|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV
Marta gratuluję testowania Welli
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
mimo, że głowa wciąż boli, nie ma użalania się i siedzenia jak trusia - robię kilera, bo coś 'mało mi'. Poźniej może chwilkę się wyspamuję, ale nie wiem jak z czasem, jeszcze przecież obiad czeka xD Tylko trochę lipka robić kilera w okularach bo wsyztsko podskakuje, ale na razie mam soczewkowy odwyk xD
|
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Właśnie przed chwilą się dowiedziałam
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wczoraj trochę wypiłam, mimo to dzisiaj killer był i o dziwo poszedł mi lepiej niż zawsze Cytat:
pewnie i tak już go znasz na pamięć
|
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
robię z okularami, bo obok monitora mam telwizor i zawsze ewe mam lekko rpzycioszona i glosniej telewizor wlaczony na jakims filmie zeby mi sie tak nie dluzylo
![]() juz po skalepelu, pot mi leciał ciurkiem, ale tez lekko kreciło sie w lgowie. idę nalozyc na wlosy maskę z ziaji,wykap[ie sie i wezme sie za obiad
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---- nalozylam maskę z ziaji, zdenkowałam ją, ale juz do niej na razie nie wroce, chociaz byla dla moich wlosow calkiem rpzyjazna teraz planuje maskę z alterry tę z granatem ![]() i jutro dostanę moje zamowienie z avonu
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-08-28 o 13:05 |
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś sobie polumpkowałam i byłam na kawce z przyjaciółkąjak obfoce moje zdobycze to wrzucę fotki. TZ mnie dziś namówił żebym zrobiła jego ulubiony obiad, bo kotlety wszelkiej maści i spagetti sie mu przejadły i bede robiła kopytka i gulasz. A tak wogóle to nie wiem co sie dzieje bo od kilku dni wiele osób prawi mi komplementy w pracy a nawet w sklepie czy lumpku jak na zakupach jestem i kompletnie nie czaje czemu. Ja niestety dziś nie dostałam 3 kioskach shepa a nie chciało mi sie łazić po całym mieście i tak sie zastanawiam czy do jutra gdzieś jeszcze zostanie i bede mogła kupić....
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
z tym shape'm może być ciezko. mój tż przed 10 dorwał ostatniego w jakimś mniej odwiedznaym kiosku. w tych wiekszych [był w kolo 6 kioskach] juz były wyprzedane xD
|
|
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
aha no to szkoda najwyżaej zaangarzuje TZ zeby mi ściągną tak jak kilera i skalpel, bo on zna jaies magiczne sposoby ściągania takich filmów bez opłat np na chomiku
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na recenzję ich ![]() Cytat:
![]() ja drugą część płytki kupiłam tydzień po ukazaniu się w Stokrotce Bo wczesniej nie miałam czasu kupić i sporo było Trzeba trafić po prostu
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
marta
gratulacje! ja pomało obiadek gotuje, za godzinke przyjezdza braciak a nie widzialam go ponad miesiac, masakra jak sie za nim stesknilam ![]() Pohulałam pół godz
|
|
|
#704 |
|
zawsze mam racje
|
buahhot: orientujesz się może czy tołpa wycofuje wszystkie toniki z oferty? bo takie dziwne info usłyszałam
![]() A tego toniku http://tolpa.pl/pl/products/327/show...ik_nawilzajacy jak w rossmanach nie było tak nie ma.
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy mi siostra kupi w wiejskim sklepie![]() Zresztą mi się wydaje, ze to takich na uboczku kiosków/sklepów mniej dają egzemplarzy niż do empiku
|
|
|
#707 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
bo mnie się coś nie kojarzy
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno napiszę
Kurcze, tylko nie pamiętam czy się wybierało szampon/odżywkę do swojego rodzaju włosów, czy oni jakiś większy zestaw wyślą, pamietacie może? Napisali, że w tym tyg dojdzie.loluska dziękuję
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja gadam, dostanie tu porgramu telewizyjnego to hardcore wiec tutaj nawet nie szukałam tej gazety :Pju ż jestem tego ciekawa
|
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Obym wytrwała muszę sie do sklepu wybrać kupić trochę jedzenia dla siebie jakieś jogurty, razowe pieczywo, serki, warzywa których nie mam w ogródku ale kurcze auto mam u mechanika
![]() Cytat:
![]() Zaraz sobie HH pokręcę na dworze |
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny masz ten pomysł na zdrowe odżywianie się PIELĘGNACYJNA MOC OLEJKU RYCYNOWEGO Olej rycynowy pozyskuje się z nasion tropikalnego drzewa Ricinus communis - Rącznik pospolity. W naszym klimacie jest to roślina jednoroczna, uprawiana jako ozdoba, w tropikach skąd pochodzi osiąga 10 m wysokości. Należy do rodziny wilczomleczowatych i jest w całości trująca. Jak to robili dawniej... W dawnych czasach posługiwano się nią do niezbyt przyjaznych celów., np. chcąc pozbyć się bydła sąsiada wystarczyło je nakłuć gwoździem namoczonym w rycynie, albo też w Afryce podawano zupkę z nasion rącznika niechcianym dzieciom. Ciekawostką jest, że był on podawany pracownikom w kopalniach diamentów ze względu na działanie przeczyszczające. Ewentualne próby wyniesienia diamentów w żołądku były więc niemożliwe. Pielęgnacja olejkiem Dziś olej rycynowy ma zastosowanie zarówno w medycynie jak i w przemyśle kosmetycznym. Jako lek służy w leczeniu przeciwko zaparciom (wzmaga ruchy perystaltyczne jelit). Jest składnikiem wielu maści i past używanych w leczeniu wrzodów skóry, oparzeń, wyprysków, plam, chorób pochwy i szyjki macicy oraz w okulistyce, przy złuszczającym zapaleniu powiek rogówki. W przemyśle kosmetycznym używany jest do produkcji delikatnych mydeł, a kremom nadaje śnieżnobiały kolor. Jest też składnikiem szminek i błyszczyków, ze względu na najbardziej błyszczący olej roślinny. Olej rycynowy pielęgnuje włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Już nasze babki wiedziały jak można wykorzystać olejek rycynowy dla naszej urody i robiły różnego rodzaju mikstury z jego udziałem. Jeżeli nasze włosy są zniszczone i wypadają zróbmy następującą kurację: 1 żóltko + 1 łyżka oleju rycynowego + 1 łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać, lekko podgrzać i nanieść na włosy. Następnie nałożyć czepek, owinąć głowę ręcznikiem i taką maseczkę możemy trzymać nawet całą noc (ale wystarczy również godzinę). Następnie włosy myjemy, a do ostatniego płukania dodajemy sok z cytryny lub ocet jabłkowy. W przypadku, gdy nasze włosy mają tendencję do przetłuszczania, sok z cytryny możemy dodać także do maseczki. Jeżeli mamy włosy pozbawione blasku zastosujmy mieszankę: w jednym litrze wody rozpuszczamy 100 ml soku jabłkowego, 100 ml octu jabłkowego, 10 g oleju rycynowego. Wszystko wymieszać i nanieść na umyte i wilgotne włosy. Po kilkunastu minutach spłukać czystą wodą. Olejkiem rycynowym możemy również smarować zniszczone końcówki włosów, brwi i rzęsy. W przypadku zniszczonych i rozdwajających się paznokci pogrzejmy trochę olejku rycynowego w miseczce i zanurzmy w nim paznokcie. Olejek rycynowy przyniesie ulgę również naszym stopom. Jeżeli na stopach skóra jest twarda i mamy uczucie "zmęczonych stóp" wówczas natrzyjmy je olejkiem rycynowym na noc. Po takich zabiegach zyskamy miękkie i aksamitne stopy. Olejek rycynowy ma tendencję prawie całkowitego rozpuszczania się w wodzie, możemy go więc zastosować do kąpieli. Dzięki takim kąpielom nasza skóra będzie doskonale nawilżona.
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się podoba jak jestem u siebie w mieście obok i ludzie jeżdzą rowerami po zakupy;D
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczególnie jak są to rowery miejskie damskie
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja nie będę miała Shape, bo Tż. pewnie zapomni, jak mu powiem to samo z mamą. ![]() Zaraz idę do sklepu po "Garnier Ultra Doux Odżywka z masłem kakaowym i olejem kokosowym" wczoraj wyczytałam na wizażu, że jest dostępna z CG. Cytat:
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zjadłam sałatkę z pomidorów
![]() Może ktoś też się dołączy, nie chodzi mi o zrzucenie wagi tylko wprowadzenie lepszych nawyków (za dużo smażonego i tłustego jem )Cytat:
![]() Zadzwoniłam do taty żeby mi Shape kupił ciekawe czy znajdzie
|
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
SPA WE WŁASNYM ŁÓŻKU - ŚPIJ I PIĘKNIEJ W zabieganym, zapracowanym po ostatnią minutę świecie często brakuje nam czasu, by zadbać o siebie i trochę się rozpieścić. Dom, studia, praca, rodzina, dzieci, znajomi - wystarczy, by zapełnić więcej niż 24 godziny i to jeszcze na bardzo wysokich obrotach. I gdzie tu w tym napchanym grafiku upchnąć wizytę u manicurzystki, kilka relaksujących chwil podczas pedicure czy regularne odwiedziny u fryzjerki? Na szczęście sytuacja nie należy do tych bez wyjścia, a dzięki sprytnemu zaplanowaniu czasu możesz "wycisnąć" z doby trochę czasu, który będzie pracował tylko dla twojej urody. Kiedy? Podczas snu oczywiście! Od dzisiaj więc zaplanuj sen. Nie rzucaj się padnięta nosem w poduszkę, tylko przemyśl jak wykorzystać nadchodzące godziny tak, by regenerujący się organizm zdrowiał i ... piękniał bez wizyt u kosmetyczek. odżywione włosy Bądź szczera - dbasz o włosy jak należy, odżywiasz, szczotkujesz, nawilżasz? A może szybko je myjesz, w jeszcze większym pośpiechu suszysz, stylizujesz i już spóźniona biegniesz do pracy? Jeżeli odpowiedź jest bliższa tej drugiej opcji, to wykorzystaj noc, by dostarczyć im czegoś dobrego. Odpłacą ci się zdrowiem, błyskiem i sprężystością. Co możesz zrobić? Z pomocą przyjdą ci odżywki bez spłukiwania, które możesz nałożyć na noc. Sięgnij również po naturalne olejki, które nawilżą włosy i zadbają o skórę głowy. Taka noc pod kompresem z ręcznika co jakiś czas zadziała tylko dla twojego dobra. gładkie dłonie Przesuszona skóra, kłopoty z paznokciami? To częsta kondycja skóry dłoni. Nic dziwnego. Podobnie jak twarz i szyja są najbardziej narażone na działanie czynników zewnętrznych. Do tego taplają się w wodzie, zmywają i sprzątają dom. Dużo tego jak na delikatną skórę. Ale nocą możesz im sprawić prawdziwe spa.Nałóż obficie krem do rąk, a od czasu do czasu wmasuj także kapsułkę witaminy A i E. Dla pełnego rozpieszczenia na paznokcie i skórki nałóż odpowiedni olejek. Znajdziesz ich wiele w ofercie firm kosmetycznych. A teraz masz dwie opcje - możesz odczekać chwilę, aż krem się wchłonie lub też nałożyć cieniutkie, bawełniane rękawiczki. Zapobiegną wytarciu kosmetyków w pościel i na dłużej zapewnią dłoniom nawilżenie. miękkie, zadbane stopy Podobne zabiegi jak na dłonie możesz z powodzeniem stosować na zmęczone całym dniem stopy. Po wieczornej toalecie i złuszczeniu zrogowaciałego naskórka, nałóż na nie obfitą porcję kremu lub aptecznej maści na bazie wazeliny oraz wspomnianych wcześniej witamin A i E oraz załóż cieniutkie, bawełniane skarpetki. A tym z was, którym za ciepło nocą w stopy, polecamy odcięcie palców ... w skarpetce oczywiście ![]() precz z workami pod oczami Sprytne zawodniczki mają i na to sposoby. Podobno świetnie sprawdza się spanie z uniesioną lekko głową. O spaniu na plecach ze sprężystą poduszką, która podtrzymuje dobrze ciało wiadomo nie od dzisiaj. To dobry sposób na zapobieganie powstawaniu zmarszczek i niechcianych linii na twarzy, która przez 8 godzin każdej nocy spoczywa ściśnięta w różnych, czasami bardzo dziwnych grymasach. Uniesienie głowy ułatwia cyrkulację krwi i innych płynów ustrojowych, więc taka zmiana pozycji podczas spania może rozwiązać twój problem. Unikaj zbyt ciężkich i tłustych kremów nakładanych bezpośrednio na skórę pod oczami, skłoń się raczej ku olejkom - te z awokado i migdałów mają wysokie działanie nawilżające. gładkie usta Peeling ust to zabieg ekspresowy. Wystarczy, że podczas mycia zębów wymasujesz wargi szczoteczką i nieco mocniej przetrzesz szorstkim ręcznikiem. A przed snem zaaplikuj na usta balsam! Najlepiej sprawdzą się te tłuste, z witaminami i woskiem pszczelim. Rano obudzisz się z ustami, które aż same prosić się będą o buziaki. pryszcze precz Żadna z nas ich nie lubi, ale co jakiś czas widzimy takiego intruza to tu, to tam na twarzy lub innych partiach ciała. Nie pozwól, by przez noc miały się za dobrze i potraktuj je czymś odpowiednim. Antybakteryjna maść z cynkiem lub olejek z drzewa herbacianego nałożone na pryszcz zapobiegną rozszerzaniu się infekcji i podleczą stan zapalny. W pielęgnacji skóry wypróbuj także olejek arganowy - ten marokański specyfik słynie z nawilżającego i antystarzeniowego wpływu, ale również leczy trądzik i problemy skórne.
|
|
|
#717 |
|
CABIN CREW
|
marta gratuluje testowania kosmetyków
![]() ja to nie mam szczęścia do konkursów, nigdy nic nie wygrałam....
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
http://styloly.blogspot.com/ Kitka ja dzieki wizażowi wygrałam raz kosmetyki z under 20 do testowania i bon o wartości 50 zł na zakupy w Rossmanie i to były moje pierwsze wygrane także z wizażem jest łatwiej, bądź dobrej myśli
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neee podoba mi się taki efekt.Ja jestem ostatnio bardzo niezadowolona ze swoich włosów najchetniej to sciełabym je doramion żeby pozbyć się cieniowania które strasznie szpeci i przerzedza włosy z tyłu, w dodatku miesiac temu byłam u fryzjera i poprosilam o delikatnie scieniowanie samych końcy - raczej chodziło mi o efekt jaki otrzymuje sie po przejechaniu brzytwą (nie wiem czy wiecie o co mi chodzi) a ona mi wypitoliła te konce w takie ząbki
|
|
|
#720 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
aaaaaa- zapomniałam - kiedyś w lotka wygrałam 20 zł dziś mam ochotę na duże SPAmowanie..... mam też płytkę Chodakowskiej - od jutra zaczynam treningi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

mimo, że głowa wciąż boli, nie ma użalania się i siedzenia jak trusia - robię kilera, bo coś 'mało mi'. Poźniej może chwilkę się wyspamuję, ale nie wiem jak z czasem, jeszcze przecież obiad czeka xD Tylko trochę lipka robić kilera w okularach bo wsyztsko podskakuje, ale na razie mam soczewkowy odwyk xD

Właśnie przed chwilą się dowiedziałam
pewnie i tak już go znasz na pamięć

i coraz bardziej mnie to dołuje, od września będę jeszcze intensywniej szukać