Jak uwieść żonatego faceta? - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 15:58   #691
kalincia
BAN stały

Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Nastepna z ucisnionym misiaczkiem Ona wszystkim kierowała- to wcielenie zua- zona , on sie nie mógł wyprowadzić od niej szybciej, bo trzeba było czekać, az ona go wyrzuci. Komedia
Ależ skąd. Nie o to chodzi. Raczej o to, że ona nadal uznawała, że będą razem, nie brała pod uwagę tego, że on zdecydował inaczej. Oczywiście, że nie czekał, aż ona go wyrzuci, wyprowadził się i tyle, tylko zdziwiliśmy się, że w takiej sytuacji tak właśnie zareagowała. Bo to jednak trochę dalekie od stereotypu wyrzucenia za drzwi razem z jego gratami. Ja bym zareagowała sereotypowo i to od razu. Ona by się nawet pogodziła, że ja jestem w jego życiu, byle wszystko wyglądało, jak dotąd. Wyglądało na zewnątrz.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:09   #692
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ależ skąd. Nie o to chodzi. Raczej o to, że ona nadal uznawała, że będą razem, nie brała pod uwagę tego, że on zdecydował inaczej. Oczywiście, że nie czekał, aż ona go wyrzuci, wyprowadził się i tyle, tylko zdziwiliśmy się, że w takiej sytuacji tak właśnie zareagowała. Bo to jednak trochę dalekie od stereotypu wyrzucenia za drzwi razem z jego gratami. Ja bym zareagowała sereotypowo i to od razu. Ona by się nawet pogodziła, że ja jestem w jego życiu, byle wszystko wyglądało, jak dotąd. Wyglądało na zewnątrz.
Aha. Wyrzucilabys wiec chlopa za drzwi, gdyby mial kochanke choc sama jego kochanka bylas? Nie mam wiecej pytan.

Hipokryzja muza kazdej kochanki? Zdziwiona jestem, bo myslalam, ze naiwnosc i zly charakter.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:13   #693
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No i super, moze teraz sie nawet zona ucieszy, ze facet ma kogo posunac, bo jej ten "obowiazek" spadnie z glowy, pardon, z d.py.
Jeszcze jak i tak dostanie czekoladki (teraz w ramach przeprosin, że wrócił późno ze spotkania z klientem), to niebo na ziemi będzie miała

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
No właśnie. Tak im źle to po co? Dlaczego jeszcze od niej nie odszedł w takim razie?
Bo nie złapał jeszcze odpowiedniej drugiej gałęzi, bo ta żona w domu co tylko sprząta i gotuje to nie taki łatwy towar do znalezienia, a korzeń zawsze gdzieś się wsadzi jak widać
Stary 2013-05-31, 16:16   #694
magd102
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088524]Aha. Wyrzucilabys wiec chlopa za drzwi, gdyby mial kochanke choc sama jego kochanka bylas? Nie mam wiecej pytan.

Hipokryzja muza kazdej kochanki? Zdziwiona jestem, bo myslalam, ze naiwnosc i zly charakter.[/QUOTE]

Oj tam przecież biedna dupa wołowa była nieszcześliwa w związku więc miała prawo bzykać się z nim no i musiała pokazać,że chłop nie zmieni standardu życia jak odejdzie od żony ale jak go znowu zaswędzą jaja to go wywali bo pohańbił ich wyjątkową miłość dziad niewdzięczny

Autorko ( nie wiem czy już była taka rada ) dlaczego nie wyślesz donosu anonimowego do żonki twej miłosci? Jest duża szansa ze zareaguje stereotypowo i go wywali za drzwi a Ty go powitasz gotowa pocieszyć

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:21   #695
kalincia
BAN stały

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088524]Aha. Wyrzucilabys wiec chlopa za drzwi, gdyby mial kochanke choc sama jego kochanka bylas? Nie mam wiecej pytan.

Hipokryzja muza kazdej kochanki? Zdziwiona jestem, bo myslalam, ze naiwnosc i zly charakter.[/QUOTE]
A to nie pytaj, nie ma obowiązku. Tak, wyrzuciłabym, gdyby mnie zdradził, to chyba raczej częsta i normalna reakcja zdradzonej?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
Oj tam przecież biedna dupa wołowa była nieszcześliwa w związku więc miała prawo bzykać się z nim no i musiała pokazać,że chłop nie zmieni standardu życia jak odejdzie od żony ale jak go znowu zaswędzą jaja to go wywali bo pohańbił ich wyjątkową miłość dziad niewdzięczny

Autorko ( nie wiem czy już była taka rada ) dlaczego nie wyślesz donosu anonimowego do żonki twej miłosci? Jest duża szansa ze zareaguje stereotypowo i go wywali za drzwi a Ty go powitasz gotowa pocieszyć
Dokładnie tak. Wywalę, bo pohańbił. Chciałabym jednak, autorko, byś przestała używać słów obraźliwych. To nie wzmacnia twojej argumentacji.
Stary 2013-05-31, 16:24   #696
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie pytaj, nie ma obowiązku. Tak, wyrzuciłabym, gdyby mnie zdradził, to chyba raczej częsta i normalna reakcja zdradzonej?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Dokładnie tak. Wywalę, bo pohańbił. Chciałabym jednak, autorko, byś przestała używać słów obraźliwych. To nie wzmacnia twojej argumentacji.
Czyli jednym słowem jak się cudzą miłość bezcześci to okej, a jak swoją to tragedia grecka? Fajnie, fajnie.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:25   #697
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Czyli jednym słowem jak się cudzą miłość bezcześci to okej, a jak swoją to tragedia grecka? Fajnie, fajnie.
no tak bo przesz każdy musi dbac o swoje dobro a nie o czyjeś tam, jest kowalem własnego losu itd itd poczekaj zara czaśnie ci wywut
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 16:28   #698
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088524]Aha. Wyrzucilabys wiec chlopa za drzwi, gdyby mial kochanke choc sama jego kochanka bylas? Nie mam wiecej pytan.[/QUOTE]
No ale gdzie tu hipokryzja? Przecież tak samo jak chciała żeby jej chłop zostawił żonę i był z nią, tak i będąc zdradzoną partnerką chciałaby, żeby chłop poszedł w dal do kochanki. Jak dla mnie pełna logika i konsekwencja
Stary 2013-05-31, 16:28   #699
kalincia
BAN stały

Cytat:
Czemu tragedia grecka? Rozstanie i tyle.
Stary 2013-05-31, 16:30   #700
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jaaaaaaaaaką miłość, naprawdę uważacie, że w związku w którym jest zdrada, jest też miłość? Ewentualnie jednostronna, strony zdradzanej. A być w związku w którym ja kocham, a chłop nie, to ja bym nie chciała. Niech sobie idzie w dal do innej.
Stary 2013-05-31, 16:30   #701
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ale gdzie tu hipokryzja? Przecież tak samo jak chciała żeby jej chłop zostawił żonę i był z nią, tak i będąc zdradzoną partnerką chciałaby, żeby chłop poszedł w dal do kochanki. Jak dla mnie pełna logika i konsekwencja
Oczywiście. Bycie razem z miłości oznacza dla mnie bycie z jedną osobą. Był z inną - chciałam, żeby był tylko ze mną, jest ze mną, chcę tego samego. Konsekwencją zdrady byłoby dla mnie rozstanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 16:31   #702
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie tak. Wywalę, bo pohańbił.
Ale, gdy hanbil zone to juz Ci nie przeszkadzalo i nie umniejszalo to jego cudownosci?

Zreszta, gdzie tu hanba? Gdyby Twoj menszczyzna znalazl sobie kochanke to bylaby to Twoja wina. Przeciez gdybys dawala mu wszystko, czego mu do szczescia trzeba to nie szukalby go gdzie indziej. Taka byla Twoja argumentacja wzgledem zony Twego zonatego jeszcze wtedy partnera, nie pamietasz?

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-05-31 o 16:33
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:32   #703
kalincia
BAN stały

Cytat:
Jaaaaaaaaaką miłość, naprawdę uważacie, że w związku w którym jest zdrada, jest też miłość? Ewentualnie jednostronna, strony zdradzanej. A być w związku w którym ja kocham, a chłop nie, to ja bym nie chciała. Niech sobie idzie w dal do innej.
Ja też bym nie chciała.
Stary 2013-05-31, 16:35   #704
Konto usunięte

Cytat:
Jak, gdzie tu hipokryzja? Jak ja zdradzi to bedzie fee. Jak zdradzal z nia to byl cud-miod. Skoro tamta zdrada byla taka"carpie diem" to ta tez powinna.
Stary 2013-05-31, 16:37   #705
aante_e
Miss Pudernica

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088816]Ale, gdy hanbil zone to juz Ci nie przeszkadzalo i nie umniejszalo to jego cudownosci?

Zreszta, gdzie tu hanba? Gdyby Twoj menszczyzna znalazl sobie kochanke to bylaby to Twoja wina. Przeciez gdybys dawala mu wszystko, czego mu do szczescia trzeba to nie szukalby go gdzie indziej. Taka byla Twoja argumentacja wzgledem zony Twego zonatego jeszcze wtedy partnera, nie pamietasz?[/QUOTE]
Argumentacja zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy, jak będzie stroną pokrzywdzoną to od razu będzie inaczej śpiewać.

Zawsze mnie zastanawia na ile trzeba być zdesperowaną żeby pchać się w bagno wchodzenia w cudze małżeństwo. I jak małe poczucie własnej wartości, żeby myśleć że nikt inny mnie nie bzyknie tylko facet, który nawet nie umie podjąć decyzji z kim chce być.
Stary 2013-05-31, 16:37   #706
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088886]Jak, gdzie tu hipokryzja? Jak ja zdradzi to bedzie fee. Jak zdradzal z nia to byl cud-miod. Skoro tamta zdrada byla taka"carpie diem" to ta tez powinna.[/QUOTE]
Nie zauważyłam żeby Kalincia twierdziła, że jak zdradzał to był cud-miód, ale może coś przegapiłam.
No i właśnie, tamta zdrada była carpe diem, odszedł od żony, to w analogicznej sytuacji niech zdrada będzie carpe diem i niech też odejdzie od żony. Dla mnie to konsekwentne
Stary 2013-05-31, 16:38   #707
kalincia
BAN stały

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41088816]Ale, gdy hanbil zone to juz Ci nie przeszkadzalo i nie umniejszalo to jego cudownosci?

Zreszta, gdzie tu hanba? Gdyby Twoj menszczyzna znalazl sobie kochanke to bylaby to Twoja wina. Przeciez gdybys dawala mu wszystko, czego mu do szczescia trzeba to nie szukalby go gdzie indziej. Taka byla Twoja argumentacja wzgledem zony Twego zonatego jeszcze wtedy partnera, nie pamietasz?[/QUOTE]
Jeśli więc mu przestanę dawać wszystko, czego mu potrzeba do szczęścia i zacznie szukać gdzieś indziej - to się rozstaniemy. Ale na razie się na to nie zanosi. Nadal dajemy i dostajemy wszystko, czego nam trzeba do szczęścia. Czego i autorce wątku życzę.
Stary 2013-05-31, 16:38   #708
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Zawsze mnie zastanawia na ile trzeba być zdesperowaną żeby pchać się w bagno wchodzenia w cudze małżeństwo.
Mnie z kolei zastanawia jak bardzo zdesperowaną trzeba być, żeby walczyć o związek z kimś, kto zdradza. A mnóstwo takich kobiet jest...
Stary 2013-05-31, 16:38   #709
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Możesz się zdziwić, autorko, reakcją żony. Kiedy mój swojej byłej o mnie powiedział, ona...zabroniła mu się ze mną spotykać, powiedziała, ze nigdzie już nie wyjedzie bez niej i koniec. I myślała, że to wystarczy i wszystko wróci do normy. Potem za pomocą kłamstw opóźniała jego wyprowadzkę z domu (bo to nieopłacalne, by mieszkali osobno), wreszcie zaczęła udawać, że niczego nie widzi.
I to tak skutecznie, że sama w to uwierzyła. Potem myślała, że on się wyprowadził na chwilę, żeby przemyśleć i wrócić. Rozmowy nie dawały rezultatu, chociaż mówił wielokrotnie, że to koniec. Ucinała temat. Udawała, że nie ma sprawy i już. Długo tak było.
A myśmy myśleli, że go wyrzuci natychmiast, Nic z tego.
Właśnie tego się boję, że ona to zaakceptuje. Bo wiem że on mnie nie zostawi, jakby mu kazała, tylko bardziej by się może ukrywał. No ale jak ona nie odejdzie w tym momencie to on jej też pewnie nie zostawi i dalej się będzie wszystko przeciągać
dalilah12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:39   #710
madana
Zakorzenienie

Cytat:

- cóż, dla mojej matki nie było to oczywiste, bo należała do tych nieszczęśnic "kochających za bardzo"- a i szanowny tatuś nie śpieszył się zamienić panny na stałą partnerkę, pomijam, ze dla nas- córek- ojcem był bardzo dobrym i mocno do nas przywiązanym.Nie rzuca się rodziny dla byle dupy- mimo że będąc na miejscu matki, pogoniłabym takiego męża.

Tyle że TUTAJ, w tym wątku to pani nawet nie ma szansy na razie wykonać ruchu: wypieprzam złamasa z życia, bo NIE WIE o tym,że szanowny małżonek posuwa inną Tak, wiem wg panny on "myśli o tym", "zamierza", "planuje", "jego myśli idą w tym kierunku"
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:42   #711
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
a mi się najbardziej podobało jak autorka napisała, że jak im się erotycznie nie będzie układać to skończy ten związek. Czyli po pierwsze chce rozbić rodzinę żeby pukanko było a jak nie będzie to facet won. A po drugie dla autorki seks jest wartością nadrzędną w związku więc co my się dziewczyny dziwimy, że pochwą myśli...
No biedne te misie, żony ich za nogi trzymają. A mój to jakoś potrafił się spakować i w kilka godzin wynieść z domu, więc jak się chce to można. Tylko trzeba faktycznie chcieć.
zakonna, a co jest dla Ciebie wartością nadrzędną w związku? To że gotujesz facetowi a on ze smakiem je, czy to że facet na Ciebie pracuje i możesz siedzieć na tyłku, nic nie robić, tylko po zakupach latać? A tak, jak coś się wypali to go zostawię, bo chcę być w życiu szczęśliwa, choć nie sądzę aby u nas się wypaliło
Stary 2013-05-31, 16:43   #712
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie z kolei zastanawia jak bardzo zdesperowaną trzeba być, żeby walczyć o związek z kimś, kto zdradza. A mnóstwo takich kobiet jest...
No, jak bardzo trzeba by zdesperowana, zeby walczyc o zwiazek z kims, kto zdradza.
Tak jak robia to kochanki

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:43   #713
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
To też. Ale ja wolałabym być sama i mieć spokój psychiczny, ewentualnie szukałabym rozrywki z ludźmi wolnymi, a nie niszczyła sobie życie jego niezdecydowaniem, jego żoną, ich dziećmi, ich rodziną, ich pieniędzmi, ich brudami i przepychankami. Ale przecież kocha się pomimo wszystko, miłość wszystko zniesie, nawet żonę i dzieci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 16:44   #714
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No, jak bardzo trzeba by zdesperowana, zeby walczyc o zwiazek z kims, kto zdradza.
Tak jak robia to kochanki
Ej no właśnie Można powiedzieć że kochanka też jest zdradzana Tylko różnica jest taka że o tym wie I musi sobie zdawać sprawę że po seksie facet się zmywa i idzie spać z żoną, jakby nie było INNĄ kobietą
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:45   #715
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli więc mu przestanę dawać wszystko, czego mu potrzeba do szczęścia i zacznie szukać gdzieś indziej - to się rozstaniemy. Ale na razie się na to nie zanosi. Nadal dajemy i dostajemy wszystko, czego nam trzeba do szczęścia. Czego i autorce wątku życzę.
Kalincia, załoze sie, ze nawet razem nie mieszkacie, to raz, dwa nawet gdyby, skąd bedziesz niby wiedziec, czy Cie robi po rogach? Zonie tez sie od razu nie chwalił.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:45   #716
zakonna
Naczelna Nastolatka

problem w tym, że stawiasz znak równości pomiędzy seksem a szczęściem.Wg mnie to nie bardzo wiesz jak stworzyć normalną, zdrową relację. W normalnym, zdrowym związku, który jest w równowadze brak seksu nie powoduje kopnięcia w dupę partnera.
Stary 2013-05-31, 16:46   #717
dalilah12345
Raczkowanie

Ale tu wszystkie porządne i myślą o dbaniu o cały świat tylko nie o sobie. Aż dziw bierze, że przy takich ludziach istnieją jeszcze głodujące dzieci w Afryce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 16:46   #718
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dalilah12345 Pokaż wiadomość
zakonna, a co jest dla Ciebie wartością nadrzędną w związku? To że gotujesz facetowi a on ze smakiem je, czy to że facet na Ciebie pracuje i możesz siedzieć na tyłku, nic nie robić, tylko po zakupach latać? A tak, jak coś się wypali to go zostawię, bo chcę być w życiu szczęśliwa, choć nie sądzę aby u nas się wypaliło
po 2 miesiącach znajomości ciężko snuć takie prognozy na przyszłość

swoją drogą: nie obrzydza Cię dzielenie się fiu*em z inną kobietą? skąd wiesz, że nie uprawiają w ogóle seksu?
Stary 2013-05-31, 16:47   #719
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- tyle że przy myśleniu, jakie tu prezentujesz, nie masz na to szans- tak, masz szanse na związki liczne, zaliczenie kutasów wielu i rożnych, przygody niczym gwiazda (dziś ten, za chwilę tamten), ale nie będziesz szczęśliwa- bo gdy ciebie czytam, mam przed oczami moją krewną i argumentacją identyczną- facetów zaliczonych multum, a mitycznego szczęścia- brak; no a brak- bo brak rozumu, na co już nie poradzisz, taka loteria genowa Bo błąd robisz w założeniu : seks= szczęście .

I jakże naiwnie brzmi: "u nas się nie wypali" gdy mowa o czymś na razie pokątnym, kradzionym, nie ma wspólnej codzienności, życia, rachunków - nie,nie pisz, że pan PLANUJE, ja mówię o REALU - tego nie ma
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 16:47   #720
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wiem że on mnie nie zostawi, jakby mu kazała, tylko bardziej by się może ukrywał.
ale problem jest jeden: do seksu można mieć każdego, byle kogo
do związku - już jednostki, niektóre osoby

ty jesteś od pierwszego, jesteś więc teraz łatwo zastępowalna, co by o tym nie dywagować
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości