Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 10:15   #691
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ja też mam 30 i trochę się martwię, bo będę wtedy w 19t2d wg om lub 20tc wg ostatniego usg a dopiero na nim mam dostać skierowanie na usg połówkowe, które miało być właśnie w 20 tygodniu... a przecież raczej nie będzie tego samego dnia:/
Spokojnie, na pewno moze byc do końca 22 tygodnia, nawet im pozniej tym lepiej widac wszystko.

Ze ja tez sie troche martwię, bo w sumie nie wiem czy to usg które miałam było wystarczajace Ale postanowiłam nie histeryzowac i spokojnie poczekam na wizyte i zobaczę co lekarka powie. Wtedy bedzie 22t5d.

A przy Was przytylam jak słoń Mam nadzieje, ze przystopuje niedługo...
Stary 2013-08-20, 10:15   #692
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

A adapter do pasów to podobno fajna rzecz, mam po niego jechać do koleżanki.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:21   #693
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

a jak byłam na ryneczku to znalazłam jeszcze truskawki
mniam zaraz biorę się do robienia ze śmietanką i cukrem. Aż mi ślinka cieknie
Stary 2013-08-20, 10:27   #694
Negrid
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Hej nareszcie się ochłodziło wczoraj była u nas taka duchota i powietrze takie gęste, ale dziś jest super. Zaraz się wybiorę na bazarek

Byłam wczoraj u tego nowego malucha w Naszej rodzinie. I faktycznie babcia rządzi, totalnie... ale ich sprawa.

Zauważyłam, że mały ma taką spiczastą główkę (jak obcy) i tak się zastanawiam czy dzieci po naturalnych porodach tak mają?
Ja z malutkimi dziećmi nie miałam wcześniej styczności. Rok temu widziałam córeczkę koleżanki po cc (miała wtedy 6 tyg) i główka była okrąglutka.
Zauważyła któraś z Was taką zależność? Czy ja mam schiza?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:37   #695
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Kicio usnął mi na rękach i oddałam chirurgowi mam przyjechać po niego o 15.

Muszę sobie jakoś ten czas zorganizować bo oszaleję. Idę sprzątać.

Dziewczyny Wy tyle już macie dla maluszków a ja nadal tylko kombinezonik... we wrześniu po połówkowym powinnam mieć luźniej z czasem trochę to zacznę powoli kupować. No i chociaż podłogi będą w nowym mieszkaniu to tam już będę zwozić wyprawkę.
Ehh albo będę zajęta meblami i wyprawka poczeka do października i wprowadzki.

Ja mam nie mam nic jedynie różowe body z napisem córunia tatunia ale to tak bardziej kupione aby Tż sie ucieszył ;D
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:48   #696
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
kurcze wy już czujecie kopniaczki a ja nic nie czuje ... a połówkowe mam na 12.09 i nie mogę się doczekać ...
Ja też nic nie czuję oprócz gazów

kluska wiem co czujesz. Za każdym razem kiedy moja kota choruje dostaje zawału i zawsze chce mi się płakać bo kocina cierpi. Na szczęście mam cudowne wetki które uratowały mojej kici życie
Stary 2013-08-20, 10:49   #697
cayenneOna
Zadomowienie

AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę (bo przekopywac Wasze posty to syzyfowa praca, choć pewnie dałoby sie), w którym tygodniu mialyscie stwierdzoną płeć? Bo jak byłam w zeszłym na prenatalnym, to usłyszałam, że za wcześnie, wręcz pan doktor uśmiechnął się z politowaniem..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:54   #698
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja mam nie mam nic jedynie różowe body z napisem córunia tatunia ale to tak bardziej kupione aby Tż sie ucieszył ;D
Gdzie kupiłaś? Daj namiar
Stary 2013-08-20, 10:57   #699
senira666
Zakorzenienie

Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę (bo przekopywac Wasze posty to syzyfowa praca, choć pewnie dałoby sie), w którym tygodniu mialyscie stwierdzoną płeć? Bo jak byłam w zeszłym na prenatalnym, to usłyszałam, że za wcześnie, wręcz pan doktor uśmiechnął się z politowaniem..

ja płci dowiem się dopiero na połówkowym
Stary 2013-08-20, 10:58   #700
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Zauważyłam, że mały ma taką spiczastą główkę (jak obcy) i tak się zastanawiam czy dzieci po naturalnych porodach tak mają?
Ja z malutkimi dziećmi nie miałam wcześniej styczności. Rok temu widziałam córeczkę koleżanki po cc (miała wtedy 6 tyg) i główka była okrąglutka.
Tak przy porodach sn takie główki są bo zmieniają się aby przejść przez kanał rodny. Dlatego też czaszka noworodka nie jest zrośnięta (poprawcie mnie jeśli sie mylę). Dzieciaki urodzone cc mają okrągłe główki. Osobiście takie jajowate są dla mnie paskudne- fuuuu no ale cóż taka natura
Stary 2013-08-20, 11:03   #701
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Tak przy porodach sn takie główki są bo zmieniają się aby przejść przez kanał rodny. Dlatego też czaszka noworodka nie jest zrośnięta (poprawcie mnie jeśli sie mylę). Dzieciaki urodzone cc mają okrągłe główki. Osobiście takie jajowate są dla mnie paskudne- fuuuu no ale cóż taka natura
No mój miał taką wydłuzoną jak alien ale po kilku tygodniach już miał ładną okrąglutką. A np mój chrześniak sie urodził przez cc i z tyłu ma do tej pory taką spłaszczoną głowe bo w brzuchu w ostatnich tyg główka już wchodziła w kanał rodny i od tego mu sie tak spłaszczyła. Siostra bardzo sie tym martwiła, nawet czytała o jakis kaskach dla dzieci które pomagają w formowaniu główki ale jak Filip zaczął biegac to troche się ta asymetria zniwelowała. Widac jeszcze że troche płaska głowa z jednej strony ale nie na tyle żeby to jakoś źle wyglądało
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:05   #702
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie kupiłaś? Daj namiar
u mnie w mieście jest textil market coś podobnego do pepco i tam wynalazłam za 12 zł

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

Ja w 16 tygodniu jak wylądowałam w szpitalu ale na 80%
Stary 2013-08-20, 11:11   #703
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
u mnie w mieście jest textil market coś podobnego do pepco i tam wynalazłam za 12 zł )
U mnie nie ma takiego sklepu ..... Pokaż fotkę
Stary 2013-08-20, 11:13   #704
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ten najtańszy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/
Łóżeczko wyglądało całkiem solidnie, zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce Mój tż chciał sam łóżeczko robić ale te ikeowskie jest taniutkie i nie opłaca się bawić w samoróbki. Tż powiedział, że przemaluje je na biało i będzie git
Ikea raczej nie kojarzy mi się z solidnością ale może to ja jestem jakaś uprzedzona
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wczoraj po pracy dopadł mnie taki ból głowy, że po wizycie nie miałam już siły włączać komputera.
Z dziećmi wszystko ok, podobno rozwijają się książkowo Są bardzo ruchliwe. Tętna obu w porządku. Z brzuchem moim tez ok. Dziwiłam się, że Wy macie tak brzuchy ciążowe niżej a mój wysoko pod samym biustem jest. Wytłumaczyła mi lekarka, że u mnie dzieciaki zajmują cały dół i wypychają jelita do góry. Więc to co naprawdę mi odstaje to nie ciąża
Myślałam, że skoro zaczęłam normalnie jeść już to i na wadze się to ujawni a tu proszę - dalej nic. No tyle, że nie chudnę już. 20 tydzień i -5 na wadze to chyba dobrze
Co do serca. W gabinecie akurat dostałam tych palpitacji więc od razu mnie osłuchała i powiedziała, że rzeczywiście to podejrzane jest. Z tym, że nie wypisała mi skierowania do szpitala a poprosiła o zrobienie EKG najpierw. Mam jutro iść do internisty z tym EKG i poprosić o skierowanie. Jeśli nie będzie mi chciała dać moja lekarka ogólna to mam przyjść do ginekologa w piątek i ona mi bez problemu wypisze. Także sprawa do jutra się wyjaśni. Moja internistka fajna babka i nie marudzi przy wypisywaniu skierowań więc jest szansa, że jutro uda mi się wszystko załatwić.
Cieszę się, że z dziećmi wszystko ok
Trzymam kciuki żeby z tym ekg udało się jak najszybciej
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Lecę zaraz do lumpka, poszukać jakiś ciążowych ciuszków - a raczej szerszych tunik Bo o ile brzuszek jest słodki to chodzenie non stop w jednych ciuchach w które się mieszczę już takie fajne nie jest :P
Jak coś upolujesz to się pochwal
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja dzis kończe 18 tydzień i 1,5 kg na plusie. Ale wczoraj wybrałam sie do McDonalda więc jak tak będę sobie poczynać to sie rozmacham z wagą A tak serio z synkiem przytyłam 14 kg i uważam że to było optymalnie, obym nie przekroczyła tej magicznej granicy
McDonald.... ale bym zjadła kurczakburgera....
Cytat:
kurcze wy już czujecie kopniaczki a ja nic nie czuje ... a połówkowe mam na 12.09 i nie mogę się doczekać ...
Seniora aż spojrzałam, który to tydzień u Ciebie. Jeszcze wcześnie na kopniaczki-spokojnie Maluch nabiera sił coby Cię potem tak strzelić żebyś poczuła
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tyle już macie dla maluszków a ja nadal tylko kombinezonik... we wrześniu po połówkowym powinnam mieć luźniej z czasem trochę to zacznę powoli kupować. No i chociaż podłogi będą w nowym mieszkaniu to tam już będę zwozić wyprawkę.
Ehh albo będę zajęta meblami i wyprawka poczeka do października i wprowadzki.
Kluska ja nadal nic nie mam ale to głupie byłoby z mojej strony składować rzeczy dla malucha w tym remontowym bałaganie.

Cytat:

U mnie w 21 tygodniu (szczerze mówiąc wcześniej się nawet nie upominałam). Niektóre dziewczyny dowiedziały się też koło 13 tygodnia. Wszystko zależy od sprzętu i od tego jak maluch się ułoży. Niektóre uparciuchy do końca nie chcą się pokazać
Stary 2013-08-20, 11:13   #705
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:

13 tydzien - na 80% chłopiec.
21 tydzien - potwierdzony chłopiec.
Stary 2013-08-20, 11:13   #706
forester
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem w 20 tc i liczę, że za tydzień na połówkowym poznam płeć. Wcześniej lekarka nic nie mówiła, ja też sie nie dopytywałam.

Jako, że dzisiaj nawet nieźle idzie mi stanie na nogach (głupio to brzmi, ale cóż life is brutal) zrobiłam zdjęcie bebzonikowi. Oto jego premiera dla szerszej publiczności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebzonik.jpg (78,4 KB, 53 załadowań)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:17   #707
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja jestem w 20 tc i liczę, że za tydzień na połówkowym poznam płeć. Wcześniej lekarka nic nie mówiła, ja też sie nie dopytywałam.

Jako, że dzisiaj nawet nieźle idzie mi stanie na nogach (głupio to brzmi, ale cóż life is brutal) zrobiłam zdjęcie bebzonikowi. Oto jego premiera dla szerszej publiczności
Śliczny brzuszek!
Stary 2013-08-20, 11:21   #708
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Mówisz o tym na Braniborskiej? Jeżeli tak to mieszkamy bardzo blisko siebie
mówię o tym na zakrzowskiej Właśnie, tu może nie być takiej promocji
Cytat:
Ja tak jak perfuzja - w 13tc na 80%
teraz mam USG 28.08, będzie to... 22 tc i zobaczymy co się rzeknie

Ale coraz bardziej mi wszystko jedno z płcią, nawet gdyby miała się nie potwierdzić, chcę tylko usłyszeć, że moje łożysko wycisza mojego malucha i przez to go nie czuję, a że on jest bardzo ruchliwy i że fika cały czas. Takie mam marzenie.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:23   #709
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

No piękny brzuszek
Stary 2013-08-20, 11:26   #710
yummi_mummy
BAN stały

Cytat:
Ja też niestety jeszcze nie czuję kopniaczków a to już 19t5d ... Mam nadzieję, że niebawem mój Syneczek da znać, że tam jest i ma się dobrze
Prawdopodobnie mam łożysko z przodu, nie orientujecie kiedy można czuć kopy przy takim ułożeniu?
Połówkowe 04.09
A.... i zaczynam Szkołę Rodzenia od 02.09 uuu...dzieje się

Pozdrawiam Mamuśki
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:33   #711
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczyny,

już straciłam nadzieję, że zdążę wszystko nadrobić więc po prostu piszę zamiast ciągle być 10 stron do tyłu

Gratuluję wszystkim mamom które już znają płeć! Zazdroszczę Wam dziewczyny, ja kończę teraz 14 tydzień więc będę wiedziała co się urodzi dopiero na przełomie września/października. W ogóle to jestem przedostatnia na naszej liście - ostatnio się zastanawiałam czy ktoś tu jeszcze będzie na forum gdy mi przyjdzie rodzić?

Dziś ubłagałam moje pierwsze zwolnienie w ciąży - dostałam na całe 2 tygodnie :P Mam tendencję do żylaków i już teraz zaczynają wyskakiwać, ale mój gin uważa że wskazaniem do zwolnienia jest tylko ból brzucha - i tak też sobie wpisał. A niech wpisuje co chce, nie mam już siły do niego... Cieszę się, że będę mogła odpocząć. A tak poza tym to wyniki mam kiepskie, hemoglobina na 10, a stwierdził że to dopiero początek spadania, zaczynam brać żelazo. Kazał mi też katować się czerwonym mięsem, a mi czerwone mięso w ogóle nie wchodzi... Nie wiem jak się do tego zabrać, na samą myśl o mięsie mam odruch wymiotny. Muszę poszukać czegoś innego na poprawę żelaza

Ostatnio spotkało mnie coś bardzo miłego zadzwoniła do mnie żona ciotecznego brata i zaprosiła do siebie - rodziła w listopadzie i podarowała mi swoje ciążowe ciuszki - spodnie, legginsy, tuniki, sukienkę, płaszcz jesienny - sylwetki mamy podobne, wszystko pasuje... Najbardziej uradował mnie płaszcz, solidny, ciepły z H&M. Już nie muszę się martwić o ubrania Kasy oczywiście nie chciała więc wymyśliłam, że kupię im solidną pakę pampersów, to się w końcu zawsze przydaje

patrycjja a w którą stronę od lbn się wyprowadzasz, jeśli można spytać? Bo może to jakieś moje rejony

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-08-20 o 11:46
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:33   #712
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ikea raczej nie kojarzy mi się z solidnością ale może to ja jestem jakaś uprzedzona
Pewnie, że lepiej byłoby kupić jakieś porządniejsze ale niestety u nas kwestia finansowa wzięła górę. Ja mam trochę specyficzne podejście do mebli zresztą Kiedyś ekspedientka w sklepie chciała mi wcisnąć taką dębową, ciężką meblościankę (bardzo solidną) mówiąc, że będę miała ją "na całe życie". Ja na nią spojrzałam jak na ufo i odpowiedziałam, że absolutnie nie mam zamiaru mieć tej samej meblościanki całe życie
Poza tym takie łóżeczko będzie eksploatowane przez dziecia w miarę krótko, więc liczę na to, że wytrzyma A jak nie to będziemy się martwić wtedy.
Stary 2013-08-20, 11:48   #713
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja też biorę pod uwagę to właśnie łóżeczko z ikei, zobaczymy.

Dziewczyny, zakupiłam pierwszą rzecz ciążowo-do karmienia.
PAROOOWAR!! Przyda się, właściwie to prezent od babci, ale ona nie możliwości kupenia - kazała nam więc wybrać się samemu. Mamy pierwszą rocznicę ślubu w niedzielę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aprowar.jpg (42,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-08-20, 12:01   #714
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Ja też niestety jeszcze nie czuję kopniaczków a to już 19t5d ... Mam nadzieję, że niebawem mój Syneczek da znać, że tam jest i ma się dobrze
Prawdopodobnie mam łożysko z przodu, nie orientujecie kiedy można czuć kopy przy takim ułożeniu?
Połówkowe 04.09
A.... i zaczynam Szkołę Rodzenia od 02.09 uuu...dzieje się

Pozdrawiam Mamuśki
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam dopiero po zakończonym 20 tygodniu. To były już kopniaki, lekarz mówił, że przy takim ułożeniu łożyska potrzebne są mocniejsze bodźce by coś poczuć.

Cayenne - ja dowiedziałam się na wizycie w 20 tyg. Większość lekarzy potrafi trafnie określić płeć na USG połówkowym.

Trzymam ogromne kciuki za wszystkie wizyty i kota Kluski

A my z TŻtem dostaliśmy wczoraj paczkę od znajomych - ciuszki po styczniowym bobasie płci żeńskiej Jest wszystko - bodziaki, śpiochy, zimowe kombinezony, dresiki-sresiki, polarki, sweterki. Widać, że sobie nie żałowali na wyprawkę a ciuchy jak nowe. Oczywiście kasy żadnej nie chcieli, poprosili nas tylko, żebyśmy zaopiekowali się ich maleństwem w którąś sobotę. Kolejne pięć stówek w kieszeni

Co do łóżeczek z Ikei - do mnie nie przemawia to, że mają tylko 2 stopniową regulację.

Forester - jest brzusio!

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-08-20 o 12:04
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 12:03   #715
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
U mnie nie ma takiego sklepu ..... Pokaż fotkę
Po 18 będę w domku to zrobię zdjęcie i pokaże na allegro jest pełno takich z napisami
Stary 2013-08-20, 12:07   #716
magnusia
Zakorzenienie

Co do łóżeczka to my chcemy kupić takie jakby na biegunach tak że można bujać. Nasi przyjeciele takie mieli i było fantastyczne. Widziałam na all takie w granicach 600- 800 zł
Stary 2013-08-20, 12:08   #717
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja też biorę pod uwagę to właśnie łóżeczko z ikei, zobaczymy.

Dziewczyny, zakupiłam pierwszą rzecz ciążowo-do karmienia.
PAROOOWAR!! Przyda się, właściwie to prezent od babci, ale ona nie możliwości kupenia - kazała nam więc wybrać się samemu. Mamy pierwszą rocznicę ślubu w niedzielę.
Mam parowar od dawna i tylko kilka razy go użyłam bo tak długo się wszytsko w nim robi :P
Może jak będzie dziecko to zacznę używać
Stary 2013-08-20, 12:17   #718
selena85
Wtajemniczenie

JAK WYBRAĆ IDEALNY WÓZEK: http://issuu.com/magazynsupermama/do...ine_issuu_y/48

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Co do łóżeczka to my chcemy kupić takie jakby na biegunach tak że można bujać. Nasi przyjeciele takie mieli i było fantastyczne. Widziałam na all takie w granicach 600- 800 zł
Maluch przyzwyczai się do bujania i nie będzie wtedy zmiłuj w środku nocy Podkrążone oczy i bujaj rodzicu choćby do rana...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 12:27   #719
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wczoraj po pracy dopadł mnie taki ból głowy, że po wizycie nie miałam już siły włączać komputera.
Z dziećmi wszystko ok, podobno rozwijają się książkowo Są bardzo ruchliwe. Tętna obu w porządku. Z brzuchem moim tez ok. Dziwiłam się, że Wy macie tak brzuchy ciążowe niżej a mój wysoko pod samym biustem jest. Wytłumaczyła mi lekarka, że u mnie dzieciaki zajmują cały dół i wypychają jelita do góry. Więc to co naprawdę mi odstaje to nie ciąża
Myślałam, że skoro zaczęłam normalnie jeść już to i na wadze się to ujawni a tu proszę - dalej nic. No tyle, że nie chudnę już. 20 tydzień i -5 na wadze to chyba dobrze
Co do serca. W gabinecie akurat dostałam tych palpitacji więc od razu mnie osłuchała i powiedziała, że rzeczywiście to podejrzane jest. Z tym, że nie wypisała mi skierowania do szpitala a poprosiła o zrobienie EKG najpierw. Mam jutro iść do internisty z tym EKG i poprosić o skierowanie. Jeśli nie będzie mi chciała dać moja lekarka ogólna to mam przyjść do ginekologa w piątek i ona mi bez problemu wypisze. Także sprawa do jutra się wyjaśni. Moja internistka fajna babka i nie marudzi przy wypisywaniu skierowań więc jest szansa, że jutro uda mi się wszystko załatwić.
Super,że z maluchami wszystko dobrze!
I oby z twoim sercem też było OK!

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Eryk miał spłaszczoną po jednej stronie. Widocznie w brzuchu już taką pozycję sobie obrał i po porodzie układał główkę tylko na jedną stronę,wcale nie chciał na drugą. Strasznie się tym martwiłam,ale w końcu zaakceptował drugą stronę,zaczął też sypiać na brzuchu i główka też zaczęła normalnie wyglądać.

Cytat:
W jednej i drugiej ciąży dowiedziałam się koło 20 tygodnia. Teraz też myślę,że na połówkowym powiedzą. Chyba,że nie to wtedy będzie niespodzianka pewnie.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ikea raczej nie kojarzy mi się z solidnością
Mi się też nie kojarzyła,ale jakoś tak dałam jej szansę i się nie zawiodłam. Mam łóżeczko dla Eryka,fotel w którym dobrze mi się karmiło,dwie komody i regał na książki. Narzekać nie mogę.

Cytat:

Fajny! Taki zgrabny
Stary 2013-08-20, 12:34   #720
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
JAK WYBRAĆ IDEALNY WÓZEK: http://issuu.com/magazynsupermama/do...ine_issuu_y/48

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Maluch przyzwyczai się do bujania i nie będzie wtedy zmiłuj w środku nocy Podkrążone oczy i bujaj rodzicu choćby do rana...
Nie no mienujać non stop ale np jak sie w.novy przebudzi i kwęka to zamiast wstawać machnąć dwa razy i spokój

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości