Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 07:19   #691
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe może Petronelcie tak maja? zjadłam sniadanie, pozmywalam, a ona dalej tak ladnie się bawi, ze nie potrafie jej przeszkodzić a powinnysmy zbierac się na spacer. także mama czeka...a corka szaleje na swoim placu zabaw.
poniżej jego czesc fotka z teraz hehe. puzzle piankowe czekaja na koniec remontu, aaa bo nie chwaliłam się. odebraliśmy szafe, tatuś po pracy dzielnie ja sklada :P
O matulo cóż za skład! Chyba bym zgłupiała jak bym miała tyle zabawek

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
my juz obnizylismy, w sumie klucha moja nie jest zbyt gibka ale po tytulowym wypadku wole dmuchac na zimne i Kuba tez nie ma zebow jeszcze

luhuu szalenstwo ja wymieniam zabawki tak, ze na macie ma z 10 max

i gotuje koleny obiadek ktory nie bedzie zjedzony takie bez sensu to, ale Kubus slodko wyglada zaciskajac ten dziubek i mruzac oczy, a jak przypadkiem cos sie dostanie na jezyk to tak nie krzywi i strzepuje jakbym mu sok z 10 cytryn kazała wypic no i dzisiaj pierwszy raz od miesiaca byla plynna mleczna kupa kleska na calej linii rozszerzania diety
A próbowałaś zmienić łyżeczkę?!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
niczym pojechalismy na zakupy do sklepow z roznymi dziwnosciami i potem gotowalysmy dwa obiady - przyjaciolka robila zupy z niczego i chleb z maki kasztanowej i amarantusowej bez drozdzy (wyobrazcie sobie ze da sie takie cos upiec i nawet smaczne!) a reszta jadla potrawy "na winie" - czyli jak co sie nawinie, to do gara!

kurcze fajnie bylo miec towarzystwo caly dzien...
Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją!

Cytat:
komiksowa, ja wlasnie dlatego kupilam dwa kombinezony. zeby na zmiane miec i jeden jest ze stopkami, a drugi bez - ten co pokazalam. dostalismy fazowe buciki a'la emu, akurat kolorystycznie do tego kombinezonu beda pasowac, no wiec calkiem fajny zestaw sie z tego robi

musze pochwalic mojego Florcia coraz lepiej radzi sobie na brzuszku, podnosi juz dupcie, choc niezdarnie jeszcze. i jak sie wkurzy i akurat nie lezy szczeka na swojej piastce, to sie nawet na prostych ramionach podnosi. pytalam lekarza, czemu przy ostatnim badaniu zaznaczyl, ze mlody nie jest rozwiniety jak rowiesnicy, czy moze mam cos z nim pocwiczyc. a ten na to: nie nie, prosze sie nie przejmowac, on jest bardzo dobrze rozwiniety, lepiej niz niejeden zdrowy rowiesnik, tylko przez jego niska saturacje nie ma prawa byc oznaczony jako w pelni “normalny“, bo to o rozwoj fizyczny i psychiczny, ale i tez o stan zdrowia chodzi. no to jestem spokojna. kocham bardzo moja zabe...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zdolniacha! Wszystkie trzymamy kciuki za Niego!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy 5 miesięcy!!
Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Gratulacje klask i:

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Ja też z jednej strony jestem dumna a z drugiej przerazona bo ciężko go upilnować i tęsknie za czasami jak sobie leżał dwa h na macie a ja wszystko mogłam robić bez strachu że wspinając się na półkę rozbije głowę.
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
U nas te przewroty to juz w drugim miesiacu bylo, takze Ninka dawaj czadu

A ta cukinia to wlasnej produkci czy sloiczki? Szukalam i nigdzie nie znalazkam :/

Moje dziecko dzis niesmialo zaczelo raczkowac. Podnosi pupe do gory i wspiera sie na dloniach i kolanach. Porusza sie w przod i tyl, wygkada jak malutki piesek zaczy a ruszac i nagle bach! musze to nagrac

U nas raczkowania nie widać ! Póki co młoda się przesuwa do przodu smarując brzuchem "po dnie"

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:24   #692
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
dopiero teraz doczytałam - szukał biedny i mu w drugiej powiedzieli że jutro dowiozą
Daj znać czy dzisiaj kupił.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
całe siedzenie. nam akurat pasuje bo Przemek w ogóle nie siedzi sam więc ma takie "gniazdko". a są w ogóle takie że samo oparcie się odchyla?
To z materiałowym pokryciem.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
P.S. Nie jestem już blond a brąz
A natura w jakie cię ubrała?

Aga może zęby jak taka maruda?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:32   #693
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kinga i Oczko dla dziewczyn. Sofia sie na razie tylko buja przod-tyl , jeszcze nie idzie w ogole wciaz porusza sie tylko do tylu

Kinga braz?? Bo to musisz sie pochwalic!
Ash moja też tylko pełzała do tyłu, ale TŻ się za nią wziął i przedwczoraj robiliśmy tak, że ja jej pokazywałam swój telefon (najbardziej dla niej atrakcyjna zabawka w tym momencie) w pewnej odległości a TŻ podpierał jej stópki o swoje ręce i ona dzięki temu mogła się odpychać do przodu i na prawdę pomogło, bo załapała o co chodzi

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

xal natura pewnie ciemny blond, a ja sama bardzo jasny blond

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:52   #694
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
komiksowa, ja wlasnie dlatego kupilam dwa kombinezony. zeby na zmiane miec i jeden jest ze stopkami, a drugi bez - ten co pokazalam. dostalismy fazowe buciki a'la emu, akurat kolorystycznie do tego kombinezonu beda pasowac, no wiec calkiem fajny zestaw sie z tego robi

musze pochwalic mojego Florcia coraz lepiej radzi sobie na brzuszku, podnosi juz dupcie, choc niezdarnie jeszcze. i jak sie wkurzy i akurat nie lezy szczeka na swojej piastce, to sie nawet na prostych ramionach podnosi. pytalam lekarza, czemu przy ostatnim badaniu zaznaczyl, ze mlody nie jest rozwiniety jak rowiesnicy, czy moze mam cos z nim pocwiczyc. a ten na to: nie nie, prosze sie nie przejmowac, on jest bardzo dobrze rozwiniety, lepiej niz niejeden zdrowy rowiesnik, tylko przez jego niska saturacje nie ma prawa byc oznaczony jako w pelni “normalny“, bo to o rozwoj fizyczny i psychiczny, ale i tez o stan zdrowia chodzi. no to jestem spokojna. kocham bardzo moja zabe...

zdolny Flo

Cytat:

Cytat:

Agnes - współczuję dniówki, wygląda mi to na skok.

Teraz zauważyłam, że Helcia na pierwszej stronie jest na niebiesko - czyja to sprawka? Wiem że mój mąż mówił że w małopolsce dziewczynki na niebiesko ale ja jednak wolę różowy
już zmienię
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:10   #695
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
salviae- Kubuś woli mleczko mamusi??
3 tygodnie jadł pieknie, wsuwał cały słoiczek obiadku popijał woda, a pozniej pol sloika deserku, a od tygodnia nic, nie otworzy dziuba skubaniec, wczoraj juz nawet wody nie chciał jak do poniedziałku sie nic nie zmieni to ide z nim do naszej lekarki, widze, ze ona dobrze ogarnia ten temat wiec niech mi cos doradzi
Cytat:
eee nie kleska, przecież nie musza być zawsze zwarte i piękne. jelita tez potrzebują czasu żeby się dostosować
to nie o kupe chodzi jak dla mnie to ona moze byc nawet w formie gwiazdki, ale kleską jest to, że mały od kilku dni nie zjadł nic innego poza mlekiem, chciałabym mu dac jakiegos brokuła blw, bo sam sobie łyzeczke wsadzi do buzi, ale on sam nie siada, jak go posadze to niby siedzi, nie wiem, czy go moge na chwile do krzesełka wsadzić, bo my mamy typowo "dorosłe" krzesełko http://www.geuther.de/index.php/prod...-chairs/family# takie bieałe, musze wprzyszłym tygodniu z pediatra pogadac

dziewczyny ile trwa wyjscie zeba od pojawienia się białej kreski ?, mały ma juz ta kreske tydzien i jest marudny, a zab sie nie przebija, dzisiaj w nocy zbudził się o 22 popłakał trochę i zasnal po godzinie zujac moj palec z silikonowa szczoteczka, pozniej zbudził sie jeszcze o 2 i 5 moze przez tego zeba nie je ? ale to dopiero pierwszy... kurde przeciez nie moze nie jesc przez cały okre zabkowania, no i wczoraj w nocy dałam mu paracetamol, bo te zele na dziasła do dupy sa, a pozatym mamy odparzona paszke
z dobrych wiadomosci kluska zaczela podnosic pupe a rano tak sie wygial, ze prawie siadł, tyle, że miał glowe na ziemi no moze ciezko to sobie wyobrazic

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

super ale silny ten Twój facet, naprawde super sobie radzi
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ile naszych wizażowych dzieciaczków przewraca się z brzucha na plecy ? Moja dzisiaj zaliczyła taki obrót, duma mnie rozpiera ale to chyba przypadek był. Więc badam skalę zjawiska, jak 90% wizażowych dzieci już to opanuje to Nina pomału zacznie się rozkręcać
mój sie przewraca, ale nie wiem, czy on to robie specjalnie podnosi reka tak wysoko za siebie i wtedy łup z całej pety na głowe do tyłu
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
matko ... ten sam wiek co Przemek a różnica jak niebo i ziemia ... Przemek dopiero leżenie na brzuszku opanował. ale pięknie sobie Emilek radzi !!!

Przemek w ciągu ostatniego miesiąca opanował przewracanie się na brzuszek (przez lewe ramionko tylko) i powroty. z tym że przewroty na plecki z brzuszka opanował akurat jak miał 4 miesiące, tak bardzo nie chciał na tym brzuszku leżeć

Przemo uwielbia słoiczek cukinia z łososiem

współczuje ciężkiego dnia ... może ząbki ją męczą
no nie .... maluska niemozliwy jest ten Emil
Kuba tez się obrace tylko przez lewe ramie, jak mu złapie noge i podciagne troche, to przez prawe tez sie przewroci, ale sam nie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Moje dziecko dzis niesmialo zaczelo raczkowac. Podnosi pupe do gory i wspiera sie na dloniach i kolanach. Porusza sie w przod i tyl, wygkada jak malutki piesek zaczy a ruszac i nagle bach! musze to nagrac
super
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kinga i Oczko dla dziewczyn. Sofia sie na razie tylko buja przod-tyl , jeszcze nie idzie w ogole wciaz porusza sie tylko do tylu

Kinga braz?? Bo to musisz sie pochwalic!
to i tak ekstra jej idzie
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
zmieniłam, miał silikonowa, a teraz dałam mu normalna plastikowa, a probowałam tez metalowa i nic, on jak tylko miske widzi to juz zaciska usta i dziubek robi
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-11-08 o 08:14
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:21   #696
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Deb moja robi dokładnie to samo co u pawiego oczka z tym, Lili idzie do przodu, bardzo niezdarnie ale jednak idzie

Co do mamy z dzieckiem na rękach i na kibelku to rozumiem i nie potepiam - różne sytuacje i problemy zmuszają do różnego rodzaju reakcji. Lepiej z mamą na toalecie niż ryczace na macie.

My pobudka przed 5 :/ zęby zęby pełną parą idą, chyba nawet je widzę przez dziąsła. Calgel pomógł na 5 minut a Camilia chyba pomogła bardziej. Teraz poszła spać.

Ash brawo za pół roku i za marchewkę

Więcej nie pamiętam, idę się ogarnąć.

P.S. Nie jestem już blond a brąz

No widzisz, moja na razie tylko do tyłu pełza, ale idzie jej to nieźle i nie mogę oka spuścić bo to mały rozbójnik i chwyta wszystko czego nie wolno
Ciemniejsze kolory bardziej podkreślają buzię moim zdaniem, tak doroślej się wygląda czekam na fotkę

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Daj znać czy dzisiaj kupił.

To z materiałowym pokryciem.

A natura w jakie cię ubrała?

