|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41382573]Dlatego u nas puszczają nagranego nativa z płyty
[/QUOTE]EH, jak wam zazdroszczę
|
|
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
|
|
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
może na na 99,9%, ale obawiam się, że też nie zaliczę. dzisiaj mieliśmy część pisemną, oczywiście połowa zagadnień nie była uwzględniona na egzaminie, a zamiast tego wymyślili jakieś z dupy wzięte polecenia..
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na razie same bd...aż jestem pozytywnie zakoczona
teraz literatura, mam na nią tydzien i za chwilę biegnę do biblioteki po ksiazki.
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Mój egzamin z praktycznej już jutro - część pisemna składająca się z 3 części, każda po półtorej
godziny - mózg mi sie po tym zlasuje. Ustny mam w przyszłym tygodniu, ale jeśli uda mi się jakos zaliczyć pisemny to ustny jest tylko formalnoscią
Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2013-06-19 o 18:47 |
|
|
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41392861]Nie omieszkam sprawdzić, z kim macie. Trzymam mocno za ciebie kciuki, ja po ostatnim egzaminie na naszym cudownym wydziale (5,5 godziny) przespałam prawie dwa dni
[/QUOTE]Edytowałam post 0 każda część trwa 1,5h, a nie 3 - już mi sie coś z mózgiem dzieje
|
|
|
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
U nas trwał 5,5. 2,5 słuchanie plus wypracowanie, 3 godziny test gramatyczo-leksykalny na 10 stron
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41398390]U nas trwał 5,5. 2,5 słuchanie plus wypracowanie, 3 godziny test gramatyczo-leksykalny na 10 stron
[/QUOTE]To u nas jest gramatyka, leksyka i wypracowanie. I każde po 1,5h. Nie mamy juz słuchania |
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z nieba mi spadłyście, bo myślałam, że to ja jestem taka beznadziejna i męczę się na filologii
Przeczytałam dopiero 3 strony, ale zgadzam się z większością tego, co napisałyście.100% prawdy ![]() Cytat:
Cytat:
Wracam do literatury XX wieku
Fais-moi une place dans tes urgences, dans tes audaces, dans ta confiance. Edytowane przez zielona_nadzieja Czas edycji: 2013-06-20 o 21:24 |
||
|
|
|
|
#701 |
|
Konto usunięte
|
Mam za kilka dni egzamin z historii literatury, póki co jem kinder bueno.
Dawno nie mialam nic tak głęboko w d...
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
U mnie kolejne kolokwium do uzupełnienia, ale popiwkowałam i jestem załatwiona, czas kimać
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#706 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam jeszcze trochę czasu
zdążę BUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHA HAHA ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- seeductiveee! prędko! posłałam ci wiadomość!
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś wróciłam z masakry rosyjskiej
, wyniki poznam niestety dopiero we wtorek (jest sześciu prowadzących na 35 osób< nie wiem co oni tyle czasu będą sprawdzać). A maila z wynikami nam nie wyslą, "Bo nie!" |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
historia literatury
![]() za dużo to ja nie umiem
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
Nie mam nic przeciwko czytaniu książek, kiedyś nawet to lubiłam ( ), ale te wszystkie prądy, teorie i inne pierdoły są tak nieżyciowe, że aż boli.
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko. mam dużo czasu, dzień jest długi. przecież jest gorąco to co ja mam innego do roboty, jak się nie uczyć? no raczej, że notatki pójda w ruch
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
to ja zdecydowanie wolę historię literatury od gramatyki opisowej
![]() własnie jestem po egzaminie z tej drugiej - wszystko powiedział za mnie wykładowca, po czym wstawił 5
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Doczytuję poprzednie strony wątku i nadrabiam
:Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40020874] Tak że moim zdaniem nie warto obniżać sobie lotów tylko po to, by było łatwiej[/QUOTE] Zgadzam się w 100% Po teście pierwszego dnia studiów zostałam zakwalifikowana do grupy średnio-zaawansowanej, w której na początku czułam się jak skończony tuman (były w niej dziewczyny uczące się francuskiego po 5-7lat, a ja miałam za sobą tylko 3 lata liceum, po których umiałam wydukać kilka zdań ). Mogłam przenieść się do którejś z grup początkujących, ale stwierdziłam, że wolę równać w górę, niż w dół i zostałam. Teraz (kończę 3 rok) egzamin z PNJF zdałam tak samo (a w niektórych przypadkach nawet lepiej), niż ludzie z grupy zaawansowanej ![]() Ależ miałam farta dzisiaj na egzaminie porządnie opracowałam jedynie 3 tematy ( z 10), a trafił mi się akurat ten, z którego byłam najmocniejsza
Fais-moi une place dans tes urgences, dans tes audaces, dans ta confiance. Edytowane przez zielona_nadzieja Czas edycji: 2013-06-21 o 15:02 |
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie padła propozycja bym przeszła do grupy wyżej - odmówiłam. Teraz stwierdzam, że od października idę wyżej- skoro dałam radę teraz na dwóch uczelniach to przy pisaniu magisterki tym bardziej (przecież noce będą dłuuuugie)
|
|
|
|
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
Ja żałowałam, ale po połaczeniu grup na II roku zdecydowałam się na przejście do prowadzących oraz dołączenie do grupy, która wcześniej była zaawansowana i widząc co i jak robili, plułam sobie w twarz, że nie poszłam tam wcześniej, bo poziom zdecydowanie mi odpowiada. W końcu nie mamy ledwo co czytających tumanów.
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mnie to przesądziło, ale myślałam, że będzie mega ciężko i nie dam rady na drugiej uczelni. O ja naiwna! Mam tylko trochę nadrobić i od października startuję z wyższą grupą. Oni sobie nie olewają jak u mnie w grupie (co mnie demotywuje), uczą się i są o wiele poważniejsi. W końcu starsi i bardziej zaprawieni w bojach, podobnie jak ja
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na języku jest tak mało osób, że nie ma możliwości otworzenia grupy podstawowej i zaawansowanej... jest nas jakieś 15 osób
Poza tym z tego co obserwuję na zajęciach, to aż się zastanawiam, jak oni zdali maturę z angielskiego. Tak, tak, nie mamy żadnego francuskiego (nie było chętnych), tylko niemiecki lub angielski. Było tak, że ci co mieli w liceum niemiecki, poszli na niemiecki. Ci co angielski - na angielski, więc dla mnie zadziwiającym jest, że zaczynaliśmy zajęcia od My mother has blond hair.... Prowadząca miała ambicje zrobić z nas B2, a tymczasem co po niektórzy mylą ciągle Present Continuous z Present Simple......Ja w ogóle znalazłam sobie pracę.. na 9 dni Nic ambitnego, hostessa z ulotkami, ale stawka chyba spoko, za 9 dni po 6h będę miała netto 400zł..akurat dodatkowa kasa się przyda, a przynajmniej cały lipiec będę sobie potem leżeć i się obijać więc już jakoś wytrzymam te 9 dni (w sumie 8, bo już wczoraj byłam).... mam tylko nadzieję, że pogoda się nieco zepsuje.. tak 20 stopni by mi wystarczało, bo wczoraj jak było 36 stopni, to było hardcorowo :P (przynajmniej się trochę opaliłam ).. no ale.. oczywiście jak brałam tę pracę, to pamiętałam, że mam w przyszły piątek egzamin, więc zadbałam o to, żeby godziny pracy mi z tym nie kolidowały...ale zapomniałam, że muszę się przecież na ten egzamin UCZYĆ ![]() :brzyda l:a to najtrudniejszy egzamin historia literatury.... kupa książek, no ale jeszcze znać problematykę to pół biedy, ale daty pierwszych wydań książkowych... liczba się powiększa, bo oprócz dużych utworów jest jakieś 20 nowel, co oznacza 20 dat wiecej... oprócz tego oczywiście artykuły - tego nie znoszę. Dla mnie większość tych artykułów to jest jakieś pieprzenie przez 25 stron, z czego zbierając istotne zagadnienia wychodzi tego na max 1 stronę...a potem wykładowca zapyta o coś, co dla mnie było nieistotne, ale on chyba myśli, że całych artykułów uczymy się na pamieć ![]() skoro ostatnio jak jednej lasce oddawał pracęzaliczeniową i coś tam się nie zgadzało w przypisach, to on do niej, żeby mu powiedziała jak wyglądała książka, którą zamieściła w przypisie. I dziwił się, że my nie pamiętamy, jakie książki mieliśmy w ręku, że on to pamięta i w ogóle książki ah książki..I jak tu zdać Będę musiała wstawać o 8, uczyć się do 10, o 11 wychodzić do tej pracy, w domu bede o 19, więc od 20 do 22 znowu nauka......... nie wiem czy podołam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

[/QUOTE]

- mózg mi sie po tym zlasuje. Ustny mam w przyszłym tygodniu, ale jeśli uda mi się jakos zaliczyć pisemny to ustny jest tylko formalnoscią

A z czego?

porządnie opracowałam jedynie 3 tematy ( z 10), a trafił mi się akurat ten, z którego byłam najmocniejsza 
historia literatury.... kupa książek, no ale jeszcze znać problematykę to pół biedy, ale daty pierwszych wydań książkowych... liczba się powiększa, bo oprócz dużych utworów jest jakieś 20 nowel, co oznacza 20 dat wiecej...