|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
o matko
![]() ![]() doszłam do wniosku że przy skalpelu najbardziej pracują mi uda potem tyłek i na końcu brzuch.. a wolałabym na odwrót - brzuch --> tyłek --> uda. Chyba włączę 10min Mel B na brzuch ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() Banan jest rewelacyjny ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kolejności to ja Ci powiem, że my na współczesnym zawsze "na dobitę" na koniec robiliśmy serię na brzuch ![]() ![]()
30. 08. 2013 - Julia ![]() Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-11-21 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |||||||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, laktatorem się ściąga mniej niż je dziecko?? Bo teraz, gdzieś godzinkę po karmieniu ściągnęłam "aż" 45 ml. metodą 7-5-3. Ale mała jakoś nie płacze i nie wygląda na głodną.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale autko działa do tej pory ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a do kiedy ta promocja?? Mogło by nie być ![]() ![]()
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kolejność w skalpelu jest dobra tak jak mówisz ![]() myślę nad 6 weidera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
tak wpadam i wypadam, ale mam nadzieje, ze tym razem wpadlam juz na stale
![]() ![]() ogladalam film, patrze dziecko mi sie budzi to lece robic mleko, a ona co? pociagnela ze dwa razy i poszla spac... trudno, bedzie mnie najwyzej budzic niedlugo ![]() dobrej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba nie szkodza bo waga jak.zakleta.w miejscu stoi ale tez.nie pomagaja bo mogla by malec Cytat:
witam.sie rankiem po jak zwykle przespanej nocy szkoda tylko ze tz spal od 21 i wstal rowno z nami i jeszcze niezadowolony ze biedaczek.niewyspany a ja jeszzce musialam po nin sprzatac, mlekobodciagac itp. grrrr alez on mo dziala na nerwy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ dzisiaj przegiął, młody obudził się o 1.30 na karmienie i nie spał do 3.45. Oczywiście ja go usypiałam w łóżku, ale co zrobił TŻ, przebierał młodzież i źle założył pampa. Miałam całą obsikaną piżamę, musiałam sama go przebrać, a TŻ spał sobie w najlepsze.
Na dodatek młody obudził się o 5.30 na jedzenie i już nie zasnął, a TŻ wychodząc do pracy o 7 mówi do mnie.... Co niewyspałaś się ?? Jeszcze zostawił syf w kuchni i łazience, na dodatek nie przyniósł mi warzyw... ![]() MÓZG MU ZAMROZIŁO !!
#699 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mówcie o tztach... Mój grabi sobie dalej. Wczoraj miał w kupić w Lidlu duplo dla Edy, bo sporo tańsze. Zapomniał. Miał kupić ręczniki papierowe, to wziął jedyne, co nie pasują do podajnika, poprosiłam, żeby je wymienił, to je zostawił w domu. Miał jechac na 7 na przegląd, pojechał nq 8 i była kolejka, więc olal i musi jechać po pracy. Miał być na 17 w domu, żebym mogła wyjść i
![]() W kwestii dzieci, widział je rqz w tym tygodniu, w środę był z nimi 2 h rano. A tak wracał, jak spały. W nocy do nich nie wstaje w ogóle. Dobrze, ze Encia dobrze sypia, bo bym się zajechała.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-11-22 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() witam się przy porannej kawie i śniadanku u nas nocka taka ![]() 19:30 -22:30 spanie 22:30 - oo:30 przewijanie, jedzenie, przewijanie, przebieranie, jedzenie, kołysanie 00:30 - 04:30 spanie 04:30 - 5:30 przewijanie,jedzenie 5:30 - 6:30 spanie 6:30 - 7:30 jedzenie 7:30 śpi a ja jem śniadanko i ogarniam dom i wizaż
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-22 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po ciemku ![]() Cytat:
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
wczoraj wypiłam karmi i powiem Wam że nie zadziałało, nie widziałam różnicy, piersi takie jak zawsze, a specjalnie piłam też herbatkę na laktację żeby było jak każdego dnia
szkoda...
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-22 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U Nas nocka taka sobie.Lilka w nocy ostro harcowała ![]() Teraz głuży sobie w swoim leżaczki i bawi się rączkami- urocza jest ![]() Pare dni temu przyszedł spiwor na zime do wozka i dopiero dzis go oglądnełam.Musze przyznac ze to był super zakup.I nie drogi ![]() u mnie dzis konczy sie faza uderzeniowa wiec moge wziasc sie ostro za cwiczenia.Najbardziej zalezy mi na ty by zlikwidowac ten okropny fałd brzuszny dlatego musze znalezc cwiczeni ktore mi na to pomogą. |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kit z kasa i pampersami... tak mnie to wkur... ze nie slucha zupelnie co do niego mowie. Nic go nie interesuje. Ja nie wiem o czym ten czlowiek mysli. I jeszcze sie kloci bo nic takiego nie mowilam ![]() Dob rze ze mialam tego smsa. Brak m slow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Wy tak tu o tym Dukanie...
a u mojego męża w pracy jest dziewczyna, która na Dukanie schudła niemal 30 kg, ale teraz czeka na przeszczep nerki ![]() ![]() otwierają mi pepco pod nosem ![]() jak się tu wprowadzałam 4 lata temu, to mówiłam że brakuje mi dwóch rzeczy: rossmanna i pepco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to się wynaturzyłam ![]() Aaaa, Inwersja - pepco będzie przy teofilku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- to brzmi dup.nie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
![]() otóż moja sister jest w szpitalu z olkiem...dzieli pokój z fisnieta mama dziewczynki z m,ojej klasy której jestem wycowawcą i u której notorycznie jest wszawica do teo stopni a że w tamtym roku miała przynieśc zaswiadczenie od lekarza ze jest juz czysta ![]() ![]() wczoraj na oddział trafiła kobieta z 4 tyg synkiem i co ....baba znikneła dziecko płacze bo głodne ...pielegniarki szukaja po salac u innyc pacjentek czy maja jakieś butelki i mleko...nawet w tym zawirowaniu pewnie nie pomyslaly żeby na noworodki zadzwonic to by im dali. po jakims czasie jednak mamusia wrociła ze swoją matka i jakims facetem . zrozumiałe ze musiała do domu wrocic zabrac jakieś rzeczy ale mogła o tym komus powiedziec ze idzie a nie dziecko zostawić ![]() tamta wredna matka mówi pieleniarkom ż ejej dziecko powinno pic jakieś specjalne mleko nan to sie jej pytaja a kupiła pani....a ona że nie bo jest drogie a bebiko najtansze i bebiko kupiła ![]() ![]() ![]() ![]() normalnie masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
btw musz epocwalic mojego starszaka...wprowadziłam mu karte obowiazków za które dostaje gwiazdki ....a potem jakas nagroda....poczatkowo było cieżko ale dziecko mi się strasznie zmieniło
![]() teaz ma zrobioną drugą i ma wiecej zadań do wykonania ![]() ![]() ![]() ![]() dołączam fotke ...prosze sie nie smiać z mojego malowania zadań ![]() i fotka wczorajszego pikniku który musiał byc na podłodze.... niestety mój teleżyk i łyżeczka już sprzątnięte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() My po pierwszym spacerze ![]() NATALA ja lubie ciuchy z lidla i tesco ![]() Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-11-22 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
dryfuję słowami
|
![]() fajnie, choć mógłby byc juz,bo fajne promocje akurat mają ![]() tak to jest babie dogodzić... ![]() no, w sumie... ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-22 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
NATALA, czy ja dobrze kojarze, że Ty kupowałaś gdzieś Ziajkę z lanoliną? Mam strasznie obolałe sutki, Maltan nie pomaga na ból, myślałam o lanolinie, ale te maści Medeli czy Lansinoh strasznie drogie, a tej Ziai nie mogę namierzyć...
#712 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mój kochany Jasio kończy dziś miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() Asiek super że wychodzicie dziś do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super pomysł ![]() i smaczny piknik ![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Nie pochwaliłam Wam się jeszcze otóż moje dziecko od TZ z pracy, dostało parę prezentów :
- fotelik na starsze lata z bazą isofix od razu-to od szefa -jeździk pchacz -zestaw musteli, zestaw do kąpania (zabawka, ręcznik, myjka), zestaw butelek i smoczków nuk od 6 m, 4 komplety ubranek -misia i 4 grzechotki -autko z klockami -200 euro (od kolegi, ktory nie wiedział co kupić) - ubranko na roczek od ciotek z Pl: -ubarnko z hm na 74 ( jeansy i koszulę ) -kocyk na szydełku i zabawkę owieczkę -od mojego brata łóżeczko turystyczne -od T błekitny dres i błękitną czapkę ( nie żebym była złośliwa, ale nie podoba mi się w ogóle) A w ogóle T skomentowała to, że choruje na coś, że kobieta gdy ma dziecko nie może chorować i mam nie wymyślać, tylko dzieckiem się zajmować.
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę SB, przy którym może chudnie się wolniej, ale za to zdrowiej, bo ta najbardziej restrykcyjna część diety to tylko 2 tygodnie, a i wtedy sporo się je.
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Nie umiem dopisywać do posta bez edycji, ![]() Ja szukałam tej maści, w aptece gdzie mają ziaję Pani mi chciała zamówić z hurtowni, bo tak to też nigdzie nie znalazłam. Chyba jedynie tak możesz ją w miarę szybko dostać.
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Natala84;43830168]Wy tak tu o tym Dukanie...
a u mojego męża w pracy jest dziewczyna, która na Dukanie schudła niemal 30 kg, ale teraz czeka na przeszczep nerki ![]() ![]() Moja koleznka tez wyladowala w szpitalu po dukanie. Odchudzala sie okolo miesiaca i shudla 7kg. Nic a nic jednak ja to nie nauczylo i znowu sie tak odchudza ![]() ![]() ![]() Ja zaczela dukana w sobote i wczoraj poleglam...kolzanka przyszla z winem i sushi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Matal, dzięki Ci dobra kobieto za polecenie czopków na dupne sprawy ![]() ![]() Laski, przyznać się która zakrapiała swoim mleczkiem oczka? Ja kupiłam zakraplacz i wczoraj pierwszy raz się przemogłam. Julek obudził się ze ślicznymi, niesklejonymi oczkami. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy faktycznie mleczko podziałało... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Twoja t to jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#720 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() T. nie skomentuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Idziemy na drugi spacer ![]() ![]() I dziś powtórka morfologii Miłosza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.