|
|
#691 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile wydajecie na modę i urodę?
Cytat:
Ja przekroczyłam w tym roku 22 lata, a mój trądzik nie minął. Mam też miesiące gdy makijaż nakładałam raz na tydzień (wakacje) i moja cera nie była lepsza - od słońca wyskakuje mi więcej pryszczy, bo skóra po kuracji Izotekiem i hormonami jest przesuszona + mam bardzo jasną karnację i każde pół godziny na pełnym, letnim słońcu kończy się prawie poparzeniem. Poza tym używam dermokosmetyków, które zazwyczaj są polecane przed mojego dermatologa. Zazdroszczę Wam idealnych cer ja takiej nie mam więc MUSZĘ o nią dbać. Zresztą co mogą wiedzieć o pielęgnacji skóry wrażliwej/trądzikowej osoby o typie normalnym .A makijaż robię, bo lubię zakryć moje przebarwienia, podkreślić pełnie usta i powiększyć oczy... ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą wiele osób z trądzikiem nieodpowiednio pielęgnuje skórą używając agresywnych żeli do mycia twarzy i za tłustych kremów oraz brak porządnego demakijażu prowadzi do powstawania nowych zmian.
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Wtrącę się. Moze odstawienie większości kosmetyków przyniosło by po paru tygodniach efekt że trądzik i zaskórniki zniknęły by mi całkowicie. Zapewne moja cera by się zbuntowała i byłby wysyp. Wysyp który pozostawił by na mojej twarzy mnóstwo blizn, bo najmniejsza krosteczka u mnie zostawia blizne. To jest własnie powód dlaczego robie wszystko aby na mojej twarzy nie pojawiła się najmniejsza krosteczka.
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
to może zacznij od oczyszczenia się w środku?
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#697 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Dietę miałam ułożoną przez panią dietetyk - jedyny efekt to schudnięcie, a przy mojej wadze (175 cm, 56kg) nie mogę sobie pozwolić na spadek wagi.
|
|
#699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
z Biodermy, który ma też korektor w odcieniu niebiesko-zielonym na czerwone blizny. Ja swoje miałam usuwane w okresie gdy przez dwa lata myślałam, że mój trądzik wyleczyłam Izotekiem i chciałam się pozbyć blizn. Osiem miesięcy później wszystko wróciło do stanu przed kuracją i teraz zamiast iść do derma poszłam do ginekologa. Na razie efekty są dobre . A robiłaś badania hormonalne? Bo ja mam podwyższony poziom męskich hormonów.
|
|
|
#701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myśle też o tym kwasie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...30.html&next=1 |
|
|
|
|
|
#702 |
|
Konto usunięte
|
Polecam odstawienie glutenu,który jest jednym ze sprawców pojawienia się chorób autoimmunologicznych(nie winowajcą całego zła na świecie,ale ma duży wpływ). Z tymi drożdżami też bym uważała...Zwłaszcza jeśli ktoś oprócz trądziku cierpi na np łupież czy inne grzybice.
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiącu ok 500 zł. Zużyłam kosmetyki ok. tej wartości i były to zakupy zamienników.
Na ciuchy ok. 300 zł |
|
|
|
|
#704 |
|
Biała Dama
|
Ja w styczniu dokladnie 100,25. Do kosmetykow tez wliczam platki kosmetyczne, tampony itp
Chociaz zamowilam jeszcze z Avonu za 29 zl, ale jeszcze nie przyszlo
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook Filmweb Last.fm Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2014-02-01 o 08:15 |
|
|
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Na kosmetyki koło 400 zł ale akurat skończyło mi się parę rzeczy droższych rzeczy jak fluid czy perfumy itp. zwykle to pewnie o polowe mniej. Z ciuszków to tylko jakieś dodatki na max 150 zł. Aaa i nowe buty treningowe co było poważnym wydatkiem ale to raczej pod modę się nie wlicza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki pielęgnacyjne:
żel pod prysznic 7zł/miesiąc oliwka do ciała 18zł/3 miesiące zamiast żelu do twarzy stosuje peeling 6zł/ 3 miesiące krem do twarzy 18zł/ 6 miesięcy dezodorant 7zł/ miesiąc maszynki do golenia 20zł/ miesiąc krem do rąk 7zł/3 miesiące szampon 7zł/ 2 miesiące jedwab 6zł/ 2 miesiące waciki 3zł/ 2 miesiące patyczki 3 zł/ 2 miesiące tampony 6zł/ 2 miesiące chusteczki odświeżające 10zł/miesiąc pasta do zębów 10zł/2 miesiące szczoteczka do zębów 5zł/ miesiąc Kosmetyki kolorowe: podkład 18zł/4 miesiące korektor 16zł/ 6 miesięcy puder 20zl/ rok tusz do rzęs 20zł/3 miesiące eyeliner 10zł/ 6 miesięcy cień 6zł/rok szminka 30zł/rok carmex 9zł/3 miesiące róż 10zl/ 2 lata zmywacz do paznokci 3zł/ miesiąc lakiery 10 zł/ miesiąc Ogólnie wychodzi ok 120zł na miesiac. |
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Moje wydatki na kosmetyki są niewielkie. Kupuje głównie na promocjach w SP, Rossman itp. Mam sprawdzone, ulubione kosmetyki pielęgnacyjne i kolorowe i zazwyczaj jak dany produkt jest w promocji to kupuje nawet na zapas. Mam ładną, niezbyt wymagającą cerę, a więc do twarzy stosuje żel z biedronki za 4,99, a smaruje ją kremem Bambino. Na drobne wypryski nakładam maść z tlenkiem cynku ok.3zł. Raz w tyg robię peeling i nakładam maseczkę. Kupuję takie pojedyncze saszetki za 2 zł. Do włosów używam maski Biovax, do 12 zł w SP na promocji, kremu mlecznego Kallos, 1l za 20zł starcza na ok rok. Na końcówki nakładam na zmianę jedwab Biosilk za 4 zł lub olejek araganowy Bioelixire za 8zł. Szampon Alterra 9zł.Farbuję sama raz na miesiąc farbą Joanna 8zł. Do ciała używam żelu z Dove 7zł, peelingu joanna 4 zł, płynu do higieny intymnej Facelle 4zł, dezodorant Garnier 7zł, mleczko do ciała Garnier 10zł. Pasta do zębów elmex 12zł. Tampony 5zł. Kosmetyki kolorowe starczą na kilka miesięcy, podkład loreal i puder każdy po ok 40zł, tusz maxfactor 20zł, korektor eveline 10zł, eyeliner wibo 7 zł, kredka essence 5 zł, baza pod cienie catrice 15 zł. Do paznokci kupuję odżywkę eveline 10zł, top coat ados 6zł, lakiery do paznokci w cenach 3 do 6zł, gł. wibo, lovely,bell, golden rose. Do fryzjera chodzę raz na 4 miesiące, po 25 zł za strzyżenie. Jeśli chodzi o ciuchy to także kupuje na wyprzedażach, okazjach i w sh. Głównie robię takie większe zakupy 2 razy w roku i czasem jakiś fatałaszek od czasu do czasu.obecnie na zimowych wyprzedażach wydałam ok 500zł.
|
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Jestem młodą osobą i sporo jeszcze eksperymentuję z tym, co mi służy, co nie, w czym mi do twarzy, bez czego mogę się obejść.
W ten sposób wydałam trochę pieniędzy na kosmetyki, które teraz leżą. Np. kolorowe cienie albo podkłady. Nie są to jakieś horrendalne kwoty, ale po co przepłacać. Sądzę, że z czasem takich nietrafionych zakupów będzie coraz mniej ![]() Myślę, że nie rozstanę się z tuszem, eyelinerem, korektorem, pudrem, różem (ma 2,5 roku, z Avonu, a używam co dzień! ) i kredką do brwi. Nie trzeba uzupełniać ich co miesiąc. Do tego kosmetyki do dbania o higienę plus odżywka do włosów (jedna do spłukiwania, druga bez) Nivea Soft do twarzy i raz na jakiś czas balsam do ciała. Średnio na miesiąc jakieś 80 zł. Natomiast niezmiennie wydaję dużo na ubrania. Uważam, że średnio 100zł powinno wystarczać, a ja permanentnie przekraczam tę kwotę. W tym miesiącu kurtka, w innym buty albo masywna torebka Ale może jest iskierka nadziei, bo doszłam do wniosku, że najlepsza jest ponadczasowa klasyka i nie warto szukać ciągłych podniet w postaci nowych, modnych łaszków ![]() Zapomniałabym dodać, że chodzę na aerobik itp. Koszt to 70 zł miesięcznie. Edytowane przez OneRush Czas edycji: 2014-02-09 o 11:45 Powód: uzupełnienie wypowiedzi |
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się poprawiam.
W lutym ok. 260 zł. na kosmetyki i 450 na ciuchy
|
|
|
|
|
#710 |
|
Biała Dama
|
Ja w lutym na kosmetyki niecałe 126 zł, myślałam że więcej
Ciuchów nie kupiłam od początku roku żadnych, nawet skarpetek Tylko u szewca wydałam 40 zł
|
|
|
|
|
#711 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym móc wydawać tak mało na kosmetyki :C ale z razcji mojego AZS najwięcej wydaje na kremy i inne takie cuda. miesięcznie 70zł plus kosmetyka kolorowa 100, paznokcie 50zł, siłownia 100zł, ubrania, dodatki itp. 250zł, szampony, odżywki 100zł.
OK 700zł miesięcznie
|
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
W tym miesiącu wydałam 200 zł prawie - z kolorówki kupiłam tylko tusz za 34 złote
Reszta to sama pielęgnacja
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Wydatki są spore.
Mam cerę wymagającą co do kosmetyków bo jest bardzo wrażliwa. Żel którym myje twarz do najtańszych niestety nie należy tak samo krem. Dla mnie to podstawa bo inaczej walczę z mega suchą cerą. Do tego dochodzą kosmetyki na ciało i do włosów i oczywiście podstawowe malowidła dla mnie czyli podkład tusz do rzęs i róż. Co do garderoby to tutaj nie histeryzuje lubię wydawać na ubrania oczywiście w miarę rozsądku ale to nie jest konieczność zakupu czegoś nowego co miesiąc. |
|
|
|
|
#714 |
|
Konto usunięte
|
U mnie styczeń:
kosmetyki 52,25 higiena 6,96 luty kosmetyki 25,95 higiena 18,06 Więcej niż się spodziewałam.... Kosmetyki- kolorówka + pielęgnacja higiena- podpaski, wkładki, waciki, patyczki, pasta do zębów, chusteczki higieniczne itp. w styczniu lutym zrobiłam spore zapasy wszystkiego na promocjach. W marcu może wpadnie jakaś zachcianka z CND z Rossmanna. Nie planuję żadnej kolorówki w tym półroczu chyba że będzie -40 % w Rossmanie i kupię tusz do rzęs (do 17zł) Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-03-06 o 11:38 |
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy dokładnie nie przeliczałam, ale wyszłoby pewnie ok. 250 zł na kosmetyki do pielęgnacji, z tym, że nie na miesiąc, a na ok. 6 tygodni. Twarz: żel, płyn micelarny i kremy to ok. 150 zł na ok. 1,5 miesiąca. Pielęgnacja ciała i włosów na ten sam okres: ok. 100 zł.
Kosmetyki kolorowe kupuję rzadko, często dostaję w prezencie. Używam korektora, pudru i różu, kupuję ze średniej półki po ok. 30-40 zł. Rzęsy robię sztuczne za 60 zł miesięcznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Marzec
Kosmetyki 500 Ciuchy 400 |
|
|
|
|
#717 |
|
Biała Dama
|
Wyjątkowo biedny miesiąc, z excela wynika 42,20 za kosmetyki. Tylko nie jestem pewna czy czegoś nie zapomniałam wpisać
W końcu coś robi na półce nowy dezodorant, pianka do włosów i krem bb ![]() Ciuchów nadal niet, ale potrzebuję nowego biustonosza |
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiecień
Kosmetyki: 900 zł! Dużo rzeczy mi się skończyło+parę nowości Ciuchy: ok. 130 zł. |
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Ja staram się wydawac coraz mniej, ale nie zawsze mi się to udaje
![]() fluid matujący pharmaceris 28zł/3miesiące catrice camouflage 10zł/6miesięcy tusz do rzęs rimmel scandaleyes kupiony z promocji 12zł/6miesięcy eyeliner 10zł/3-4miesiące tusz do rzęs bourjois z promocji 25zł/6miesięcy balsam brązujący z liren body arabica 10zł/1-2miesiące puder transparentny z catrice 10zł/3-4 miesiące puder brązujący z essence 10zł/6 miesięcy płyn micelarny z bielendy 18zł/2 miesiące krem do twarzy ziaja 7zł/2-3 miesiące dezodorant (latem 2x) 7zł/1 miesiąc utwardzacz do paznokci eveline 13zł/2 miesiące lakier do paznokci 5-10zł/1 miesiąc odżywki, maski do włosów 20-30zł/miesiąc (mam dłuuugie włosy) farba do włosów z promocji (olia, l'oreal) 15-20zł/2miesiące pomadka 10zł/3-4 miesiące maseczki 5-10zł/1 miesiąc peeling do twarzy 15zł/1 rok cienie do powiek 15zł/1 rok tampony z biedronki lub lidla ok. 6zł/1-2miesiące lakier do włosów 10zł/ 1 rok henna do brwi 10zł/ 2miesiące Mieszkam z rodzicami więc nie muszę kupowac pasty do zębów, żeli pod prysznic, szamponów, kremu do rąk, zmywacza do paznokci, płatków kosmetycznych czy patyczków ![]() Jeśli chodzi o ciuchy, to co sezon robię większe zakupy i uzupełniam najważniejsze braki Na bieliznę w ciągu roku wydaję ok. 50zł. Ubiegłego roku zimą wydałam ok.700zł na ciuchy ( 150zł kurtka, 150zł buty, 60zł spodnie, 60zł sukienka, kilka bluzek za jakieś łącznie 200zł, torebka 80zł) , w sezonie wiosna-lato ok. 400zł (koturny 90zł, sandałki 60zł, 2 pary balerinek 70zł, sukienka 60zł, spodnie 80zł, spódniczka 20zł), zbliża się jesień więc muszę zaopatrzyc się w buty na które wydam ok.120zł, kurtkę ok.120zł, spodnie ok.100zł perfumy zazwyczaj dostaję w prezencie ![]() czasami kupuję coś w lumpeksach, więc tego już nie liczę, bo jest to niewielki wydatek i raczej rzadko to robię (ostatnio byłam jakieś 2 miesiące temu i kupiłam bluzkę za 10zł)Podsumowując na kosmetyki wydaję na miesiąc ok.150zł (za dużo!) i na ciuchy średnio też jakieś 150zł/miesiąc Edytowane przez paaulinkaa2 Czas edycji: 2014-08-21 o 00:41 |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
sierpień:
kosmetyki: około 400 zł ciuchy: chyba 0 zł |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

.
luty 2014 - początkująca włosomaniaczka 

z Biodermy, który ma też korektor w odcieniu niebiesko-zielonym na czerwone blizny. Ja swoje miałam usuwane w okresie gdy przez dwa lata myślałam, że mój trądzik wyleczyłam Izotekiem i chciałam się pozbyć blizn. Osiem miesięcy później wszystko wróciło do stanu przed kuracją i teraz zamiast iść do derma poszłam do ginekologa. Na razie efekty są dobre
. A robiłaś badania hormonalne? Bo ja mam podwyższony poziom męskich hormonów.

) i kredką do brwi. Nie trzeba uzupełniać ich co miesiąc.
Ale może jest iskierka nadziei, bo doszłam do wniosku, że najlepsza jest ponadczasowa klasyka i nie warto szukać ciągłych podniet w postaci nowych, modnych łaszków