Aga może zęby jak taka maruda?
No widzisz a chciałam pisać do Ciebie żebyś dała znać jak Ty kupisz czy do tej końcówki okrągłej pasuje Katarek bo my tylko dlatego chcemy kupić ten odkurzacz

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Ash moja też tylko pełzała do tyłu, ale TŻ się za nią wziął i przedwczoraj robiliśmy tak, że ja jej pokazywałam swój telefon (najbardziej dla niej atrakcyjna zabawka w tym momencie) w pewnej odległości a TŻ podpierał jej stópki o swoje ręce i ona dzięki temu mogła się odpychać do przodu i na prawdę pomogło, bo załapała o co chodzi

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

xal natura pewnie ciemny blond, a ja sama bardzo jasny blond
O niezły patent, też musimy spróbować

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
3 tygodnie jadł pieknie, wsuwał cały słoiczek obiadku popijał woda, a pozniej pol sloika deserku, a od tygodnia nic, nie otworzy dziuba skubaniec, wczoraj juz nawet wody nie chciał jak do poniedziałku sie nic nie zmieni to ide z nim do naszej lekarki, widze, ze ona dobrze ogarnia ten temat wiec niech mi cos doradzi

to nie o kupe chodzi jak dla mnie to ona moze byc nawet w formie gwiazdki, ale kleską jest to, że mały od kilku dni nie zjadł nic innego poza mlekiem, chciałabym mu dac jakiegos brokuła blw, bo sam sobie łyzeczke wsadzi do buzi, ale on sam nie siada, jak go posadze to niby siedzi, nie wiem, czy go moge na chwile do krzesełka wsadzić, bo my mamy typowo "dorosłe" krzesełko http://www.geuther.de/index.php/prod...-chairs/family# takie bieałe, musze wprzyszłym tygodniu z pediatra pogadac

dziewczyny ile trwa wyjscie zeba od pojawienia się białej kreski ?, mały ma juz ta kreske tydzien i jest marudny, a zab sie nie przebija, dzisiaj w nocy zbudził się o 22 popłakał trochę i zasnal po godzinie zujac moj palec z silikonowa szczoteczka, pozniej zbudził sie jeszcze o 2 i 5 moze przez tego zeba nie je ? ale to dopiero pierwszy... kurde przeciez nie moze nie jesc przez cały okre zabkowania, no i wczoraj w nocy dałam mu paracetamol, bo te zele na dziasła do dupy sa, a pozatym mamy odparzona paszke
z dobrych wiadomosci kluska zaczela podnosic pupe a rano tak sie wygial, ze prawie siadł, tyle, że miał glowe na ziemi no moze ciezko to sobie wyobrazic
Może rzeczywiście warto z pediatrą pogadać. Ja bym do krzesełka na siedząco nie dawała. Ale ja mojej w ogóle nie sadzam, pewnie opinie będą różne

Haha no rzeczywiście ciężko mi sobie wyobrazić siedzącego Kubusia z głową na ziemi

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Salviae - a jeszcze co do reakcji Kuby na miskę. Zdolny jest, moja jeszcze nie ogarnia że jedzonko z miseczki się bierze i zawsze tylko luka co to ja trzymam w tej ręce

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

też idę się ogarnąć bo dziecko łaskawie zasnęło
Stary 2013-11-08, 08:22   #697
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz a chciałam pisać do Ciebie żebyś dała znać jak Ty kupisz czy do tej końcówki okrągłej pasuje Katarek bo my tylko dlatego chcemy kupić ten odkurzacz
W biedronie nie ma problemu ze zwrotami w razie gdyby nie pasowało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 08:34   #698
isale
Raczkowanie

Hej Kobietki

Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu)
Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc.
isale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:38   #699
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Salviae - a jeszcze co do reakcji Kuby na miskę. Zdolny jest, moja jeszcze nie ogarnia że jedzonko z miseczki się bierze i zawsze tylko luka co to ja trzymam w tej ręce
No ja włanie zauwazyłam, ze on sie szybko uczy powiedzmy "niepozadanych" reakcji jak ta z miska, jak widzi fride i aspirator to wie, ze musi ruszac glowa na wszystkie strony i wymachiwac konczynami, czy jak lezy na przewijaku to wie, ze po lewej sa naklejone zabki ktore mozna zerwac, zniszczyc i wymietolic, ale tego, ze np trzeba walnac w pianinko zeby zagralo to jeszcze nie wyczail
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:56   #700
deb
Zakorzenienie

Cytat:
No ja włanie zauwazyłam, ze on sie szybko uczy powiedzmy "niepozadanych" reakcji jak ta z miska, jak widzi fride i aspirator to wie, ze musi ruszac glowa na wszystkie strony i wymachiwac konczynami, czy jak lezy na przewijaku to wie, ze po lewej sa naklejone zabki ktore mozna zerwac, zniszczyc i wymietolic, ale tego, ze np trzeba walnac w pianinko zeby zagralo to jeszcze nie wyczail
No tak mały rojber jak to mówi moja mama to co najważniejsze to wyczaił więc zdolniacha jest i już a tam pianinko...to każde dziecko kiedyś załapie, a że trzeba dzioba zamykać przy jedzeniu by dostać mleczko nie każde wie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
W biedronie nie ma problemu ze zwrotami w razie gdyby nie pasowało
rozumiem, że takie otwarte pudło też przyjmą bo już się zastanawiałam czy tż nie powinien wziąć katarka i gdzieś w kącie mierzyć do odkurzacza czy pasuje

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zdolny Flo

już zmienię
dziękuję
Stary 2013-11-08, 09:01   #701
ada32
Wtajemniczenie

hej...hej....

jestem..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 09:05   #702
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isale Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu)
Zrobione.
Cytat:
rozumiem, że takie otwarte pudło też przyjmą bo już się zastanawiałam czy tż nie powinien wziąć katarka i gdzieś w kącie mierzyć do odkurzacza czy pasuje
Chyba przyjmą.
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej...hej....

jestem..
Hej

Stary 2013-11-08, 09:06   #703
puchatkowa
Zakorzenienie

No nie mogę jaki z Emila numerant! Świetnie sobie radzi i o matko jak go wszędzie już pełno musi być

Gratulacje dla Sofci za skończone pół roczku i pierwszą marchewkę
Dla Helenki za pierwszą marchewkę
I dla Laury za 5 miesięcy

Cytat:
U nas raczkowania nie widać ! Póki co młoda się przesuwa do przodu smarując brzuchem "po dnie"
Nasza też I głównie w łóżeczku to widzę bo jak ją kładę to ma głowę powiedzmy w połowie a jak wybudza się w nocy na jedzenie to na ochraniaczu przy zagłówku

Cytat:
Moja też od dwóch dni takie coś robi i śmiejemy się z mężem, że ona chyba na Islam przeszła bo jeszcze rączki ma do przodu wyciągnięte przy tym

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:06   #704
ada32
Wtajemniczenie

ide WAS poczytac...
zapytam tylko czy nasza Innocente wróciła

W

G
Stary 2013-11-08, 09:08   #705
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ide WAS poczytac...
zapytam tylko czy nasza Innocente wróciła
Od tamtych czasów nie pisała.

Stary 2013-11-08, 09:22   #706
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Od tamtych czasów nie pisała.

no to przykro
a była w czołówce naszych gaduł

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

clo...dla Florusiaklaski : pięknie się rozwija...
mój Gabrynio jeszcze ma z tym problemy..zn.turla się wte i we wte ale jak już uda mu sie przekręcić na brzuch to nie potrafi wyciągnąć rączki spod siebie
a jak leży na brzuszku to jeszcze nie prostuje rączek..

W

G
Stary 2013-11-08, 09:24   #707
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isale Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

się robi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:28   #708
ada32
Wtajemniczenie

maluśka no niesamowite co wyprawia Twój synuś
jaki silny..jaki ciekawy świata
pięknie.....EMILKU

W

G
Stary 2013-11-08, 09:35   #709
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Moja też od dwóch dni takie coś robi i śmiejemy się z mężem, że ona chyba na Islam przeszła bo jeszcze rączki ma do przodu wyciągnięte przy tym

Ja też wypełniłam ankietkę
Stary 2013-11-08, 10:06   #710
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
O matulo cóż za skład! Chyba bym zgłupiała jak bym miała tyle zabawek

Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją!

Zdolniacha! Wszystkie trzymamy kciuki za Niego!

to pewnie juz niedlugo zacznie,
Ciezko mi to nagrac, bo jak juz zaczyna sie tak fajnie poruszac to najpierw sie rozczulam, pozniej dopinguje i nie potrafie zdazyc pobiec po tel. Ale na pewno to uwiecznie i Wam pokaze
Stary 2013-11-08, 10:35   #711
Veronic
Wtajemniczenie

witam

u nas źle...;/

przed 3 w nocy się zaczęło... ryk do 5 ...tylko suszarka go uspokajała, noszenie na rękach nic nie daje...
ostatecznie wzięłam go do siebie do łóżka, jakoś zasnął..ale co chwilę marudził...

czekam tylko aż wyjdzie lewa dolna dwójka, bo już widać biały ząbek pod dziąsełkiem...

maluska- Emil wymiata !! jak on stabilnie siedzi, pięknie się podnosi i w ogóle naj naj aż nie do uwierzenia, że on jest młodszy o 10 dni od Wojtusia

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

isale wypełniłam ankietę

==
uff W zasypia... chwila spokoju
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:36   #712
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
hehe może Petronelcie tak maja?
cholera u nas też miała być Nelcia spoko będzie następna

wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, ale Karola się zdziwiła

aaaaaa i najważniejsze: dzisiejsza nocka też do przodu. Dwie pobudki- ale sama zasnęła + jedna na jedzonko. Mam nadzieje że to koniec skoku.

axella zaczesujesz czasami Zu włoski na bok? jak nie to zrobisz to dla mnie i wstawisz fotkę na fb?

jutro przyjeżdża do mnie siostra (pierwszy raz). W ogóle Karolcię zobaczy drugi raz. Pierwszy raz widziała ją w lipcu a w niedzielę przyjeżdżają moi rodzice. Jestem happy
Stary 2013-11-08, 10:39   #713
megusia87
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, jako 'świeżak' wypada się przywitać

Jestem mamą 5-cio miesięcznego szkraba.

Fajnie że jest takie forum, można się 'odchamić' w gronie o wspólnych kupkowo-ząbkowych zainteresowaniach

Pozdrawiam Was wszystkie

Odnośnie poprzedniego postu - u nas też zaczyna się ząbkowy temat, dziąsełka na dole podpuchnięte, mały pindzi od rana do wieczora ale na szczęście noce przesypia. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak bardzo daje w skórę smaruję dentinoxem. Koleżanka stosowała camilię - czy któraś z Was miała z tym do czynienia?
megusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 10:46   #714
deb
Zakorzenienie

Veronic przykro mi z powodu kolejnej ciężkiej nocki

Szwagierka męża opowiadała mi że gdyby jej drugi syn był pierwszym to nie zdecydowałaby się na drugie dziecko - tak koszmarnie przeżył ząbkowanie. W ogóle miał kolki i całymi popołudniami im wył. A przy ząbkach nie dość że ryk to jeszcze gorączka, biegunka - same przyjemności Ale za to teraz samą pociechę mają

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jako 'świeżak' wypada się przywitać

Jestem mamą 5-cio miesięcznego szkraba.

Fajnie że jest takie forum, można się 'odchamić' w gronie o wspólnych kupkowo-ząbkowych zainteresowaniach

Pozdrawiam Was wszystkie

Odnośnie poprzedniego postu - u nas też zaczyna się ząbkowy temat, dziąsełka na dole podpuchnięte, mały pindzi od rana do wieczora ale na szczęście noce przesypia. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak bardzo daje w skórę smaruję dentinoxem. Koleżanka stosowała camilię - czy któraś z Was miała z tym do czynienia?
Witaj A Szkrabik jak ma na imię, kiedy się urodził?
Ja stosuję Calgel, wiele dziewczyn tu używa a działa teraz średnio, no i Camili też używają ale ja nie próbowałam to się nie wypowiem.

Sharp - fajnie że będziesz mieć takie odwiedziny też bym była happy
Stary 2013-11-08, 10:50   #715
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
u Ty albo maz jesteście alergikami? biedna Karolcia, swędzi ja to? może fenistil? znajomej pediatra kazal glowke smarować, bo swedziala go ciemnieniucha.
ja mam uczulenie po wszelakich kosmetykach. Muszę się myć mydłem dla dzieci, krem też tylko dziecinny.
A TŻ jak się nie posmaruje kremem po jedzeniu to ma całą buzię czerwoną;/

cloche fajny kombinezon

Ashy u mnie nie ma opcji żeby Karola została sama. Zawsze ją biorę w bujaczku do łazienki czy robię pranie/czy myję zęby/ czy idę siku.
Z tym że u nas do wc przechodzi się przez łazienkę i mała zostaje w łazience.

megusia witaj
Stary 2013-11-08, 10:50   #716
deb
Zakorzenienie

A zapomniałam Wam pisać, że wczoraj dostałam ochrzan od Tż że wpuszczam obcych do domu przyszła jakaś baba i zrozumiałam że z firmy energetycznej z którą mamy umowę i że mogę mieć zniżkę to wpuściłam. Ale w trakcie rozmowy okazało się że to inna firma ale oni z moją współpracują i w ogóle luzik. No ale nie uwierzyłam i podziękowałam. NA SZCZĘŚCIE. Mąż sprawdził i to oszuści! podpisując z nimi umowę zapłaciłabym karę u swojego dostawcy albo u nich koszty manipulacyjne czy jakieś tam 300 zł No więc więcej obcych nie wpuszam
uważajcie na tych ściemniaczy wszystkich. Ja już domofon przestanę odbierać bo albo reklamy chcą do skrzynki wrzucać albo kity mi wciskać
Stary 2013-11-08, 10:53   #717
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronic przykro mi z powodu kolejnej ciężkiej nocki

Szwagierka męża opowiadała mi że gdyby jej drugi syn był pierwszym to nie zdecydowałaby się na drugie dziecko - tak koszmarnie przeżył ząbkowanie. W ogóle miał kolki i całymi popołudniami im wył. A przy ząbkach nie dość że ryk to jeszcze gorączka, biegunka - same przyjemności Ale za to teraz samą pociechę mają

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Witaj A Szkrabik jak ma na imię, kiedy się urodził?
Ja stosuję Calgel, wiele dziewczyn tu używa a działa teraz średnio, no i Camili też używają ale ja nie próbowałam to się nie wypowiem.

Sharp - fajnie że będziesz mieć takie odwiedziny też bym była happy
no wlaśnie... my bardzo chcemy drugie dziecko.. ale... teraz to już się zastanawiamy, bo jak drugie będzie takie same jak Wojtuś to wszyscy w psychiatryku wylądujemy!!

calgel- u nas NIC kompletnie NIC nie działa

stosuję też granulki z rumiankiem -sklad taki jak camilla ,tylko duuużo tańsze,bo trzeba samemu rozrabiać, ale czy to coś daje??
nie sądzę...
ale jeśli daje, to nie chcę wiedzieć co by było gdybym tego mu nie dawała
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:18   #718
megusia87
Zadomowienie

Bartuś, za 2 dni kończy 5 mcy. 53cm i 3250. Troszkę nam się już przybrało, 2 tyg temu mieliśmy 8kg rośnie zastraszająco szybko, nosimy już 74

Marchewkę mamy już za sobą, nawet pietruszkę i dynię. Jakoś wchodzi bez większych scen, choć zupa zawsze jest w oku, nosie, na mamusi itp
Deserki też wcina więc nie mam na co narzekać.

Karmię naturalnie, wszędzie piszą żeby pokarmy inne wprowadzać w okolicy 6mca ale nam pediatra kazała zacząć podawać właśnie 2tyg temu. Zastanawiałam się czy nie za wczas no ale komuś zaufać trzeba.

A jak u Was dziewczyny?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Veronic - mój mąż chciał zawsze trójkę a teraz to się zastanawia czy drugie będzie
megusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:29   #719
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

helo

nie mam weny na nadrabianie jakoś
u nas ok, dziś basen wczoraj byliśmy na mega spotkaniu mam z dziećmi - 27 mam + dzieciarnia działo się a rano byliśmy na bardziej kameralnym spotkaniu mam noszących-chustujących

Pawie oczko zauważyłam w starym wątku, że pytałaś o mojego brata. Miał 2 latka

może wieczorem coś poczytam więcej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 11:39   #720
cloche
Zakorzenienie

megusia witaj ja tez zaczelam wprowadzac wczesniej warzywa i owoce mimo karmienia piersia. u nas bylo to wskazane ze wzgledu na kupki, ktore mlody walil 10 razy dziennie i podraznialy mu juz jelita. Florek duzo na raz nie zje, max pol sloiczka, ale unormowaly sie nam kupki pierwszorzednie - teraz jest jedna dziennie, a i zdarzaja sie dni bezkupkowe ostatnio.
no i ladnie twoj Bartus wazy... moj to jednak kruszynka

ankiete tez wypelnilam. mam nadzieje, ze moglam mimo zagranicznego porodu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości