przykładu - koleżanka z sali (jest obecnie w II ciąży, zagrożonej). Pierwszą ciążę miała książkową. Zero objawów, świetnie się czuła, wyniki w normie. W 39 tygodniu nagle ucichło tętno dziecka. Urodziła martwe... ![]() Kochane, nie piszę tego, żeby Was straszyć czy stresować. Po prostu dbajcie o siebie, bo to że weszłyśmy w II trymestr nie oznacza, że teraz już jesteśmy "niezniszczalne". ![]() Wybaczcie, że tak smęcę, ale po tym co widziałam w szpitalu - wciąż nie mogę się otrząsnąć. Mam dołek... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja podchodzę do tego tak, że co ma być to będzie. Jak dzidziuś będzie chciał przyjść to przyjdzie na świat. Oczywiście nie jest tak, że podchodzę całkowicie bezstresowo i szczególnie przed badaniem mam tysiąc myśli i jakby coś się stało to na pewno bym to przeżywała. Ale z drugiej strony choćbym starała się nie wiem jak to i tak na pewne rzeczy nie mam wpływu. Co nie zmienia faktu, że trzeba o siebie dbać. Wiem jedno, że stres na pewno dobrze nie wpływa i jak mam jakieś czarne myśli to je odsuwam i myślę o tym np. jak urządzę pokoik itp. ----- Dzisiaj naszła mnie ochota na marchewki. Oczywiście sklepy pozamykane, bo święto. Na szczęście są takie gotowe, od razu do jedzenia na stacji benzynowej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Poni dobrze że już wszystko ok
![]() wiadomo że są różne historie ale im więcej się czyta i słyszy tym bardziej człowiek się przejmuje niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu i pozostaje być dobrej myśli ![]() ja to od 7 tygodnia muszę się oszczędzać, a nawet jakbym się zapomniała to każdy dookoła mi o tym przypomina - "nie podnoś tego" "usiądź" ![]() dzionek fajny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to zawsze staram się myśleć pozytywnie, ale uważam, że co ma być to będzie. Więc nie pisz czarnych scenariuszy i żadnego dołka ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Poni najwazniejsze ze juz wszytsko ok
![]() Mojitoo borowka i jagoda to chyba to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.