|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
A natura w jakie cię ubrała? Aga może zęby jak taka maruda?
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- xal natura pewnie ciemny blond, a ja sama bardzo jasny blond ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#695 | ||||||
Zadomowienie
|
3 tygodnie jadł pieknie, wsuwał cały słoiczek obiadku popijał woda, a pozniej pol sloika deserku, a od tygodnia nic, nie otworzy dziuba skubaniec, wczoraj juz nawet wody nie chciał
![]() Cytat:
dziewczyny ile trwa wyjscie zeba od pojawienia się białej kreski ?, mały ma juz ta kreske tydzien i jest marudny, a zab sie nie przebija, dzisiaj w nocy zbudził się o 22 popłakał trochę i zasnal po godzinie zujac moj palec z silikonowa szczoteczka, pozniej zbudził sie jeszcze o 2 i 5 ![]() ![]() z dobrych wiadomosci kluska zaczela podnosic pupe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuba tez się obrace tylko przez lewe ramie, jak mu złapie noge i podciagne troche, to przez prawe tez sie przewroci, ale sam nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zmieniłam, miał silikonowa, a teraz dałam mu normalna plastikowa, a probowałam tez metalowa i nic, on jak tylko miske widzi to juz zaciska usta i dziubek robi ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-08 o 08:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciemniejsze kolory bardziej podkreślają buzię moim zdaniem, tak doroślej się wygląda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Haha no rzeczywiście ciężko mi sobie wyobrazić siedzącego Kubusia z głową na ziemi ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Salviae - a jeszcze co do reakcji Kuby na miskę. Zdolny jest, moja jeszcze nie ogarnia że jedzonko z miseczki się bierze i zawsze tylko luka co to ja trzymam w tej ręce ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- też idę się ogarnąć bo dziecko łaskawie zasnęło ![]()
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- rozumiem, że takie otwarte pudło też przyjmą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- dziękuję ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej ![]()
![]() |
#703 | ||
Zakorzenienie
|
No nie mogę jaki z Emila numerant! Świetnie sobie radzi i o matko jak go wszędzie już pełno musi być
![]() Gratulacje dla Sofci za skończone pół roczku i pierwszą marchewkę ![]() Dla Helenki za pierwszą marchewkę ![]() I dla Laury za 5 miesięcy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Od tamtych czasów nie pisała.
#706 |
Wtajemniczenie
|
![]() no to przykro ![]() a była w czołówce naszych gaduł ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- clo...dla Florusia ![]() ![]() mój Gabrynio jeszcze ma z tym problemy..zn.turla się wte i we wte ale jak już uda mu sie przekręcić na brzuch to nie potrafi wyciągnąć rączki spod siebie a jak leży na brzuszku to jeszcze nie prostuje rączek.. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wypełniłam ankietkę ![]()
![]() |
#710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciezko mi to nagrac, bo jak juz zaczyna sie tak fajnie poruszac to najpierw sie rozczulam, pozniej dopinguje i nie potrafie zdazyc pobiec po tel. Ale na pewno to uwiecznie i Wam pokaze ![]()
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() u nas źle...;/ przed 3 w nocy się zaczęło... ryk do 5 ...tylko suszarka go uspokajała, noszenie na rękach nic nie daje... ostatecznie wzięłam go do siebie do łóżka, jakoś zasnął..ale co chwilę marudził... czekam tylko aż wyjdzie lewa dolna dwójka, bo już widać biały ząbek pod dziąsełkiem... maluska- Emil wymiata !! jak on stabilnie siedzi, pięknie się podnosi i w ogóle naj naj ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- isale wypełniłam ankietę ![]() == uff W zasypia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
cholera u nas też miała być Nelcia
![]() ![]() wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, ale Karola się zdziwiła ![]() aaaaaa i najważniejsze: dzisiejsza nocka też do przodu. Dwie pobudki- ale sama zasnęła + jedna na jedzonko. Mam nadzieje że to koniec skoku. axella zaczesujesz czasami Zu włoski na bok? jak nie to zrobisz to dla mnie i wstawisz fotkę na fb? ![]() jutro przyjeżdża do mnie siostra (pierwszy raz). W ogóle Karolcię zobaczy drugi raz. Pierwszy raz widziała ją w lipcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, jako 'świeżak' wypada się przywitać
![]() Jestem mamą 5-cio miesięcznego szkraba. Fajnie że jest takie forum, można się 'odchamić' w gronie o wspólnych kupkowo-ząbkowych zainteresowaniach ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() Odnośnie poprzedniego postu - u nas też zaczyna się ząbkowy temat, dziąsełka na dole podpuchnięte, mały pindzi od rana do wieczora ale na szczęście noce przesypia. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak bardzo daje w skórę smaruję dentinoxem. Koleżanka stosowała camilię - czy któraś z Was miała z tym do czynienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Veronic przykro mi z powodu kolejnej ciężkiej nocki
![]() Szwagierka męża opowiadała mi że gdyby jej drugi syn był pierwszym to nie zdecydowałaby się na drugie dziecko - tak koszmarnie przeżył ząbkowanie. W ogóle miał kolki i całymi popołudniami im wył. A przy ząbkach nie dość że ryk to jeszcze gorączka, biegunka - same przyjemności ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Ja stosuję Calgel, wiele dziewczyn tu używa a działa teraz średnio, no i Camili też używają ale ja nie próbowałam to się nie wypowiem. Sharp - fajnie że będziesz mieć takie odwiedziny ![]() ![]()
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ jak się nie posmaruje kremem po jedzeniu to ma całą buzię czerwoną;/ cloche fajny kombinezon Ashy u mnie nie ma opcji żeby Karola została sama. Zawsze ją biorę w bujaczku do łazienki czy robię pranie/czy myję zęby/ czy idę siku. Z tym że u nas do wc przechodzi się przez łazienkę i mała zostaje w łazience. megusia witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
A zapomniałam Wam pisać, że wczoraj dostałam ochrzan od Tż że wpuszczam obcych do domu
![]() ![]() ![]() uważajcie na tych ściemniaczy wszystkich. Ja już domofon przestanę odbierać bo albo reklamy chcą do skrzynki wrzucać albo kity mi wciskać ![]()
#717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
calgel- u nas NIC kompletnie NIC nie działa stosuję też granulki z rumiankiem -sklad taki jak camilla ,tylko duuużo tańsze,bo trzeba samemu rozrabiać, ale czy to coś daje?? nie sądzę... ale jeśli daje, to nie chcę wiedzieć co by było gdybym tego mu nie dawała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Bartuś, za 2 dni kończy 5 mcy. 53cm i 3250. Troszkę nam się już przybrało, 2 tyg temu mieliśmy 8kg
![]() ![]() Marchewkę mamy już za sobą, nawet pietruszkę i dynię. Jakoś wchodzi bez większych scen, choć zupa zawsze jest w oku, nosie, na mamusi itp ![]() Deserki też wcina więc nie mam na co narzekać. Karmię naturalnie, wszędzie piszą żeby pokarmy inne wprowadzać w okolicy 6mca ale nam pediatra kazała zacząć podawać właśnie 2tyg temu. Zastanawiałam się czy nie za wczas no ale komuś zaufać trzeba. A jak u Was dziewczyny? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Veronic - mój mąż chciał zawsze trójkę a teraz to się zastanawia czy drugie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
helo
![]() nie mam weny na nadrabianie jakoś ![]() u nas ok, dziś basen ![]() ![]() ![]() ![]() Pawie oczko zauważyłam w starym wątku, że pytałaś o mojego brata. Miał 2 latka ![]() może wieczorem coś poczytam więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
megusia witaj
![]() no i ladnie twoj Bartus wazy... moj to jednak kruszynka ![]() ankiete tez wypelnilam. mam nadzieje, ze moglam mimo zagranicznego porodu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.